Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ-ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΤΥΠΟΥ

Recommended Posts

Κορίτσια καλημέρα!

Έχω 3 ερωτήσεις όσον αφορά το πλυντήριο πιάτων:

Έκανα το μίγμα που έχουμε προαναφέρει(βόρακα,χοντρό αλάτι, σόδα).Όμως τα πιάτα ενώ βγαίνουν καθαρά, έχουν μια περίεργημυρωδιά...σα να είχαν αβγό επάνω και να μη βγήκε...κάπως έτσι.

Να σημειώσω βέβαια, πως ΔΕΝ έχω χρησιμοποιήσει το αιθέριο έλαιο που είχε προτείνει η Rosie.Μήπως παίζει ρόλο?Κι αν ναι, Rosie πως το χρησιμοποιείς?Γιατί εγώ έκανα ένα μπόλικο μίγμα κατά πρόταση της soevan και το έβαλα σε ένα τάπερ για ευκολία.Άρα το λεμόνι, να το βάζω κάθε φορά 1-2 σταγόνες στη θήκη μαζί με το homemade απορρυπαντικό?

Και δεύτερη ερώτηση επ'αυτού;Εγώ μέχρι τώρα έπλενα πάντα στο οικονομικό πρόγραμμα (45 βαθμούς).Μήπως τώρα με αυτό το απορρυπαντικό πρέπει να πλένω σε πιο μεγάλες θερμοκρασίες:rolleyes:

Τέλος: Θέλω να σας ρωτήσω τι χρησιμοποιείτε για λαμπρυντικό στην αντίστοιχη θέση του πλυντηρίου και για άλατα επίσης στην ανάλογη θέση?Εγώ εννοείται τα συμβατικά τα οποία θέλω να αποφύγω!

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων;)

Djccp2.png

67KIp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 5,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κική, μήπως έχουν μείνει υπολλείματα στο πλυντήριο πιάτων σου;

Δηλαδή μήπως είναι "βρώμικο" το πλυντήριο σου;

Eγώ αραιά και που

του κάνω μια πλύση μόνο του (χωρίς πιάτα)

με μια χημικούρα :oops:

calgonit (συντηρητικό πλυντηρίου πιάτων λέγεται)

Δεν ξέρω με τι άλλο να το κάνω αυτό

στο πλυντήριο πιάτων........:?

Rosie εσύ τι προτείνεις για τον μηνιαίο καθαρισμό του πλυντηρίου πιάτων;

Στα πλυντήρια ρούχων μπορούμε να βάλουμε ξύδι+σόδα.

Σε αυτό όμως;;

Για λαμπρυντικό μπορείς να βάλεις και λευκό ξύδι.

Κική, μήπως έχουν μείνει υπολλείματα στο πλυντήριο πιάτων σου;

Δηλαδή μήπως είναι "βρώμικο" το πλυντήριο σου;

Eγώ αραιά και που

του κάνω μια πλύση μόνο του (χωρίς πιάτα)

με μια χημικούρα :oops:

calgonit (συντηρητικό πλυντηρίου πιάτων λέγεται)

Δεν ξέρω με τι άλλο να το κάνω αυτό

στο πλυντήριο πιάτων........:?

Σε αυτό όμως;;

Πάντα τα πιάτα πριν τα βάλω στο πλυντήριο τα ξεπλένω πολύ καλά.Τα βάζω δηλαδή χωρίς υπολλείματα φαγητού.

Όμως ποτέ η αλήθεια δεν έκανα αυτό που λες, ούτε στο πλυντήριο πιάτων ούτε στο ρούχων, :oops: δηλαδή 1 πλύση μόνα τους, χωρίς ρούχα ή πιάτα.Εσύ δηλαδή το κάνεις μια φορά το μήνα, ε?Θα το επιχειρήσω.

Όσο για το λευκό ξύδι, το βάζω όπως βάζω το χημικό λαμπρυνιτκό, έτσι?Δηλαδή, στο πλυντήριό μου έχει ένδειξη ότι γέμισε η θήκη του λαμπρυντικού.Στην ίδια ποσότητα βάζω και ξύδι, σωτά?

Djccp2.png

67KIp2.png

Έκανα το μίγμα που έχουμε προαναφέρει(βόρακα,χοντρό αλάτι, σόδα).Όμως τα πιάτα ενώ βγαίνουν καθαρά, έχουν μια περίεργημυρωδιά...σα να είχαν αβγό επάνω και να μη βγήκε...κάπως έτσι.

Να σημειώσω βέβαια, πως ΔΕΝ έχω χρησιμοποιήσει το αιθέριο έλαιο που είχε προτείνει η Rosie.Μήπως παίζει ρόλο?Κι αν ναι, Rosie πως το χρησιμοποιείς?Γιατί εγώ έκανα ένα μπόλικο μίγμα κατά πρόταση της soevan και το έβαλα σε ένα τάπερ για ευκολία.Άρα το λεμόνι, να το βάζω κάθε φορά 1-2 σταγόνες στη θήκη μαζί με το homemade απορρυπαντικό?

Ναι, εγώ πάντα βάζω 2-3 σταγονίτσες αιθέριο έλαιο στη θήκη του απορρυπαντικού. Αυτό τον καιρό χρησιμοποιώ αιθέριο έλαιο από lime και μυρίζει πολύ ωραία!

Και δεύτερη ερώτηση επ'αυτού;Εγώ μέχρι τώρα έπλενα πάντα στο οικονομικό πρόγραμμα (45 βαθμούς).Μήπως τώρα με αυτό το απορρυπαντικό πρέπει να πλένω σε πιο μεγάλες θερμοκρασίες:rolleyes:

Εγώ συνήθως πλένω στους 70+ γιατί δεν βάζω και τακτικά το πλυντήριο, είναι μεγάλο και παίρνει μέρες να γεμίσει.

Τέλος: Θέλω να σας ρωτήσω τι χρησιμοποιείτε για λαμπρυντικό στην αντίστοιχη θέση του πλυντηρίου και για άλατα επίσης στην ανάλογη θέση?Εγώ εννοείται τα συμβατικά τα οποία θέλω να αποφύγω!

Αυτό τον καιρό βάζω αυτό της Sonnet αλλά μπορείς να βάλεις και λευκό ξύδι.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

το πλυντήριο πιάτων........:?

Σε αυτό όμως;;

Δεν το κάνω ποτέ ούτε για των ρούχων ούτε και για των πιάτων.

Το θεωρώ σπατάλη ενέργειας, δεν είμαι σίγουρη αν είναι απαραίτητο...

Διαφημίσεις

Πάντα τα πιάτα πριν τα βάλω στο πλυντήριο τα ξεπλένω πολύ καλά.Τα βάζω δηλαδή χωρίς υπολλείματα φαγητού.

Όμως ποτέ η αλήθεια δεν έκανα αυτό που λες, ούτε στο πλυντήριο πιάτων ούτε στο ρούχων, :oops: δηλαδή 1 πλύση μόνα τους, χωρίς ρούχα ή πιάτα.Εσύ δηλαδή το κάνεις μια φορά το μήνα, ε?Θα το επιχειρήσω.

Eπειδή είναι "χημικούρα" το κάνω 1 φορά το 6-μηνο! :mrgreen:

Όσο και καθαρά να είναι τα πιάτα σου

(κι εγώ τα καθαρίζω πριν να τα βάλω μέσα)

η "λίγδα" του φαγητού πάντα υπάρχει

και κολλάει στις σωληνώσεις!

Όσο για το λευκό ξύδι, το βάζω όπως βάζω το χημικό λαμπρυνιτκό, έτσι?Δηλαδή, στο πλυντήριό μου έχει ένδειξη ότι γέμισε η θήκη του λαμπρυντικού.Στην ίδια ποσότητα βάζω και ξύδι, σωτά?

Ναι, ακριβώς.

Σε αυτό όμως;;

Εγώ πάντως κορίτσια, το διάβασα εδώ και το δοκίμασα, έβαλα στην θήκη σόδα και στην θήκη του γυαλιστικού ξυδάκι και το έβαλα σε λειτουργία στους 80 και έγινε πιό καινούργιο από όταν το αγόρασα...το ξύδι εντωμεταξύ έμεινε στην θήκη και τα ποτήρια μου βγαίνουν κρύσταλλα!!!!!:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Να είστε καλά για τις συμβουλές!!!!!!!

z4X6p2.png

Ναι, εγώ πάντα βάζω 2-3 σταγονίτσες αιθέριο έλαιο στη θήκη του απορρυπαντικού. Αυτό τον καιρό χρησιμοποιώ αιθέριο έλαιο από lime και μυρίζει πολύ ωραία!

Δευτέρα θα παραγγείλω αιθέρια έλαια (λεβάντα, tea tree oil και λεμόνι) και θα το κάνω να σας πω διαφορές!

Εγώ συνήθως πλένω στους 70+ γιατί δεν βάζω και τακτικά το πλυντήριο, είναι μεγάλο και παίρνει μέρες να γεμίσει.

Μόλις τελείωσε το πλυντήριο που έβαλα στο αμέσως επόμενο πρόγραμμα και η αλήθεια είναι ότι προςτο παρόν δε μυρίζουν!

Αυτό τον καιρό βάζω αυτό της Sonnet αλλά μπορείς να βάλεις και λευκό ξύδι.

Θα βάλω πρώτα το λευκό ξύδι και αν δεν μου κάνει θα καταφύγω στο sonnet.

Eπειδή είναι "χημικούρα" το κάνω 1 φορά το 6-μηνο! :mrgreen:

Όσο και καθαρά να είναι τα πιάτα σου

(κι εγώ τα καθαρίζω πριν να τα βάλω μέσα)

η "λίγδα" του φαγητού πάντα υπάρχει

και κολλάει στις σωληνώσεις!

Ναι, ακριβώς.

Rosie, διάβασε αυτό.

Soevan, το διαβάζω εγώ τώρα και είναι αρκετά επιμορφωτικό!Θα το κάνω κι εγώ λοιπόν!

Κορίτσια άλλη μια φορά οι συμβουλές σας ήταν πολύτιμες!Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!!!!!!

Djccp2.png

67KIp2.png

Rosie, διάβασε αυτό.

Ευχαριστώ!

Λοιπόν το διάβασα και έβγαλα τη θήκη του απορρυπαντικού και κοίταξα από πάνω όπως λέει, και ήτανε καθαρή!

Φαντάζομαι ότι αυτό συμβαίνει γιατί χρησιμοποιώ τα soap nuts μερικά χρόνια τώρα, σπάνια βάζω υγρό σαπούνι (έχω μόνο αυτό για τα μάλλινα της Sonnet) και κάθε βράδυ βάζω σόδα όταν πλένω τις πάνες, και μερικές φορές ξύδι.

Πάντως το είχα διαβάσει και αλλού ότι τα soap nuts διατηρούν το πλυντήριο καθαρό γιατί η σαπωνίνη που βγάζουν είναι πολύ διαφορετική απ' αυτή του κοινού σαπουνιού και δεν κατακάθεται στα ρούχα και στο πλυντήριο. Γι' αυτό άλλωστε είναι κατάλληλα για το πλύσιμο των πανών και το κοινό σαπούνι δεν είναι, αλλά ούτε και τα υπόλοιπα οικολογικά απορρυπαντικά γιατί έχουν σαν βάση τους το σαπούνι.

Αυτό το κόλπο με τη σόδα και το ξύδι το κάνω τακτικά για τις αποχετεύσεις, επειδή όμως μου κίνησε την περιέργεια η βρωμιά που λέει ότι βγαίνει όταν το κάνεις αυτό στο πλυντήριο θα το δοκιμάσω.

(Σημείωση ότι ούτε όταν βγάζουμε το φίλτρο καμιά φορά να το καθαρίσουμε βλέπουμε βρωμιά παρόλο που πλένω καραβρώμικες πάνες!)

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ!

Λοιπόν το διάβασα και έβγαλα τη θήκη του απορρυπαντικού και κοίταξα από πάνω όπως λέει, και ήτανε καθαρή!

Φαντάζομαι ότι αυτό συμβαίνει γιατί χρησιμοποιώ τα soap nuts μερικά χρόνια τώρα, σπάνια βάζω υγρό σαπούνι (έχω μόνο αυτό για τα μάλλινα της Sonnet) και κάθε βράδυ βάζω σόδα όταν πλένω τις πάνες, και μερικές φορές ξύδι.

Πάντως το είχα διαβάσει και αλλού ότι τα soap nuts διατηρούν το πλυντήριο καθαρό γιατί η σαπωνίνη που βγάζουν είναι πολύ διαφορετική απ' αυτή του κοινού σαπουνιού και δεν κατακάθεται στα ρούχα και στο πλυντήριο. Γι' αυτό άλλωστε είναι κατάλληλα για το πλύσιμο των πανών και το κοινό σαπούνι δεν είναι, αλλά ούτε και τα υπόλοιπα οικολογικά απορρυπαντικά γιατί έχουν σαν βάση τους το σαπούνι.

Αυτό το κόλπο με τη σόδα και το ξύδι το κάνω τακτικά για τις αποχετεύσεις, επειδή όμως μου κίνησε την περιέργεια η βρωμιά που λέει ότι βγαίνει όταν το κάνεις αυτό στο πλυντήριο θα το δοκιμάσω.

(Σημείωση ότι ούτε όταν βγάζουμε το φίλτρο καμιά φορά να το καθαρίσουμε βλέπουμε βρωμιά παρόλο που πλένω καραβρώμικες πάνες!)

Η αλήθεια είναι οτι απο τότε που χρησιμοποιώ κι εγώ τα soap nuts

και το δικό μου πλυντήριο είναι πεντακάθαρο!

(παλιά ήταν δράμα!!! :-( Ακριβώς όπως τα λέει το άρθρο ήταν!!!

Ιδίως μια εποχή που χρησιμοποιούσα πράσινο σαπούνι-αρκάδι!!:roll: )

Και απο τότε το τσεκάρω συνέχεια και βλέπω οτι πάει καλά

Επίσης μετά απο κάθε πλύση

βγάζω τελείως το συρταράκι για να αερίζεται αυτός ο χώρος

και για να μην πιάνει μούχλα.

Σίγουρα θα έχουν παίξει και το ρόλο τους το ξυδάκι κι η σοδίτσα! :-D

Με το πλυντήριο πιάτων όμως δεν έχω βρει ακόμα κάποια εναλλακτική λύση!........

Να ρωτήσω και εγώ: πρέπει απαραίτητα να βάζουμε λευκό ξίδι; Αν βάζουμε κόκκινο δημιουργείται πρόβλημα; Μέχρι στιγμής κόκκινο χρησιμοποιώ και στο πλυντήριο ρούχων και στο πιάτων :oops:

Ο πλούτος που ζητάει η φύση μας είναι ορισμένος και εύκολα αποκτιέται. Ο πλούτος, αντίθετα, που ζητάει η ματαιοδοξία μας εκτείνεται στο άπειρο - Επίκουρος

p7hgp3.png3NPP.png

Επίσης μετά απο κάθε πλύση

βγάζω τελείως το συρταράκι για να αερίζεται αυτός ο χώρος

και για να μην πιάνει μούχλα.

Kι εγώ πάντα το έχω ανοικτό όταν το πλυντήριο δεν δουλεύει για να αερίζεται.

Να ρωτήσω και εγώ: πρέπει απαραίτητα να βάζουμε λευκό ξίδι; Αν βάζουμε κόκκινο δημιουργείται πρόβλημα; Μέχρι στιγμής κόκκινο χρησιμοποιώ και στο πλυντήριο ρούχων και στο πιάτων :oops:

Το κόκκινο μπορεί να σου αφήσει λεκέδες στα ρούχα και στα χέρια.

Τώρα που είσαι Αγγλία ψάξε να βρεις distilled white vinegar, αν θυμάμαι καλά έχει παντού.

Τί γνώμη έχετε για τα χαλάκια τύπου γούνας, από μαλλί προβάτου; Είναι άραγε κατάλληλα για παιδικό δωμάτιο ή βγάζουν κι αυτά χνούδι όπως λένε γενικώς για τα μάλλινα;

Έχει κάποια αγοράσει ή γνωρίζει κάτι;

Διαφημίσεις

danel γενικά τα μάλλινα χαλιά δεν τα συνιστουν για παιδικό δωμάτιο από οσο ξέρω γιατι κατηγορούνται για αλλεργιες και οτι μαζεύουν χνουδια κτλπ Βεβαια καλυτερα να ρωτήσεις τον παιδίατρος σας για ποιο επαγγελματική αποψη.

Rosie, διάβασε αυτό.

Tο ειχα διαβασει και σημερα εχω προγραμματισει να το κανω.Θα σας πω τα αποτελεσματα μιας και εγω δεν εχω ξεκινησει τη χρηση soap nuts:oops:. Soevant μηπως θα μπορουσες να ξαναγραψεις τη διευθυνση αποπου πηρες το βορακα?Μαλλον δεν ψαχνω σωστα στις προηγουμενες σελιδες γιατι δε μπορω να το βρω:oops:.

Επισης που μπορω να βρω αιθερια ελαια? Στη λιστη εχετε μονο για λεβαντα και tea tree ενδιαφερομαι και για λεμονι πορτοκαλι κ.α. Ξερετε αν τα καταστηματα βιολογικων πουλανε τετοια?

2xgIp3.png1RTwp3.png

Τί γνώμη έχετε για τα χαλάκια τύπου γούνας, από μαλλί προβάτου; Είναι άραγε κατάλληλα για παιδικό δωμάτιο ή βγάζουν κι αυτά χνούδι όπως λένε γενικώς για τα μάλλινα;

Έχει κάποια αγοράσει ή γνωρίζει κάτι;

Ό,τι έχει γραφτεί για τα χαλιά σε αυτό το τόπικ θα το βρεις εδώ.

Εγώ πάντως στο δωμάτιο της κόρης μου έχω βάλει

μια μοκέτα συνθετική-υποαλλαεργική.

Τα περισσότερα μάλλινα χαλιά βγάζουν πολύ χνούδι

(εξαρτάται απο το ζώο)

όπως επίσης μαζεύουν και ακάρεα! (μπλιάχ!!)

Δεν το είναι κατάλληλα για τα υπνοδωμάτια........

Tο ειχα διαβασει και σημερα εχω προγραμματισει να το κανω.Θα σας πω τα αποτελεσματα μιας και εγω δεν εχω ξεκινησει τη χρηση soap nuts:oops:. Soevant μηπως θα μπορουσες να ξαναγραψεις τη διευθυνση αποπου πηρες το βορακα?Μαλλον δεν ψαχνω σωστα στις προηγουμενες σελιδες γιατι δε μπορω να το βρω:oops:.

Επισης που μπορω να βρω αιθερια ελαια? Στη λιστη εχετε μονο για λεβαντα και tea tree ενδιαφερομαι και για λεμονι πορτοκαλι κ.α. Ξερετε αν τα καταστηματα βιολογικων πουλανε τετοια?

Oικονομικό βόρακα θα βρείς στον

Καλογερόπουλο και βρίσκεται

στην οδό Γούναρη 35 στον Πειραιά (μέσα σε μια στοά)

τηλ.210-4179316 και 210-4221559

Αιθέρια έλαια θα βρεις εδώ http://www.quinessence.com/

με δωρεάν μεταφορικά!

Ό,τι έχει γραφτεί για τα χαλιά σε αυτό το τόπικ θα το βρεις εδώ.

Εγώ πάντως στο δωμάτιο της κόρης μου έχω βάλει

μια μοκέτα συνθετική-υποαλλαεργική.

Τα περισσότερα μάλλινα χαλιά βγάζουν πολύ χνούδι

(εξαρτάται απο το ζώο)

όπως επίσηες μαζεύουν και ακάρεα! (μπλιάχ!!)

Δεν το είναι κατάλληλα για τα υπνοδωμάτια........

Δεν μου το ανοίγει το λίνκ.............

Oικονομικό βόρακα θα βρείς στον

Καλογερόπουλο και βρίσκεται

στην οδό Γούναρη 35 στον Πειραιά (μέσα σε μια στοά)

τηλ.210-4179316 και 210-4221559

Αιθέρια έλαια θα βρεις εδώ http://www.quinessence.com/

με δωρεάν μεταφορικά!

Eυχαριστω;);)!!!Μολις κοιμηθει η μικρη θα τα κοιταξω αμεσως!!

2xgIp3.png1RTwp3.png

Rosie, διάβασε αυτό.

Εγώ έχω πλυντήριο-στεγνωτήριο, μπορώ άραγε να κάνω το αυτό? Και μην με κοροιδέψετε, αλλά το φίλτρο που πρέπει να καθαρίσουμε μετά, ποιό είναι?

Εγώ έχω πλυντήριο-στεγνωτήριο, μπορώ άραγε να κάνω το αυτό? Και μην με κοροιδέψετε, αλλά το φίλτρο που πρέπει να καθαρίσουμε μετά, ποιό είναι?

Ωχ, καλύτερα να διαβάσεις το manual....:?

κάπου θα αναφέρει για service/συντήρηση

και για τα φίλτρα.

Εγώ έχω ξεχωριστό στεγνωτήριο και μετά απο κάθε στέγνωμα

πρέπει να καθαρίζω το ειδικό φίλτρο για τα χνούδια,

να αδειάζω το συρτάρι με το νερό και

μια στο τόσο να καθαρίζω τον συμπυκνωτή υδρατμών απο τα χνούδια που μπορεί να έχουν ξεφύγει....

Λογικά πρέπει να έχει άλλα φίλτρα το δικό σου....

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...