Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πλένετε το μωράκι σας σε κάθε αλλαγή πάνας;;;

Πλένετε το μωράκι σας σε κάθε αλλαγή πάνας;;;  

1.709

1. 1. Πλένετε το μωράκι σας σε κάθε αλλαγή πάνας;;;

• Ναι, θεωρώ ότι είναι καλύτερο από τα μωρομάντηλα.
    • Όχι, χρησιμοποιώ μωρομάντηλα συνέχεια και δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα.
    • Ανάλογα με το αν βρίσκομαι σπίτι ή όχι , σε εξωτερικούς χώρους καθαρίζω το μωρό με μωρομάντηλα.

Recommended Posts

Και εμεις ακριβως τι ιδιο! Και να ηθελα να τον πλενω καθε φορα, που δεν αφηνει η παιδιατρος γιατι ξηραινεται υπερβολικα το δερματακι του, εχει παθει τετοια ζημια το αριστερο μου χερι απο το βαρος του που ειναι 8600 που δυσκολευομαι παρα πολυ να τον πλυνω μονη μου ,αν δεν ειναι ο αντρας μου στο σπιτι.......

εμενα παλι ο παιδιατρος μου ειπε πως κανω πολυ καλα που την πλενω με καθε αλλαγη πανας... δεν μου ανεφερε κατι για το δερμα...

και το προβλημα ειναι πως πρεπει να βρουμε αλλη λυση γιατι και η δικια μου πλεον 8 μηνων εχει βαρυνει και δεν τα καταφερνω ουτε εγω καλα καλα... :rolleyes:

9Yokp3.png

Διαφημίσεις

δεν το βαζω στον νηπτιρα σε καθε αλλαγμα, εχω ενα μπολακι , γεμιζω με ζεστο νερακι, βαμβακι, μετα με σεσουαρ να μην μεινει καθολου υγρασια, και ολα τελεια!!9 μηνες τωρα δεν εχει συγκαει ποτε!

• 1 month later...

καλησπερα ειμαστε 3μηνων και τωρα τον πλενω στον νυπτηρα οταν κανει κακα γιατι πριν φοβομουν ,,τον καθαριζα με νερο και βαμβακι και ταμπωναριζα με πετσετα γιανα φυγει η υγρασια..οσο για τα τσισα με τα μωρομαντηλα τησ pampers sensitive και μετα με πετσετα απο πανω ,,,βαζω κρεμα τησ freziderm .στην αρχη δεν ταμποναριζα με την πετσετα κ ειχαμε συγκαει,εβαζα την sudocreme αλλα δεν εκανε τιποτα..ετσι βαζω την πετσετα,αλλαξα κρεμα κ ειμαι οκ

Διαφημίσεις

• 1 month later...

μωρομαντηλα ποτε!!!σκετο νερακι για τα τσισα και καλο σκουπισμα,για τα κακα βαζουμε και αφρολουτρο!σε καθε αλλαγη πανας αλοιφη για συγκαμα!και δεν εχουμε δει ποτε ουτε το παραμικρο ερεθισμο!!

• 2 εβδομάδες μετά...

εγω οταν ειμαι μονη στο σπιτι-το πρωι- επειδη ακομα φοβαμαι να την πλυνω μονη μου εαν εχει κανει κακακια πρωτα τη καθαριζω με μωρομαντηλο κ μετα με πετσετα με νερο.εαν εχει κανει απλως τσισακια την καθαριζω μονο με πετσετα κ χλιαρο προς κρυο νερο.οταν ειναι ο αντρας μου οτι κ να εχει κανει τη βουταμε κ πλυσιμοοοοοοο!!!!!!!!

ntRCp3.png

Ο γιος μου στην αρχή είχε κένωση σχεδόν σε κάθε γεύμα και αφού καθάριζα την περιοχή με μωρομάντηλο τον έπλενα στο νιπτήρα. Σκέτο μωρομάντηλο μόνο έξω αν δεν είχα εναλλακτική αν και προσπαθούσα να βρω νιπτήρα αν είχε κένωση. Ακόμα τον πλένω κάποιες φορές μετά τις κενώσεις γιατί έχει ευαίσθητο δέρμα και κοκκινίζει εύκολα (και ειναι τεσσάρων). Όταν ήταν 14 μηνών μια μέρα τον πήρα από τον βρεφονηπιακό και είχε κάνει σχεδόν πληγές. Εκείνη την ημέρα οι κενώσεις του ήταν κάπως υδαρείς (ίσως λόγω οδοντοφυΐας) και φυσικά τον καθάρισαν με μωρομάντηλα. Το παιδί έπαθε εγκαύμα και δε θυμάμαι πόσο μας πήρε για να επουλωθεί με φαρμακευτικές αλοιφές και όσο γινόταν χωρίς πάνα.

Κανα μηνα σχεδον 40 μερες τον επλενα στα κακα στην βρυση .....σε καθε αλαγη πανας καθαριζα με βαμβακι και νερο;)

Πλεον μωρομαντηλα και μονο;)

Μεχρι στιγμης δεν εχουμε ουτε ερεθισμους ουτε τιποτα αν και στην αρχη ειχαμε πολυ ευαισθητο δερμα....;)

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

Στις κενώσεις, αρχικά καθαρίζω την περιοχή με μωρομάντηλα κι έπειτα την πλένω στο νιπτήρα με αφρόλουτρο. Στα ούρα την πλένω κατευθείαν στο νιπτήρα. Μόνο στις εξόδους την καθαρίζω με μωρομάντηλα.

Παρεμπιπτόντως, θα ήθελα να ρωτήσω κάτι. Ενώ την αλλάζω τακτικά πάνα κάθε 2-3(το πολύ) ώρες , το δερματάκι της είναι ερεθισμένο.Σε κάθε αλλαγή πάνας βάζω κρέμα. Χρησιμοποιούσα μια της frezyderm,η οποία αρχικά είχε αποτελέσματα,αλλά στην πορεία πάλι παρουσίασε ερεθισμούς. Πριν λίγες μέρες αγόρασα μια της hydrovit. Πάλι ερεθισμένη είναι η ευαίσθητη περιοχή! Μήπως έχετε να μου προτείνετε κάτι;;;

Διαφημίσεις

Στις κενώσεις, αρχικά καθαρίζω την περιοχή με μωρομάντηλα κι έπειτα την πλένω στο νιπτήρα με αφρόλουτρο. Στα ούρα την πλένω κατευθείαν στο νιπτήρα. Μόνο στις εξόδους την καθαρίζω με μωρομάντηλα.

Παρεμπιπτόντως, θα ήθελα να ρωτήσω κάτι. Ενώ την αλλάζω τακτικά πάνα κάθε 2-3(το πολύ) ώρες , το δερματάκι της είναι ερεθισμένο.Σε κάθε αλλαγή πάνας βάζω κρέμα. Χρησιμοποιούσα μια της frezyderm,η οποία αρχικά είχε αποτελέσματα,αλλά στην πορεία πάλι παρουσίασε ερεθισμούς. Πριν λίγες μέρες αγόρασα μια της hydrovit. Πάλι ερεθισμένη είναι η ευαίσθητη περιοχή! Μήπως έχετε να μου προτείνετε κάτι;;;

καλημέρα. ελπίζω να μην φταίνε οι πάνες για το δερματάκι της. εγώ χρησιμοποιώ την sudocrem, την βρίσκεις και σε super market ή αν ερεθιστούν πιο πολύ, βάζω για κανα δυο μέρες την cicalfate της ****. την βρίσκεις στο φαρμακείο.αν την δοκιμάσεις, βεβαιώσου ότι πήρες την κρέμα γιατί υπάρχει και λοσιόν. ενεργεί πολύ γρήγορα, δεν είναι μόνο για μωρά.την βάζω και σε δικά μου εξανθήματα.

καλημέρα. ελπίζω να μην φταίνε οι πάνες για το δερματάκι της. εγώ χρησιμοποιώ την sudocrem, την βρίσκεις και σε super market ή αν ερεθιστούν πιο πολύ, βάζω για κανα δυο μέρες την cicalfate της ****. την βρίσκεις στο φαρμακείο.αν την δοκιμάσεις, βεβαιώσου ότι πήρες την κρέμα γιατί υπάρχει και λοσιόν. ενεργεί πολύ γρήγορα, δεν είναι μόνο για μωρά.την βάζω και σε δικά μου εξανθήματα.

Ευχαριστώ πολύ! θα δοκιμάσω τη 2η κρέμα,γιατί την 1η τη δοκίμασα κι έβγαλε σπυράκια!

• 3 εβδομάδες μετά...

Γειά σας. Το μωράκι μας είνα στον 8ο μήνα και δεν έχει παρουσιάσει κάνεναν ερεθισμό μέχρι τώρα...ευτυχώς! Η συμβουλή της γιατρού μας ήταν πρώτον να μη χρησιμοποιούμε κρέμες - ούτε εμείς χρησιμοποιούμε άλλωστε - δεύτερον να πλενόμαστε τοπικά με κρύο νεράκι και τρίτον να χρησιμοποιούμε μωρομάντυλα μόνο όταν είμαστε έξω απο το σπίτι και δεν υπάρχει πρόσβαση σε βρύση (γεγονός αρκετά σπάνιο). Τα ακολουθήσαμε και όλα έχουν πάει πολύ πολύκαλά! Ας αποφύγουμε τις "χημείες", όσο είναι δυνατόν!

Μεχρι πριν λιγες μερες τον επλενα παντα.Τις τελευταιες μερες ομως χρησιμοποιω μωρομαντηλα γιατι ειναι αδυνατον να τον σηκωσω στον νιπτηρα.Ειναι πολυ βαρυς να τον παιρνω στο 1 χερι.Εκτος και αν υπαρχει αλλος τροπος.

lo5lp3.pngtumhp3.png

Διαφημίσεις

• 1 month later...

εγω την πλενω σε καθε αλλαγη της πανας μιας κ ειναι ακομα μικρη (10 ημερων),αργοτερα οταν θα εχει παρει πιο πολυ βαρος δεν ξερω πως θα πραξω..βλεποντας θα κανω κιολας..!!

• 3 εβδομάδες μετά...

εμεις δεν πλενόμαστε στα τσίσα, απλά αλλάζουμε πανούλα.

Εκτός κι αν κάνει τσίσα την ώρα που τον αλλάζω οπότε ή πάμε νιπτήρα ή τα μαζεύουμε με μωρομάντηλα.

Φροντίζω να τον αλλάζω πολύ συχνά, και ειδικά μόλις δω ότι γέμισε (όταν είμαστε σπίτι).

Οταν κάνει κακά γδυνόμαστε στο νιπτήρα, βουτάμε κάτω από τη βρύση και με σφουγγαράκι και αφρόλουτρο τα διώχνουμε "ξου κακά" :D

Πάντα με σωστό τρόπο ώστε τα κακά να φεύγουν χωρίς να περνάνε από το πουλάκι...

Τέλος κάνουμε μπάνιο με αφρολουτράκι κάθε βραδάκι, το καλοκαίρι κάναμε 2 φορές τη μέρα.

Αν μας κάνει κακά το βράδυ, πράγμα σπάνιο, τα παίρνουμε με μωρομάντηλα με χαμομήλι babycare.

Που και που βάζουμε λίγη sudocream ή bepanthol (είναι ζήτημα να έχουμε βάλει 6 φορές στους 6 μήνες ζωής του και περισσότερο τώρα τελευταία βάζω, μικρούλη δεν του βάζαμε τίποτε!).

Δεν έχει συγκαεί ποτέ!

Εχουμε ένα θέμα με το νιπτήρα, πλέον είναι βαρύς αλλά και κινητικός και πετάει τα πράγματα από το νιπτήρα :D

Α μικρό τον πλέναμε με μπολάκια με σαπουνόνερο και νερό στο κρεβάτι μας (με μουσαμά αποκάτω, πετσέτα κτλ) γιατί φοβόμουν να τον πηγαίνω στο νιπτήρα τόσο συχνά! (σε κάθε γεύμα έκανε κακά!)

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

• 1 month later...

Πότε θεωρείτε ασφαλές να σταματήσουμε το μωρό να το πλένουμε σε κάθε αλλαγή πάνας??? Η δικιά μου είναι 10 μηνών και έχω κουραστεί γιατί δεν κάθεται πλέον με τίποτα, αγώνα δίνω. Η παιδίατρος όμως είναι κατηγορηματική, ότι ιδιαίτερα στα κορίτσια υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ουρολοίμωξης.

καλησπερα ,

Τωρα πλεον που μεγαλωσαμε σε ενα μηνα τριων ετων κ δεν φοραμε πανα δεν πλενομαστε στα τσισα μονο στα κακα πλενομαστε κανονικα στο νιπτηρα αλλωστε το ζηταει κ μονη της μετα τα κακα της τωρα ποπουλι!!!χιχι

Την πανα την κοψαμε οριστικα16 μηνων αλλα οσο την φορουσαμε την πλεναμε κ μετα τα τσισα της παντα ,μωρομαντηλα δεν χρησιμοποιησαμε ποτε δεν μου αρεσει η αισθηση που αφηνουν μετα .

Παντα ειχαμε στη τσαντα μας κ ακομα εχουμε περισσοτερο για να σκουπιζουμε τα χερια μας γιατι ειμαστε περιεργες με ολα οποτε χρειαζονται αρκετα εξω.

ΦΙλικα παντα

Ιωαννα

Πότε θεωρείτε ασφαλές να σταματήσουμε το μωρό να το πλένουμε σε κάθε αλλαγή πάνας??? Η δικιά μου είναι 10 μηνών και έχω κουραστεί γιατί δεν κάθεται πλέον με τίποτα, αγώνα δίνω. Η παιδίατρος όμως είναι κατηγορηματική, ότι ιδιαίτερα στα κορίτσια υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ουρολοίμωξης.

Καλημέρα ster:grin:.Μπορείς να την καθαρίζεις με βαμβάκι βρεγμένο με χλιαρό νερό και μετά με μπατονέτα βρεγμένη με χαμομηλάκι καθαρίζεις την ευαίσθητη περιοχή.

Εγώ χρησιμοποιώ χαμομήλι κάθε βράδυ μετά το μπάνιο στη μπεμπούλα μου που είναι 2 μηνών και καμιά φορά αν κάνει κακά τη νύχτα και δε θέλω να τη χώσω κάτω απο τη βρύση και σηκώσει τη γειτονιά στο πόδι από τα κλάμματα την καθαρίζω με νερό και βαμβάκι.

Ρώτα την παιδίατρο να σου πεί τη γνώμη της και για τα προιόντα στεγνού καθαρισμού(στα φαρμακεία τα βρίσκεις).Αφαιρούνται μόνο με χαρτομάντηλο ή βαμβάκι.Δε γνωρίζω βέβαια αν ενδείκνυνται για συχνή χρήση,πάντως είναι πολύ βολικά ειδικά εκτός σπιτιού,όπου είναι δύσκολη η πρόσβαση σε βρύση.

• 2 εβδομάδες μετά...

καλησπερα και καλη Χρονια!!Και στα 2 παιδακια εκανα και κανω το εξης:πλησιμο σιγουρα καθε πρωι και βραδυ ανεξαρτητως εαν εχει κανει κακα η οχι και ενδιαμεσα οταν κανει πολλα κακα παλι πλησυμο.Τις υπολοιπες φορες με βρεγμενο βαμβακι.Τωρα που ο 2ος γιος μου ειναι μονο 3 μηνων δεν χρησιμοποιω καθολου μωρομαντηλα.Θα τα χρησιμοποιησω απο 6μηνων και πανω.

είμαστε 10 μηνών

κάνουμε τοπικό πλύσιμο σε κάθε αλλαγή,είτε τσίσα είτε κακά

μπανάκι κάνουμε κάθε 2η μέρα

τώρα τελευταία φοβάται το τηλέφωνο του μπάνιου!:shock:

το παθαίνετε κι εσείς;:Pτι κάνετε;

γενικά έχει φόβους τελευταία με...την ηλεκτρική σκούπα,το μούλτι,το μίξερ,το σεσουάρ...δε ξέρω τι να κάνω...:(

Καλησπερα σε ολες τις μανουλες!Να χαιρεστε τα παιδακια σας!Να ειναι καλοτυχα και υγιη!

Αν και ειναι νωρις να θεσω τις αποριες μου,μιας και γενναω Απριλιο,αλλα το γοργον και χαριν εχειν!!

Θυμαμαι σα παιδι τις θειες μου να καθαριζουν τα νεογεννητα ξαδερφακια μου,εχοντας μια λεκανιτσα κοντα τους με χλιαρο νερο και ενα σφουγγαρακι!

Στις μερες μας θεωρειτε πως αυτος ο τροπος ειναι εστια μικροβιων?

Βεβαια θα με συμβουλεψει,με το καλο και ο παιδιατρος,αλλα θα με ενδιεφερε και η αποψη σας,ως εμπειρες μανουλες!Σας ευχαριστω πολυ,ολες εκ των προτερων!:-)

0QVLp2.pngkdBmp3.png

• 3 εβδομάδες μετά...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...