Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δε δοκιμάζει με τίποτα νέα φαγητά...

Recommended Posts

Μπροκολο εχεις δοκιμασει? Πολλα μωρα το τρωνε.....

Θα περασω αυριο απο το βιολογικο να δω αν εφερε τις ρυζογκοφρετες να σου πω ακριβως μαρκα γιατι οι συγκεκριμενες ειναι πολυ ωραιες κι αφρατες....δεν ειναι ολες πετυχημενες...μερικες δεν τρωγονται καν........νομ,ιζω probios λεγεται η μαρκα αλλα θα το τσεκαρω.....

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 164
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• babystar

babystar 56 δημοσιεύσεις

• DALIA

DALIA 20 δημοσιεύσεις

• G.STONE

G.STONE 18 δημοσιεύσεις

• vera

vera 17 δημοσιεύσεις

Μπροκολο εχεις δοκιμασει? Πολλα μωρα το τρωνε.....

Στο χέρι δε δοκίμασα να της το δώσω...Το έβαλα μέσα στη σούπα της και έφτυνε ΚΑΙ τη σούπα, ενώ κανονικά την τρώει και έτσι υπέθεσα φταίει η γεύση που έδωσε το μπρόκολο...

Θα περάσω κι εγώ αύριο από το βιομάγαζο, θα δω τι έχει και αν βρω κάτι με τις περιγραφές σου, θα το πάρω!

Και πάλι ευχαριστώ!

ειναι μπλε η συσκευασια και ιταλικο......εχει με αλατι και χωρις αλατι.....

Εγω το μπροκολο του το κανω στον ατμο, να μη γινει νιανια και του το δινω με λεμονακι σα σαλατα........στη σουπα δεν θα το τρωγε,,,,τρωει ακομα σουπα το δικο σου? Ο γιος μου την εκοψε πολυ νωρις......

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Αλλα που τρωμε εμεις ειναι σταφιδες και κρανμπερι που του παιρνω απο το βιολογικο......δεν ξερω αν η δικια σου μπορει να δοκιμασει......τα φοβομουν επειδη ειναι μικρα αλλα τελικα τα τρωει μια χαρα.....

Διαφημίσεις

Παλι καλα που την τρωει.......ο γιος μου τρωει μονο μακαρονια (η ρυζομακαρονα) κριθαρακι, φακες και σουπα τρωει πως? βΟΥΤΩΝΤΑς ΜΕΣΑ ψωμακι........κρεας ουτε το ακουμπαει, μονο κεφτεδακι που το κανω φετες σε σαντουιτς......

Μωρέ πώς θα δαγκώσει τις σταφίδες???Δεν έχει δοντάκια....Ό,τι τρώει, το παπαρώνει με το σάλιο της και μετά το καταπίνει.Δεν το δαγκώνει...Με τις σταφίδες θα πνιγεί.

Α δεν εχει, ξεχασα............εμεις τα βγαλαμε πολυ νωρις.....θες μαλακα πραγματα....

Τρώει σούπα, αν την κόψει τι θα τρώει??Αυτό είναι το πρόβλημα μου, δεν τρώει τίποτα άλλο...

Καλησπέρα και από μένα!! babystar κρατήσου καλά γιατί το θέμα φαγητό είναι καθημερινά δύσκολο θέμα :) σου προτείνω: γιατί δεν δοκιμάζεις και πατάτες γιαχνί που απλά τις λιώνεις με το πηρούνι ή πατατοκεφτέδες ή ρυζόγαλο ή τυροπιτάκια. Μια καλή ιδέα που έκανα στα μικρά μου είναι να βράζω μοσχάρι και αφού κρύωνε το έβαζα σε μικρά μπολάκια μαζί με το ζωμό και στην κατάψυξη. Κάθε φορά έβαζα κατι διαφορετικό πατάτες , μακαρόνια, κριθαράκι, κους κους. Μέχρι να βγάλει όμως τα δοντάκια της της το έλιωνα στο multi ή με το πηρούνι. έτσι περίπου 3 φορές την εβδομάδα είχαμε μοσχάρι, άλλες δύο κοτόπουλο και μια φακές ή γιουβαρλάκια και σιγά-σιγά όλο και καινούριες γεύσεις. Το προσπαθείς συνέχεια...γιατί το φαγητό ....μεγάλη υπόθεση !!!!! Ελπίζω να βοήθησα και εγώ όσο μπορώ!!!

Διαφημίσεις

Καλησπέρα και από μένα!! babystar κρατήσου καλά γιατί το θέμα φαγητό είναι καθημερινά δύσκολο θέμα :) σου προτείνω: γιατί δεν δοκιμάζεις και πατάτες γιαχνί που απλά τις λιώνεις με το πηρούνι ή πατατοκεφτέδες ή ρυζόγαλο ή τυροπιτάκια. Μια καλή ιδέα που έκανα στα μικρά μου είναι να βράζω μοσχάρι και αφού κρύωνε το έβαζα σε μικρά μπολάκια μαζί με το ζωμό και στην κατάψυξη. Κάθε φορά έβαζα κατι διαφορετικό πατάτες , μακαρόνια, κριθαράκι, κους κους. Μέχρι να βγάλει όμως τα δοντάκια της της το έλιωνα στο multi ή με το πηρούνι. έτσι περίπου 3 φορές την εβδομάδα είχαμε μοσχάρι, άλλες δύο κοτόπουλο και μια φακές ή γιουβαρλάκια και σιγά-σιγά όλο και καινούριες γεύσεις. Το προσπαθείς συνέχεια...γιατί το φαγητό ....μεγάλη υπόθεση !!!!! Ελπίζω να βοήθησα και εγώ όσο μπορώ!!!

Λοιπόν, μου άρεσε πολύ η ιδέα με το κρέας και την κατάψυξη, έτσι ώστε κάθε μέρα να δοκιμάζω με νέο συνδυασμό...

Επίσης, τυροπιτάκια κάνω και της δίνω, πατάτες γιαχνί δεν τρελλάθηκε και τώρα λέω να δοκιμάσω με φούρνου, να της τις δίνω στο χέρι, μπας και της αρέσουν. Ρυζόγαλο θα κάνω τώρα κιόλας, πολύ ωραία ιδέα, για να φάει το απόγευμα!

Ευχαριστώ πολύ για τις ιδέες σου, να είσαι καλά!!!

Και εγω υποφερω με το φαι ρε παιδια δεν ΤΡΩΕΙ λεμε καινουργια με την καμια. Θα δοκιμασω ρυζογαλο και εγω και επισης τυροπιτακια (αν και χλωμο το κοβω). Αυτο με το μοσχαρι το κανω και εγω αλλα φρεσκο καθε μερα. Ε, 3 απο τις 6 θα φαει.....ειμαι τελειως απογοητευμενη με αυτο. Δεν ξερω τι να κανω.......

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Αυτο με το μοσχαρι το κανω και εγω αλλα φρεσκο καθε μερα.

Δηλ. μαγειρεύεις κάθε μέρα??Δύσκολο μου ακούγεται.

Τυροπιτάκια εμένα τρώει, απλά πόσο να φάει???Γενικώς, ό,τι παίρνει να φάει με το χέρι, τρώει λίγο και μετά το αφήνει...Όχι ότι χορταίνει ή δεν της αρέσει, απλά το αφήνει στην άκρη και όταν ξαναθυμηθεί το ξαναπαίρνει...ξανατρώει λίγο και αυτό γίνεται.

ειμαι τελειως απογοητευμενη με αυτο. Δεν ξερω τι να κανω.......

Μια από τα ίδια κι εγώ, ευτυχώς τρώει τη σούπα της ΚΑΘΕ μέρα και έτσι παρηγορούμαι με αυτό. Απλά δε δοκιμάζει καινούργια...Ή όσα δοκιμάζει (τις τελευταίες μέρες είναι η αλήθεια δοκίμασε ΜΟΝΗ της κάποια) δεν της αρέσουν και τα φτύνει...Πλέον κάθομαι και τρώω δίπλα της (το παίζω άνετη, σαν να μην τρέχει τίποτα και ΔΕΝ της δίνω, απλά περιμένω μόνη της να δοκιμάσει) και της δίνω ένα παιδικό πιρουνάκι, τρελλαίνεται να με ταϊζει, δοκιμάζει και η ίδια και το φτύνει, αλλά ως εκεί...Τουλάχιστον πλέον δεν αποστρέφεται το κεφάλι της ΠΡΙΝ ακόμα δοκιμάσει, το βάζει στο στόμα και το βγάζει-πού θα πάει, βήμα βήμα, θα φάει...

Το Σάββατο κορίτσια του έβρασα το αγαπημένο του κοφτό μακαρονάκι με λαδάκι και λίγο αλατάκι. Του έβαλα στο πιατάκι του με αρκετό ζουμάκι και πρόσθεσα και 3 κουταλιές κιμά αλλά πολύ καλά βρασμένο και όχι κομμάτια αλλά διαλυμένο δηλαδή. Πρός έκπληξή μου το έφαγε !:shock: εντάξει δεν έφαγε τρελλή ποσότητα αλλά έφαγε ικανοποιητικά μπορώ να πώ.

Πριν κανα 1,5 μήνα περίπου που του ξαναέφτιαξα το έφτυνε.

Είχα φροντίσει να μην του δώσω τίποτα ενδιάμεσα από την φρουτόκρεμα μέχρι το γεύμα και ήμουν αποφασισμένη κορίτσια ειλικρινά να τον αφήσω αν θέλει να φάει. Δεν μπορώ άλλο με έσκασε! η παιδίατρός μου είπε αφησέ τον,μην τον ξαναπιέσεις να δούμε δεν θα πεινάσει;;;στο μεσημεριανό αυτό θα κάνω από εδώ και πέρα!έφθασε ο κόμπος στο χτένι!

Το άλλο σαββατοκύριακο θα φτιάξω κεφτεδάκια...

Πριν κανα 1,5 μήνα περίπου που του ξαναέφτιαξα το έφτυνε.

Νομίζω αυτό ισχύει γενικά...Δηλ. το βλέπω και από τη δική μου, κάποια φαγητά που πριν λίγες βδομάδες τα έφτυνε, τώρα τα τρώει.

Διαφημίσεις

babystar και εμένα κάνει τα ίδια πάντως με την δικιά σου. Είναι δύσκολα παιδάκια στο φαγητό!

Εμένα αυτό που με τρώει είναι ότι από τότε που ξεκίνησε στερεές τροφές (6 μηνών, κρέμα, 7 φρούτο, 8 κρέας και 12 τα πάντα) μέχρι 13-14 μηνών έτρωγε πολύ εύκολα και γρήγορα και πολύ (ποσότητα)!!!ΤΙ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ και ξαφνικά σταμάτησε????Μήπως το γεγονός ότι θήλαζε και αργούσα τόσο να βάλω τις τροφές φταίει σε κάτι?Γιατί από φίλες που ξέρω, τα ξεκίνησαν κρέας πολύ πιο νωρίς, όλα τα φαγητά γενικά πιο νωρίς...Εμενα έγινε 6 για να φάει, φίλη από 4,5 μηνών έδινε κρέμα...Γιατί ξαφνικά 14 μηνών σταμάτησε να τρώει και δε δοκιμαζει???Δεν ξέρω τι θα κάνω...Δεν έχει και δόντια, αμαν!Αναρωτιέμαι, γιατί αν έχω κάνει λάθος κάπου, δε θέλω να το κάνω στο δεύτερο παιδί...

Και εμένα μέχρι 14 μηνών έτρωγε πάρα πολύ εύκολα σε 5 λεπτά. Όταν μου αρρώστησε για πρώτη φορά τότε ξεκίνησαν όλα!

Πάντως έμένα η παιδίατρός μου έχει πεί κατηγορηματικά πρίν κλείσει τους 5 μήνες ένα παιδάκι δεν πρέπει να ξεκινάει τροφή. Δεν υπάρχει λόγος βιασύνης γιατί το πεπτικό σύστημα είναι ανώριμο να πέψει την τροφή πρίν τους 6 μήνες.

Και εμένα μέχρι 14 μηνών έτρωγε πάρα πολύ εύκολα σε 5 λεπτά. Όταν μου αρρώστησε για πρώτη φορά τότε ξεκίνησαν όλα!

Πάντως έμένα η παιδίατρός μου έχει πεί κατηγορηματικά πρίν κλείσει τους 5 μήνες ένα παιδάκι δεν πρέπει να ξεκινάει τροφή. Δεν υπάρχει λόγος βιασύνης γιατί το πεπτικό σύστημα είναι ανώριμο να πέψει την τροφή πρίν τους 6 μήνες.

Και μένα έτσι, μέχρι 14 μηνών, σε 5 λεπτά!Αφού η κοπέλα που την κρατάει μου έλεγε δεν είχε ξαναδεί μωρό να τρώει τόσο γρήγορα...Απλά δεν αρρώστησε για να μου τα κόψει εμένα...απλά τα έκοψε!

Και μένα η παιδίατρος αυτό λέει, για αυτό άλλωστε τα εισάγαμε όλα πολύ πολύ αργά-και γιατί θήλαζε και μας έπαιρνε καιρό, αφού το γεύμα ήταν ουσιαστικά συμπλήρωμα, αφού θηλάζε σε κάθε γεύμα.

Τι να κάνουμε?Προσωπικά δεν πιέζω, γιατί φοβάμαι θα έχει αντίθετο αποτέλεσμα,οπότε υπομονή...

Koρίτσια εγώ δεν πιστεύω ότι έχει να κάνει με τον θηλασμό.

Εγώ δεν θήλασα παρά 2 μήνες μόνο και γύρω στους 18 μήνες αντιμετώπισα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα το οποίο ναι μεν συνεχίζει αλλά ήμαστε κάπως καλύτερα από τότε που ξεκίνησε παιδικό.

Έγω αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι έχει να κάνει με την ηλικία.Όσα παιδάκια γνωρίζω εκεί κάπου ξεκινάνε τα προβλήματα φαγητού.Ίσως είναι και το γεγονός ότι με αυτόν τον τρόπο κάνουν την πρώτη τους μικρή επανάσταση και δοκιμάζουν τις αντοχές μας. ( κάπου το είχα διαβάσει αυτό ).

Διάβασα μια κοπέλα που έγραψε για στέρεες 4,5 μηνών. Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι τα στομαχάκια τους δεν είναι έτοιμα σε καμία περίπτωση να δεχτούν στέρεες τροφές πριν τους 6 μήνες.

rQGhp3.png

Διάβασα μια κοπέλα που έγραψε για στέρεες 4,5 μηνών.
Εγώ το έγραψα, για φίλη μου, η οποία φυσικά το έκανε μετά τη συμβουλή του γιατρού της.

ότι με αυτόν τον τρόπο κάνουν την πρώτη τους μικρή επανάσταση και δοκιμάζουν τις αντοχές μας.

Η γιατρός μου λέει κάτι παρόμοιο. Ότι φυσικό είναι να μη θέλει να τρώει και να θέλει να συμμετάσχει εναργά, να τρώει μόνη της, να ανακατεύει, να πιάνει...Μεγαλώνει και όλο αυτό είναι απαραίτητο βήμα στην ανάπτυξη της. Απλά άλλα παιδιά το "παιρνούν" πιο ελαφρά και άλλα πιο έντονα, με διαμαρτυρίες και να μην τρώνε....Έχω αρχίσει να σκέφτομαι μήπως φταίει και η δική μου στάση, που με την πρώτη βουκιά που θα μου βγάλει, εκνευρίζομαι. Δεν φωνάζω μεν, αλλά μπορεί να το καταλαβαίνει, τι να πω...

Ναι ετσι ειναι........παρατηρησα οτι οταν τρωω εγω κατι και δεν του δινω ερχεται κατα κανονα και ζηταει να φαει απο το πιατο μου.......και τρωει πραγματα που αρνειται οταν του τα δινω στο δικο του.........χθες εφαγε τη μιση κρεατοπιτα μου (κι αυτο ειναι μια λυση για να φαει κρεας)

(κι αυτο ειναι μια λυση για να φαει κρεας)

Πώς δεν το σκέφτηκα???!!!ΚΑΙ κάνω μια φοβερή κρεατόπιτα ΚΑΙ από τις άλλες πίτες (τυρόπιτα-σπανακόπιτα) που κάνω τρώει!Πώς δε σκέφτηκα να της κάνω κρεατόπιτα???Καλή ιδέα, μπράβο!

Αν δεν την φαει την πρωτη φορα, δοκιμασε να κανεις μια πιτα με λιγο κρεας και κατι αλλο μεσα να το μαθει σιγα σιγα......κι εγω απορησα που εφαγε, σπανια φτιαχνουμε κρεατοπιτα παρολο που μου αρεσει πολυ....

Η συνταγή που έχω έχει και λαχανικά μέσα, έχει και ένα καταπληκτικό φύλλο και γενικά είναι φοβερή...Ελπίζω την ίδια άποψη να έχει και η μικρούλα μου!Ο άντρας μου που δεν τρώει κρεατόπιτα, όποτε τη φτιάχνω την καταβροχθίζει!Για να δούμε...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...