Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Καισαρική και θηλασμός

Recommended Posts

Καλημέρα σας ladies

Επαναφέρω με διαφορετική version το θέμα της καισαρικής και του αποκλειστικού (όσο γίνεται) θηλασμού στο μαιευτήριο. Έχω ήδη μια προηγηθείσα καισαρική, προσπάθησα να θηλάσω στο μαιευτήριο, θήλασα αλλά φυσικά το παιδί έπαιρνε και συμπλήρωμα, λόγω απειρίας δικής μου και λαθών του προσωπικού που δεν θέλω να ξαναλέω.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι:

είχε καμία από εσάς την εμπειρία να έχει το μωράκι δίπλα της συνεχώς μετά από καισαρική; Είναι πολύ δύσκολο; Θέλει βοήθεια τα πρώτα 24 ωρα που δεν μπορεις καλά καλά να το κρατήσεις. Πως θα το αλλάζω;Πως θα το τοποθετώ μόνη μου στο στήθος, που δεν θα μπορώ να κουνηθώ. Θέλω να τα κάνω όλα σωστά αυτή τη φορά για να καταφέρω να εδραιώσω το θηλασμό μας και έχω αγχωθεί δεν σας κρύβω. Εσεις πως τα καταφέρατε; Σκοπεύω ούτως ή άλλως να απαιτήσω rooming in θα είμαι μόνη μου σε δωμάτιο και γεννάω πάλι στο μητέρα.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 94
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• iro

iro 12 δημοσιεύσεις

• aglaia

aglaia 8 δημοσιεύσεις

• felinidoc

felinidoc 7 δημοσιεύσεις

• Maya

Maya 6 δημοσιεύσεις

Αννιώ μου εμπειρία δεν έχω αντίστοιχη με το μωρό στο δωμάτιο μετά απο καισαρική... καισαρική έχω κάνει αλλά με το γνωστό καθεστώς το οποίο (ευτυχώς) δεν επηρέασε σε κάτι το θηλασμό μας! :D

Τώρα όσον αφορά το rooming in. Αν έχεις κάποιον στη διάρκεια της ημέρας να αναλάβει τα αλλάγματα του μωρού και να στο δίνει στο κρεβάτι για θηλασμό νομίζω θα είσαι οκ (γιατί όντως είναι δύσκολα τα πρώτα 24ωρα). Όσον αφορά το βράδυ... .ε φαντάζομαι με το κουδούνι δε θα έρχεται κάποια νοσοκόμα να σου δίνει το μωράκι στα χέρια;;;

:D

εγω παντως, που ειχα τον εναν μονιμα στο δωματιο......κουραστηκα μεν.....(ειχα και τους πονους της καισαρικης)αλλα τον θηλαζα κανονικα....το μονο που δεν εκανα ηταν να τον αλλαζω....μονο γι αυτο φωναζα να τον παρουν....δεν το μετανοιωσα καθολου!θα το ξανακανα!και μακαρι να ειχα και τον δευτερο στο δωματιο!!!μου τον ειχα παρει μακρυα μου και οπως αποδειχθηκε για ηλιθιο λογο!!τον ειχαν στην εντατικη βρεφων!!!! :twisted::twisted::twisted::twisted:

βεβαια , οπως εχω αναφερει κι αλλου...οι κοπελες στον 7ο οροφο(δεν μπορω να μην το αναφερω ξανα )στο ΙΑΣΩ ηταν εκπληκτικες!!!!!!με βοηθησαν απιστευτα!!

Με καισαρική , rooming in, σε μονόκλινο στο μητέρα, ήταν και τις 2 φορές η αδερφή του άντρα μου. Αποκλειστικός θηλασμός και τις δύο φορές.

Φρόντισε να ασχοληθεί μόνο με το θηλασμό ενώ ήταν στο μαιευτήριο. Το πρωί την βοήθαγαν η μαμά της και η μαίες του ορόφου με τις αλλαγές και το βράδυ ό άντρας της και οι μαίες του ορόφου (αλλά κυρίως ο άντρας της).

Αν δεν έχεις τη δυνατότητα δικού σου ατόμου κοντά, θα θηλάζεις εσύ και στην όποια δυσκολία (άλλαγμα, σήκωμα μωρού, κτλ) θα φωνάζεις τις μαίες/βάρδια του ορόφου!...Είναι υποχρέωσή τους να σε βοηθήσουν!!!

Η ώρα η καλή! :wink:

'Αννα εγώ γέννησα στο ΛΗΤΩ με καισαρική και όπως έχω ξαναγράψει απαίτησα και τον είχα μαζί μου όλη μέρα γιατί δεν μου τον έφερναν για θηλασμό και μου έλεγαν ότι δεν κλαίει. Είναι κουραστικό είναι η αλήθεια αλλά δεν μπορούσα να κάνω τίποτα άλλο δεν ήταν και ιδαίτερα βοηθητικές οι νοσηλεύτριες!! Όλο γκρίνια για το πήγαινε έλα που της έβαζα να κάνουν για να τον αλλάζουν. Δεν θα σηκώνεσαι να τον αλλάξεις θα της φωνάζεις είναι υποχρέωσή τους!!!!!

Με το καλό το μωράκι σου!

Διαφημίσεις

Αννιώ καλημέρα και από μένα,

εγώ γέννησα με καισαρική στο Ελενα σε μονόκλινο και ειχα τον μικρό μου συνεχως δίπλα μου. Περιττό να σου πω ότι τον θήλαζα ξαπλωμένη στο κρεβάτι την πρώτη μέρα και μετά μόνο τη νύχτα. Πολλές φορές κοιμόταν πλάι μου. Την περισσότερη βοήθεια την είχα από το σύζυγο για το άλλαγμα. Μπάνιο τον έκαναν οι μαιες του νοσοκομείου κάθε πρωί. Γενικά μπορώ να πω ότι ήταν μεν κουραστικό αλλά με βοήθησε στο θηλασμό πάρα πολύ και φυσικά όταν πήγαμε σπίτι είχαμε μεγάλη αυτοπεποίθηση στη φροντίδα του μικρού.

Το συστήνω ανεπιφύλακτα!!! Όταν με το καλό κάνω δεύτερο πάλι το ίδιο θα επιλέξω. Επισης έμεινα πολύ ευχαριστημένη από το νοσοκομείο σε σχέση με αυτά που ακούω για τα ιδιωτικά για την υποστήριξη του προσωπικού.

.png

Καλημέρα σας ladies

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι:

είχε καμία από εσάς την εμπειρία να έχει το μωράκι δίπλα της συνεχώς μετά από καισαρική; Είναι πολύ δύσκολο; Θέλει βοήθεια τα πρώτα 24 ωρα που δεν μπορεις καλά καλά να το κρατήσεις. Πως θα το αλλάζω;Πως θα το τοποθετώ μόνη μου στο στήθος, που δεν θα μπορώ να κουνηθώ. Θέλω να τα κάνω όλα σωστά αυτή τη φορά για να καταφέρω να εδραιώσω το θηλασμό μας και έχω αγχωθεί δεν σας κρύβω. Εσεις πως τα καταφέρατε; Σκοπεύω ούτως ή άλλως να απαιτήσω rooming in θα είμαι μόνη μου σε δωμάτιο και γεννάω πάλι στο μητέρα.

Καλημέρα και από εμένα!

Γέννησα και τα δύο παιδάκια μου με καισαρική και τα είχα 24 ώρες μαζί μου.

Νομίζω ότι αν είσαι ολομόναχη ίσως είναι λίγο δύσκολο να τα καταφέρεις, εκτός και αν φωνάζεις μία μαία κάθε φορά που κάτι χρειάζεσαι.

Εμένα έμενε συνεχώς κάποιος μαζί μου, τουλάχιστον τα δύο πρώτα 24ωρα. Μου έδινε το μωρό και το πήγαινε για άλλαγμα.

Μετά το πρώτο 24 ωρο σηκωνόμουνα και λίγο αλλά και πάλι χρειαζόμουν βοήθεια.

Στην δεύτερη γέννα ο άντρας μου έπεσε από τη σκάλα την ώρα που φεύγαμε για το μαιευτήριο -!- και έπαθε διάστρεμμα και έτσι, παρόλο που ήταν εκεί δεν μπορώ να πω ότι ήταν φοβερή βοήθεια! :D

Πάντως, για να επανέλθω, αν κάποιος μπορεί να είναι συνέχεια μαζί σου πιστεύω ότι είναι το καλύτερο. Μπορείς κάποιες ώρες της ημέρας να το ζητήσεις ακόμα και από μία καλή σου φίλη.

Εμένα στο δεύτερο μωρό -επειδή η μαμά μου καθόταν να φυλάει το πρώτο- για να ξεκουραστεί ο άντρας μου, είχαν έρθει 2-3 φίλες μου από τρεις ώρες η κάθε μία, λίγο η αδερφή μου και λίγο η κουνιάδα μου.

Δυο γλυκά χαμόγελα...η ζωή μου όλη...

θα σε σώσει το να θηλάζεις ξαπλωμένη στο πλάι ζήτησε από τις μαίες να σου δήξουν. Θα μπορείς και να κοιμηθείς έτσι.

Όντως!!! Αν το καταφέρεις θα σε βολέψει πολύ!

Και όταν θήλαζα καθιστή με είχε βολέψει να βάζω ένα μαξιλάρι

παραπάνω κάτω από το μωρό και ένα παραπάνω στην πλάτη και έτσι δεν τραβιόμουνα και πονούσα λιγότερο.

Γέννησα με καισαρική και θήλασα το μωρό αμέσως μόλις βγήκα από το μαιευτήριο. Τις πρώτες 36 ώρες δεν το είχα μαζί μου γιατί δυστυχώς δεν υπήρχε ελεύθερο μονόκλινο. Μόλις όμως ελευθερώθηκε το μονόκλινο είχα μαζί και το μωρό. Τις περισσότερες ώρες ήταν κάποιος μαζί μου αλλά και τις ώρες που δεν ήταν τα κατάφερνα μια χαρά. Φώναζα τις νοσοκόμες μόνο για να αλλάξουν το μωρό. Το είχα στο κρεβάτι μαζί μου και δεν είχα πρόβλημα να το βάλω να θηλάσει. Στο πλάι δεν μπορούσα να γυρίσω αλλά θήλαζα καθιστή κρατώντας το μωρό με το ένα χέρι στη foot ball position, βάζοντας ένα μαξιλάρι από κάτω του για να στέκεται πιο ψηλά.

Διαφημίσεις

Γέννησα στο Έλενα με καισαρική κι είχα συνεχώς το μωρό μαζί μου. Με βοηθούσε η μητέρα μου γιατί τις πρώτες δύο μέρες είναι ιδιαίτερα δύσκολο (έως ακατόρθωτο) να σηκωθείς από το κρεβάτι.

Πάντως είναι το καλύτερο να είσαι με το μωρό από την αρχή γιατί όταν πας σπίτι δεν είναι όλα τόσο βουνό :wink: . Τουλάχιστον έχεις μάθει να θηλάζεις, να αλλάζεις πάνες, να το κάνεις μπάνιο. Μετά στο σπίτι πας πιο χαλαρά :wink:

Τώρα για το πώς θα το τοποθετήσεις στο στήθος, θα ζητήσεις από τις μαίες να σε βοηθήσουν. Εμένα με είχαν βοηθήσει αρκετά οι συναντήσεις του συνδέσμου θηλασμού της La Leche που πήγαινα πριν γεννήσω.

Με το καλό να υποδεχτείς και το δεύτερο παιδάκι σου Anniw!!

Με το καλο ο ερχομος του μωρου σου!!!

Εγω γεννησα με καισαρικη τον δεκεμβρη στο αλεξανδρα.

Εκει το μωρο το εχεις ολο το 24ωρο με αποκλειστικη δικη σου ευθυνη για ολα...

Γεννησα στις 9 το βραδυ οποτε το πρωτο βραδυ δεν μου φερανε το μωρο.Ειχα την μητερα μου μαζι και στις 7 το πρωι σηκωθηκα απο το κρεβατι...ενιωθα σαν μωρο που εκανε τα πρωτα του βηματα...στις 10 μου φερανε το μωρο.Το εβαζα στο στηθος καθε 2 ωρες ως το βραδυ οπου καταφερε να φαει!!!Με βοηθουσε η μαμα μου δινοντας μου το μωρο και αλλαζοντας το.Αλλα μετα το απογευμα περπατουσα αρκετα καλα μονη μου και το βραδυ σηκωθηκα 2 φορες και αλλαξα το μωρο...

Την επομενη μερα το πρωι η μαμα μου εφυγε επειδη ειχε εξαντληθει και εμεινα μονη μου.Ο αντρας μου φοβοταν να πιασει το μωρο.Τον σηκωνα τον αλλαζα τον θηλαζα...το βραδυ τον εκανα και βολτες!!!

Ηταν δυσκολο και πονουσα αλλα δεν ειχα αλλη επιλογη επρεπε να τον φροντισω!!!

Τα πρωτα δυο 24ωρα θα ηταν καλυτερα αν μπορεις να εχεις καποιον να σε βοηθησει ειναι σχεδον αδυνατον να κανεις κατι μονη σου αλλα μετα σιγα σιγα ολα γινονται!Οσο για τις νοσοκομες δεν ξερω στα ιδιωτικα ποσο βοηθανε...στα δημοσια παντως ειναι ανυπαρκτες!!!

Αμα θελεις περαιτερω επικοινωνια ευχαριστως να σου πω πιο πολλα απο την ολη εμπειρια μου!!!Το μωρο μου παντως απο την στιγμη που το πηρα στα χερια μου δεν ηπιε σταγονα ξενο γαλα!!!

Αννιώ καλημέρα και από μένα,

εγώ γέννησα με καισαρική στο Ελενα σε μονόκλινο και ειχα τον μικρό μου συνεχως δίπλα μου. Περιττό να σου πω ότι τον θήλαζα ξαπλωμένη στο κρεβάτι την πρώτη μέρα και μετά μόνο τη νύχτα. Πολλές φορές κοιμόταν πλάι μου. Την περισσότερη βοήθεια την είχα από το σύζυγο για το άλλαγμα. Μπάνιο τον έκαναν οι μαιες του νοσοκομείου κάθε πρωί. Γενικά μπορώ να πω ότι ήταν μεν κουραστικό αλλά με βοήθησε στο θηλασμό πάρα πολύ και φυσικά όταν πήγαμε σπίτι είχαμε μεγάλη αυτοπεποίθηση στη φροντίδα του μικρού.

Το συστήνω ανεπιφύλακτα!!! Όταν με το καλό κάνω δεύτερο πάλι το ίδιο θα επιλέξω. Επισης έμεινα πολύ ευχαριστημένη από το νοσοκομείο σε σχέση με αυτά που ακούω για τα ιδιωτικά για την υποστήριξη του προσωπικού.

Κι εγώ έτσι ακριβώς ήμουνα, είχα βοήθεια και από τον συντροφό μου που πήγαινε να τον αλλάξει και με βοηθούσε να μου δώσει το μπέμπη να τον θηλάσω.Συμφωνώ απόλυτα και με την εξυπηρέτηση του νοσοκομείου, πραγματικά απορώ με την επιλογή ενός ιδιωτικού.

Κι εγώ έτσι ακριβώς ήμουνα, είχα βοήθεια και από τον συντροφό μου που πήγαινε να τον αλλάξει και με βοηθούσε να μου δώσει το μπέμπη να τον θηλάσω.Συμφωνώ απόλυτα και με την εξυπηρέτηση του νοσοκομείου, πραγματικά απορώ με την επιλογή ενός ιδιωτικού.

Δεν ξέρω τι γίνεται στο Έλενα, αλλά στο Αλεξάνδρα ξέρω από εμπειρία συγγενών ότι το νοσηλευτικό προσωπικό δεν επαρκεί, και όπως είναι φυσικό πολλές φορές δε σου δίνουν καμία σημασία. Τώρα όσο για την επιλογή νομίζω ότι οι περισσότερες απλά ακολουθούμε το γιατρό μας. Εγώ είχα το γιατρό μου 2-3 χρόνια πριν μείνω έγκυος. Όταν έμεινα στην κόρη μου πήγαμε μαζί με τον άντρα μου-είχε σημασία να νιώθει και εκείνος καλά με το γιατρό, και γέννησα εκεί που ήταν. Έμεινα κάτι παραπάνω από ευχαριστημένη και από το γιατρό και από το μαιευτήριο και τώρα με παρακολουθεί πάλι αυτός και θα γεννήσω στο ίδιο μαιευτήριο. Τώρα αν αύριο φύγει και πάει σε άλλο μαιευτήριο, απλά θα τον ακολουθήσω...Τώρα όσο για το θέμα του να έχεις το μωρό στο δωμάτιο είμαι από αυτές που συμφωνούν στο να είναι τα μωρά χώρια. Έχω πάει επισκέψεις σε φίλες και συγγενείς σε δημόσια μαιευτήρια(που τα μωρά ήταν μέσα στο δωμάτιο συνεχώς) και αισθάνθηκα άσχημα. Τα νεογέννητα τις ώρες του επισκεπτηρίου έχουν όλο τον κόσμο από πάνω τους(εκτός αν είσαι σε μονόκλινο-πράγμα δύσκολο λόγω του ότι δεν υπάρχουν αρκετά-αλλά και τότε έχει όλο το συγγενολόι που πλακώνει να σε δει) και δυστυχώς είναι λίγοι οι διακριτικοί... Μέχρι και νήπια έχω δει να πηγαίνουν επισκέψεις σε μαιευτήρια(που απαγορεύεται) και να "πέφτουν" πάνω από την κούνια για να δουν το μωρό. Δεν ξέρω, ίσως είμαι περίεργη...πάντως έτσι νιώθω...

.png .png

πραγματικά απορώ με την επιλογή ενός ιδιωτικού.
είναι πολύ απλό: πας όπου είναι ο γιατρός..

εγώ γέννησα στο Ιασώ, αλλά και στην άκρη του κόσμου να ξεγένναγε ο συγκεκριμένος, κι εγώ από πίσω :lol:

Διαφημίσεις

Δεν ξέρω τι γίνεται στο Έλενα, αλλά στο Αλεξάνδρα ξέρω από εμπειρία συγγενών ότι το νοσηλευτικό προσωπικό δεν επαρκεί, και όπως είναι φυσικό πολλές φορές δε σου δίνουν καμία σημασία. Τώρα όσο για την επιλογή νομίζω ότι οι περισσότερες απλά ακολουθούμε το γιατρό μας. Εγώ είχα το γιατρό μου 2-3 χρόνια πριν μείνω έγκυος. Όταν έμεινα στην κόρη μου πήγαμε μαζί με τον άντρα μου-είχε σημασία να νιώθει και εκείνος καλά με το γιατρό, και γέννησα εκεί που ήταν. Έμεινα κάτι παραπάνω από ευχαριστημένη και από το γιατρό και από το μαιευτήριο και τώρα με παρακολουθεί πάλι αυτός και θα γεννήσω στο ίδιο μαιευτήριο. Τώρα αν αύριο φύγει και πάει σε άλλο μαιευτήριο, απλά θα τον ακολουθήσω...Τώρα όσο για το θέμα του να έχεις το μωρό στο δωμάτιο είμαι από αυτές που συμφωνούν στο να είναι τα μωρά χώρια. Έχω πάει επισκέψεις σε φίλες και συγγενείς σε δημόσια μαιευτήρια(που τα μωρά ήταν μέσα στο δωμάτιο συνεχώς) και αισθάνθηκα άσχημα. Τα νεογέννητα τις ώρες του επισκεπτηρίου έχουν όλο τον κόσμο από πάνω τους(εκτός αν είσαι σε μονόκλινο-πράγμα δύσκολο λόγω του ότι δεν υπάρχουν αρκετά-αλλά και τότε έχει όλο το συγγενολόι που πλακώνει να σε δει) και δυστυχώς είναι λίγοι οι διακριτικοί... Μέχρι και νήπια έχω δει να πηγαίνουν επισκέψεις σε μαιευτήρια(που απαγορεύεται) και να "πέφτουν" πάνω από την κούνια για να δουν το μωρό. Δεν ξέρω, ίσως είμαι περίεργη...πάντως έτσι νιώθω...

.png .png

Ναι για τους συγγενείς είναι ένα θέμα, απλά εκείνη τη στιγμή δεν είσαι εσύ η διακριτική. Σε μένα παρόλο που δεν ήρθαν πολλοί γιατί δεν έχω πολλούς αναγκάστηκα να πω κάποια πράγματα πιο έντονα αλλά δε με ένοιαζε καθόλου.

πραγματικά απορώ με την επιλογή ενός ιδιωτικού.
είναι πολύ απλό: πας όπου είναι ο γιατρός..

εγώ γέννησα στο Ιασώ, αλλά και στην άκρη του κόσμου να ξεγένναγε ο συγκεκριμένος, κι εγώ από πίσω :lol:

Ναι όντως αυτό με το γιατρό είναι ένα θέμα, αλλά είναι όλα σχετικά, γιατί κι εγώ πριν άλλλο γιατρό είχα καιι τον θεωρούσα πολύ καλό, ώσπου μια μέρα άλλαξα γνώμη από κάποια συμπεριφορά του. Συν τοις άλλοις είχα και μία γιατρό που στην κυριολεξία με έβριζε και μου έλεγε ότι οι αλλοδαπές πάνε και γεννάνε στους καλύτερους γιατρούς και έχει δίκιο γιατί αντιμετωπιζουν καθημερινά διάφορα περιστατικά.

Βέβαια αυτό που έχει σημασία είναι να χρησιμοποιείσεις αυτές τις μέρες για να δεθείς με το μωρό σου, να γνωριστείτε, να εδραιώσεις τον θηλασμό και να ηρεμήσεις. Τώρα το πώς θα αισταθούν οι συγγενείς είναι δευτερεύον, νομίζω. Εγώ δεν ενθάρρυνα τις επισκέψεις. Ήμουν με το μωρό τον άντρα μου και τους γονείς μου, ερχόταν και κανένας φίλος μέσα στην ημέρα, και πέρασα αξέχαστες στιγμές. Τις θυμάμαι αυτές τις μέρες μία μία. Και φυσικά θήλασα αποκλειστικά με καισσαρική, πράγμα που εγώ δεν νομίζω να το κατάφερνα αλλιώς γιατί δεν είχα καμία εμπειρία. Εγώ θα το ξαναπώ και δεν είναι διαφήμηση γιατί δεν είναι ιδιωτικό. Τα κατάφερα μόνο χάρη στο πείσμα μου, στην παιδίατρό μου και στις κοπέλες του Έλενα!

Βέβαια αυτό που έχει σημασία είναι να χρησιμοποιείσεις αυτές τις μέρες για να δεθείς με το μωρό σου, να γνωριστείτε, να εδραιώσεις τον θηλασμό και να ηρεμήσεις. Τώρα το πώς θα αισταθούν οι συγγενείς είναι δευτερεύον, νομίζω. Εγώ δεν ενθάρρυνα τις επισκέψεις. Ήμουν με το μωρό τον άντρα μου και τους γονείς μου, ερχόταν και κανένας φίλος μέσα στην ημέρα, και πέρασα αξέχαστες στιγμές. Τις θυμάμαι αυτές τις μέρες μία μία. Και φυσικά θήλασα αποκλειστικά με καισσαρική, πράγμα που εγώ δεν νομίζω να το κατάφερνα αλλιώς γιατί δεν είχα καμία εμπειρία. Εγώ θα το ξαναπώ και δεν είναι διαφήμηση γιατί δεν είναι ιδιωτικό. Τα κατάφερα μόνο χάρη στο πείσμα μου, στην παιδίατρό μου και στις κοπέλες του Έλενα!

Συμφωνώ μαζί σου κι εγώ έχω τις καλύτερες εντυπώσεις.

Και εγώ στο Έλενα γέννησα και έμεινα πολύ ευχαριστημένη απο την φροντίδα του προσωπικού.Παρόλο που γέννησα με καισαρική , δεν μπορώ να πω οτι κατάλαβα πόνο.Όσο αφορά το θηλασμό και οτι είχα το παιδί συνεχώς δίπλα μου , δεν ένιωσα καμία κούραση.Γενικά η κόρη μου απο τη στιγμή που γεννήθηκε έως σήμερα δεν με ταλαιπώρησε σχεδόν καθόλου-με μόνη εξαίρεση το κοψίματα στις θηλές απο το θηλασμό-.Παρόλα αυτά δεν πτοήθηκα καθόλου.Πιστεύω οτι το πείσμα μου να συνεχίσω να θηλάζω αψηφώντας τον πόνο,<<έχτισε>>ένα δυνατό ανοσιοποιητικό στο οργανισμό της, αφου στα 4 χρόνια μου αρρώστησε με πυρετό μόλις 5 φορές.

Και εγώ στο Έλενα γέννησα και έμεινα πολύ ευχαριστημένη απο την φροντίδα του προσωπικού.Παρόλο που γέννησα με καισαρική , δεν μπορώ να πω οτι κατάλαβα πόνο.Όσο αφορά το θηλασμό και οτι είχα το παιδί συνεχώς δίπλα μου , δεν ένιωσα καμία κούραση.Γενικά η κόρη μου απο τη στιγμή που γεννήθηκε έως σήμερα δεν με ταλαιπώρησε σχεδόν καθόλου-με μόνη εξαίρεση το κοψίματα στις θηλές απο το θηλασμό-.Παρόλα αυτά δεν πτοήθηκα καθόλου.Πιστεύω οτι το πείσμα μου να συνεχίσω να θηλάζω αψηφώντας τον πόνο,<<έχτισε>>ένα δυνατό ανοσιοποιητικό στο οργανισμό της, αφου στα 4 χρόνια μου αρρώστησε με πυρετό μόλις 5 φορές.

Μπράβο, πραγματικά πιστεύω ότι είναι πολύ καλό μαιευτήριο και αξίζει πολύ περισσοτερο από τα ιδιωτικά.

• 1 month later...

Είμαι σίγουρη οτι κάπου μέσα στο forum κρύβονται απαντήσεις στο απλό τούτο ερώτημα:

Η τριπλή αυτή ιστορία (καισαρική + επισκληρίδιος + κακή εμπειρία θηλασμού στο πρώτο μου παιδί) πόσο επηρεάζει το θηλασμό που ΘΕΛΩ να πετύχω;

Για τα πρώτα δύο, δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Για την κακή εμπειρία όμως, είμαι απαφοσισμένη να κινήσω βουνά για να τα καταφέρω: ήδη με όσα έχω διαβάσει κοντά σας, έχω κάνει την αυτοκριτική μου, έχω εντοπίσει τα λάθη και τα δικά μου και των γύρω μου.

Υπάρχει ανάλογη εμπειρία στην παρέα μας; Κάποια μαμά που πέρασε κάτι αντίστοιχο;

Σας ευχαριστώ πολύ.

Ηρώ

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

Εγώ!!!

Τα είχα όλα αυτά + πλήηηηηηηρη άγνοια στα πάντα + ούτε μία φίλη ή γνωστή να έχει θηλάσει ή να έχει μωρό+ να μου λένε ότι το μωρό μου πεινάει τρελά + ότι ο θηλασμός είναι δηλητήριο!!!!!

Κατάφερα κουτσά -στραβά 5 μήνες το πρώτο μου παιδί να θηλάσω.

Το δεύτερό μου παιδί το θήλασα 13 μήνες!!!-δεν έχει πιει ούτε κόκκο γάλα σκόνη-

-Πάλι χωρίς να έχω διαβάσει και χωρίς να έχω ακούσει καμία εμπειρία μόνο έχοντας ακούσει ότι στο θηλασμό ισχύει ο απλός νόμος της προσφοράς και της ζήτησης!!!!

:lol::lol::lol::lol:

Ό,τι άλλο θες... :D:D:D:D:D:D

γεια σου Ηρώ :)

εγώ "έχω" μόνο τα 2 πρώτα.... :wink: δεν είναι οτι δεν σε επηρεάζει προκαταβολικά,απλά μετράει αφάνταστα αυτό το ΘΕΛΩ που έγραψες με κεφαλαία...

Εδώ θα βρείς βοήθεια και συμπαράσταση 8) ρώτα ό,τι θέλεις και πάρε κουράγιο και έμπνευση απο τις υπόλοιπες....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...