Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΠΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ?

Recommended Posts

Εγώ θα το έκανα γραφείο (ίσως γιατί πάντα ήθελα ένα μεγάλο γραφείο).

Θα αγόραζα από το ΙΚΕΑ γραφείο, βιβλιοθήκη και καναπέδες.

Θα έβαζα εκεί βιβλία, υπολογιστές τα πάντα.

Και μεθαύριο ο γιος σου, στην εφηβεία, θα έχει ένα χώρο δικό του.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 107
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

κορίτσια σας ευχαριστώ πάρα πολύ....

νομίζω ότι κατέληξα και θέλω τις γνώμες σας, ιδιαίτερα για τα χρώματα...

θα στρώσω κάτω μοκέτα σε όλο...

θα αλλάξω θέση στα ήδη υπάρχοντα έπιπλα έτσι ώστε να ανοίξει ο χώρος..

τραπεζαρία μπουφές θα γίνουν πάγκοι παιχνιδιού όπου θα στηθούν όλα του τα playmobil

θα βάλω αρκετά ράφια του ικεα στο ύψος παιδιού και θα βάλω παιχνίδια του μικρού...

θα βάψω τους τοίχους έντονα χρώματα ο ένας σίγουρα λαχανί, τι άλλο οι υπόλοιποι τοίχοι λέτε ????

θα βάλω αυτοκόλλητα τοίχου αυτά που είναι με νερό...

θα βάλω στο ταβάνι αστεράκια, φεγγαράκια

rQGhp3.png

Αν θες στειλε μου ενα πμ με περισσοτερες λεπτομερειες σχετικα με τα χρωματα ( αν θες να ειναι ουδετερα απο αποψη κοριτσι-αγορι), αν θες ο χωρος να ειναι για να παιζουν τα παιδια ή για να χαλαρωνουν, το προσανατολισμο του χωρου (ανατολικο, δυτικο κλπ), ποση ηλιοφανεια εχει το χειμωνα και ποση το καλοκαιρι και ο,τι αλλο πιστευεις οτι μπορει να εχει σχεση και θα σε βοηθησω....(μηχανικος γαρ....να δωσουμε τα φωτα μας!)

Na βαλω μια φωτο απο το τζακι μου να μου δωσετε και εμενα ιδεες ???

Εχω πάτωμα σκουρο καρυδια , το σπίτι ειναι νεοκλασικο αλλα θελω να το ελαφρυνο λιγο μεκουραζει και λεφτα γιοκ για ολικη ανακαινιση

εχω εναν χρυσοκαθρεφτη πάνω στο τζακι θελω βοηθεια και πώς να το διακοσμησω το τζακι και τι χρωμα να κανω τον τοιχο και ολες οι ιδεες σας καλοδεχουμενες

επίσης εχω κουρτινες χρυσες μεταξωτες σαν ταφτας ειναι το υφασμα

ευχαριστωωω\

επίσης οι καμαρες δνε μαρεσουν :( διπλα απο το τζακι

P1020787.jpg

Αντε να δουμε πόσο υπομονη ακομα ....

Αν θες στειλε μου ενα πμ με περισσοτερες λεπτομερειες σχετικα με τα χρωματα ( αν θες να ειναι ουδετερα απο αποψη κοριτσι-αγορι), αν θες ο χωρος να ειναι για να παιζουν τα παιδια ή για να χαλαρωνουν, το προσανατολισμο του χωρου (ανατολικο, δυτικο κλπ), ποση ηλιοφανεια εχει το χειμωνα και ποση το καλοκαιρι και ο,τι αλλο πιστευεις οτι μπορει να εχει σχεση και θα σε βοηθησω....(μηχανικος γαρ....να δωσουμε τα φωτα μας!)

Ρανια σ'ευχαριστώ...

Θέλω τα χρώματα να είναι ουδέτερα...ο ένας τοίχος θα είναι σίγουρα ένα υπεροχο λαχανί που έχω βαμένη την κουζίνα μου...ιδέες ακόμη ένα ή δύο χρώματα ?

για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω προσανατολισμό χώρου:? αλλά το σπίτι είναι πάρα πολύ φωτεινό συνεχώς...( ίσως παίζει και ρόλο ότι δεν υπάρχουν ψηλά κτίρια κοντά....

ο χώρος θα ήθελα να είναι καθαρά χώρος παιχνιδιού και εκτόνωσης του γιου μου και των φίλων του..

Εχω πάτωμα σκουρο καρυδια , το σπίτι ειναι νεοκλασικο αλλα θελω να το ελαφρυνο λιγο μεκουραζει και λεφτα γιοκ για ολικη ανακαινιση

εχω εναν χρυσοκαθρεφτη πάνω στο τζακι θελω βοηθεια και πώς να το διακοσμησω το τζακι και τι χρωμα να κανω τον τοιχο και ολες οι ιδεες σας καλοδεχουμενες

ευχαριστωωω\

φιλίτσα παρόλλο που δεν έχω τζάκι το'χω πρόσφατα έκανε η αδερφή μου κατι ψιλοαλλαγές...

έβαψε τον τοίχο δίπλα στο τζάκι σε χρώμα μόκας...τέλειο...και το υπόλοιπο πιο ανοιχτό...

μπορείς να φωνάξεις έναν γυψοσανιδα να βγάλει τα γύρω γύρω να σου το κάνει πιο μοντέρνο και έναν μπογιατζή να σου κάνει τεχνοτρόπία που να ταιριάζει με τους τοίχους...

Επίσης πετάς τις ασημένιες κορνίζες και πέρνεις ξύλινες...

rQGhp3.png

Διαφημίσεις

φιλίτσα παρόλλο που δεν έχω τζάκι το'χω πρόσφατα έκανε η αδερφή μου κατι ψιλοαλλαγές...

έβαψε τον τοίχο δίπλα στο τζάκι σε χρώμα μόκας...τέλειο...και το υπόλοιπο πιο ανοιχτό...

μπορείς να φωνάξεις έναν γυψοσανιδα να βγάλει τα γύρω γύρω να σου το κάνει πιο μοντέρνο και έναν μπογιατζή να σου κάνει τεχνοτρόπία που να ταιριάζει με τους τοίχους...

Επίσης πετάς τις ασημένιες κορνίζες και πέρνεις ξύλινες...

Σκουρο πάτωμα και μόκα θα ταιριαζει ??? δεν θελω να ειναι σκοτεινο θελω φωτεινο

και το τζακι τί χρωμα ??

και όταν λες πιο μοντερονο το τζακι τι εννοεις ?????

αχ ευχαριστω για την απάντηση !!!

Ρανια σ'ευχαριστώ...

Θέλω τα χρώματα να είναι ουδέτερα...ο ένας τοίχος θα είναι σίγουρα ένα υπεροχο λαχανί που έχω βαμένη την κουζίνα μου...ιδέες ακόμη ένα ή δύο χρώματα ?

για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω προσανατολισμό χώρου:? αλλά το σπίτι είναι πάρα πολύ φωτεινό συνεχώς...( ίσως παίζει και ρόλο ότι δεν υπάρχουν ψηλά κτίρια κοντά....

ο χώρος θα ήθελα να είναι καθαρά χώρος παιχνιδιού και εκτόνωσης του γιου μου και των φίλων του..

Dalia επειδη καταλαβαινω πως σου αρεσει πολυ το λαχανι που λες, και μιας και δεν εχεις προβλημα φωτισμου του χωρου, για να μη σου προτεινω το "κλισε" πορτοκαλι θα σου πουνε ολοι φανταζομαι....κανε το εξης: Βαψε ολο το δωματιο λαχανι (εκτος απο το ταβανι φυσικα) και βελε στενσιλ τοιχου, οπως στο λινκ που σου επισυναπτω....και πρωτοτυπο, και πανευκολο, και οικονομικο....

11811-%CE%A3%CE%A4%CE%95%CE%9D%CE%A3%CE%99%CE%9B.jpg

Φιλιτσα ποσα χρηματα περιπου θες να διαθεσεις ?

δεν ηθελα να δωσω λεφτα γιατι καποια στιγμη θα το κανω ενεργειακο και θα το ξυλώσω όλο εξωτερικα

Ηθελα να μπορεσω μονη μου με χρωματα μπογιες να το σουλουπώσω λίγο και κανα ομορφο διακοσμητικο , να μου δινατε καμια ιδεα

Ρανια αν θελεις όμως να μου δωσεις προτασεις που ισως να στοιχιζουν πολύυυυυ ευχαριστως να τις δεχτω , επίσης αν αυτος ο τοιχος ηταν δικος σου πώς θα τον εκανες ??? θελεις να σου στειλω φωτο απο το υπολοιπο σπίτι ????

αχ βοηθεια δεν αντεχω θελω ανανεωσηηηηηηηηηηηηη

Διαφημίσεις

ευχαριστωωω\

P1020787.jpg

Αγαπητή Φιλίτσα

είδα με ενδιαφέρον τη φωτό του τζακιού στο σπίτι σας. Η αλήθεια είναι ότι οι καμάρες για να καλυφθούν μόνο με γυψοσανίδα γίνεται, αλλά επειδή μπαίνεις σε έξοδα έτσι, έχω να σου προτείνω το εξής (εγώ το κάνω συνέχεια σε πελάτες μου, διακοσμήτρια γαρ ;) ):

1. Βάψε όλον τον τοίχο (εκτός από τις εσοχές στις καμάρες) ένα πιο σκούρο χρώμα από το λευκό. Φαντάζομαι ότι λόγω χρυσού ταφτά, θα σου ταιριάζουν τα θερμά χρώματα, ένα ανοιχτό μπορντώ, ή ίσως ένα σοκολατί ή mocca που είναι και πολύ αριστοκρατικό!

2. Αφαίρεσε αυτόν τον τεράστιο και κάθετο καθρέφτη. Ο λόγος; Είναι πάρα πολύ μεγάλος και η καθετότητά του, τονίζει ακόμα περισσότερο τις καμπύλες της κάθε καμάρας, δεξιά και αριστερά από το τζάκι σας. Αν θες να βάλεις κάτι, τότε ΑΦΟΥ ΒΑΦΤΕΙ ο τοίχος, βρες σε κάποια γκαλερί τύπου BIZARTE (φτηνά σχετικά και πολύ ποιοτικά έργα!) ένα έργο σε ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ διάταξη που να αρέσει σε όλην την οικογένεια και που θα τραβάει τα βλέμματα από τις καμάρες που είναι τόσο έντονες.

3. Την πλάτη της κάθε καμάρας, θα τη βάψεις σε ένα ΠΙΟ ΣΚΟΥΡΟ χρώμα από το χρώμα του τοίχου. Για παράδειγμα αν τον τοίχο τον κάνει mocca, τις πλάτες θα τις κάνεις 2 τόνους πιο σκούρες (προσοχή όμως το περίγραμμα να μείνει λευκό όπως το μάρμαρο στο τζάκι σου!!!)

4. Υπάρχει ένα software της Benjamin Moore που βάζεις φωτογραφία του χώρου σου και σου "βάφει" αυτόματα ό,τι επιλέξεις! Είναι εξαιρετικό, δεν έχω το Link πρόχειρο αλλά αν κάνεις download benjamin moore στο GOOGLE θα το βρεις σίγουρα (είναι στην αγγλική γλώσσα όμως.)

5. Ο καθρέφτης είναι πολύ εντυπωσιακός, αλλά σε λάθος μέρος. Σου προτείνω να βρεις έναν ΚΑΘΕΤΟ τοίχο, δηλαδή το ύψος του να είναι ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ από το πλάτος του και να τον τοποθετήσεις εκεί.Ίσως στην είσοδο του σπιτιού σας, ή σε έναν τοίχο/ εσοχή του σαλονιού σας;;; Θα δεις ότι θα δείξει υπέροχος και δε θα σας πνίγει όπως τώρα (είναι πολύ ογκώδης και απίστευτα αταίριαστος με τη μντέρνα τηλεόραση δίπλα του...:cry: )

Ελπίζω να σε βοήθησα όσο μπορούσα.

Μια τελευταία (οικονομική) λύση: στα LEROY MERLIN πουλάνε έτοιμες κουρτίνες, ταφτά ή οργάντζα την οποία θα σου πρότεινα να βάλεις ως ΔΙΠΛΗ, κάτω από την χρυσή που ήδη έχεις, στο χρώμα που θα βάψεις τον τοίχο του τζακιού. Ο χώρος θα αποκτήσει έτσι τρομερή αρχοντιά, οι διπλές κουρτίνες πάντα αναδεικνύουν το χώρο, ιδιαίτερα του σαλονιού που θέλουμε να ξεχωρίζει!

Θα προσπαθήσω να σου επισυνάψω και φωτο τζακιών που σας ταιριάζουν (αλλά δεν το έχω ξανακάνει, οπότε αν δεν πετύχει, ξαναμιλάμε!)

ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ και ό,τι χρειαστείς στη διάθεσή σου :-P

http://www.spec-net.com.au/press/1205/images/agnews_imgmain.jpg

http://www.stoneworkssales.co.uk/new%20classic%20fireplace.jpg

http://www.granite-products.com/images/fireplaces/classic/the-dublin-corbel.jpg

http://www.bestfurnituretrend.com/wp-content/uploads/2010/06/SARUM-ultra-modern-fireplace.jpg

υ.γ. μη σε παρασύρουν τα κάθετα στοιχεία που διακοσμού τα τζάκια που επισυνάπτω... Αν προσέξεις, είναι σε ΚΑΘΕΤΟΥΣ τοίχους (όχι όπως ο δικός σας που είναι ΟΡιΖΟΝΤΙΟΣ παρά κάθετος!)

4RMtp3.png

Και κάτι ακόμα: μη σε τρομάζει το σκούρο πάτωμα καρυδιάς... Είναι πολύ αριστοκρατικό και πίστεψέ με ο ΕΝΑΣ τοίχος του τζακιού που σου προτείνω να σκουρήνει, θα αναδείξει ακόμα περισσότερο αυτήν την αρχοντιά!

Μη σε τρομάζουν τα θερμά χρώματα, όσο σκουρότερα κι αν είναι από το ψυχρό λευκό που -κατά τη γνώμη μου- ταιριάζει μόνο για ταβάνια. Αν παρ'όλα αυτά τα σκούρα χρώματα σε τρομάζουν , ακόμα και μια magnolia ή vanilla θα δείξει πολύ καλύτερα σε ένα μοντέρνο-νεοκλασσικό χώρο όπως αυτός που επιχειρείς να κάνεις.

Μία σημαντική λεπτομέρεια: ΦΩΤΙΣΜΟΣ!!! Αν θεωρείς μη επαρκή το φωτισμό κατά τις βραδινές ώρες (και για αυτό φοβάσαι τα σκούρα χρώματα) τοποθέτησέ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ λάμπες δαμπέδου (με dimmer - ροοστάτη στα ελληνικά που σημαίνει ρύθμιση έντασης φωτός για πιο ρομαντικές καταστάσεις :) ) κατά προτίμηση σε inox σκελετό έτσι ώστε να εκμοντερνίσεις λίγο το σαλόνι σου και να μην είναι τόσο κλασσικό!!!

Επίσης θα βρεις πολύ οικονομικές στο LEROY MERLIN, στο PRAKTIKER, στο IKEA ακόμα και στον ΚΑΥΚΑ (που έχει και πιο ακριβά και ποιοτικά φωτιστικά τα οποία αγαπώ και "δουλεύω" πολύ λόγω ποιότητας !). Πρόσεξε να παίρνει λάμπες ιωδίου ή αλογόνου έτσι ώστε όταν "ντιμάρεις" το ροοστάτη να έχεις το σούπερ ρομαντικό αποτέλεσμα!

Καλό σου βράδυ!

4RMtp3.png

...και κάτι περί καθρέφτη...

πολύς κόσμος θέλει καθρέφτη πάνω από την εστία του τζακιού γιατί έτσι μας έχουν μάθει τα περιοδικά των κλασσικών σπιτιών...

Αν ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία, επέλεξε έναν στρογγυλό καθρέφτη, όπως στις φωτο που σου παραθέτω έτσι ώστε να δημιουργήσεις αρμονία μεταξύ καμάρας και καθρέφτη. Όταν έχουμε κυκλικά στοιχεία σε ένα χώρο, είναι πιο χαλαρωτικά, με λιγότερες ακμές (κατά το feng shui οι ακμές, ειδικά των τριγωνικών σχημάτων, προκαλούν ένταση και καλό είναι να αποφεύγονται σε χώρους που προορίζονται για τη χαλάρωσή μας!).

http://st.houzz.com/simages/14119_0_8-8181-traditional-living-room.jpg

http://www.furnituredesignblog.com/images_data/preview/luxury_fireplaces_for_classic_living_room_by_savio_firmino_3.jpg

Μην ξεχνάς ότι ο μοντερνισμός μπορεί σαν κίνημα να ξεκίνησε από τις λιτές και αυστηρές γεωμετρικές γραμμές (ειδικά τετραγωνισμένων επίπλων και αντικειμένων) αλλά στη συνέχεια, γύρω στη δεκαετία του 1970' επειδή ο κόσμος κουράστηκε από το μινιμαλισμό του bauhauss αρχίσανε να σχεδιάζονται έπιπλα, αντικείμενα και σπίτια ακόμη με κυκλικές γεωμετρίες και στρογγυλά μπαλκόνια κλπ.

Παρακάτω σου βρήκα και μερικούς πολύ μοντέρνους στρογγυλούς καθρέφτες, έτσι για να "σπάσεις" και το κλασσικό ύφος και να το φέρεις πιο πολύ στα μέτρα σας. Ακόμα και σε ένα καλό κορνιζά μπορείς να φτιάξεις τον καθρέφτη σου όπως τον θες ακριβώς (διάμετρο, υλικό κορνίζας, τύπο καθρέφτη -φιμέ ή λευκό, κλπ.)

Εγώ πάντως σου προτείνω να προσθέσεις στο χώρο λίγο ξύλο, σαφώς πιο "ζεστό" αλλά και γήινο υλικό από τα γυαλιστερά και μπρούτζινα που βλέπω στο χώρο σου σήμερα. Βέβαια δε γνωρίζω τα έπιπλα από τι υλικό είναι, αν υποθέσουμε πως είναι ξύλινα, θα πρέπει να ταιριάξεις το ξύλο τους με το ξύλο στον καθρέφτη.

http://www.myself.gr/files/Image/Products/Home/diakosmhsh/kathreptes/ianouarios2008/resized/xilinos_m_300_244.jpg\

http://www.pesmazoglou.gr/gr/files/products/HD-80201-C1359_m.jpg

Εγώ πάντως θα τολμούσα αυτόν (αν ήταν δικό μου το σπίτι) ώστε να ταιριάζει και με τις κουρτίνες σου:

571-259.jpg

θα το βρεις στο site της TRIMAR http://www.trimar.gr/items/itemsframe.htm# με κωδικό 571-259, σχήμα ΗΛΙΟΣ διάμετρος 1 μέτρο.

Αριστοκρατικός, μοντέρνος και πολύ-πολύ ξεχωριστός... Απλά φαντάσου τον σε mocca τοίχο και θα με θυμηθείς :)))

Καλό σου βράδυ (και πάλι!)

υ.γ. #2

Με πέτυχες σε design οίστρο (φτιάχνω κι ένα σπίτι σαν το δικό σου αυτήν την εβδομάδα και έχω καταχαρεί με τη φωτό σου που μου έδωσε κίνητρο!!!)

4RMtp3.png

Κοριτσια τι να πω εχω μεινει με ενοιχτο το στομα !!!

σας υπερ ευχαριστω για τις συμβουλες .....να δω την κυρα λίτσα (μανα μου) όταν θα της κατεβασω το καθρεφτη απο τι τζακι εγκεφαλικο θα πάθει χαχαχχα

καθιστικο με το τζακι

P1020789-1.jpg

διαχωριστικος τοιχος κουζινα -καθιστικο αυτες τις αρχαιοκωλονες θα τις ξυλώσω

P1020801.jpg

σαλονι τραπεζαρια

P1020799.jpg

το μερος που σκεφτομαι να βαλω τον χρυσο καθρεφτη

P1020798.jpg

Επεξεργάστηκαν by φιλιτσα
φωτο

Διαφημίσεις

σκεφτομαι να βαλω αυτον τον πινακα μετα απο τις αλλαγες που ειπαμε να κανω

μόκα ο τοιχος που ειναι στο τζακι αλλα το τζακι πώς να το κανω να μην ειναι ασπρο ??? τον εχει ζωγραφισει η μαμα μου

P1020794.jpg

επίσης εχει ζωγραφισει αλλους 2 μηπως αυτοι ταιριαζουν καλυτερα ????

P1020797.jpg

P1020800.jpg

Περιμενω με τοση αγωνια εφαλκον για την γνωμη σου ...που εχω καπνισει 10 τσιγαρα

Σκεφτομαι τον τοιχο στο τζακι μοκα οι καμαρες στην πλάτη 2 τονους πιο σκουρο

οι υπόλοιποι τοιχοι ???? σωμόν απαλο ????

Περιμενω με τοση αγωνια εφαλκον για την γνωμη σου ...που εχω καπνισει 10 τσιγαρα

Σκεφτομαι τον τοιχο στο τζακι μοκα οι καμαρες στην πλάτη 2 τονους πιο σκουρο

οι υπόλοιποι τοιχοι ???? σωμόν απαλο ????

Καταρχήν να σε συγχαρώ για την επιλογή του τοίχου για τον τεράστιο καθρέφτη! Εύγε! Κατάλαβες ακριβώς πως θα κάνει τη διαφορά στο χώρο :-P

Το έργο που είναι εκεί, επειδή είναι κάθετο, σκέχου μήπως το τοποθετήσεις απέναντι, δε βλέπω αν υπάρχει χώρος, αλλά είναι πολύ όμορφο.

Τα έργα της μητέρας σου είναι εξαιρετικά, αλλά δε θα επέλεγα το πρώτο για πάνω από το τζάκι λόγω χρωμάτων. Το 3ο είναι το καλύτερο κατά την ταπεινή μου γνώμη!

Πρόσεξα ότι έχεις ήδη δεύτερες κουρτίνες των οποίων το χρώμα είναι πολύ κοντά σε αυτό που αποκαλώ mocca! Δοκίμασέ το, σε λίγο πιο ανοιχτό! Νομίζω θα κάνει τρομερή διαφορά.

Και αν είναι εφικτό, αυτούς τους κίωνες στον άλλον τοίχο, ίσως να πρέπει να τους ξηλώσεις (μιας και θα έχεις μπογιατζή, λίγη ζημιά θα κάνουν στον τοίχο!). Είναι πολύ βαρείς για το χώρο σου που θέλεις να τον κάνεις πιο μοντέρνο και ανάλαφρο.

Επίσης, για τους καναπέδες, τόλμησε να βάλεις πιο ανοιχτόχρωμα ριχτάρια (εξαιρετική ποικιλία στο LEROY MERLIN) μετά το βάψιμο του σκούρου τοίχου. Να ξέρεις επίσης ότι και τα πυρότουβλα του τζακιού σου μπορείς να τα βάψεις με ειδική μπογιά να τα κάνεις πιο μπεζ, πιο μοντέρνα. Τώρα για το μάρμαρο, μια χαρά είναι γιατί θες να το εξαφανίσεις;;;

Άλλη μία γνώμη είναι στην εσοχή πάνω από το άνοιγμα που βλέπω την κουζίνα σου, αντί για διακοσμητικά αντικείμενα που έχεις τοποθετήσει, να βάλεις ΕΝΑ αντικείμενο, μεγάλο π.χ. γλυπτό σε οριζόντια διάταξη αντί για πολλά και ίσως αν έχεις παροχή για φωτισμό, εκεί μέσα -στην εσοχή- να έβαζες κρυφό φωτισμό (υπάρχουν λαμπτήρες Τ5 ειδικοί σε warm white χρώμα ΟΧΙ φθορίου, του κρεοπωλείου! ;) ) έτσι ώστε να είναι εσοχή γλυπτού παρά να μοιάζει σαν αποθηκευτικός χώρος ό,τι διακοσμητικών έχετε :oops: ... Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι εννοώ...

Ο τοίχος mocca όπως τον εννοώ εγώ (ίσως και λίγο πιο ανοιχτός!):

27049_0_4-8800-modern-living-room.jpg

Ό,τι άλλο θες φυσικά στη διάθεσή σου!

4RMtp3.png

...και για το υπόλοιπο σαλόνι-τραπεζαρία-είσοδο μια γλυκιά magnolia θα ταιριάξει με τα κλασσικά έπιπλα πολύ καλά!

Τα ταβάνια φυσικά λευκά και μη ξεχάσεις ό,τι είπαμε για το φωτισμό: ένα φωτιστικό δαπέδου με ροοστάτη θα σας φτιάξει απίστευτη διάθεση να απολαμβάνετε ώρες χαλάρωσης στο χώρο σας.

Καλή συνέχεια!

4RMtp3.png

...και για το υπόλοιπο σαλόνι-τραπεζαρία-είσοδο μια γλυκιά magnolia θα ταιριάξει με τα κλασσικά έπιπλα πολύ καλά!

Τα ταβάνια φυσικά λευκά και μη ξεχάσεις ό,τι είπαμε για το φωτισμό: ένα φωτιστικό δαπέδου με ροοστάτη θα σας φτιάξει απίστευτη διάθεση να απολαμβάνετε ώρες χαλάρωσης στο χώρο σας.

Καλή συνέχεια!

Σε υπέρ ευχαριστω δηλαδη το Π του τζακιου να το βαψω ασπρο ε ???

αχ ευχαριστωωωωωωωωωω

:)

το ψαρι στην φωτο μου αρεσε χαχαχαχχα

Σε υπέρ ευχαριστω δηλαδη το Π του τζακιου να το βαψω ασπρο ε ???

αχ ευχαριστωωωωωωωωωω

το ψαρι στην φωτο μου αρεσε χαχαχαχχα

Νόμιζα ότι το πλαίσιο γύρω από το τζάκι είναι μάρμαρο!!! Αν όχι (δε φαίνεται καλά στη φωτό!) και είναι γύψινο, τότε ναι, πρέπει να βαφτεί πιο ανοιχτό από τον υπόλοιπο τοίχο και τις εσοχές, αν όχι λευκό, τότε off-white ή magnolia.

Να στο πω αλλιώς: ό,τι ΕΞΕΧΕΙ από τον τοίχο, πρέπει να είναι ΠΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΧΡΩΜΑ για να δίνει βάθος. Είναι τρικ που κάνουμε για να μη φαίνονται όλα επίπεδα...

Δοκίμασέ το όμως και με magnolia μήπως σου αρέσει... Βλέπουμε :D...

Για τις υπόλοιπες ιδέες, τι λες;

Τραπεζάκια δεξιά-αριστερά από τον καναπέ, έχεις;;;

Παρατήρησα ότι έχεις μόνο φωτισμό από το ταβάνι (πολύ κουραστικός!) και αν είχες τραπεζάκια τότε καλό θα ήταν να βάλεις και 2 φωτιστικά μικρά επάνω, ώστε να είναι ο φωτισμός πιο ήπιος στο χώρο αλλά και γιατί φαίνεται πολύ κενό, ειδικά στη γωνία, χωρίς τραπεζάκι.

Μια ιδέα ακόμα...

Καλό απόγευμα φιλίτσα :-P

4RMtp3.png

Κάι κάτι ακόμα πολύ σημαντικό: τα γύψινα (εκεί που ενώνεται το ταβάνι με τους τοίχους) ΠΑΝΤΑ στο χρώμα του ταβανιού, δηλαδή λευκό αλλιώς θα χαμηλώσεις πολύ το χώρο και δεν το θέλουμε αυτό καθόλου!

Γύψινα λοιπόν ΛΕΥΚΑ!

4RMtp3.png

εφαλκον όλη η ψαροσκαλα στα πόδια σου ;) Αθηνα μενεις ???? σε προσκαλώ χαλκιδα όποτε θελεις

σε ευχαριστω τραπεζακια εχω αλλα δεν χωρανε καλα , εκει στην γωνια θα βαλω ενα φωτιστικο δαπεδου χαμηλο 1 μετρο περιπου , :( τα βαζω στον αλλο τον καναπε την ψαθα τον κλασικο που επίσης δεν μου αρεσει και θα ράψω 3 καλυματα εκρου ή θα πάω μοκα ριχταρια να μην φαινεται ο καναπές (τι λες ?)

Λοιπόν στις καμαρες να βρω ξυλινες κορνιζες εκρου να βάλω (ε τι λες ?) ή ταιριαζουν και οι ασημενιες ??

αχ πόσο πολύ μου ανεβασεις την ψυχολογια ....

σε υπεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεερ ευχαριστω

εφαλκον όλη η ψαροσκαλα στα πόδια σου ;) Αθηνα μενεις ???? σε προσκαλώ χαλκιδα όποτε θελεις

σε ευχαριστω τραπεζακια εχω αλλα δεν χωρανε καλα , εκει στην γωνια θα βαλω ενα φωτιστικο δαπεδου χαμηλο 1 μετρο περιπου , :( τα βαζω στον αλλο τον καναπε την ψαθα τον κλασικο που επίσης δεν μου αρεσει και θα ράψω 3 καλυματα εκρου ή θα πάω μοκα ριχταρια να μην φαινεται ο καναπές (τι λες ?)

Λοιπόν στις καμαρες να βρω ξυλινες κορνιζες εκρου να βάλω (ε τι λες ?) ή ταιριαζουν και οι ασημενιες ??

αχ πόσο πολύ μου ανεβασεις την ψυχολογια ....

σε υπεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεερ ευχαριστω

Γνώμη μου: ξεκίνα τα βαψίματα να δεις πως θα δείξει ο χώρος και μετά αποφασίζεις για κορνίζες κλπ. Σημασία έχουν τα χρώματα και ο φωτισμός, αυτά αλλάζουν τη διάθεση :D

Το γραφείο μου είναι στη Γλυφάδα, νότια προάστεια.

Να'σαι καλά και αναμένω φωτογραφίες.

:-P

4RMtp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...