Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Να βάλω σιδεράκια;;;;;

katerina@!!

Να βάλω σιδεράκια;;;;;  

1.033

1. 1. Να βάλω σιδεράκια;;;;;

• Ναι, ποτέ δεν είναι αργά για ένα τέλειο χαμόγελο.
    • Όχι, που να ταλαιπωρείσαι τώρα για 2,5 χρόνια.
    • Ούτε ναι ούτε όχι, πάρε και δεύτερη και τρίτη γνώμη και μετά αποφάσισε.

Recommended Posts

Κι εγω εχω το ιδιο θεματακι και οι αποψεις σας μου δινουν κουραγιο.....

Ετυχε να χαλασει ενα δοντι μου απο μεσα ....αυτο που επρεπε χρονια να βγαλω για να μπορεσω να βαλω σιδερακια! Ο Οδοντιατρος μου, μου προτεινε να βγαλουμε το δοντι αυτο αλλα και το ιδιο του το απεναντι, παρολο που ειναι καλο και να βαλω σιδερακια ωστε να γλυτωσω πολλα μελλοντικα προβληματα!

Δεν εχω ιδιαιτερο προβλημα απλα ειναι λιγο πετατχτα! Το μονο που φοβαμαι ειναι οι εξαγωγες ......και εχω κανει και γεννα φυσιολογικη τρομαρα μου!!!!!! Δυο τοσο δα δοντακια που θα βγουν με τοπικη αναισθησια φοβαμαι!

Ειδα οτι υπαρχουν και τα σιδερακια που τα βαζεις απο την πισω μερια των δοντιων! Ξερετε τιποτα γι αυτα?!

Ήθελα να τα βάλω εγώ για να μην φαίνονται αλλά μου είπε ο ορθοδοντικός εκτός του ότι κοστίζουν πολύ περισσότερο, αργείς να δεις αποτέλεσμα. Είναι κ πιο δύσκολο να τοποθετηθούν γιατί το εσωτερικό τόξο είναι μικρότερο απ' ότι το εξωτερικό.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 117
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ!!!!!

Έβαλα στα 28, τα κράτησα 13 μήνες (ενώ η αρχική πρόβλεψη του γιατρού ήταν 2 χρόνια), είχα βγάλει κι ένα δόντι και μάλιστα στη μόστρα αλλά ουδόλως με ένοιαξε. Έκανα υπομονή, ακολουθούσα κατά γράμμα τις εντολές του γιατρού και έχω χαμόγελο Τζοκόντα. Δεν το μετάνοιωσα ποτέ, άσε που όλοι έχουν να λένε που πήγα στο γάμο της κολλητής μου με φαφούτικο στόμα (σας λέω, έλειπε το κάτω μπροστινό δόντι) και χαμογελούσα κανονικά και ευχόμουν "να ζήσετε" χωρίς δόντι. Μεγάλη μου σκασίλα, τώρα με καμαρώνω.

KjMfp2.png

Together we stand, divided we fall

Κι εγω εχω το ιδιο θεματακι και οι αποψεις σας μου δινουν κουραγιο.....

Ετυχε να χαλασει ενα δοντι μου απο μεσα ....αυτο που επρεπε χρονια να βγαλω για να μπορεσω να βαλω σιδερακια! Ο Οδοντιατρος μου, μου προτεινε να βγαλουμε το δοντι αυτο αλλα και το ιδιο του το απεναντι, παρολο που ειναι καλο και να βαλω σιδερακια ωστε να γλυτωσω πολλα μελλοντικα προβληματα!

Δεν εχω ιδιαιτερο προβλημα απλα ειναι λιγο πετατχτα! Το μονο που φοβαμαι ειναι οι εξαγωγες ......και εχω κανει και γεννα φυσιολογικη τρομαρα μου!!!!!! Δυο τοσο δα δοντακια που θα βγουν με τοπικη αναισθησια φοβαμαι!

Ειδα οτι υπαρχουν και τα σιδερακια που τα βαζεις απο την πισω μερια των δοντιων! Ξερετε τιποτα γι αυτα?!

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!

ΕΓΩ ΕΒΑΛΑ ΣΙΔΕΡΑΚΙΑ ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ!

ΕΒΑΛΑ ΤΑ ΑΣΠΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΛΑΣΙΚΑ!ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ΄ΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΤΙΜΗ!ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΜΩΣ ΠΟΣΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ!

ΜΠΟΡΕΙΣ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ!

ΟΠΟΙΟ ΔΟΝΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ ΤΟΝ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟ ΜΟΥ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΤΟΥΣ ΦΡΟΝΙΜΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΩ ΓΝΑΘΟΣ ΜΟΥ ΞΑΝΑ ΣΤΡΑΒΩΣΑΝΕ!

ΕΥΤΥΧΩΣ ΤΑ ΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ!

ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ!

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!

ΕΓΩ ΕΒΑΛΑ ΣΙΔΕΡΑΚΙΑ ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ!

ΕΒΑΛΑ ΤΑ ΑΣΠΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΛΑΣΙΚΑ!ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ΄ΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΤΙΜΗ!ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΜΩΣ ΠΟΣΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ!

ΜΠΟΡΕΙΣ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ!

ΟΠΟΙΟ ΔΟΝΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ ΤΟΝ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟ ΜΟΥ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΤΟΥΣ ΦΡΟΝΙΜΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΩ ΓΝΑΘΟΣ ΜΟΥ ΞΑΝΑ ΣΤΡΑΒΩΣΑΝΕ!

ΕΥΤΥΧΩΣ ΤΑ ΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ!

ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ!

Κι εγώ αυτά έχω και μου κόστισαν 1500ευρώ -μόνο πάνω. Καλά βέβαια μου έκοψε 300ευρώ λόγω γνωριμίας. Απλά δεν ξέρω αν βγάλω τους πάνω φρονιμήτες αργότερα, τι γίνεται.

Εχω κι εγώ πρόβλημα..είχα βάλει στο γυμνάσιο τα κλασσικά σιδεράκια,αλλά τώρα τα δόντια μου είναι πάλι θεόστραβα..αν ξέρετε κάποιον κάλο ορθοδοντικό στην Θεσσαλονίκη πέιτε μου...

xceZp3.png

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Πιστεύω οτι ποτε δεν ειναι αργα για ενα ωραιο χαμογελο. Δεν υπάρχει τιποτα καλυτερο απο το να βλέπεις τον εαυτο σου στον καθρεπτη και να μπορεις να χαμογελας αφοβα. Εγω ειχα προβλημα απο μικρη με τα μπροστινα μου δοντια (ημουν σαν λαγουδακι) κι ενω το προβλημα δεν ηταν τρομερο, παντα με ενοχλουσε. Οι γονεις μου δεν μπορουσαν τοτε για οικονομικους λογούς να με πάνε σε ορθοδοντικό. :-( Τωρα ομως στα 21 μου εχει δοθει η ευκαιρεια να βαλω σιδερακια και να διορθωσω τα δοντια μου και θα το κανω. :D. Ο ορθοδοντικος μου ειπε οτι χρειαζεται 1 με 1,5 χρονο. Επισης τα σιδερακια της εποχης μας ειναι απιστευτα διακριτικα οχι σαν κατι τερατα πριν απο 10 χρονια το οποιο ειναι ενα μεγαλο συν. Το κοστος περιπου θα ειναι στα 2.000.

Κλεινωντας το θεμα θελω να πω οτι ναι ειναι ταλιπωρια αλλα ειναι κατι που πιστευω θα κρατησει για μια ζωή και αξίζει. Οποτε μην κολλατε στο γεγονος οτι εχω μικρο προβλημα με τα δοντια μου και τι εγινε? αν οντως σας ενδιαφερει? Ποτε δεν ειναι αργα. :D

• 2 εβδομάδες μετά...

Ενδιαφέρομαι και εγώ για σιδεράκια αφού τα δόντια μου έχουν στραβώσει πάλι (Είχα βάλει 15 χρονών για 2 χρόνια μασελάκι αλλά.... και τωρα είμαι 36). Αν γνωρίζετεκανέναν καλό δοκιμασμένο ορθοδοντικό στη περιοχή του Πειραιά, Μοσχάτο, Καλλιθέα και γύρω περιοχές ευπρόσδεκτος γιατί ο οδοντογιατρός που πάω κάνει τα απλά (θα μπορούσα να ρωτήσω τον ίδιο να μου προτείνει κάποιον;)

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ,

ΨΑΧΝΩ ΕΝΑΝ ΚΑΛΟ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟ ΠΟΥ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΠΕΡΙΟΔΟΝΤΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ , ΟΜΩΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΔΙΩΡΘΩΣΩ ΠΡΙΝ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ. ΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΣ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΙ ΠΜ.

ΣΤΕΙΛΕ ΕΝΑ ΕΜΑΙL,ΣΤΟ [email protected],για καλυτερη ενημερωση για την ορθοδοντικη σου!!!

για καλη ορθοδοντικη θεραπεια,απαιτειται υγειες περιοδοντιο,καλα βουρτσισματα και καθαρισμοι ανα 6μηνο,χρηση νηματος και στοματικου διαλυματος!!!

λοιπον δεν εχω σχεση με σιδερακια σχετικα ισια ειναι τα δοντια μου εκτος κανα 2 που δε πολυφαινονται, και ευχομαι τα παιδακια μου να μη παρουν απο το σοι του αντρα μου η απο τον μπαμπα μου γιατι...χαθηκαμε...Τελοσπαντων ανακαλυψα σημερα ενα συστημα που λεγεται fastbraces (fastbracesgreece.gr) που λεει πως εχει μικροτερο κοστος και πιο συντομο αποτελεσμα. μου βγηκε τυχαια σε ενα λινκ με διαφημισεις στο facebook. μπορει καποια κοπελα αν ενδιαφερεται να το ψαξει πιο πολυ.

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

Διαφημίσεις

• 6 months later...

Eγώ ετοιμάζομαι να βάλω τώρα στα 37 μου, προέκυψε πρόβλημα και δεν υπάρχει άλλη λύση. Ομως ούτε που το σκέφτομαι, θα διορθωθεί το πρόβλημα και δεν συζητώ το πώς θα αισθάνομαι από θέμα αισθητικής. Θα έλεγα ότι το ατού μου είναι το γλυκό χαμόγελο -απ ότι μου λένε όλοι- οπότε αν αποκατασταθεί και το θέμα που έχω θα νιώθω τέλεια.

Eγώ ετοιμάζομαι να βάλω τώρα στα 37 μου, προέκυψε πρόβλημα και δεν υπάρχει άλλη λύση. Ομως ούτε που το σκέφτομαι, θα διορθωθεί το πρόβλημα και δεν συζητώ το πώς θα αισθάνομαι από θέμα αισθητικής. Θα έλεγα ότι το ατού μου είναι το γλυκό χαμόγελο -απ ότι μου λένε όλοι- οπότε αν αποκατασταθεί και το θέμα που έχω θα νιώθω τέλεια.

Mην στεναχωριεσαι,ο γαμπρος μου εβαλε τωρα στα 40 γιατι επεισης του προεκυψε προβλημα και αν δεν το εκανε σε λιγο θα φορουσε μασελιτσα.Θυμαμαι χαρακτηριστηκα την αδερφη μου να λεει ''προτημαω να τον βλεπω 2χρονια με σιδερακια,παρα με μασελα στο ποτηρακι καθε βραδυ'':)

Και υπαρχει και ενα αλλο καλο(επειδη εμεις οι γυναικες παντα το σκεφτομαστε) εχασε πολλα κιλα μεχρι να τα συνηθησει!!!

jyjdp3.png

sWN4p3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Ποτέ δεν είναι αργά !!!! θεωρώ πως μια σωστή οδοντοστοιχία εκτός του ότι είναι όμορφο για την εικόνα μας είναι και θέμα υγειάς , από το στόμα μπορούν να ξεκινήσουν ένα σωρό πράγματα. Προσωπικά θα βάλω σιδεράκια αν και δεν έχω στραβά δόντια έχω μικρό κενό στα δυο μπροστινά όπου αργότερα όσο μεγαλώνω και λόγω του καπνίσματος θα μεγαλώσει κι άλλο και ίσως να αρεοσουν και τα υπόλοιπα .. ευτυχώς για μένα η πεθερά μου είναι οδοντίατρος-ορθοδοντικός!!!

• 3 εβδομάδες μετά...

Οσο αφορα τα κιλα....... 7 μηνες ορθοδοντικη με 4 εξαγωγες και ειμαι -13!!!! Ειμαι 61 κιλα απο 74!!! Μαζι με την ορθοδοντικη παιρνεις δωρο και το γκιλι ντάιετ! Και κορμι θανατηφορο και χαμογελο τζιοκοντα!!!!!!!!

Γιατι να μην βάλεις αν το χρειάζεσαι? Ισα- ίσα που δειχνεις με αυτον τον τροπο οτι αγαπάς και φροντιζεις τον εαυτο σου! Το χαμογελο που θα φτιαξεις θα σε αποζημιώσει για τον κόπο και το χρημα που θα ξοδεψεις!

Διαφημίσεις

• 2 months later...

εβαλα στα 32 μου σιδερακια λευκα και στις δυο γναθους. κιλα δεν εχασα γιατι τσουκου τσουκου ροκανιζα κανονικα. στνολικο κοστος 2500. φυσικα δε το μετανοιωσα. εχω ενα πλεον ενα ομορφο χαμογελο.

• 1 month later...

Κοριτσια, ο γιοκας μου ειναι 2,5 χρονων και εχει αρκετα εντονο προβλημα προγναθισμου της ανω γναθου.

Δεν τον εχω παει σε οδοντιατρο η ορθοδοντικα αλλα σκεφτομαι μηπως πρεπει να τον παω απο τωρα.Μηπως υπαρχει κατι που μπορουμε η πρεπει να κανουμε οσο

ειναι ακομα μικρος για να αντιμετωπισουμε πιο ευκολα το προβλημα.

Ξερετε κατι σχετικα?

Αν ειχε καποια παρομιο προβλημα θα ηθελα να ξερω αν αντιμετωπιζεται με σιδερακια η θα χρειαστει γναθοχειρουργικη οπως εχω διαβασει καπου.

Θα εκτιμουσα μια απαντηση για να εχω μια ιδεα πριν επισκεφτουμε γιατρο.

Κι εμενα εχει προβλημα προγναθισμου η κορη μου... επειδη κανω εγω ορθοδοντικη αυτη τη στιγμη και εχω ρωτησει για το παιδι......ειναι ακομα μικρα σε αυτη την ηλικια! Μπορουν να βαλουν σιδερακια απο το πρωτο καινουριο δοντι γυρω στα 4-5......βεβαια μια επισκεψη σε εναν ορθοδοντικο θα σου δωσει πολλες απαντησεις!!!! Παρολα αυτα αν οντως ειναι πολυ μεγαλο το προβλημα.......... Κανεις ραντεβου με ορθοδοντικο και πας και σε παιδοδοντιατρο!

Πιστευω βεβαια πως ειναι νωρις! Και η δικια μου ειναι σχεδον 3 και μου ειπαν οχι ακομα!

• 2 months later...

Πρόσφατα πήγα την βαφτιστήρα μου στον ορθοδοντικό μου για να την δει. Πηγαίνει 2α δημοτικού. Ήταν κατηγορηματικός ότι είναι νωρίς. Πριν από τα 8χρ. δεν κάνεις τίποτε.Πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η πλήρης ανάπτυξη των δοντιών.

Όσο για μένα? Με πολύ μεγάλο πρόβλημα σε κάτω και άνω γνάθο- από μικρή έχω δοκιμάσει να βάλω, έχω γυρίσει αρκετούς, μέχρι και σε πανεπιστημιακή κλινική πήγα, έχω ταλαιπωρηθεί αρκετά- έβαλα για 14 μήνες και όχι 2,5 χρόνια όπως λέγαν οι περισσότεροι!!!! Τα έβγαλα πριν 2 εβδομάδες. Ότι ακριβώς μου είπε, αυτό και έγινε:D Όλα εξαρτώνται από το γιατρό!

• 3 months later...

geia sas paidia!!! eimai 21 xronwn...foresa siderakia to 2006 mexri to2008...apo tote dld edw kai 4 xronia foraw maselaki panw...h orthodontikos mou prin merikous mhnes m eipe na arxizw siga siga na to vgazw dld na to foraw vradu para vradu ktlp k mt gia 2 mhnes oxi...wstoso tis teleutaies meres parathrhsa ena keno anamesa sto mprostino panw donti kai sto diplano tou aristera...einai ena mikrouli keno alla den to eixa....exete kamia idea ti kai pws kai ti lete na mou pei h orthodontikos na kanw(den thn sumpath ka8olou :P )

Προφανώς έχεις κάνει εξαγωγές πάνω και τα δόντια μετακινούνται προς το κενό. Το πάθαινα κι εγώ.

Θα μπορούσες να πεις στη γιατρό σου να σου κολλήσει ένα μόνιμο συρματάκι πίσω από τα δόντια - είναι πολύ συνηθισμένο, οπότε φαντάζομαι ότι θα το ξέρει. Αν δεν θέλει να σου βάλει σύρμα, θα έλεγα να συνεχίσεις να φοράς το ναρθηκάκι και καλύτερα να σου φτιάξει ένα καινούριο.

Εγώ είχα τέτοια σύρμα, αλλά τελικά το έβγαλα - δεν έκανε τίποτα στην περίπτωσή μου - και φοράω ναρθηκάκια το βράδυ πάνω και κάτω σχεδόν 2 χρόνια τώρα. Όταν παρατήρησα ότι 'άνοιγαν' τα δόντια μου στο ίδιο σημείο ο γιατρός μου άλλαξε ναρθηκάκι και ήταν πολύ καλύτερο.

aaa epishs me ponane lg oi panw fronimites..makari na mhn xreiastei na tous vgalw..exw vgalei tous katw alla to xeirotero einai pou den mporeis na fas kapoies meres...vevaia etsi mporei na xasoume kai kanena kilo :P :P :P :p

Μου κάνει εντύπωση που ενώ δεν έχεις κάνει εξαγωγές, τα δόντια έχουν χώρο και ανοίγουν. Μήπως κάποια δόντια βγαίνουν προς τα έξω σιγά σιγά και έτσι μεγαλώνει ο χώρος; Μην φοβάσαι να ρωτήσεις την ορθοδοντικό σου γιατί συμβαίνει και τι μπορείς να κάνεις.

Στη δική μου περίπτωση ακόμη και με το σύρμα τα δόντια άνοιγαν σε εκείνο το σημείο κάποιες φορές. Οπότε προτίμησα το μασελάκι, το οποίο αλλάζω συχνα ακριβώς γιατί και τα δόντια αλλάζουν. Φόρεσα και κάτω σύρμα, αλλά εκεί ήταν ακόμα χειρότερα γιατί συνέχεια μου ξεκολλούσε.

Φρονιμήτη έχω βγάλει μόνο τον έναν πάνω, πριν κάνω ορθοδοντική, γιατί μου έσπρωχνε τα δόντια προς τα μέσα. Γενικά δεν έχω προβλήματα με τους φρονιμήτες. Ο οδοντίατρός μου επιμένει να βγάλω και τον άλλο πάνω γιατί έχει λίγο τερηδόνα. Ευτυχώς που πριν τον ακούσω πήγα στον ορθοδοντικό που μου είπε κατηγορηματικά όχι, γιατί ήδη έχω κάνει εξαγωγές στους και αν βγάλω και τον φρονιμήτη θα νιώθω το στόμα μου άδειο.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...