Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Επίμονες μυκητιάσεις

Recommended Posts

οι γυναικες στον κολπο κι οι αντρες το πινουν σαν ροφημα

θα καθαρισεις μικρη σκελιδα σκορδου ολοκληρη, θα την τυλιξεις σε αποστειρωμενη γαζα κ θα την βουτηξεις στο ελαιολαδο. μετα εισαγωγη σαν ταμπον οσο πιο βαθια μπορεις

βαλε σερβιετα γιατι θα τρεξει το λαδι (καλυτερα ειναι τη νυχτα που κοιμασαι)

στο παραπανω λινκ σου γραφει ακριβως τι πρεπει να κανεις κ καθε ποτε

καλη επιτυχια

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 185
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Τοποθέτησε σκελίδες σκόρδου στον κόλπο. Προσπάθησε να μη σπάσεις τη σκελίδα κατά το ξεφλούδισμα. Τύλιξέ την σε ένα κομματάκι ύφασμα ή γάζα (μπορείς να αφήσεις μια ουρίτσα, ώστε να το απομακρύνεις εύκολα σαν ταμπόν), και βούτηξέ το σε ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο ώστε να αποφύγεις τον ερεθισμό του βλεννογόνου χιτώνα. Άλλαξε τη σκελίδα 2-3 φορές τη μέρα τις πρώτες 2 μέρες και μετά κάθε πρωί και κάθε απόγευμα για 5-6 μέρες. Οι άνδρες μπορούν να πιουν τσάι από σκόρδο ή να πάρουν ταμπλέτες σκόρδου.

http://www.hotpants.gr/html/smn/kolpitida.html

• 6 months later...

Κορίτσια γεια σας! είμαι νέα στο φόρουμ και ήθελα να γίνω μέλος γιατί γράφετε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα!!

Έχω και εγώ θέμα με τη μυκητίαση. Ταλαιπωρούμαι έναν χρόνο.. Έχω πάει σε διάφορους γυναικολόγους γιατί πίστευα κάθε φορά ότι ίσως ο επόμενος με σώσει! Αλλά μάταια! Έχω κάνει λοιπόν πέντε διαφορετικές θεραπείες και κάθε φορά έπαιρνα διαφορετική αντιβίωση..

Τελευταία ένας φαρμακοποιός μου σύστησε τα canesten (τα οποία δε μου είχε χορηγήσει κανένας γυναικολόγος) και τα συμπτώματα μειώθηκαν. Οι εκκρίσεις περιορίστηκαν σημαντικά αλλά τις τελευταίες μέρες έχω παρατηρήσει πάλι κάποιες ελάχιστες ποσότητες και όπως είναι φυσικό έχω αγχωθεί ότι δε μου έφυγαν τελικά. Αποφάσισα να ακολουθήσω πλέον φυσικές μεθόδους και να μην πάρω άλλα φάρμακα. Δοκίμασα πλύσεις με χαμομήλι και σόδα από χθες απλά έχω κάποιες απορίες και θα ήθελα να με βοηθήσετε αν ξέρετε κάτι παραπάνω. Μπορεί να ακουστούν ανόητες αλλά δεν ξέρω τι να κάνω! Τη σόδα πρέπει να τη βάζω στο χαμομήλι αφού κρυώσει; Ή πρέπει να τη βάζω όταν είναι ζεστό για να διαλύεται; Επίσης, είπατε ότι οι πλύσεις πρέπει να γίνονται εξωτερικά.. Μετά την πλύση πρέπει να σκουπιζόμαστε με πετσετούλα ή πρέπει να μείνει λίγο το χαμομήλι; Και τέλος, ποια είναι η σωστή δοσολογία γιατί δεν ξέρω αν το κάνω σωστά..

Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας!! Και συγγνώμη αν σας κούρασα.. Α και κάτι τελευταίο. Κάπου διάβασα ότι δεν πρέπει να γίνονται αυτές οι πλύσεις για πολλές μέρες. Ισχύει;;

Να είστε όλες καλά!!! Να χαίρεστε τα παιδάκια σας όσες είστε μανούλες και να αποκτήσετε σύντομα όσες δεν έχετε γίνει ακόμη!! :-D

Κοριτσια καλημερα! Ταλαιπωρηθηκα κ εγω για αρκετα χρονια με εντονες κ υποτροπιαζουσες μυκητιασεις. Αφου πηρα ενα βουνο φαρμακα, πλενομουν με χαμομιλι, ετρωγα γιαουρτι κλπ κ δεν εβλεπα αποτελεσμα (ειδικα το καλοκαιρι με το που πλησιαζα την θαλασσα αρπαζα μυκητες), τυχαια αλλαξα σερβιετα. Κοριτσια αυτο ηταν! Σωθηκα. Ειχα να παθω μυκητιαση δυο χρονια περιπου μεχρι τωρα που την αρπαξα απο δικη μου χαζομαρα, λογω αντιβιωσης. Δοκιμαστε το, παρτε σερβιετες με πιο βαμβακερο καλυμα, μπορει να βοηθησει. Κ να ξερετε, οι κοπελες που φορουν καθημερινα σερβιετακι ειναι συνηθως πιο επηρεπεις στους μυκητες. Σας ευχομαι καλη υπομονη, γιατι ξερω οτι ειναι δυσκολο! Φιλακια!

Στηρίξου στο λαγοπόδαρο αν θες, αλλά θυμήσου ότι δεν ωφέλησε το λαγό!

κορίτσια για τις μυκητιάσεις εγώ γνωρίζω τα εξής: οχι σερβιετάκια , να μην αφήνουμε τον κόλπο υγρό-βρεγμένο με υγρασία , μετά το μπάνιο να σκουπίζουμε πολύ καλά την περιοχή και να φροντίζουμε να είναι στεγνή πχ με το σεσουάρ , αν εντοπίσουμε μύκητες πλύσεις με χαμομήλι και σόδα ή βάμμα καλέντουλας ,υπόθετα καλέντουλας , γιαουρτάκι στον κόλπο είτε να το τοποθέτηση με το χέρι είτε με ταμπόν . στους μύκητες βοηθάει η πρόληψη (δλδ αν δεν οφείλονται σε κάποια παθολογικά αίτια όπως πχ διαβήτη , σάκχαρο κτλ κτλ) για το 90% των μυκητών η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη , πρέπει να σου γίνει τρόπος ζωής να διατηρείς πάντα τον κόλπο στεγνό ή να κάνεις πλύσεις μια φορά την βδομάδα κτλ . βοηθάει πολύ να τρώμε γιαουρτάκια και να αποφεύγεται η ζάχαρη . αυτά ξέρω δεν είμαι γιατρός , είμαι όμως και κατά των αντιβιώσεων ....

Διαφημίσεις

αχχχχ πονεμένο θεμα. περυσι μετα τις διακοπές μου μπαστακώθηκαν και μένα οι βρωμομύκητες. αργησα να το αντιληφθώ γιατι η περιοχή που ειχα φαγούρα ήταν κοντά στα ράμματα της γέννας και ελεγα ο ξερόλας θα θρέφει το σημείο...μπούρδεες. μύκητες βεβαια αποδείχθηκε μετα απο επισκεψη στο γιατρό οπου και πήρα αντιβίωση αν και καθόλου δεν ήθελα. προτιμούσα να το αντιμετωπίσω πιο ήπια. τωρα πάλι με το που γύρισα απο τις διακοπές καλώς τα μας. παλι η ίδια φαγούρα, τσούξιμο, υγρά. εννοείται και ο αντρας μου μια απο τα ίδια μιας και ειχε κάνει και αυτός θεραπεία την 1η φορά. δεν θέλω να πάω στον ίδιο γυναικολόγο γιατί με ειχε φρικάρει λίγο. μου λεγε πως οι χρόνιοι μύκητες προκαλούν στειρότητα και ηθελε να με ξετινάξει στις εξετάσεις απο την 1η επίσκεψη αλλα τελικά αποδείχτηκε απο την 1η εξέταση πως ηταν ηπιας μορφής. μην σας φανεί περίεργο αλλα δεν μου αρέσουν οι γιατροί που καταστροφολογούν. θελω εναν ηρεμο και cool ανθρωπο που να αντιμετωπίζει τα θεματα με την σειρα τους. σε αλλες κοπέλες αρέσει να ειναι ο γιατρός τους control freak εμενα καθόλου.ετσι ηρεμος ηταν αυτος με τον οποίο γέννησα αλλα σκεπτόμενη ια 2ο παιδί τωρα θέλω να βρω εναν γυναικολόγο που να ειναι σε νοσοκομείο. Μια αποροία εχω μόνο και γι αυτο και το ποστ μου. οταν ειναι σε έξαρση(φαγούρα τρελή) παρατηρώ που και που και ελάχιστο αιμα.ροζ οχι σκούρο. ειμαι σίγουρη πως δεν ειναι απο τον κόλπο αλλα απο την πασχουσα περιοχή. το χω τσεκάρει. εχει συμβεί και σε σας η θα πρέπει να ανησυχώ ιδιαιτέρως? προς το παρόν μεχρι να βρω γιατρό (εχει 2 βδομάδες που με θυμήθηκαν) το αντιμετωπίζω με γιατροσόφια.

M6bap3.png

cik1p3.png

Κορίτσια, πάλι τα ίδια! Δύο μέρες πριν αδιαθετήσω ξεκίνησε μία φαγούρα και τσούξιμο, αφήστε! Δεν χρειάζεται πλέον να κάνω καμία εξέταση σε μικροβιολόγο. Εξετάζομαι μόνη μου πλέον. Βάζω το δάχτυλο μέσα ( συγνώμη για την περιγραφή) και, αν είναι μύκητες, φαίνονται, αφού το δάχτυλο είναι σαν να έχει μπει σε γιαούρτι. Τόσα άσπρα υγρά....Εκείνο το ίδιο βράδυ έβαλα lactal, την άλλη μέρα είχα λίγο αιματάκι, ξαναέβαλα το βράδυ lactal (τσουρουφλίστηκα). Τώρα είμαι αδιαθετη, δεν κάνω τίποτα. Μόλις τελειώσει η περίοδος θα βάλω ένα υπόθετο lomexin, και μετά για κανά 2 μέρες πάλι λακτάλ. Θα πλυθώ με χαμομήλι και σόδα και θα το καθιερώσω να κάνω πλύση εσωτερική μία φορά την εβδομάδα. Θα τρώω και πολλά γιαούρτια, θα βάλω και μέσα μου, αν χρειαστεί. Αχ, τι θα κάνουμε επιτέλους με αυτούς τους παλιομύκητες;;

Τρελοκουνέλι, πες μας ποιες σερβιετες είχες και ποιες πήρες στη συνέχεια και ηρέμησες. Ας μας πουν οι κοπέλες που απαλλάχτηκαν οριστικά, τι έκαναν, γιατί πολύ φοβάμαι πως αυτοί οι παλιομύκητες θα με αφήσουν χωρίς παιδιά!!!

Αστεράκι μου, ήρθες και μας φωτισες :P Σε λατρεύω!

εμένα τα canesten δεν με βοηθάνε καθόλου. Δεν τα ξαναπαίρνω με τίποτα. Σας να τους "έθρεψαν" την προηγούμενη φορά που έβαλα. Ειχα κάνει εξέταση κολπικού υγρου και βρλεθηκαν πολλοι μύκητες. Εγώ όμως δεν είχα φαγούρα τότε ( περίεργο!). Ο γιατρός είπε να βάλω για 3 μέρες canesten. Εβαλα, ήμουν ήρεμη αυτές τις 3 μέρες, την 4η επίσης δεν είχα ενοχλήσεις, και την 5η τρελάθηκα. Βγήκαν και με πονούσαν, σαν να μην είχα βάλει θεραπεία.

Το υπόθετο lomexin με βοήθησε στην συνέχεια γιαυτό σκέφτομαι να το βάλω και τώρα. Ούτε σε γιατρούς πάω ούτε πουθενά. Δεν ξέρουν κι εκείνοι πώς να τους αντιμετωπίσουν.

Κορίτσια, πάλι τα ίδια! Δύο μέρες πριν αδιαθετήσω ξεκίνησε μία φαγούρα και τσούξιμο, αφήστε! Δεν χρειάζεται πλέον να κάνω καμία εξέταση σε μικροβιολόγο. Εξετάζομαι μόνη μου πλέον. Βάζω το δάχτυλο μέσα ( συγνώμη για την περιγραφή) και, αν είναι μύκητες, φαίνονται, αφού το δάχτυλο είναι σαν να έχει μπει σε γιαούρτι. Τόσα άσπρα υγρά....Εκείνο το ίδιο βράδυ έβαλα lactal, την άλλη μέρα είχα λίγο αιματάκι, ξαναέβαλα το βράδυ lactal (τσουρουφλίστηκα). Τώρα είμαι αδιαθετη, δεν κάνω τίποτα. Μόλις τελειώσει η περίοδος θα βάλω ένα υπόθετο lomexin, και μετά για κανά 2 μέρες πάλι λακτάλ. Θα πλυθώ με χαμομήλι και σόδα και θα το καθιερώσω να κάνω πλύση εσωτερική μία φορά την εβδομάδα. Θα τρώω και πολλά γιαούρτια, θα βάλω και μέσα μου, αν χρειαστεί. Αχ, τι θα κάνουμε επιτέλους με αυτούς τους παλιομύκητες;;

Τρελοκουνέλι, πες μας ποιες σερβιετες είχες και ποιες πήρες στη συνέχεια και ηρέμησες. Ας μας πουν οι κοπέλες που απαλλάχτηκαν οριστικά, τι έκαναν, γιατί πολύ φοβάμαι πως αυτοί οι παλιομύκητες θα με αφήσουν χωρίς παιδιά!!!

Mπορείς να χρησιμοποιήσεις κολπικά υπόθετα tea tree που είναι φυσικός τρόπος αντιμετώπισης για μύκητες και είναι πάρα πολύ ισχυρά. Είχα μεγάλο πρόβλημα και με το 3ο υπόθετο τους ξέχασα.... Παράγγειλέ τα στο φαρμακείο

Διαφημίσεις

Κορίτσια εκτός από τις πλύσεις εγώ παίρνω και κάψουλες σκόρδου και για τους μύκητες και για τον έρπη.

μόλις καταλάβω τα πρώτα συμπτώματα παίρνω περίπου 8 κάψουλες στη διάρκεια της πρώτης ημέρας και συνεχίζω με 4 κάψουλες καθημερινά.

και λίγο πριν αδιαθετήσω για να μη πέσει ο οργανισμός παίρνω 2-3 κάθε μέρα.

μόνο καλό έχω δει μέχρι τωρα.

19-02-2011 my first baby is gone...

25-06-2011 my second baby is gone...

12-05-2012 το θαύμα έγινε..καλωςήρθες μωρό μου!

tXbzp3.png

Κορίτσια, ξέρει καμία πώς διαλύουμε την καλέντουλα και κάθε πότε κάνουμε πλύσεις σε περίοδο έξαρσης;

το βάμμα καλέντουλας διαλύεται στο νερό , 20 σταγόνες σε ένα ποτηράκι νερό (όχι πολύ μεγάλο ποτήρι) κανονικό του νερού .

σε περίοδο έξαρσης καλύτερα είναι τα υπόθετα καλέντουλας και πλύσεις μια φορά την μέρα με το βάμμα. μπορείς να κάνεις πλύσεις και με χαμομήλι και σόδα και να το κάνεις εναλλάξ δλδ μια μέρα χαμομήλι-σόδα ,την επόμενη πλύση με καλέντουλα κοκ .

Κοριτσι μου σου εστειλα πμ!

Στηρίξου στο λαγοπόδαρο αν θες, αλλά θυμήσου ότι δεν ωφέλησε το λαγό!

το βάμμα καλέντουλας διαλύεται στο νερό , 20 σταγόνες σε ένα ποτηράκι νερό (όχι πολύ μεγάλο ποτήρι) κανονικό του νερού .

σε περίοδο έξαρσης καλύτερα είναι τα υπόθετα καλέντουλας και πλύσεις μια φορά την μέρα με το βάμμα. μπορείς να κάνεις πλύσεις και με χαμομήλι και σόδα και να το κάνεις εναλλάξ δλδ μια μέρα χαμομήλι-σόδα ,την επόμενη πλύση με καλέντουλα κοκ .

Σ'ευχαριστώ! Ξεκίνησα ομοιοπαθητική, μπας και δω φως... ε, στο απροχώρητο έφτασε η κατάσταση!

I believe in miracles, they happen every day:mrgreen:

• 3 εβδομάδες μετά...

κοριτσια δε ξερω ποια το γνωριζει αλλα ας μου στειλει καποια προσωπικο μηνυμα τι χαπια ειχε προτεινει η zeta77 παραπανω και τις εξαφανιστηκαν οι μηκυτες.. αχ βοηθηστε δεν αντεχω αλλο ταλαιπορουμε χρονια με χιλιαδες θεραπειες...

Διαφημίσεις

margi ευχαριστω παρα πολυ.. θα δω κ γω τι θα κανω.. αυτες τις μερες ειχα κατι ενοχλησεις και αρχισα να πλενομαι και εσωτερικα και εξωτερικα με χαμομυλι και σοδα.. κοριτσια κανει θαυματα δεν εχω καμια ενοχληση αυτο που δε ξερω και αν ξερει καποια να μου πει.. υπαρχει περιπτωση να φυγουν ετσι ή απλα καθηστερω τα συμπτωματα;

Ρίξτε μια ματιά και εδώ:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=100239

παρόλο που το θέμα ξεκίνησε από τις αλλεργίες, εστιάζει στα προβλήματα του πεπτικού που προκαλούν μυκητιάσεις, αλλεργίες και άλλες παθήσεις.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Κορίτσια, τι να πω...Δεν μπορώ άλλο. Κάθε μήνα λίγες μέρες πριν την πε΄ριοδο ξεκινάνε οι φαγούρες! Ελεος πια. Λέτε να με πειράζουν κάτι χάπια που παίρνω από την 16η μέρα του κύκλου για να φτιάξω την προγεστερόνη; Τι να πω. Μόλις φτάνω στην 24η μέρα νά σου τα συμπτώματα.

Εβαλα lactal και θα ξαναβάλω το βράδυ, Αμαν πια....Κι όλο το μήνα είχα ψιλοησυχάσει, αλλά ήταν προσωρινό. Τελος, δεν την παλέυω άλλο με τους παλιομήκυτες. Seri, πες μας τι σου είπε ο ομοιοπαθητικός. Σκεφτομαι να πάω κι εγώ αλλά δεν την παλεύω οικονομικά. Εκει που μένω δεν έχει ομοιοπαθητικό και π΄ρεπει να πηγαίνω μια φορά το μήνα στα Γιάννενα που είναι πιο κοντά ( βενζίνη και ομοιοπαθητικός είναι 100 ευρώ το μήνα. Πού να μου περισσέψουν τα έρμα!! Ο Βενιζέλος κάποια παραχώρηση στις μυκητιάζουσες δεν μπορεί να κάνει, ρε γμτ!!!

Τα υποθετα tea tree που έγραψε πιο πάνω μια κοπέλα ξέρει καμία πόσο κάνουν;;

• 4 months later...

Γεια σας!

Επειδη δεν μπορεσα να βρω σχετικο ''αντρικό'' θεμα γραφω εδω...

1 μηνα, μαλλον εχω μυκητες, εμφανιζεται για 4 μερες, μετα φευγει, και στην 5η μερα ξανα παλι..

Δεν εχω συμπτωματα φαγουρας, ουτε κατι αλλο, μονο ερυθροτητα και μετα η ερυθροτητα αυτη φευγει σαν ΄΄αλλαγη δερματος΄΄.

1η επισκεψη μου εδωσε μονο ενα σαπουνι για μυκητες και εφυγε, μετα απο 1 βδομαδα παλι μυκητες, 2η επισκεψη μου δινει τα sporanox για 4 μερες, τα περνω, φευγει, ξανα τωρα παλι μετα απο 5 μερες...Αυριο παλι επισκεψη, την πηρα τηλεφωνο...

Αυτα τα χαπια που λετε, μπορει καποιος να μου τα στειλει σε μηνυμα να τα δω και εγω τι ειναι...

Περαστικά σου! Τα χάπια πρέπει να λέγονται fugalol ή κάπως έτσι. Εγώ δεν τα δοκίμασα και δεν ξέρω αν τελικά είναι καλά. Ας μας πουν τα κορίτσια που τα πήραν. Λυπάμαι που στο λέω αλλά οι μύκητες είναι πολύ επίμονοι. Οπλίσου με δύναμη.....Μήπως πήρες τελευταια κάποια αντιβίωση; Αυτές ευθύνονται. Χρησομοποίησε την αλοιφή verdal. Είναι καλή....

Περαστικά σου! Τα χάπια πρέπει να λέγονται fugalol ή κάπως έτσι. Εγώ δεν τα δοκίμασα και δεν ξέρω αν τελικά είναι καλά. Ας μας πουν τα κορίτσια που τα πήραν. Λυπάμαι που στο λέω αλλά οι μύκητες είναι πολύ επίμονοι. Οπλίσου με δύναμη.....Μήπως πήρες τελευταια κάποια αντιβίωση; Αυτές ευθύνονται. Χρησομοποίησε την αλοιφή verdal. Είναι καλή....

Σε ευχαριστω!

ηδη κουραστηκα 1 μηνα τωρα..ελπιζω αυριο που εχω παλι επισκεψη να μου δωσει κατι πιο ισχυρο..

δεν ξερω απο που το κολλησα, επαφες τους τελευταιους μηνες δεν ειχα...τελευταια φορα που πηρα αντιβιωση ηταν τον σεπτεμβρη για 20 μερες..:eek: αλλα απο τοτε να εμφανιστηκε τωρα...

τελος παντων..ελπιζω κατι να μου προτεινει αυριο και να περασει..!

Διολου απίθανο να εκδηλώθηκε τώρα! Τι να πω; Ποτέ δεν ξέρεις με τους μύκητες τι γίνεται. Να πλένεσαι με χαμομήλι και να στεγνώνεις πολύ καλά την περιοχή ( ακόμη και με σεσουάρ) . Μην φοράς στενα παντελόνια και προσπάθησε, όταν είσαι σπίτι σου, να αερίζεις την περιοχή με το να κάθεσαι, ας πούμε, με το μποξεράκι ( μην φοράς στενο σλιπάκι). Πιστεύω θα σου περάσει. Υπομονή θέλει.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...