Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ ΚΑΙ ΑΛΙΜΟ

Recommended Posts

...

τέλος πάντων όλα τα άλλα ίσως είναι λεπτομέρειες εκτός απο αυτό =

η προσαρμογή είναι κάτι βασικό, και πολύ σημαντικό, που δείχνει την στάση που υπάρχει απο τους υπευθύνους όσον αφορά τον σεβασμό στις ανάγκες του παιδιού.

Συγνώμη, παρέλειψα (κακώς) να πω ότι συμφωνώ απόλυτα με τη Μαρία στο θέμα της προσαρμογής... Είναι το άλφα και το ωμέγα! Εγώ το είχα κάνει θέμα αυτό και άφηνα το γιο μου αρχικά για 2 ώρες (και μου φάνηκαν και πολλές για 22 μηνών παιδί). Αλλά και πάλι, θα προτιμούσα να με άφηναν να καθήσω μαζί του στο χώρο αρχικά και να φεύγω σιγά-σιγά... τότε δεν εργαζόμουν και μπορούσα, αλλά μου τόνιζαν ότι η παρουσία μου θα αναστάτωνε τα άλλα παιδάκια που θα ήθελαν τη μητέρα τους... βλέπετε, δεν μπορούσαν οι περισσότεροι γονείς να καθήσουν με τα παιδιά τους στο σταθμό... τα άφηναν και έφευγαν... το βρίσκω πολύ τραυματικό για τα παιδιά... να τους παρουσιάζεις το χώρο μια μέρα και την επομένη να τους αφήνεις εκεί να φεύγεις... Είναι σκληρό.

Διαφημίσεις

Με όλο το θάρρος γιατι δεν τον προτείνατε από την αρχή και απλώς τώρα τον επαινείται;;;;

Εχω αποφοιτήσει σε ένα από τα λεγόμενος καλύτερα σχολεία της Αθήνας και πιστεύετε με όλοι οι γονείς εάν τους ρωτήσεις θα κάνουν το ίδιο σχολειό οτι μαθαίνουν στο παιδί κανόνες και τρόπους.Η αγωγή είναι θέμα παιδείας και οχι ψυχολογικού εξαναγκασμού.

Ευχαριστω για την προσοχή σας , σέβομαι ότι ειστε μητέρα που θέλει το καλύτερο για το παιδί της όπως και εγώ άλλωστε._

Καλημέρα,

Το είχα προτείνει νωρίτερα. Μάλιστα ένα μέλος μου έστειλε και πμ να της δώσω το τηλέφωνο.

Λυπάμαι αν σε έθιξα. Νομίζω ότι με παρεξήγησες. Δεν κατάλαβα και το σχόλιο για την αγωγή σε σχέση με τον ψυχολογικό εξαναγκασμό. Σε μένα το απευθύνεις?

Δεν πειράζει, θα συμφωνήσω ότι, ναι, είμαι μητέρα που θέλει το καλύτερο για το παιδί της.

ανεξαρτήτως που ποιός είπε τα εξής , σαφέστατα, όποιος έχει δηλώσει τα παρακάτω, ακολουθεί ένα πιο αυταρχικό μοντέλο διαπαιδαγώγησης

«τα παιδιά μαθαίνουν να τρώνε όλα το φαγητό τους και δεν σηκώνονται απο το τραπέζι εάν δεν το έχουν φάει όλο»

Αλοίμονο αν αναγκάζονται τα παιδιά να τρώνε περισσότερο φαγητό απο αυτό που επιθυμούν. Με ποιούς τρόπους αναγκάζονται? τα απειλούν? τα εκβιάζουν (αν δεν δεν θα).. το φαγητό είναι κάτι στο οποίο τα παιδιά πρέπει να έχουν την ελευθερία να προσαρμόσουν εκείνα την ποσότητα που έχουν ανάγκη να καταναλώσουν. Αυτό που πρέπει να τους παρέχεται είναι σωστές τροφές - εκείνα θα διαλέξουν αν εκείνη την στιγμή θα φάνε μισή φέτα ψωμιού ή δύο φέτες ψωμιού μαζί με το τυρί τους, δύο ή τέσσερα κομμάτια μπανάνα κτλ. Αποδεδειγμένα ο εξαναγκασμός παιδιών να καταναλώσουν περισσότερο, ή και λιγότερο φαγητό, οδηγεί σε διατροφικές διαταραχές ή/και παχυσαρκία στην ενήλικη ζωή.

Οταν τελείωσε η ξενάγηση και κάτσαμε στο γραφείο της μου είπε οτι μαθαίνουν στα παιδάκια αγωγή και «θα δείτε και εσείς οτι θα του ρίξετε καμία κάποια φορά», επίσης

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΣΧΟΛΙΟ.......

(απο την πρώτη μέρα αποχώρηση του γονιού) «το αφήνεται και αν κλαίει γοερά σας τηλεφωνούμε και έρχεστε και το παίρνετε» μου εξήγησε και τον λόγο:«φανταστείτε να έχουμε 10 μαμάδες που θα θέλουν να έρχονται τι θα γίνει εδώ θα αναστατωθούν και τα παιδιά και δεν θα μάθουν και ολας να είναι χωρίς την μαμά τους»,

αναληθής ψευδής παρατήρηση. όταν κάποιος γνωρίζει πως γίνεται σωστά η προσαρμογή, το γεγονός αυτό είναι μόνο θετικό. Η άρνηση παιδικών να έχουν κάποιες μέρες προσαρμογή τα παιδιά, προκύπτει απο άγνοια, των παιδοκεντρικών διεθνώς εδώ και χρόνια αναγνωρισμένων θεωριών και ερευνών, ή λόγω έλλειψης εμπειρίας του πως αυτό μπορεί να οργανωθεί σωστά με επιτυχία.

Και στις δυο περιπτώσεις δείχνει ότι ο παιδικός αυτός δεν είναι εκσυγχρονισμένος.

τα πιτσιρίκια γενικά δεν επιτρέπεται να φέρνουν παιχνιδακια απο το σπιτι τους γιατι δημιουργειται προβλημα (αρχιζουν και χαρίζουν το ένα στο αλλο, μετα τα ξεχνανε και τα ζητανε, καποια παιχνιδια μπορει να μην ειναι της ηλικίας τους κλπ κλπ.

και αυτό είναι υπερβολικό.

όταν τα παιδιά φέρνουν παιχνίδια απο το σπίτι τους, μοιράζονται κάτι προσωπικό με τα παιδιά και δείχνουν ανάγκη του παιδιού να μοιραστεί κάτι με τα άλλα παιδάκια, μια ανάγκη προσέγγισής τους.

η σωστή αντιμετώπιση είναι

μπορείς να φέρεις ένα παιχνίδι, να το δείξουμε, την ώρα που έχετε ελευθερο παιχνίδι, και μετά θα το βάλεις στην τσάντα σου,

για να μη χαθεί. Αν δεν θέλεις να το μοιραστείς, μπορείς και κατευθείαν να το δείξεις να παίξετε 5 λεπτά και να το βάλεις στην τσάντα σου.

αυτό που καλό είναι να απαγορεύονται είναι όπλα, αυτά δεν βγαίνουν απο την τσάντα των παιδιών- όμως ακόμα και αυτό είναι έναυσμα εναρξης συζήτησης για το θέμα πόλεμος..

τα σπαθιά, μπορούν να τα δείξουν, αλλά μετά μπαίνουν τσάντα αν όχι στο γραφείο έτσι ώστε να μην αποτελέσουν αντικείμενο πάλης ανάμεσα στα αγόρια.

αν θέλει καποιο παιδάκι να χαρίσει παιχνίδια, ας επιτραπεί να φέρουν μικρά παιχνιδάκια και αν θέλει ένα παιδάκι να το χαρίσει σε καποιο άλλο. είναι έναυσμα να δοθεί απο την δασκάλα οδηγία, όλοι να φέρουν μια μέρα ένα παιχνίδι που να θέλουν να το χαρίσουν. να υπάρξει μια τυχαία κλήρωση, ο καθένας να πάρει στα τυφλά κάτι απο μια τσαντούλα πχ.

αλοίμονο αν είναι ένα παιδάκι να τιμωρείται επειδή θέλει να χαρίσει κάτι.

εάν ένα παιδί εμφανίζει συνεχώς/καθημερινά αυτή την ανάγκη, μια απαγόρευση, δεν θα το βοηθήσει εκείνο ή τους γονείς, να δουν τι κρύβεται πίσω απο αυτό (προσπάθεια εξαγοράς μιας φιλίας μέσω υλικών αγαθών ? )΄έτσι ώστε να το αντιμετωπίσουν.

λίγες τέτοιες κουβέντες είναι υπεραρκετές για να καταλάβει κανείς το σκεπτικό και την φιλοσοφία του παιδικού, όποιος και αν είναι αυτός.

Συμφωνώ

Μου κάνανε και σε μένα ξενάγηση και αλήθεια είναι ότι οι εντυπώσεις ήταν αντιφατικές. Το σχολείο μου φάνηκε οργανωμένο και με καλό εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Αλλά, το κτίριο ήταν πεντακάθαρο και μου είπε η κυρία ότι όταν τα παιδιά παίζουνε με χρώματα, περνάνε από τις πόρτες-διάδρομο με τα χεράκια κολλημένα στο κορμάκι τους για να μη λερώσουνε τους τοίχους γιατί "τα παιδάκια είναι σαν τα σκυλάκια, όπως τα μάθεις"! Μετά, είδαμε κάτι τεράστιες μερίδες φαγητού, που σε άλλους γονείς μπορεί να φαίνεται θετικό, και μας διαβεβαίωσε ότι επιβλέπει η ίδια προσωπικά να φάνε όλο το φαγητό τους. Επιπλέον, είπε στα παιδάκια "να φάτε όλο το φαγητό σας, γιατί όποιος δεν το φάει δε θα πάει στον παιδότοπο την άλλη εβδομάδα". Μπήκαμε και σε μία τάξη την ώρα που άκουγαν τα παιδιά παραμύθι από κασετόφωνο και ενώ εγώ είχα όλη τη διάθεση να φύγουμε αμέσως για να μη διακόψουμε τα παιδιά, η συζήτηση συνεχιζόταν αλλά το κασετόφωνο δεν έκλεισε.

Μπορεί ο εν λόγω σταθμός να είναι καλός, στον άντρα μου μάλιστα άφησε θετικές εντυπώσεις. Εγώ όμως τρομοκρατήθηκα. Ένοιωσα πολύ πίεση.[/quote]

Συμφωνώ επίσης

Διαφημίσεις

Κοιτάξτε, έτσι όπως δίνεται η περιγραφή, κι εγώ θα συμφωνούσα.

Αλλά, εγώ μιλάω από προσωπική εμπειρία 4 ετών και όχι από μια συζήτηση που έγινε κατά τη διάρκεια μιας ξενάγησης.

Ολα αυτά μου φαίνονται υπερβολές. Αν όντως η υπεύθυνη είπε αυτά, εκπλήσσομαι, γιατί δεν είναι, στην πραγματικότητα, έτσι.

Ο γιος μου και το φαγητό του δεν έτρωγε αν δεν ήθελε (και μπορώ να πω ότι δεν έτρωγε ό,τι δεν του άρεσε), και παιχνιδάκια πήγαινε σε καθημερινή βάση. Ο γιος μου πήγαινε το αγαπημένο του αρκουδάκι όταν ήταν 2 ετών σε καθημερινή βάση. Το αρκουδάκι έγινε μπαλάκι, το μπαλάκι έγινε καραβάκι και μετά έφερνε βιβλία. Ποτέ δεν του έγινε παρατήρηση και ποτέ δεν με πήραν να μου παραπονεθούν.

Τέλος πάντων, αν τα περιέγραψε έτσι, δέχομαι το σχολιασμό της Ζέτας. Απλά γνωρίζω από πρώτο χέρι ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα.

Όποιο σχόλιο έχει γίνει περί αγωγής και προσαρμογής, συμφωνώ κι εγώ. Απλά δεν αφορά το συγκεκριμένο σταθμό κι αυτό το λέω από προσωπική πείρα. Αν είχα δεύτερο παιδί, πάλι εκεί θα το πήγαινα με κλειστά μάτια.

Οφείλω μια συγνώμη αν έγινα υπερβολική από της μαμάδες, θα ήθελα όμως να παραμείνω στην θέση μου 8)

Μπορεί σαν παιδί να πιεστικά λίγο παραπάνω από αυστηρά περιβάλλοντα και δεν θα το ήθελα για κανένα παιδί αυτό ούτε για το δικό μου αλλά ούτε και για κανένα άλλο.

Αχ! αυτές οι μαμάδες :!::!:

Mε συγχωρείτε που επανέρχομαι, όμως επειδή δεν μου απάντησε καμία στο ερώτημά μου και επειδή μου έμεινε η απορία, πείτε μου: Είναι συνηθισμένο σε έναν παιδικό σταθμό να ακούνε τα παιδάκια παραμύθι από κασσετόφωνο?

maya, εγω θα το θεωρουσα προβλημα αν αυτό ήταν το μονο που έκαναν, και εαν άκουγαν παραμυθια και τραγουδακια ΜΟΝΟ απο κασετόφωνο...

Κι εμεις στο σπιτι διαβάζουμε παραμυθακια στα παιδια μας, αλλα τους βαζουμε και CD.

Ναι ΟΚ, όμως στο σπίτι από τη μία δεν είμαστε παιδαγωγοί, από την άλλη όσοι το κάνουμε, το κάνουμε για να ξεκουραστούμε και λίγο ή να κάνουμε μία άλλη δουλειά. Στο σταθμό, ποιος πρέπει να ξεκουραστεί και γιατί? Τέλος πάντων δεν το κρίνω, απλώς ήθελα να δω αν συνηθίζεται για να ξέρω. Ευχαριστώ για την απάντηση mama!

Διαφημίσεις

Θα σου απαντησω εγω.. ναι συνηθιζετε τα παιδια να ακουν παραμυθι απο κασσετα. Το λαθος δεν ειναι το παιδι να ακουσει παραμυθι απο κασσετα.. το λαθος ειναι το τι θα ακουσει.. Γιατι εχει διαφορα να ακουσεις το "Μορμολη" και διαφορα το να ακουσεις τη Χιονατη και τους 7 νανους..

Ο "Μορμολης" καλως η κακως ειναι ενα παραμυθι που θα το ακουσεις αναγκαστηκα στο κασετοφωνο , τη Λιλιπουπολη αναγκαστηκα θα την ακουσεις.. Δεν εχει νοημα αλλιως.. και θα ηταν υπεροχο αν σε ολους τους σταθμους τα παιδια ειχαν τετοια ακουσματα..

Ομως το να ακουνε τη χιονατη και τον παπουτσομενο γατο... αυτο ναι γινεται συνηθως γιατι η δασκαλα βαριεται.. (εκτος αν προκειτε για κατι φαντασμαγορικο επισης.. (υπαρχουν παραμυθια με διαλογους απο διαφορετικα ατομα κλπ.. τα περισσοτερα ομως ειναι καποιος που διαβαζει απλα το κειμενο)

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Συμφωνω με την Ντορα!υπαρχουν παραμυθια με ομορφη μουσικη που ΠΡΕΠΕΙ να την ακουσουν τα παιδια για παραδειγμα η κοπελια, η λιμνη των κυκνων ,ο πετρος και ο λυκος και πολλα ακομα :D

Φυσικα μπορει να βοηθαει και την παιδαγωγο αυτος ο τροπος για παραδειγμα,εγω το χρησιμοποιουσα με καποια παραμυθια στο κουκλοθεατρο,με τις διαφορετικες φωνες, και την μουσικη του c.d. ηταν πολυ πιο ομορφη η παρασταση μου εκανα στα παιδια :D και με την μουσικη ειχα και τον χρονο να αλλαζω τις κουκλες :wink: η οταν γυριζαμε απο τον κηπο την ωρα της χαλαρωσης των παιδιων και εγω, στον ιδιο χωρο παντα, ετοιμαζα τα υλικα για το εργαστηριο τους.Ετσι τα παιδια εκαναν την χαλαρωση τους και εγω ειχα τον χρονο για την προετοιμασια μου :D

θα συμφωνήσω με τις προλαλλήσες, - καποια παραμύθια είναι τόσο ποιότικά και ενδιαφέρον που τα παιδιά μόνο θα κερδίσουν απο το άκουσμά τους.

αν είναι όμως απλώς μια αφήγηση ενός κλασικού παραμυθιού, τότε ίσως μπαίνει απο βαρεμάρα των παιδαγωγών.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

• 1 month later...

Γειά σας, έχω μια κορούλα 22 μηνών και έψαχνα απεγνωσμένα για παιδικό σταθμό στην Καλλιθέα που μένω κιόλας ή στο Μοσχάτο. Δυστυχώς η αναζήτησή μου ήταν άκαρπη καθώς δεν βρίσκω τίποτα της προκοπής εδώ. Έτσι κατέληξα στο Π. Φάληρο και πιο συγκεκριμένα στο "ΤΡΕΝΑΚΙ".

Παρόλο που δεν εντυπωσιάστηκα από τις εγκαταστάσεις, συμπάθησα πάρα πολύ την διευθύντρια του Σταθμού η οποία παρόλο που εμφανίστηκα εκεί απροειδοποίητα χωρίς ραντεβού, μου μίλησε επί 11/2 ώρα για ότι ήθελα να μάθω, ήταν πολύ γλυκιά με τα παιδάκια και γενικά η διαπαιδαγώγηση που ακολουθεί ο Σταθμός μου έδειξε αγάπη για τα παιδιά και σεβασμός. π.χ. μέχρι να προσαρμοστεί το παιδάκι το πάς εσύ και το φέρνουν αυτοί με το σχολικό, "για να μην συνδέσει" είπε "το παιδί το σχολικό με το ότι αποχωρίζεται την μητέρα του, αλλά ότι το σχολικό το πάει πίσω στην μητέρα του".

Επίσης δέχονται η μητέρα να πηγαίνει να δει το παιδί της οποιαδήποτε στιγμή θέλει "δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε" μου είπε.

Μαγειρεύουν αυτοί το φαγητό της ημέρας και όχι από catering "και μάλιστα γίνεται λαική έξω από τον Σταθμό μας" μου είπε "και ψωνίζω εγώ η ίδια τα φρούτα και τα λαχανικά φρέσκα φρέσκα για τα παιδάκια μας".

Α, αν ένα παιδάκι κάνει αταξία, δαγκώσει τσιρίξει πέσει κάτω και χτυπιέται ή δείρει, του εξηγούν ότι δεν έιναι σωστό και το βάζουν να κάτσει λίγο μόνο του να σκεφτεί. Η λέξη τιμωρία δεν υπάρχει, αυτό το λένε "διάλειμα".

Ενθουσιάστηκα από το θέμα της διαπαιδαγώγησης όμως με προβλημάτισαν τα εξής: 60 παιδάκια με τρείς δασκάλες δεν είναι πολλά? Πώς μαγειρεύουν για 60 παιδάκια σε αυτή την τόσο μικρή κουζίνα? (Κουζίνα γκαρσονιέρας και παλιά)

Καμία γνώμη? :?

Διαφημίσεις

60 παιδάκια με τρείς δασκάλες δεν είναι πολλά? Πώς μαγειρεύουν για 60 παιδάκια σε αυτή την τόσο μικρή κουζίνα? (Κουζίνα γκαρσονιέρας και παλιά)

Καμία γνώμη? :?

Δηλαδή σε 20 παιδάκια αντιστοιχεί 1 δασκάλα; Εμένα μου φαίνονται πάρα μα πάρα πολλά ειδικά για παιδάκια τόσο μικρά... Για 22 μηνών δε θα το συζητούσα καν...

Για το μαγείρεμα δεν ξέρω πως τα καταφέρνουν αλλά κατά τη γνώμη μου προκύπτουν πολύ σοβαρότερα προβλήματα με τόσα παιδά όση αγάπη και σεβασμός και να υπάρχει...

Δεν είμαι ειδική στο θέμα αλλά αυτή είναι η γνώμη μου...

Ελίνα, μαμά του Θάνου-22/8/2003, της Εύας και της Χριστίνας (ομοζυγωτικά δίδυμα)-15/6/2006!

lakivou,

στο τρενάκι είχα πάει κι εγώ, και ενώ αρχικά είχα εντυπωσιαστεί (έχει η διευθύντρια τον τρόπο της) τελικά δεν άρεσε στον άντρα μου και το αποκλείσαμε. μετά όσο το σκεφτόμουν, νιώθω πως μου έλεγε ό,τι ήθελα να ακούσω..ίσως και να είναι όντως έτσι, δεν ξέρω..μακάρι..

Πάντως ήθελα απλά να σου πω 1ον. ότι τα 20 παιδάκια ανά δασκάλα δυστυχώς είναι συχνότατο φαινόμενο, μην περιμένεις να βρεις σε πολλούς παιδικούς λιγότερα, και να σου πουν πιο λίγα, κάπου εκεί θα είναι...

2ον. Η τιμή στο τρενάκι είναι αρκετά υψηλή, οπότε για να το σκέφτεσαι για αυτό το ποσό, νομίζω πως θα μπορούσες να βρεις κάτι άλλο με τα ίδια λεφτά, στο Παλαιό Φάληρο (πχ Λιλιπούπολη ίσως?). Πάντως και στην Καλλιθέα έχω ακούσει τα καλύτερα για ένα -μου διαφέυγει το όνομα τώρα- γνωστό είναι, Μενελάου με Σωκράτους.

Βέβαια, να σου πω πως δεν έχω κάτι εναντίον του συγκεκριμένου σταθμού, σου λέω πως εμένα μου άρεσε αρκετά, έδειχνε πάρα πολύ καθαρό και πολύ 'αγαπησιάρικο'. Μάλιστα είχα πάει συστυμένη από γνωστή που είχε εκεί τα παιδιά της και ήταν πολύ ευχαριστημένη..

Αα, για πιο οικονομικό, αν θέλεις δες και στην Ηλιαχτίδα στη Νέα Σμύρνη. Είναι στο ίδιο στυλ με το τρενάκι περίπου (αλλά πολύ πιο φτηνό)

O gios mou-3 H korh mou-4

weight.png[/url]

Η Λιλιπούπολη είναι ασύγκριτα ακριβότερος σταθμός από το Τρενάκι.

Για τον αριθμό των παιδιών, δε συμφωνώ ότι δεν υπάρχουν σταθμοί με λιγότερα παιδάκια στο τμήμα ιδίως σε 2χρονα, απλώς θέλει ψάξιμο. Κάποιοι έχουν 20 αλλά με δύο δασκάλες και χωρίζονται την ώρα του "εκπαιδευτικού" προγράμματος.

Νefg για την Καλλιθέα μάλλον εννοείς το σταθμό της Μάρης Ρεντζέπη για τον οποίο έχω ακούσει κι εγώ καλά λόγια αλλά δεν ξέρω λεπτομέρειες...

Ελίνα, μαμά του Θάνου-22/8/2003, της Εύας και της Χριστίνας (ομοζυγωτικά δίδυμα)-15/6/2006!

Εμείς γράψαμε την κορούλα μας που είναι σχεδόν 2 1/2 για την καινούρια χρονιά στην Λιλιπούπολη. Αισθάνομαι ότι κάναμε την καλύτερη επιλογή. Τα δίδακτρα βέβαια σε σύγκριση και με άλλους σταθμούς είναι αρκετά ακριβότερα, αλλά θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει λόγο γι'αυτός. :roll:

an1cxvnNw2k0000MDAwOGQ0fDEyMzM0NGRhfHBvcG9saW8gbW91IDJ5ZWFycyw0bW9udGhzLDRkYXk.gif

Καλησπέρα, μάλλον δεν το έθεσα σωστά και έγινε παρανόηση,που λυπάμαι γι'αυτό. Όταν οι γονείς στερούνται για να στείλουν το παιδί τους σε αυτό που θεωρούν ότι καλύτερο για την αγωγή του, είμαι σίγουρη ότι αν δουν οτιδήποτε στραβό ή αναληθές σε αυτά που τους έχουν πει θα αντιδράσουν,(όπως κάθε γονιός βέβαια ανεξάρτητα με το τι πληρώνει) οπότε για να υπάρχει αυτό το σχολείο 30 χρόνια, να ζητάει αυτά τα δίδακτρα και να μην έχει βρεθεί ούτε ένας άνθρωπος (σε όσους ξέρω εγώ τουλάχιστον)να πει κάτι το αρνητικό, σημάινει πολλά.... :wink: ¨οπως επίσης γνωρίζω από προσωπική εμπειρία (ανηψιά μου) ότι ο κρατικός του Π.Φαλήρου (ΦΙΞ) κάνει άριστη δουλειά. Απλά δεν μπορούμε να γραφτούμε εκεί γιατί είμαστε μικροί ακόμα.

an1cxvnNw2k0000MDAwOGQ0fDEyMzM0NGRhfHBvcG9saW8gbW91IDJ5ZWFycyw0bW9udGhzLDRkYXk.gif

Συγνώμη ούτε εγώ το διατύπωσα ωραία..... :oops::oops:

Δεν έχω προσωπική εμπειρία και από τι έχω ακουσει για τη Λιλιπούπολη μόνο καλά λόγια έχω μέχρι τώρα....

Απλά όταν ανάφερες για τα υψηλά δίδακτρα θυμήθηκα ότι και γω πλήρωνα στο προηγούμενο παιδικο υψηλά δίδακτρα και τα πήγα σε άλλο σταθμό για πιο φθηνά δίδακτρα αλλά δεν σας κρύβω ότι ήμουν επιφυλακτική και μου βγήκε πολύ καλύτερος ο σταθμός (αν και οικονομικότερος)!

καλημέρα! τα διδυμάκια μας ήταν για δύο χρόνια στις γλυκιές φατσούλες. Μείναμε ευχαριστημένοι όσον αφορά φαγητό και δρατηριότητες . Το πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε ήταν με το σχολικό, όπου επειδή έιχαμε ζητήσει να τα παραλαμβάνουν πολύ πρωί έπειτα τα έκαναν βόλτες για μιαμιση ώρα, χωρίς φυσικά να μας ενημερώσουν για αυτό.

το έμαθα από το τύχη όταν είδα το σχολικό μία ώρα μετά με τα παιδάικα μου μέσα. Έπειτα αύξησαν πολύ τα δίδακτρα με τη δικαιολογία ότι ήταν τα ίδια για δυο χρόνια.

Τώρα ψάχνουμε κάποιο νηπιαγωγείο για τη νέα σχολική χρονιά. Μας έχουν πει τα καλυτερα για το δημοτικό παιδικό σταθμό του Αλιμού, αλλά δυστυχώς το ωραριο του είναι για τις μαμάδες που δε δουλεύουν

διδυμάκια 2004!

Εμείς γράψαμε την κορούλα μας που είναι σχεδόν 2 1/2 για την καινούρια χρονιά στην Λιλιπούπολη. Αισθάνομαι ότι κάναμε την καλύτερη επιλογή. Τα δίδακτρα βέβαια σε σύγκριση και με άλλους σταθμούς είναι αρκετά ακριβότερα, αλλά θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει λόγο γι'αυτός. :roll:

Νομίζω πως έχεις δίκιο, έχω ακούσει τα καλύτερα για τη Λιλιπούπολη. Εμείς μόνο για οικονομικούς λόγους την αποκλείσαμε γιατί έχουμε να πληρώνουμε για 3 παιδιά...

Να σου ζήσουν και τα τρία! Καλά δεν το συζητώ, εδώ για ένα παιδί και μας φαίνονται πολλά, φαντάσου για τρία! :lol: Έχω ακούσει για τον Αρλεκίνο στη Ν.Σμύρνη ότι είναι καλός. Πολύ οικογενειακό περιβαλλόν και τα δίδακτρα 320 ευρώ το μήνα. Τον ξέρετε;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...