Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πόσο πρέπει να πληρώνουμε για διατροφή;

Recommended Posts

Σίγουρα πάντα κοιτάμε το καλό του παιδιού.

Όμως όταν είναι χωρισμένοι , ο καθένας το βλέπει διαφορετικά ( την πορεία προς το καλό).

Ο άνθρωπος λέει πως έχει οικονομικό πρόβλημα ( στο 2ο ποστ το ανέλυσε και αριθμητικά).

Με λίγα λόγια είπε πως αντέχει ίσα ίσα να δίνει περίπου το 1/3 και κάτι του μισθού του.......αυτό αντέχει ................ και αυτό πρέπει να κάνει.

Τόσα αντέχει να διαθέσει για το παιδί του. Ποιός από εσάς - εμάς θα του πει πως πρέπει να δώσει παραπάνω και με ποιά κριτήρια.

Το μεγάλωμα των παιδιών και ειδικότερα το οικονομικό κομμάτι , έχει να κάνει με την οικονομική μας κατάσταση και όχι με το τι θα θέλαμε να κάνουμε.

Διότι αν πάνε όλοι με το τι θα θέλαμε να κάνουμε θα καταλήξουμε αργά και στεθερά προς την χρεωκοπία.

Τα χέρια του κανείς τα απλώνει έως εκεί που φτάνει . Για οτιδήποτε περισσότερο , έχω να πω πως "τα μεταξωτά βρακιά είναι για τους επιδέξιους κώλους".:mrgreen:

ΥΓ. Το οτι υποστηρίζω τις θέσεις ενός άντρα είναι καθαρή σύμπτωση .

Συμφωνώ, άλλωστε ο άνθρωπος μίλησε για το καθαρά οικονομικό κομμάτι, και είναι άδικο από αυτό και μόνο να συμπεραίνουμε ότι δεν είναι καλός πατέρας. Με την ίδια λογική , όσα περισσότερα έχει κάποιος και διαθέτει για το παιδί του ,τόσο καλύτερος γονιός είναι. Δεν ειναι όμως έτσι.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 127
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δεν ξέρω αν είναι καλός πατέρας................και γιατί να μην είναι άλλωστε?

Με ενοχλεί η "λογιστική" προσέγγιση του θέματος .

Θα μπορούσε να πει κάτι άλλο του στυλ, τα φέρνω βόλτα δύσκολα και η πρώην μου ζητάει συνεχώς λεφτά για φροντιστήρια, μπαλέτο, καράτε, μέγαρο μουσικής κλπ κλπ κλπ.... τι μπορώ να κάνω, πως με προστατεύει ο Νόμος?

Από την στιγμή που συζητάμε επί της βάσεως 326,56........... δηλαδή υπολογίζουμε και τα λεπτά και λέμε κιόλας ότι μπήκαμε μέσα επειδή δώσαμε 5% αύξηση............ τότε το παιχνίδι είναι χαμένο από χέρι.

Εντάξει του την πέσαμε του χριστιανού και δεν μπαίνει να μας πει και καμιά κουβέντα μπας κι έχουμε καταλάβει κάτι λάθος.

εγω παντως πηδήχτηκα απ το παραθυρο ! :)

ρε παιδια σορι κι ολας αλλα κανουμε υποθέσεις για το πως αισθαναιτε, αν είναι καλός πατερας ή όχι και ο ανθρωπος μετραει τα ψψιψινία και τα κοκοψαρα !

ΟΚ ΘΑ ΤΟ ΘΕΣΩ ΕΤΣΙ μικρότητα σε οποιον τα μετραει ήτε έιναι η μανα ήτε ο πατερας ...οσο και δύσκολα κι αν τα φερνει !!! και τη παει να πει την πεσαμε στο πατερα ...>>??? και μανα αν γραψει μου δίνει τοσα θελω τοσα και μου δίνει ...., 56 κι εγω τα φερνω βολτα δύσκολα ΤΙ ΟΡΙΖΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΤΑΔΕ λεει τοσα .....να του κανω δικαστηριο να παρω ...., 96 τα ιδια θα πω !!!!

ΕΓΩ !

...................

Εντάξει του την πέσαμε του χριστιανού και δεν μπαίνει να μας πει και καμιά κουβέντα μπας κι έχουμε καταλάβει κάτι λάθος.

Γι αυτόν μην ανησυχείς , μπορεί και να μην ξαναγράψει ποτέ. Μπορεί να ήταν το τυράκι για να κάνουμε κουβέντα. Πολύ μικρή σημασία έχει τι τελικά κάνει αυτός ο άνθρωπος. Περισσότερη σημασία έχει ( για ένα φόρουμ ) οι γνώμες που καταθέτουν όλοι εμείς .

Εγώ πραγματικά λυπάμαι γιατί η διαπίστωση είναι πως οι περισσότεροι άνθρωποι γίνονται έτσι όταν χωρίζουν..μπακάληδες...

Οι χωρισμένοι πατεράδες, οι περισσότεροι τουλάχιστον, ένα ποσό έχουν να δίνουν και αυτό ήταν, είναι ελεύθεροι τον περισσότερο καιρό να κάνουν τη ζωή τους...

Τις μητέρες που είναι με τα παιδιά συνέχεια, και περνάνε τα πάντα, το χρόνο τους, τις αγωνίες, τα προβλήματα, τις αρρώστιες μαζί τους, τις σκέφτονται αυτοί οι άντρες; γιατί αυτό δεν ξεπληρώνεται με κανένα ποσό...και δεν έχει τίμημα...

Αλλά αυτά είναι βέβαια πολύ ψιλά γράμματα...

Αν στο κυνήγι της επιμέλειας έπαιζαν όλοι με ίσους όρους ( ανδρες και γυναικες) τότε να είσαι σίγουρη πως θα ξέραν όλοι ψιλά γράμματα.

ελπίζω ποτέ να μη βρεθείς σε τέτοια θέση και καλύτερα να μιλάνε οι παθόντες και παθούσες γιατί γνώμη έχουμε όλοι, αλλά όχι εμπειρία...
Μην το καβαλάτε πολύ το καλάμι ( οι παθούσες όπως τις αποκαλείς) διότι το καλάμι ίσα που αντέχει το δικό σας μόνο βάρος..............

Ο καθένας έχει τα δικά του κριτήρια για το πόσα πρέπει να ξοδευθούν σε φαγητό λούσα εκπαίδευση κτλ. Μάλιστα ανάμεσα στα ζευγάρια το οικονομικό είναι από τα πρώτα θέματα για φαγούρα. Φανταστείτε τι γίνεται όταν χωρίζουν κιόλας. Είμαι σίγουρος πως κανένας από τους δυο δεν βλέπει πως το παρατραβούν το σχοινί :confused: Επειδή λοιπόν δεν υπάρχει συνενόηση ( στις περισσότερες των περιπτώσεων) το μόνο πεδίο που μπορούν να συνενοηθούν είναι το γράμμα του νόμου.

Οι νόμοι μας συνήθως μπάζουν ( απόρεια της κουλτούρας μας ) κι έτσι όλοι αισθάνονται μια μόνιμη αδικία.

Τα καλά πράγματα και οι παστρικές δουλειές είναι σαν την αγάπη.

Την αγάπη την αφήνεις ελεύθερη , αν γυρίσει πίσω είναι δική σου , αν δεν γυρίσει πές πως δεν υπήρξε ποτέ ....................... και σταμάτα να της βγάζεις την ψυχή ( της συγκεκριμένης αγάπης εννοώ :cool: ).

Οκ! τον πατέρα τον κράξαμε όλες...

Αυτή τη μάνα που στέλνει το παιδάκι της ΣΚ στον μπαμπά χωρίς ρούχα τη φαντάζεστε? Δε νομίζω ότι είναι καλύτερη από αυτόν!!!

Κρίμα στο παιδάκι και σε όλα τα παιδάκια που αναγκάζονται να ζουν τέτοιες καταστάσεις.

Και ναι, αν δεν μπορεί να πάει φροντιστήριο στην Α΄Γυμνασίου απλά δε θα πάει...δεν κατάλαβα...το πρώτο ή το τελευταίο παιδάκι θα είναι που δε θα μπορεί η οικογένειά του να το στείλει φροντιστήριο από το Γυμνάσιο...(άκου εκεί Α' Γυμνασίου..) Εμείς στη Β και Γ Λυκείου πηγαίναμε και αυτό με 1000 ζόρια!

Χριστίνα μου είσαι νέα μαμά..και εγώ το ίδιο....υπάρχει ένα εξαιρετικό ρητό που όταν λέμε μεγάλα λόγια για τα παιδιά μας πρέπει να το έχουμε κατά νου....για να μη λουστούμε οτι ξεστομίζουμε...και να είμαστε πιο φειδωλές και συγκρατημένες..

Θα σχολιάσω καταρχήν το "άκου εκεί Α' Γυμνασίου..."Εμείς κάναμε αυτό ή εκείνο..διότι είναι πασιφανές οτι σε έχει σοκάρει..και διότι και "εμείς" εγώ, εν προκειμένω κάναμε κάτι άλλο,διαφορετικό απο εσένα....Δεν είναι ο εαυτός μας πάντα μέτρο σύγκρισης σε αυτή τη ζωή...

Δε θέλω να σε τρομάξω αλλά τα παιδιά πηγαίνουν εδώ και πολλά χρόνια πια φροντΙστήριο απο το δημοτικό....Πριν 10 χρόνια και πριν ασκήσω το επάγγελμα που ασκώ τώρα,είχα μαθητές δημοτικού για ένα χαρτζιλίκι...και έκανα απο γαλλικά μέχρι αρχαία..αγγλικά΄,προετοιμασία ότι θές...επίσης γνωρίζω τουλάχιστον 3 γνωστές μου που κάνουν φροντιστήριο σε μαθητές δημοτικού.Είμαι επίσης σίγουρη οτι πολλά μέλη του φόρουμ ασκούν αυτό το επάγγελμα...

Τέλος εγώ προσωπικά πήγαινα πριν 16 χρόνια φροντιστήριο απο Β' Γυμνασίου στη Χημεία...διότι δεν την έπαιρνα με τίποτα...και απο Γ'Γυμνασίου σε όλα τα φιλολογικά γιατί θα ακολουθούσα Γ' Δέσμη...και το είχα αποφασίσει...δε στη Γ' Λυκείου έκανα ιδιαίτερα αλλά και φροντιστήριο στα ίδια μαθήματα!δηλαδή έκανα αρχαία ιδιαίτερο και αρχαια στο φροντιστήριο...στο σχολείο θυμάμαι η των Αρχαίων,καλή της ώρα μας έλεγε πώς να τυλίξεις αντρα γιατρό και μάλιστα Καρκίνο..είχα γίνει εξπέρ στα ζώδια και εγώ και οι άλλες 11 κοπέλες που ήμασταν..και μία αδερφή,γνωστός δικηγόρος πιά...

Επίσης νομίζω οτι συγκρίνεις τα ανόμοια....άλλο έτος το 1998 ας πούμε και άλλο το 2010...δυστυχώς ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ...βλέπω τα νέα παιδιά και εγώ ήμουν χαιβάνι μπροστά τους..οπότε ξεκινάς λάθος με τις συγκρίσεις....τα παιδιά μας δεν συγκρίνονται με εμάς....30 mas o menos χρόνια πρίν...Μην είσαι τόσο απόλυτη(δεν κατάλαβα...το μοναδικό παιδάκι θα είναι,απλα δεν θα πάει..).Θα ήθελες αύριο αυτό το παιδάκι να είναι το δικό σου;;Εγώ σαν μητέρα δεν θα ήθελα...να βλέπω το παιδί μου αδύνατο στα μαθηματικά και να μην μπορώ να το στείλω..θα με πόναγε ΠΟΛΥ,θα ζοριζόμουν....

Έχουμε μαλλί να ξάνουμε...σαν μητέρες...και πολύ λάσπη να κόψουμε..οπότε ας μην είμαστε τόσο κάθετες όταν αναφερόμαστε σε άλλα παιδάκια και άλλες μανάδες...και ας μη θεωρούμε ΤΙΠΟΤΑ απλό...

Επίσης όχι δεν μπορώ να φανταστώ ένα παιδάκι να πηγαίνει χωρίς ρούχσ το Σ/Κ..δηλαδή το στέλνει ξυπόλυτο με το βρακί;;ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ...ή πρέπει να βάλει 4 αλλαξιές για 32-34 ώρες;;;;;;όπου τις 12 θα κοιμάται;

Εσύ μπορείς να φανταστείς πατέρα να στέλνει το παιδί πίσω με τις πυτζάμες για να κρατήσει τα ρούχα υποτίθεται για να τα πλύνει αλλά στην ουσιά για να τα κρατήσει για την επομενη;;;ΟΧΙ,Ε;;;Ούτε και εγώ μπορούσα να το φανταστώ.....αλλά.....η πραγματικότητα ξεπερνά πολλές φορές και τη φαντασία...

P203p2.png 

Διαφημίσεις

Μην το καβαλάτε πολύ το καλάμι ( οι παθούσες όπως τις αποκαλείς) διότι το καλάμι ίσα που αντέχει το δικό σας μόνο βάρος..............

Πάντως αν ήταν να ξανακαβαλήσω κάτι..δεν θα ήθελα να είναι αυτό το καλάμι...είναι ακριβό,πανάκριβο και οδυνηρότατο....δηλαδή ούτε να το σκέφτομαι...ανάμεσα σε τόσα καλάμια το χειρότερο διάλεξα....Τζίζους..

P203p2.png 

Λοιπον κοριτσια και αγορια μας ΧΩΡΙΣ να εχω διαβασει ΟΛΑ τα ποστ αλλα μονο του 'ιδιοκτητη' εβγαλα καποια συμπερασματα (απο 2 λεξεις δεν βγαζεις πολλα αλλα τες παν)......Ο κυριος πληρωνει το μεριδιο του σωστα και καλα κανει. Κατα πασα μεγαλη πιθανοτητα να εκανε το ιδιο με τα φροντηστηρια ακομα και μαζι να ητανε. Απο τα συμφραζομενα το λεω εγω αυτο. Αυτα του περισσευουν αυτα δινει. Ο καθης με την πορτοφολα του δουλευει το πραγμα. Αυτα που θεωρει ακρως απαραιτητα τα προσφερει. θα μου πεις δεν ειναι το φροντηστηριο απαραιτητο. Δεν μπορω να μπω στα παπουτσια καθε οικεγενειας αλλα για μενα προσωπικα δεν ειναι οχι. Και εγω πηγα ως μαθητρια και ηταν ΠΛΗΡΩΣ αχρηστο γιατι ετσι και αλλιως εγω δεν διαβαζα. Αν το παιδι δεν στρωσει κ@λο οπου και να το στειλεις θα πατωσει......κλεινω οφφ τοπικ και ξαναμπαινω. Οκ, και μενουμε στο 'εν με περισσευει αλλο μπικικινι μανδαμ'......εγω αν ημουν η μανδαμ παλι και ηθελα ΤΟΣΟ πολυ να στειλω το παιδι μου στο φροντιστηριο θα το εκανα μονη μου αν εβλεπα οτι ο πρωιν εχει θεμα χρηματων. Βαλτα κατω μανδαμ και στειλτο εσυ αν σου περισσευει, ή αλλιως βρες αλλη λυση. Αυτη την πλευρα την σκεφτηκατε φιλεναδες μου? Παντα το νομισμα εχει δυο οψεις. Και δεν ειναι οτι κανω πλατες στον κυριο. Δεν τον ξερω. Αλλα πως ειμαι σιγουρη οτι και η κυρια δεν εχει λαθος εδω? Και παλι αλλη μια ερωτηση. Το δικαστηριο κρινει τα ποσοστα των απαραιτητων εξοδων του τεκνου. Ποιος κρινει αν το φροντιστηριο ή το ωδείο ή το κολυμβητήριο ειναι απαραίτητα? .....:roll: food for thought (μην βαρατε τον ποιητη, απλα σκεφτητε το απο ΚΑΙ ΑΥΤΗ την οπτικη)

ΥΓ: Βρε παλικαρι ο original poster εσενα το δικαστηριο σου εκοψε ποσοστο για τα σχολικα εξοδα? Πως? Εννοω και ο αντρας μου χωρισμενος (πρωτο γαμο) και πληρωνει μεν το ποσο που του λενε στο δικαστηριο ΑΛΛΑ λογω του οτι κυριως επιμελεια εχει η μανα και εκεινη αποφασιζει σε ΠΟΙΟ σχολειο θα παει το παιδι χωρις την εγκριση του πατερα εκεινος δεν συμμετεχει στην πληρωμη του σχολειου και ειναι λογικο. Αν εκεινη αποφασισει Κολλεγιο Αθηνων δεν μπορει το δικαστηριο να του επιβαλει το μισο απο τα λεφτα για το Κολλεγιο χωρις εκεινος να εινει ενεργο μελος αυτης της αποφασης. Αυτο γινεται αν η επιμελεια (νομιζω ειναι 50%) και πρεπει να αποφασιζουν οι γονεις μαζι. Επισης το δικαστηριο αποφασιζει και κρινει ενα ποσο ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ με τον μισθο του πατερα. Οποτε απο που και ως που συμμετεχεις και στα φροντιστηρια. Ποιον λακο εχει η φαβα εδω?......κατι δεν μου κολλαει......

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Λοιπον κοριτσια και αγορια μας ΧΩΡΙΣ να εχω διαβασει ΟΛΑ τα ποστ αλλα μονο του 'ιδιοκτητη' εβγαλα καποια συμπερασματα (απο 2 λεξεις δεν βγαζεις πολλα αλλα τες παν)......Ο κυριος πληρωνει το μεριδιο του σωστα και καλα κανει. Κατα πασα μεγαλη πιθανοτητα να εκανε το ιδιο με τα φροντηστηρια ακομα και μαζι να ητανε. Απο τα συμφραζομενα το λεω εγω αυτο. Αυτα του περισσευουν αυτα δινει. Ο καθης με την πορτοφολα του δουλευει το πραγμα. Αυτα που θεωρει ακρως απαραιτητα τα προσφερει. θα μου πεις δεν ειναι το φροντηστηριο απαραιτητο. Δεν μπορω να μπω στα παπουτσια καθε οικεγενειας αλλα για μενα προσωπικα δεν ειναι οχι. Και εγω πηγα ως μαθητρια και ηταν ΠΛΗΡΩΣ αχρηστο γιατι ετσι και αλλιως εγω δεν διαβαζα. Αν το παιδι δεν στρωσει κ@λο οπου και να το στειλεις θα πατωσει......κλεινω οφφ τοπικ και ξαναμπαινω.

Μην κρινεις απο τον εαυτο σου.Το οτι εσυ δε διαβαζες και το οτι για σενα η μορφωση δεν παιζει ρολο δε σημαινει απολυτως τπτ.

Οκ, και μενουμε στο 'εν με περισσευει αλλο μπικικινι μανδαμ'......εγω αν ημουν η μανδαμ παλι και ηθελα ΤΟΣΟ πολυ να στειλω το παιδι μου στο φροντιστηριο θα το εκανα μονη μου αν εβλεπα οτι ο πρωιν εχει θεμα χρηματων. Βαλτα κατω μανδαμ και στειλτο εσυ αν σου περισσευει, ή αλλιως βρες αλλη λυση. Αυτη την πλευρα την σκεφτηκατε φιλεναδες μου? Παντα το νομισμα εχει δυο οψεις. Και δεν ειναι οτι κανω πλατες στον κυριο. Δεν τον ξερω. Αλλα πως ειμαι σιγουρη οτι και η κυρια δεν εχει λαθος εδω? Και παλι αλλη μια ερωτηση. Το δικαστηριο κρινει τα ποσοστα των απαραιτητων εξοδων του τεκνου. Ποιος κρινει αν το φροντιστηριο ή το ωδείο ή το κολυμβητήριο ειναι απαραίτητα? .....:roll: food for thought (μην βαρατε τον ποιητη, απλα σκεφτητε το απο ΚΑΙ ΑΥΤΗ την οπτικη)

Λιγο απαξιωτικο βρισκω τον τροπο με τον οποιο εκφραζεσαι.Ειναι η μητερα του παιδιου και οχι η μανδαμ.Το οτι το ζευγαρι χωρισε δε σημαινει ντε και καλα οτι η μητερα ειναι αναξια και παει να τον εκμεταλλευτει και της αξιζει να τη μειωνουμε.

Οσο για το ποιος κρινει το τι ειναι απαραιτητο και τι οχι...μεγαλα παιδια ειμαστε...ολοι μπορουμε να κρινουμε.

ΥΓ: Βρε παλικαρι ο original poster εσενα το δικαστηριο σου εκοψε ποσοστο για τα σχολικα εξοδα? Πως? Εννοω και ο αντρας μου χωρισμενος (πρωτο γαμο) και πληρωνει μεν το ποσο που του λενε στο δικαστηριο ΑΛΛΑ λογω του οτι κυριως επιμελεια εχει η μανα και εκεινη αποφασιζει σε ΠΟΙΟ σχολειο θα παει το παιδι χωρις την εγκριση του πατερα εκεινος δεν συμμετεχει στην πληρωμη του σχολειου και ειναι λογικο. Αν εκεινη αποφασισει Κολλεγιο Αθηνων δεν μπορει το δικαστηριο να του επιβαλει το μισο απο τα λεφτα για το Κολλεγιο χωρις εκεινος να εινει ενεργο μελος αυτης της αποφασης. Αυτο γινεται αν η επιμελεια (νομιζω ειναι 50%) και πρεπει να αποφασιζουν οι γονεις μαζι. Επισης το δικαστηριο αποφασιζει και κρινει ενα ποσο ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ με τον μισθο του πατερα. Οποτε απο που και ως που συμμετεχεις και στα φροντιστηρια. Ποιον λακο εχει η φαβα εδω?......κατι δεν μου κολλαει......

Μπορεις να μου το εξηγησεις λιγο αυτο να το καταλαβω γιατι δεν εχω γνωσεις επι του θεματος?Τι εννοεις απο που κι ως που συμμετεχει στα φροντιστηρια?Δεν ειναι υποχρεωση και του πατερα να συμμετεχει οικονομικα στη μορφωση του παιδιου του?Καταλαβαινω αυτο που λες για το Κολλεγιο Αθηνων αλλα δε μιλαμε για τετοιες περιπτωσεις.Υπαρχει νομος ο οποοις καθοριζει οτι για τη μορφωση του παιδιου θα επιβαρυνεται μονο η μανα?Και καλα υπαρχει πατερας που πιανεται απο τετοιους νομους και αρνειται να βοηθησει το παιδι του?

Χμμμμμ.... δεν έχω γνώση των νόμων ούτε των ποσών που επιδικάζουν τα δικαστήρια στους χωρισμένους πατεράδες. Απλά διαβάζοντας αυτά που έγραψε ο αρχικός ενδιαφερόμενος πιο πάνω... πρέπει να πω πως το στυλάκι του μου θύμισε πολλά. Ήμουν παντρεμένη για 4 χρόνια και έχω χωρίσει. Οι λόγοι δεν είχαν να κάνουν με κάτι τρελό (ούτε κερατώματα, ούτε βία, ούτε τίποτα). Απλά ήταν κάτι που δεν τραβούσε, εκείνος δεν ήθελε να κάνει παιδιά, προτιμούσε να έχει εμένα να τον φροντίζω και να πληρώνω τα πάντα εσαεί. Σε κάποια φάση "επαναστάτησα" και του είπα πως εγώ τον ήθελα για άντρα μου και όχι να φέρεται σαν το υιοθετημένο παιδί μου. Έτσι αποφάσισα τον χωρισμό. Από το σημείο αυτό και μετά ο... "άντρας" άρχισε να μετρά και να υπολογίζει τα πάντα. Μου είπε "ναι θα χωρίσουμε αφού το θες, αλλά θα το πληρώσεις ακριβά". Και κυριολεκτούσε. Διεκδίκησε μέχρι και κάτι σκαμπώ ψάθινα που είχα αγοράσει όταν ήμουν φοιτήτρια. Γλυκοκοίταζε να πάρει μέχρι και τα μισά μπαχαρικά που είχα στο ντουλάπι.... Ξεφτίλα εντελώς. Τελικά, ενώ μπήκε σε ένα γάμο μη έχοντας κανένα περιουσιακό στοιχείο, βγήκε από αυτόν με μια καραμπινάτη προίκα. Επειδή δεν είχαμε παιδιά (που πάω στοίχημα πως αν είχαμε θα τα χρησιμοποιούσε όσο μπορούσε για να με πληγώσει) χρησιμοποίησε το μόνο πράγμα που νόμιζε πως θα με πονούσε.

Και για να έρθω στο θέμα μας... κάπως έτσι μιλούσε, μετρώντας και τα δεκαδικά ψηφία του ευρώ.

Ευτυχώς για'μένα, τώρα είμαι παντρεμένη με τον ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΝΤΡΑ του κόσμου ολόκληρου και είμαι 8 μηνών έγκυος περιμένοντας την μπέμπα μου.

Η συμβουλή/προτροπή/διαπίστωση στον nith είναι πως δεν θα πρέπει να ξεχνάει πως αυτή τη γυναίκα κάποτε την αγαπούσε και έκανε ένα παιδί μαζί της. Κι αν πλέον νιώθει απαξιωτικά για το άτομό της, καλό θα ήταν να καθίσει να σκεφτεί αυτό που μετράει, το οποίο είναι το παιδί του και τίποτε άλλο.

Συγγνώμη αν σας κούρασα με το μεγάλο post.

Λοιπον κοριτσια και αγορια μας ΧΩΡΙΣ να εχω διαβασει ΟΛΑ τα ποστ αλλα μονο του 'ιδιοκτητη' εβγαλα καποια συμπερασματα (απο 2 λεξεις δεν βγαζεις πολλα αλλα τες παν)......Ο κυριος πληρωνει το μεριδιο του σωστα και καλα κανει. Κατα πασα μεγαλη πιθανοτητα να εκανε το ιδιο με τα φροντηστηρια ακομα και μαζι να ητανε. Απο τα συμφραζομενα το λεω εγω αυτο. Αυτα του περισσευουν αυτα δινει. Ο καθης με την πορτοφολα του δουλευει το πραγμα. Αυτα που θεωρει ακρως απαραιτητα τα προσφερει. Βαλτα κατω μανδαμ και στειλτο εσυ αν σου περισσευει, ή αλλιως βρες αλλη λυση. Αυτη την πλευρα την σκεφτηκατε φιλεναδες μου? Παντα το νομισμα εχει δυο οψεις. Και δεν ειναι οτι κανω πλατες στον κυριο. Δεν τον ξερω. Αλλα πως ειμαι σιγουρη οτι και η κυρια δεν εχει λαθος εδω? Και παλι αλλη μια ερωτηση. Το δικαστηριο κρινει τα ποσοστα των απαραιτητων εξοδων του τεκνου. Ποιος κρινει αν το φροντιστηριο ή το ωδείο ή το κολυμβητήριο ειναι απαραίτητα? .....:roll: food for thought (μην βαρατε τον ποιητη, απλα σκεφτητε το απο ΚΑΙ ΑΥΤΗ την οπτικη)

......

Συγνώμη απο το περίσσευμα δίνουμε στα παιδιά μας;;;;;ΌΤΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΔΙΝΕΤΕ;;;;;;Τί γράφετε ,διαβάζετε;;Τί εκφράσεις χρησιμοποιείτε;;;Για παιδιά μιλάμε,όχι για τα αδέσποτα του δρόμου.....Συνέλθετε....ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΕ!

Δηλαδή αν κάποιου του περισσέυει λίγο νεράκι στο γλαστράκι αυτό δίνει;;Δυστυχώς δε μεγαλώνουν με τα περισσεύματα τα παιδιά..

Κορίτσια διαβάζει κόσμος εδώ....και είμαστε γονείς και αυτά δεν επιτρέπονται,άκου τόσο μου περισσέυει απο την πορτοφόλα τόσο δίνω..

P203p2.png 

Διαφημίσεις

Κανένα λάκο δεν έχει η φάβα. Από αυτά που λέει το "παλικάρι" αυτή τη συμφωνία την έχουν κάνει μεταξύ τους με ιδιωτικό συμφωνητικό. Αν είχαν πάει στο δικαστήριο πιστεύω θα οριζόταν συγκεκριμμένο ποσό με βάση τα εισοδήματα και των δύο γονέων.

Πάντως αν ήταν να ξανακαβαλήσω κάτι..δεν θα ήθελα να είναι αυτό το καλάμι...είναι ακριβό,πανάκριβο και οδυνηρότατο....δηλαδή ούτε να το σκέφτομαι...ανάμεσα σε τόσα καλάμια το χειρότερο διάλεξα....Τζίζους..

Το καλάμι που μιλώ εγώ είναι ένα ( πονά μόνο όταν πέσεις από αυτό) και είναι ίδιο για όλους ( άντρες και γυναίκες) , το καλάμι που μιλάς εσύ είναι άαααλλλλλοοοο :mrgreen:

Συγνώμη απο το περίσσευμα δίνουμε στα παιδιά μας;;;;;ΌΤΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΔΙΝΕΤΕ;;;;;;Τί γράφετε ,διαβάζετε;;Τί εκφράσεις χρησιμοποιείτε;;;Για παιδιά μιλάμε,όχι για τα αδέσποτα του δρόμου.....Συνέλθετε....ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΕ!

Δηλαδή αν κάποιου του περισσέυει λίγο νεράκι στο γλαστράκι αυτό δίνει;;Δυστυχώς δε μεγαλώνουν με τα περισσεύματα τα παιδιά..

Κορίτσια διαβάζει κόσμος εδώ....και είμαστε γονείς και αυτά δεν επιτρέπονται,άκου τόσο μου περισσέυει απο την πορτοφόλα τόσο δίνω..

Καταρχήν ηρέμησε....όλοι γονείς είμαστε και όλοι έχουμε άποψη. Το "περισσεύει" που σε ενόχλησε προφανώς δεν πάει στις βασικές ανάγκες του παιδιού! Αυτές θα πρέπει να καλύπτονται πάσει θυσία! Δεν μπορείς να αφήσεις το παιδί νηστικό, ούτε γυμνό, ούτε αμόρφωτο! Μπορείς όμως να αρνηθείς κάποια άλλα πράγματα (σε λογικά πλαίσια) αν όντως δε σου περισσεύουν τα χρήματα. (μπαλέτα, ταξίδια, εκδρομές κτλ). Πώς να το κάνουμε? Αν δεν υπάρχουν τα χρήματα πώς θα το στείλω το παιδί μου?

Δεν υπάρχει γονιός που δε θέλει το καλύτερο για τα παιδιά του... (μιλάμε για νοήμονες ανθρώπους) αλλά ο καθένας μέχρι εκεί που φτάνει το πορτοφόλι του μπορεί να δώσει. Δυστυχώς έτσι είναι!

Μόνο με ψυχραιμία θα καταλάβεις τι εννοεί.

Και ναι , επειδή είμαστε γονείς και διαβάζει κόσμος γι αυτό και γράφουμε.

Να σου πω και κάτι άλλο???

Σε αυτήν την χώρα και στο βωμό της καλυτερευσης του βιοτικού μας επιπέδου , αναλωθήκαμε σε μια ασύστολη κατανάλωση υλικών αγαθών. Όλα έγιναν για να ζούμε καλύτερα. Κάναμε το σκατό μας παξιμάδι για να αποχτήσουμε ότι και οι υπόλοιποι ευρωπαίοι και Αμερικανοί. Χρεωθήκαμε έως εκεί που δεν φτάνει και τώρα το φυσάμε και δεν κρυώνει.

ΕΕΕ λοιπόν , ακόμα και τώρα σε αυτήν την κουβέντα τα ίδια λάθη συζητιούνται. Όλα για τα παιδιά , να τα δώσουμε όλα έτσι ώστε κι αυτά να ΄χουν το ίδιο άγχος για τα δικά τους παιδιά.

Το οικονομικό θέλει λογική και όχι συναίσθημα.

Το ότι το οικονομικό είναι το υπ΄αρίθμ. 1 θέμα για να βγάλει ο ένας το μάτι του άλλου μετά τον χωρισμό είναι καταφανέστατο. Εδώ που τα λέμε δεν έχουν και τίποτα άλλο* κοινό για να πονέσει ο ένας τον άλλο.

* μιλάω για σχετικά λογικούς ανθρώπους

Το καλάμι που μιλώ εγώ είναι ένα ( πονά μόνο όταν πέσεις από αυτό) και είναι ίδιο για όλους ( άντρες και γυναίκες) , το καλάμι που μιλάς εσύ είναι άαααλλλλλοοοο :mrgreen:

Λές να μπερδεύτηκα;;Μπορεί....

P203p2.png 

Διαφημίσεις

Μόνο με ψυχραιμία θα καταλάβεις τι εννοεί.

Και ναι , επειδή είμαστε γονείς και διαβάζει κόσμος γι αυτό και γράφουμε.

Αλμάκ...δε νευριάζω ποτέ...δηλαδή δύσκολα...δηλαδή πολύ δύσκολα..

Αλλά "δίνω ότι περισσεύει στο παίδί μου" είναι έκφραση που μόνο σε φόρουμ ζωοφίλων θα διάβαζα έτσι άνετα..για εμένα μιλάω..εντελώς προσωπικά!

Αλλά και πάλι επειδή ενοχλεί εμένα δε σημαίνει και τίποτα..εμένα ενοχλεί...δεν περιμένω να μου συμπαρασταθεί κανείς..

Ή μάλλον δε με ενοχλεί καθόλου...το ξέχασα ήδη...

P203p2.png 

Δεν έχω καταφέρει να κάνω χρήση εικονιδίων μετά την αλλαγή .....

αν μπορούσα όμως... θα έβαζα...

εικονίδιο θηλυκό να κλείνει το μάτι πονηρά να στέλνει φιλιά .....

και άλλο ένα επί πολλές φορές που έχει πέσει χάμω και πεθαίνει στα γέλια...

Αγαπητή Μπαμπουράκι...

γυναικείο χιούμορρρ! δεν είναι τύχαιο ότι μόνο εμείς καταλαβαινόμαστε!

χοχοχοχοχοχοοοχχοοχοχοχοχοχοοοοχοχοχο

γάτα, πάρε ένα ακόμα άσχετο!

Δεν πειράζει μωρέ...θα πάω φροντιστήριο με τα λεφτά του nith να μου τα εξηγήσουν...

ΝΤΟΥΠ!

Από τον nith τζάμπα περιμένεις.

Αφού ο άνθρωπος το είπε... ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ!!!!!!!!!!

ντροπή μας τς τς τς τς

έχουμε ισοπεδώσει τα πάντα πια....

Πάντως από ότι διαπιστώνω, μέχρι και στο φορουμ παραλίγο να πλακωθούμε για το πόσα, και γιατί όχι τόσα κ.λ.π. άρα δικαιολογημένα στην πραγματικότητα γίνονται σφαγές. Τελικά δε θα μείνω άλλο στο τρυπάκι αυτό ... θα ξοδεύω για το παιδί μου όσα μπορώ, όσα είναι απαραίτητα ή μη χωρίς να υπολογίζω αν ο πατέρας της θα δόσει αυτά που πρέπει ή όχι. Να μαι καλά να δουλεύω και αυτός να πάει ... στο καλό.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...