Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θηλασμός και τύψεις

Αισθάνεστε τύψεις/απογοήτευση που δεν θηλάσατε περισσότερο  

1.461

1. 1. Αισθάνεστε τύψεις/απογοήτευση που δεν θηλάσατε περισσότερο

• ναι
      458
    • έτσι και έτσι
      222
    • όχι
      273

Recommended Posts

Μη συγχυζεστε κυριες μου!

Θα παθετε τιποτα......

Σας ευχαριστω που ειστε η τρανη αποδειξη του οτι εσεις (που δεν υποστηριζετε και τοσο το θηλασμο) , ειστε τελικα οι εριστικες κ επιθετικες!

Διαφημίσεις

Μη συγχυζεστε κυριες μου!

Θα παθετε τιποτα......

Σας ευχαριστω που ειστε η τρανη αποδειξη του οτι εσεις (που δεν υποστηριζετε και τοσο το θηλασμο) , ειστε τελικα οι εριστικες κ επιθετικες!

Φαταζομαι οτι δεν ειναι κακο καποιες κοπελες να εχουν αλλη αποψη.. Εγω προσωπικα υποστηριζω το θηλασμο, οπως κι εσυ. Ομως για την εξυπναδα και τη δυναμη που λες εχω τις αμφιβολιες μου.. Ειμαι εκπαιδευτικος κι ο αντρας μου προπονητης σε καποιο αθλημα(οποτε ερχομαστε σε επαφη με πολλα παιδακια) και τοσο οι σπουδες μου οσο και η εμπειρια μου, μου δειχνουν οτι για την εξυπναδα και τη δυναμη παιζουν ρολο πολλοι αλλοι παραγοντες που αν αναλυσω θα βγω εκτος θεματος..:roll: Η προσωπικη μου αποψη εινα αυτη. Ωστοσο μακαρι ολα τα παιδακια του κοσμου να ειναι υγιη δυνατα κι εξυπνα θηλαζουν δε θηλαζουν;)

Φαταζομαι οτι δεν ειναι κακο καποιες κοπελες να εχουν αλλη αποψη.. Εγω προσωπικα υποστηριζω το θηλασμο, οπως κι εσυ. Ομως για την εξυπναδα και τη δυναμη που λες εχω τις αμφιβολιες μου.. Ειμαι εκπαιδευτικος κι ο αντρας μου προπονητης σε καποιο αθλημα(οποτε ερχομαστε σε επαφη με πολλα παιδακια) και τοσο οι σπουδες μου οσο και η εμπειρια μου, μου δειχνουν οτι για την εξυπναδα και τη δυναμη παιζουν ρολο πολλοι αλλοι παραγοντες που αν αναλυσω θα βγω εκτος θεματος..:roll: Η προσωπικη μου αποψη εινα αυτη. Ωστοσο μακαρι ολα τα παιδακια του κοσμου να ειναι υγιη δυνατα κι εξυπνα θηλαζουν δε θηλαζουν;)

Ακριβως free dom ,δεν ειναι κακο καποιες να εχουν αλλες αποψεις!Αυτο λεω κι εγω!Μερικες δεν το ασπαζονται αυτο που υποστηριζω, οκ.

Ομως:

Εχω αλλαξει τρεις παιδιατρους , εχω μιλησει με 100 μαιες κ με 1000 θηλαζουσες!Ολοι αυτοι ξερουν και υποστηριζουν οτι ο θηλασμος αυξανει τη νοημοσυνη και τη δυναμη των παιδιων.

Δε μιλαμε για αυτο:το ενα παιδι να το παιρνει ο αερας και το αλλο να στιβει τις πετρες!ουτε το ενα κουτορνιθι(που δε θηλαζει) και το αλλο Αινσταιν!!Ειπαμε....Για μια μικρη ,αλλα αιαθητη , διαφορα μιλαμε!

Ακριβως free dom ,δεν ειναι κακο καποιες να εχουν αλλες αποψεις!Αυτο λεω κι εγω!Μερικες δεν το ασπαζονται αυτο που υποστηριζω, οκ.

Ομως:

Εχω αλλαξει τρεις παιδιατρους , εχω μιλησει με 100 μαιες κ με 1000 θηλαζουσες!Ολοι αυτοι ξερουν και υποστηριζουν οτι ο θηλασμος αυξανει τη νοημοσυνη και τη δυναμη των παιδιων.

Δε μιλαμε για αυτο:το ενα παιδι να το παιρνει ο αερας και το αλλο να στιβει τις πετρες!ουτε το ενα κουτορνιθι(που δε θηλαζει) και το αλλο Αινσταιν!!Ειπαμε....Για μια μικρη ,αλλα αιαθητη , διαφορα μιλαμε!

H διαφορά που αναφέρεις αφορά στα όρια του συγκεκριμένου παιδιου. Αυτό φανταζομαι ότι εννοεις...δηλ ότι αν ένα συγκεκριμένο βρεφος θηλάζει θα κινηθεί σε ανώτερα επιπεδα ευφυίας σε σχεση με αυτά που θα έφτανε αν δεν θηλάζε. Αυτό δεν σημαινει ότι ένα παιδάκι που εχει καλύτερες γενετικές προδιαγραφες και λάβει περισοοτερα ερεθίσματα από ένα άλλο μωρό δεν θηλασει ενώ το δευτερο θηλάσει, θα καταλήξει το δευτερο πιο έξυπνο από το πρωτο...η ευφυία είναι πολυπαραγοντική...μακαρι να εξαρτωνταν μόνο από το θηλασμό...θα ήταν πολύ ευκολα τα πραγματα...αλλά δεν είναι...

Kαι τονιζω ότι κάνω μεγαλη προσπαθεια και θα συνεχισω να θηλαζω αποκλειστικα όσο τα καταφέρουμε με τη μπεμπα αλλα δεν έχω την ψευδαισθηση ότι το μωρό θα ξεπερασει μωρα που προερχονται από ευφεστερους γονεις ή θα πανε σε καλυτερα σχολεια από το δικο μου μωρό μόνο και μονο επειδή θηλαζει...

Διαφημίσεις

Από το βιβλίο "Core Curriculum for Lactation Consultant Practice":

A deficiency of 8 to 10 IQ points in ABM (Artificial Baby Milk)-fed subjects is reported in most studies.

IQ studies are remarkably consistent in their demonstration of higher IQs that are dose dependant relative to the number of months that a child has been exclusively breastfed.

Όταν μιλάμε για οφέλη του θηλασμού (ή, καλύτερα, για κινδύνους του μη θηλασμού), μιλάμε για πιθανότητες, όχι για μεμονωμένα παραδείγματα. Όλοι μας γνωρίζουμε 2-3 καπνιστές που έφτασαν μέχρι τα βαθιά γεράματα, και άλλους φανατικούς της υγιεινής ζωής, που πεθαναν στα 40 από καρκίνο. Αυτό δε σημαίνει ότι το κάπνισμα ΔΕ βλάπτει ή ότι η υγιεινή ζωή προκαλεί καρκίνο!

Εννοω αυτο που γραφω argini μου, οτι δηλ. δεν αναφερομαι στα ακρα:θηλαζοντα ->πανεξυπνα και μη θηλαζοντα-> χαζα!

Αν ειναι δυνατον ,ουτε εμενα με θηλασε η μανα μου ,αλλα δε θα με χαρακτηριζα χαζη και αδυναμη!:rolleyes:

Ειπαμε ... μια μικρη διαφορα !

Υ.Γ. Ποιος μιλησε για καλυτερα σχολεια;;

Από το βιβλίο "Core Curriculum for Lactation Consultant Practice":

A deficiency of 8 to 10 IQ points in ABM (Artificial Baby Milk)-fed subjects is reported in most studies.

IQ studies are remarkably consistent in their demonstration of higher IQs that are dose dependant relative to the number of months that a child has been exclusively breastfed.

Όταν μιλάμε για οφέλη του θηλασμού (ή, καλύτερα, για κινδύνους του μη θηλασμού), μιλάμε για πιθανότητες, όχι για μεμονωμένα παραδείγματα. Όλοι μας γνωρίζουμε 2-3 καπνιστές που έφτασαν μέχρι τα βαθιά γεράματα, και άλλους φανατικούς της υγιεινής ζωής, που πεθαναν στα 40 από καρκίνο. Αυτό δε σημαίνει ότι το κάπνισμα ΔΕ βλάπτει ή ότι η υγιεινή ζωή προκαλεί καρκίνο!

Thanks απο μηχανης θεα μου!

Βρηκα κι εγω κατι σχετικο, αλλα με προλαβες!

Oι μελέτες που αναφερει το βιβλίο έχουν αποδείξει ότι ο θηλασμός αποτελεί ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ παράγοντα για την πνευματική ανάπτυξη?? Διότι οι θηλάζουσες μητέρες ενδέχεται να είναι πιο μορφωμένες , πιο συνειδητοποιημένες και να έχουν υψηλότερο κοινωνικό-οικονομικό επίπεδο και αυτό να επηρεάζει τελικά την πνευματική ανάπτυξη των παιδιών. Σας παραθέτω την ακόλουθη μελέτη "Predictors of intelligence at the age of 5: family, pregnancy and birth characteristics, postnatal influences, and postnatal growth. " θα την βρείτε στο Pubmed είναι πολυπαραγοντική, πραγματοποιήθηκε στην δανία και δημοσιευτηκε το 2013 σε περιοδικό υψηλής εγκυρότητας υποστηρίζει ότι ο κυριότερος παράγοντας που καθορίζει την ευφυία των παιδιών είναι το IQ της μάνας και το μορφωτικό της επίπεδο. Τα υπόλοιπα είναι δευετρευοντα. Διότι όταν αναφερόμαστε σε επιστημονικά δεδομένα πρέπει να είμαστε ακριβείς.

Και για να μην παρεξηγηθώ δεν σημαίνει ότι όλες οι θηλάζουσες είναι πιο εξυπνες από τις μη θηλάζουσες μήτερες ή πιο μορφωμένες απλώς ανάμεσα στις θηλάζουσες υπάρχουν περισσότερες που προσπάθησαν να θηλάσουν σε σχέση με αυτές που δεν θηλάζουν που σημαίνει ότι καποιες προσπάθησαν και δεν τα κατάφεραν και καποιες άλλες πχ λόγω έλλειψης ενημέρωσης ή υποστήριξης ( που μπορεί να αντανακλούν χαμηλότερο κοινωνικο-οικονομικό επίπεδο) δεν προσπάθησαν καθόλου.

Argini, καταλαβαίνω πώς το λες. Το βιβλίο έχει πολλές βιβλιογραφικές αναφορές, που δεν τις διαβάζω μία προς μία, απλά διαβάζω το κείμενό του. Η λογική λέει ότι όλες οι μελέτες για το θηλασμό εξάγουν τα διάφορα συμπεράσματα, εφόσον αποκλειστούν οι διάφοροι παράγοντες (κοινωνικο-οικονομικό στάτους κτλ) που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την παράμετρο που μελετάται, είτε είναι το ΙQ είτε οι λοιμώξεις είτε οι κακοήθειες.

Γενικά, για βαθύτερο ψάξιμο, evidence-based πληροφορίες για το θηλασμό έχει το kellymom.com, αλλά και το pediatros-thes.gr.

Διαφημίσεις

Εννοω αυτο που γραφω argini μου, οτι δηλ. δεν αναφερομαι στα ακρα:θηλαζοντα ->πανεξυπνα και μη θηλαζοντα-> χαζα!

Αν ειναι δυνατον ,ουτε εμενα με θηλασε η μανα μου ,αλλα δε θα με χαρακτηριζα χαζη και αδυναμη!:rolleyes:

Ειπαμε ... μια μικρη διαφορα !

Υ.Γ. Ποιος μιλησε για καλυτερα σχολεια;;

Η μεγαλύτερη διάφορα ειναι στο οτι το μητρικό γαλα ειναι πλούσιο σε ω3 λιπαρά που ειναι πολυ οφέλημα για την ανάπτυξη του εγκεφάλου! Δηλαδή Δεν αμφησβητητε κανείς οτι ο Αϊνσταιν ειναι πανεξυπνος π.χ. Κι αν δεν θηλασε αλλα αν θηλαζε κι ολας θα ηταν ενα τικ πιο πανω ακόμα το iq του...αυτο ειναι όλο!Το ιδιο ισχύει και για την δύναμη...Εχω δει παιδι πολυ αδύναμο μυϊκά που θηλαζε αποκλειστικά λογο κληρονομικοτητας.....οποτε τα γονιδια παίζουν κυρίαρχο ρόλο και ο θηλασμος απλα βοηθάει στο κάτι παραπάνω...

Γεια σας κόρες και σορρυ που μπαίνω σφήνα στην κουβέντα....

να ξεκαθαρίσω πως σαφώς και είμαι υπέρ του θηλασμο (άσχετα αν δε θηλασα αρκετά) και πλέον ξέροντας τι εστί θηλασμός σέβομαι απόλυτα τις γυναίκες που θηλάζουν...όσον αφορα ομως την ευφυΐα κ τη δύναμη,μην είστε απόλυτες...

για την ευφυΐα προφανώς αυτο που εννοείτε είναι πως ο εγκέφαλος γίνεται πιο δεκτικός ώστε να επεξεργαστει τα διάφορα ερεθίσματα που θα κάνουν ενα μωρό πιο έξυπνο....καπως έτσι σωστά;

Οταν όμως δεν υπάρχουν ερεθίσματα κ άλλοι παράγοντες που αυξάνουν την ευφυΐα,πως ενα μωρό θα γίνει έξυπνο;

επίσης η πλειοψηφία γυναικών που θηλάζουν σε ολο τον κόσμο είναι γυναίκες χαμηλού μορφωτικού-οικονομικού επιπέδου,τα παιδιά μεγαλώνουν σε τέτοιο περιβάλλον οπότε ούτε λόγος για εξυπνοτερα μωρά...

σαφώς κ ο θηλασμός είναι οτι καλυτερο για ένα μωρό,σίγουρα οσον αφορά τη θρεπτική αξία,

αλλα όταν μιλάμε για αλλα θέματα πιστεύω πως αλλοι παράγοντες συμβάλουν περισσότερο...

κ παλι τα σέβη μου στις μανούλες που με πάθος υποστηρίζουν το θηλασμόγιατί τώρα ξέρω τι περάσανε για να τα καταφέρουν...

Chara δε συμμετέχω γενικά στη συζήτησή σας απλώς μια και είδα ότι γράφεις κάτι που δεν ισχύει, αντικειμενικά (νομίζω έχει ήδη αναφερθεί κι εδώ): οι στατιστικές λένε ότι οι γυναίκες που θηλάζουν γενικότερα είναι υψηλότερου μορφωτικού επιπέδου σε σχέση με αυτές που δε θηλάζουν.

edit διορθώνω:στον αναπτυγμένο κόσμο.

tMJnp2.png

W2cQp3.png

να ξεκαθαρίσω πως σαφώς και είμαι υπέρ του θηλασμο (άσχετα αν δε θηλασα αρκετά) και πλέον ξέροντας τι εστί θηλασμός σέβομαι απόλυτα τις γυναίκες που θηλάζουν...όσον αφορα ομως την ευφυΐα κ τη δύναμη,μην είστε απόλυτες...

για την ευφυΐα προφανώς αυτο που εννοείτε είναι πως ο εγκέφαλος γίνεται πιο δεκτικός ώστε να επεξεργαστει τα διάφορα ερεθίσματα που θα κάνουν ενα μωρό πιο έξυπνο....καπως έτσι σωστά;

Οταν όμως δεν υπάρχουν ερεθίσματα κ άλλοι παράγοντες που αυξάνουν την ευφυΐα,πως ενα μωρό θα γίνει έξυπνο;

επίσης η πλειοψηφία γυναικών που θηλάζουν σε ολο τον κόσμο είναι γυναίκες χαμηλού μορφωτικού-οικονομικού επιπέδου,τα παιδιά μεγαλώνουν σε τέτοιο περιβάλλον οπότε ούτε λόγος για εξυπνοτερα μωρά...

σαφώς κ ο θηλασμός είναι οτι καλυτερο για ένα μωρό,σίγουρα οσον αφορά τη θρεπτική αξία,

αλλα όταν μιλάμε για αλλα θέματα πιστεύω πως αλλοι παράγοντες συμβάλουν περισσότερο...

κ παλι τα σέβη μου στις μανούλες που με πάθος υποστηρίζουν το θηλασμόγιατί τώρα ξέρω τι περάσανε για να τα καταφέρουν...

Αυτο ακριβως πιστευω κι εγω, χωρις να αναιρω οτι κι ο θηλασμος μπορει να συμβαλλει τοσο, οσο συμβαλλει η σωστη διατροφη σε ολη τη ζωη του παιδιου. Για παραδειγμα τι να τον κανεις το θηλασμο αν στα επομενα χρονια το παιδι τρεφεται με γαριδακια, κρουασαν και μπισκοτα;(τα χω δει επανειλλημενα γι αυτο το αναφερω) Και παλι χωρις να σημαινει πως τα παιδια που αγαπουν τις λιχουδιες ειναι λιγοτερο εξυπνα;)

Chara δε συμμετέχω γενικά στη συζήτησή σας απλώς μια και είδα ότι γράφεις κάτι που δεν ισχύει, αντικειμενικά (νομίζω έχει ήδη αναφερθεί κι εδώ): οι στατιστικές λένε ότι οι γυναίκες που θηλάζουν γενικότερα είναι υψηλότερου μορφωτικού επιπέδου σε σχέση με αυτές που δε θηλάζουν.

edit διορθώνω:στον αναπτυγμένο κόσμο.

δεκτο φίλη,αλλα αναφέρομαι στο πλανήτη όλο ( οχι μονο στον ανεπτυγμένο κόσμο),οπου ο θηλασμός είναι μονόδρομος για τις γυναίκες κ προφανώς δεδομένο γι'αυτές..

Διαφημίσεις

Ουσιαστικά το ίδιο με σένα λένε κ οι κοπέλες πιο πάνω. Πάντα συγκρίνουμε πως θα ήταν ΤΟ ΙΔΙΟ παιδί σε σχέση με το αν θήλαζε ή όχι.

Οπότε οι υπόλοιποι παράγοντες (κληρονομικότητα,ερεθίσμτα κλπ) παραμένουν ίδιοι.

Δηλαδή το ίδιο παιδί με τους έξυπνους γονείς κ τα πλούσια ερεθίσματα και (όλους τους παράγοντες που μπορεί να σκεφτεί κάποιος) έχει ένα εξτρα βοήθημα στον εγκέφαλό του σε σχέση με το αν δεν έπινε μητρικό.

Το ίδιο αντίστοιχα ένα άλλο που δεν έχει ευνοηθεί από το περιβάλλον του.

Δεν υποστηρίζει κανείς ότι αν μεγαλώσει ένα παιδί σε στερημένο περιβάλλον θα ξεπεράσει όλα τα υπόλοιπα νοητικά επειδή τράφηκε με μητρικό γάλα.

http://pediatros-thes.gr/%CE%B8%CE%B7%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82/%CE%B3%CE%BD%CF%8E%CF%83%CE%B7-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%B4%CF%8D%CE%BD%CE%B1%CE%BC%CE%B7/%CE%B8%CE%B7%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BD%CE%BF%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CF%8D%CE%BD%CE%B7/

http://pediatros-thes.gr/%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%B1/h-%CE%BC%CF%85%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%B5%CF%86%CE%AC%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CF%80%CE%B7%CF%81%CE%B5%CE%AC%CE%B6/

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

Ουσιαστικά το ίδιο με σένα λένε κ οι κοπέλες πιο πάνω. Πάντα συγκρίνουμε πως θα ήταν ΤΟ ΙΔΙΟ παιδί σε σχέση με το αν θήλαζε ή όχι.

Δηλαδή το ίδιο παιδί με τους έξυπνους γονείς κ τα πλούσια ερεθίσματα και (όλους τους παράγοντες που μπορεί να σκεφτεί κάποιος) έχει ένα εξτρα βοήθημα στον εγκέφαλό του σε σχέση με το αν δεν έπινε μητρικό.

Δεν υποστηρίζει κανείς ότι αν μεγαλώσει ένα παιδί σε στερημένο περιβάλλον θα ξεπεράσει όλα τα υπόλοιπα νοητικά επειδή τράφηκε με μητρικό γάλα.

http://pediatros-thes.gr/%CE%B8%CE%B7%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82/%CE%B3%CE%BD%CF%8E%CF%83%CE%B7-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%B4%CF%8D%CE%BD%CE%B1%CE%BC%CE%B7/%CE%B8%CE%B7%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BD%CE%BF%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CF%8D%CE%BD%CE%B7/

http://pediatros-thes.gr/%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%B1/h-%CE%BC%CF%85%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%B5%CF%86%CE%AC%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CF%80%CE%B7%CF%81%CE%B5%CE%AC%CE%B6/

Aκριβώς!!!!

Πιστευω οτι τα λινκ που εχεις παραθεσει λυνουν ολες τις τυχον αποριες!Εκτος αν δεν ειμαστε απο εκεινους που πιστευουν στις ερευνες....:P

Εγώ πάλι ξέρω περίπτωση μανας που ήθελε λεει να θηλάσει αποκλειστικά και να το παλαίψει και ήταν ολημερίς και οληνυχτίς στο ιντερνετ και στα διαφορα φόρουμ και μαλιστα όχι από κινητό τηλέφωνο αλλά από υπολογιστή κανονικά (άρα δεν ειχε το νεογέννητο αγκαλιά) και κλαιγόταν πως θα το θηλάσει και γιατί δεν κατεβάζει γάλα. Εμ αν δεν κατσεις τις πρώτες μέρες εσύ και το μωρό σου ήρεμα και όμορφα χωρίς ρολόγια και πίεση και χωρίς εξωτερικές παρεμβάσεις από διάφορα αλλά εχεις το μυαλό σου αλλού αντί αλλου...εννοείται πως δε θα εδραιώσεις ποτέ γαλουχία.

Γιατί να γίνεται τόσο θέμα ο θηλασμός; Ειναι κατι φυσιολογικό. Ολα τα θηλαστικά θηλάζουν τα μικρά τους. Μόνο σοβαροί λογοι υγείας μπορούν να εμποδίσουν μια μανα από το να θηλάσει. Υπό αυτή την έννοια φυσικά μπορεί το εκαστοτε πρόβλημα να είναι κ ψυχολογικό.

353a4d5f55.png

eNortjKzUjIyNDG2sFCyBlwwFYkC1w,,49.png

Εγώ πάλι ξέρω περίπτωση μανας που ήθελε λεει να θηλάσει αποκλειστικά και να το παλαίψει και ήταν ολημερίς και οληνυχτίς στο ιντερνετ και στα διαφορα φόρουμ και μαλιστα όχι από κινητό τηλέφωνο αλλά από υπολογιστή κανονικά (άρα δεν ειχε το νεογέννητο αγκαλιά) και κλαιγόταν πως θα το θηλάσει και γιατί δεν κατεβάζει γάλα. Εμ αν δεν κατσεις τις πρώτες μέρες εσύ και το μωρό σου ήρεμα και όμορφα χωρίς ρολόγια και πίεση και χωρίς εξωτερικές παρεμβάσεις από διάφορα αλλά εχεις το μυαλό σου αλλού αντί αλλου...εννοείται πως δε θα εδραιώσεις ποτέ γαλουχία.

Γιατί να γίνεται τόσο θέμα ο θηλασμός; Ειναι κατι φυσιολογικό. Ολα τα θηλαστικά θηλάζουν τα μικρά τους. Μόνο σοβαροί λογοι υγείας μπορούν να εμποδίσουν μια μανα από το να θηλάσει. Υπό αυτή την έννοια φυσικά μπορεί το εκαστοτε πρόβλημα να είναι κ ψυχολογικό.

Λοιπον εχεις πολύ δικιο!! Εγω παρατηρησα το εξης...εχω 4 φιλες...οι τρεις πριν τον τοκετο ετρεχαν από μαθημα σε μαθημα και ειχαν ήδη βρει παιδιατρο που να τις στηριξει στον θηλασμό κτλ.. Δεν θηλασε καμια τους...!!η τεταρτη καθισε στο σπιτι με τη μανα της και μια παρεα μαξιλάρια θηλασμου...η μανα της ελεγε "καθεσαι σαν την χανουμισσα!"... θηλασε το πρωτο μωρο 3,5 χρονια και το δευτερο αλλα 3,5...

Όταν γεννησα δεν ηξερα τιποτα για το θηλασμό...στην εγκυμοσύνη ειχα άλλα αγχη και δεν το εψαξα...όταν πλησιασε ο τοκετός πηρα ένα βιβλιο, ειδα δεκα βιντεο στο ιντερνετ και μόλις γυρισα σπιτι με το μωρό φωναξα τη φίλη μου που ηταν εμπειρη θηλαστρια να μου δειξει τις στασεις...ξενυχτησα, απογοητευτηκα, κουραστηκα, 40 μερες δεν το κουνησα από το σπιτι παρα για κανενα μισαωρο για επειγουσες δουλειες αλλα με τη βοηθεια της μανας μου και με την προτροπή της ουτε τσαι δωσαμε, οτε πιπιλα, ουτε συμπλήρωμα...

Συμπερασματικα νομιζω ότι η υπερβολικη ενασχοληση με το θηλασμο μπορει να οδηγησει σε "εξιδανικευση" της διαδικασίας και όταν τελικα η λεχωνα ερχεται αντιμετωπη με το θηλασμό που στις αρχικες μερες ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΚΑΙ ΕΝΙΟΤΕ ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΚΟΣ ενδεχεται να καταρρευσει...οι μανες μας δεν ειχαν ουτε ιντερνετ , ουτε συμβουλους, ουτε τιποτα...//όχι ότι είναι κακό να ασχοληθεί κανεις προκαταβολικα με το θηλασμό αλλά δεν εξασφαλίζει πάντα ότι τελικα η μαμα θα θηλάσει...

Οπως επίσης να πω ότι δεν καταλαβαίνω και τα τίκερ του θηλασμού we breastfeeding τόσο καιρό ή από τότε κλπ. Δεν είναι κατόρθωμα ουτε κάτι για να το παινευτεί καμια νομίζω. Ειναι το φυσιολογικό. Ειναι γεννετήσιο χαρακτηριστικό μας. Δλδ πριν βγουν τα σκονογάλατα τι γινοταν; Αναγκαστικά ολες θηλάζανε. Τώρα νομίζω ότι μεταξύ μας και κατά βαθος η καθε μάνα μπορεί να γνωρίζει τι δεν πήγε καλά και δε θήλασε το μωρό της.Επίσης να πω ότι είναι μετρημένες στα δάχτυλα οι μάνες που δηλώνουν ότι δε θήλασαν από επιλογή. Και αυτό γιατί ξέρουν ότι δεν είχαν αυτό το δικαίωμα. Αν δε θες ΚΑΙ να θηλάσεις το παιδί σου, τότε γιατί θες να αποκτήσεις παιδί;

353a4d5f55.png

eNortjKzUjIyNDG2sFCyBlwwFYkC1w,,49.png

Οπως επίσης να πω ότι δεν καταλαβαίνω και τα τίκερ του θηλασμού we breastfeeding τόσο καιρό ή από τότε κλπ. Δεν είναι κατόρθωμα ουτε κάτι για να το παινευτεί καμια νομίζω. Ειναι το φυσιολογικό. Ειναι γεννετήσιο χαρακτηριστικό μας. Δλδ πριν βγουν τα σκονογάλατα τι γινοταν; Αναγκαστικά ολες θηλάζανε. Τώρα νομίζω ότι μεταξύ μας και κατά βαθος η καθε μάνα μπορεί να γνωρίζει τι δεν πήγε καλά και δε θήλασε το μωρό της.Επίσης να πω ότι είναι μετρημένες στα δάχτυλα οι μάνες που δηλώνουν ότι δε θήλασαν από επιλογή. Και αυτό γιατί ξέρουν ότι δεν είχαν αυτό το δικαίωμα. Αν δε θες ΚΑΙ να θηλάσεις το παιδί σου, τότε γιατί θες να αποκτήσεις παιδί;

Δεν συμφωνώ. Ο θηλασμός είναι το φυσιολογικό αλλά δεν επιτυγχάνεται αυτόματα, θέλει πολλή προσπάθεια και ναι, είναι κατόρθωμα. Πριν το γάλα σκόνη, ο θηλασμός ήταν ακόμα πιο μεγάλο ζήτημα από ότι είναι τώρα για την λεχώνα, και πάλι δεν τα κατάφερναν όλες γιατί είναι δύσκολο. Γιάυτό υπήρχαν και οι λεγόμενες τροφοί, που παράλληλα με το μωρό τους θήλαζαν επι πληρωμει κι άλλα μωρά. Το έχω ξαναγράψει ότι είναι σημαντική η ενημέρωση της εγκύου για τον θηλασμό αλλά πρέπει να γνωρίζει ότι θα έχει ακετές δυσκόλιες.. διαφορετικά, αν το εξιδανικεύσει και νομίζει ότι θα είναι κάτι τέλειο ή περιμένει ότι θα είναι κάτι φυσιολογικο που η φύση έχει προβλέψει και δεν χρειάζεται από την ίδια να κάνει κάτι, το πιο πιθανό είναι ότι θα τα παρατήσει εύκολα, όπως έγραψε η argini. Επίσης είναι υψίστης σημασίας να παίρνει οδηγίες η λεχώνα από κάποια που θήλασε για μεγάλο διάστημα ή από σύμβουλο θηλασμού, γιατί οι λάθος οδηγίες πάνε σύννεφο.

Όσον αφορά τις γυναίκες που δεν θήλασαν απο επιλογή, εγώ ξέρω πολλές..άσχετα με το ότι δεν συμφωνώ, δεν θα έλεγα ποτέ ότι αν δεν θέλουν να θηλάσουν δεν θα έπρεπε να θέλουν και παιδί, είναι πολύ ακραίο!!

Δεν συμφωνώ. Ο θηλασμός είναι το φυσιολογικό αλλά δεν επιτυγχάνεται αυτόματα, θέλει πολλή προσπάθεια και ναι, είναι κατόρθωμα. Πριν το γάλα σκόνη, ο θηλασμός ήταν ακόμα πιο μεγάλο ζήτημα από ότι είναι τώρα για την λεχώνα, και πάλι δεν τα κατάφερναν όλες γιατί είναι δύσκολο. Γιάυτό υπήρχαν και οι λεγόμενες τροφοί, που παράλληλα με το μωρό τους θήλαζαν επι πληρωμει κι άλλα μωρά. Το έχω ξαναγράψει ότι είναι σημαντική η ενημέρωση της εγκύου για τον θηλασμό αλλά πρέπει να γνωρίζει ότι θα έχει ακετές δυσκόλιες.. διαφορετικά, αν το εξιδανικεύσει και νομίζει ότι θα είναι κάτι τέλειο ή περιμένει ότι θα είναι κάτι φυσιολογικο που η φύση έχει προβλέψει και δεν χρειάζεται από την ίδια να κάνει κάτι, το πιο πιθανό είναι ότι θα τα παρατήσει εύκολα, όπως έγραψε η argini. Επίσης είναι υψίστης σημασίας να παίρνει οδηγίες η λεχώνα από κάποια που θήλασε για μεγάλο διάστημα ή από σύμβουλο θηλασμού, γιατί οι λάθος οδηγίες πάνε σύννεφο.

Όσον αφορά τις γυναίκες που δεν θήλασαν απο επιλογή, εγώ ξέρω πολλές..άσχετα με το ότι δεν συμφωνώ, δεν θα έλεγα ποτέ ότι αν δεν θέλουν να θηλάσουν δεν θα έπρεπε να θέλουν και παιδί, είναι πολύ ακραίο!!

Αν και εσυ προσωπικα το ξερεις ηδη, θα το ξαναπω:

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΣΟΥ ΛΕΞΗ στο θεμα του θηηλασμου!

Οπως επίσης να πω ότι δεν καταλαβαίνω και τα τίκερ του θηλασμού we breastfeeding τόσο καιρό ή από τότε κλπ. Δεν είναι κατόρθωμα ουτε κάτι για να το παινευτεί καμια νομίζω.

Όταν γέννησα το πρώτο μου παιδί, δεν είχα καμία ενημέρωση για το θηλασμό, παρά μόνο ένα φυλλάδιο από το"Έλενα". Είχα τη βεβαιότητα ότι θα μου δείξουν στο μαιευτήριο κάτι που, στο κάτω-κάτω, είναι φυσιολογικό, άρα και απλό! Λοιπόν, κανείς δε μου έδειξε, το μωρό δε θήλαζε σωστά, ανέβασε ίκτερο, η παιδίατρος που το είδε έλεγε ότι είναι νηστικό, χωρίς να κάνει τον κόπο να μου δείξει πώς να θηλάζω (ήξερε, άραγε;), μια μαία μου έλεγε να το ταίζω στο τρίωρο κτλ. Το μωρό μπήκε φωτοθεραπεία, εγώ πήρα εξιτήριο και αντλούσα γάλα μόνο 3 φορές την ημέρα, δηλαδή λίγο πριν πάω στο επισκεπτήριο!!! Τελικά το πήρα σπίτι και συνέχιζαν τα προβλήματα, με σχόλια του περίγυρου "το παιδεύεις" κτλ και είχα αρχίσει να του δίνω πού και πού σκόνη. Ανέκτησε το βάρος γέννησής του στις 17(!!!)ημέρες. Ευτυχώς, ο καλός Θεός με βοήθησε να μάθω- από σπόντα- την ύπαρξη της La Leche League, που αγνοούσα ως τότε. Πριν σαραντίσει το μωρό, πήγα σε συνάντησή της και...όλα έφτιαξαν! Έπαιρνα τις συμβούλους όταν είχα προβλήματα και τελικά θήλασα τρία χρόνια το πρώτο μου παιδί, θηλάζω το δεύτερο και ελπίζω να γίνω IBCLC, κάποια στιγμή, Γι'αυτό, λοιπόν, είμαι περήφανη: που θηλάζω τόσο καιρό, σε πείσμα όλων των "ειδικών" που ήταν έτοιμοι να καταστρέψουν το φυσιολογικό και αυτονόητο!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...