Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Έχω τέσσερα, εκ των οποίων μόνο ο πρώτος πάει δημοτικό και δέχεται προσκλήσεις για πάρτυ.

Απ' όλα όσα έχει προσκληθεί πήγαμε οικογενειακώς μόνο σε ένα και βεβαίως αφού επικοινώνησα με τους γονείς, για να ενημερώσω. Στα υπόλοιπα τον συνοδεύει ο άντρας μου, εγώ μένω στο σπίτι με τα άλλα τρία.

Σε μία από τις προσκλήσεις αφέθηκε να εννοηθεί ότι αφορά μόνο το παιδί. Βρέθηκα σε πολύ δύσκολη θέση. Τελικά τον πήγα αλλά πήρα τηλέφωνο και ζήτησα να του μιλήσω περίπου στο μισό του χρόνου που θα έμενε εκεί.

Σε μία από τις προσλήσεις επίσης κομψά αφηνόταν να εννοηθεί ότι αδελφάκια δεν προσκαλούνται. Ενοχλήθηκα λιγάκι, για να είμαι ειλικρινής.:? Το σέβομαι όμως, ειδικά σε εκδηλώσεις όπου προσκαλείται όλη η τάξη και το κόστος είναι ήδη τεράστιο.

Την "φραγή εισερχομένων γονέων" όμως δεν την κατανοώ και πολύ...:|

660759jzef7rhw6w.gif

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 223
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

γραπτη απαντηση σε προσκληση της μικρης σε παρτυ, στο οποιο απαγορευονται γονεις...

"μπα............"

Α γειά σου!!!Έχουμε ξεφύγει εντελώς.

Πάντως εμένα πιό παλιά (είχα μόνο ένα παιδί) μου το 'χανε πέι για γάμο.

Ότι είναι χωρίς παιδιά το τραπέζι για να μη πιάνονται καρέκλες τσάμπα.

Απλώς δεν πήγα :cool:

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Και μόνο η λέξη "τσάμπα" αρκούσε για να μην πας. Λες και είναι αξεσουάρ:|

Το σκεφτόμουν προχθές με αφορμή νέο "κρούσμα" και ξέρετε πώς μου φαινόταν; Αυτό το "απαγορεύονται" δείχνει περίτρανα ότι ο άλλος δεν έχει καμιά διάθεση να σε γνωρίσει, ως άτομο ή ως οικογένεια. Θέλει μόνο άλλο ένα παιδάκι στο πάρτι για να φαίνεται ότι έχει κόσμο.

αν κ η μικρη μας ειναι....πολυ μικρη ακομα, μου φαινεται πολυ κουλο το ολο θεμα!!καλα τα λες!!:cool:

μα καλα κ εσεις που μετακομισατε;;:mrgreen:

το να απαγορευουν στο γονιο να παει...εχουν αραγε σκεφτει τι ευθυνες παιρνουν;:roll: οκ δεν μιλαμε για μεγαλα παιδια....ενταξει, υπερβολη...

αλλα 6;;;8 χρονων;; παρατραβηγμενο να απαιτεις να μην ειναι ο γονιος....

:lol: καρμιριαααα.....

Sam, μιας κ ειπες για παρκο.... πηγαμε στο Τατοι για τα γενεθλια ενος μικρουλη .......και ηταν υπεροχα!!:-D (γενικα οι παιδοτοποι μου τη δινουν-ασχετο!)

οκ ερωτηση....εσεις μεχρι ποτε πηγαινατε συνοδεια με τους γονεις στα παρτυ???γιατι κατι λεγατε για 8-9 χρονων...εγω θυμαμαι στο δημοτικο καπου τεταρτη πεμπτη δημοτικου γονεις δε παιζανε πια...ουτε σε αυτα που εκανα ουτε σε αυτα που πηγαινα....βεβαια το απαγορευεται κλπ ειναι απαραδεκτο αλλα οταν κανεις παρτυ στο παιδακι σου και θες να καλεσεις τους φιλους του/φιλες απο το σχολειο πρεπει δηλ να ερθουν και να σου κατσικωθει και η καθε μανα/θειτσα κλπ και ολο το σοϊ???φατε με τωρα....και ναι δε θα μου αρεσε οταν κανω παρτυ στην τοτε 9χρονη κορη μου να μου σκανε και πιο μικρα πιτσιρικια αδελφακια που θα ειναι πιο μωρα....δηλ πως θα κατσω να τα απασχολησω αυτα???...σταυρωστε με .....

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Διαφημίσεις

Έξι χρόνια τώρα κάνω πάρτυ στο μεγάλο μου γιο! Τα τελευταία δύο, που ήταν στο νήπιο κ τώρα στην πρώτη δημοτικού κάλεσα τα παιδάκια που ήθελε και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι θα πρέπει να είναι και οι γονείς και ΣΙΓΟΥΡΑ τα υπόλοιπα αδέρφια .. όσα κι αν είναι αυτά.

Πέρσυ ανοίγω την πόρτα και ένας μπαμπάς μου αφήνει το 5χρ κοριτσάκι του και μου λέει"θα έρθω να την πάρω σε 2,5 ώρες" Εγώ χαμογέλασα και ταυτόχρονα με έπιασε κρύος ιδρώτας. Δεν μου έφταναν τα 20 παιδάκια που είχα ήδη κ τους 20 ενήλικες που ήθελα να φροντίζω με φαγητά κ αναψυκτικά είχα κ το άγχος μην πάθει τίποτα το κοριτσάκι!! Εχω ένα σπίτι 85τμ όπως ο περισσότερος κόσμος, μένω σε πολυκατοικία στον 1ο όροφο ΜΕ ΜΠΑΛΚΟΝΙ και καταρχήν ο συγκεκριμένος κύριος δεν με ήξερε, άντε να με είχε δει κανα δυο φορες στο νήπιο. Δλδ πως αφήνεις το παιδί σου σε ένα μέρος που δεν ξέρεις κανέναν;;;

Τα χρόνια έχουν αλλάξει.. Οταν κι εγώ πήγαινα δημοτικό ...ΔΟΞΑΣΜΕΝΑ 80' s στα πάρτυ πήγαιναν μονο τα παιδάκια αλλά είχαν συνεννοηθεί πριν να μείνουν 3-4 μανάδες να τα προσέχουν .. και ξαναλέω ήταν ΑΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ!!!

Φέτος μας έχουν καλέσει σε πολλά πάρτυ, τα περισσότερα που έχω πάει ειναι σε σπίτια κ εχω πάρει και την μικρή μαζί. Στον παιδότοπο που μας είχαν καλέσει έστειλα το σύζυγο με το γιο (την μικρή σιγά μην την αναλάνβανε μόνος του)

Αυτά από ' μένα

ρε κοριτσια οκ για παιδακια πρωτης δευτερας αντε και τριτης....εδω οπως ειδα παραπανω μιλατε και για παιδακια μεγαλυτερα 9-10 χρονων....σαν πολυ μεγαλα δεν ειναι να εχουν και τους γονεις μαζι???μου φιανεται κουλο

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

οκ ερωτηση....εσεις μεχρι ποτε πηγαινατε συνοδεια με τους γονεις στα παρτυ???γιατι κατι λεγατε για 8-9 χρονων...εγω θυμαμαι στο δημοτικο καπου τεταρτη πεμπτη δημοτικου γονεις δε παιζανε πια...ουτε σε αυτα που εκανα ουτε σε αυτα που πηγαινα....

Για ποιά εποχή ρωτάς και ποιο μέρος? Στο χωριό μου όχι, δε χρειαζόταν και δεν πηγαίναν οι γονείς επειδή όλοι μπάινανε καθημερινά στα σπίτια όλων.Και ήταν 2 δεκαετίες πίσω :)

βεβαια το απαγορευεται κλπ ειναι απαραδεκτο αλλα οταν κανεις παρτυ στο παιδακι σου και θες να καλεσεις τους φιλους του/φιλες απο το σχολειο πρεπει δηλ να ερθουν και να σου κατσικωθει και η καθε μανα/θειτσα κλπ και ολο το σοϊ???

Είναι όλο το σκεπτικό αγένεια αν μου επιτρέπεις.Με την ίδια λογική που το ανήλικο παιδί μου δεν οργανώνει μόνο του το πάρτυ και οι ανήλικοι καλεσμένοι του θα είναι σίγουρα καλεσμένοι με κάποιον ενήλικα.

Δεν θα μου κατσικωθεί ο ανθρωπος που θα τιμήσει τη γιορτή του παιδιού μου συνοδέυοντας το δικό του παιδί.Θα με τιμήσει (επαναλαμβάνω ) ερχόμενος γιατί αυτό το διώρο που εγώ θα του φέρομαι σα να μου κατσικώθηκε θα μπορούσε να το περάσει πολύ πιό ευχάριστα κάπου αλλού .

φατε με τωρα....και ναι δε θα μου αρεσε οταν κανω παρτυ στην τοτε 9χρονη κορη μου να μου σκανε και πιο μικρα πιτσιρικια αδελφακια που θα ειναι πιο μωρα....δηλ πως θα κατσω να τα απασχολησω αυτα???...σταυρωστε με .....

Δεν υπάρχει λόγος να σε φάει κανείς,απλώς σκέψου ποίος θα στενοχωρηθεί στην περίπτωση που στο πάρτυ της 9χρονης κόρης σου που το περίμενε πως και πως,εμφανιστούνε μόνο τα 3 παιδάκια πχ που δεν έχουν αδερφάκια και τα υπόλοιπα όχι, επειδή οι μαμάδες δεν έχουν καμιά όρεξη να σου κατσικωθούν και ούτε να τους βάλεις όρους σε κάτι που εσύ ζητάς .Σίγουρα πάντως δε θα είναι οι μαμάδες που δεν ήρθανε οι χαμένες της υπόθεσης ( θα γλιτώσουν και τα έξοδα του δώρου στην τελική):):)

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

νιωθω πολυ μαμοθρεφτο...

εμενα η μαμα μου ερχοταν κι αυτη στα παρτυ, μεχρι τεταρτη-πεμπτη δημοτικου...

ντροπιασμενο εμοτικον.....

ασε που καθοταν σπιτι, οταν εκανα παρτυ, μεχρι ΚΑΙ που σπουδαζα... (θα μου πεις, που θα πηγαιναν οι ανθρωποι? θα φευγανε απο το σπιτι τους, και θα γυρναγανε σαν τις αδικες καταρες,μεχρι να το διαλυσουμε εμεις 5 η ωρα το πρωι.....)

χαχαχα

α ρε φυστικ

Δηλώνω και εγω μαμόθρεφτο τοτε...

Εγω παντως πηγα μονη μου πρωτη φορα σε παρτυ στην εκτη δημοτικου... και ήρθαν και με πήραν στις 11 νταν!

Μετα δεν ξανακάναμε πάρτυ στο σπιτι...το ειχε διαλυσει ο αδερφος μου σε ενα δικο του μη επιτηρούμενο και η μαμακα μας πατησε ποδι..και γιοκ τα σπιτικά πάρτυ!

Διαφημίσεις

Για ποιά εποχή ρωτάς και ποιο μέρος? Στο χωριό μου όχι, δε χρειαζόταν και δεν πηγαίναν οι γονείς επειδή όλοι μπάινανε καθημερινά στα σπίτια όλων.Και ήταν 2 δεκαετίες πίσω :)

αθηνα δεκαετια 90....και οχι οι γονεις δε γνωριζονταν τουλαχιζτον οπως τωρα

Είναι όλο το σκεπτικό αγένεια αν μου επιτρέπεις.Με την ίδια λογική που το ανήλικο παιδί μου δεν οργανώνει μόνο του το πάρτυ και οι ανήλικοι καλεσμένοι του θα είναι σίγουρα καλεσμένοι με κάποιον ενήλικα.

Δεν θα μου κατσικωθεί ο ανθρωπος που θα τιμήσει τη γιορτή του παιδιού μου συνοδέυοντας το δικό του παιδί.Θα με τιμήσει (επαναλαμβάνω ) ερχόμενος γιατί αυτό το διώρο που εγώ θα του φέρομαι σα να μου κατσικώθηκε θα μπορούσε να το περάσει πολύ πιό ευχάριστα κάπου αλλού .

Δεν υπάρχει λόγος να σε φάει κανείς,απλώς σκέψου ποίος θα στενοχωρηθεί στην περίπτωση που στο πάρτυ της 9χρονης κόρης σου που το περίμενε πως και πως,εμφανιστούνε μόνο τα 3 παιδάκια πχ που δεν έχουν αδερφάκια και τα υπόλοιπα όχι, επειδή οι μαμάδες δεν έχουν καμιά όρεξη να σου κατσικωθούν και ούτε να τους βάλεις όρους σε κάτι που εσύ ζητάς .Σίγουρα πάντως δε θα είναι οι μαμάδες που δεν ήρθανε οι χαμένες της υπόθεσης ( θα γλιτώσουν και τα έξοδα του δώρου στην τελική):):)

κατσε ρε συγαβριας γιατι θα τρελαθω....το παιδι καλει σε τετοιες ηλικιες ποιον θελει...δε του επιβαλλω εγω ποιον θα καλεσει...γιατι δηλ εαν θελει μονο της φιλες της ντε και καλα να ερθουν και τα αδερφακια τους???επαναλαμβανω οτι δε μιλαω για ποιο μικρες ηλικιες....σιγουρα στα 5-6 θα ''κατσικωθω ''και εγω αλλα στα 9 -10??και να σου πω και κατι αλλο....για πες μου πως θα χειριζοσουνα το εξης θεμα...ερχονται τα παιδια οκ....σιγουρα ομως με ολους τους γονεις δεν εχεις σχεσεις φιλικες εννοω μπορει αντε ενα γεια να εχεις πει...μπορει ρε παιδι μου στη τελικη να μη τους πας να μη σε πανε πως να το θεσω αλλιως..τι θα κανεις σε αυτη τη περιπτωση???και εινια και το αλλο....οταν κανεις παρτυ ε οσο ναναι ο χωρος ειναι περιορισμενος....δε μπορω ξαφνικα να σεκφτω οτι πρεπει σε ενα σπιτι σαν το δικο μου να χωρεσουν 40 πιτσιρικια (ξαδελφια συμμαθητες αδελφακια) γονεις και παραλληλα και φιλοι μας και σοϊ μας που αυτοι θα ερθουν πραγματικα να μας τιμησουν και οχι γιατι απλα ειναι υποχρεωμενοι να το κανουν.......εινια μεγαλη βλακεια να το γραφεις σε μια προσκληση αλλα αφου δε το καταλαβαινουμε πολλες φορες και οι ιδιοι οτι ενοχλουμε τι να πω....μπορει για αυτο να το κανουν....με λιγα λογια ενα μου πουν μονο το ενα παιδι θα ειναι μονο το ενα παιδι...ετσικαι αλλιως δε θα τα πηγαινω μαζι...θα κανονιζω ετσι ωστε το αλλο να κανει κατι ενδιαφερον εαν δεν εχει και αυτο παρτυ να παει....(και μετα μας βλεπω με τον αντρα μου να τρεχουμε πανω κατω να τις πηγαινουμε σε παρτυ σαββατικατικα)....και ξαναλεωωωωωωω μιλαω για μεγαλα παιδιααααααα....οχι νηπια και πρωτακια

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

νιωθω πολυ μαμοθρεφτο...

εμενα η μαμα μου ερχοταν κι αυτη στα παρτυ, μεχρι τεταρτη-πεμπτη δημοτικου...

ντροπιασμενο εμοτικον.....

ασε που καθοταν σπιτι, οταν εκανα παρτυ, μεχρι ΚΑΙ που σπουδαζα... (θα μου πεις, που θα πηγαιναν οι ανθρωποι? θα φευγανε απο το σπιτι τους, και θα γυρναγανε σαν τις αδικες καταρες,μεχρι να το διαλυσουμε εμεις 5 η ωρα το πρωι.....)

καλα εμενα με ειχανε χεσμενη να το πω....????απο τη δευτερα με αφηνανε ....το θυμαμαι καλα το παρτυ που ημουνα μονη μου .....αλλα και απο φωτο που εχω απο τα δικα μου ( ω ναι εκανα πολλα και γενεθλια και μασκε ) απο τριτη τεταρτη δημοτικου μονα μας ειμαστε και μαλιστα καθολου αδερφια τωρα που το σκεφτομαι....και ειχα συμμαθητες πολυτεκνους τωρα που το σκεφτομαι....βεβαια οι γονεις παροντες ετσιιιιιιιιι?

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Εγώ τι να πώ δηλαδή που πήγα πρώτη φορά σε πάρτυ στην πρώτη λυκείου;;;;;; ΤΟ μαμόθρευτο μιλάμε.........και φυσικά το πρώτο πάρτι που εγώ έκανα ήταν στην τρίτη λυκείου(!!!!lol)..........ντρέπομαι......!!!!!!!!!Και οι γονείς μου υποτίθεται οτι είχαν φύγει απο το σπίτι και περνάγανε με το αμάξι απ'έξω κάθε 10'(O.M.G & 3lol)χαχαχαχαχα

Πάντως είναι τρελή αγένεια!!!!! Ή το κάνεις ή όχι. Δηλαδή τι πειράζει να πά΄ρω μαζί το μωρό μου σε ένα πάρτι που έχουν καλέσει την μεγάλη;;; Γιατί τους πειράζει αυτό; Εγώ θα το έχω στην αγκαλιά μου και θα το απασχολώ όσο η μεγάλη διασκεδάζει. Δηλαδή γιατί να μην πάει καθόλου το παιδάκι στο πάρτυ; Επειδή ο άντρας μου δουλεύει και γιαγιάδες δεν υπάρχουν για το μωρό; Επειδή είμαστε αναγκασμένες να είμαστε και οι 3 μαζί πάντα και παντού;Θα είναι πολύ άσχημο να μου πεί κάποια στιγμή οτι δεν θέλει την αδερφή της γιατί εξαιτίας της δεν μπορεί να έχει φίλους!!!!

[I][B][COLOR=Magenta]Οι αγάπες μου, η Ζωή μου όλη!!!![/COLOR][/B][/I]

Εννοειτε πως δεν θα πηγαινα..

Εγω οταν κανω παρτι, υπολογιζω κ τους γονεις κ τα αδελφακια..

εχω μια πληροφορια πως τωρα τελευταια προσκαλεις σπιτι σου μονο μοναχοπαιδια!!! :mrgreen:

Διαφημίσεις

Όχι yasemi, δε θεωρώ καθόλου λογικό στη σημερινή εποχή να πάει η 9χρονη κόρη μου σε ένα σπίτι όπου δεν έχω δει ποτέ τους γονείς, ούτε καν πώς μοιάζουν! Πού ξέρω εγώ ποιους ενήλικες θα έχει καλέσει η κυρία και αν δε θα βρίσκεται κανένας ανώμαλος θείος, κουμπάρος κλπ. Το έκανα, αλλά το μετάνιωσα, γιατί ανταποκρίθηκα στην αγένεια των γονέων και παρέβην τις δικές μου αρχές.

Και δε θα σε φάμε, γιατί ζητήσαμε γνώμες και όχι σύμφωνες γνώμες:)

Όχι yasemi, δε θεωρώ καθόλου λογικό στη σημερινή εποχή να πάει η 9χρονη κόρη μου σε ένα σπίτι όπου δεν έχω δει ποτέ τους γονείς, ούτε καν πώς μοιάζουν! Πού ξέρω εγώ ποιους ενήλικες θα έχει καλέσει η κυρία και αν δε θα βρίσκεται κανένας ανώμαλος θείος, κουμπάρος κλπ. Το έκανα, αλλά το μετάνιωσα, γιατί ανταποκρίθηκα στην αγένεια των γονέων και παρέβην τις δικές μου αρχές.

Και δε θα σε φάμε, γιατί ζητήσαμε γνώμες και όχι σύμφωνες γνώμες:)

Οχι μονο σε σπίτι αλλά και σε παιδότοπο......

Πάντως τα 10 χρονα τα συνοδευω εγω μαζί με την....συνοδία των αλλων παιδιών μου....πάντως ποτέ μονα....

Μάλιστα μου έχει τύχει να πάω σε γενέθλια να κάτσω σε μία γωνία μονη μου και παρακάλεσα εγω την υπέυθηνη του καταστήματος να μην χρεωσει τον καφέ μου και το τρίτο μου παιδί στα γενέθλια αλλα πληρωσα κανονικά εγω τον λογαριασμό μου και....φυσικά το ανέφερα και στην μαμα του παιδιού που έιχε το πάρτυ......και μου απάντησε.....Ε!!!!!δεν ήταν ανάγκη........δεν πειράζει δυο ατομα παραπάνω.....αλλά εγω έιχα ήδη πληρώσει για να είμαι οκ.......

Τα δικα μου παιδια ειναι πολυ μικρα ακομη, αλλα πηγαινουμε στα παρτυ που κανουν τα ξαδελφια τους. Παντα βρισκονται εκει οι γονεις και τα αδελφια των παιδιων, εκτος απο την τελευταια φορα που θα επαιζαν ποδοσφαιρο τα αγορια στον κηπο, υπο την επιτηρηση του κουνιαδου μου και του μεγαλου τους γιου. Αλλα δεν υπηρχε προβλημα, γιατι ηδη ειχαν γνωριστει οι οικογενειες μεταξυ τους τις προηγουμενες φορες, οποτε δεν υπηρχαν απουσιες.

Εγω παντως δε θα αφηνα μονα τους τα παιδια μου σε σπιτι που δε θα γνωριζα.

Οχι μονο σε σπίτι αλλά και σε παιδότοπο......

Πάντως τα 10 χρονα τα συνοδευω εγω μαζί με την....συνοδία των αλλων παιδιών μου....πάντως ποτέ μονα....

Μάλιστα μου έχει τύχει να πάω σε γενέθλια να κάτσω σε μία γωνία μονη μου και παρακάλεσα εγω την υπέυθηνη του καταστήματος να μην χρεωσει τον καφέ μου και το τρίτο μου παιδί στα γενέθλια αλλα πληρωσα κανονικά εγω τον λογαριασμό μου και....φυσικά το ανέφερα και στην μαμα του παιδιού που έιχε το πάρτυ......και μου απάντησε.....Ε!!!!!δεν ήταν ανάγκη........δεν πειράζει δυο ατομα παραπάνω.....αλλά εγω έιχα ήδη πληρώσει για να είμαι οκ.......

Ω, ναι, κάπως έτσι θα το χειριζόμουν και εγώ...Θα πλήρωνα και θα το ανέφερα στην κυρία οικοδέσποινα, δεν θα τολμούσα ποτέ όμως να βάλω απαγορευτικά σε προσκλήσεις (τι αίσχος), ούτε θα με ενοχλούσαν τα έξτρα άτομα...

Πάντως θυμάμαι ότι σαν παιδί οι γονείς μου με άφηναν να πάω σε πάρτυ μόνη μου μετά την πέμπτη δημοτικού, αλλά μόνο αν γνώριζαν πολύ καλά την οικογένεια, αλλιώς δε με άφηναν να πάω καθόλου...:oops:

Γι΄αυτό αν μπορώ να συνοδέψω κάπου το παιδί μου για να μηντο στεναχωρήσω και χάσει το πάρτυ, θα το κάνω... Τώρα στα σπίτια, όταν σου βάλουν απαγορευτικό είναι δύσκολο... Τί θα πεις, ήρθα και θα κάτσω στη γωνίτσα με τον καφέ μου από το σπίτι???

δηλ συγνωμη μεχρι ποτε υπολογιζετε να πηγαινετε με τα παιδια σας στα παρτυ??αυτα καποια ερμη στιγμη δε πρεπει να ειναι και λιγο αυτονομα???(μιλαω για ηλικιες ανω των 9 )δηλ οταν θα αρχισουν τα πηγαινε ελα στα σπιτια των φιλων τους θα πηγαινεται καθε μερα μαζι τους???και μη μου πειτε οτι θα πηγαινουν σε σπιτια μονο γονιων που γνωριζετε και κανετε παρεα γιατι ακομη και αυτο ειναι ακυρο γιατι καποιον που γνωριζεις δε σημαινει οτι ξερεις και τι κουβαλαει....δηλ πως θα το διαχειριστειτε αυτο??? και δεν βγαινω εκτος θεματος γιατι το θεμαειναι η συνοδεια μετα απο καποια ηλικια ή οχι των παιδιων σε καποιες εκδηλωσεις τυπου παρτυ ή οτι ειναι αυτο....δε μοπρω να διαννοηθω σε μια αλφα ηλικια να ειμαι μαζι με τη κορη μου...πχ πεμπτη εκτη δημοτικου....θα ειναι ολοκληρη γαϊδουρα..σε που δε θα μας θελουν και μαζι πια....

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

δηλ συγνωμη μεχρι ποτε υπολογιζετε να πηγαινετε με τα παιδια σας στα παρτυ??αυτα καποια ερμη στιγμη δε πρεπει να ειναι και λιγο αυτονομα???(μιλαω για ηλικιες ανω των 9 )δηλ οταν θα αρχισουν τα πηγαινε ελα στα σπιτια των φιλων τους θα πηγαινεται καθε μερα μαζι τους???και μη μου πειτε οτι θα πηγαινουν σε σπιτια μονο γονιων που γνωριζετε και κανετε παρεα γιατι ακομη και αυτο ειναι ακυρο γιατι καποιον που γνωριζεις δε σημαινει οτι ξερεις και τι κουβαλαει....δηλ πως θα το διαχειριστειτε αυτο??? και δεν βγαινω εκτος θεματος γιατι το θεμαειναι η συνοδεια μετα απο καποια ηλικια ή οχι των παιδιων σε καποιες εκδηλωσεις τυπου παρτυ ή οτι ειναι αυτο....δε μοπρω να διαννοηθω σε μια αλφα ηλικια να ειμαι μαζι με τη κορη μου...πχ πεμπτη εκτη δημοτικου....θα ειναι ολοκληρη γαϊδουρα..σε που δε θα μας θελουν και μαζι πια....

Δεν ξέρω μεχρι ποτε.....τουλάχιστον εγω...αλλά τα αφηνω να πάνε μονα τους σχολείο,τα αφήνω να βγουν στο πάρκο μονα τους ακόμα και με τα ποδήλατα..Ω!!!ναι!!!!!το έκανα και αυτό.....(μετα απο μισή ωρα όμως θα πάω με το μωρό και εγω να τα ελένξω).....με λιγα λογια προσπαθω να τα επιβλέπω από μακρια....ωστε σιγά σιγα να γίνουν ανεξάρτητα.....

Πιστευω πως το πέρασμα από το δημοτικό στο γυμνασιο είναι το καθοριστικό σημειο...αλλά πριν πρεπει να ξερω πως λειτουργουν,πως συμπεριφέρονται....και αυτό δεν μπορείς να το έλένξεις από τον καναπέ του σπιτιου......

Θέλω να μαθουν να λειτουργουν φυσικά ασχετα αν είμαι εγω μπροστα ή όχι......και τουλάχιστον τα δικά μου παιδια θεωρουν φυσιολογικό ανα πάσα στιγμη να εμφανιστώ μπροστά τους να πάω κοντά τους και να τα μιλήσω...ακόμα και κατσω στο πίσω τραπέζι σε μια πιτσαρια ή σε εναν παιδότοπο.....βεβαια δεν είμαι η μοναδική μαμα που το κανει αυτό.....είμαστε σε μια κατασταση με βάρδιες ωστε να υπάρχει ενα ματι να τα παρακολουθει....και μετα πέφτουν τα τηλ.......δεν ξερω αν είναι υπερβολικο ή οχι...αλλά ο καθενας πρατει οπως νομιζει....

Ειμαστε οι μονες που εχουμε αλλη αποψη:lol::lol:.....νομιζω κι εγω οτι τα παιδια στην ηλικια των 8,9 χρονων μη πω και νωριτερα οτι πρεπει να αποκτησουν μια αυτονομια.

Τωρα πια στο παρτυ να κινδυνευει το παιδι απο αλλους καλεσμενους η ο,τι αλλο...μη σκεφτομασρε τα χειροτερα....εεε τοτε δεν θα πηγαινουμε το παιδι πουθενα.

Εξαλλου ποιο παιδι 9 χρονων θελει τους γονεις και τα πιτσιρικια στο παρτυ του....

θα σαι παντα μεσα στην καρδια μας...

μετα την τριτη τεταρτη δημοτικου, ναι, θα την αφηνω να μενει στο παρτυ ή τον παιδοτοπο.... αλλα θα παρω και τηλ καποια στιγμη να της μιλησω...

ισως κοβω και τιποτα βολτες απ εξω.... :oops:

τωρα, για να πω την αληθεια, αν την προσκαλεσει καποιο παιδακι που δεν εχω ακουσει ποτε, που δεν ειναι απο το σχολειο της, εντελως παναγνωστο προς εμας... δεν ξερω αν θα την αφηνα..

στους γειτονες ομως, απο πανω, και τωρα την αφηνω και παιζουν στο κηπο τους οταν ειναι και η μαμα των παιδων...

εχει να κανει αναλογα με την περισταση πιστευω.....

η αληθεια ειναι, πως φοβαμαι ρε γμτ... ζουμε αγριες εποχες!!

κι οσο θυμαμαι τους ομηρικους καυγαδες που εκανα με τους γονεις μου, για λιγη ελευθερια!!!! χειροτερη θα γινω!!!!!!! :oops:

ξαφνικα τα παιδια στην ηλικια των 7-8 χρωνων εγιναν μεγαλα για να μην ειναι διπλα τους και ο γονιος?????μηπως να φυγουν και απο το σπιτι να βρουν και μια δουλεια το απογεμα για να εχουν μεγαλητερη αυτονομια ανεξαρτησια????????:?:-?

ο καθενας κανει αυτο που νομιζει καλυτερο για τα παιδια του

εγω παντως πριν να μπει στα 14 μονη σε παρτυ αποκλειεται ( εκτος αν ειναι σχολικο παρτυ και παλι θα ειμαι στο αμαξι μεσα

εξω απο το σχολειο μεχρι να τελειωσει )

εκτος αν γνωριζω παρα πολυ καλα την οικοδεσποινα εχουμε φιλικες σχεσεις και ξερω οτι θα προσεχει το παιδι μου σαν να ημουν εκει

και το σπιθτι της ειναι μεχρι 5 λεπτα αποσταση με τα ποδια ωστε να ελενχω καταστασεις

τωρα αν μου συνεβαινε να λαβω τετοια προσκληση ειτε σε σπιτι ειτε σε παιδοτοπο απλα δεν θα πηγαινα

και φυσικα αυτο να απαγορευσω σε προσκληση να ερθουν οι γονεις του παιδιου η τα αδερφακια δεν θα το εκανα

επισης πιθανοτατα δεν θα κανα παρτυ σε παιδοτοπο αλλα μονο στο σπιτι για οικονομικους λογους

πληρωνω τα ιδια χρηματα που θα εδινα σε εναν παιδοτοπο και κανω ενα μεγαλοπρεπες παρτακι στο σπιτι που μπορει να ερθουν και 10 ατομα παραπανω ανετα χωρις να υπολογιζω τον γονιο που τον θεωρο αυτονοητο να ερθει στο σπιτι να βλεπει το παιδι του

Η οικογενοια μου ειναι ολη μου η ζωη

328e.jpg328ep3.png

ξαφνικα τα παιδια στην ηλικια των 7-8 χρωνων εγιναν μεγαλα για να μην ειναι διπλα τους και ο γονιος?????μηπως να φυγουν και απο το σπιτι να βρουν και μια δουλεια το απογεμα για να εχουν μεγαλητερη αυτονομια ανεξαρτησια????????:?:-?

ο καθενας κανει αυτο που νομιζει καλυτερο για τα παιδια του

εγω παντως πριν να μπει στα 14 μονη σε παρτυ αποκλειεται

τωρα αν μου συνεβαινε να λαβω τετοια προσκληση ειτε σε σπιτι ειτε σε παιδοτοπο απλα δεν θα πηγαινα

και φυσικα αυτο να απαγορευσω σε προσκληση να ερθουν οι γονεις του παιδιου η τα αδερφακια δεν θα το εκανα

επισης πιθανοτατα δεν θα κανα παρτυ σε παιδοτοπο αλλα μονο στο σπιτι για οικονομικους λογους

πληρωνω τα ιδια χρηματα που θα εδινα σε εναν παιδοτοπο και κανω ενα μεγαλοπρεπες παρτακι στο σπιτι που μπορει να ερθουν και 10 ατομα παραπανω ανετα χωρις να υπολογιζω τον γονιο που τον θεωρο αυτονοητο να ερθει στο σπιτι να βλεπει το παιδι του

Συμφωνώ σε όλα

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...