Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τι ποσο πηρατε απο τον Ο.Α.Ε.Δ ???

Recommended Posts

Καλημερα σας.....

Μετα απο 3 μηνες που κατεθεσα τα χαρτια μου στον οαεδ για συμπληρωματικη παροχη μητροτητας ,πληρωθηκα χθες...μολις 280 ευρω....

Ειχε χαθει ο φακελος μου και καποια ενσημα και ολα αυτα με κανουν να πιστευω πως κατι ισως να εγινε λαθος...

Τηλεφωνησα στα κεντρικα στην Αθηνα και μου ειπαν πως μπορω να ζητησω επανεξεταση του φακελου μου και αυτο εχω σκοπο να κανω σημερα...

Αληθεια εσεις εχετε καμια σας παρομοια εμπειρια?

Σας ετυχε να ζητησετε επανεξεταση του φακελου?

Αν οχι τι ποσο πηρατε?

ulzbp3.png?RHvFPiSs3fxAp3.png?nm7c3Vpz

Διαφημίσεις

Δες και εδω

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=56098

Μηπως ηταν το δωρο Πασχα?

Μηπως ο 1ος μηνας ειναι αναλογικα οταν ξεκιναει προς το τελος του μηνα το 6μηνο?

Το επιδομα μητροτητας ή το παίρνεις ή δεν το παιρνεις.

280 ευρω δεν νομιζω ...... ουτε καν λαθος δεν δικαιολογει .

Χαρτι αναλυσης με μερες πληρωμης και ποσα σου εδωσαν?

Τι λεει?

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Η συμπληρωματικη παροχη μητροτητας ειναι ενα ποσο που σου δινει ο οαεδ μετα απο το επιδομα τοκετου του ικα.

Σου δινει δηλαδη τι διαφορα ....και μετα πληρωνεσαι για 6 μηνο

Επομενως Elenik δεν ειναι δωρο Πασχα κ.τ.λ

συγνωμη απλα επειδη πρωτη φορα το ακουω...τι ειναι η συμπληρωματικη παροχη μητροτητας?και ποιες το δικαιουνται?

Eλένη πάει καιρός που γέννησες και φαίνεται τα έχεις ξεχάσει ;)

Τα επιδόματα που παίρνουμε είναι κυοφορίας, λοχείας και μητρότητας. Τα δυο πρώτα τα παίρνουμε απ' το ΙΚΑ και το τελευταίο το δίνει ο ΟΑΕΔ, είναι η διαφορά των επιδομάτων που σου έδωσε το ΙΚΑ σε σχέση με αυτά που θα έπαιρνες αν δουλευες (σε σχέση με τον μισθό σου δλδ). Δεν είναι κάτι καινούριο.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Διαφημίσεις

α οκ..θυμαμαι ειχ παρει κανενα 700αρι..απο εκει...και πεταξα απο τη χαρα μου...

αυτο που δεν προλαβα ειναι το εξαμηνο...μετα βγηκε...αλλα ετσι και αλλιως το γραφειο που δουλευα εκλεισε και δεν επεστρεψα ποτε απο την αδεια γεννας!ημουν απο τις πολυ τυχερες...(ειρωνικα το λεω)

Η συμπληρωματικη παροχη μητροτητας ειναι ενα ποσο που σου δινει ο οαεδ μετα απο το επιδομα τοκετου του ικα.

Σου δινει δηλαδη τι διαφορα ....και μετα πληρωνεσαι για 6 μηνο

Επομενως Elenik δεν ειναι δωρο Πασχα κ.τ.λ

α σορυ.

Νομιζα οτι αναφερετε στο 6μηνο. Για αυτο και το λινκ που παρεπεμψα

(ε ρε τι κανει η γρηγορη αναγνωση:lol:)

δεν είναι στάνταρ το ποσό, εξαρτάται από τον μισθό σου

δες πόσα πήρες από το ΙΚΑ και υπολόγισε πόσα θα έπαιρνες αν αυτούς τους μήνες δούλευες

αυτή τη διαφορά θα πάρεις απ' τον ΟΑΕΔ

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Το ποσο που παιρνεις νομιζω ειναι η διαφορα του μισθου που θα επαιρνες αν δουλευες -αυτα που πηρες απο το ΙΚΑ.

Να ειναι αυτα 280,00 ? μονο...:confused:

Διαφημίσεις

Γέννησα την μικρή στις 20/10/09 και από τον ΟΑΕΔ πήρα στο χέρι μετά από ένα 3μηνο ανα θυμάμαι καλά κάπου στα 900 ευρώ - ενώ στον Νικόλα (είχα γεννήσει 04/2008) είχα λάβει περίπου 800 ευρώ... Δεν ξέρω πως τα υπολογίζουν, αλλά, καλό θα ήταν, να το επανεξετάσεις το θέμα. 280 ευρώ μου φαίνονται πολύ λίγα χρήματα... πόσα λεφτά φαίνεται ο μισθός σου στο ΙΚΑ????

x3lfp2?r=1334129047

ziswp2.png

Δουλευω ως 6ωρη και σε ολη την εγκυμοσυνη δεν πηρα καθολου αναρρωτικες αδειες

Ο μισθος μου ειναι 650 ευρω καθαρα και απο το ΙΚΑ πηρα συνολικα 3800 ευρω για τις 119 μερες που καθησα

Μπορεις να βγαλεις ακρη?

Νομίζω ότι σωστά στα εδωσαν. Τα μεικτά σου πόσο είναι? Γύρω στα 750?

Στα 3800 υποθέτω συμπεριλαμβάνεις και το επίδομα τοκετού? (πόσο είναι δε θυμάμαι, κάπου 900 ευρώ?)

Οποτε ναι, δεν εχεις να παρεις πολλά από τον ΟΑΕΔ.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

782 περιπου μικτα ...

3800 ολα μαζι ναι...

Λες οτι καλα πηρα ε? Αυτα επρεπε ετσι?

Ακουγα πολλα απο αλλες κοπελες και μου φανηκαν λιγα...

Να δουμε ποτε θα πληρωθω για το 6 μηνο .. κατεθεσα τα χαρτια μου αλλα εδω αργουν πολυ...

Σ ευχαριστω zouzounel

Διαφημίσεις

Οπως τα λες, λογικά ακούγονται αυτά που σου έδωσαν.

Πάντως δε χάνεις τίποτα να ζητήσεις επανεξέταση, ποτέ δεν ξέρεις. Να σου ζητήσουν πίσω χρήματα πάντως δεν προκειται, σίγουρα! :)

Δικαιούσαι και από τον εργοδότη εναν μισθό ασθενείας, στον έδωσε? Γιατι πολλοί κάνουν την πάπια ;)

EXXQp3.pngAIzKp2.png

• 1 month later...
Καλημερα σας.....

Μετα απο 3 μηνες που κατεθεσα τα χαρτια μου στον οαεδ για συμπληρωματικη παροχη μητροτητας ,πληρωθηκα χθες...μολις 280 ευρω....

Ειχε χαθει ο φακελος μου και καποια ενσημα και ολα αυτα με κανουν να πιστευω πως κατι ισως να εγινε λαθος...

Τηλεφωνησα στα κεντρικα στην Αθηνα και μου ειπαν πως μπορω να ζητησω επανεξεταση του φακελου μου και αυτο εχω σκοπο να κανω σημερα...

Αληθεια εσεις εχετε καμια σας παρομοια εμπειρια?

Σας ετυχε να ζητησετε επανεξεταση του φακελου?

Αν οχι τι ποσο πηρατε?

εγω νομιζω οτι στα εδωσαν σωστα γιατι εκει κοιτανε τι πηρες απο το ικα τι μισθο ειχες και τα υπολογιζουν....εγω πηρα 637ευρω και εχω βασικο 950 μισθο αλλα πηραλιγα στην αρχη μολης800 ευρω οταν σταματησα για αδεια τοκετου δηλαδη!!

η αδερφη μου γεννησε και αυτη πηρε στην αδεια τοκετου 1300 με μισθο 500 και απο το οαδε για το συμπληρωματικο πηρε μολης 9ευρω... εκανε τοσα χαρτια τοσο τρεξιμο μονο για 9.00 ευρω οποτε καλα που πηρες και τοσα..

Σοβαρα??Μονο 9??Παλι καλα εγω...Ζητησα να τα ξαναδουν και μου ειπαν πως δεν γινεται ...<Αυτα ειναι>

Ευτυχως αρχισε το 6 μηνο και περνω 690 ...Πολυ καλα αν σκεφτεις πως στη δουλεια μου επερνα 650

Σοβαρα??Μονο 9??Παλι καλα εγω...Ζητησα να τα ξαναδουν και μου ειπαν πως δεν γινεται ...<Αυτα ειναι>

Ευτυχως αρχισε το 6 μηνο και περνω 690 ...Πολυ καλα αν σκεφτεις πως στη δουλεια μου επερνα 650

ναι!!! και εμεις αυτο ειπαμε οτι τζαμπα χασιμο χρονου ηταν πιο πολλα χαλασε για βανζινι.......:( 650! τοτε μια χαρα εισαι τωρα 40 ευρω παραπανω....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...