Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πλένετε το μωράκι σας σε κάθε αλλαγή πάνας;;;

Πλένετε το μωράκι σας σε κάθε αλλαγή πάνας;;;  

1.709

1. 1. Πλένετε το μωράκι σας σε κάθε αλλαγή πάνας;;;

• Ναι, θεωρώ ότι είναι καλύτερο από τα μωρομάντηλα.
    • Όχι, χρησιμοποιώ μωρομάντηλα συνέχεια και δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα.
    • Ανάλογα με το αν βρίσκομαι σπίτι ή όχι , σε εξωτερικούς χώρους καθαρίζω το μωρό με μωρομάντηλα.

Recommended Posts

κι εγω κοριτσια την μπεμπα 5 μηνων την πλενω παντα στα κακα στον νιπτηρα και να σας πω κατεξοχην με νερακι(οπως δεν βαζω πολλα σαπουνια σε μενα,ετσι και σε εκεινη) και στα τσισα ιδιως το πρωι που η πανα ειναι 100 κιλα απο ουρα βραδυνα,με βαμβακι και νερο.Και δεν βαζω συνεχεια ενυδατικες κλπ παρα ελαιολαδο απο τις ελιες μας ή αμυγδαλελαιο.

Οσο για μωρομαντηλα εχω παραγγειλει πακετα με βιοδιασπωμενα-βιολογικα και αυτα τα χρησιμοποιω αν τυχει η βρωμοδουλεια εξω!

• 1 month later...

Διαφημίσεις

Όταν είμαστε σπίτι προσπαθώ να τον πλένω σε κάθε αλλαγή πάνας. Επιπλέον, τελευταία αποφεύγω τις κρέμες. Χρησιμοποιώ μόνο όταν δω κόκκινο δερματάκι!

Εγώ πλένω την μπέμπα μας κάθε φορά που της αλλάζω πάνα, είτε είμαστε στο δικό μας σπίτι είτε επίσκεψη! Νομίζω ότι είναι ό,τι πιο υγιεινό. Τα μωρομάντηλα τα χρησιμοποιώ σπάνια και μάλιστα για άλλους λόγους (για να καθαρίσω πρόχειρα τα χέρια μου ή τα χεράκια της, τα εξώφυλλα από τα βιβλιαράκια της ή διάφορα αντικείμενα και επιφάνειες που πιθανολογώ ότι θα βάλει στο στόμα της). Την πλένω στον νιπτήρα, κυρίως με νερό. Σαπούνι μόνο μια φορά την ημέρα, στο μπάνιο της, εκτός πια αν έχει λερωθεί πάρα πάρα πολύ.

Αυτό που είπατε με τις κρέμες με προβλημάτισε γιατί της βάζω με κάθε αλλαγή Bepanthol ή Sudocrem. Δεν είχα σκεφτεί ότι είναι καλύτερο το λάδι. Πολύ καλή ιδέα!:-D

2UOtp3.png

misxp3.png

Καλημερα!

Εγω τη μπεμπα μου την πλενω παντα με νερακι και λιγο σαπουνι. Να μη σασ πω οτι οταν εχει κανει κακα της πολλεσ φορες χρειαζεται και 2 χερια για να φυγει η μυρωδια!!!!! χι χι! Αν δεν βαλω μπολικο νερακι δε νοιωθω οτι ειναι καθαρουλα! Οταν ειμαστε εξω και σιχαινομαι την τουαλετα (εστιατοριο κτλ) χρησιμοποιω μωρομαντηλο Pampers sensitive και απο πανω τον ειδικο αφρο baby foam της Frezyderm τον οποιο σκουπιζω με απλο χαρτομαντηλο. Αυτος ο αφρος ειναι σωτηριος. Ειναι κατι σα σαπουνοι που δε θελει νερο. Σας το συστηνω ανεπιφυλακτα. Βολευει απιστευτα. Ειδικα στην αρχη που κανουν συνεχεια τσισα/κακα και δε θελεισ να τα ξυπνησεισ βαζοντας τα κατω απο τη βρυση! Φροντιζω ομως η επομενη αλλαγη να γινεται με νερακι. Ααα και πααααντα κρεμουλα!

65nOp2.png

scMHp2.png

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

οταν κανει τσισα μωρομαντηλο-pambers ή jonnsons_ (με εξαιρεση το πρωι που εχει πολλα τσισα οποτε την πλενω) ενω οταν κανει κακα καλο πλυσιμο και παντα κρεμουλα!

Ajnwp2.png

Εμάς κάνει κακάκια περίπου 8 φορές τη μέρα. Σχεδόν κάθε φορά που την αλλάζω έχει κάνει και τσισάκια! Καταλαβαίνετε βέβαια ότι όλη μέρα μπαινοβγαίνουμε στο μπάνιο για τοπικό πλύσιμο. Τη νύχτα δεν την πλένω. Μωρομάντηλο δε χρησιμοποιούμε καθόλου γιατί τις πρώτες μέρες που έβαζα τα πάμπερς σενσιτιβ κοκκίνισε το δερματάκι της και παραλίγο να συγκαεί. Όποτε δε μπορώ να την πλύνω, την καθαρίζω με αγνό αμυγδαλέλαιο (έχει ο Χόντος) ή baby oil πάνω σε πον πον ντεμακιγιάζ. Καθαρίζει πολύ καλά και δεν ερεθίζει.

Μετά το πλύσιμο, τη σκουπίζω λίγο ταμποναριστά με πετσέτα και τη στεγνώνω με το σεσουάρ των μαλλιών για να φύγει η υγρασία. Μετά βάζω μια πολύ καλή βιολογική κρέμα που είναι προστατευτική για το σύγκαμα. Έχει πολύ ευαίσθητο δέρμα το μωράκι μου!

w94ip2.png

• 3 εβδομάδες μετά...

Απο τα τσισα της την καθαριζω με βρεγμενο βαμβακι και μερικες φορες με μωρομαντηλα

Μια φορα τη μερα ,το βραδυ της βαζω αλοιφη για συγκαμα

Δεν εχει παθει τιποτα ουτε εχει ερεθισμους

p7z6p3.pngsQqep3.png

Κάθε φορά που κάνει τσίσα και κακά την πλένω κανονικά με αφρόλουτρο και της βάζω κάθε φορά κρέμα για σύγκαμα, πεπανθόλ ή λαδάκι.Υπερβολή;

Και εμείς μπαινοβγαίνουμε στο μπάνιο όλη τη μέρα. Σήμερα πήρα και αμυγδαλέλαιο να της βάζω. Εννοείται ότι δεν της έχω βάλει ποτέ μωρομάντηλο.

Διαφημίσεις

εγω τη μπεμπα μου την πλενω μονο με νερο καθε φορα που αλλαζω πανα ( τσισακια κακακια ). Αφρολουτρο μονο στο βραδυνο μπανακι. Ο γιατροs μαs ειχε πει οτι το αφρολουτρο ακομα και το βρεφικο χαλαει το ph του δερματοs. Κρεμεs και μωρομαντηλα καθόλου (οικονομια χι χι χι ) . Αν ειμαστε εξω, μονο τοτε.

line_flow_rose_beg_39_time_1274500800_text_c720eafcf1e720eceff520e5dfede1e9.gif

Κι εγω τον μπεμπη μας τον πλενω σε καθε αλλαγή πάνας (τσισα-κακακια) μόνο με νερο.Μονο αν ειναι υπερβολικα λερωμενος παιρνω τα πολλα με λιγο χαρτι υγειας και μετά τον πλένω στο μπάνιο και με αφρολουτρο.Επισης τον αφηνω καθε φορα ανοιχτο με μια βαμβακερη πανα κανενα 10 λεπτο να αεριζεται.

Οταν ειμαστε εξω μωρομαντηλα και τον σκουπιζω με πετσετουλα και βάζω κρεμα bepanthol.Εννοειται οτι τον πλενω αμεσως μολις παμε σπιτι.

Χρησιμοποιω κρεμα στο σπιτι μονο αν βλεπω οτι κοκκινιζει.Ευτυχως δεν εχουμε συγκαει μεχρι τωρα.

ouQHp3.png

w1tfp3.png

κορίτσια εμένα ο μικρός μου είναι 13 μηνών, και εγώ όταν είμαστε σπίτι τον πλένω με νεράκι όταν κάνει τσίσα αλλά όταν κανει κακά με αφρόλουτρο....βέβαια μου φεύγει και εμένα η μέση αλλα τι κάνουμε υπομονή..........μόνο όταν είμαστε έξω έχουμε τα μαντηλάκια μας και παίρνω τα pampers sensitive που έχουν ούτε καν άρωμα

Βρε κορίτσια, δηλαδή αφρόλουτρο βάζετε μόνο όταν κάνετε το βράδυ; Τα κακά; μόνο με νεράκι τα ξεπλένετε; Είναι υπερβολή λίγο αφρόλουτρο κάθε φορά; Είτε τσίσα είτε κακά; Αυτό με το αφρόλουτρο δεν το έχω ξανακούσει.

Αναστασί, εμένα η παιδίατρος μου είχε πει πως αν βάζω σε κάθε αλλαγή αφρόλουτρο θα καταστραφεί σιγά σιγά το ph. εγώ αφρόλουρτο του βάζω μόνο εάν έχει κάνει κακάκια και κάθε βράδυ που τον κάνω μπάνιο

Διαφημίσεις

εμενα η μπεμπα μου ειναι 7 μηνων τωρα και οσες φορες πηγα να χρησιμοποιησω μωρομαντηλο εκανε ερεθισμους... την πλενω σε καθε αλλαγη πανας με νερακι και αν ειναι ζορικα τα πραγματα χρησιμοποιο ενα σαπουνι της frezyderm

• 2 months later...
Συγγνώμη βρε παιδιά αλλά εσείς που λέτε ότι δεν χρησιμοποιείτε καθόλου μωρομάντηλα, τα πολλά κακά πως τα καθαρίζετε;;; Βγάζετε την πάνα και ξεπλένετε το μωρό κατευθείαν στο νιπτήρα;;;

Εγώ πάντως εκείνη τη στιγμή ευχαριστώ εκείνον που ανακάλυψε τα μωρομαντηλα :lol: , με αυτά πρώτα παίρνω τα χοντρά :oops: και μετά κάτω από τη βρύση :lol:! Και όχι τίποτα άλλο αλλά η διαδικασία επαναλαμβάνεται τουλάχιστον δυο πολλές φορές και τρεις ημερησίως, οπότε καταλαβαίνετε :lol: :lol: :lol: !!!

Εγώ δεν χρησιμοποιούσα μωρομάντηλα στο σπίτι, μου είχαν δείξει από το μαιευτήριο για τα κακά να τα σκουπίζω -1 φορά- με το πάνω μέρος της πάνας -το οποίο δεν λερώνεται ποτέ, οπότε φεύγουν τα πολλά πολλά και στην συνέχεια στο μπάνιο!!!!

• 4 εβδομάδες μετά...
Συγγνώμη βρε παιδιά αλλά εσείς που λέτε ότι δεν χρησιμοποιείτε καθόλου μωρομάντηλα, τα πολλά κακά πως τα καθαρίζετε;;; Βγάζετε την πάνα και ξεπλένετε το μωρό κατευθείαν στο νιπτήρα;;;

Εγώ πάντως εκείνη τη στιγμή ευχαριστώ εκείνον που ανακάλυψε τα μωρομαντηλα :lol: , με αυτά πρώτα παίρνω τα χοντρά :oops: και μετά κάτω από τη βρύση :lol:! Και όχι τίποτα άλλο αλλά η διαδικασία επαναλαμβάνεται τουλάχιστον δυο πολλές φορές και τρεις ημερησίως, οπότε καταλαβαίνετε :lol::lol::lol: !!!

Να σου πω οταν ηταν πιο μικρη και την εβαζα στην αλλαξιερα επαιρνα τα πολλα με το παμπερς και μετα για πλυσιματακι!Τωρα πια που περπαταει παμε κατευθειαν στο μπανιο και την πλενω επι τοπου!

Οταν ειμαστε εξω χρησιμοποιω τον αφρο της frezydem με βαμβακακι και ειμαστε σουπερ!

KETsp3.png

εμενα ο δικος μου τα κανει στο γιογιο οποτε παμε κατευθειαν για πλυσιμο καμια φορα τα κανει και στο παμπερς αλλα και παλι τα παιρνω με το παμπερς τα πολλα και μετα πλυσιματακι,πανως εχω ακουσει πολλα παιδακια να παθαινουν πολυ συχνα ουρολιμωξεις απο τα μαντηλακια

Αναστασί, εμένα η παιδίατρος μου είχε πει πως αν βάζω σε κάθε αλλαγή αφρόλουτρο θα καταστραφεί σιγά σιγά το ph. εγώ αφρόλουρτο του βάζω μόνο εάν έχει κάνει κακάκια και κάθε βράδυ που τον κάνω μπάνιο

Μια από τα ίδια.

Πλύσιμο όταν κάνει κακάκια και όταν κάνει μπανάκι.

Πανα αλλάζουμε πολύ ταχτικά οπότε και τα τσισάκια μένουν ελάχιστα. Για τα τσισάκια έχω πάρει υποαλλεργικά μωρομάνηλα ecoderm. Μετά βάζω αμυγδαλέλαιο.

Το Ηλεκτράκι δεν έχει συγκαεί ποτέ.

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

• 1 month later...

Μας είχε πει παιδίατρος να το πλένουμε κανονικά με νερό και σαπούνι σε κάθε αλλαγή από κακά. Σχετικά με τη συμβουλή αυτή, όμως, ανακαλύψαμε στην πορεία ότι εξαίρεση αποτελούν οι βραδυνές πάνες.

Καθαρίζαμε τα μικρά με μωρομάντηλο, (αν θυμάμαι καλά, έχει περάσει και καιρός) πολύ προσεκτικά, πάντως, χωρίς να τα σηκώσουμε από το κρεβάτι και χωρίς να ανάβουμε φως. Αν δεν το κάναμε αυτό τα παιδιά ξαγρύπναγαν, ιδιαίτερα ο μικρός που δεν του άρεσε και το ντύσιμο-ξέντυμα και σήκωνε τον κόσμο στο πόδι... Είχε μια αγανάκτηση το κλάμα του, σαν να έλεγε, τι άλλο να κάνω πια να σου δείξω ότι δεν θέλω να με σηκώνεις από τον ύπνο, βραδυάτικα; Σύντομα έμαθε να μην κάνει και κακά τη νύχτα. Από τσίσα δεν αλλάζαμε, οπότε σε συνδυασμό με το θηλασμό, κοιμόμασταν καλά.

Τον πρώτο καιρό φορούσαμε και νυχτικάκια μαιευτηρίου, ειδικά τη νύχτα και ήταν πιο εύκολα και για τα παιδιά και για τους μεγάλους.

Τη μέρα, πλύσιμο κάτω από τη βρύση, μόνο για τα κακά όμως. Επίσης δεν είχαμε συγκάματα, εκτός από μια εποχή που ο μικρός έκανε κακά συνέχεια μα συνέχεια.

Την κρέμα την κόψαμε πολυ νωρίς. Είναι από αυτά που μας είπαν στο μαιευτήριο ή παιδίατρος (δεν θυμάμαι) και στην πράξη είδαμε ότι δεν χρειάζεται. Επίσης, από μωρομάντηλα τα ξέπλενα τα παιδιά αμέσως με νερό. Έχουν τόσα χημικά... Θυμάμαι, με ένα-δυο μάρκες μωρομάντηλα, ένιωθα τα χέρια μου να μουδιάζουν, αν δεν τα έπλενα αμέσως... Πρέπει να έχουν χημικά για να προκαλούν τοπική αναισθησία από τα συγκάματα. Πόσο καλό μπορεί να είναι αυτό για έναν αναπτυσσόμενο οργανισμό;

Εγω το μεχρι τώρα δεν την έπλενα σε κάθε αλλαγή, μόνο στα κακάκια, πάει το μωρομάντηλο σύννεφο. Βέβαια με το που κάνει τσισάκια την αλλάζω (την ελέγχω συνέχιεα). Με το που άνοιξε ο καιρός και ιδρώνει την ξεπλένω κι όλας για να μη συγκαεί.

Φυσικά μέχρι μηνών την ξέπλένα με φυσιολογικό ορό ΠΑΝΤΑ.

• 3 εβδομάδες μετά...

εγω μεχρι 2 μηνων την επλενα σε καθε αλλαγη , απο 2 μηνων εως τωρα 6,5μηνων μονο με μωρομαντηλα και μπανιο καθε βραδυ. αλλα τωρα που ξεκινησαν οι ζεστες την πλενω καθε φορα που κανει κακακια δηλαδη 3-4 φορες τηνν ημερα!!

Η Ζωηρούλα μου μας άλλαξε την ζωή!!!!

Δεν το συζητώ το νερακι κ το σαπουνάκι είναι ότι καλυτερο!!! Εμείς μια φορά δεν την πλυναμε οταν ηταν βρεφάκι για να μην βάλει τα κλαματα (ηταν κρυωμένη κ εξαντλημένη)κ το μετανιώσαμε από τον ερεθισμό!!!:-(

Τώρα όταν είμαστε σε εξωτερικό χώρο δεν υπάρχει δυστυχώς κ άλλη λύση κ πρέπει να χρησιμοποιήσουμε μωρομάντηλα, εκτός αν πάμε σε κάποιο φιλικό σπίτι..

15 μηνών είναι η μικρούλα μου δεν τρελένεται για το μπάνιο (ώρες ώρες μου βγάζει λίγο την πίστη) αλλά δεν μου πάει απλά να την σκουπίσω...ακόμα κ στο γιο γιο που τα κάνει καμια φορά κ δεν λερώνεται την πλένω κι αναρωτιέμαι από πότε θα ήταν ασφαλές να την σκουπίζω μοναχα??? Οταν φορέσει κανονικό βρακακι???

Yugup3.png

Από την γέννησή της ως τώρα που είναι σχεδόν 5 μηνών την πλένω σε κάθε αλλαγή.

Όταν έχει κάνει μόνο τσίσα την πλένω μόνο με νερό και την αλλάζω, τίποτα άλλο.

Όταν ξυπνάει το πρωί και είναι με την ίδια πάνα για 10 ώρες την πλένω με παιδικό αφρόλουτρο και το ίδιο κάνω και στα κακάκια.

Κρέμα της βάζω όταν την αλλάζω από κακά και το βράδυ μετά το μπάνιο.

Όταν είμαστε έξω με παιδικό καθαριστικό που δεν θέλει ξέβγαλμα στα τσίσα και μωρομάντηλο με παιδικό καθαριστικό μετά στα κακά.

Γενικά και στο μαιευτήριο αλλά και 2 παιδίατροι που ρώτησα δεν τα έχουν σε εκτίμηση τα μωρομάντηλα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...