Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

εγγυητής σε στεγαστικό

Recommended Posts

καλημέρα και καλή εβδομάδα!

δεν βρήκα που αλλού μπορούσα να βάλω αυτό το μήνυμα κ το έβαλα εδώ.

λοιπόν όποιος έχει γνωστό δικηγόρο κ ειδικά σε τράπεζα μπορεί να βοηθήσει.

ο αντρούλης μου λοιπόν πριν απο αρκετά χρόνια πήγε κ μπήκε εγγυητής στο στεγαστικό δάνειο της αδελφης του ύψους 300.000 ευρώ! μάλιστα τριακόσιες χιλιάδες ευρώ.

το θέμα είναι πως της παίρνουν το σπίτι κ θέλω να ξέρω τι γίνεται με τον εγγυητή. μπορούν να του πάρουν το σπίτι ? το οποίο είναι με δάνειο κ αυτό σε άλλη τράπεζα. τι μπορούμε να κάνουμε σε αυτή την περίπτωση? να μου γράψει το σπίτι πχ?κ το αμάξι?μπορούν να τον βάλουν μέσα? είναι ελέυθερος επαγγελματίαε μπορούν να του πάρουν το φορτηγό? πως μπορούμε να προστατευτούμε?

ευχαριστώ.

Διαφημίσεις

Κάτι που ξέρω σίγουρα είναι ότι εφόσον το δικό σας σπίτι είναι αγορασμένο με δάνειο, έχει γίνει παρακράτηση κυριότητας από την τράπεζα, άρα δεν μπορεί να μεταβιβαστεί στο όνομά σου ή να πωληθεί, αν δεν εξοφληθεί το δάνειο.

Σας έχει στείλει η τράπεζα που χρωστάει η κουνιάδα σου κάποια επιστολή ή εξώδικη διαμαρτυρία με την οποία σας ζητά χρήματα? αν όχι τότε νομίζω δεν πρόκειται να έχετε μπλεξίματα.

οχι ακόμα.απλά τηλεφωνα παιρνουν για να μας πούν πως θα της πάρουν το σπίτι. ξέρω περιπτώσεις όπου το σπίτι ήταν αγορασμένο με δάνειο κ εέιδή δεν μπορούσαν να εξοφλήσουν το πούλησαν κ συνέχισε ο άλλος να πλήρωνει το δάνειο.

Για να πουλήσεις ένα υποθηκευμένο σπίτι πρέπει πρώτα να εξοφλήσεις το στεγαστικό δάνειο και να γίνει άρση της υποθήκης. Προφανώς κάποιος από τους δύο το αγόρασε ξοφλώντας το δάνειο με αναχρηματοδότηση του χρέους από την ίδια ή άλλη τράπεζα.

Εσείς έχετε επικοινωνήσει με την τράπεζα?

οχι δεν έχουμε μιλήσει. ο άντρας μου καθεται κ περιμένει την τελευταια στιγμη-τον εχει παρει πολυ απο κατω-

για να μιλήσουμε όμως με δικηγόρο τράπεζας πρέπει να κλείσουμε ραντεβού κ να χρεωθούμε το λιγότερο 150 ευρώπουλα....

Διαφημίσεις

πριν χρονια, μπηκα εγγυητρια σε δανειο της μανας μου...

πολλα χρονια μετα, κι ενω εκεινη εχει πεθανει, κι εγω δεν ειχα ιδεα τι ειχε γινει με εκεινο το δανειο, πηγε μια μερα ο αντρας μου να κανει αναληψη απο τον λογαριασμο του, στον οποιο ειμαι δευτερο ονομα..

και δυστυχως, 15 περιπου χρονια μετα, η τραπεζα για ενα μικρο υπολοιπο δανειο της μανας μου, τραβηξε απο τον λογαριασμο του 4 χιλιαρικα... τοσο ειχε παει με τους τοκους..

εγω επειδη ειμαι καμμενη απο αυτη την ιστορια, θα συμβουλευομουν δικηγορο ειδικο σ αυτα τα θεματα, και αν χρειαζοταν ναι, θα εκανα μεταβιβαση στο οικογενειακο ακινητο..

Πάρε εσύ τηλέφωνο στην τράπεζα και ρώτησε σε ανάλογες περιπτώσεις τι συμβαίνει. Μην περιμένετε τελευταία στιγμή, μπορεί και να ανησυχείτε χωρίς λόγο. Μπορεί η τράπεζα να βγάλει σε πληστειριασμό το σπίτι και να κατασχέσει τα λεφτά μέχρι το ποσό του δανείου και εσείς να μην έχετε κανένα πρόβλημα.

Ο νόμος αναφέρει - αν θυμάμαι καλά, γιατί πριν πολλά χρόνια εργαζόμουν σαν εκτιμητής μηχανικός σε μεγάλη τράπεζα- ότι αν ο εγγυητής ζητηθεί να αποπληρώσει τμήμα ή όλο το ποσό του στεγαστικού δανείου, τότε διεκδηκεί την κυριότητα, νομή και κατοχή του ακινήτου σε ποσοστό ανάλογο της πληρωμής που κάνει.

Η κουνιάδα σου τι λέει για το θέμα? το έχετε συζητήσει? υπάρχει περίπτωση να πληρώσει με διακανονισμό τις οφειλές και να λήξει το ζήτημα?

ΜΑ ΓΙΑ αυτό ρωτάω μήπως υπάρχει κάποιος δικηγόρος.

αν τα χρήματα ήταν μόνο στο όνομα του άντρα σου θα τα έπαιρναν? ήταν στην ίδια τράπεζα?

χα όσο αφορά την κουνιάδα μου δεν ενδιαφέρεται καθόλου!!!δεν μας έχει ενημερώσει σε τίποτα! ο άντρα της της λέει να μείνει εκεί με τα παιδιά κ θα το πληρώνει αυτος κ λέει όχι!χε...κε κ για τα παιδιά της κ για εμάς.

το σπίτι είναι στο όνομα του άντρα της κ αξίζει πραγματικά πολλά γιατί είναι όλο ξύλο κ πολύ καλά υλικά κ πολύ όμορφο.αυτο ολόκληρο και ενα αλλο στον τρίτο το μισό σπιτι. δηλαδη αν τα που΄λουσε θα επιανε σύνολο 270.000? και θα τα εδινε στην τραπεζα κ θα χρωστουσε αλλα 30 αλλά λεει δεν με νοιαζει να το παρει η τραπεζα παρολο που ο αντρας της αδελφης του θελει να αγορασει το μισο που εχουν για 70.000.δεν είμαστε για να πληρώνουμε άλλα ρε παιδια!!!ήδη δίνουμε 1500 το μήνα για το δικό μας...

οταν μπαινεις εγγυητης εχεις τισ ιδιες ακριβως υποχρεωσεις με τον οφειλετη.δεν βαζεις την υπογραφη σου για διακοσμηση.εγω ειχα μπει εγγυητρια σε ενα καταναλωτικο το οποιο ξεχρεωσα εγω γιατι η τραπεζα δεν εβρισκε τον οφειλετη και οταν τους ειπα να τους δωσω το νεο κινητο του μου ειπαν οτι αυτοι δεν θα τον επαιρναν και να τον επαιρνα εγω να του ζητησω τα χρηματα.φυσικα και δεν μου τα εδωσε.το εκανα ομως γι να μην μπω στον τειρεσια.λαθοι μεγα λαθοι!!!!

παντος για να της παιρνουν το σπιτι παει να πει οτι δεν καλυψατε ουτε εσεις τις οφειλες της.να πεις στον αντρα σου να προσεχει μ αυτα.ειναι ελ.επαγγελματιασ και δεν θα του δινουν μετα ουτε 1000 ευρω δανειο

Διαφημίσεις

Δεν μπορεί να αποσυρθεί ο εγγυητής.

Αλήθεια, η κουνιάδα σου μένει σε αυτό το σπίτι? αν κατάλαβα καλά χωρίς τον άντρα της? γιατί αρνήται να πληρώνει ο άντρας της τις δόσεις? τα παιδιά της τι ηλικίες έχουν? δεν φοβάται ότι θα μείνουν στο δρόμο? εργάζεται?

Δεν καταλαβαίνω την απάθειά της...δεν την νοιάζει για τα παιδιά της?

Δεν ρωτάτε στην τράπεζα μήπως μπορεί να αποσυρθεί από εγγυητής? Τότε θα σφίξουν τα λουριά και για την αδερφή αφού η Τράπεζα θα της βάλει το μαχαίρι στο λαιμό.

Ζανα μου δε νομιζω οτι μπορει να γινει κατι τετοιο.Αν ηταν ετσι δε θα υπηρχε καθολου η εννοια του εγγυητη στις τραπεζες.Τα λεφτα της προσπαθει να εξασφαλισει η τραπεζα γι'αυτο και απαιτει εγγυητη.

Πηγαιντε αμεσα και μιληστε με καποιον στην τραπεζα να δειτε τι μπορει να γινει και τι κινδυνος υπαρχει για σας.Δεν καταλαβαινω τι εννοεις οτι ο αντρας σου καθεται και δεν κανει τπτ και περιμενει την τελευταια στιγμη...τι ειναι μωρο?Κουνα τον λιγο μπα και ξυπνησει οσο ειναι νωρις γιατι μετα θα τρεχει και δε φτανει για μακακιες τριτων.

270.000? και θα τα εδινε στην τραπεζα κ θα χρωστουσε αλλα 30

Εγω να ρωτησω ποσα χρονια εχει το δανειο;;Δεν εχει πληρωσει ποτε δοση;;Αν πληρωνε το ποσο εχει μειωθει

Να παρει ο αντρας σου τηλεφωνο στην τραπεζα ή ακομα καλυτερα να παει απο κει και ρωτησει λεπτομεριες

Να ξερει που βρισκεται

4

Διαφημίσεις

εναν μηνα πληρψναν κ εναν οχι.με τους τοκους εχει παει τοσο.φοβαται να παει οπως κ εγω γιατι ακομα δεν μας εχουν ενοχλησει. μην βαλουμε τα χερακια μας να βγαλουμε τα ματακια μας.

Εγω ειμαι εγγυητης στο στεγαστικο του σπιτιου μας το οποιο ειναι στο ονομα του αντρα μου

Τον Ιανουαριο και τον Φεβρουαριο ειχαμε αφησει απληρωτες τις δοσεις γιατι ετρεχαν αλλα εξοδα,πηραν τηλεφωνο τον αντρα μου τους ειπε οτι θα τα βαλει μεσα στη βδομαδα αλλα δεν μπορεσαμε,την επομενη λοιπον εβδομαδα πηραν εμενα τηλεφωνο για να με ενημερωσουν για τις δοσεις ,ενω αλλες φορες που η καθυστερηση ηταν λιγες μερες και απαντουσα εγω στο τηλεφωνο δεν μου ελεγαν τιποτα παρα ηθελαν τον αντρα μου,οταν λοιπον εφτασαν "στο αμην"και ειδαν οτι ο συζυγος δεν εβαζε χρηματα πηραν την εγγυητρια(τρομαρα μου)

Μου κανει εντυπωση που δεν σας εχουν ενοχλησει τοσο καιρο

Γνωμη μου ειναι οτι πρεπει να ενδιαφερθεις μην σας ερθει τιποτα κατακεφαλα και τρεχεις και δεν φτανεις

4

εναν μηνα πληρψναν κ εναν οχι.με τους τοκους εχει παει τοσο.φοβαται να παει οπως κ εγω γιατι ακομα δεν μας εχουν ενοχλησει. μην βαλουμε τα χερακια μας να βγαλουμε τα ματακια μας.

Συγγνωμη ρε κοπελια αλλα τι φανταζεσαι οτι ειναι η τραπεζα?Σας ξεχασαν και φοβαστε μη τυχον και πατε και τους το θυμισετε?Ειναι δυνατον να σκεφτεστε ετσι?Δλδ χιλια συγγνωμη...αλλα επειδη τυχαινει να δουλευω και σε τραπεζα...αυτο ειναι οτι πιο κουφο εχω ακουσει.Ολα κοπελα μου δουλευουν με ηλεκτρονικα συστηματα.Αν ειναι να σας τα παρει η τραπεζα θα σας τα παρει και με το παραπανω...ειτε πατε ειτε δεν πατε...το θεμα ειναι οτι με τοσους τοκους να τρεχουν απο πισω θα σας τα παρει πολυ χοντρα αφου εσεις ουτε καν ασχολειστε να δειτε που βρισκετε η κατασταση.

To καταλαβενω οτι φοβαστε ομως αργα η γρηγορα θα σας ειδοποιησουν απο τη τραπεζα γι αυτο καλυτερα να πατε και να συζητεσετε μαζι τους λυσεις που μπορει να προτεινουν.Και το κυριοτερο να μιλησει με την αδελφη του και να παρει αποφασεις.

Συγγνωμη ρε κοπελια αλλα τι φανταζεσαι οτι ειναι η τραπεζα?Σας ξεχασαν και φοβαστε μη τυχον και πατε και τους το θυμισετε?Ειναι δυνατον να σκεφτεστε ετσι?Δλδ χιλια συγγνωμη...αλλα επειδη τυχαινει να δουλευω και σε τραπεζα...αυτο ειναι οτι πιο κουφο εχω ακουσει.Ολα κοπελα μου δουλευουν με ηλεκτρονικα συστηματα.Αν ειναι να σας τα παρει η τραπεζα θα σας τα παρει και με το παραπανω...ειτε πατε ειτε δεν πατε...το θεμα ειναι οτι με τοσους τοκους να τρεχουν απο πισω θα σας τα παρει πολυ χοντρα αφου εσεις ουτε καν ασχολειστε να δειτε που βρισκετε η κατασταση.

καταρχήν <<ρε κοπελιά>> πρόσεξε τον τρόπο σου - συναναστρέφεσαι κ με κόσμο-

έπειτα εφόσον δεν μας έχουν πάρει ακόμα τηλέφωνο λέμε πως βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τους οφειλέτες.

το ότι θα κινησθούν το ξέρουμε το θέμα είναι τι μπορούν να κάνουν αν δεν έχει τίποτα στο ονομά του.

Θέλω να πιστεύω οτι όσον αφορά στα στεγαστικά δάνεια, απο τη στιγμή που το σπίτι υποθηκεύεται αυτή είναι και η εγγύηση για την τράπεζα, δλδ αν δεν πληρώνεις σου παίρνουν το σπίτι (το υποθηκευμένο όχι του εγγυητή) και τέλος.

Στα καταναλωτικά "κυνηγούν" τον εγγυητή γιατί έκει δεν υπάρχει κάτι στο όνομα του οφειλέτη για να πάρουν οπότε προσπαθούν να τα πάρουν απο όπου μπορούν και απο αυτόν που έχει.

gNrhp2.png

καταρχήν <<ρε κοπελιά>> πρόσεξε τον τρόπο σου - συναναστρέφεσαι κ με κόσμο-

Με συγχωρεις αν ο τροπος μου σε ενοχλησε...το "ρε κοπελια "ειναι μια εκφραση που χρησιμοποιω συχνα...χιουμοριστικα συνηθως.ΚΑι παλι συγγνωμη και καλα ξεμπερδεματα.

συμβουλεψου αμεσα δικηγορο γιατι ως εγγυητης εχεις υποχρεωση κι εσυ απεναντι στην τραπεζα.ξερω περιπτωσεις που τραβαγαν τα μαλλια τους.το αμεσα ειναι ...χθες που λεει ο λογος!πηγατε να βοηθησετε και βρεθηκατε μπλεγμενοι...καλη δυναμη και ευχομαι να πανε ολα καλα!

children=world:D

happy children=better world:wink:

Θέλω να πιστεύω οτι όσον αφορά στα στεγαστικά δάνεια, απο τη στιγμή που το σπίτι υποθηκεύεται αυτή είναι και η εγγύηση για την τράπεζα, δλδ αν δεν πληρώνεις σου παίρνουν το σπίτι (το υποθηκευμένο όχι του εγγυητή) και τέλος.

Στα καταναλωτικά "κυνηγούν" τον εγγυητή γιατί έκει δεν υπάρχει κάτι στο όνομα του οφειλέτη για να πάρουν οπότε προσπαθούν να τα πάρουν απο όπου μπορούν και απο αυτόν που έχει.

Δεν νομίζω να ισχύει αυτό που λες(για το πέρνουν και ξοφλάς εννοώ).

Και αυτό διότι, ως γνωστό, υπάρχουν τα λεγόμενα κοράκια(όλοι τα έχουμε ακούσει) στους πλειστηριασμούς και καταφέρνουν όλοι εκεί μέσα(κύκλωμα) να αγοράσουν το σπίτι για πολύ παρακάτω της πραγματικής τους αξίας. Ετσι αν π.χ χρωστάς 100.000 και το αγοράσουν στο πλειστηριασμό για 50.000 θα εξακολουθείς να χρωστάς στην τράπεζα άλλα 50.000.

Μάντεψε απο που θα βγούν τα υπολοιπόμενα;

Εκείνο που ίσως να είναι παρήγορο(εαν μπορεί να το πει κάποιος έτσι) σε περίπτωση της κοπελιάς είναι ότι βρίσκεται άλλη τράπεζα πίσω απο το δάνειο του εγγυητή, οπότε δυσκολεύονται φαντάζομαι τα πράγματα για την τράπεζα του οφειλέτη(δύο διαφορετικές τράπεζες στο ίδιο ακίνητο).

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...