Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΑΔΕΙΑ ΤΟΚΕΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Marakious

Recommended Posts

ρώτησα και έμαθα για το νέο ασφαλιστικό, ότι δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως 7/4, αλλά για να έχει ισχύ πρέπει να βγει υπουργική απόφαση, η οποία εκκρεμεία ακόμα.... περιμένουμε λοιπόν...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 178
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

αααα, δημοσιεύτηκε λοιπόν...

ωραία... άντε τον φάγαμε τον γάιδαρο. Να βγει και η κ(*οαπόφαση να τελειώνουμε γιατί την άλλη βδομάδα σταματάω από τη δουλειά.

ΝΑ ΞΕΡΩ ΠΟΤΕ ΓΥΡΙΖΩ ΝΤΕ!!!

1Iik.png

Καλημέρα Κορίτσια.

Με το νέο νόμο από την στιγμή που θα επιστρέψω στην δουλειά(υπολογίζω 8 Απριλίου 2009 είναι μέσα και η άδεια καλοκαιριού) μετά για 30 μήνες θα έχω μια ώρα άδεια την ημέρα ή με το νέο νόμο παύει να ισχύει αυτό ;

Αν δεν βγει η υπουργική απόφαση ο νόμος δεν ισχύει παρόλο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης;

Έχω να συζητήσω με το αφεντικό μου το θέμα της άδειας και θα ήθελα να ξέρω τι θα του πω.

an1cCvQ0g410010Nzc3NzlkaHwxNTc1NzYzZGF8SCBWYXNpbGlrb3VsYSBtb3UgZWluYWk.gif

Μετά την άδεια τοκετου (56 ημέρες) και λοχείας (63 ημέρες) μπορείς είτε να πάρεις απευθείας τους 6 μήνες (εφόσον ιχύσει τελικά το νέο ασφαλιστικό) και μετά να επιστρέψεις με μειωμένο ωράριο, είτε να πάρεις το μειώμενο ωράριο σε ημέρες αδείας και μόλις ληξει να πάρειτς τους 6μήνες,αλλά επιστρέφοντας δουλεύεις κανονικά 8ωρο.

αν δεν βγει υπουργική απόφαση δεν ισχύει το νέο νομοσχέδιο.

Διαφημίσεις

Διαφημίσεις

τα € 650 τα παιρνεις συνολικα για τους 6 μηνες ή καθε μηνα ;;;

καλέ τον μήνα!

αααααα..οκ γιατι το πρωι στο Παπαδάκη το ακουσα σαν επιδομα!!!οκ!!ευχαριστω

pEmXp3.png

Θα είναι σαν μισθός και καλά -καταξοδευτήκανε- οπότε κάθε μήνα.

είχε στον παπαδάκη τέτοιο θέμα??? φτου! να μην το ξέρω...

ναι το ειχε αρκετα πρωι ομως για αυτο και το ειδα!!!

pEmXp3.png

Διαφημίσεις

ΠΑΝΤΩΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΕΝΝΗΣΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ.

όχι απαραίτητα, λέγανε οτι μπορεί να ισχύσει και από 01/01/08, το ένα ή το άλλο.

Εμένα που γέννησα πριν ένα μήνα και είμαι σε άλλο ταμείο (όχι ΙΚΑ) απο το υπουργείο εργασίας (τηλ. 210.33.68.000) μου είπαν οτι θα με πιάνει. Μένει μόνο η κοινοποιήση στα άλλα ταμεία και θα είναι άμεσα σε ισχύ.

Μαμά της Ναταλίας και της Λυδίας...

καλημέρα σε όλους

Είμαι καινούρια στο φόρουμ και έχω όμως μια σημαντική πληροφορία να δώσω. Επειδή με ενδιαφέρει η ειδική άδεια προστασίας της μητρότητας και έχω γεννήσει το νοέμβριο του 2007 μετά απο πάρα πολλα τηλέφωνα σε ΓΕΣΕΕ και υπουργείο μου είπαν οτι περιμένουν την εγκύκλιο για τις διευκρινήσεις. Μια προυστάμενη μου πρότεινε να στειλω μέιλ στον τύπο για να πιέσω ώστε να περιληφθούν όλα τα παιδάκια των οποίων η μητέρα ήταν σε άδεια την ημερομηνία ψήφισης του νόμου. Σας δίνω λοιπόν μερικές ηλεκτρονικές διευθύνσεις από εκπομπές και εφημερίδες που εγώ έστειλα μέιλ. Όσο ποιό πολλά μειλ στείλουμε τόσο πιο πολλές πιθανότητες έχουμε να περιληφθούν τα παιδία μας στην εγκύκλιο

[email protected]

[email protected]

[email protected]

[email protected]

[email protected]

[email protected]

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΜΑΜΑ.ΓΕΝΝΗΣΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΚΑΙ ΓΩ ΓΙΑ ΤΗΝ 6 ΜΗΝΗ ΑΔΕΙΑ. ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΣΤΟ MAIL ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ.

ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ. ΠΟΥ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΒΛΑΣΤΑΡΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΞΕΝΑ ΧΕΡΙΑ?

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Na ti eseila ego

καλημέρα,

Ονομάζομαι .............. είμαι ιδιωτική υπάλληλος ασφαλισμένη στο ΙΚΑ και έχω 2 παιδάκια. Το μικρό γεννήθηκε στις 7 νοεμβρίου 2007. Σήμερα και έχοντας κάνει χρήση όλων των νόμιμων αδειών που δικαιούμαι είμαι ακόμα μαζί με το παιδί.

Η ερώτησή μου είναι η εξής.

Στο νέο νόμο για το ασφαλιστικό δεν έχει διευκρινηστεί ακόμα από πότε θα ισχύει η 6μηνη άδεια ειδικής προστασίας μητρότητας. Άκουσα οτι υπάρχει η σκέψη να ισχύει για όσα παιδιά γεννήθηκαν από1/1/2008.

Δεν είναι άδικο για όσα γεννήθηκαν πριν την ημερομηνία αυτή να μην οφεληθούν την παρουσία της μητέρας; Ο κ. πρωθυπουργός είπε να βοηθηθούν οι μητέρες όταν τα παιδιά είναι μικρά και τις έχουν πραγματικά ανάγκη. Αν τελικά ισχύσει το 1/1/2008 δεν θα αποκλειστούν αυτόματα όλα τα υπόλοιπα παιδάκια τα μεγαλύτερα των 4 μηνών που γεννήθηκαν πριν από αυτή την ημερομηνία;

Δεν θα έπρεπε ας πούμε να ισχύει για όλα τα παιδάκια, των οποίων είναι η μητέρα τους σε άδεια την ημερομηνία ψήφισης του νόμου; Ελπίζω με την συμβολή των μέσων μαζικής ενημέρωσης να δωθεί μια δίκαιη διευκρινηστική απάντηση για όλες τις οικογένιες, τις μητέρες και κυρίως τα μικρά παιδάκια, σας ευχαριστώ,

....................

Καλημέρα,

Εγώ, πρώτα ο Θεός, γεννάω αρχές Σεπτεμβρίου, οπότε, λογικά θα μπορώ να ενταχθώ στις δικαιούχους της 6μηνης άδειας. Το ερώτημα μου είναι το εξής:

"Μπορώ, αν έρθω σε συνεννόηση με τον εργοδότη, να εργάζομαι κανονικα, αλλά να φαίνεται πως είμαι με άδεια, ώστε και να πληρώνομαι απο τον εργοδότη μου και απο τον ΟΑΕΔ; Τα ένσημα, στην συγκεκριμένη περίπτωση θα μου τα βάζει το ΙΚΑ, έτσι δεν είναι; Δεν νομίζω να τα χάνω, ούτε να χρειάζεται να τα πληρώνει ο εργοδότης; Ισχύει κάτι τέτοιο; Θα μπορώ να το κάνω...κάτω απ' το τραπέζι;

Κατσε ντε πρωτα να τεθεί σε ισχυ που το περιμενουν τόσες χιλιαδες μανούλες για νομιμη χρηση!!!!!!!!!!!!!!!!!!! και μετά θα δεις τι περιθωρια έχεις για να το εκμεταλλευτείς όπως κρίνεις!! μην τους βάζουμε ιδέες απο τώρα!!!! :wink:

Οι θησαυροί μου:

Δημήτρης 5,5 χρονών, Ματθαίος 22 μηνών

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...