Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΑΔΕΙΑ ΤΟΚΕΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Marakious

Recommended Posts

ουσιαστικά αν πάρεις τα πάντα που δικαιούσε μαζεμένα, κάθεσαι 2 μήνες άδεια τοκετου+2 μήνες άδεια λοχείας+ 4 μήνες άδεια μιεωμένου +6 μήνες άδεια νέου ασφαλιστικού+2 μηνες άδεια έτους (γιατί θα έχεις αλλάξει έτος και θα δικαιούσε άλλο ένα μήνα)= 16 μηνες !!

άρα μέχρι να γυρίσεις μπορεί να μην σε χριεάζεται ή να σε έχει αντικαταστήσει και τελοςπάντων μπορεί να σε απολύσει ωραιότατο (το έτος προστασίας 1 έτους θα έχει παρέλθει προ πολλού)! !!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 178
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ουσιαστικά αν πάρεις τα πάντα που δικαιούσε μαζεμένα, κάθεσαι 2 μήνες άδεια τοκετου+2 μήνες άδεια λοχείας+ 4 μήνες άδεια μιεωμένου +6 μήνες άδεια νέου ασφαλιστικού+2 μηνες άδεια έτους (γιατί θα έχεις αλλάξει έτος και θα δικαιούσε άλλο ένα μήνα)= 16 μηνες !!

άρα μέχρι να γυρίσεις μπορεί να μην σε χριεάζεται ή να σε έχει αντικαταστήσει και τελοςπάντων μπορεί να σε απολύσει ωραιότατο (το έτος προστασίας 1 έτους θα έχει παρέλθει προ πολλού)! !!!

:D Ακριβώς αυτό! Ποιον συμφέρει τελικά; :evil::evil::evil:

Μας υποχρεώσανε δηλαδή!

-Εφτασα σε σημείο να μην ξέρω αν χαίρομαι ή όχι που θα ψηφιστηκε ο νόμος!Ο δικός μου μισθός είναι πολυ σημαντικός και συνεισφέρω κατά το ημισυ στο σπίτι!Με τον παλιό νόμο είχα ελπίδες .. τώρα την κατσαμε και αν και ήθελα οσο τίποτα στον κόσμο να γίνει αλλαγη και στον ιδιωτίκό τομέα για να μεγαλώσω τη μπουμπου ...αλλα να σε προστατευει πάλι από την απόλυση όχι έτσι!Άρα είναι σταχτη στα μάτια! :x

Ψηφίστηκε λοιπόν ο νόμος, αλλά δεν είναι υποχρεωτικό να το κάνεις...Απλά ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΑΝ ΘΕΛΗΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙΣ 6 ΜΗΝΕΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ...

Εγώ θα το κάνω ας πούμε γιατί θεωρώ πιο σημαντικό να κάτσω με το μωρό τους πρώτους μήνες της ζωής του, παρά να επιστρέψω στη δουλειά. Και απλά ελπίζω ότι δεν θα απολυθώ, και το βασίζω στην ανθρώπινη πλευρά του εργοδότη.Και θα χρησιμοποιήσω βέβαια το μειωμένο ωράριο ως έχει όταν επιστρέψω, δεν θα κάτσω κι άλλο... Θα είναι σαν περίοδος προσαρμογής.

Απλά θέλει λίγο συζήτηση με τους εργοδότες. Προχθές πήρα τηλ. στη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων, και μου είπαν ότι με πιάνει , δηλ ισχύει για όσες γέννησαν από 04/04 και μετά.

Όσο για την υπουργική απόφαση που εκκρεμμεί, απλά όταν βγει, θα δούμε μήπως πιάνει και κοπέλες που γέννησαν νωρίτερα.

Στη δουλειά ακόμα δεν το έχω ανακοινώσει, και θα το κάνω μετά το Πάσχα...

1Iik.png

Μακάρι να είναι έτσι αλλα πως το λέω αυτό που ήδη μου πριονίζουν την καρέκλα ως "υψηλόμισθηγια τη θέση μου υπαλληλος"!

Παρα πολυ σημαντικό θεωρώ να μεγαλώσω το μωρο μου αλλα αν μετά δεν ξαναβρώ δουλειά με ίδιες αποδοχές θα δυσκολευτώ και εγώ και αυτό!Μη φανταστεις εχουμε μικρομεσσαιους μισθούς και οι δυο και γιάυτο σκαω!Αν μπορουσε εστω ο ένας μόνος του να μας συντηρίσει δεν θα το συζητουσα..

Μάλλον θα πάρω μονο το εξάμηνο και όχι τους 4 μήνες απο το μειωμένο.

Αρκεί να μου το επιτρέψουν...

Σας εύχομαι με το καλό να ερθουν τα μωράκια σας!

Σήμερα πάλι το ανάφεραν στη πρωινή εκπομπή του Παπαδάκη, ο μισθός θα είναι ο βασικός και θα πληρωνόμαστε από τον ΟΑΕΔ, δεν θα παίρνομε λεφτά από πουθενά αλλού άρα ο μισθός θα είναι 650ευρώ. Ο ΟΑΕΔ θα κάνει μικρές κρατήσεις για το ΙΚΑ. Τα ένσημα συνταξιοδότησης.

Γενικά εμένα με προβληματίζει το διάστημα μετά των 2 μηνών + 6μηνες + μειωμένο ωράριο 2 χρόνων τι γίνεται. Γιατί είπαν επίσης ότι ο εργοδότης θα έχει δικαίωμα να σε διώξει κατά τη διάρκεια του μειωμένου ωραρίου, δεν σε προστατεύει πλέον ο νόμος. Και θα σε διώξει γιατί θα σε έχει ήδη αντικαταστήσει με κάποια κοπέλα για να φέρει εις πέρας τη δουλειά του όσο θα λείπεις και ενδεχομένως θα την πληρώνει λιγότερο από εσένα ως νέα υπάλληλο. Στο νέο ασφαλιστικό προσθέσανε αυτούς τους 6 μήνες για να μας κλείσουν τα μάτια για την αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και όχι για να μας εξυπηρετήσουν διαφορετικά δεν θα το άφηναν στη κρίση του εργοδότη.

1123994.png

Διαφημίσεις

Σήμερα πάλι το ανάφεραν στη πρωινή εκπομπή του Παπαδάκη, ο μισθός θα είναι ο βασικός και θα πληρωνόμαστε από τον ΟΑΕΔ, δεν θα παίρνομε λεφτά από πουθενά αλλού άρα ο μισθός θα είναι 650ευρώ. Ο ΟΑΕΔ θα κάνει μικρές κρατήσεις για το ΙΚΑ. Τα ένσημα συνταξιοδότησης.

Γενικά εμένα με προβληματίζει το διάστημα μετά των 2 μηνών + 6μηνες + μειωμένο ωράριο 2 χρόνων τι γίνεται. Γιατί είπαν επίσης ότι ο εργοδότης θα έχει δικαίωμα να σε διώξει κατά τη διάρκεια του μειωμένου ωραρίου, δεν σε προστατεύει πλέον ο νόμος. Και θα σε διώξει γιατί θα σε έχει ήδη αντικαταστήσει με κάποια κοπέλα για να φέρει εις πέρας τη δουλειά του όσο θα λείπεις και ενδεχομένως θα την πληρώνει λιγότερο από εσένα ως νέα υπάλληλο. Στο νέο ασφαλιστικό προσθέσανε αυτούς τους 6 μήνες για να μας κλείσουν τα μάτια για την αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και όχι για να μας εξυπηρετήσουν διαφορετικά δεν θα το άφηναν στη κρίση του εργοδότη.

Αυτα ακριβώς λέω κι εγώ στην ενότητα για το νέο νομοσχέδιο! :wink:

Μα δεν καταλαβαίνω!!!

Τα 650€ είναι ο βασικός μισθός για ποιον?

Το ίδιο είναι για μια κοπέλα ανειδίκευτη 18 ετών και το ίδιο για μία 35 ετών απόφοιτη πανεπιστημίου, με 10 χρόνια εμπειρία???

Μας δουλεύουνε??? :twisted:

t6c4p3.pngXRnsp2.png

Μα δεν καταλαβαίνω!!!

Τα 650€ είναι ο βασικός μισθός για ποιον?

Το ίδιο είναι για μια κοπέλα ανειδίκευτη 18 ετών και το ίδιο για μία 35 ετών απόφοιτη πανεπιστημίου, με 10 χρόνια εμπειρία???

Μας δουλεύουνε??? :twisted:

:lol::lol::lol: Μας δουλεύουνε... Πάλι τον εργοδότη συμφέρει..

Εγώ έχω αρχίσει να πιστεύω ότι στο νέο ασφαλιστικό προσθέσανε αυτούς τους 6 μήνες για να μας αποπροσανατολίσουν και να μην δώσουμε σημασία στην αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης που είναι και αυτό πολύ βασικό θέμα. Τουλάχιστον αν ήθελαν να το κάνουν σωστά θα έπρεπε να μας προστάτευαν από την απόλυση κατά τη διάρκεια του μειωμένου ωραρίου.

Καλό Πάσχα μέλλουσες μαμάδες!

: :D

1123994.png

Διαφημίσεις

και στο δημόσιο παίρνουν ολόκληρο το μισθό τους + κανείς δεν τους κουνάει! μεγάλη αδικία για εμάς!

Kαι μετά σου λένε γιατί θέλουνε ολοι να μπουνε στο Δημοσιο.........

ltPsp2.png

ΠΗΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΤΟ ΤΗΛ.210-5295141 ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Η ΚΟΠΕΛΑ ΠΟΥ ΤΟ ΣΗΚΩΣΕ ΟΤΙ ΜΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ 20 ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΤΟ ΧΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ.ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΑΚΟΜΗ ΟΤΙ ΠΙΑΝΕΙ ΟΣΕΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΟΥΣΤΑΝ ΣΕ ΦΑΣΗ ΛΟΧΕΙΑΣ ΣΤΙΣ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ.ΤΗ ΜΕΡΑ ΔΗΛ.ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ.ΤΗΝ ΞΑΝΑΡΩΤΗΣΑ ΔΗΛ.¨¨ΕΓΩ ΠΟΥ ΗΜΟΥΝΑ ΣΕ ΛΟΧΕΙΑ ΣΤΙΣ 3/4 ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ; ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΣΤΕ.ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΤΗΣ ΛΕΩ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 5/5 ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ.ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΒΓΕΙ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ.ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΜΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΙΤΕ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΣΑΣ ΟΤΙ ΔΙΚΑΙΟΥΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΧΡΗΣΗ ΣΤΗΝ 6ΜΗΝΗ ΑΥΤΗ ΑΔΕΙΑ. :D ΑΥΤΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΑΥΤΑ ΣΑΣ ΛΕΩ ΚΑΙ ΕΓΩ.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ.

ΝΕΑ ΜΗΤΕΡΑ

Διαφημίσεις

Καλησπέρα! Μήπως ξέρει κάποια από σας πώς ακριβώς μετατρέπεται το μειωμένο ωράριο σε άδεια μητρότητας συνεχόμενη? Παρ΄όλο που δουλεύω σε δημόσια υπηρεσία με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου δεν είμαι σίγουρη πως το υπολόγισαν σωστά... Μου είπαν αυθαίρετα πως μετατρέπεται σε 101 ημερολογιακές μέρες, και όσο και αν ρώτησα στην επιθεώρηση εργασίας πώς γίνεται η μετατροπή η απάντηση που έλαβα : είναι στην ευχέρεια του εργοδότη πως θα το υπολογίσει...???

Χαιρετώ ολους-ολες σας.

Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση σχετικα με την αδεια μειωμενου ωραριου.Απ' οτι διαβασα μπορεις να την παρεις ολη μαζι και θα αντιστοιχει καπου σε 4 μηνες.Μετα την παροδο βεβαια αυτου του χρονικου διαστηματος εργαζεσαι κανονικα 8 ωρο.Στο διαστημα ομως των 4 μηνων θα πληρωνεσαι και εαν ναι απο ποιον;Απο τον εργοδότη που ουσιαστικα δεν σε εχει στη δουλεια του;

Ευχαριστω προκαταβολικα για τις απαντησεις σας και καλως σας βρηκα.-

Καλημέρα σας

Απ όσο ξέρω απ τον εργοδότη σου πληρώνεσαι σε αυτή την περίπτωση αλλά θα πρέπει να έρθει η ενημέρωση για ο νεο ασφαλιστικό στην εταιρία σου διότι ίσως έχει αλλάξει κάτι.

1123994.png

Κορίτσια, εμένα μου είπαν ότι ακούσανε ότι το εξάμηνο θα ισχύει μονο εφόσον δίνει την συγκατάθεση του ο εργοδότης.

Ξέρετε αν ισχύει αυτό; Δηλαδή αν δεν θέλει ο εργοδότης να λείψεις 6μήνο μπορεί να στο σταματήσει;

Λογικά έτσι οι περισσότεροι θα αρνηθούν να το δώσουν...

Ας μου απαντήσει κάποια που γνωρίζει ακριβώς αν ισχύει γιατί αυτό πολύ με χάλασε...

ΕΧΤΕΣ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΤΗΝ ΒΡΑΔΥΝΗ ΟΤΙ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΙΧΥΣΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Η ΕΞΑΜΙΝΗ ΑΔΕΙΑ.

ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΝΑ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΡΓΟΔΟΤΗ

Άρθρο 142

Ειδική παροχή προστασίας μητρότητας

Η μητέρα που είναι ασφαλισμένη του ΙΚΑ − ΕΤΑΜ,

και εργάζεται με σχέση εργασίας ορισμένου ή αορί−

στου χρόνου σε επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις, μετά

τη λήξη της άδειας λοχείας και της ισόχρονης προς

το μειωμένο ωράριο άδειας, όπως προβλέπεται από

το άρθρο 9 της ΕΓΣΣΕ των ετών 2004 − 2005, δικαι−

ούται να λάβει ειδική άδεια προστασίας μητρότητας

έξι (6) μηνών.

Αν δεν κάνει χρήση της προβλεπόμενης από την ως

άνω ΕΓΣΣΕ ισόχρονης προς το μειωμένο ωράριο άδειας,

η μητέρα δικαιούται αμέσως μετά τη λήξη της άδειας

λοχείας την ως άνω ειδική άδεια προστασίας της μη−

τρότητας, στη συνέχεια δε και το μειωμένο ωράριο που

προβλέπεται από το άρθρο 9 της ΕΓΣΣΕ του έτους 1993,

όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

Κατά τη διάρκεια της ως άνω ειδικής άδειας, ο ΟΑΕΔ

υποχρεούται να καταβάλλει στην εργαζόμενη μητέρα

μηνιαίως ποσό ίσο με τον κατώτατο μισθό, όπως κάθε

φορά καθορίζεται με βάση την ΕΓΣΣΕ, καθώς και ανα−

λογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας με βάση

το προαναφερόμενο ποσό

Σε περίπτωση απασχόλησης μέχρι και 4 ώρες ημε−

ρησίως ή μέχρι 13 ημέρες το μήνα, κατά τη διάρκεια

του εξαμήνου, που προηγείται της άδειας κυοφορίας,

το καταβαλλόμενο από τον ΟΑΕΔ ποσό ισούται με το

μισό του καθοριζόμενου ανωτέρω.

Ο χρόνος της ειδικής άδειας προστασίας της μητρό−

τητας λογίζεται ως χρόνος ασφάλισης στον κλάδο σύ−

νταξης του ΙΚΑ − ΕΤΑΜ, οι δε προβλεπόμενες εισφορές

υπολογίζονται επί του κατά περίπτωση αναφερόμενου

παραπάνω ποσού, από το οποίο ο ΟΑΕΔ παρακρατεί

την προβλεπόμενη εισφορά ασφαλισμένου και την απο−

δίδει στο ΙΚΑ − ΕΤΑΜ, μαζί με την προβλεπόμενη εισφο−

ρά εργοδότη που βαρύνει τον Οργανισμό.

Κατά τη διάρκεια της ειδικής άδειας προστασίας της

μητρότητας, έχουν εφαρμογή οι διατάξεις του άρθρου

1 του ν. 3227/2004 (ΦΕΚ 31 Α΄) και η 30874/23.4.2004

(ΦΕΚ 1023 Β΄) κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερι−

κών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Οικονο−

μίας και Οικονομικών και Απασχόλησης και Κοινωνικής

Προστασίας.

Με απόφαση του Υπουργού Απασχόλησης και Κοινω−

νικής Προστασίας ρυθμίζονται η διαδικασία, ο τρόπος

και οι λοιπές προϋποθέσεις εφαρμογής των διατάξεων

του παρόντος άρθρου, καθώς και κάθε αναγκαία λε−

πτομέρεια

an1cCvQ0g410010Nzc3NzlkaHwxNTc1NzYzZGF8SCBWYXNpbGlrb3VsYSBtb3UgZWluYWk.gif

Yπουργική απόφαση για πρόσθετο εξάμηνο άδειας στις εργαζόμενες μητέρες

Την υπουργική απόφαση που διασφαλίζει ένα πρόσθετο εξάμηνο άδειας για τις εργαζόμενες μητέρες, υπέγραψε σήμερα η υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Φάνη Πάλλη-Πετραλιά.

Η διάταξη αυτή, σε εφαρμογή του πρόσφατου ασφαλιστικού νόμου που ισχύει από τις 3/4/2008, διαμορφώνει συνολικά την άδεια μητρότητας σε 13,6 μήνες και, όπως υπογράμμισε η κ. Πετραλιά, θα αφορά και τις μητέρες που σήμερα βρίσκονται σε λοχεία.

Τα παραπάνω δήλωσε η υπουργός Απασχόλησης κατά τη σημερινή της επίσκεψη στον ΟΑΕΔ, όπου είχε συνάντηση με το διοικητή του Οργανισμού Γ. Βερναδάκη και άλλα ηγετικά στελέχη του.

Η κα Πετραλιά, μετά τη συνάντηση, έκανε λόγο για πολύ σημαντικό έργο και δυναμική του οργανισμού, ενώ υπογράμμισε ότι η αντιμετώπιση της ανεργίας απαιτεί μεγάλα βήματα και ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης.

Η υπουργός πρόσθεσε επίσης ότι προτεραιότητα για την κυβέρνηση αποτελεί ειδικότερα η αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων και των γυναικών.

Κέρδος online 7/5/2008 16:01

Η γυναίκα μου βρίσκεται σε άδεια μητροτητας, η οποία λήγει τον Ιούνιο, οποτε και πρεπει να επιστρεψει στη δουλεια.

Γεννησε περυσι Μαιο.

Δικαιούται το εξαμηνο ή οχι?

Μπερδευομαι επειδη μιλαει για αδεια λοχειας.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...