Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Καισαρική και θηλασμός

Recommended Posts

joe + doo + maya + fellinidoc σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Δεν σκοπεύω ούτε και εγώ να προετοιμάσω τις θηλές με οινόπνευμα: νομίζω οτι είναι καλύτερα να προνοήσει η φύση γι' αυτές.

Αν το μωρό στις μέρες που θα είμαστε μαιευτήριο, ανεβάσει ίκτερο και μου μου πουν οι γιατροί οτι θα πρέπει να πίνει και συμπλήρωμα γιατί το γάλα μου από ποσότητα - και όχι από ποιότητα - δεν επαρκεί, τί κάνω;

Και πάλι ευχαριστώ.

Ηρώ

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 94
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• iro

iro 12 δημοσιεύσεις

• aglaia

aglaia 8 δημοσιεύσεις

• felinidoc

felinidoc 7 δημοσιεύσεις

• Maya

Maya 6 δημοσιεύσεις

Αν το μωρό στις μέρες που θα είμαστε μαιευτήριο, ανεβάσει ίκτερο και μου μου πουν οι γιατροί οτι θα πρέπει να πίνει και συμπλήρωμα γιατί το γάλα μου από ποσότητα - και όχι από ποιότητα - δεν επαρκεί, τί κάνω;

ΗΡΩ γεια σου κι απο μενα!!!!

σε περιπτωση που εμφανισει ικτερο θα το ξυπνας συνεχως για να το θηλασεις γιατι το μωρο χρειαζεται πολλα υγρα,εγω ετσι την πατησα και του διναμε ξενο μετα!!!!να μην του δωσεις ξενο,η φυση προνοει για το γαλα της μαμας!!ισα-ισα αμα το βαζεις και συνεχεια θα αυξησεις και την παραγωγη σου. :wink: προσεξε σε αυτο να μην ακουσεις τυχον νοσηλευτριες ή μαιες,να εισαι καλα προετοιμασμενη!!!!

9a7bp2.pngIm47p2.png

εγώ τι θα έκανα (όχι ότι αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να το κάνεις κι εσύ, έτσι?): "θα σας υπογράψω υπεύθυνη δήλωση ότι με αποκλειστικά δική μου ευθύνη, δεν θα δοθεί συμπλήρωμα στο μωρό. Αφήστε με να το θηλάσω, να του πέσει ο ίκτερος".. Ξέρεις, καμιά φορά, κι ο Άγιος φοβέρα θέλει..αν εσύ είσαι ήρεμη και τους τα λες αυτά με τρόπο, θα σε αφήσουν στην ησυχία σου..

Σε κάθε περίπτωση, να είσαι προετοιμασμένη για το γεγονός ότι, παρά τη δική σου επιθυμία, δίνουν συμπλήρωμα στο μωρό. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι σου "χάλασαν" τον αποκλειστικό θηλασμό...όταν στο φέρνουν, κράτα το παραπάνω με τη δικαιολογία ότι "δεν έχει τελιώσει ακόμα το φαγητό του" :wink:

Σχετικα με την προετοιμασια των θηλων πριν απο τον τοκετο,η μαια που μου εκανε ανωδυνο,μου ειχε πει να τους βαζω καθε μερα πρωι-βραδυ οινοπνευμα για να τις βοηθησω να σκληρυνουν και να ειναι πιο ανθεκτικες μετα.

Μαντεψε:δεν το εκανα!!! Ισως γι' αυτο να την πατησα κιολας!!!

ΠΟΤΕ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ ΣΤΙΣ ΘΗΛΕΣ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ

ΜΕ ΤΟ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ ΑΦΑΙΡΕΙΤΑΙ Η ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΘΗΛΩΝ ΚΑΙ ΓΊΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ ΣΤΟ ΝΑ ΠΛΗΓΩΘΟΥΝ

το δέρμα της θηλής και της άλω είναι σαν κι αυτό των χειλιών, για δοκιμάστε να βάζετε κάθε λίγο οινόπνευμα στα χείλη σας να δείτε τι θα πάθουν

Πραγματικά συγχίζομαι με όλες αυτές τις μαίες που επιμένουν ότι είναι ειδικές στο θηλασμό :twisted:

Αν θέλουν να είναι ας στρωθουν επιτέλους να διαβάσουν τα στοιχειώδη, ένα μεγάλο βιβλίο είναι, δεν είναι κάτι τόσο φοβερό.

Σχετικα με την προετοιμασια των θηλων πριν απο τον τοκετο,η μαια που μου εκανε ανωδυνο,μου ειχε πει να τους βαζω καθε μερα πρωι-βραδυ οινοπνευμα για να τις βοηθησω να σκληρυνουν και να ειναι πιο ανθεκτικες μετα.

:shock::shock::shock:

Πραγματικά συγχίζομαι με όλες αυτές τις μαίες που επιμένουν ότι είναι ειδικές στο θηλασμό :twisted:

Αν θέλουν να είναι ας στρωθουν επιτέλους να διαβάσουν τα στοιχειώδη, ένα μεγάλο βιβλίο είναι, δεν είναι κάτι τόσο φοβερό.

:twisted::twisted::twisted:

Αγλαΐα,γιατι το κανουν αυτο οι μαιες?δεν μπορω να καταλαβω.

τουλαχιστον ας πουν δεν ξερω,δεν ειναι φοβερο να το πουν οταν δεν ξερουν κατι...ή ας πουν επιφυλασσομαι και θα απαντησω καποια αλλη στιγμη!!!

γιατι τοση παραπληροφορηση επιτελους???

9a7bp2.pngIm47p2.png

Διαφημίσεις

Αγλαΐα,γιατι το κανουν αυτο οι μαιες?δεν μπορω να καταλαβω

Γιατί είναι ηλίθιες... Στα μαιευτήρια οι περισσότερες είναι άσχετες, αλλά πουλανε μούρη εκεί που τους παίρνει....Ξέρεις η επίθεση στην άγνοια είναι η καλύτερη άμυνα...

Θυμάμαι ότι μια δύο τέτοιες έμπαιναν στο δωμάτιο και όταν της ρωτούσα κάτι ξεκίναγαν έναν χείμαρρο από μπαρούφες που δεν είχαν αρχή και τέλος, φυσικά δεν καταλάβαινα τίποτα, έγνεφα οκ, έφευγαν και αυτά...

Το γέλιο που είχαμε ρίξει με τον άντρα μου δεν περιγράφεται :lol:

WLn5p2.png

Δεν σκοπεύω ούτε και εγώ να προετοιμάσω τις θηλές με οινόπνευμα: νομίζω οτι είναι καλύτερα να προνοήσει η φύση γι' αυτές.

Μπορείς όμως να τις προετοιμάσεις με αυτό:

Nipple formers της medela (προσοχή να μην τα μπερδέψεις με τα breastshells που είναι για πληγωμένες θηλές και έχουν πολύ μεγαλύτερη διάμετρο ανοίγματος στο κέντρο)

bre_formers_m.jpg

breastshells (για πληγωμένες θηλές, δεν βοηθούν στην προετοιμασία των εισεχουσών θηλών)

bre_breastshells_m.jpg

Για ένα νεογέννητο είναι φυσιολογικό να θέλει να θηλάζει συχνά και για πολλή ώρα. Για τα περισσότερα είναι φυσιολογικό να μένουν στο στήθος για μία με δύο συνεχόμενες ώρες, να κοιμούνται για άλλο τόσο και να το επαναλαμβάνουν. Άλλα μωρά κάνουν πιο σύντομους θηλασμούς αλλά πιο συχνούς.

Μερικά μωρά, ειδικά αν ο τοκετός ήταν δύσκολος ή λόγω της αναισθησίας που χορηγήθηκε στη μητέρα, μπορεί να κοιμούνται πολλές ώρες και να μην ενδιαφέρονται για φαγητό..

Η μαμά τα ενθαρρύνει να κάνουν 8-12 γεύματα το 24ωρο.

Αν τα γεύματα είναι κάτω από 8 και είναι αδύνατο το μωρό να κάνει περισσότερα, ίσως η μαμά χρειάζεται βοήθεια (να αναγνωρίζει αν το μωρό βρίσκεται σε κατάσταση εγρήγορσης...)

Αν τίποτα από αυτά δεν δουλεύει ίσως είναι απαραίτητο να κάνει η μαμά αντλήσεις, σε αυτή την περίπτωση είναι καλό πριν ξεκινήσει να συμβουλευτεί κάποιον ειδικό στο θηλασμό.

Την πρώτη και δεύτερη μέρα το μωρό πρέπει να βρέχει 1-2 πάνες το 24ωρο. Τις πρώτες 2-3 μέρες πρέπει να αποβληθεί μηκώνιο (τα πρώτα σκούρα κακά). Μετά το 3ο 24ωρο οι κενώσεις αλλάζουν χρώμα και γίνονται κιτρινωπές.

Αυτά είναι σημάδια ότι το μωρό πάει καλά.

Αν σου πούνε ότι το γάλα σου δεν αρκεί και εσύ δεν έχεις άλλη λύση, τότε αντλείς και το δίνεις στο μωρό με το μπιμπερό. Αυτό δεν είναι η καλύτερη τακτική για το θηλασμό αλλά ίσως είναι η μόνη δυνατή τακτική σε μία ελληνική μαιευτική κλινική. Σε όλες τις κλινικές έχουν νοσοκομειακά θήλαστρα και είναι υποχρεωτικό γι αυτούς να σου παρέχουν ένα τέτοιο.

Αν δεν μπορείς να αντλήσεις (για οποιδήποτε λόγο) τοτε δίνεις συμπλήρωμα.

Αν δεν μπορείς να αντλήσεις

:twisted::twisted::twisted:

Αγλαΐα,γιατι το κανουν αυτο οι μαιες?δεν μπορω να καταλαβω.

τουλαχιστον ας πουν δεν ξερω,δεν ειναι φοβερο να το πουν οταν δεν ξερουν κατι...ή ας πουν επιφυλασσομαι και θα απαντησω καποια αλλη στιγμη!!!

γιατι τοση παραπληροφορηση επιτελους???

Μερικές έχουν μάθει απλώς τις οδηγίες των νεογνολόγων που υποχρεούνται να ακολουθήσουν (μια και τα συλλογικά τους όργανα είναι αδρανή...) και τις λένε υποχρεωτικά απλά για να μη χάσουν τη δουλειά τους στην ιδιωτική κλινική που δουλεύουν.

Κάποιες πιστεύουν ότι ο τίτλος τους τους δίνει ειδικότητα στο θηλασμό και εξουσία να επιβάλλουν με το ζόρι. Αυτό που με εκνευρίζει είναι ότι δεν τους προβληματίζει το ότι με τις οδηγίες τους δεν πετυχαίνει κανείς.

Αν έδινα οδηγίες σε 10 μαμάδες και δεν πετύχαιναν θα άρχιζα να προβληματίζομαι, θα αναρωτιόμουν, θα το έψαχνα.

Πολλές δεν πιστεύουν στο θηλασμό, έχουν δώσει χιλιάδες μπουκάλια σε ξένα μωρά, συνεχίζουν το ίδιο και στα δικά τους, δεν θέλουν να σκέφτονται ότι υπάρχει θηλασμός.

.....

Μπορείς όμως να τις προετοιμάσεις με αυτό:

Nipple formers της medela (προσοχή να μην τα μπερδέψεις με τα breastshells που είναι για πληγωμένες θηλές και έχουν πολύ μεγαλύτερη διάμετρο ανοίγματος στο κέντρο)

bre_formers_m.jpg

Αγλαϊα σ' ευχαριστώ για την καθοδήγηση.

Το συγκεκριμένο προϊόν της medela μπορώ να το βρω εύκολα σε οποιοδήποτε φαρμακείο ή θα πρέπει να πάω σε κάποιο εξειδικευμένο / μεγάλο;

Ευχαριστώ πολύ,

Ηρώ

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

Νομίζω ότι το έχει η φαρμακαποθήκη οπότε και να μην το έχει το φαρμακείο το παραγγέλνει.

Στην ανάγκη δες τα στοιχεία της εταιρείας στο στίκυ για τα θήλαστρα.

Διαφημίσεις

Στο πρωτο μου παιδι εκανα καισαρικη+επισκληριδιος που δεν πολυεπιασε+ μου φεραν το μωρο μετα απο 2,30 ωρες+του διναν κ συμπληρωμα στην κλινικη +ειχα φοβερους πονους στην μεση για πολυ καιρο μετα.

Τελικα θηλασα αποκλειστικα για 22 μηνες.Τον πρωτο καιρο, στο σπιτι, εφτανα να θηλαζω μεχρι και 20 ωρες το εικοσιτετραωρο...Αλλα τα πραγματα σιγα-σιγα εστρωσαν...

Την κορη μου παλι με καισαρικη+επισκληριδιος (αυτη την φορα επιασε)+μου φεραν το μωρο 3 ωρες μετα+διναν κ συμπληρωμα+δεν εβαζε αρκετο βαρος λογω αλλεργιας. Την θηλαζω ακομα. Δεν της εχω δωσει συμπληρωμα.

Αυτο που με βοηθησε πολυ εμενα ειναι αυτο που σκεφτηκες κ εσυ και το θεωρησες βλακεια.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΘΗΛΑΣΤΙΚΑ ΖΩΑ. Ο ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ.

Τι δηλαδη,η αγελαδα δινει συμπληρωμα στο μοσχαρακι της?

Επισης αυτο που με βοηθησε παρα πολυ ηταν οι συμβουλες της μαιας μου.

Απο τον 7ο μηνα εγκυμοσυνης εβαζα στις θηλες μου καθαρο αμυγδαλελαιο

Μετα τον θηλασμο εβγαζα λιγο γαλα με το χερι κ αλοιφα τις θηλες μου,μετα τις αφηνα ανοιχτες να στεγνωνουν στον αερα...Ευτυχως ημουν μονη στο δωματιο..Συνεχεια απ'εξω τα ειχα... :lol::lol::oops:

Πλυσιμο με σαπουνι 1-2 φορες την μερα κ με σκετο τρεχουμενο νερο πριν απο καθε θηλασμο.

Δεν εχω νιωσει ποτε πονο στις θηλες, δεν εχουνε σκασει ποτε,παρ' ολο που θηλαζα συνεχως....

Επισης κι εμενα οι θηλες μου δεν εχουνε γινει ποτε μεγαλες σαν μπιμπερο, αλλα αυτες διαθετω κ με αυτες θηλαζω μια χαρα...Προσαρμοστηκαν τα μωρα μου :lol::lol:

Πιστευω οτι αφου το θελεις,θα τα καταφερεις...:D

Η δυσκολια μου στο δευτερο ηταν να θηλασω οπως κ οσο πρεπει ενω ταιζα,κοιμιζα,επαιζα, εκανα γαλα στον μεγαλο...Αλλα τα καταφεραμε :D

Σου το ευχομαι μεσα πο την καρδια μου :D

.png.png[/url]

Σωστη,σωστη!!! Αυτο με το γαλα στις θηλες ξεχασα να το γραψω. Λενε οτι ειναι ο,τι καλυτερο,και πιστευω οτι και σε μενα βοηθησε παρα πολυ,σε συνδυασμο με την Purelan.

Πλυσιμο με σαπουνι 1-2 φορες την μερα κ με σκετο τρεχουμενο νερο πριν απο καθε θηλασμο.

mama-mia, να σου ζησουνε και συγχαρητήρια που τα κατάφερες τόσο καλά! :)

Το δέρμα σου είναι πολύ ανθεκτικό για να αντέχει τόσο σαπούνι και τόσο νερό. Οι περισσότερες μητέρες θα έχουν πρόβλημα με τόσο πλύσιμο. Οι συστάσεις είναι καθόλου σαπούνι και 1-2 φορές το 24ωρο πλύσιμο με σκέτο νερό αν νιώθει την ανάγκη η μαμά, δεν είναι υποχρεωτικό! :wink:

Οι συστάσεις είναι καθόλου σαπούνι και 1-2 φορές το 24ωρο πλύσιμο με σκέτο νερό αν νιώθει την ανάγκη η μαμά, δεν είναι υποχρεωτικό!

Η συμβουλη για το πλυσιμο ειναι παιδιατρων ( και της δικης μας, κ του νεογνολογου της κλινικης, κ δυο αλλων που το διασταυρωσα) για λογους υγιεινης του μωρου.Μου ειπανε οτι τα υπολειμματα γαλακτος πανω σ' ενα απλυτο στηθος ειναι πιθανη εστια μικροβιων που μπορουν να προκαλεσουν στοματιτιδα στο νεογνο.

Αυτο μου ειπανε, αυτο εκανα...Κι ετρεχα μεσα στη νυχτα να πλυθω...:lol:

Στην κλινικη φερναν κυπελακι με χαμομηλι για να πλενομαστε, πραγμα που η παιδιατρος μου μου ειπε να μην κανω.Ηταν κατηγορηματικη...Τρεχουμενο νερο κ 1-2 φορες την μερα ουδετερο σαπουνι.

.png.png[/url]

Η συμβουλη για το πλυσιμο ειναι παιδιατρων ( και της δικης μας, κ του νεογνολογου της κλινικης, κ δυο αλλων που το διασταυρωσα) για λογους υγιεινης του μωρου.

Αυτο μου ειπανε, αυτο εκανα...Κι ετρεχα μεσα στη νυχτα να πλυθω...:lol:

.

Οι περισσότεροι αυτά λένε...

Όμως δεν υπάρχει καμία τεκμηρίωση ότι βοηθούν κάπου όλα αυτά, αντίθετα υπάρχει επιστημονική τεκμηρίωση για τα προβλήματα που δημιουργούν.

Μου ειπανε οτι τα υπολειμματα γαλακτος πανω σ' ενα απλυτο στηθος ειναι πιθανη εστια μικροβιων που μπορουν να προκαλεσουν στοματιτιδα στο νεογνο.

Υπάρχει δηλαδή κάποια μελέτη που δείχνει ότι τα μωρά των οποίων οι μαμάδες δεν πλένουν το στήθος παθαίνουν στοματίτιδα σε ποσοστό μεγαλύτερο από τις μαμάδες που το πλένουν και η διαφοά είναι στατιστικά σημαντική...

Η μελέτη δεν υπάρχει και αυτή η κουβέντα είναι μια αυθαίρετη υπόθεση που δεν τεκμηριώνεται πουθενά... Είναι πολύ λυπηρό που κάποιοι γιατροί λένε ό,τι τους κατεβαίνει και τα κάνουν να φαίνεται ότι είναι επιστημονική γνώση. :?

Διαφημίσεις

Μου ειπανε οτι τα υπολειμματα γαλακτος πανω σ' ενα απλυτο στηθος ειναι πιθανη εστια μικροβιων που μπορουν να προκαλεσουν στοματιτιδα στο νεογνο.

Υπάρχει δηλαδή κάποια μελέτη που δείχνει ότι τα μωρά των οποίων οι μαμάδες δεν πλένουν το στήθος παθαίνουν στοματίτιδα σε ποσοστό μεγαλύτερο από τις μαμάδες που το πλένουν και η διαφοά είναι στατιστικά σημαντική...

Η μελέτη δεν υπάρχει και αυτή η κουβέντα είναι μια αυθαίρετη υπόθεση που δεν τεκμηριώνεται πουθενά... Είναι πολύ λυπηρό που κάποιοι γιατροί λένε ό,τι τους κατεβαίνει και τα κάνουν να φαίνεται ότι είναι επιστημονική γνώση. :?

Δηλαδή ο μύκητας (γιατί αυτό υποννούν) μεγαλώνει αστραπιαία, εισβάλλει μέσα στους πόρους, μπαίνει στο στόμα του μωρού και η μαμά δεν παίρνει χαμπάρι....

Την στοματίτιδα την κολλάει το μωρό συνήθως κατά την διάρκεια του τοκετού, όταν περνάει από τον κόλπο :?

WLn5p2.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλημέρα και από μένα. Χθες μόλις έγινα μέλος του forum. Γεννησα και τ αδύο μου παιδιά με καισαρική και επισκληρήδιο και δεν είχα κανένα πρόβλημα με το γάλα, ήρθε όταν έπρεπε. Ικτερο είχαν και τα δύο μου παιδιά και ήταν λίγο "κίτρινα" έως τους δύο μήνες. Ο παιδίατρος μου είπε ότι αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό για παιδιά που θηλάζουν και συνέστησε αποκλειστικό και συχνό θηλασμό και έκθεση στο φως. Στο πρώτο μου παιδί (15/6/2001) στο ΜΗΤΕΡΑ, η γυναικολόγος μου και η μαία μου τσακώθηκαν με το προσωπικό ώστε να μου φέρνουν το μωρό όταν κλαίει και να μην του δίνουν συμπλήρωμα. Στο δεύτερο (24/11/2007) πάλι στο ΜΗΤΕΡΑ, το ζήτησα από την αρχή και δεν υπήρξαν αντιρρήσεις. Και στα δύο παιδιά ήμουν σε δίκλινο.

Ο μεγάλος 15/6/2001

Ο μικρός 24/11/2007

• 2 εβδομάδες μετά...

Κορίτσια, μια ερώτηση σε όποια γνωρίζει, διότι ακούω διάφορους και διαφορετικούς ισχυρισμούς.

Μετά από την πρώτη καισαρική, αλλά σε αντίστοιχες περιπτώσεις φιλενάδων μου, θυμάμαι ότι μου απαγόρευσαν να πιώ νερό (πολύ)-και για 3 μέρες περίπου. Έπινα ελάχιστο, ίσα-ίσα που με άφηναν να βρέχω το στόμα μου.

Ξέρετε γιατί; Ξέρετε αν αυτός είναι ευεργετικός ή ανασταλτικός παράγοντας σε σχέση με το θηλασμό; Να κάνω του κεφαλιού μου την επόμενη φορά (όπως και σε πολλά άλλα;)

Δεν θυμάμαι τέτοια απογόρευση :roll::roll::roll:

Νομίζω ότι από την επόμενη μέρα που μου έβγαλαν ορούς κλπ έπινα νερό και το μεσημέρι έφαγα κανονικά.

Και θήλασα κανονικά επίσης.

KbCJp2.pngEYukp3.png

Λοιπον κοριτσια εμενα νερο δεν με αφηναν να πιω μονο τσαι,ειχα κορακιασει κι ειχα πεθανει απο την πεινα επισης!

Και ηθελα να σας ρωτησω με την ευκαιρια,την 3η μερα που μου δωσαν νερο,φυσικα ηπια ολο το βοσπορο απο την διψα και μια μαια μου ειπε οτι δεν κανει να πιω πολυ γιατι πρηζεται ακομη πιο πολυ το στηθος ετσι!ισχυει αυτο? :?:

Λοιπον κοριτσια εμενα νερο δεν με αφηναν να πιω μονο τσαι,ειχα κορακιασει κι ειχα πεθανει απο την πεινα επισης!

Και ηθελα να σας ρωτησω με την ευκαιρια,την 3η μερα που μου δωσαν νερο,φυσικα ηπια ολο το βοσπορο απο την διψα και μια μαια μου ειπε οτι δεν κανει να πιω πολυ γιατι πρηζεται ακομη πιο πολυ το στηθος ετσι!ισχυει αυτο? :?:

Αυτό με την πείνα το θυμάμαι και εγώ αξέχαστα!!! Αλλά με το νερό έπινα απροβλημάτιστα από ότι θυμάμαι! :?

Η μαία νομίζω είπε τεράστια ΚΟΤΣΑΝΑ ΛΕΜΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!! :shock::P

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...