Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πλένετε το μωράκι σας σε κάθε αλλαγή πάνας;;;

Πλένετε το μωράκι σας σε κάθε αλλαγή πάνας;;;  

1.709

1. 1. Πλένετε το μωράκι σας σε κάθε αλλαγή πάνας;;;

• Ναι, θεωρώ ότι είναι καλύτερο από τα μωρομάντηλα.
    • Όχι, χρησιμοποιώ μωρομάντηλα συνέχεια και δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα.
    • Ανάλογα με το αν βρίσκομαι σπίτι ή όχι , σε εξωτερικούς χώρους καθαρίζω το μωρό με μωρομάντηλα.

Recommended Posts

Το 1ο το έπλαινα μόνο με νερό. Όταν έμεινα έγκυος όμως ήταν 14 μηνών και 14 κιλά και ξεκίνησα μωρομάντηλα. Και στη μικρούλα μου από 2 μηνών. Ευτυχώς δεν έχουν πάθει ποτέ μα ποτέ σύγκαμα, ούτε έχουν κοκκινίσει έστω και λίγο.

Διαφημίσεις

Μπανιο την εκανα οταν ηταν πιο μικρη σε κα8ε αλλαγη. Μετα που μεγαλωσε πολυ δυσκολο να την τραβολογαω κα8ε φορα που αλλαζει πανα στην μπανιερα. Και μη πρακτικο φυσικα. Οπως και εγω δεν κανω πλυσεις κα8ε φορε που παω ετσι και εκεινη - πλεον. Χρησιμοποιω μωρομαντηλα. Δεν ειχαμε ποτε προβλημα. Μια μονο μαρκα με βολεψε και δεν την ερε8ισε ΠΟΤΕ. Τα babycare......

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Μπανιο την εκανα οταν ηταν πιο μικρη σε κα8ε αλλαγη. Μετα που μεγαλωσε πολυ δυσκολο να την τραβολογαω κα8ε φορα που αλλαζει πανα στην μπανιερα. Και μη πρακτικο φυσικα. Οπως και εγω δεν κανω πλυσεις κα8ε φορε που παω ετσι και εκεινη - πλεον. Χρησιμοποιω μωρομαντηλα. Δεν ειχαμε ποτε προβλημα. Μια μονο μαρκα με βολεψε και δεν την ερε8ισε ΠΟΤΕ. Τα babycare......

να σε τσιγκλήσω λίγο;

όπως εγώ πλένομαι κάθε φορά, έτσι και το μωρό μου.

όπως εγώ δεν θα ήθελα να έχω ψευδαίσθηση καθαριότητας στο σώμα μου, αλλά πραγματική καθαριότητα στα ευαίσθητά μου, έτσι και το μωρό μου.

νερό και αφρόλουτρο εγώ; νερό και αφρόλουτρο και το μωρό μου, όχι αλκοόλια και χημικά μόνο και μόνο για ευκολία και γιατί έτσι μας τα έχουν λανσάρει ως μόδα και πάγια τακτική.

πήξαμε στα χημικά, λόγω μάρκετινγκ. κρίμα τα ψυχουλάκια!

να σε τσιγκλήσω λίγο;

όπως εγώ δεν θα ήθελα να έχω ψευδαίσθηση καθαριότητας στο σώμα μου, αλλά πραγματική καθαριότητα στα ευαίσθητά μου, έτσι και το μωρό μου.

νερό και αφρόλουτρο εγώ; νερό και αφρόλουτρο και το μωρό μου, όχι αλκοόλια και χημικά μόνο και μόνο για ευκολία και γιατί έτσι μας τα έχουν λανσάρει ως μόδα και πάγια τακτική.

Τσιγκλισε με καρδια μου. Απο εσενα δεν με πειραζει. Ναι καταλαβαινω τι λες και ωραια ειναι. Αλλα πρακτικα εμενα δεν με βολευει. Γιατι η μικρη ειναι σε μονιμη κινηση καταλαβαινεις. Και οταν ειναι πανω στην φουρια της και προσπα8ησεις να την πας στην μπανιερα 8α βρεις την μικρη με τα ποδια ανοιχτα πανω στην κασα και εμενα να σπρωχνω απο πισω για να την βαλω μεσα......! :mrgreen: (οχι οχι και λιγα λεω.....που να δεις για το βραδυνο τι γινεται. ΔΕΝ παει γιατι 3ερει οτι μετα πρεπει νανι). Οποτε να κανω αυτη την μανουρα 8 και 10 φορες την μερα που παει πιπι/κακα ειναι πη3ιμο. Βολευτικα με τα babycare γιατι την κα8αριζω στα ορ8ια (ουτε καν 3απλωτη ΔΕΝ κα8ετε πλεον) και μετα πανα-βρακακι. Δεν την εχει ερε8ισει ποτε. Φυσικα το μπανιο κα8ε φορα το εκανα οταν ηταν πιο μικρη και εχμμμμμ......ευκολοχρηστη......:P μετα εβαλε στην πρα3η οτι 'ΕΓΩ ΔΕΝ 8ΕΛΩ ΝΤΑ3??!'

Φιλακια, καλημερες!

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Τσιγκλισε με καρδια μου. Απο εσενα δεν με πειραζει. Ναι καταλαβαινω τι λες και ωραια ειναι. Αλλα πρακτικα εμενα δεν με βολευει. Γιατι η μικρη ειναι σε μονιμη κινηση καταλαβαινεις. Και οταν ειναι πανω στην φουρια της και προσπα8ησεις να την πας στην μπανιερα 8α βρεις την μικρη με τα ποδια ανοιχτα πανω στην κασα και εμενα να σπρωχνω απο πισω για να την βαλω μεσα......! :mrgreen: (οχι οχι και λιγα λεω.....που να δεις για το βραδυνο τι γινεται. ΔΕΝ παει γιατι 3ερει οτι μετα πρεπει νανι). Οποτε να κανω αυτη την μανουρα 8 και 10 φορες την μερα που παει πιπι/κακα ειναι πη3ιμο. Βολευτικα με τα babycare γιατι την κα8αριζω στα ορ8ια (ουτε καν 3απλωτη ΔΕΝ κα8ετε πλεον) και μετα πανα-βρακακι. Δεν την εχει ερε8ισει ποτε. Φυσικα το μπανιο κα8ε φορα το εκανα οταν ηταν πιο μικρη και εχμμμμμ......ευκολοχρηστη......:P μετα εβαλε στην πρα3η οτι 'ΕΓΩ ΔΕΝ 8ΕΛΩ ΝΤΑ3??!'

Φιλακια, καλημερες!

καλημέρα δεν είπα η γαϊδούρα:wink:! καλημερούδια!:D

κοίτα, εύκολο δεν είναι, αλλά μας έχει γίνει συνήθεια.

αυτό με το βραδινό πλύσιμο.. σε καταλαβαίνω. μη νομίζεις. η Χρύσπα είναι μικρότερη από την Στέφη, αλλά εξελίσσεται σε ταλιμπάν μετά το γιογιό το βράδυ. ρίχνει ψευτόκλαμα, αλλά δεν της περνάει. μετά τη βραδινή αλλαγή, ακολουθεί γάλα και νάνι. το πρωί που ξανακάνει τσίσα στο γιογιό, μισό κιλό ρε παιδί μου, η πάνα της είναι ολόστεγνη. ξέρεις πόσο καλά νιώθω για το παιδί; θα ένιωθα καλύτερα αν φορούσε μόνο βρακάκι, αλλά το αφήνω για τέλος άνοιξης.

φιλιά!

Διαφημίσεις

Καλημέρα! Και γω την πλενω με νεράκι και ;chicco κάθε φορά, αλλά της βάζω και sudocream 9 φορές στις 10 που θα την πλύνω. Δηλαδή θέλετε να πείτε οτι κρέμα δεν βάζετε κάθε φορά? Απλά νόμιζα οτι πρέπει κάθε φορά για κάποιο λόγο. Η αλήθεια είναι οτι όταν είναι μόνο κατουρημένη μπορεί και να μη χρειάζεται.

χαρουλίτσα, η κόρη μου είναι ενός έτους. την έπλενα με hydrovit, τώρα χρησιμοποιώ lavera βιολογικό αφρόλουτρο σαμπουάν.

επειδή συγκάηκε όταν ήταν λίγων ημερών από μωρομάντηλα, (άσχημο σύγκαμα-είχε ανοίξει το δέρμα-πληγές, παρά το πλύσιμο σε κάθε αλλαγή πάνας) από τότε, αφού δοκίμασα τα πάντα ό,τι κυκλοφορεί σε ενυδατικές-φαρμακευτικές, εοζήν, μελάνια, ντακταρίν, τρίχες!

μόνο το ελαιόλαδο μας έσωσε με το νισεστέ.

επειδή το σύγκαμα το ξεπεράσαμε γρήγορα, της βάζω σε κάθε αλλαγή ελαιόλαδο.

τώρα είναι σε φάση που βάζει το χεράκι της και πιάνει το παπάκι της, ενίοτε. λαδώνει το χεράκι, αλλά δεν φοβάμαι μη τυχόν και το βάλει στο στόμα, στα μάτια, πρόσωπο. λαδάκι είναι, δεν έχει χημικά.

ο πατέρας της πάει και της παίρνει για το παπάκι της γκουρμεδιές-ποικιλία κορωνέϊκη σε δοχείο μεταλλικό ή σε τρέντυ πλαστικό. αααααααχχχ! πατεράδες!

μακριά από μωρομάντηλα! εγώ θα το φωνάζω ότι είναι επικίνδυνα!

γιατι ειναι επικίνδυνα τα μωρομάντηλα? Εγώ αν και τους έπλενα όταν έκαναν κακά και φορούσαν πάνα, ΄τωρα που χρησιμοποιούν τουαλέτα με μωρομάντηλα καθαρίζονται, μάλιστα τους δίνω και στο σχολείο. Και μη φανταστήτε τίποτα pampers κτλ ...Νανακια απο jumbo, lidle carrefour και τέτοια!

γιατι ειναι επικίνδυνα τα μωρομάντηλα? Εγώ αν και τους έπλενα όταν έκαναν κακά και φορούσαν πάνα, ΄τωρα που χρησιμοποιούν τουαλέτα με μωρομάντηλα καθαρίζονται, μάλιστα τους δίνω και στο σχολείο. Και μη φανταστήτε τίποτα pampers κτλ ...Νανακια απο jumbo, lidle carrefour και τέτοια!

γιατί τα χημικά τους είναι επικύνδυνα και ύποτα για πολύ σοβαρά πράγματα.

εγώ θα τους έδινα χαρτομάντηλα, να τα βρέχουν και να σκουπίζονται στο σχολείο.

αντί για μωρομάντηλα χρησιμοποιώ χαρτί σόφτεξ ή ντέλικα, αυτά που έχουμε και στο αυτοκίνητο. για να είμαι ακριβής όταν της βγάζω την πάνα, με την πάνα παίρνω τα χοντρά, την πλένω, την σκουπίζω με την πετσέτα, την στεγνώνω σχολαστικά με το χαρτάκι, το βάζω από κάτω, περνάω με λάδι και μετά βάζω την πάνα. στα ίδια χαρτιά σκουπίζω τα χέρια μου από τα λάδια.

μεγάλη σημασία έχει να είναι στεγνά, να μην κρατάνε υγρασία ούτε από το καθαρό νερό της βρύσης, να αερίζονται. το χαίρονται.

Διαφημίσεις

Εμεις πλενομαστε καθε φορα που κανουμε κακα.Χρησιμοποιουμε μωρομαντηλα septona για τα τσισα αν και ο γιατρος εχει συστησει βαμβακι με νερο!

θησαυρός ο γιατρός σου. να τον ακούς!

Aκόμα (ειναι σχεδόν 4 μηνών) τον πλένω σε κάθε αλλαγή.Εχουμε την αλλαξιέρα στο μπάνιο και πλενόμαστε μόνο με νεράκι(σαπούνι μόνο το βραδυ στο μπανακι ή αν εχει λερωθει πσαααρα πολύ).Μετα καλό στεγνωμα και συνήθως δεν βαζω τίποτα.

Η μαια μου είχε πει καλό στεγνωμα και μόνο- οχι κρεμες.

Η παιδίατρος μου είπε αν δεν θελω κρεμα να βαζω ελαιόλαδο γιατι το δερματακι τους είναι ευαίσθητο.

Οσο ηταν πολύ μικρούλης εβαζα λαδακι, τωρα δεν βαζω τίποτα εκτός από την τελευταία αλλαγη το βραδυ επειδη μενει πιο πολλές ωρες με την πάνα.

Την sudocream την αφηνω για αν/οταν συγκαούμε.Νομιζω οτι αν του εβαζα σε καθε αλλαγη 'όταν χρειαστει δεν θα....πιάνει.

Και να συγκαει το μωρακι μια ...εναλλακτικη συνταγή είναι το ελαιόλαδο με λίγο καφε!!Μου ειπε μια παλιά μαία οτι κάνει θαύματα!!;)

QqmLp3.png

για σύγκαμα ελαιόλαδο με νισεστέ.

ανατρίχιασα με τον καφέ. φαντάζομαι ότι θα είναι αποτελεσματικός ο καφές. αλλά πιο αγνός είναι ο νισεστές.

μη βάζεις σούντοκρημ. απέφυγέ την. βάλε λαδάκι και νισεστέ όταν χρειαστεί. που προσωπικά σου εύχομαι να μην χρειαστείτε ποτέ.

και στη δική σου παιδίατρο συγχαρητήρια.

μόνο η δική μας ήταν για τα μπάζα. μέχρι που την σούταρα.

το σπαθόλαδο είναι πολύ καλό, αλλά όχι για σύγκαμα, όχι για μεγάλη έκταση ούτε για χοντρό σύγκαμα. το ξέρω από παιδίατρο.

πάντως μπράβο σας.

εγώ το έμαθα από ανάγκη, στα δύσκολα, στην πορεία. εσάς σας βρίσκω ενημερωμένες και ψαγμένες!

Διαφημίσεις

....

Ωραία και σωστά τα λες Σεβούλα, αλλά έχεις 1. Στο 2ο θα χαλαρώσεις κάπως. Εγώ με τα 4 και με την τακτική σου, θα έπρεπε να είμαι συνέχεια στην τουαλέτα να πλένω πωπουδάκια! :lol::lol::lol:

Εσύ μπορεί να το κατάφερνες, εμείς δεν. :oops:

Προσωπικά τα μωρομάντηλα τα χρησιμοποιώ κι εγώ πάνω μου, όπως κι ο άντρας μου! Μια χαρά είναι. Ίσως ένας μπιντές να βόλευε, αλλά δεν! :roll:

8jPDp3.pngmAB8p3.png

Ωραία και σωστά τα λες Σεβούλα, αλλά έχεις 1. Στο 2ο θα χαλαρώσεις κάπως. Εγώ με τα 4 και με την τακτική σου, θα έπρεπε να είμαι συνέχεια στην τουαλέτα να πλένω πωπουδάκια! :lol::lol::lol:

Εσύ μπορεί να το κατάφερνες, εμείς δεν. :oops:

Προσωπικά τα μωρομάντηλα τα χρησιμοποιώ κι εγώ πάνω μου, όπως κι ο άντρας μου! Μια χαρά είναι. Ίσως ένας μπιντές να βόλευε, αλλά δεν! :roll:

να πω ότι δεν σε ζηλεύω; ψέμμα θα είναι και δεν το έχω. να σου ζήσουν και συγχαρητήρια.

πολύ θα ήθελα να πλένω 4 πωπουδάκια:lol:

μόνο μία έχω και κάνει για 4 μωρά, με τόση συχνότητα στα κακά;)

τρώει πολύ καλά, φτού σκόρδα:mrgreen:

sevoula μαζι σου στον αγωνα κατα των μωρομαντηλων :mrgreen:!!!!

κοριτσια μου εχω βγαλει λεκε απο στυλο πανω σε γυναικεια τσαντα με μωρομαντηλο!και ο λεκες ηταν εκει μηνες,δεν ηταν φρεσκος!αφου εξαφανιστηκε το μελανι καταλαβαινετε γιατι δεν κανει να χρησιμοποιουμε μωρομαντηλα :roll:

Kht7p2.png

3iVPp3.png

να πω ότι δεν σε ζηλεύω; ψέμμα θα είναι και δεν το έχω. να σου ζήσουν και συγχαρητήρια.

πολύ θα ήθελα να πλένω 4 πωπουδάκια:lol:

μόνο μία έχω και κάνει για 4 μωρά, με τόση συχνότητα στα κακά;)

τρώει πολύ καλά, φτού σκόρδα:mrgreen:

Ευχαριστώ κι εσύ να τη χαίρεσαι την καλοφάγωτη! :wink:

Άστο, με τη συχνότητά τους αλλά και με το συγχρονισμό τους τα έχω παίξει!!!

Αφού τα 2 μεγάλα θα πάνε στάνταρ πρωί πριν το σχολείο, μεσημέρι μετά το φαγητό και πριν κοιμηθούν το βράδυ. (Μπορεί και ενδιάμεσα). Ευτυχώς έχω 2 τουαλέτες!

Η 3η, δεν ξέρω τί έντερο κουβαλάει γιατί χέζ@@@ 5 φορές!!! Δυστυχώς λόγω ζήλιας ενώ τα κάναμε στην τουαλέτα το γύρισε πάλι στο πάμπερς. :mad: (Ξέρεις γιατί ο μπέμπης δε πάει στο γιογιό?)

Ε, το μωρό (10μηνών) όπως όλα τα μωρά, τρώει και χέζ@@! Αυτά :shock:

8jPDp3.pngmAB8p3.png

κοριτσια μου εχω βγαλει λεκε απο στυλο πανω σε γυναικεια τσαντα με μωρομαντηλο!και ο λεκες ηταν εκει μηνες,δεν ηταν φρεσκος!αφου εξαφανιστηκε το μελανι καταλαβαινετε γιατι δεν κανει να χρησιμοποιουμε μωρομαντηλα :roll:

Έμ, είδατε? Τί άλλο θέλετε? Μωρομάντηλα για όλες τις βρωμοδουλειές!!! Πλάκα πλάκα με έχουν βολέψει πολύ σε όλους τους λεκέδες από ρούχα, χαλιά έως παρμπρίζ αυτοκινήτων! :lol::lol::lol:

8jPDp3.pngmAB8p3.png

Μπράβο κορίτσια, πραγματικά σας χαίρομαι για την καλή πληροφόρησή σας και λυπάμαι που τόσο καιρό βάζω τη sudocream στο πωπουδάκι της μικρής. Η αλήθεια είναι οτι το είχα σκεφτεί αλλά επαναπαύθηκα που το έκανε η μαμά μου, θεώρησα οτι θα ξέρει καλύτερα. Επίσης σίγουρα το σπαθόλαδο είναι θαυματουργό. Αν το δοκιμάσεις σε κάψιμο είναι καταπληκτικό, απλά πρέπει να το κάνεις γρήγορα, κι όχι να περιμένεις.

Έμ, είδατε? Τί άλλο θέλετε? Μωρομάντηλα για όλες τις βρωμοδουλειές!!! Πλάκα πλάκα με έχουν βολέψει πολύ σε όλους τους λεκέδες από ρούχα, χαλιά έως παρμπρίζ αυτοκινήτων! :lol::lol::lol:

και εμενα :mrgreen::mrgreen:!!!!!

Kht7p2.png

3iVPp3.png

Αν κι εχω ξαναγραψει, ειδα "ανοικτο" το θεμα κι ειπα να ξαναγραψω :mrgreen:

Εμεις κοντευουμε να γινουμε 20 μηνων... Τα κιλα μας ειναι 12 και κατι ψιλα αλλα η δολια μανα, ακομα την πλενει σε καθε αλλαγη.. Οπως ειχα ξαναγραψει, στα τσισα χρησιμοποιω σκετο νερακι και στα κακα κανονικα το αφρολουτρο της. Ο θερμοσιφωνας ειναι σχεδον συνεχεια αναμμενος για να μπορω να την πλυνω ανα πασα ωρα και στιγμη.

Και πιστευω πως θα συνεχισω να το κανω αυτο το πλυσιματακι, μεχρι να κοψουμε την πανα....

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...