Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ-ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΤΥΠΟΥ

Recommended Posts

Εγώ τώρα που αυξήθηκε το βάρος στο iherb βρήκα ευκαιρεία να πάρω κάτι που ήθελα εδώ και καιρό:

http://www.iherb.com/Dr-Bronner-s-Magic-Soaps-Sal-Suds-32-fl-oz-944-ml/15876?at=0

Έχω διαβάσει πολύ καλά λόγια για τα Sal Suds σε πολλά ξένα οικολογικά blogs, μπορούνε να χρησιμοποιηθούνε ακόμη και για καθαρισμό φρούτων και λαχανικών από υπολλείματα φυτοφαρμάκων!

Διαβάστε περισσότερα αν θέλετε εδώ: http://lisa.drbronner.com/?cat=96

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 5,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Rosie,

δηλαδή τα sal suds χρησιμοποιούνται ως

καθαριστικά για το σπίτι;

(έριξα μια γρήγορη ματιά στο λινκ που έβαλες

αλλά δεν πρόλαβα να το διαβάσω όλο....)

Τα σαπούνια χεριών Dr Woods πως σου φαίνονται

και εσένα;

λεει οτι περιεχει Sodium Lauryl Sulfate (SLS). Αυτο δεν πρεπει να το αποφευγουμε;

Για ποιά λες;

Για τα καθαριστικά Sal Suds;

Γιατί για τα Dr Woods γράφει " Νo SLS "

http://www.drwoodsproducts.com/

100% Natural - No parabens, phthalates, SLS, petrolatum

καλησπερα, ειδα στην πολυ ωραια λιστα που εχετε και θελω να παραγγειλω αντιηλιακα+ αντικουνουπικο απο Mercola, μπορειτε να με διαφωτεισετε στα μεταφορικα που εχει?

εχετε κανενα εκπτωτικο κωδικο?

ευχαριστω

Διαφημίσεις

λεει οτι περιεχει Sodium Lauryl Sulfate (SLS). Αυτο δεν πρεπει να το αποφευγουμε;

Το λινκ γιατί το έβαλα; Για να το διαβάσετε! ;)

Για τα χέρια πάντα χρησιμοποιώ πλάκα σαπουνιού της Dr Bronner's, τα πλένω τόσο συχνά που δεν ρισκάρω κανένα χημικό σε υγροσάπουνο!

To ίδιο και στο μπάνιο δηλαδή, έχω σαπούνια για όλους με εξαίρεση τη μικρή που ακόμη της βάζω αυτό της Neal's Yard.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Κορίτσια τα φώτα σας, ο μικρός μου γέμισε ιδρωτήρια στην πλάτη και λίγο στο στήθος. Τι κάνω ή μάλλον τι βάζω; Έχω κηραλοιφή που έφτιαξα μόνη μου, λέτε να κάνει;

Κ κάτι ακόμα: τι προτείνετε για μετά τον ήλιο για τα παιδάκια μας;

vaskokkal για τα ιδρωτήρια δοκίμασε αυτά που μου έγραψε η labrinoula, δε γνωρίζω κάτι άλλο

amande δοκιμασε στο γιο σου αυτη την αλοιφη της badger http://www.iherb.com/Badger-Company-Baby-Balm-Chamomile-Calendula-2-oz-56-g/18407?at=0 ειναι πολυ καλη για τα σπυρακια επισης δουλεια κανει και το λαδακι καλεντουλας απο ροσμαρινο

προιόν για μετά τον ήλιο νομίσω οτι είχαμε αναφέρει αυτό http://www.iherb.com/Badger-Company-Bali-Balm-2-oz-56-g/19064?at=0 καποια στιγμή

καλό θα ήταν όμως να πηγαίνετε για μπάνιο ή πολύ νωρίς το πρωί ή αργά το απογευμα

καλησπερα, ειδα στην πολυ ωραια λιστα που εχετε και θελω να παραγγειλω αντιηλιακα+ αντικουνουπικο απο Mercola, μπορειτε να με διαφωτεισετε στα μεταφορικα που εχει?

εχετε κανενα εκπτωτικο κωδικο?

ευχαριστω

stellas αν θυμάμαι καλά είναι αρκετά τα μεταφορικά του μερκολα, συνήθως παραγγέλνουμε οταν έχει free shipping ( και τώρα θα αργήσει να ξαναβάλει νομίζω:?)

έκανα μόλις μια εικονική αγορά για το kit που θες και μου έβγαλε μεταφορικά $35.55:???:

gNrhp2.png

Διαφημίσεις

Νεραιδομανούλα, να σου ζήσει η πριγκήπισσά σου !!!

Να είσαι καλά και να την χαίρεσαι !!!!!!!!!

Γρήγορα κοντά μας !!!!!!!!!!!!!

ydS7p3.png 3pOXp3.png

E-shops για παπούτσια ΕΔΩ Εshops ΕΔΩ

Το παλιό θέμα ΕΔΩ Πώληση στο ΕΒΑΥ ΕΔΩ

Για τα χέρια πάντα χρησιμοποιώ πλάκα σαπουνιού της Dr Bronner's, τα πλένω τόσο συχνά που δεν ρισκάρω κανένα χημικό σε υγροσάπουνο!

Κι εγώ προτιμώ τις πλάκες

αλλά υπάρχουν στιγμές που έχω πολύ βρώμικα χέρια

και δεν θέλω να "λερώσω" την πλάκα....

...είναι απαραίτητο πιστεύω και το υγρό σαπούνι!

(εντελώς υποχόνδρια ε;; :mrgreen:)

Μέχρι στιγμής είχα τα pure nuff stuff

αλλά μου τελειώνουν.

Ψάχνω για κάτι πιο οικονομικό.

Σας παραθέτω μέιλ που έλαβα για ενημέρωσή σας, αν και το έχουμε ξανασυζητήσει.

MΗN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΠΛΕΝΕΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΤΕ ΜΕ ΞΥΔΙ!

Μια «βόμβα» στο τραπέζι μας

Πατάτες, κρεμμύδια και καρότα που φθάνουν καθημερινά στο τραπέζι μας κρύβουν θανατηφόρα δηλητήρια, μολυσμένα με επικίνδυνα βαρέα μέταλλα που συχνά είναι 1000% πιο πάνω από τα επιτρεπτά όρια.

Περιοχές στον κάμπο των Θηβών και των Οινοφύτων που παράγουν τις μεγαλύτερες ποσότητες κρεμμυδιών, καρότων και πατάτας σε όλη την Ελλάδα, έχουν δηλητηριαστεί από τα νερά του ποταμού Ασωπού που δέχονται τα απόβλητα δεκάδων βιομηχανιών της περιοχής.

Επιδημιολογική μελέτη της καθηγήτριας του πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Αθηνάς Λινού στα Οινόφυτα έφερε στην επιφάνεια ένα φοβερό μυστικό για το οποίο κανείς δεν μιλάει εδώ και πολλά χρόνια.

Οι θάνατοι από καρκίνο στην περιοχή αυξάνονται από χρόνο σε χρόνο επικίνδυνα και πολλά παιδιά εμφανίζουν αρρώστιες που δεν είναι της ηλικίας τους.

Η επικινδυνότητα των προϊόντων της περιοχής Οινοφύτων προκύπτει και από μελέτη του Εργαστηρίου Χημείας Τροφίμων του Πανεπιστημίου της Αθήνας που παρουσιάστηκε στο 7ο Διεθνές Συνέδριο «Ημέρες Αναλυτικής Χημείας» στη Μυτιλήνη.

Η μελετητική ομάδα (Χ. Κιρκίλλης, Γ.Πασσιάς, Σ.Μηνιάδου - Μειμάρογλου, Ν.Θωμαϊδης και Γ.Ζαμπετάκης) αγόρασε και σύγκρινε τρόφιμα - βολβούς (καρότα, κρεμμύδια, πατάτες) από την Θήβα και τα Οινόφυτα με άλλα που έχουν παραχθεί σε περιοχές με μικρή ή καθόλου βιομηχανική δραστηριότητα.

Διαβάστε και στο internet:

http://www.tydky.gr/news/news/contaminated-food-on-the-plates-of-the-greeks.html <http://www.tydky.gr/news/news/contaminated-food-on-the-plates-of-the-greeks.html>

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=1941934 <http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=1941934>

Η ομάδα του Πανεπιστημίου Αθηνών αγόρασε 13 παρτίδες παραγωγής από καθένα από τα παραπάνω τρία τρόφιμα που καλλιεργήθηκαν στη Θήβα, από 13 σούπερ μάρκετ της Αθήνας και το κάθε ένα από αυτά αναλύθηκε 3 φορές συγκρίθηκε με 2 δείγματα από «καθαρές» περιοχές κάθε ένα από τα οποία αναλύθηκε επίσης 3 φορές.

Η μελέτη φέρνει στο φως συγκλονιστικά στοιχεία:

Καρότα που παράχθηκαν στη Θήβα και αγοράστηκαν από σούπερ μάρκετ της Αθήνας, βρέθηκαν να έχουν έως και 700% νικέλιο παραπάνω από καρότα που παράχθηκαν σε μη βιομηχανικές περιοχές. Επίσης, ενώ στα καρότα από άλλες περιοχές το χρώμιο ήταν κατά μέσο όρο 20 μg/kg, στα καρότα Θήβας έφτασε μέχρι 76 μg/kg. Ακόμα, εντοπίστηκε μόλυβδος μέχρι και 43 μg/kg, ενώ ο μέσος όρος στα καρότα από άλλες περιοχές είναι 35 μg/kg.

Διπλάσιο είναι το κάδμιο στα καρότα Θήβας από τα καρότα άλλων περιοχών.

Κρεμμύδια που παράχθηκαν στη Θήβα περιέχουν έως 688 μg/kg νικελίου, ενώ ο μέσος όρος στα κρεμμύδια άλλων περιοχών είναι μόλις 57 μg/kg, δηλαδή 640% παραπάνω.

Στα κρεμμύδια άλλων περιοχών το χρώμιο ήταν κάτω από το όριο ανίχνευσης. Παρόλα αυτά σε κρεμμύδια Θήβας βρέθηκε έως και 26 μg/kg.

Επίσης, ενώ στα κρεμμύδια άλλων περιοχών ο μόλυβδος είναι κατά μέσο όρο 24 μg/kg σε αυτά της Θήβας βρέθηκε έως και 72 μg/kg. Λίγο αυξημένες ήταν οι τιμές του καδμίου στα κρεμμύδια Θήβας σε σχέση με άλλες περιοχές.

Πατάτες που παράχθηκαν στη Θήβα περιέχουν έως 1.894 μg/kg νικελίου, ενώ στις άλλες περιοχές ο μέσος όρος είναι 78 μg/kg, δηλαδή 926% πάνω!

Κι εδώ το χρώμιο σε άλλες περιοχές ήταν κάτω από τα ανιχνεύσιμα όρια, αλλά στη Θήβα έφτασε μέχρι και 170 μg/kg. Δηλαδή 350% παραπάνω.

Βρέθηκε ακόμη στις πατάτες Θήβας έως 36 μg/kg μολύβδου, ενώ στις άλλες περιοχές ο μέσος όρος είναι 18 μg/kg. Σε λογικά επίπεδα εντοπίστηκε κάδμιο.

Με βάση αυτά τα αποτελέσματα προκύπτει ότι τα καρότα, κρεμμύδια και πατάτες Θήβας είναι κατά υπερβολικό βαθμό επιβαρημένα με πολύ επικίνδυνα βαρέα μέταλλα και κυρίως με νικέλιο, χρώμιο και κάδμιο. Οι επιστήμονες θεωρούν ότι η επιμόλυνση αυτή οφείλεται στη ρύπανση του Ασωπού και του υπόγειου υδροφορέα της ευρύτερης περιοχής.

Το θέμα είναι πόσο επικίνδυνα είναι τα επίπεδα νικελίου και χρωμίου στα τρόφιμα αυτά για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Αθηνών αν λάβουμε υπόψη την ανεκτή ημερήσια πρόσληψη νικελίου για παιδιά που είναι 300 μg την ημέρα, τότε από τα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι αρκούν λίγα γραμμάρια καρότου, κρεμμυδιού και πατάτας Θήβας για να τεθεί σε κίνδυνο η υγεία ενός παιδιού!

ydS7p3.png 3pOXp3.png

E-shops για παπούτσια ΕΔΩ Εshops ΕΔΩ

Το παλιό θέμα ΕΔΩ Πώληση στο ΕΒΑΥ ΕΔΩ

Διαφημίσεις

Αχ, το έχω λάβει εδώ και καιρό το μέιλ και έχω αγανακτήσει.....:|

Soevan, καλή η απορία αλλά δεν είναι και λίγες οι φορές που πιστοποιημένα βιολογικά σκάνε σαν φούσκες...

Τι να πιστεψεις πια...:evil:

Είμαι πλέον μια πολύτεκνη μαμά!!!!

I have been blessed with five angels!

qwlrp3.png

Με το φτωχικό και ταπεινό μυαλό μου πιστεύω

οτι και καλά η πιστοποίηση "βιολογικά" δίνεται

επειδή το λαχανικό και το φρούτο

δεν έχει υποστεί ψεκασμό με χημικά φυτοφάρμακα κλπ.

Το οτι μπορεί να ποτίζονται με το χειρότερο νερό

και το οτι μεγαλώνουν σε δηλητηριασμένο χώμα

δεν τους ενδιαφέρει!!! :evil:

Κάνω λάθος;;;

Διορθώστε με εαν ξέρει κάποιος να μου πει!!

Κάνω λάθος;;;

με το φτωχό μου το μυαλό έτσι το καταλαβαίνω και εγώ...

από εκείνες τις περιοχές δεν ψωνίζουμε τιποτα..

εγώ τους τελευταίους μήνες το διάβασα..

πόσα έχουμε καταναλώσει πριν...

δεν θέλω να το σκέφτομαι !

Μια και λέμε για παγωτά, έκανα με την παγωτομηχανή μου παγωτό με γάλα, κρέμα γάλακτος, μέλι και κακάο (ωμό). Ήταν φανταστικό, υπέροχη μυρωδιά. Το προηγούμενο ΣΚ έκανα παγωτό με πρόβειο γιαούρτι, φράουλες και μέλι. Ήταν σαν γρανίτα και πολύ δροσιστικό. Πολύ χαίρομαι που θα μπορώ να δίνω άφοβα παγωτό στον μικρούλη μου

Maggie...αν δεις το μνμ..μπορεις να μου πεις ακριβως πως εκανες την μειξη των υλικων και την ποσοτητα??Εγω εχω παγωτομηχανη και κανει 1 λιτρο παγωτο.Την κρεμα γαλακτος την χτυπησες σε σαντιγι??Αυγα εβαλες??Ποσο μελακι εβαλες??

marsolan, 200 ml γάλα, 200 ml κρέμα γάλακτος, 1-2 κουταλάκια του γλυκού μέλι και κακάο δεν θυμαμαι πόσο. Τα ανέμειξα στο μπλέντερ, κυρίως για να είμαι σίγουρη ότι το μέλι θα διαλυθεί και το κακάο δεν θα σβολιάσει και τα έριξα στον κάδο της παγωτομηχανής. Την κρέμα δεν τη χτύπησα σαντιγή

Πόσο έχει πάει το όριο βάρους στο iherb?

ένα τηγάνι κυνηγωωωωωωωωωω

Ποιό???? γιατί εγω μόλις πήρα αυτό http://www.iherb.com/Ecolution-Fry-Pan-Grande-12-1-2-in-1-Pan/26278?at=0

το κυνηγουσα καιρό:lol::lol::lol:

έχει ανεβει πάντως στα 1814 grams

gNrhp2.png

Κάνω λάθος;;;

Πιθανότατα δεν κάνεις λάθος....

Δεν είναι και λίγες οι φορές όμως που υποτιθέμενα βιολογικά προ'ι'όντα είναι βιολογικά μα'ι'μου...

Κάπου έπεσε το μάτι μου εδώ στο φόρουμ στο ποστ μιας κοπέλας που γνωστός της παραγωγός βιολογικών, προκειμένου να μην χάσει την προθεσμία, αγόρασε μη βιολογικό προ'ι'όν (δεν θυμάμαι τι ακριβώς τώρα) και το παρουσίασε ως δικό του, βιολογικό.

Σε ερώτησή της δε αν φοβάται μη χάσει την πιστοποίηση σε περίπτωση που ανακαλυφθεί, έμεινε παγερά αδιάφορος....:?

Είμαι πλέον μια πολύτεκνη μαμά!!!!

I have been blessed with five angels!

qwlrp3.png

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...