Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πλένετε το μωράκι σας σε κάθε αλλαγή πάνας;;;

Πλένετε το μωράκι σας σε κάθε αλλαγή πάνας;;;  

1.709

1. 1. Πλένετε το μωράκι σας σε κάθε αλλαγή πάνας;;;

• Ναι, θεωρώ ότι είναι καλύτερο από τα μωρομάντηλα.
    • Όχι, χρησιμοποιώ μωρομάντηλα συνέχεια και δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα.
    • Ανάλογα με το αν βρίσκομαι σπίτι ή όχι , σε εξωτερικούς χώρους καθαρίζω το μωρό με μωρομάντηλα.

Recommended Posts

• 3 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

Εγώ τα πλένω πάντα όταν έχουν κάνει κακά (αρχικά αυτό γινόταν στο νιπτήρα, τους τελευταίους 4 μήνες στη μπανιέρα) και μερικές αν έχουν αρκετά τσίσα + καθημερινό μπάνιο. Είναι 26 μηνών.

FHkYp3.png

7B9qp3.png

Απο τοτε που γεννηθηκε μεχρι να μεγαλωση αρκετα για να καταλαβαινει να πλενεται μονη της , παντα με πρασινο σαπουνι και φυσιολογικο ορο , αυτο μου το ειπε η παιδιατρος μου.

ΕΙΣΑΙimage.php?type=sigpic&userid=18571&dateline=1250847646 ΤΟ ΟΞΥΓΟΝΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Η παιδίατρος μας έχει πει να τον πλένουμε με άφθονο νερό στο νιπτήρα και λίγο από το αφρόλουτρό του πολύ αραιωμένο. Όταν είμαστε εκτός σπιτιού, μωρομάντηλα, τι να κάνουμε. Πριν μπει νιπτήρα, αν έχει πολλά κακάκια με ένα μωρομάντηλο. Το ίδιο έκανα και στο μεγάλο. Δεν παρουσίασε κάποια ευαισθησία.

wjhKp3.png

c5dop3.png

ΠΛΕΝΕΤΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΣΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΛΛΑΓΗ ΠΑΝΑΣ? ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΠΛΕΟΝ ΜΟΝΟ ΜΩΡΟΜΑΝΤΙΛΑ? ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΥΣ ΚΑΙ ΔΕ ΒΟΛΕΥΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΛΕΝΩ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ...

Διαφημίσεις

Μέχρι τώρα που το Ναταλάκι μου είναι 20 μηνών την πλένω πάντα κάτω από τη βρύση με νεράκι, είτε είναι τσίσα είτε κακά και μέχρι τώρα δε μου έχει συγκαεί καθόλου. Μωρομάντηλο χρησιμοποιώ μόνο όταν είμαστε έξω. Βέβαια τώρα έχει αρχίσει λίγο και με πιάνει η μέση μου, όσο μπορώ όμως θα συνεχίσω να την πλένω!!!

• 1 month later...

Βρε κορίτσια υπάρχει καλύτερο πλύσιμο απτο δροσερό νεράκι?

Γιατί να βάζουμε χημικά με αυτά τα μωρομάντηλα σε μια τόσο ευαίσθητη περιοχή!! Εμάς ο παιδίατρός μας είπε αν χρησιμοποιήσουμε ποτέ μωρομάντηλο οπωσδήποτε μετά να την ξέπλυνουμε με μπόλικο νερό!!

Και μάλιστα είμαι τόσο σχολαστική με την καθαριότητα αυτής της περιοχής που φροντίζω το νερό που της ρίχνω να πέφτει απο μπροστά προς τα πίσω!! :wink:

• 3 εβδομάδες μετά...

Εγώ απο τότε που γεννήθηκε χρησιμοποιώ ειτε εχει κάνει τσίσα είτε κακά νεράκι με λίγο βρεφικό λαδάκι και μετα στεγνώνω με πετσετούλα. Αλλάζω την πάνα κάθε τρείς ώρες, όποτε ροζίσει λιγάκι η επιδερμίδα χρησιμοποιώ κρεμούλα και 1 φορά τη μέρα αφήνω το μωράκι για 10 λεπτάκια γυμνούλι να παίξει και ξεκουραστεί το δερματάκι του απο την πάνα. Είναι τώρα 5 μηνών (αγοράκι) και μέχρι ώρας δεν είχαμε προβλήματα

• 2 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

όταν γεννήθηκε η μικρή μου, στο νοσοκομείο, την έπλενα ή την καθάριζα με άοσμο λαδάκι που δίνουν εκεί.. ο παιδίατρος μου απαγόρεψε να χρησιμοποιώ λαδάκια, μου είπε οτι δεν κάνουν καλό, και με προέτρεψε, πάντα σαπούνι και νερό.. αυτο δεν μου φαίνεται εφικτό.. μέσα στη νύχτα να κάνουμε σαπουνάδες..άλλο που τωρα αρχίζει και βαραίνει και είναι δύσκολο το πλύσιμο στο νιπτήρα συνέχεια.. απο την άλλη, ξέρω, οτι το συνεχές σαπούνισμα στην περιοχή των γεννητικών οργάνων δεν κάνει καλό, ουτε στα μωρά, ούτε στους ενήλικες.. αυτό που κάνω είναι κάθε φορά που αλλάζουμε πάνα, έχω ένα ψεκαστηράκι νερού στην αλαξιέρα, ψεκάζω χαρτοβάμβακο και της καθαρίζω την περιοχή με νερό.. μετά βάζουμε κρεμούλα και την νέα πάνα. αν έχει κάνει πολλά κακάκια, τότε πάμε στο νιπτήρα, και ας πονάει η μέση μας, σαπουνιζόμαστε.. και μέρα παρα μέρα, τώρα το χειμώνα, μπανάκι. μωρομάντηλα χρησιμοποιώ τα Johnsons μόνο όταν είμαστε έξω. δεν έχει παρουσιάσει κανέναν ερεθισμό, αλλά προσπαθώ να τα αποφεύγω όσο μπορω..η αλήθεια είναι οτι είναι πολύ βολικά τα άτιμα..αν έβρισκα κάπου, το υλικό των μωρομάντιλων, που ειναι σαν πετσετάκια, αλλά στεγνά, και τα έβρεχα εγω με καθαρό νεράκι με τ ψεκαστηράκι μου, αυτό θα ήταν η ιδανική για μενα λύση.. αλλά δεν έχω βρει κατι τέτοιο, γι'αυτο και συνεχίζω με χαρτοβάμβακο..

9e3Kp2.png

• 1 month later...

H MIKRH MOY EXEI KLISEI TOUS 8 MHNES KAI PAME GIA TON 9o. TIN KATHARIZO ME MOROMANTILA OTAN KANEI TSISA KAI OTAN KANEI KAKA TIN PLENO ME NERO KAI PRODERM. DEN XRHSHMOPOIO KAMIA KREMA EKTOS KAI AN KOKKINISEI PERIERGA O POPOS TIS (SPANIA GINETAI AYTO). MEXRI TORA KANENA PROBLHMA.

Καλησπερα μανουλες , εγω καθαριζω με μωρομαντηλα το μωρακι μου μονο οταν ειμαστε σε χωρους εκτος σπιτιου (εκτος απο τα σπιτια της πεθερας και της μαμας μου που εχουν ενα πετσετακι και αφρολουτρο της μικρης για να εχουμε την ανεση μας ).Οταν ειμαστε σπιτι καθε φορα που αλλαζουμε πανα (τσισα ή κακα μας )την πλενω παντα με νερο και προδερμ.Οταν κανει κακα κλαει μεχρι να την καθαρισω δεν αντεχει τα κακα της.Πρεπει να σας πω ασφαλως οτι καθε φορα που αλλαζουμε πανα βαζουμε προληπτικα και ''σουντοκρεμ'' ωστε να αποφυγουμε τους ερεθυσμους.Και φυσικα κανουμε μπανακι καθημερινα , λατρευει το νερο το μικρακι μας απο τις πρωτες μερες της κιολας.

Γεια σας και απο μενα.

Εγω, στα τσίσα της, χρησιμοποιώ βαμβάκι και φυσιολογικό ορό (το εκαναν και στο μαιευτηριο και το ειχα βολευτεί) και μετα την σκουπιζω με πετσετούλα. Ολα αυτα στην αλαξιερα.

Στα κακά της, καθαρίζω τα πολλά με την πανα, αν ειναι παρα πολλα με μωρομαντηλο και μετα στο νιπτηρα οπου την ξεπλενω μονο με ζεστο νερό και σκουπισμα με πετσετουλα.

Σαπουνι χρησιμοποιώ μόνο το βράδυ στο μπάνιο της, ή και μεσα στην ημερα ΑΝ εχει γινει πολυ χαλια απο κακα.

Στο μπανιο χρησιμοποιώ ενα αφρολουτρο-σαμπουαν Hydrovid που το παιρνω απο το φαρμακειο, και στο νιπτηρα εχω ενα fissan για την περιπτωση που ελεγα οτι εχει λερωθεί πολυ απο τα κακα της.

Εξω μωρομαντηλα αναγκαστικά.

Κρέμα χρησιμοποιώ μονο αν εχει ερεθισμό και αναλογα την περιπτωση, στην ελαφρια κοκκινίλα, απλή bepanthol, ούτε καν αυτή για συγκαματα και σε πιο εντονες κοκκινιλες soudocream που η παιδίατρος δεν συμπαθει καθόλου.

CYaip2.png

εγω τον πλενω σε καθε αλλαγη πανας και χρησιμοποιω μωρομαντηλα μονο οταν δεν εχω αλλη λυση π.χ οταν ειμαστε εκτος σπιτιου!σε αυτο με παροτρυνε και η παιδιατρος αλλα ειναι και το πιο λογικο αν το σκεφτει κανεις.....τι πιο ανακουφιστικο σε ενα ζεστο κορμακι απο τσισα και κακα απο χλιαρο νερακι και μυρωδατο σαπουνακι???

Διαφημίσεις

Καλησπέρα κι από μένα. Εγώ τον πλένω στην αλλαξιέρα με μια λεκανίτσα με χλιαρό νεράκι και λίγο από το αφρόλουτρό του αν έχει κάνει κακά. Αν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, χρησιμοποιώ μωρομάντηλα, τα οποία δεν του έχουν παρουσιάσει κανέναν ερεθισμό (έχω αλλάξει πολλές μάρκες για δοκιμή). Είναι τώρα 2,5 μηνών. Τον είχαμε αφήσει 18 μερες στη ΜΕΝΝ του Ιασώ. Την ημέρα που πήρε εξιτήριο και μας έδειξαν πώς να τον πλένουμε, κλπ., ανακαλύψαμε ότι ήταν συγκαμμένος και μάλιστα πάρα πολύ (ολόκληρη η επιφάνεια του ποπού του ήταν κατακόκκινη). Καταλαβαίνετε τί τραβήξαμε για να τον συνεφέρουμε... και για να συνέλθουμε κι εμείς από το σοκ που παθαίναμε από τα γοερά του κλάματα κάθε φορά που τον αγγίζαμε (πολύ ωραία κατάσταση για πρώτη επαφή με το μωρό, πρώτη αγγαλιά... τί να πω για τα χρήματα που δίνεις και τις υπηρεσίες που σου προφέρουν...). Το σύγκαμα έφυγε με μια "θαυματουργή" κρέμα lutsine της eriplast, την οποία δυστυχώς δεν βρίσκει κανείς πια στα ελληνικά φαρμακεία. Μόνο σε ξένα site, τα οποία τελευταία δεν έχουν απόθεμα. Εγώ βολεύτηκα από συγγενή μου που της είχαν περισσέψει 2 σωληνάρια από την κόρη της! Από τη στιγμη που του την έβαλα άρχισε να υποχωρεί και το σύγκαμα (και η sudocrem είχε αποτέλεσμα αλλά όχι τόσο γρήγορο όσο η lutsine). Η lutsine κάνει ένα είδος "φίλτρου" πάνω στο δέρμα και δεν αφήνει να ακουμπάν τα τσίσα και τα κακά. Πάντως από το φόβο μην ξαναπάθει τα ίδια, του βάζω sudocrem ή bepanthol σε κάθε αλλαγή πάνας. Tη lutsine την φυλάω για εξαιρετικές περιστάσεις.

Κοριτσια απο οτι διαβασα μαλλον θα ειμαι η μονη! Απο τοτε που εγινε 7-8 μηνων περιπου τον καθαριζω με μωρομαντηλα ειτε για τσισα ειτε για κακα, και καθε βραδι τον κανω μπανιο ετσι κι αλλιως. Προβλημα με ερεθισμους δεν ειχαμε ποτε. Χρησιμοποιω τα sensitive και για να ξεβαφω το μακιγιαζ μου.

εγω το πρωι του κανω ενα ξεπλυμα στη βρυση μολισ ξυπνησει κ του αλλαζω πανα. κατα τη διαρκεια της μερας αμα εχει κανει τσισα δεν τον πλενω, μονο μωρομαντιλα. αμα κανει κακα, παντα στη μπανιερα τον βαζω κ του ριχνω τοτε κ λιγο νερο στο πουλακι του.

απλα πλεον δεν του βαζω καθε φορα κρεμα.συνηθως πλεον του βαζω μονο το βραδυ κ το πρωί.οχι στα ενδιαμεσα. μεχρι στιγμής δεν εχουμε προβλημα.

Μετα την καταιγίδα, έρχεται πάντα η λιακάδα.

• 3 εβδομάδες μετά...

Εκλεισε τα 3....ειναι 16 κιλα τωρα και ακομα την πλενω οταν κανει κακα στο γιογιο.

Ευτυχως μια με δυο φορες την μερα μονο....γιατι ποσο να αντεξει και αυτη η μεση???!!!!

Απο μωρομαντηλα τα εχω δοκιμασει ολα....και ολα μου φαινονται το ιδιο....γι'αυτο και τα αποφευγω!;)

tRGJp2.png1054268gj3rg6cc5t.gif

o gos mou pou einai 19 minon kai foraei akoma pana ton pleno.

tin kori mou pou einai 4 xronon kai kanei stin lekani tsisatis tin skoupizo me moromantila kai otan kanei kakoulia tin pleno stin mpaniera.

ΕΙΣΑΣΤΕ Η ΑΝΑΣΑ ΜΟΥ,Η ΕΛΠΗΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΩ..:-P:razz:

• 3 εβδομάδες μετά...
  • 3 εβδομάδες μετά...

εγω βρε κοριτσια χρησιμοποιω τα μωρομαντηλα απο την πρωτη μερα κ δεν εχει παρουσιαστει κανενα προβλημα. Τον μεγαλο που ειναι 3 ετων πλεον τον πλενω μονο οταν εχει κακα κ τα τσισα με μαντηλακια. Το θεμα μου ειναι με τον μικρο που ειναι 9,5 μηνων και ζυγιζει 11 κιλα. δεν χωραει κατω απο τη βρηση γιατι ειναι πολυ χαμηλη, δεν καθεται κ ησυχος, η μεση μου βοηθεια με εχει διαλυσει........ Κι αυτος με μωρομαντηλα κ στα κακα κ στα τσισα κ μπανιο το βραδυ. και απο πολυ νωρις το σταματησαμε το τοπικο πλυσιμο σ αυτον αλλα δεν γινοταν αλλιως. ολα καλα παντως με τα μωρομαντηλα. τα εχω δοκιμασει ολα και κατεληξα στα pampers sensitive

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...