Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Επιτέλους δικαίωση για τις παράνομες χρεώσεις μαιευτηρίων για βλαστοκύτταρα

Recommended Posts

τωρα η ακαδημια αθηνων στελνει και ευχαριστηριο γραμμα? σε εμας οχι μονο δεν στειλανε τιποτα αλλα οταν επικοινωνησαμε για να μαθουμε αν το δειγμα ηταν αποδεκτο ή οχι μας ειπαν οτι δεν μπορουν να μας απαντησουν.

μπορει καποιος να δωσει το τηλ. απο το Παπανικολαου απο το αντιστοιχο τμημα? γιατι καταλαβα οτι αρχισε να λειτουργει (νομιζω ο/η pitsikoki αναφερει κατι στην 1η σελιδα).

ευχαριστω προκαταβολικα

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 105
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Πάντως εμείς που θέλουμε να τα κάνουμε δωρεά στη Δημόσια τράπεζα, και ζήτησα χθες τον κατάλογο του ΙΑΣΩ, στην χρέωση για τα βλαστοκύτταρα έλεγε "επικοινωνήστε με το λογιστήριο". Δεν ξέρω τι γίνεται τελικά? αν δεν πληρώσουμε για τα βλαστοκύτταρα θα αρνηθούν το εξιτήριο?

• 1 month later...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΑ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΑ (24-11-2010) - ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ

Ο όμιλος ΥΓΕΙΑ ανακοίνωσε σήμερα (24-11-2010) οτι η συλλογή, επεξεργασία & φύλαξη (για δημόσια & προσωπική χρήση) των βλαστοκυττάρων για όσους (-ες) γεννήσουν στα μαιευτήρια ΜΗΤΕΡΑ & ΛΗΤΩ θα γίνεται ΔΩΡΕΑΝ. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τα παρακάτω links:

http://ygeia.tanea.gr/default.asp?pid=8&ct=1&articleID=11007&la=1

http://www.enet.gr/?i=news.el.ygeia&id=227201

http://www.newsbeast.gr/health/arthro/79822/dorean-sullogi-kai-fulaxi-vlastokuttaron-/

http://www.madata.gr/diafora/health/83180.html?print

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/11/blog-post_9370.html

ZLUzp2.png

Εμείς γεννήσαμε στο ΙΑΣΩ στις 12/11/2010.

Δε μας χρέωσαν τίποτα για τα βλαστοκύτταρα που δώσαμε στη Δημόσια Τράπεζα, χωρίς να χρειαστεί να τους δείξω το χαρτί που μου έδωσαν όταν τα παρέδωσα.

Ρίξτε μια ματιά κι εδώ:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=1806991#post1806991

ZLUzp2.png

Διαφημίσεις

Εχει γεννήσει κάποια κοπέλα πρόσφατα στο ΙΑΣΩ και έχει πάρει τα βλαστοκύτταρα για Δημόσια Τράπεζα? Θέλω να ρωτήσω αν πλήρωσε για τη συλογή. Στον τιμοκατάλογο που μου δώσανε από το ΙΑΣΩ έγραφε ότι για τη συλογή των βλαστοκυττάρων επικοινωνήστε με το λογιστήριο. Πήρα τηλέφωνο και ρώτησα εάν το χρεώνουν και μου είπαν όχι, αλλά δεν τους πολυεμπιστεύομαι.

Εχει γεννήσει κάποια κοπέλα πρόσφατα στο ΙΑΣΩ και έχει πάρει τα βλαστοκύτταρα για Δημόσια Τράπεζα? Θέλω να ρωτήσω αν πλήρωσε για τη συλογή. Στον τιμοκατάλογο που μου δώσανε από το ΙΑΣΩ έγραφε ότι για τη συλογή των βλαστοκυττάρων επικοινωνήστε με το λογιστήριο. Πήρα τηλέφωνο και ρώτησα εάν το χρεώνουν και μου είπαν όχι, αλλά δεν τους πολυεμπιστεύομαι.

Εμείς γεννήσαμε στις 12/11/2010 στο ΙΑΣΩ και δε μας χρέωσαν για τη συλλογή. Τα δώσαμε στη Δημόσια Τράπεζα απ' όπου πήρα ένα χαρτί οτι τα παρέδωσα για ΔΩΡΕΑ. Από το μαιευτήριο δε μου ζήτησαν το χαρτί και στην απόδειξη είχαν για τη συλλογή 0,01?.

Τώρα που τα ΜΗΤΕΡΑ & ΛΗΤΩ ανακοίνωσαν οτι θα κάνουν δωρεάν συλλογή, επεξεργασία & φύλαξη των βλαστοκυττάρων θα αλλάξουν πολλά...

ZLUzp2.png

Πραγματικά πολύ καλή η είδηση με τα βλαστοκύτταρα. Επιτέλους κάτι πάει να γίνει, γιατί γενικά τα μαιευτήρια το έχουν παραξηλώσει σε μια εποχή πολύ δύσκολη για όλους. Το θέμα είναι εάν γίνεται πχ να γεννήσεις στο ΙΑΣΩ ή σε κάποιο άλλο μαιευτήριο και να μεταφέρεις τα βλαστοκύταρα στο Μητέρα ή στο Υγεία ή πρέπει να γεννήσεις στα συγκεκριμένα μαιευτήρια.

• 3 months later...

στο ακολουθο λινκ μπορειτε να δειτε το πορισμα απο το ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ:

http://www.synigoroskatanaloti.gr/docs/reports/2010-06-01.Systasi-maieytiria.pdf

κοιταξτε και την τελευταια σελιδα που λεει τις "συστασεις-συμπερασματα"...

Ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες. Έχουμε αποφασίσει να δωρίσουμε βλαστοκύτταρα στο δημόσιο νοσοκομείο Παπανικολάου Θεσσαλονίκης κι από εκεί μας διαβεβαίωσαν ότι οι κλινικές δεν έχουν το δικαίωμα να μας χρεώσουν για την συλλογή τους, εφόσον πρόκειται για δωρεά. Από αυτά που διαβάζω όμως μου δημιουργείται η εντύπωση ότι θα πρέπει να αποσαφηνίσουμε το θέμα της χρέωσης με την κλινική προκαταβολικά, προκειμένου να μην βρεθούμε προ εκπλήξεως στο ταμείο!?

SR2pp3.png

Διαφημίσεις

καλημερα!

γεννησα στο Ιασω πριν 2 χρονια, δωσαμε το ομφαλοπλακουντιακο αιμα δωρεα στην ακαδημια αθηνων και φυσικα μας χρεωσαν περιπου 300 ευρω για συλλογη βλαστοκυτταρων.

διαβασα το αρθρο του Συνηγορου του καταναλωτη και αναρωτιεμαι αν μπορω να διεκδικησω τα χρηματα που παρανομως μου ζητηθηκαν.

Ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες. Έχουμε αποφασίσει να δωρίσουμε βλαστοκύτταρα στο δημόσιο νοσοκομείο Παπανικολάου Θεσσαλονίκης κι από εκεί μας διαβεβαίωσαν ότι οι κλινικές δεν έχουν το δικαίωμα να μας χρεώσουν για την συλλογή τους, εφόσον πρόκειται για δωρεά. Από αυτά που διαβάζω όμως μου δημιουργείται η εντύπωση ότι θα πρέπει να αποσαφηνίσουμε το θέμα της χρέωσης με την κλινική προκαταβολικά, προκειμένου να μην βρεθούμε προ εκπλήξεως στο ταμείο!?

Όταν ο άνδρας μου παρέδωσε τα βλαστοκύτταρα στο Παπανικολάου του δώσανε μία επιστολή ότι τα κάναμε δωρεά τη οποία έδειξε στο λογιστήριο του μαιευτηρίου και δεν μας χρέωσαν τίποτα.

• 3 months later...

Θέλω να ενημερώσω τα μέλη του forum ότι επιμένων νικά και ποτέ να μην εγκαταλείπετε το δίκιο σας! Γέννησα το Δεκ. 2009 στο Λητώ και μου είχαν χρεώσει τα βλαστοκύτταρα, όπως έκαναν σε δεκάδες γυναίκες καθημερινά, που γεννούσαν στα ιδιωτικά μαιευτήρια. Την ημέρα της εξόδου κυριολεκτικά με εκβιάσανε για να πληρώσω, ενώ κατηγορηματικά εγώ αρνιόμουν. Τελικώς τους έκανα αγωγή και πήρα πίσω τα χρήματά μου. Απ. 650/2011 Ειρηνοδικείου Αθηνών

Διαφημίσεις

Καλημέρα. Εγώ γέννησα το Γενάρη του 10 στο ΙΑΣΩ και όταν πήγε ο άντρας μου να πληρώσει για να πάρουμε εξιτήριο είδε ότι είχαν χρεώσει τη συλλογή βλαστοκυττάρων. Είμασταν όμως ενήμεροι για το παράνομο της υπόθεσης, αρνήθηκε να πλήρώσει τα χρήματα αυτά και κανείς δεν είπε κουβέντα. Εξοφλήσαμε όλο το ποσό πλην των ευρωπουλακίων αυτών χωρίς καβγά και τέρμα. Δεν έκαναν θέμα. Αν έκαναν, θα γινόταν της τρελής. Ωστόσο, η απόφαση είναι όντως δικαίωση για όσους την πάτησαν, τους εκβίασαν κλπ.

KjMfp2.png

Together we stand, divided we fall

Ναι, πρέπει να κάνεις αγωγή. Είναι ο μόνος τρόπος. Κι ακριβώς, επειδή το ποσό είναι μικρό και ο καθένας αναλογίζεται τα έξοδα και την ταλαιπωρία, τα μαιευτήρια θησαύριζαν παρανόμως (εκτός των άλλων).

καλησπερα!εγω γεννησα περσι τον μαιο στο ιασω και μου ειχαν χρεωσει τα βλαστοκυτταρα!πριν πληρωσουμε πηγε ο ανδρας μου να μιλησει με τον υπευθυνο και του ειπε οτι αυτο ειναι παρανομο και οτι εχει βγει προστιμο για τα 3 μεγαλα μαιευτηρια!και του λεει ο υπευθυνος οτι δεν εχει τελεσιδικησει ακομα!και του λεει και ο ανδρας μου οταν τελεσιδικησει παρε με τηλεφωνο να ερθω να στα πληρωσω!και φυσικα δεν πληρωσαμε τιποτα!350 ευρω ζηταγανε!

Ναι, πρέπει να κάνεις αγωγή. Είναι ο μόνος τρόπος. Κι ακριβώς, επειδή το ποσό είναι μικρό και ο καθένας αναλογίζεται τα έξοδα και την ταλαιπωρία, τα μαιευτήρια θησαύριζαν παρανόμως (εκτός των άλλων).

αλιακι πες μας λιγο τη διαδικασια?

πηγες σε δικηγόρο?ποσα πλήρωσες?σε ποσο καιρο εγινε δικαστήριο?

πηρες ολο το ποσο πίσω?

2 πράγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη ηλιθιότητα·Για το πρώτο δεν είμαι και τόσο σίγουρος...

Albert Einstein

Το δικαστήριο χρονικά ήταν σχετικά σύντομο. Κατέθεσα την αγωγή Νοέμβριο, δίκασα μετά από 3 μήνες (γιατί είναι μικροδιαφορά) και βγήκε απόφαση μετά από 2 μήνες (γιατί έπεσα σε επιμελή δικαστή). Πήρα πίσω το κονδύλι, που πλήρωσα, 300? ηθική βλάβη και 120? δικαστική δαπάνη. Δικηγόρο δεν πλήρωσα (τα καλά του επαγγέλματος). :-)

• 6 months later...

καλησπερα! επαναφερω το θεμα με τα βλαστοκυτταρα γιατι υπαρχει μια συγχηση ξανα με τα νεα δεδομενα του εοπυυ.

ο γιατρος μου (στο μητερα), μεχρι τα χριστουγεννα,δηλ. πριν να υπογραφει η συμβαση, μου ελεγε οτι τα βλαστοκυτταρα στο μητερα ειναι δωρεαν. τωρα που εγινε η συμβαση, μου λεει οτι χρεωνονται 400e! και μια φιλη μου που γεννησε ιασω πριν μια εβδομαδα, τα πληρωσε γυρω στα 500e!

ξερει καποιος-α, τί γινεται;;; ειναι ακομα παρανομο να ζητανε λεφτα;

και τί εννοειτε οταν λετε ληψη, αλλο ληψη αλλο φυλαξη;;

και αλλο πραγμα η δωρεα και αλλο η φυλαξη για το παιδι σου;:confused:

αν ξερει καποιος, ας με διαφωτισει! Ευχαριστω εκ των προτερων!!!

AtQqp2.png

Ειναι παράνομο να σου χρεώνουν την λήψη των βλαστοκυττάρων όταν επιλέγεις να τα φυλάξης σε άλλη εταιρεία από αυτην που συνεργάζεται το μαιευτηριο.Ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει σχέση με τα βλαστοκύτταρα...

QqmLp3.png

καλα,σαφως ο εοπυυ δεν εχει καμια σχεση με τα βλαστοκυτταρα..!

πριν ομως, που τα μαιευτηρια σου χρεωναν 2500 και 3000e το τρικλινο,σε αφηναν να πιστευεις οτι ειναι δωρεαν,ενω τα εβγαζαν απο κει. τωρα τί να σου κερασουν απ τα 700e που παιρνουν;;

και οποτε ειναι σαν να λεμε οτι αν επιλεξω την εταιρια που συνεργαζεται το μαιευτηριο, και παλι η χρεωση ειναι νομιμη;

AtQqp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...