Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Καισαρική και θηλασμός

Recommended Posts

μου απαγορευσαν νερο για 1 24ωρο.διψουσα ομως ΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣΟ ΠΟΛΥ που χωρις υπερβολη κατεβαζα 8 λιτρα το 4ωρο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!χωρις υπερβολή.Ακομα διψαω οταν θηλάζω αλλά οχι τοσο πλέον.πινω 8 λίτρα το 12 minimum.

Τι ωραιο να εισαι μανουλα!!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 94
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• iro

iro 12 δημοσιεύσεις

• aglaia

aglaia 8 δημοσιεύσεις

• felinidoc

felinidoc 7 δημοσιεύσεις

• Maya

Maya 6 δημοσιεύσεις

το νερό απαγορεύεται μετά από εγχείρηση γιατί υπάρχει κίνδυνος εμετού και αναρρόφησης. Ό,τι υγρό χρειάζεται ο οργανισμός το παίρνει από τον ορό.

Δεν έχει καμία σχέση η απαγόρευση νερού μετά από καισαρική με το θηλασμό.

Εμένα με άφησαν να βρέξω ίσα ίσα τα χείλια μου, και την επόμενη το πρωί κατέβασα μονορούφι το χαμομήλι από τη δίψα.

Κατ'αρχήν εξαρτάται από το αν έλαβες γενική αναισθησια ή επισκληρίδιο...

Στην πρώτη περίπτωση μπορείς να πιείς νερό το βράδυ δεδομένου ότι την έκανες το πρωί...Σου βάζουν ορό για να αναπληρώνεις τα υγρά.

Στην δεύτερη περίπτωση μπορείς να πιείς νερό αμέσως...

Ο θηλασμός δεν παίζει ρόλο κανένα στο αν θα πιείς νερό. Εννοείται ότι διψάς πολύ περισσότερο αν θηλάζεις κιόλας.

WLn5p2.png

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις...

Καισαρική με επισκληρίδιο έκανα, όταν με το καλό σε 2 μήνες γεννήσω για 2η φορά δεν θα ακούω κανέναν στο μαιευτήριο και κυρίως ΔΕΝ ΘΑ ΠΩ ΤΟ ΝΕΡΟ ΝΕΡΑΚΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΤΙΚΑ....Θα μας πεθάνουν με τις βλακείες τους στο τέλος....

Δηλαδη ρε κοριτσια γιατι με πεθαναν στην διψα????Δεν μπορω να καταλαβω.....αυτοι μου ειχαν πει οτι λογω καισαρικης μονο τσαι επιτεπεται,και μαλιστα μου εκανε εντυπωση γιατι τσαι και οχι νερο δηλαδη???

Αχ τι να πω........

Ωστε μεγαλη κοτσανα αυτο που μου ειπε η μαια,ε??????

Θυμαμαι χαρακτηριστικα,που την τριτη μερα νομιζω ηταν,πηγα και την ρωτησα,ποτε θα ξεπρηστει περιπου το στηθος μου,και μου λεει θα ξεπρηστει αλλά προσεχε με τα υγρα,μην πινεις πολλα!!!!! :shock:

Ε,ξανα στην διψα εγω........

Ε,ρε τι τραβαμε............. :lol::lol::lol::lol:

Διαφημίσεις

Εγω που επινα νερο, μολις μου εφεραν το μωρο για πρωτη φορα στο δωματιο, εκανα εμετο :( και εβγαλα οτι ειχα φαει την προηγουμενη νυχτα (καλαμποκια απο το φλοισβο :lol::lol::lol: ).

Δεν διψαγα ουτε πειναγα ομως ιδιαιτερα. Ιδρωνα ομως παρα πολυ και ξυνομουνα παντου λες και ειχα ψωρα (επιπλοκη απο την επισκληριδιο)

Δεν διψαγα ουτε πειναγα ομως ιδιαιτερα. Ιδρωνα ομως παρα πολυ και ξυνομουνα παντου λες και ειχα ψωρα (επιπλοκη απο την επισκληριδιο)

:mad: αστα να πανε αυτο με την φαγουρα το περασα κι εγω μιμικα,τα χα παιξει.

:mad: αστα να πανε αυτο με την φαγουρα το περασα κι εγω μιμικα,τα χα παιξει.

Na φανταστεις οτι γεννησα Ιουλιο ειχαμε air-condition στο φουλ τη νυχτα στο δωματιο (ηταν οι μεγαλοι καυσωνες), και ειχα και μια βενταλια για να κανω αερα και ξυνομουνα μ'αυτη οπου μπορουσα.....

Οταν εκανα αερα με τη βενταλια, απο την κουραση εκλειναν τα ματια μου χαλαρωνε το χερι μου και μου ερχοταν η βενταλια στο κεφαλι, ξυπναγα και ξαναεκανα αερα......Αστα να πανε!

Διαφημίσεις

Εκεί σε αυτό ακριβώς το σημείο κατάντιας :lol::lol: φωνάζεις τις μαίες, σου κάνουνε μια ένεση φενιστίλ και περνάει η φαγούρα! Την πρώτη φορά δεν το ήξερα, την δεύτερη όμως.... :wink:

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

• 1 month later...

Εμένα παρόλο που είχα τον ορό λιγότερο από ένα 24ωρο (19 ώρες περίπου) μου έγραψε η γιατρός να φάω φιδέ και να πιώ τσαγάκι από την πρώτη μέρα (έκανα επισκληρίδιο, γέννησα με καισαρική στις 4μμ). Μου είπε όμως να μην πίνω 'υπερβολικό" νερό. Στον ορό βάζουν και αντιβιώσεις κτλ.

Η κοπέλα δίπλα μου που έκανε μια ώρα πριν από μένα καισαρική με επισκληρίδιο δεν έτρωγε τίποτα ούτε έπινε μέχρι την άλλη μέρα. Επίσης ούτε ντους την άφησε να κάνει για 3 μέρες. Εγώ τη 2η μέρα ξυριζόμουν στο ντους !!

Σημειωτέον οτι είχα πρηστεί πολύ στους αστραγάλους μια μέρα πριν μου σπάσουν τα νερά, και μετά τη γέννα κράτησε αυτό το πρήξιμο 7-8 μέρες, κάτι που είναι φυσιολογικό και σε ορισμένες γυναίκες συμβαίνει.

g4BDp3.pngyCdLp3.png

• 7 months later...

Κι εγώ γέννησα με καισαρική σε δημόσιο και δυστυχώς δεν είχα φροντίσει να ενημερωθώ από πριν... Νόμιζα ότι θα με ενημερώσουν στο νοσοκομείο ή η παιδίατρος και τελικά είχα την πλήρη παραπληροφόρηση... Αν υπάρχουν "10 βήματα για σίγουρο απογαλακτισμό" εγώ τα ακολούθησα όλα γιατί έτσι μου είχαν πει ότι θα κατάφερνα να θηλάσω... Ότι λάθος θα μπορούσα να κάνω, το έκανα... Είχα το μωρό στο δωμάτιο όμως ήμουν πολύ χάλια με απίστευτους πόνους τις πρώτες 2 μέρες και δεν το έβαλα στο στήθος, κανείς δεν μου είπε ότι έπρεπε να το βάλω αμέσως, νόμιζα ότι το γάλα θα κατέβει από μόνο του μόλις συνέλθω... Τελικά "θήλασα" για 2,5 μήνες, έτσι νόμιζα δηλαδή, και έδινα φουλ συμπλήρωμα σύμφωνα με τις οδηγίες της παιδιάτρου :evil: Τώρα ξεκοκαλλίζω άρθρα για τον θηλασμό όπως και το parents για να είμαι προετοιμασμένη και ενημερωμένη αυτή τη φορά. Θα πάω και στην ημερίδα θηλασμού στο Αττικό.

Έχω ζητήσει απ' τον γιατρό να κάνουμε επισκληρίδιο αντί ολική που έκανα την πρώτη φορά με σκοπό να πάρω το μωρό μου αμέσως και όσο πιο σύντομα να το βάλω στο στήθος. Παρόλα αυτά έχω ακόμα απορίες και ειδικά για τις πρώτες μέρες.

- Φτάνει το πρωτόγαλα για να θρέψει το νεογέννητο και αν όχι πώς το καταλαβαίνω;

- Αν χρειαστεί, πόσο συμπλήρωμα πρέπει να πάρει; (στον γιο μου δίναμε 60ml τη φορά τις πρώτες μέρες... πού να θηλάσει μετά :( )

- Στο στήθος θα το βάζω όποτε και όσο θέλει απ' την αρχή, αυτό σημαίνει ότι μπορεί να την έχω ώρες, έχω καταλάβει σωστά;

- Αν κοιμηθεί στο στήθος, τη βάζω στο κρεββατάκι της και αν ξυπνήσει με κλάμα, την ξαναβάζω στο στήθος;

Δεν ξέρω αν είναι "χαζές" οι απορίες μου αλλά θα ήθελα να μου απαντήσει η Αγλαϊα ή τα κορίτσια εδώ μέσα που έχουν πετύχει να θηλάζουν αποκλειστικά παρόλες τις δυσκολίες! Να δούμε, θα τα καταφέρω αυτή τη φορά;

5dyVp3.png

Με το καλό το μωράκι σου boxofkiki.

Έχω ζητήσει απ' τον γιατρό να κάνουμε επισκληρίδιο αντί ολική που έκανα την πρώτη φορά με σκοπό να πάρω το μωρό μου αμέσως και όσο πιο σύντομα να το βάλω στο στήθος.

Πέρα από τη δυνατότητα να βάλεις αμέσως το μωρό στο στήθος, η επισκληρίδιος έχει κι άλλα καλά. Είσαι παρόν στη διάρκεια της γέννας, ακους το κλάμα του μωρού σου, μπορείς να το δεις αμέσως κι όχι μετά από πόσες ώρες, είναι πιο ακίνδυνη από την ολική κλπ.

Φτάνει το πρωτόγαλα για να θρέψει το νεογέννητο και αν όχι πώς το καταλαβαίνω;

Το πρωτόγαλα φτάνει σε όλα τα θηλαστικά οπότε και στον άνθρωπο. Το μωρό τις πρώτες μέρες έχει μόνο ανάγκη το πρωτόγαλα. Δεν χρειάζεται συμπλήρωμα. Όσο πιο συχνά μπαίνει στο στήθος τόσο πιο γρήγορα θα κατέβει το γάλα.

Στο στήθος θα το βάζω όποτε και όσο θέλει απ' την αρχή, αυτό σημαίνει ότι μπορεί να την έχω ώρες, έχω καταλάβει σωστά;

Ναι. Μπορεί να βρίσκεται στο στήθος 23 ώρες την ημέρα. Θα το αφήνεις όσο θέλει. Συνήθως τα νεογέννητα κάνουν μαραθώνιους θηλασμούς.

Αν κοιμηθεί στο στήθος, τη βάζω στο κρεββατάκι της και αν ξυπνήσει με κλάμα, την ξαναβάζω στο στήθος;

Αν κοιμηθεί στο στήθος και το αφήσει, τότε βάλ' την στο κρεβατάκι της. Αν ξυπνήσει θα την ξαναβάλεις στο στήθος μέχρι να χάσει το ενδιαφέρον της.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Φτάνει το πρωτόγαλα για να θρέψει το νεογέννητο και αν όχι πώς το καταλαβαίνω;

Το πρωτόγαλα φτάνει σε όλα τα θηλαστικά οπότε και στον άνθρωπο. Το μωρό τις πρώτες μέρες έχει μόνο ανάγκη το πρωτόγαλα. Δεν χρειάζεται συμπλήρωμα. Όσο πιο συχνά μπαίνει στο στήθος τόσο πιο γρήγορα θα κατέβει το γάλα.

Pipi σ' ευχαριστώ για την άμεση απάντηση! Άρα τα 60 ml συμπλήρωμα που δίναμε στον γιο μου ήταν ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ;

5dyVp3.png

Διαφημίσεις

Ναι ήταν λάθος αλλά εκείνη την ώρα δεν μπορείς να κάνεις και πολλά αν δεν είσαι ενημερωμένη. Κι εγώ την πάτησα στο 1ο παιδί με αποτέλεσμα να καταλήξω να του δίνω γάλα με θήλαστρο για ένα μήνα κι ύστερα γιοκ.

Στο 2ο είχα ενημερωθεί από εδώ και δεν ήπιε γουλιά ξένο στο μαιευτήριο.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Γέννησα στο 'Ελενα σε δίκλινο με καισαρική τομή και ολική νάρκωση. Θήλασα αμέσως και μπορώ να πω ότι ήταν πολύ δύσκολο την πρώτη νύχτα λόγω του πόνου, του καθετήρα αλλά και λόγω της ακατάπαυστης γκρίνιας της λουλουδίτσας μου. Βοήθεια είχα από την μαμά μου αλλά και από της μαίες που αν και λίγες έκαναν το καλύτερο που μπορούσαν. Μπάνιο την έκαναν έτσι και αλλιώς κάθε πρωί αυτές και στις αλλαγές της πάνας από την στιγμή που βγάλαμε τον καθετήρα μπόρεσα να αντεπεξέλθω και μόνη μου μιας και με είχε πιάσει μια μανία και δεν ήθελα να πειράζει το παιδάκι μου κανείς. Επίσης θα τολμήσω να πω ότι και οι κοπέλες στην τράπεζα γάλακτος ήταν σε θέση να δώσουν κάποιες σωστές πληροφορίες σχετικά με το θηλασμό και μπορώ επίσης να πω ότι ήταν και πρόθυμες να ασχοληθούν. Κάθε πρωί πέρναγε παιδίατρος για να κάνει τον έλεγχο και να τσεκάρει τις ζυγίσεις του μωρού(ζυγίζουν τα μωρά κάθε πρωί αφού τα κάνουν μπάνιο) οπότε και αν χρειαζόταν κάτι (συμπλήρωμα γάλακτος) το σημείωναν στην καρτέλα του παιδιού γιατί μόνο έτσι μπορούσες να πάρεις συμπλήρωμα – αν ζήταγες από μόνη σου δεν έδιναν. Θα πω επίσης ότι το τελευταίο βράδυ πριν βγω κάναμε αιματολογικές εξετάσεις όπου φάνηκε ότι το ζάχαρο της μικρής ήταν λίγο χαμηλό (λόγω του ότι είχα αφήσει την μικρή να κοιμηθεί 5 ώρες χωρίς να την ταΐσω – απο άγνοια φυσικά !!!) ακόμα και τότε δεν μου δόθηκε συμπλήρωμα παρά θήλαζα το μωρό κάθε δύο ώρες και το πρωί επαναλάβαμε τις εξετάσεις και όλα οκ. Θέλω να πω ότι αν η θέληση μας είναι ξεκάθαρη υπάρχει τρόπος να αντισταθούμε στην προπαγάνδα (μιλάω πάντα για το συγκεκριμένο νοσοκομείο) και να ασχοληθούν μαζί μας λίγο πιο σοβαρά. Ναι boxofiki θηλάζουμε όσες φορές και όση ώρα θέλει το μωράκι μας, μετράμε πάνες για να ξέρουμε ότι όλα οκ και απολαμβάνουμε τη μητρότητα στο μέγιστο χωρίς να ακούμε τα κακόβουλα σχόλια των γύρο. :wink:

Γέννησα με καισαρική και επισκληρίδιο σε δημόσιο. Εμένα μου άφησαν την επισκληρίδιο και μου πρόσθεταν παυσίπονα εκεί, μέχρι που βγήκε από μόνη της. Άρα τις πρώτες δύο μέρες, ο πόνος ήταν ανεκτός.

Το μωρό το είχα συνέχεια πάνω μου. Όταν δεν θήλαζε κοιμόταν μπρούμυτα στο στήθος μου. Άνοιγα την πιτζάμα και την έβαζα πάνω στο δέρμα. Για τα επισκεπτήρια της γειτόνισσας, απλά αδιαφορούσα.

Τις αλλαγές και τα μπάνια τα έκανε ο άντρας μου (που ξεψάρωσε αμέσως) και μετά τη δεύτερη μέρα και η μαμά μου (στην αρχή φοβόταν :lol: ).

Καμιά φορά όταν την έπαιρνε ο ύπνος την έβαζα στο πυρέξ, το οποίο ήταν σε σχήμα πλαγιαστού Π και το έβαζα πάνω στο κρεβάτι (όπως τους δίσκους του φαγητού με τα ροδάκια). Όταν γλάρωνα, το έδενα με τη ζώνη της ρόμπας για να μη μου το πάρουν (τρελή κυρία!!!).

Πάλεψα πολύ το θέμα του θηλασμού, μέχρι που έβαλα τις γαιδουροφωνάρες σε μία ηλίθια μαία που έφερε ένα μπιμπερό και το έχωσε στο στόμα του μωρού. Προφανώς με άκουσε όλος ο όροφος και έπεσε σύρμα για την τρελή κυρία που θηλάζει και δεν με ξαναενόχλησαν. Υπήρχαν και δύο καταπληκτικές μαίες που ήταν προθυμότατες να βοηθήσουν με το θηλασμό αλλά τις είχε προλάβει ήδη το φόρουμ και η Αγλαΐα :cool: .

Η γειτόνισσα είχε κοσμοσυρροή συνέχεια, αλλά ποτέ δεν φοβήθηκα για το μωρό. Το μόνο που με ενοχλούσε ήταν η ζέστη, έβαζε το καλοριφέρ στο φουλ.

Σε γενικές γραμμές καισαρική και θηλασμός είναι απόλυτα συμβατά πράγματα. Το συμπλήρωμα το αντιμετωπίζουμε όπως ο διάολος το λιβάνι, και όλα πάνε καλά. Το συμπλήρωμα, με άλλα λόγια, is not an option!

Σου εύχομαι τα καλύτερα! :D

1103660.png

________

I think men who have a pierced ear are better prepared for marriage. They've experienced pain and bought jewelry.

Έχω ζητήσει απ' τον γιατρό να κάνουμε επισκληρίδιο αντί ολική που έκανα την πρώτη φορά με σκοπό να πάρω το μωρό μου αμέσως και όσο πιο σύντομα να το βάλω στο στήθος.

H επισληρήδιος έχει και άλλα θετικά. Σου αφήνουν τον καθετήρα στη σπονδυλική στήλη μέχρι την επόμενη μέρα και μπορούν να σου βάζουν παυσίπονο, έτσι πονάς λιγότερο και είσαι σε πολύ καλύτερη κατάσταση για να ανταποκριθείς στις ανάγκες του μωρού.

- Φτάνει το πρωτόγαλα για να θρέψει το νεογέννητο και αν όχι πώς το καταλαβαίνω;

Εδώ και πάνω από 60 εκατομύρια χρόνια που υπάρχουν τα θηλαστικά, το πρωτόγαλα φτάνει! Δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα για να το καταλάβεις ή να μην το καταλάβεις. Αρκεί το μωρό να μπαίνει συχνά στο στήθος. Οι θερμιδικές του ανάγκες είναι πολύ λίγες για να μην του αρκεί το πρωτόγαλα. Μόνο αν το μωρό είναι ληθαργικό (πχ. λόγω ίκτερου) και δεν μπορεί να θηλάσει υπάρχει πρόβλημα και τότε ίσως χρειαστεί να αντλήσεις για να του το δώσεις.

- Αν χρειαστεί, πόσο συμπλήρωμα πρέπει να πάρει; (στον γιο μου δίναμε 60ml τη φορά τις πρώτες μέρες... πού να θηλάσει μετά :( )

Το μωρό θα πρέπει να βρέχει 1-2 πάνες τις πρώτες μέρες (πριν κατέβει το γάλα). Μέχρι το 3ο 24ωρο θα πρέπει να έχει κάνει την πρώτη κένωση το μηκώνιο που είναι πρασινοκαφέ και κολλώδης. Αυτά είναι ενδείξεις ότι δεν χρειάζεται συμπλήρωμα.

- Στο στήθος θα το βάζω όποτε και όσο θέλει απ' την αρχή, αυτό σημαίνει ότι μπορεί να την έχω ώρες, έχω καταλάβει σωστά;

Μερικά μωρά τις πρώτες μέρες μένουν κανένα δίωρο στο στήθος, κοιμούνται για ένα δίωρο κλπ. Άλλα μένουν λιγότερο αλλά κάνουν πιο πολλούς και συχνούς θηλασμούς. Γενικα δεν αφήνεις να περάσει το τρίωρο για κανένα λόγο.

- Αν κοιμηθεί στο στήθος, τη βάζω στο κρεββατάκι της και αν ξυπνήσει με κλάμα, την ξαναβάζω στο στήθος;

Ακριβώς!

Με το καλό! :D

Ευχαριστώ πολύ τα κορίτσια που μπήκαν στον κόπο να μου απαντήσουν και την Αγλαϊα που μου έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες. Αγλαϊα μου γράφεις ότι στην περίπτωση ίκτερου θα χρειαστεί να αντλήσω, με νοσοκομειακό θήλαστρο φαντάζομαι που θα ζητήσω απ' το νοσοκομείο; Αν δεν έχουν, τι κάνω; Παίρνω την εταιρεία για να νοικιάσω; Η μαιευτική βλέπεις του Αγ. Όλγα είναι μικρή...

Μου γράφεις επίσης ότι "δεν αφήνεις να περάσει το τρίωρο για κανένα λόγο" εννοείς στο στήθος ή να κοιμάται πάνω από 3 ώρες;

5dyVp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...