Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Επίμονες μυκητιάσεις

Recommended Posts

επειδη ειμαι αρκετα αγχωμενος., θα περιμενω αυριο την νεα εκτιμηση και την νεα φαρμακευτικη αγωγη, και ισως μαζι με τον δερματολογο περασω και μια βολτα απο ουρολογο.

Ευτυχως, δεν εχω συμπτωματα φαγουρας, καψιμο κτλ...μονο αυτη η διαχρωμια που αλλου ειναι ασπρο και αλλου κοκκινο...:(:(

περιμενω μεχρι αυριο το πρωι!

Ευχαριστω!:|

• 3 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 185
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλησπέρα

Ήθελα να ρωτήσω μήπως καμία από σας κάνει ομοιοπαθητική (ειδικά για τις μυκητιάσεις)...αν ναι παρακαλώ να μου στείλει πμ αν θέλει να μου συστήσει κάποιον...κουράστηκα ειλικρινά με τα φάρμακα που μόνο προσωρινές λύσεις δίνουν και στο τέλος κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό. Και να ρωτήσω βρε κορίτσια όταν έχουμε μύκητες οι γιατροί μας δίνουν αντιβίωση αλλά η αντιβίωση κάνει κακό στη χλωρίδα του κόλπου, ε τότε τι κάνουμε? μπούρδες κάνουμε...τεσπα λέω να δοκιμάσω και την εναλλακτική ιατρική ποιός ξέρει μπορεί κάτι να κάνει...

Καλησπέρα

Ήθελα να ρωτήσω μήπως καμία από σας κάνει ομοιοπαθητική (ειδικά για τις μυκητιάσεις)...αν ναι παρακαλώ να μου στείλει πμ αν θέλει να μου συστήσει κάποιον...κουράστηκα ειλικρινά με τα φάρμακα που μόνο προσωρινές λύσεις δίνουν και στο τέλος κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό. Και να ρωτήσω βρε κορίτσια όταν έχουμε μύκητες οι γιατροί μας δίνουν αντιβίωση αλλά η αντιβίωση κάνει κακό στη χλωρίδα του κόλπου, ε τότε τι κάνουμε? μπούρδες κάνουμε...τεσπα λέω να δοκιμάσω και την εναλλακτική ιατρική ποιός ξέρει μπορεί κάτι να κάνει...

χρειαζεται αγωγη και απο το στομα για να εξαφανιστουν οι μυκητες!εμενα μου δινε ο γυναικολογος μου κατι υποθετα ,αλλα ο δερματολογος μου ,μου ειπε θελουν προσοχη οι μυκητες και αγωγη απο το στομα γιατι μενει ΄΄η ριζα ''τους μεσα..!αν εχεις συντροφο πρεπει να θεραπευθει και εκεινος!και για τις μυκητιασεις ειναι υπευθυνος ο δερματολογος και οχι ο γυν/γος ,ακομη και αν αφορα το γεννητικο μας συστημα!ο δερματολογος μου ειναι πολυ καλος ,οτι και αν μου δωσε για διαφορα θεματα που ειχα ακμη στα 29 κτλ μου θεραπευτηκε!αν θες στοιχεια στειλε π.μ!:-D:grin::-D

Γεια σας,

θα ήθελα να σας πω και εγώ το πρόβλημα μου μιας και έχω αρχίσει να αγχώνομαι.

Είμαι 20 χρονών και κόλλησα για πρώτη φορά μύκητες μάλλον το καλοκαίρι που μας πέρασε. Δεν είχα καμία ενόχληση μέχρι τον Νοέμβριο που έκανα τεστ ΠΑΠ και βρήκε ο γιατρός ότι έχω μύκητες. Πήρα 3ήμερη θεραπεία με χάπια και αλοιφή Sporizole και υπόθετο Canesten. Τα υγρά μου φαινόταν φυσιολογικά και όλα καλά μέχρι πριν κανα μήνα (Φεβρουάριο) που γενικά ήμουν πολύ αγχωμένη και ξαναρχισα να έχω συμπτώματα και μάλιστα πολύ παραπάνω απότι την προηγούμενη φορά. Κάτι τσιμπηματάκια, πόναγα κατα τη διάρκεια σεξουαλικής επαφής και είχα πολλές εκκρίσεις άσπρων υγρών. Κάνω πάλι την θεραπεία που είχα κάνει την προηγούμενη φορά και όχι μόνο δεν είχε κανένα αποτέλεσμα, αλλά άρχισαν να ''βγαίνουν'' και περισσότεροι. Πήρα τον γιατρό μου και μου είπε να πάρω πάλι Canesten και Sporizole αλλά για 6 μέρες αντί για 3 που έπαιρνα πριν. Σήμερα είμαι στην 5η μέρα της θεραπείας και ενώ δεν είχα καμία ενόχληση, σήμερα είδα κάτι ασπράκια στο εσώρουχο και νομίζω ότι ένιωσα και κάτι ενοχλήσεις. Είναι δυνατόν να γίνεται συνέχεια αυτό το πράγμα? Σκέφτομαι να πάω να κάνω καλλιεργεια κολπικού υγρού. Μήπως ξέρει κάποια που και πως γίνεται αυτή η εξέταση?

Ευχαριστώ.

Γεια σας,

θα ήθελα να σας πω και εγώ το πρόβλημα μου μιας και έχω αρχίσει να αγχώνομαι.

Είμαι 20 χρονών και κόλλησα για πρώτη φορά μύκητες μάλλον το καλοκαίρι που μας πέρασε. Δεν είχα καμία ενόχληση μέχρι τον Νοέμβριο που έκανα τεστ ΠΑΠ και βρήκε ο γιατρός ότι έχω μύκητες. Πήρα 3ήμερη θεραπεία με χάπια και αλοιφή Sporizole και υπόθετο Canesten. Τα υγρά μου φαινόταν φυσιολογικά και όλα καλά μέχρι πριν κανα μήνα (Φεβρουάριο) που γενικά ήμουν πολύ αγχωμένη και ξαναρχισα να έχω συμπτώματα και μάλιστα πολύ παραπάνω απότι την προηγούμενη φορά. Κάτι τσιμπηματάκια, πόναγα κατα τη διάρκεια σεξουαλικής επαφής και είχα πολλές εκκρίσεις άσπρων υγρών. Κάνω πάλι την θεραπεία που είχα κάνει την προηγούμενη φορά και όχι μόνο δεν είχε κανένα αποτέλεσμα, αλλά άρχισαν να ''βγαίνουν'' και περισσότεροι. Πήρα τον γιατρό μου και μου είπε να πάρω πάλι Canesten και Sporizole αλλά για 6 μέρες αντί για 3 που έπαιρνα πριν. Σήμερα είμαι στην 5η μέρα της θεραπείας και ενώ δεν είχα καμία ενόχληση, σήμερα είδα κάτι ασπράκια στο εσώρουχο και νομίζω ότι ένιωσα και κάτι ενοχλήσεις. Είναι δυνατόν να γίνεται συνέχεια αυτό το πράγμα? Σκέφτομαι να πάω να κάνω καλλιεργεια κολπικού υγρού. Μήπως ξέρει κάποια που και πως γίνεται αυτή η εξέταση?

Ευχαριστώ.

σου εδωσε αγωγη χωρισ να κανεις καλλιεργεια??κ πωσ ηξερε τι θεραπεια να σιυ δωεσιε??το παπ δε δειχνει μικροβια..μπορει να υπαρχει ενδειξη κολπιτιδασ αλλα τα μικροβια βγαινουν στη καλλιεργεια κολπικου υγρου.εγω στη θεση σου θα εκανα.σε ενα μικροβιολογικο αν πασ θα σου κανουν.ενημερωσε κ το γιατρο σου καλυτερα να σου δωσει οδηγιες

Διαφημίσεις

χρονια εκανα θεραπεια με γυναικολογους και τιποτα μια φορα πηγα για κρυομα στον παθολογο και επειδη μου ειπε για αντιβιωση του ειπα το προβλημα μου.μου εδωσε κατι χαπια για 15 μερες και δεν ξαναεπαθα ποτε εδω και 4 χρονια .σωθηκα .για την ακριβεια μου ειπε πετα οτι σου εχουν δωσει και παρε αυτα.

ti xapia sou edwse thymasai ? an theleis se parakalw steilw mou e-mail na mou peis dioti talaiporoumai poly kairo kai den vriskw giatria

[email protected]

s'euxaristw

• 2 months later...

άλλη μια παθούσα.... όχι όσο όλες εσείς που διάβασα επιμελώς όλες τις δημοσιεύσεις σας, αλλά παθούσα και με δύσκολη περίπτωση...

Εδώ και περίπου έξι χρόνια έχω ψωρίαση και διαβήτη τύπου 2. Είμαι σε μόνιμη ανοσοκαταστολή και παίρνω ενέσεις και χημειοθεραπείες. Αποτέλεσμα είναι να μην μπορώ να πάρω sporanox γιατί αλληλεπιδρά με τα χάπια για το ζάχαρο. Πρώτη φορά έπιασα μύκητες από την παραλία (έκατσα η πανέξυπνη σε έναν βράχο στην Αίγινα, πριν ακόμα πάθω τα υπόλοιπα προβλήματα υγείας) και τότε ο γιατρός μου είχε δώσει sporanox. Είχα καθαρίσει και δεν είχα κανένα πρόβλημα - μιλάμε για πάνω από δεκαετία. Εδώ και κάτι μήνες υποφέρω από μύκητες που δεν λένε να φύγουν με τίποτα... :( Δοκίμασα τα femiforte που αναφέρθηκαν σε κάποιο ποστ, αλλά δυστυχώς δεν με βοήθησαν. Λόγω των πολλών φαρμάκων που παίρνω για τις άλλες μου παθήσεις, δεν θέλω να καταφύγω σε χημικά σκευάσματα... Διάβασα σε κάποια δημοσίευση ότι υπάρχει κίνδυνος να γίνουν χειρότερα τα πράγματα αν χρησιμοποιεί κανείς antibacter σαπούνι. Πόσο σίγουρο είναι;;; Ρωτάω γιατί στην απελπισία μου το χρησιμοποίησα. Όχι ότι είδα και μεγάλη διαφορά, αλλά κάτι έκανε.... Επίσης, αυτό που αναφέρθηκε για γιαούρτι ενδοκολπικά, πόσο ασφαλές μπορεί να είναι δεδομένου ότι εισάγουμε στον κόλπο επεξεργασμένο σκεύασμα....

Θα δοκιμάσω τις ταμπλέτες σκόρδου, την κρεμούλα με αλόη και καλέντουλα και θα σας πω αποτελέσματα. Επίσης, ερώτηση: Το αφρόλουτρο με 50% περιεκτικότητα σε αλόη πιστεύετε ότι θα βοηθήσει καθόλου;

Niklaus, καλό θα ήταν να σε δει και ουρολόγος. Η ερυθρότητα που περιγράφεις μπορεί να οφείλεται σε αρκετές διαφορετικές παθήσεις, είτε του δέρματος είτε σε μύκητες των γεννητικών οργάνων... πάρε και άλλες γνώμες....

Καλώς σας βρήκα και συγνώμη για το ογκώδες ποστ!

ομοιπαθητικη ειναι η λυση!

προσωπικα μετα την γεννα της κορης μου ξεκινησα και οταν εχω εντονο καψιμο και φαγουρα χρησιμοποιω το θαυματουργο σκορδο!

θελει συνεχεια αλλαγη του εσωρουχου μας, ΟΧΙ σερβιετακια, να πλενεστε με χαμομηλονερο σε καθε επισκεψη στην τουαλετα

εμένα τη ζημιά την έκαναν τα σερβιετάκια, σε συνδυασμό με στενά παντελόνια, οπότε μόλις άρχιζαν οι ζέστες ή το φθινόπωρο μετά τα μπάνια είχα πάντα πρόβλημα, αυτός ήταν και ο λόγος που σταμάτησα να φοράω τζιν, πλην ελαχίστων περιπτώσεων, αν και τρελλαίνομαι με τα τζιν, γιατί είδα ότι είχε κι αυτό τη "συμμετοχή" του στο πρόβλημα,

επίσης βαμβακερά εσώρουχα μόνο, και σπάνια εώς καθόλου ειδικά, αντισηπτικά σαπούνια, κατά την έξαρση μόνο χαμομήλι εξωτερικά και καμιά φορά σαπούνι μωρουδιακό μου είχε προτείνει ο γιατρός ,

μία εποχή είχα κι εγώ συνέχεια ζήτημα, ακολούθησα όμως τις συμβουλές του γιατρού και υποχώρησαν, όχι εντελώς, οι εποχές που αλλάζει ο καιρός είναι για μένα οι επικίνδυνες, ειδικά μετά τη θάλασσα, το σεπτέμβρη

όταν έχω πρόβλημα βάζω αλοιφή travocort και αν δω ότι επιμένει πηγαίνω για έλεγχο στο γιατρό, όπου συνήθως μου δίνει μια αγωγή με dactarin κολπικά υπόθετα

α! ξεχασα και οι αντιβιώσεις μου κάνουν μύκητες συχνά, οπότε γιαουρτάκι και ultra levure

1FdQp2.png

• 1 month later...
χρονια εκανα θεραπεια με γυναικολογους και τιποτα μια φορα πηγα για κρυομα στον παθολογο και επειδη μου ειπε για αντιβιωση του ειπα το προβλημα μου.μου εδωσε κατι χαπια για 15 μερες και δεν ξαναεπαθα ποτε εδω και 4 χρονια .σωθηκα .για την ακριβεια μου ειπε πετα οτι σου εχουν δωσει και παρε αυτα.

εχω μυκητεσ εδω και 2 χρονια οτι και να κανω δε φευγουν με τιποτα,σε παρακαλω πολυ στειλε στο email μου τα χαπια που σου εδωσε ο παθολογοσ

[email protected].

• 1 month later...

Καλημερα κοριτσια ειμαι 22 χρονων κ ταλαιπωρουμαι

Με μυκητες σχεδον καθε μηνα!!εχω κανει φαρμακευτικες αγωγες κ εγω κ ο συντροφος κ εκεινος εξακολουθει ν εχει ενοχλησεις κ κνησμο!!εγω τωρα αρχισα ν εχω παλι λιγο τσουξιμο!!ελεγα ν εφαρμοσω πιο φυσικες μεθοδους αυτη τη φορα!θα ήθελα να μου πειτε τις αναλογιες για να κανω πλυσεις με χαμομηλι κ σοδα κ πως θα το κανω!!ακομα ο συντροφοσ τι πρεπει να κανει;;;;επισης

σου στελνω πμ δεν ξερω αν πρεπει να τα γραψω εδω!

Θα με βοηθουσε πολυ αν μου εστελνες κ μενα τα χαπια!! Οποιαδηποτε συμβουλη θα μου ηταν πολυ χρησιμη!!ευχαριστω εκ των προτερων!!

Διαφημίσεις

Καλημερα κοριτσια ειμαι 22 χρονων κ ταλαιπωρουμαι

Με μυκητες σχεδον καθε μηνα!!εχω κανει φαρμακευτικες αγωγες κ εγω κ ο συντροφος κ εκεινος εξακολουθει ν εχει ενοχλησεις κ κνησμο!!εγω τωρα αρχισα ν εχω παλι λιγο τσουξιμο!!ελεγα ν εφαρμοσω πιο φυσικες μεθοδους αυτη τη φορα!θα ήθελα να μου πειτε τις αναλογιες για να κανω πλυσεις με χαμομηλι κ σοδα κ πως θα το κανω!!ακομα ο συντροφοσ τι πρεπει να κανει;;;;επισης

Θα με βοηθουσε πολυ αν μου εστελνες κ μενα τα χαπια!! Οποιαδηποτε συμβουλη θα μου ηταν πολυ χρησιμη!!ευχαριστω εκ των προτερων!!

Αν θέλεις πες μου μέχρι τώρα τι αγωγή έχεις πάρει.Τους μύκητες τους ελέγχεις με εξέταση σε μικροβιολόγο?

Ναι με εξετασεις εχω διαπιστωσει οτι οντως εχω μυκητες..βεβαια πλεον εχω φτασει στο σημειο να καταλαβαινω ποτε ξεκινανε να μου εμφανιζονται!!θα σου πω την τελευταια φορα τη θεραπεια που εκανα γιατι κατα καιρους εχω κανει διαφορες..πηρα τη sporanox για 3 μερες τα υποθετα pevaryl για 6 μερες και τη κρεμα dactodor..βεβαια την τελευταια φορα δν ειχα συμπτωματα αλλα ετσι εδειξε και η εξεταση κ ο συντροφος ειχε εντονη ενοχληση..την τελευταια φορα επισης πηγα σε ενα καινουριο γυναικολογο ο οποιος μου ειχε σσυστησει και τν αγωγη και με εξετασε εσωτερικα για να δει αν φαινεται αν εχω μυκητες!!μου ειπε(ολα αυτα μετα τη θεαπεια) οτι δν εχω!του συντροφου ομως τα συμπτωματα δν εχουν περασει τοσους μηνες αλλες φορες πιο εντονα

Αλλες πιο χαλαρα..δεν ξερω τι αλλο να δοκιμασω!!και τωρα νιωθω εν τσουξιμο παλι και δν ξερω αν θα πρεπει ν κανω παλι αγωγη..

Είναι δύσκολο στους άντρες! Δεν πάει και ο φίλος σου να δει έναν ουρολόγο καλού- κακού; Τα sporanox τα σιχαίνομαι. Στα τόσα χρόνια που ταλαιπωρούμαι τα συγκεκριμένα αποδείχτηκαν τα πιο άχρηστα! Οπως και η κολπική κρέμα canesten!!!!

Γιατί δεν δοκιμάζεις τα lactal; Ρυθμίζουν το ph του κόλπου και στις μικροενοχλήσεις βοηθούν. Εμένα με βοηθούν επίσης και τα υπόθετα lomexin. Οποτε με πιάνει φαγούρα έντονη βάζω και από κανένα....

Τα χάπια που έλεγε η zeta είναι - νομίζω - τα fluganol ή κάπως έτσι! Κυκλοφορέι και αλοιφή. δεν έχω δοκιμάσει και δεν ξέρω, αλλά μία φορά που ρώτησα στο φαρμακείο μού είπαν πως τα χάπια έχουν αποσυρθεί.

Καλή επιτυχία σε ό,τι κι αν τελικά κάνεις!

Αστεράκι μου, ήρθες και μας φωτισες :P Σε λατρεύω!

Koritsia, exw pa8ei ouroloimw3h kai eimai 16 xronwn. Epeidh einai h prwth mou fora pou to exw pa8ei troma3a giati ponouse para polu. Epeisis ntrepomai pou to lew alla eixa dokimasei prox8es gia prwth fora prwktikh diergesh alla amesws stamathsa kai fovamai mhpws prokalese thn ouroloimw3h. Sugnwmh gia ta greeklish alla dustuxws to kinito m den exei thn elliniki glwssa. Ti mporw na xrhshmopoihsw gia na giatreftw?

Πήγες στο γιατρό; Αν όχι, κλείσε γρήγορα ραντεβού να σου δώσει θεραπεία. Εμείς δεν μπορούμε να βοηθήσουμε.....Το μόνο που έχω να σου πω είναι να προσέχεις πάρα πολύ. Να κάνεις πάντα με προφυλακτικό και να πλένεσαι καλά στην περιοχή.

Αστεράκι μου, ήρθες και μας φωτισες :P Σε λατρεύω!

Διαφημίσεις

• 3 εβδομάδες μετά...
Γεια σας κορίτσια. Ανοίγω αυτό το θέμα για να ανταλλάξουμε απόψεις σχετικά με τους επίμονους μύκητες. Ισως να είμαι η μοναδική περίπτωση γυναίκας που τους κουβαλάω από τα 18 μου και επανέρχονται λίγους μήνες μετά από κάθε θεραπεία. Το χειρότερο όμως μου συνέβη το τελευταίο διάστημα που ξεκινησα θεραπεία εξάμηνη με σπορανόξ που τα παίρνω κάθε 4η και 5η μέρα του κύκλου. Αντι να απαλλαγώ,όπως πίστεψα όταν ξεκίνησα τη θεραπεία, λίγο πριν το Πάσχα έκανα κολπικό υγρό την 21η μέρα του κύκλου κι έδειξε πολλούς μύκητες. Περιττό να σας πω πόσο έκπληκτη έμεινα. 17 μέρες μετα τη θεραπεία να ξαναβγούν. Εκανα θεραπεία πάλι με σπορανόξ και κολπική αλοιφή. Την επόμενη μέρα, αφού τελείωσα τη θεραπεία, ήρθαμε σε επαφή με τον άντρα μου ( κι αυτός είχε κάνει θεραπεία). Κορίτσια δεν θα το πιστέψετε. Ξανάρχισαν οι φαγούρες και μάλλον ξαναέπαθα μυκητίαση. Εχω σηκώσει πλέον τα χερια ψηλά. Εχει αντιμετωπίσει καμια σας παρόμοιο πρόβλημα;; Εχω κατααγχωθεί. Προσπαθούμε και για μωρό και πάντα στις γόνιμες μέρες σταματάμε τις επαφές, γιατί πολύ απλά αδυνατώ...:-( Πολύ θα ήθελα επίσης να μάθω αν καμια από εσάς κατάφερε να απαλλαγει από τους μύκητες και πώς.

Margi. Ενα θα σου πω. ΚΟΨΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ. Η μαλλον κανε ενα τεστ. Φαε ενα καλο γλυκο, μια σοκολΤινα και αν δες αν εντεινεται η φαγουρα.

Επειδη σιγουρ θα εντεινεται αν εχεις μυκητες, τοτε Κολουθησε τη συμβουλη μου και κοψε τελειως την ζαχαρη γιατι ειναι βασικη τροφη του μυκητα. Το ιδιο και αλλα προιοντα ζυμωσης οπως πχ το κρασι και το ξυδι. Επισης τα μακαρΟνια και αλευρι και οτι ταπεριεχει.

Πασχω κι εγω απο μυκητιασεις συχνες και εχω βαρεθει τα φαρμακα. Ασε που επανερχονται συνεχεια.

Φετος το καλοκαιρι δεν πηρα ουτε μιαφορα. Τηνεβγαλα με ταμπον βουτηγμενα στο γιαουρτι και σκορδα στον κολπο και πλυσεις με χαμομηλι.

Και φυσικα εκοψα τη ζαχαρη με το που αντιληφθηκα ποσο πολυ πειραζει

• 4 εβδομάδες μετά...

Καλημερα,

σχετικα με το θεμα των μυκητιασεων και γενικα των ενοχλησεων...

Μεχρι πριν γεννησω μια φορα μονο επαθα μυκητιαση..την αντιμετωπισα με συμβατικα φαρμακα,υποθετα-καψουλες-κρεμα και ολα καλα...δεν ξαναχα θεμα...μεχρι μετα που γεννησα και ιδως τον τελευταιο οποτε γενικως εχω ενα θεμα εκει κατω...

ειχα κνησμο,εντονα υγρα...ειπα να το αφησω μηπως φυγει μονο του...ελειπε και ο συζυγος οποτε δεν με απασχολουσε αλλο θεμα..την φαγουρα και τα υπολοιπα τα αντεχα..δεν ειδα αποτελεσμα και πηγα γιατρο...μου βρηκε β-αιμολυτικο στρεπτοκοκκο.

Πηρα αγωγη...και μετα παλι τα ιδια συμτωματα--το αφησα κανα δυο μηνες παλι μηπως ηρεμουσε τιποτε...αυτη την φορα ηταν μυκητες (πιθανολογω λογω αντιβιωσεως για τον αιμολυτικο)...εκανα αγωγη και τωρα εχω ηρεμησει απο συμπτωματα.

Εχω μπει ομως σε μια διαδικασια πανικου,δενε χω διαθεση για επαφες,φοβαμαι μηπως εχω πονο και συμπτωματα ξανα και αναρωτιεμαι τι μπορω να κανω ωστε να προλαβω πιθανη εξαρση...

Διαβασα για διατροφη,διαβασα για κολπικα υποθετα καλεντουλας,διαβασα για λουβι απο σκορδο....

Πως το βαζουμε εκει μεσα ρε κοριτσια το σκορδο???Και καλα να το βαλουμε...μετα βγαινει ευκολα??:rolleyes:

Τα υποθετα καλεντουλας τα βαζουμε προληπτικα και για ποσο??

Πλυσεις με νερο και σοδα εσωτερικες πως κανουμε...θελω να πω η σοδα να ειναι κλασσικη μαγειρικη φανταζομαι και το μεσον για τις πλυσεις απο το φαρμακειο το παιρνουμε??

Μην γελατε...κι οποιος ξερει δωστε ιδεες και σωστε!!!

Διαβασα για διατροφη,διαβασα για κολπικα υποθετα καλεντουλας,διαβασα για λουβι απο σκορδο....

Πως το βαζουμε εκει μεσα ρε κοριτσια το σκορδο???Και καλα να το βαλουμε...μετα βγαινει ευκολα??:rolleyes:

Πλυσεις με νερο και σοδα εσωτερικες πως κανουμε...θελω να πω η σοδα να ειναι κλασσικη μαγειρικη φανταζομαι και το μεσον για τις πλυσεις απο το φαρμακειο το παιρνουμε??

Σου γράφω ό,τι είναι δοκιμασμένο:

1. Διατροφή: Κομμένη ζάχαρη και γλουτένη (θέλει κότσια, αλλά αν δεν το κάνεις θα ζεις σε έναν φαύλο κύκλο!). Δίνεις έμφαση σε προβιοτικές τροφές (κεφίρ, γιαούρτι, τουρσιά) ξεκινώντας από μικρή ποσότητα, μην πάθει σοκ ο οργανισμός (1 κγ και αυξάνεις λίγο κάθε μέρα)

2. Βουτάς ένα ταμπόν σε κεφίρ (όχι εμποριίου) ή ακόμα καλύτερα κομπούχα και το αλλάζεις κάθε 3-4 ώρες. Το βράδυ το αφήνεις κανονικά.

3. Κολπικές πλύσεις πρωί βράδυ με βάμμα καλέντουλας (παίρνω το δικό μου από τον Φιλιάνο). 1 κγ βάμμα και το υπολοιπο νερό (χρησιμοποιώ την συσκευή του μπεταντίν)

4. Σκορδο μέσα σε γάζα και το κάνεις ταμπόν, αν και προτιμώ το κεφίρ.

5. Πλύσεις με σοδόνερο (επίσης με συσκευή του μπεταντίν).

6. Υπάρχει ένα τζελ της Αγιουβερδα, αλλά δεν θυμάμαι ακριβώς όνομα. Πολύ καλό!

7. Για πιο χημικό συστήνω το lactal.

Τα 3 πρώτα είναι και τα πιο σημαντικά κατά την γνωμη μου.

Κουράγιο βρε κορίτσι. Θα τελειώσει το μαρτύριο. Κι εμένα με πέτυχες σε ίδια φάση, οπότε σε καταλαβαίνω. Τώρα θα πάω για πλύση με καλέντουλα και ταμπονάκι δροσερό από κεφίρ. :rolleyes: Αν δεν έχεις κεφίρ κανονίζουμε να σου δώσω σπόρους αν θες, να το κάνεις μόνη σου. Είναι και εξαιρετικό προβιοτικό. Κλάσεις ανώτερο από το γιαούρτι, οπότε θα το χρειαστείς ούτως ή άλλως για να το πίνεις και κάθε μέρα. :-)

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Καλημερα,

σχετικα με το θεμα των μυκητιασεων και γενικα των ενοχλησεων...

Μεχρι πριν γεννησω μια φορα μονο επαθα μυκητιαση..την αντιμετωπισα με συμβατικα φαρμακα,υποθετα-καψουλες-κρεμα και ολα καλα...δεν ξαναχα θεμα...μεχρι μετα που γεννησα και ιδως τον τελευταιο οποτε γενικως εχω ενα θεμα εκει κατω...

ειχα κνησμο,εντονα υγρα...ειπα να το αφησω μηπως φυγει μονο του...ελειπε και ο συζυγος οποτε δεν με απασχολουσε αλλο θεμα..την φαγουρα και τα υπολοιπα τα αντεχα..δεν ειδα αποτελεσμα και πηγα γιατρο...μου βρηκε β-αιμολυτικο στρεπτοκοκκο.

Πηρα αγωγη...και μετα παλι τα ιδια συμτωματα--το αφησα κανα δυο μηνες παλι μηπως ηρεμουσε τιποτε...αυτη την φορα ηταν μυκητες (πιθανολογω λογω αντιβιωσεως για τον αιμολυτικο)...εκανα αγωγη και τωρα εχω ηρεμησει απο συμπτωματα.

Εχω μπει ομως σε μια διαδικασια πανικου,δενε χω διαθεση για επαφες,φοβαμαι μηπως εχω πονο και συμπτωματα ξανα και αναρωτιεμαι τι μπορω να κανω ωστε να προλαβω πιθανη εξαρση...

Μην γελατε...κι οποιος ξερει δωστε ιδεες και σωστε!!!

Σου γραφω κι εγω τα δικα μου δοκιμασμενα. ΟΧΙ κολπικες πλυσεις εαν υπαρχει περιπτωση εγκυμοσυνης

1. ταμπον βουτηγμενο σε γιαουρτι με πετσα 2 φορες τη μερα απο κανα 20λεπτο

2. ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΔΙΑΤΡΟΦΗ και επισης ΔΙΑΤΡΟΦΗ.

3. lactofemme. ενα κουτι χαπια ειναι που εχουν τους λακτοβακιλλους που εχει το γιαουρτι, εντελως ακινδυνα

εγω ειχα μυκητες και στο στομα και στον κολπο.

Ειχα βαρεθει τα φαρμακα και το αντιμετωπισα μονο με διατροφη.

Παρατηρησα οτι με πειραζει η ζαχαρη και το κρασι ( με το που ετρωγα ειχα αμεσως φαγουρα), τα εκοψα, εκοψα επισης και οτιδηποτε σε αλευρι ασπρο και μαγια, εκοψα ολα τα γαλακτοκομικα εκτος απο γιαουρτια (οχι αγελαδινα, οχι στραγγιστα, σου προτεινω και τα ΠΝΟΗ ολυμπος με πρεβιοτικα) εκοψα αναψυκτικα, σαλτσες ετοιμες, αλλαντικα, χυμους και φρουτα, μπυρες, ξιδια, καφεδες, κακαο, corn flakes. Δλδ τερμα τα τοστ, οι πιτσες, τα μακαρονια, τα κεικ, τα κουλουρακια

Τον πρωτο καιρο (2 εβδομαδες) ετρωγα αερα κοπανιστο με κρεας, αυγα, μαυρο ρυζι και λαχανικα. Ουτε καν μαυρα μακαρονια. Επισης ετρωγα καθε μερα τζατζικι σπιτικο, γιαουρτια, (επισης ανετα μπορεις να πιεις/φας ξυνογαλα, κεφιρ, γαλοτυρι), σκορδα, αμυγδαλα, χαμομηλι.

Δε φανταζεσαι ομως ποσο τεραστια διαφορα ειδα... Όχι μονο εφυγαν οι μυκητες αλλα γενικα αισθανομαι αλλος ανθρωπος και αισθανομαι τον κολπο μου πεντακαθαρο. Το σεξ εχει επίσης μεγαλη διαφορα. Επισης δεν εχω PMS.

Αυτο που σου ειπε η αλη κοπελα βεβαια δλδ το να τα κοψεις σταδιακα ισως να ναι σωστοτερο απ το μπαμ και κατω που εκανα εγω. Ολα καλα δλδ αλλα προβληματιζομαι γιατι ειμαι στο 2ο μηνα διατροφης και ο κυκλος μου παραειναι μεγαλος... Και λεω μηπως παιζει ρολο το σοκ που εδωσα στον οργανισμο με την αλλαγη στια διατροφικες συνηθειες.

anyway

ελπιζω να εδωσα μια βοηθεια

οτι αλλο θες here we are

Παρατηρησα οτι με πειραζει η ζαχαρη και το κρασι ( με το που ετρωγα ειχα αμεσως φαγουρα), τα εκοψα, εκοψα επισης και οτιδηποτε σε αλευρι ασπρο και μαγια, εκοψα ολα τα γαλακτοκομικα εκτος απο γιαουρτια (οχι αγελαδινα, οχι στραγγιστα, σου προτεινω και τα ΠΝΟΗ ολυμπος με πρεβιοτικα) εκοψα αναψυκτικα, σαλτσες ετοιμες, αλλαντικα, χυμους και φρουτα, μπυρες, ξιδια, καφεδες, κακαο, corn flakes. Δλδ τερμα τα τοστ, οι πιτσες, τα μακαρονια, τα κεικ, τα κουλουρακια

Τον πρωτο καιρο (2 εβδομαδες) ετρωγα αερα κοπανιστο με κρεας, αυγα, μαυρο ρυζι και λαχανικα. Ουτε καν μαυρα μακαρονια. Επισης ετρωγα καθε μερα τζατζικι σπιτικο, γιαουρτια, (επισης ανετα μπορεις να πιεις/φας ξυνογαλα, κεφιρ, γαλοτυρι), σκορδα, αμυγδαλα, χαμομηλι.

Δε φανταζεσαι ομως ποσο τεραστια διαφορα ειδα... Όχι μονο εφυγαν οι μυκητες αλλα γενικα αισθανομαι αλλος ανθρωπος και αισθανομαι τον κολπο μου πεντακαθαρο. Το σεξ εχει επίσης μεγαλη διαφορα. Επισης δεν εχω PMS.

quarter εσύ κανεις σχεδόν γκαπς και δεν το ξέρεις μου φαίνεται! :D

Δες το θεμα που έχουμε ανοιξει για γκαπς και υπάρχει και θεμα με συνταγές.

Θα σου δώσει πολλές ιδέες.

Γενικά αν ψάξεις για συνταγές gaps, scd, paleo θα δεις ότι θα βρεις να τρως πολλά περισσότερο από αερα κοπανιστό! :P

Σε αυτά που τρως πρόσθεσε απαραίτητα ζωμούς από κρεας (1 κουπα την ημερα τουλαχιστον πριν το φαγητό). Θα σε θρεφει σωστά και θα σε χορταίνει.

Και προβιοτικά από τουρσιά ειδικά λάχανο που είναι εξαιρετικά θεραπευτικό!

Αν ενδιαφερεσαι μπορούμε να σου δώσουμε και κεφίρ νερού ή κομπούχα, που μπροστα τους το κεφίρ είναι νεράκι :wink:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=100239&page=94

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=106615&page=32

http://gapsdiet.com/The_Diet.html

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Fairy's mom τώρα κατάλαβα γιατί ένα μπουκαλάκι με Tea Tree Oil σου έχει κρατήσει ένα χρόνο + ! :lol:

Εγώ το θεωρώ απαραίτητο στην αντιμετώπιση της μυκητίασης, δεν θα τα έβγαζα πέρα χωρίς αυτό!

Το χρησιμοποιώ εξωτερικά μαζί με λάδι καρύδας για τη φαγούρα, προληπτικά στο εσώρουχο ή το σερβιεττάκι, ή κατά τη διάρκεια της περιόδου όταν δεν μπορώ να βάλω ταμπόν με κεφίρ: βάζω 20-25 σταγονίτσες ΤΤΟ σ' ένα βιολογικό ταμπόν και τα συμπτώματα υποχωρούνε σχεδόν αμέσως!

Τα υπόλοιπα τα κατάργησα, με κεφίρ και ΤΤΟ αντιμετωπίζω τις μυκητιάσεις και συνήθως φεύγουνε πολύ γρήγορα, είναι και τα δύο σούπερ!

Εννοείται όμως Marsolan ότι κάνω και διατροφή, την GAPS diet αν μας έχεις διαβάσει καμιά φορά.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Σας ευχαριστω παρα πολυ κοριτσια για την αμεση ανταποκριση!!!

Τα εχω διαβασει ολα,και την gaps και τα παντα...

θα σας πω μια αληθεια...

στην διατροφη δεν ξερω αν θα τα καταφερω,θελω να πω οτι παρολο που αρκετα απο τα φαγητα της gaps με ελκουν απιστευτα και τα τρωω ευχαριστα π.χ ζωμοι,λαχανο,τουρσια,προβεια γιαουρτια,ψωμι δεν τρωω πολυ δεν ξερω αν εχω την δυναμη να κοψω απολυτα την ζαχαρη και καποια αλλα!!

Παντως το εχω στον νου μου να τα μειωσω γιατι οπως βλεπω θα χασω ΚΑΙ κιλα αν ξεκινησω...

Στα υπολοιπα...

πριν περιπου 12 χρονια βρισκομουν Γερμανια και ειχα παει σε Ελληνα γυναικολογο εκει ο οποιος μεσα σε αλλα μου ειχε πει και για ταμπον βουτηγμενο σε γιαουρτι προβειο για καταπολεμηση δυσοσμιας κολπου και πιθανων μυκητιασεων..

Οποτε αυτο ως τακτικη μου ειναι πολυ οικειο και το εχω κανει παλιοτερα!

Τα υπολοιπα θα τα κανω σιγουρα γιατι ειλικρινα δεν θελω ξανα ποτε αυτη την αισθηση...

Σκεφτειτε οτι γενικα ειμαι και ανθρωπος που 90% πλενομαι με σκετο νερακι βεβαια συνηθως και χρησιμοποιω πετσετακι μιας χρησεως γιατι θελω να μην επιβαρυνω την περιοχη με χαρτι κλπ!!

Fairy's mom για σπορους κεφιρ που λες,βρισκομαι επαρχια και δεν νομιζω οτι ειναι ευκολο να σε πετυχω αλλα σε ευχαριστω πολυ που το σκεφτηκες!!

Συσκευη κι εγω σημερα προμηθευτηκα αυτη του Bedadin κι επισης στην πολη μας εχουμε ομοιοπαθητικο φαρμακειο που ο φαρμακοποιος ειναι χρονια στο θεμα,εχει τελειωσει και το μεταπτυχιακο του Βυθουλκα..οποτε πιστευω θα βρω βαμα και ολα τα υπολοιπα.

• 1 month later...

Καλησπέρα κορίτσια! Κι εγώ το ίδιο πρόβλημα εδώ και χρόνια...Τα pevaryl έχουν γίνει καλός μου φίλος αλλά φυσικά δεν μου κάνουν σχεδόν τίποτα πλέον...Για κάποιο διάστημα 1-2 χρόνων είχα ηρεμήσει, το αποδίδω στην ομοιοπαθητική και στην αλλαγή τρόπου ζωής, ώστε να νιώθω πιο ευτυχισμένη στην καθημερινότητα μου (πιστεύω ότι όλα συνδέονται με την ψυχολογία μας).

Εδώ και δύο μήνες ξεκίνησα πάλι ομοιοπαθητική, χωρίς αποτέλεσμα όμως. Σκέφτομαι να αλλάξω γιατρό εφ'όσον αυτός δεν με "έπιασε", μπορεί να μου πει κάποια που έχει κάνει τι να περιμένω? (πχ έξαρση?) Και σε πόσο καιρό μπορεί να απαλλαγώ?

Αυτή τη στιγμή έχω μύκητες και για πρώτη φορά πολλά ροζ υγρά χωρίς να περιμένω περίοδο, σας έχει συμβεί? Μου προκαλεί ανησυχία, αλλά δεν θέλω να πάω πάλι στην γιατρό μου, μιας και την έχω χρυσώσει κι αυτή και άκρη δε βγαίνει...

Θα ήθελα επίσης να θίξω το θέμα της ντροπής όταν το πέος του συντρόφου βγαίνει μες τα άσπρα, την αμηχανία της στιγμής και το "ξενέρωμα" του "πάλι δεν μπορώ γιατί έχω κολπίτιδα"...:( Συν τον φόβο μήπως αυτός ξενερώσει κάποια στιγμή μια και καλή λόγω του προβλημάτος...

Οσον αφορά τις μη φαρμακευτικές προσεγγίσεις, σίγουρα βοηθάν οι εξωτερικές πλύσεις με χαμομήλι κατά της φαγούρας, αλλά δεν θεραπεύουν. Τα γιαουρτάκια με πέτσα επίσης, και να τα τρώμε και να βάζουμε επάνω και να καθόμαστε για 20 λεπτά περίπου έτσι! (σκηνή απείρου κάλους! :P).

Επίσης αγαπώ πολύ τους υδατάνθρακες (ζάχαρη, μακαρόνια κλπ), αλλά μετά από αυτά που διάβασα βάζω μπρός για περιορισμό. Και πάω να αγοράσω τώρα σόδα, χαμομήλι και αλοιφή καλέντουλα!

Τέλος να πω ότι ένα φυτικό σκεύασμα που βοηθάει πολύ σε ελαφριές φαγούρες και πρόληψη βακτηριακής κολπίτιδας είναι το Ecovag.

Θα σας ενημερώσω για αποτελέσματα!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...