Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ-ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΤΥΠΟΥ

Recommended Posts

εδώ και λίγους μήνες πλένω με αρκάδι και είμαι πολύ ευχαριστημένη. Δεν το βάζω κατευθείαν στον κάδο αλλά έχω βρει μια συνταγή στο internet και πρώτα το διαλύω σε μια κατσαρόλα προσθέτοντας ξύδι, σόδα, αλάτι και βόρακα. Όμως, εδώ και μια εβδομάδα παρατήρησα ότι στη μπανιέρα τα νερά αργούσαν πολύ να πάνε κάτω και όποτε έβαζα πλυντήριο τα νερά έβγαιναν από το σιφόνι του μπάνιου. Κατέληξα στο ότι φταίει το αρκάδι, γιατί όταν άνοιξα τη σχαρίτσα από το σιφώνι βρήκα μέσα αρκάδι λιωμένο το οποίο βούλωνε τις σωληνώσεις. Το έχει πάθει καμιά από σας; Κρίμα και το είχα βολευτεί πολύ αυτό το απορρυπαντικό.. Θα αρχίσω να πλένω και εγώ με soap nuts..

Οντως το αρκάδι φταίει, έτσι την πάτησα και εγώ, επίσης άφηνε λεκέδες στα ρούχα που δεν βγαίναν με τίποτα.

Μετά τα κορίτσια μου είπαν εδώ ότι μόνο φυσικό δεν είναι, αν ήταν δεν θα είχε πράσινο χρώμα, και είναι ακατάλληλο για πλυση.

Ετσι κατέληξα και εγώ στα soap nuts και είμαι πολύ ευχαριστημένη.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 5,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εγώ πάντως αν δεν είχα πάρει πρόσφατα αυτές του Babykind δεν θα το σκεφτόμουνα!

Όσο καλό και να είναι ένα πλαστικό πάλι χημικό είναι.

Γι' αυτό και ποτέ δεν βάζω τίποτα ζεστό μέσα στις πλαστικές παγοκύστες, περιμένω να κρυώσει καλά ο ζωμός και μετά να τον βάλω σ' αυτές.

Το ψυγείο μας είναι αμερικάνικου τύπου που βγάζει πάγο, αν δεν ήτανε σίγουρα θα έπαιρνα τις ανοξείδωτες παγοκύστες!

Πολύ ωραίες οι παγοκύστες, είναι ακριβές αλλά μια φορά θα πάρεις. Εγώ ήθελα να φτιάξω ζωμό, έχω κρατήσει και την συνταγή της rosie (πάλι όμως θέλω να ρωτήσω .. μα καλά τόσες ώρες βράζουν τα κόκκαλα? πας για ύπνο και αυτά βράζουν ?) και δεν αποφάσισα να φτιάξω επειδή οι παγοκύστες ήταν πλαστικές, τώρα όμως θα οργανωθώ !!! :-)

Rosie μου τι σχέση έχει το ψυγείο ? όταν λες βγάζει πάγο εννοείς πως είναι από αυτά που χρειάζονται απόψυξη? και αυτό για κάποιο λόγο είναι καλό ?

μπορείς να μας το εξηγήσεις όταν θα έχεις χρόνο ?

Rosie μου τι σχέση έχει το ψυγείο ? όταν λες βγάζει πάγο εννοείς πως είναι από αυτά που χρειάζονται απόψυξη? και αυτό για κάποιο λόγο είναι καλό ?

μπορείς να μας το εξηγήσεις όταν θα έχεις χρόνο ?

Είναι λίγο δύσκολο να σου εξηγήσω πως είναι αν δεν έχεις δει live!

Είναι απ' αυτά τα τεράστια της LG (με την κατάψυξη στα αριστερά) που έχουνε ένα "παραθυράκι" που βγάζει αυτόματα πάγο, θρυμματισμένο πάγο και κρύο νερό.

Το έχουμε συνδέσει και με το φίλτρο νερού που έχουμε οπότε δεν έχουμε ποτέ ανάγκη από παγοκύστες ή μπουκάλες με κρύο νερό στο ψυγείο.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Κι εγώ δεν χρησιμοποιούσα ποτέ παγάκια για τον λόγο του οτι

όλες οι παγυκυψέλες ήταν πλαστικές ή νάυλον (βλ.sanitas)

Σκέφτομαι μήπως τις πάρω τελικά τις ανοξείδωτες...

Να πάρω 2 ανοξείδωτες για τους ζωμούς

και 4 πλαστικές απο το babykind για τα παγάκια.....

Πάει η κάρτα μου!!! Πάλι θα αδειάσει!! :rolleyes:

Είναι λίγο δύσκολο να σου εξηγήσω πως είναι αν δεν έχεις δει live!

Είναι απ' αυτά τα τεράστια της LG (με την κατάψυξη στα αριστερά) που έχουνε ένα "παραθυράκι" που βγάζει αυτόματα πάγο, θρυμματισμένο πάγο και κρύο νερό.

Το έχουμε συνδέσει και με το φίλτρο νερού που έχουμε οπότε δεν έχουμε ποτέ ανάγκη από παγοκύστες ή μπουκάλες με κρύο νερό στο ψυγείο.

Α μάλιστα, βεβαίως έχω δει.. το μυαλό μου πήγε αμέσως ότι κάτι παίζει με τα πλυντήρια..

και καλά αυτά που χρειάζονται απόψυξη είναι καλύτερα, πιο υγιεινά για κάποιο λόγο... τελικά ήταν απλά το προφανές..

βλέπεις μας έχει συνηθίσει στα παράξενα σενάρια !!!!

:-) :-) :-) :-)

Ευχαριστώ πολύ !

Διαφημίσεις

πήρα beaba....τα περισσότερα προιόντα του site είναι ελεγμένα απ'οτι φάινεται...όπου γράφει details στο προιον κανε κλικ και αναφέρει και αν είναι bpa free, phthalate and PVC free

το site το έχουμε άλλωστε και στη λίστα μας, απο εκεί το είδα και παρήγγειλα;)

Επανερχομαι να σε ρωτησω, το beaba baby's first dinner set πήρες; απο τι υλικό είναι; απο μελαμίνη;

Σύμφωνα με το safemama

http://safemama.com/2008/10/07/what-is-melamine-a-crash-course/

η μελαμίνη είναι τοξική. Τωρα το σαιτ γραφει οτι τα προιοντα του ειναι bpa free κλπ αλλά τη μελαμίνη δε τη θελω καθολου.

ευχαριστώ!

Για τα soap nuts υπάρχουν γνώμες διχασμένες!!

Άλλοι σούπερ ευχαριστημένοι (κι εγώ μαζί)

και άλλοι δυσαρεστημένοι.

Εαν θέλεις μπορώ να σου στείλω μερικά soap nuts να τα δοκιμάσεις πρώτα.

Σ΄ευχαριστω! Τα ειδα σε μια φιλη χθες, και θα τα δοκιμασω κι εγω.

Διαφημίσεις

Καλησπερα!Λοιπον μουρθε απο iherb το Cashini Butter που ειναι πολυ ωραιο και αρεσε και στη μικρη μου!Πηρα επισης αυτο http://www.iherb.com/Artisana-100-Organic-Raw-Cacao-Bliss-Raw-Chocolate-Coconut-Butter-8-oz-227g/27174?at=0 που ειναι κακαο αλλα ειναι πολυ σκληρο δεν αλλειφεται και δεν ξερω πως να το χρησιμοποιησω. Τοχει παρει καποια κοπελα να μου πει?

2xgIp3.png1RTwp3.png

Πηρα επισης αυτο http://www.iherb.com/Artisana-100-Organic-Raw-Cacao-Bliss-Raw-Chocolate-Coconut-Butter-8-oz-227g/27174?at=0 που ειναι κακαο αλλα ειναι πολυ σκληρο δεν αλλειφεται και δεν ξερω πως να το χρησιμοποιησω. Τοχει παρει καποια κοπελα να μου πει?

H Rosie το έχει πάρει. Θα σου πει. Μήπως πρέπει να το ζεστάνεις λίγο? Με λίγο ανακάτεμα?

Εγω πήγα να πάρω το ταχινι της Αρτιζανα και μου το έβγαζε κάτι παραπάνω από το επιτρπόμενο όριο βάρους. :shock: Το έχει πάρει καμία? Το καθαρό βάρος είναι 450γρ περίπου. Ε πόσο είναι δλδ το βαζάκι?

Αφήστε που πάλι σήμερα πήγα να ξαναδοκιμάσω και είναι ΠΑΛΙ out of stock!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Εγω πήγα να πάρω το ταχινι της Αρτιζανα και μου το έβγαζε κάτι παραπάνω από το επιτρπόμενο όριο βάρους. :shock: Το έχει πάρει καμία? Το καθαρό βάρος είναι 450γρ περίπου. Ε πόσο είναι δλδ το βαζάκι?

Αφήστε που πάλι σήμερα πήγα να ξαναδοκιμάσω και είναι ΠΑΛΙ out of stock!

Εγω παντως που πηρα αυτο http://www.iherb.com/Artisana-Cashini-Butter-Peanut-Butter-Replacement-16-oz-454-g/27190?at=0 (ταχινι με κασιους) και ειναι τα ιδια γραμμαρια δε μου δημιουργησε προβλημα στην αποστολη. Ειδα ομως οτι το ταχινι το βγαζει out of stock μηπως γιαυτο?Παντως το cashini δεν εχει διαφορα στη γευση με το κλασσικο ταχινι αν θελεις να το δοκιμασεις

2xgIp3.png1RTwp3.png

Πηρα επισης αυτο http://www.iherb.com/Artisana-100-Organic-Raw-Cacao-Bliss-Raw-Chocolate-Coconut-Butter-8-oz-227g/27174?at=0 που ειναι κακαο αλλα ειναι πολυ σκληρο δεν αλλειφεται και δεν ξερω πως να το χρησιμοποιησω. Τοχει παρει καποια κοπελα να μου πει?

Tώρα το χειμώνα το λάδι καρύδας που περιέχει μέσα γίνεται πολύ σκληρό γι' αυτό θα πρέπει να το αλείψεις σε ζεστό ψωμί.

Το παίρνω για το γιο μου γιατί του αρέσει πάνω στα pancakes που φτιάχνουμε συνήθως το ΣΚ. Έχει αγάβη μέσα που δεν είναι ό,τι καλύτερο αλλά σίγουρα είναι πολύ καλύτερο από τα κλασικά spreads σοκολάτας, ακόμη και τα βιολογικά που βρίσκουμε στην Ελλάδα.

Επίσης δοκιμάσαμε το macademia butter που δεν μας άρεσε ιδιαίτερα αλλά ενθουσιαστήκαμε με το pecan butter, είναι πολύ νόστιμο πάνω σε κομματάκια μήλου.

Ο άντρας μου τρώει και το αμυγδαλοβούτυρο, εμένα δεν μ' αρέσει.

Και το Cashini εννοείται ότι μας αρέσει πολύ και λέω να πάρω και αυτό το φυστικοβούτυρο που λέγεται ότι είναι από τους καλύτερους στην αμερικάνικη αγορά:

http://www.iherb.com/Arrowhead-Mills-Creamy-Organic-Peanut-Butter-16-oz-1-lb-453-g/13720?at=0

Από τότε που ανακάλυψα το iherb σχεδόν κατήργησα τα μαγαζιά με τα βιολογικά! Χθες πήρα αγριόριζο και κόκκινη κινοά.

Διαφημίσεις

λέω να πάρω και αυτό το φυστικοβούτυρο που λέγεται ότι είναι από τους καλύτερους στην αμερικάνικη αγορά:

http://www.iherb.com/Arrowhead-Mills-Creamy-Organic-Peanut-Butter-16-oz-1-lb-453-g/13720?at=0

Στο μυαλό μου ήσουν!

Για πες τι ξέρεις για το φυστικοβούτυρο.....

Παρήγγειλα κι εγώ και ψάχνω να βρω πως θα το χρησιμοποιήσω!

Είναι όντως τόσο θρεπτικό όσο λένε?

Εμείς το τρώμε χρόνια τώρα γιατί μας αρέσει πολύ.

Είναι άριστη πηγή πρωτεϊνης.

Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν είναι εύκολο να βρεις ποιοτικούς φυστικοβούτυρους, δηλ. να έχουνε μόνο βιολογικά φυστίκια. Συνήθως έχουνε γλυκαντικές ουσίες, διάφορα φυτικά λίπη και άλλες βλακείες :?

ΥΓ. Το αμυγδαλοβούτυρο είναι καλή πηγή ασβεστίου και το βούτυρο κάσιους καλή πηγή σιδήρου. Τα είχα ψάξει αυτά πολύ όταν ήμουνα χορτοφάγος στην Αγγλία.

Από τότε που ανακάλυψα το iherb σχεδόν κατήργησα τα μαγαζιά με τα βιολογικά! Χθες πήρα αγριόριζο και κόκκινη κινοά.

Rosie αυτή πήρες http://www.iherb.com/Eden-Foods-Organic-Red-Quinoa-Whole-Grain-16-oz-454-g/21440?at=0 ?

gNrhp2.png

Εμείς το τρώμε χρόνια τώρα γιατί μας αρέσει πολύ.

Είναι άριστη πηγή πρωτεϊνης.

Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν είναι εύκολο να βρεις ποιοτικούς φυστικοβούτυρους, δηλ. να έχουνε μόνο βιολογικά φυστίκια. Συνήθως έχουνε γλυκαντικές ουσίες, διάφορα φυτικά λίπη και άλλες βλακείες

Eγω παρήγγειλα αυτό.

Ας ελπίσουμε οτι θα είναι καλό. :?

Σακουλίτσες για την κατάψυξη παίρνω αυτές από το Βασιλόπουλο που κλείνουνε με ζιπ.

Βρε Rosie μου τις είδα αυτές που λες...

...πολύ πλαστικούρα ήταν και χαλάστηκα λιγάκι!

Τελικά πήρα γυάλινα τάπερ απο αυτά που πάνε και στην κατάψυξη.

Ελπίζω να τα βολευτώ.

ΥΓ: Παρήγγειλα τελικά μία ανοξείδωτη παγοκυψέλη.

Θα βάζω εκεί το ζωμό και μόλις παγώνει θα το βγάζω αμέσως

και θα το βάζω στο τάπερ της κατάψυξης.

Κι έτσι μία πιστεύω οτι θα με φτάνει! ;)

Eγω παρήγγειλα αυτό.

Ας ελπίσουμε οτι θα είναι καλό. :?

Aυτό παίρνω στην Ελλάδα, καλούτσικος.

Ακριβό όμως εδώ πέρα 3.95, εγώ το αγοράζω 3.00!

Τελικά πήρα γυάλινα τάπερ απο αυτά που πάνε και στην κατάψυξη.

Ελπίζω να τα βολευτώ.

Αν έχεις χώρο γιατί όχι; Εγώ δεν έχω και πολύ για να βάζω γυάλινα τάπερ.

Απλά να θυμάσαι ότι το πλαστικό έχει πρόβλημα όταν έρθει σε επαφή με ζεστό φαγητό, με τα κατεψυγμένα τρόφιμα είναι ΟΚ.

Να ρωτησω και κατι για τα klean kanteen, βλέπω πολλές κοπέλες τα έχουν πάρει και λέω να τα πάρω για τα μικρά μου (είναι τωρα 21μηνων). Ποιο να πάρω, το sippy ή αυτο με το Sports Cap? Το sippy μου φαινεται καλό γιατι είναι leak proof αλλά θα τους αρέσει το hard spout?

Και το sports cap ανοιγει εντελώς ή ειναι σαν τα μπουκαλάκια του νερού για αθλητές που απλως ανασηκώνεται (αυτο σιγουρα δεν θα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν). Ξέρει καμια κοπέλα; Ευχαριστώ!

Λοιπόοοοον, εγώ θα σου πω για τα εξής που έχω στα παιδιά οπότε τα ξέρω:

http://www.mybabycenter.gr/index.php?target=products&product_id=30473

Αυτό είναι πλαστικό αλλά λέει πως είναι BPA, phthalates, PVC, lead free. Είναι πολύ πολύ βολικό αλλά μόνο για το σπίτι καθώς δεν έχει καπάκι.

http://www.mybabycenter.gr/index.php?target=products&product_id=30253

Αυτό υποτίθεται οτι είναι του μεγάλου, αλλά το χρησιμοποιεί & ο μικρός εδώ & πολύ καιρό (εννοώ οτι είναι εύχρηστο). Ωστόσο δεν θα σου το πρότεινα γιατί είναι ευπαθές. Ήδη έχω αλλάξει 3! Το πρώτο γιατί το παιδί δάγκωνε για να τραβήξει προς τα πάνω το στόμιο και το διέλυσε, το δέυτερο γιατί έπεσε 1 φορά και έσπασε το καπάκι. Το κράτησα αλλά χωρίς καπάκι δεν το παίρναμε έξω και έτσι πήραμε και τρίτο για το σχολείο που όμως, παρ' ότι είμαι πολύ προσεκτική στο πλύσιμο-στέγνωμα, άρχισε να μυρίζει μούχλα το στόμιο!!! Έτσι πήρα το καπάκι απο αυτό που μύριζε & το έβαλα στο δεύτερο παγουρίνο που δεν είχε καπάκι. Α, όπως κατάλαβες δεν έχει ανταλλακτικά!

http://www.mybabycenter.gr/index.php?target=products&product_id=29898

Αυτό είναι το αγαπημένο μου. Δεν παθαίνει ΤΙΠΟΤΑ, το έχει ο μικρός πάνω απο 1 χρόνο (μπορεί και παραπάνω) και πίστεψέ με έχει περάσει πολλά :) Και έχει και ανταλλακτικά http://www.mybabycenter.gr/index.php?target=products&product_id=30344 !!!

Ελπίζω να βοήθησα!

Κι εγώ από τότε που ανακάλυψα εσένα έχω αδειάσει τον τραπεζικό μου λογαριασμό!!! :lol::lol::lol:

Κάθε βδομάδα όλο και κάτι καινούριο θα πάρω και θα δοκιμάσω και μάλιστα μέχρι τώρα μας έχουν αρέσει. Τώρα είναι η σειρά του κόκκινου κινόα :D

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Rosie πολυ χρησιμες οι πληροφοριες σου!

fairy's mom μια απτα ιδια στο τελος με τοση πελατεια απο Ελλαδα και με τετοιο τζιρο που τους κανουμε ελπιζω να μας κανουν τιποτα ειδικες προσφορες:-D

2xgIp3.png1RTwp3.png

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...