Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

μαιευτήριο Ρέα

RANIA

Recommended Posts

Έμεινα σε οικονομικό δίκλινο το Δεκέμβρη και έμεινα ικανοποιημένη από το δωμάτιο. Τα 3 από τα 4 βράδυα ήμουν μόνη μου, το μόνο κακό ήταν πως το βράδυ έβλεπες το φως από το διπλανό δωμάτιο και άκουγες ομιλίες κλπ. Άν όμως πέσεις σε ήσυχους γείτονες δεν θα έχεις θέμα.. Άσε που έτσι κι αλλιώς δεν πολυκοιμάσαι.. εγώ που είχα και rooming in δηλαδή..:P

Σε ευχαριστω πολύ Γιώτα. Οπότε το συστήνεις κι εσυ που το δοκιμασες το δίκλινο οικονομικό ε;

Με το rooming in εισαι ευχαριστημένη; Το πρωτο σου παιδακι είναι; Εγω γενναω μεχρι την Κυριακη και ακομα δεν εχω αποφασισει τι να κανω!

OmKAp2.png

tt13621d.aspx

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ο γιατρός μου, όπως και η ενδοκρινολόγος μου, με διαβεβαίωσαν ότι η ύπαρξη του διαβήτη δε συνεπάγεται κ.τ. απαραίτητα, ούτε και πρόωρο τοκετό, ούτε ΜΕΝΝ, ούτε τίποτα αρνητικό. Όλα εξαρτώνται από το αν τελικά θα καταφέρουμε να τον ρυθμίσουμε και από τη γενικότερη έκβαση της εγκυμοσύνης και τις ανάγκες του μωρού. Εγώ απλά είμαι υπερβολικά αγχωμένη με το θέμα και ψάχνω όλα τα πιθανά σενάρια, ενημερώνομαι και ελπίζω ότι δε θα χρειαστεί να καταφύγουμε εκεί. Προς το παρόν είμαι σε διατροφή που, σύμφωνα με τις μετρήσεις, αποδίδει και περιμένω ως την άλλη εβδομάδα να δω αν θα χρειαστεί να κάνω ινσουλίνη. Ελπίζω να καταφέρω να το ρυθμίσω.

Ευχαριστώ για την εμψύχωση και για τις ευχές και εύχομαι ό,τι καλύτερο για σενα και για τα μωράκια σου!

Καλησπέρα κορίτσια, η δική μου εμπειρία με τον διαβήτη κύησης στην 1η μου εγκυμοσύνη ήταν ότι έπρεπε απλά να κάνω διατροφή και να κάνω μετρήσεις. Ευτυχώς ρυθμιζόταν με την διατροφή. Ο γιατρός μου όταν μπήκα στον 9ο μου είπε να κάνω καρδιοτοκογράφημα κάθε εβδομάδα στο μαιευτήριο, και αναλόγως θα βλέπαμε αν θα κάναμε τοκετό (με πρόκληση). Το θέμα της καισαρικής ουδέποτε αναφέρθηκε. Διαβήτης δεν σημαίνει κ.τ., εκτός ίσως σε βαριές περιπτώσεις. Και εφόσον όλα έδειχναν καλά, γέννησα την 40 εβδομάδα και όχι νωρίτερα.

Μετά τη γέννα ούτε το μωρό μπήκε σε θερμοκοιτίδα, ούτε εγώ έκανα δίαιτα. Ξαναέκανα καμπύλη γλυκόζης 7 μήνες μετά τον τοκετό και ήταν φυσιολογική παρόλο που θήλαζα. Η ενδοκρινολόγος μου είπε ότι πρέπει να περάσει 1 χρόνος από τον τοκετό ή να αποθηλάσεις και μετά να ξανακάνεις καμπύλη, γιατί στον θηλασμό συνεχίζουν να υπάρχουν προστατευτικές ορμόνες που ίσως επηρεάσουν το αποτέλεσμα.

Το σχεδόν σίγουρο είναι ότι σε 2η εγκυμοσύνη ο διαβήτης θα υποτροπιάσει και καλό θα είναι να ξεκινήσεις από την αρχή διατροφή, όπως εγώ καλή ώρα, που γεννάω σε 3 βδομάδες περίπου. Και φυσικά η θετική πλευρά του θέματος είναι ότι με αυτή την διατροφή έβαλα 8 κιλά στην πρώτη εγκυμοσύνη και 4 στην δεύτερη, όπως και οι περισσότερες φαντάζομαι που τρώνε κρέας με σαλατικά για 9 μήνες...

jMiCp3.png

tYVSp3.png

Καλησπέρα κορίτσια, η δική μου εμπειρία με τον διαβήτη κύησης στην 1η μου εγκυμοσύνη ήταν ότι έπρεπε απλά να κάνω διατροφή και να κάνω μετρήσεις. Ευτυχώς ρυθμιζόταν με την διατροφή. Ο γιατρός μου όταν μπήκα στον 9ο μου είπε να κάνω καρδιοτοκογράφημα κάθε εβδομάδα στο μαιευτήριο, και αναλόγως θα βλέπαμε αν θα κάναμε τοκετό (με πρόκληση). Το θέμα της καισαρικής ουδέποτε αναφέρθηκε. Διαβήτης δεν σημαίνει κ.τ., εκτός ίσως σε βαριές περιπτώσεις. Και εφόσον όλα έδειχναν καλά, γέννησα την 40 εβδομάδα και όχι νωρίτερα.

Μετά τη γέννα ούτε το μωρό μπήκε σε θερμοκοιτίδα, ούτε εγώ έκανα δίαιτα. Ξαναέκανα καμπύλη γλυκόζης 7 μήνες μετά τον τοκετό και ήταν φυσιολογική παρόλο που θήλαζα. Η ενδοκρινολόγος μου είπε ότι πρέπει να περάσει 1 χρόνος από τον τοκετό ή να αποθηλάσεις και μετά να ξανακάνεις καμπύλη, γιατί στον θηλασμό συνεχίζουν να υπάρχουν προστατευτικές ορμόνες που ίσως επηρεάσουν το αποτέλεσμα.

Το σχεδόν σίγουρο είναι ότι σε 2η εγκυμοσύνη ο διαβήτης θα υποτροπιάσει και καλό θα είναι να ξεκινήσεις από την αρχή διατροφή, όπως εγώ καλή ώρα, που γεννάω σε 3 βδομάδες περίπου. Και φυσικά η θετική πλευρά του θέματος είναι ότι με αυτή την διατροφή έβαλα 8 κιλά στην πρώτη εγκυμοσύνη και 4 στην δεύτερη, όπως και οι περισσότερες φαντάζομαι που τρώνε κρέας με σαλατικά για 9 μήνες...

O ενδοκρινολόγος μου μου είπε να κάνω καμπύλη όταν αποθηλάσω και ρώτησα άλλους δύο και μου είπανε ο ένας στους 3 μήνες και ο άλλος στους 6 άσχετα με τον θηλασμό..Λες να είχε δίκιο ο δικός μου?Πάντως κάποιες φορές μου μετρήθηκα τωρα είχα ανεβασμένο οπότε σταμάτησα να ασχολούμαι γιατί στεναχωριέμαι άδικα.Άλλωστε δεν μπορείς να κάνεις διατροφή όταν θηλάζεις οπότε..

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

-When you love someone all saved up wishes start coming true-

-Όταν γίνεται μανούλα η καρδιά σου χτυπάει για πάντα έξω από το σώμα σου..-

Σε ευχαριστω πολύ Γιώτα. Οπότε το συστήνεις κι εσυ που το δοκιμασες το δίκλινο οικονομικό ε;

Με το rooming in εισαι ευχαριστημένη; Το πρωτο σου παιδακι είναι; Εγω γενναω μεχρι την Κυριακη και ακομα δεν εχω αποφασισει τι να κανω!

Ωχ, άργησα να δω το μήνυμα.. δεν πιστεύω να γέννησες και να μην σε πρόλαβα..:P Με βάση την εμπειρία μου το συστήνω το δωμάτιο. Και με το rooming in ευχαριστημένη είμαι, έχεις το μωράκι σου μαζί όλη την ώρα και άν είναι και το πρώτο σου,όπως σε μένα, το συνηθίζεις μη σου έρθει απότομα στο σπίτι.. Άντε με το καλό να γεννήσεις, με ένα πόνο!!

Εγώ γέννησα στο Ρεα στις 11.02.2012 και έμεινα ικανοποιημένη. ήμουν στον 4ο όροφο σε τρίκλινο οικονομικό. Είδα και τα δίκλινα και ήταν τα ίδια με 2 κρεβάτια αντί για ένα. Πολύ καθαρά και εξυπηρετικοτατο το προσωπικό. Δεν ακουγα τίποτα από τις διπλανές όπως είδα ότι ανέφερε άλλη κοπέλα αλλά αυτό μάλλον εξαρτάται από το που ακριβώς ήταν το δωμάτιο της. Επειδή είναι μεγάλο νοσοκομείο, πολλές φορές δεν είναι γεματα τα δωμάτια, οπότε μπορεί μέχρι και σε τρίκλινο να είσαι μόνη σου.

Διαφημίσεις

Καλησπέρα! Αν θέλεις διευκρίνησέ μου σε παρακαλώ επειδή με ενδιαφέρει. Στη δεύτερη εγκυμοσύνη σου τελικά τα κατάφερες μόνο με διατροφή ή έκανες και ινσουλίνη? Έκανες καμπύλη κανονικά στην 27η εβδ. ή από την αρχή?

Πάντως χαίρομαι πολύ που ακούω ότι όλα σου πήγαν καλά, παίρνω κουράγιο και γω! Εύχομαι τα καλύτερα και για το 2ο μωράκι σου...με το καλό!!!

O ενδοκρινολόγος μου μου είπε να κάνω καμπύλη όταν αποθηλάσω και ρώτησα άλλους δύο και μου είπανε ο ένας στους 3 μήνες και ο άλλος στους 6 άσχετα με τον θηλασμό..Λες να είχε δίκιο ο δικός μου?Πάντως κάποιες φορές μου μετρήθηκα τωρα είχα ανεβασμένο οπότε σταμάτησα να ασχολούμαι γιατί στεναχωριέμαι άδικα.Άλλωστε δεν μπορείς να κάνεις διατροφή όταν θηλάζεις οπότε..

Δεν έχω διασταυρώσει το θέμα με άλλους ενδοκρινολόγους, αλλά πιστεύω ότι είναι καλό να αποθηλάσεις και μετά από 1-2 μήνες να ξανακάνεις καμπύλη. Και το λέω γιατί σε όλη τη διάρκεια του θηλασμού είχα διάφορα συμπτώματα παρόμοια με κάποια συμπτώματα της εγκυμοσύνης (π.χ. πρήξιμο, πόνοι στις αρθρώσεις) τα οποία υποθέτω ότι οφείλονται στο ότι συνεχίζουν να δρουν σημαντικές ορμόνες στο σώμα μας. Για να έρθει ο οργανισμός εντελώς στα κανονικά του πρέπει να περάσουν 1-2 μήνες μετά την διακοπή του θηλασμού. Όπως και να έχει, μην στενοχωριέσαι, και μην αγχώνεσαι γιατί ο θηλασμός δεν είναι περίοδος για δίαιτες. Πλήρης και σωστή διατροφή ναι, αλλά όχι στερήσεις. Αυτό που ξέρω είναι όταν παρουσάσεις διαβήτη κύησης μπορεί να παρουσιάσεις στο μέλλον διαβήτη τύπου 1. Αλλά αν αποφεύγεις τα πολλά γλυκά νομίζω ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό. Όμως αυτό είναι κάτι που όλοι ανεξαιρέτως θα πρέπει να κάνουν ούτως ή άλλως.

jMiCp3.png

tYVSp3.png

Καλησπέρα! Αν θέλεις διευκρίνησέ μου σε παρακαλώ επειδή με ενδιαφέρει. Στη δεύτερη εγκυμοσύνη σου τελικά τα κατάφερες μόνο με διατροφή ή έκανες και ινσουλίνη? Έκανες καμπύλη κανονικά στην 27η εβδ. ή από την αρχή?

Πάντως χαίρομαι πολύ που ακούω ότι όλα σου πήγαν καλά, παίρνω κουράγιο και γω! Εύχομαι τα καλύτερα και για το 2ο μωράκι σου...με το καλό!!!

Καλή μου, σ' ευχαριστώ πολύ...το ίδιο εύχομαι και για σένα, και για όλες τις κοπέλες φυσικά. Με το καλό όλα τα μωράκια να έρχονται στον κόσμο.

Λοιπόν, στην δεύτερη εγκυμοσύνη μου έκανα καμπύλη στον 4ο μήνα, η οποία βγήκε πάλι οριακά ανεβασμένη στα 60 λέπτά, και έκανα πάλι διατροφή, αλλά όχι πολύ αυστηρή, γιατί οι τιμές μου δεν ήταν ανεβασμένες. Δηλαδή έως και τον 6ο μήνα (26η εβδ.) απέφευγα μόνο τη ζάχαρη. Από εκεί και μετά οι τιμές μου ανέβαιναν πιο εύκολα ,ακόμη και με 2 φέτες ψωμί (αντί για μία) ή λίγες πατάτες. Οπότε η σκληρή δίαιτα ξεκίνησε από εκεί και μετά. Ινσουλίνη δεν χρειάστηκε να κάνω ποτέ. Μην αγχώνεσαι καθόλου. Κάνε την διατροφή σου και όλα θα πάνε καλά. Πάρα πολλές κοπέλες έχουν διαβητη κύησης για τον πολύ απλό λόγο ότι μόλις τα τελευταία χρόνια γίνεται η εξέταση της καμπύλης. Πίστεψέ με, και παλιότερα είχαν οι γυναίκες διαβήτη αλλά δεν το γνώριζαν.

Μάλιστα, καμάρωναν όταν γεννούσαν παιδιά με μεγάλο βάρος γιατί θεωρούσαν ότι το παχουλό μωρό είναι και πιο γερό. Η ενδοκρινολόγος μου είπε ότι όταν ένα μωρό γεννιέται πάνω από 4 κιλά, τότε η μητέρα είχε κατά πάσα πιθανότητα διαβήτη κύησης (εκτός π.χ. αν οι γονείς είναι μεγαλόσωμοι) και δεν το γνώριζε.

Από τη στιγμή που το έχεις εντοπίσει και το αντιμετωπίζεις είτε με διατροφή είτε με ινσουλίνη, τότε όλα θα πάνε καλά. Πρόβλημα δημιουργείται όταν ο διαβήτης είναι ανεξέλεγκτος για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εμπιστεύσου τους γιατρούς που σε παρακολουθούν και μην φρικάρεις με το ίντερνετ...Σου το λέω γιατί κι εγώ πέρασα όλη την 1η μου εγκυμοσύνη σερφάροντας και ψάχνοντας τα άπειρα πράγματα, διαβάζοντας τι λέει ο ένας και ο άλλος. Το μόνο που κέρδισα ήταν περιττό άγχος και στρες. Καλύτερα να διαβάσεις επιστημονικά άρθρα και μελέτες στο ίντερνετ, ή έγκυρα sites όπως της American Pregnancy Association http://www.americanpregnancy.org/duringpregnancy/ ή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας http://www.who.int/en/.

Α, επίσης, και μία συμβουλή σε όλες όσες γίνονται για πρώτη φορά μανούλες. Μην αναλώνεστε στην εγκομοσύνη, αλλά στο "μετά". Ψάξτε για παιδίατρο!! Βρείτε παιδίαστρο που να μην δίνει αντιβιώσεις (παρά μόνο σε περίπτωση λοίμωξης), μάθετε ποια η διαφορά ανάμεσα στην ίωση και την λοίμωξη. Είναι κρίμα να φορτώνετε το παιδάκι σας με φάρμακα που δεν έχουν αποτέλεσμα. Μάθετε για τον θηλασμό (και σ' αυτό το site υπάρχει καλή πληροφόρηση) θωρακίστε την υγεία του παιδιού και την δική σας.

Στην εγκυμοσύνη τα περισσότερα τα κάνει η φύση. Όταν όμως το μωρό έρθει στο σπίτι, οι αποκλειστικα υπεύθυνοι είναι οι γονείς.

jMiCp3.png

tYVSp3.png

Καλή μου, σ' ευχαριστώ πολύ...το ίδιο εύχομαι και για σένα, και για όλες τις κοπέλες φυσικά. Με το καλό όλα τα μωράκια να έρχονται στον κόσμο.

Λοιπόν, στην δεύτερη εγκυμοσύνη μου έκανα καμπύλη στον 4ο μήνα, η οποία βγήκε πάλι οριακά ανεβασμένη στα 60 λέπτά, και έκανα πάλι διατροφή, αλλά όχι πολύ αυστηρή, γιατί οι τιμές μου δεν ήταν ανεβασμένες. Δηλαδή έως και τον 6ο μήνα (26η εβδ.) απέφευγα μόνο τη ζάχαρη. Από εκεί και μετά οι τιμές μου ανέβαιναν πιο εύκολα ,ακόμη και με 2 φέτες ψωμί (αντί για μία) ή λίγες πατάτες. Οπότε η σκληρή δίαιτα ξεκίνησε από εκεί και μετά. Ινσουλίνη δεν χρειάστηκε να κάνω ποτέ. Μην αγχώνεσαι καθόλου. Κάνε την διατροφή σου και όλα θα πάνε καλά. Πάρα πολλές κοπέλες έχουν διαβητη κύησης για τον πολύ απλό λόγο ότι μόλις τα τελευταία χρόνια γίνεται η εξέταση της καμπύλης. Πίστεψέ με, και παλιότερα είχαν οι γυναίκες διαβήτη αλλά δεν το γνώριζαν.

Μάλιστα, καμάρωναν όταν γεννούσαν παιδιά με μεγάλο βάρος γιατί θεωρούσαν ότι το παχουλό μωρό είναι και πιο γερό. Η ενδοκρινολόγος μου είπε ότι όταν ένα μωρό γεννιέται πάνω από 4 κιλά, τότε η μητέρα είχε κατά πάσα πιθανότητα διαβήτη κύησης (εκτός π.χ. αν οι γονείς είναι μεγαλόσωμοι) και δεν το γνώριζε.

Από τη στιγμή που το έχεις εντοπίσει και το αντιμετωπίζεις είτε με διατροφή είτε με ινσουλίνη, τότε όλα θα πάνε καλά. Πρόβλημα δημιουργείται όταν ο διαβήτης είναι ανεξέλεγκτος για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εμπιστεύσου τους γιατρούς που σε παρακολουθούν και μην φρικάρεις με το ίντερνετ...Σου το λέω γιατί κι εγώ πέρασα όλη την 1η μου εγκυμοσύνη σερφάροντας και ψάχνοντας τα άπειρα πράγματα, διαβάζοντας τι λέει ο ένας και ο άλλος. Το μόνο που κέρδισα ήταν περιττό άγχος και στρες. Καλύτερα να διαβάσεις επιστημονικά άρθρα και μελέτες στο ίντερνετ, ή έγκυρα sites όπως της American Pregnancy Association http://www.americanpregnancy.org/duringpregnancy/ ή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας http://www.who.int/en/.

Α, επίσης, και μία συμβουλή σε όλες όσες γίνονται για πρώτη φορά μανούλες. Μην αναλώνεστε στην εγκομοσύνη, αλλά στο "μετά". Ψάξτε για παιδίατρο!! Βρείτε παιδίαστρο που να μην δίνει αντιβιώσεις (παρά μόνο σε περίπτωση λοίμωξης), μάθετε ποια η διαφορά ανάμεσα στην ίωση και την λοίμωξη. Είναι κρίμα να φορτώνετε το παιδάκι σας με φάρμακα που δεν έχουν αποτέλεσμα. Μάθετε για τον θηλασμό (και σ' αυτό το site υπάρχει καλή πληροφόρηση) θωρακίστε την υγεία του παιδιού και την δική σας.

Στην εγκυμοσύνη τα περισσότερα τα κάνει η φύση. Όταν όμως το μωρό έρθει στο σπίτι, οι αποκλειστικα υπεύθυνοι είναι οι γονείς.

Σ' ευχαριστώ πολύ για την ενθάρρυνση και για τις συμβουλές σου! Να σου πάνε όλα καλά εύχομαι!

Σ' ευχαριστώ πολύ για την ενθάρρυνση και για τις συμβουλές σου! Να σου πάνε όλα καλά εύχομαι!

Και σε σένα κοπέλα μου να πάνε όλα καλά, να γεννήσεις με το καλό το παιδάκι σου.

jMiCp3.png

tYVSp3.png

Διαφημίσεις

Εγώ γέννησα στο Ρεα στις 11.02.2012 και έμεινα ικανοποιημένη. ήμουν στον 4ο όροφο σε τρίκλινο οικονομικό. Είδα και τα δίκλινα και ήταν τα ίδια με 2 κρεβάτια αντί για ένα. Πολύ καθαρά και εξυπηρετικοτατο το προσωπικό. Δεν ακουγα τίποτα από τις διπλανές όπως είδα ότι ανέφερε άλλη κοπέλα αλλά αυτό μάλλον εξαρτάται από το που ακριβώς ήταν το δωμάτιο της. Επειδή είναι μεγάλο νοσοκομείο, πολλές φορές δεν είναι γεματα τα δωμάτια, οπότε μπορεί μέχρι και σε τρίκλινο να είσαι μόνη σου.

να χαίρεσαι το μπεμπάκι σου!!!!

κ εγώ στο ΡΕΑ θα γεννήσω τον ιούλιο και θέλω να σε ρωτήσω πόσο σου κόστισε το νοσοκομείο και εαν ισχύει αυτό που λένε με την συμμετοχή του ταμείου στον τοκετό όταν αυτός γίνεται σε ιδιωτικό νοσοκομείο,ότι δηλαδή δίνει το ταμείο το επίδομα τοκετού στο νοσοκομείο κατευθείαν και εσύ πληρώνεις την διαφορά η οποία προκύπτει!

Το θαύμα της ζωής βρίσκεται μέσα μας...

να χαίρεσαι το μπεμπάκι σου!!!!

κ εγώ στο ΡΕΑ θα γεννήσω τον ιούλιο και θέλω να σε ρωτήσω πόσο σου κόστισε το νοσοκομείο και εαν ισχύει αυτό που λένε με την συμμετοχή του ταμείου στον τοκετό όταν αυτός γίνεται σε ιδιωτικό νοσοκομείο,ότι δηλαδή δίνει το ταμείο το επίδομα τοκετού στο νοσοκομείο κατευθείαν και εσύ πληρώνεις την διαφορά η οποία προκύπτει!

Ευχαριστώ πολύ! Με το καλό να γεννήσεις. Το Ρέα δεν έχει για την ώρα σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ και απ' ότι μου είπαν δεν θα κάνει. Πληρώνεις κανονικά και παίρνεις από το ΙΚΑ το επίδομα τοκετου. Εμένα μου κόστισε 1500 ευρώ γιατί είχαν προσφορά τον Φεβρουάριο και μου έκανε έκπτωση ο γιατρός μου που με πήγε στο ΡεΑ αντί του ΛΗτώ που είχα κανονίσει στην αρχή. Η τιμή που μου έβγαινε πάντως με καισαρική ήταν 1960ευρώ. Είναι πολύ καλά πάντως. Το μόνο θέμα που έχει ακόμα το Ρέα και αφορά όσες γεννάμε με καισαρική είναι ότι επειδή δεν έχει συμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, το ΙΚΑ δεν δου δίνει το επίδοα καισαρικής που δικαιούσουν μέχρι 23.01.12. Βέβαια περιμένω νεότερα γιατί μου είπαν ότι τελικά μπορεί και να το δώσουν.

Ευχαριστώ πολύ! Με το καλό να γεννήσεις. Το Ρέα δεν έχει για την ώρα σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ και απ' ότι μου είπαν δεν θα κάνει. Πληρώνεις κανονικά και παίρνεις από το ΙΚΑ το επίδομα τοκετου. Εμένα μου κόστισε 1500 ευρώ γιατί είχαν προσφορά τον Φεβρουάριο και μου έκανε έκπτωση ο γιατρός μου που με πήγε στο ΡεΑ αντί του ΛΗτώ που είχα κανονίσει στην αρχή. Η τιμή που μου έβγαινε πάντως με καισαρική ήταν 1960ευρώ. Είναι πολύ καλά πάντως. Το μόνο θέμα που έχει ακόμα το Ρέα και αφορά όσες γεννάμε με καισαρική είναι ότι επειδή δεν έχει συμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, το ΙΚΑ δεν δου δίνει το επίδοα καισαρικής που δικαιούσουν μέχρι 23.01.12. Βέβαια περιμένω νεότερα γιατί μου είπαν ότι τελικά μπορεί και να το δώσουν.

Και εγώ με κτ γέννησα στο Ρέα και όπως έχω πει παραπάνω δεν πλήρωσα μόνο 1980,αλλά 2500 μαζί με τα φάρμακα και τις θερμοκοιτίδες και όλα. Η κουνιάδα μου που δεν είχαν θερμοκοιτίδες και διαβήτη (γιατί εμένα πχ λόγω αυτού μου χρέωσαν κάτι εξτρά εξετάσεις και διαβητολογική εξέταση κλπ) πήρωσε και αυτή 2300 αντί 1980.

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Και εμένα ονειράκι αρχική τιμή ήταν 2900ευρώ, γιατί είχα ένα πρόβλημα με τον πλακούντα και μέχρι τελευταίο λεπτό της καισαρικής και τις επόμενες μέρες ήταν να μπω στο χειρουργείο για αιμοραγία κτλ. Είμαι και αλλεργική και έκανα ένα κάρο εξετάσεις, διπλές αντιβιώσεις κτλ. Απλά τον Φεβρουάριο που γέννησα η τιμή που θα μου έκαναν έκπτωση ήταν τα 1980 ευρώ φια 4 διανυκτερέυσεις. Γιόρταζαν τα γενέθλια τους και είχαν εκπτωτικό πακέτο.

καλημέρα!

πρόκειται να γεννήσω στο ΡΕΑ τις επόμενες ημέρες το 2ο παιδάκι μου..

ο γιατρός μου εχθές με ενημέρωσε πως το ΡΕΑ κατά πάσα πιθανότητα έως την Παρασκευή θα είναι στον ΕΟΠΠΥ!!

JzE3p3.png

qzlPp3.png

Διαφημίσεις

έχει κάνει καμία εγκυούλα εξέταση για κυστική ίνωση στο ΡΕΑ; αν ναι πόσο κόστισε; δεν γεννάω εκεί γιατι δεν ξέρω κανέναν γιατρό αλλά ψάχνω να βρω που μπορώ να κάνω την εξέταση πιο φτηνά.

Πριν μείνω έγκυος (ενα μήνα περίπου) είχε νοσηλευτεί η μαμά μου στο Ρέα και είχα ενθουσιαστεί με το μαιευτήριο. Όταν έμαθα για την εγκυμοσύνη ήμουν ενθουσιασμένη που θα γεννήσω στο Ρέα. Δε μπορώ να πω οτι εμεινα ευχαριστημένη, το αντίθετο, και λυπάμαι πολύ για αυτό. Ο μπεμπης γεννήθηκε στις 36 εβδομάδες 2400. Δεν μπήκε θερμοκοιτίδα και έτρωγε κανονικά αλλά έμεινε 9 μέρες στην Μενν 1 για παρακολουθηση επειδή είχε λίγο χαμηλό ασβέστιο και έπαιρνε συμπλήρωμα ασβεστίου... πλέον είμαι σίγουρη οτι δε χρειαζοταν να μείνει τόσες μέρες για αυτό το λόγο αλλά ως ψαρωμένη πρωτομαμά τότε είχα τις επιφυλάξεις μου. Ισως φανεί περίεργο αλλά το πρόβλημα μου δεν είναι τόσο αυτό. Το θεμα με τις ΜΕΝΝ είναι λίγο αμφιλεγόμενο. Αμφιλεγόμενο δεν είναι όμως το σύγκαμα που είχε ο μπέμπης όταν τον πήραμε σπίτι. Κόκκινος σαν την παπαρούνα ο πωπός του. Με κρύο νερό το πλέναμε το μωρό γιατί έσκουζε από τον πόνο. Επίσης την δευτερη μέρα που μου επιτρέψαν πάω να δω τον μπέμπη περίμενα γυρω στη μια ώρα φέρουν το καροτσάκι να με πάνε κάτω και άλλη τόση να με φέρουν. Όταν θελησα να ξαναπάω την ίδια μέρα στο επισκεπτήριο δε με άφηναν να πάω μόνη μου αλλά ούτε έφερναν το καροτσακι.Τελικά πήγε και τους το ζήτησε ο άντρας μου και με κατέβασε ο ίδιος. Διαφορετικά ακόμη θα περίμενα. Όσο για το θηλασμό... στη ΜΕΝΝ δεν με άφηναν να θηλάσω λόγω χαμηλού βάρους του μωρού. Το θήλαστρο το ζήτησα από τη πρώτη μέρα γιατί ήξερα πόσο σημαντικό ήταν να ξεκινήσω τις αντλήσεις αμέσως αφού δεν είχα το μωρό αλλά μου το φέρανε τη δευτερη μέρα και όχι κάθε 3 ώρες. Αυτά... κατά τα άλλα οι κοπέλες ήταν ευγενικές και φιλικές, το φαγητό καλό και το δωμάτιο καθαρό. Α! και μια παιδίατρος στη ΜΕΝΝ θεωρώ δε φέρθηκε ωραία. Απέφευγε να απαντήσει στις ερωτήσεις μου και μου είπε κάτι τη μέρα που πήραμε το μπέμπη που με τσάκισε και με νευρίασε. Αλλά φαντάζομαι οτι αυτό είναι σχετικό. Κάποιος άλλος γονιός μπορεί να τη βρήκε πολύ καλή. Αν θυμηθώ κάτι άλλο θα το γράψω.

Πριν μείνω έγκυος (ενα μήνα περίπου) είχε νοσηλευτεί η μαμά μου στο Ρέα και είχα ενθουσιαστεί με το μαιευτήριο. Όταν έμαθα για την εγκυμοσύνη ήμουν ενθουσιασμένη που θα γεννήσω στο Ρέα. Δε μπορώ να πω οτι εμεινα ευχαριστημένη, το αντίθετο, και λυπάμαι πολύ για αυτό. Ο μπεμπης γεννήθηκε στις 36 εβδομάδες 2400. Δεν μπήκε θερμοκοιτίδα και έτρωγε κανονικά αλλά έμεινε 9 μέρες στην Μενν 1 για παρακολουθηση επειδή είχε λίγο χαμηλό ασβέστιο και έπαιρνε συμπλήρωμα ασβεστίου... πλέον είμαι σίγουρη οτι δε χρειαζοταν να μείνει τόσες μέρες για αυτό το λόγο αλλά ως ψαρωμένη πρωτομαμά τότε είχα τις επιφυλάξεις μου. Ισως φανεί περίεργο αλλά το πρόβλημα μου δεν είναι τόσο αυτό. Το θεμα με τις ΜΕΝΝ είναι λίγο αμφιλεγόμενο. Αμφιλεγόμενο δεν είναι όμως το σύγκαμα που είχε ο μπέμπης όταν τον πήραμε σπίτι. Κόκκινος σαν την παπαρούνα ο πωπός του. Με κρύο νερό το πλέναμε το μωρό γιατί έσκουζε από τον πόνο. Επίσης την δευτερη μέρα που μου επιτρέψαν πάω να δω τον μπέμπη περίμενα γυρω στη μια ώρα φέρουν το καροτσάκι να με πάνε κάτω και άλλη τόση να με φέρουν. Όταν θελησα να ξαναπάω την ίδια μέρα στο επισκεπτήριο δε με άφηναν να πάω μόνη μου αλλά ούτε έφερναν το καροτσακι.Τελικά πήγε και τους το ζήτησε ο άντρας μου και με κατέβασε ο ίδιος. Διαφορετικά ακόμη θα περίμενα. Όσο για το θηλασμό... στη ΜΕΝΝ δεν με άφηναν να θηλάσω λόγω χαμηλού βάρους του μωρού. Το θήλαστρο το ζήτησα από τη πρώτη μέρα γιατί ήξερα πόσο σημαντικό ήταν να ξεκινήσω τις αντλήσεις αμέσως αφού δεν είχα το μωρό αλλά μου το φέρανε τη δευτερη μέρα και όχι κάθε 3 ώρες. Αυτά... κατά τα άλλα οι κοπέλες ήταν ευγενικές και φιλικές, το φαγητό καλό και το δωμάτιο καθαρό. Α! και μια παιδίατρος στη ΜΕΝΝ θεωρώ δε φέρθηκε ωραία. Απέφευγε να απαντήσει στις ερωτήσεις μου και μου είπε κάτι τη μέρα που πήραμε το μπέμπη που με τσάκισε και με νευρίασε. Αλλά φαντάζομαι οτι αυτό είναι σχετικό. Κάποιος άλλος γονιός μπορεί να τη βρήκε πολύ καλή. Αν θυμηθώ κάτι άλλο θα το γράψω.

Και εμένα μου κράτησαν το μωρό 1 μέρα στην θερμοκοιτίδα για παρακολούθηση λόγω σακχάρου παρόλο που ο ενδοκρινολόγος μου είχε πει ότι θα μπορούσαν να το παρακολουθήσουν και έχοντας το στο δωμάτιο. Οκ αυτό ίσως να είναι πολιτική της κλινικής (άσχετα αν γενικώς ήξερα ότι τα κρατάνε μόνο μερικές ώρες!) αλλά και εγώ και τις 2 φορές που πήγα να τον δω δεν με άφησαν να τον θηλάσω με την δικαιολογία (1η μέρα) όχι είχαν ήδη φάει:confused::confused::confused: και (2η μέρα που πήγα την ώρα του φαγητού για τάισμα) ότι δεν έχω βγάλει τους ορούς και δεν κάνει!:confused::confused:Α!Επίσης ο παιδίατρος δεν πέρασε ούτε μία μέρα από το δωμάτιο να μας ενημερώσει για το μωρό (ήμουνα στον 4ο όροφο) σε αντίθεση με την κουνιάδα μου (5ος όροφος) που η παιδίατρος περνούσε κάθε μέρα και ενημέρωνε την κάθε μαμά 30-40'. Εγώ είδα μόνο έναν παιδίατρο την μέρα που φέυγαμε που ήρθε να μας δώσει το βιβλιάριο του παιδιού.

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα... αν δεν ήμουν τόσο ψαρωμένη θα είχα υπογράψει και θα το έιχα πάρει το παιδί. Το έλεγε ο άντρας μου αλλά εγώ φοβόμουν γιατί δε μου έδιναν και κάποια κατατοπιστική απάντηση οι παιδίατροι. Τους ρώταγα που ωφείλεται δε μου έλεγαν, τους ρώταγα τι μπορεί να συμβει δε μου έλεγαν, τους ρωταγα τις τιμές του ασβεστίου του παιδιού και μόνο μια φορά μου είπαν χωρις να διευκρινίσουν πόση χαμηλή ήταν. έπρεπε να το ψάχνω μόνη μου στο σπίτι και να ρωτώ ένα σωρό άλλους γιατρούς για να βγάλω άκρη και να μη βάζω με το μυαλό μου διάφορα. Νομίζω οτι τις μανούλες με μωράκια στις ΜΕΝΝ πρέπει να τις στηρίζουν και ψυχολογικά λίγο περισσότερο όχι και να τις ρίχνουν χειρότερα με τις πολιτικές τους.

Οταν βγήκε ο μπέμπης μου είπαν ότι έχει λίγο σύγκαμα, όταν το είδα σπίτι έπαθα πλάκα. Αυτή την ειδική φροντίδα πληρωσαμε στη ΜΕΝΝ.

Τέλος πάντων, αρκεί που είναι καλά ο μπέπμης μου και ευτυχώς δε χρειαστηκε να μείνουμε πολύ στη ΜΕΝΝ

έχει κάνει καμία εγκυούλα εξέταση για κυστική ίνωση στο ΡΕΑ; αν ναι πόσο κόστισε; δεν γεννάω εκεί γιατι δεν ξέρω κανέναν γιατρό αλλά ψάχνω να βρω που μπορώ να κάνω την εξέταση πιο φτηνά.

Eμεις την καναμε στην ιατρικη φροντιδα στην νεα φιλαδελφεια.Τις 4 μεταλλαξεις τις πληρωσαμε 70 ευρω;)Ποιο φτηνα δεν την βρηκαμε πουθενα

tdmnp2.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Εγω κ τζάμπα να ήταν δεν ξαναπηγαινα στο Ρέα!

Μας είπαν μέχρι 1900 το κοστος του δωματιου,τελικα ο λογαριασμος ήρθε 2500 κ με εκπτωση που ζητησε ο γιατρος 2300! Συν 1200 για τη Μενν που νοσηλευτηκε ο μικρός με ταχύπνοια! Και μέσα σε αυτα αν ειναι ποτε δυνατον χρωσαν κ το θηλαστρο 70 ευρω που χρησιμοποιησα αναγκαστικα για 4 μερες(κ τοσο δεν το χρεωνουν ουτε το μηνα οι εταιρειες) αφου δεν ειχα το μωρο κ το οποιο θηλαστρο επρεπε να χτυπήσω 3-4 φορες για να το φερουν κ αλλες τοσες για να το παρουν!! Εγω βγήκα κ ενω το παιδί βγήκε απο το πρώτο 24ωρο απο το οξυγονο δεν μου τον διναν να φυγουμε μαζί για το σπιτι παρόλου που χιλιοπαρακαλεσε κ ο γιατρος μου κ η παιδιατρος μας που δουλευει κ ως γιατρος του Ρεα! Οταν βγηκε το παιδι απο την 3 με κοιταγανε με μισο ματι που ζηταγα να τον θηλασω καθε φορα που πηγαινα! Και γενικα δεν ηταν καθόλου οργανωμένοι...εδώ ήρθε νοσηλευτρια κ μου λεει α δεν σας το έφερα το μωράκι σας?(πεταξα κ εγω λεω βγηκε ο μικρος απο τη μοναδα) κ τελικα απλα δεν ήξερε τι της γινεται!:?

sjCrp3.png

Καλησπερα yogini. Ξερω οτι εξεταση για κυστικη ινωση κανουν και στο κεντρο μεσογειακης αναιμιας που ειναι παραρτημα του Λαικου Νισοκομειου και ειναι στους Αμπελοκηπους.Ειχα κανει εγω εκει εξεταση για το στιγμα μεσ.αναιμιας και ειδα οτι κανουν εκει και για κυστικη ινωση.Τα τηλ τωρα δεν τα βρισκω αλλα νομιζω στις πληροφοριες θα το βρεις.

Με το καλο το μπεμπε!

silent πρεπει να εχεις γεννησει τωρα... επιβεβαιωσε το να σου ευχηθουμε... ρωταγες πιο κατω για το ρεα και τα δωματια... οποτε βρεις χρονο να μας πεις τι εντυπωσεις αποκομισες απο το Ρεα...:)

Όλα είναι μια ιδέα...

ωχ ναι να μας πει οποια κοπελα γεννησε προσφατα στο ρεα!! γιατι μολις ειδα αυτο με το θηλαστρο 70ευρω?????επαθα σοκ!!!! καλα, εμποριο κανονικο....κ σε τετοιους καιρους κρισης....που να γεννησουμε? στο δρομο? και θα μου πειτε" πηγαινε σε δημοσιο"/.....απλα ο γιατρος μου ειναι στο ρεα κ τον εμπιστευομαι γιατι τον ειχα χρονια κ ειχα χρονια ταλαιπωρηθει με πολυκυστικες κ με μια κυστη ενδομητριωσης---που τελικα εξαφανιστηκε απο μονη της!!! κ επειδη ειμαι φοβιτσιαρα...θελω τον γιατρο μου....θα μπει τελικα το ρεα στον εοππυ????? γνωριζει καμια κοπελα??

Την προηγούμενη εβδομάδα που μίλησα μου είπαν ότι δεν είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΠΥ και το κόστος είναι 1700 + ΦΠΑ 13%, για 3 νύχτες με καισαρική ή φυσιολογικό τοκετό (1580 + 120 η αντιβίωση).

Δυστυχώς δεν ρώτησα το κόστος για επιπλέον νύχτα.

csdRp2.png

SpIfp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...