Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ομοφυλοφιλία, δικαιώματα και διακρίσεις


Recommended Posts

αγαπητά μέλη.

δεν είναι η πρώτη φορά που το θέμα αυτό συζητείται σε οξύ πνεύμα.

Χρειαστηκε να μεταφερθουν δημοσιεύσεις στο αρχειο και να δοθούν κάρτες ειδοποίησης.

 

Δυστυχώς, η γνώση και η ενημέρωση για τα θέματα ομοφυλοφιλίας

δεν βρίσκεται στα ίδια επιπεδα όπως σε άλλες χώρες του εξωτερικού, παρ'όλα αυτά,

γίνεται προσπαθεια απο πολλές οργανώσεις για να φτάσει η σωστή πληροφορία στο ευρύ κοινό.

 

Ομοφυλοφιλική – Λεσβιακή (ΟΛΚΕ)

Κοινότητα Ελλάδας

Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο

Αρ. Απ.: 4126/2004

Τσαμαδού 13, 10683 – Αθήνα

www.olke.org[email protected] Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Τηλ: 6947434353

 

επίσης στην πολιτική σκηνή έχουν υπάρξει κείμενα και κινήσεις που υποστηρίζουν τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων:

http://dikaiomatansyn.wordpress.com/2009/03/14/syriza-lgbt/

http://www.10percent.gr/stiles/h-gnwmh-tou-10/1383-2009-09-19-15-20-59.html

 

Ένα απο αυτά ειναι και το κανάλι του lesgaybitrans στο youtube (υποθέτουμε ότι πρόκειται για τον ίδιο χρήστη). http://www.youtube.com/user/lesgaybitrans?blend=7&ob=5#p/u/0/0LxUBzyfx0s

 

Εδώ είναι τοποθετημένα όσα θα πρέπει να αλλάξουν έτσι ώστε να ισχύουν τα ίδια δικαιώματα - έχουν συνταχθει απο την ΟΛΚΕ

είναι μια μεγάλη λίστα σημαντικών θεμάτων - και για τους/τις ομοφυλόφιλους

απο την οποία ξεχωρίζουμε τα εξής:

 

"Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση και Εκπαίδευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα"

 

Έχει καθυστερήσει η απαραίτητη κατά την γνώμη μας εισαγωγή στα ελληνικά σχολεία της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης με ισότιμη και επιστημονική αντιμετώπιση της ομοφυλοφιλίας και του τρανσεξουαλισμού. Οι μαθητές θα ενημερώνονται αμερόληπτα και αντικειμενικά για αυτά τα ζητήματα, καθώς και για ζητήματα σεξουαλικής υγείας, διακρίσεων, σεξουαλικού προσανατολισμού και αποδοχής του διαφορετικού. Έτσι, σε βάθος χρόνου θα εξαλειφθούν οι στερεοτυπικές αντιλήψεις και θα χτυπηθούν οι διακρίσεις και τα στερεότυπα από νωρίς. Σε αυτό θα βοηθήσει και η εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα που ισχύει ήδη σε κάποιες χώρες της Ευρώπης. Εξαιρετικά χρήσιμες είναι οι πληροφορίες που δίνει η Αμερικανική Ένωση Ψυχολόγων στον ιστότοπό της(www.apa.org).

 

 

Διακρίσεις- Bullying:

 

Στο χώρο της εκπαίδευσης πρέπει, επίσης, να γίνουν σημαντικά βήματα για την αντιμετώπιση του bullying που αποδεδειγμένα ασκεί μεγάλη ψυχολογική και συναισθηματική πίεση στα θύματα και εμποδίζει την κοινωνικοποίησή και ανάπτυξή τους. Σε αρκετές περιπτώσεις αφήνει μακρόχρονα ψυχολογικά προβλήματα. Με την σωστήεκπάιδευση των μαθητών και την έγκαιρη παρέμβαση, (ύστερα από κατάλληλη εκπαίδευση) από του δασκάλους και τους καθηγητές τέτοια φαινόμενα θα εκλείψουν. Σχετικά με τις διακρίσεις στον χώρο της παιδείας προετοιμάζεται οδηγία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που θα τις αντιμετωπίζει. Πρέπει να ασκηθεί πίεση, ώστε η υιοθέτηση της οδηγίας να μην καθυστερήσει και η συνακόλουθη νομοθεσία να μην μείνει ανενεργή. Σαφώς, η εθνική νομοθεσία πρέπει να καλύπτει και τα ζητήματα εκείνα που αφορούν τις διακρίσεις στην παιδεία και δεν καλύπτονται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία, λόγω της περιορισμένης δικαιοδοσίας της. Σχετικές προτάσεις έχουμε κάνει στην Ο.Κ.Ε. για την καλύτερη δυνατή εφαρμογή της αρχής της ίσης μεταχείρισης.

 

 

 

Κηρύγματα Μίσους (ν. 927/1979):

 

Είναι απαραίτητη η επέκταση του νόμου 927/1979 που ποινικοποιεί τα κηρύγματα μίσους και την σύσταση οργανώσεων με σκοπό την προαγωγή του μίσους, της βίας και των διακρίσεων, ώστε να περιλαμβάνει τον σεξουαλικό (γεννετήσιο) προσανατολισμό και την ταυτότητα του κοινωνικού φύλλου. Η ελληνική κυβέρνηση έχει υπογράψει και το Κοινοβούλιο έχει επικυρώσει την συνθήκη της Λισαβόνας (σύντομα θα είναι νομικά δεσμευτική και για την Ελλάδα) που απαγορεύει τις διακρίσεις με βάση την εθνοτική και φυλετική καταγωγή, τις θρησκευτικές ή άλλες πεποιθήσεις, την ηλικία, την αναπηρία και τον σεξουαλικό προσανατολισμό(Συνθήκη για την Ευρωπαϊκή Ένωση αρ. 6 παρ. 1,2 και 3, Συνθήκη για την Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρ. 10, αρ. 19 παρ. 1, αρ 21 παρ. 1, 2 και 3). Επίσης, η προστασία με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό αναφέρεται ρητά και στον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αποτελεί μέρος της Συνθήκης της Λισαβόνας (αρ. 21, αρ. 33). Προς την κατεύθυνση της εναρμόνισης με την συνθήκη της Λισαβόνας πρέπει να επεκταθεί ο νόμος 927/1979 (που τώρα καλύπτει μόνο τις τρεις πρώτες προαναφερθείσες περιπτώσεις).

 

Η ανάγκη επέκτασης του νόμου φαίνεται και από την πρόσφατη υπόθεση του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος με αφορμή την δολοφονία του ηθοποιού Ν. Σεργιανόπουλου είπε ότι οι ομοφυλόφιλοι είναι «ηθικά απονευρωμένοι, χωματοποιημένοι με ψυχοπαθολογικές εκτροπές, με μανία ικανοποιήσεως της ψυχοπαθολογικής των εκτροπής, που έχουν αναγάγει σε αξία ζωής τον σωλήνα αποβολής περιττωμάτων». Μετά από αυτές τις δηλώσεις ο μητροπολίτης έκανε αγωγή εναντίον του gay ακτιβιστή Λύο Καλοβυρνά, ο οποίος στηλίτευσε τις παραπάνω δηλώσεις του μητροπολίτη. Πέρα από αυτό το περιστατικό, όμως, είναι συχνό φαινόμενο οι προσβλητικές και απαξιωτικές αναφορές εναντίον των ομοφυλοφίλων και από πολιτικούς και δημοσιογράφους, όπως φάνηκε και από τη συζήτηση του Κοινοβουλίου για το σύμφωνο συμβίωσης. Την επέκταση του νόμου 927/1979 έχει στηρίξει και η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Η ποινικοποίηση των κηρυγμάτων μίσους δεν αποτελεί εμπόδιο στην ελευθερία του λόγου, αλλά προστατεύει από προσβολές, μίσος και περιθωριοποίηση ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού. Με την επέκταση των διατάξεων του ν. 927/1979 θα μπορέσουν οι ομάδες αυτές να εκφράσουν πιο εύκολα τις απόψεις τους και ο κοινωνικός διάλογος πάνω στα αιτήματά τους θα γίνεται μακριά από μεσαιωνικές και βάρβαρες κραυγές εντυπωσιασμού.

 

Τα κηρύγματα μίσους έχουν ποινικοποιηθεί σε δέκα πέντε χώρες της Ευρώπης. Αυτές είναι οι Ανδόρα, Βέλγιο Κροατία, Δανία, Εσθονία, Γαλλία, Ισλανδία, Ιρλανδία, Λιθουανία, Νορβηγία, Πορτογαλία Ρουμανία, Ισπανία, Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο.

 

Γονεϊκότητα και Τεκνοθεσίες:

 

Θεωρούμε ότι τα ομόφυλα ζευγάρια και τα ομοφυλόφιλα άτομα πρέπει να έχουν ισότιμη πρόσβαση στις υπηρεσίες τεκνοθεσίας, καθώς έρευνες που έχουν γίνει σχετικά με την ομογονεϊκότητα έχουν δείξει ότι τα παιδιά που ανατρέφονται από ομόφυλα ζευγάρια δεν παρουσιάζουν διαφορές στην σωματική και ψυχολογική τους ανάπτυξη, ούτε και στην κοινωνικοποίηση τους ή την ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους σε σχέση με τις παραδοσιακές οικογένειες. Την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια έχει στηρίξει και η Αμερικανική Ένωση Ψυχολόγων. Επίσης, είναι απαραίτητο να μην γίνονται διακρίσεις εναντίον λεσβιών στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και την εξωσωματική γονιμοποίηση.

 

Οι τεκνοθεσίες από ομόφυλα ζευγάρια επιτρέπονται σε πολλές χώρες της Ευρώπης (Ολλανδία, Βέλγιο, Ισπανία, Νορβηγία, Σουηδία, Ισλανδία, Δανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ανδόρα και με ορισμένους περιορισμούς σε Γαλλία, Γερμανία και Φιλανδία). Εκτός Ευρώπης επιτρέπονται στο μεγαλύτερο μέρος του Καναδά, τη Ν. Αφρική, την Ουρουγουάη, και σε δέκα επτά πολιτείες της Αμερικής.

 

...."

 

και πολλά άλλα..

 

μέσα σε αυτό το ευρύ κοινό το οποίο καλείται να ενημερωθεί βρίσκεται και η ομάδα των γονέων,

των ατόμων που διαπαιδαγωγούν και γαλουχούν τα παιδιά,

τους μαθαίνουν τι είναι σωστό και τι όχι, τι φυσιολογικό και τί όχι.

 

Υποστηρίζουμε ότι: είναι δικαίωμα του κάθε ατόμου να επιλέξει τι είδους σχέση και με ποιόν θα συνάψει.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, δεν μπορουμε να θεωρήσουμε ως "προπαγάνδα" την προσπάθεια ενημέρωσης του κοινού με τις σωστές πληροφορίες για το θέμα αυτό:

 

Προπαγάνδα:

Προπαγάνδα είναι η παρουσίαση ενός μηνύματος με έναν συγκεκριμένο τρόπο ώστε να εξυπηρετήσει συγκεκριμένους σκοπούς. Ετυμολογικά, προπαγάνδα σημαίνει «διάδοση μίας φιλοσοφίας ή άποψης». Ιστορικά, ο όρος χρησιμοποιείται ως επί το πλείστον εντός πολιτικού συγκειμένου και ιδιαίτερα αναφορικά με συγκεκριμένες κινήσεις που προωθούνται από κυβερνήσεις ή πολιτικές ομάδες. Το προπαγανδιστικό μήνυμα διαφέρει από την γενικότερη διαφήμιση στο ότι περιέχει τρανταχτές και επιτηδευμένες ψευδολογίες ή/και παραλείπει τέτοιον όγκο αληθειών/γεγονότων σχετικών με το θέμα που καθίσταται έντονα παροδηγητικό.

 

Η προπαγάνδα διαφοροποιείται από την «κανονική» επικοινωνία, επειδή επιδιώκει να διαμορφώσει απόψεις με έμμεσες και συχνά δόλιες μεθόδους. Για παράδειγμα, η προπαγάνδα συχνά μεταδίδεται με τέτοιον τρόπο ώστε να προκαλεί ισχυρά συναισθήματα και αυτό το κάνει κυρίως με το να υπονοεί παράλογες (μη ενορατικές) σχέσεις μεταξύ ιδεών."

(http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%AC%CE%BD%CE%B4%CE%B1)

 

είναι προφανές ότι τίποτε απο τα παραπάνω δεν έχει συμβεί

που να δικαιολογεί επίθεση στο μέλος legaybitrance για προπαγανδισμό σε σχέση με τα θέματα αυτά.

 

Υποστηρίζουμε ότι εφ' όσον ένας γονέας επιθυμεί μια κοινωνία που να αποδέχεται την διαφορετικότητα, είναι απαραίτητο να ενημερώνεται ο ίδιος αρχικά,

και αργότερα να ενημερώνει στην κατάλληλη ηλικία τα παιδιά του.

για την ύπαρξη διαφορετικών προτιμήσεων πέραν της ετεροφυλικής προτίμησης.

 

Η απόκρυψη της ύπαρξης αυτών των προτιμήσεων, η αποθάρρυνση ή απαξιωτική αντιμετώπιση απέναντι στην ομοφυλοφιλία,

συντηρεί μια κοινωνία διακρίσεων και διαχωρισμών.

 

Ο εξαναγκασμός ή διαπαιδαγώγηση ενος παιδιού στο ότι μόνο συγκεκριμένου είδους προτιμησεις είναι φυσιολογικές,

ενδεχομένως κ αντίθετα με αυτές που ίσως το ίδιο αισθάνεται,

προκαλεί δυστυχία, όχι μόνο σε αυτό, αλλά και μελλοντικά με τα άτομα με τα οποία θα συνάψει φιλικές ή εγγύτερες σχέσεις:

Η απαξιωτική αντιμετώπιση (θεωρώντας την ομοφυλία "μη φυσιολογική"), ή η αποθάρρυνση, προκαλεί τύψεις και ενοχές σε ένα παιδί το οποίο πιθανώς έχει τέτοιες προτιμήσεις.

Η απαξιωτική αντιμετώπιση ή αποθάρρυνση, δεν θα αλλάξει τις προτιμήσεις ενός ατόμου, εάν εκείνο έχει ή δεν έχει ομοφυλοφιλικές τάσεις.

Θα προκαλέσει καταπίεση και συνθήκες ασφυξίας αλλά και κατάθλιψης.

Η απαξιωτική αντιμετώπιση ή αποθάρρυνση, και πάνω απο όλα η άρνηση για το ότι οι ομοφυλικές προτιμήσεις είναι μέσα στα πλαίσια της κοινωνίας φυσιολογικές (εφόσον τηρούνται όλοι οι νόμοι και τα δικαιώματα των εμπλεκόμενων!),

συνεχίζει έναν φαύλο κύκλο ο οποίος οδηγεί σε συναισθήματα απέχθειας και θυμού που στρέφεται απο την ίδια την κοινωνία, στα άτομα τα οποία δέχονται αυτού του είδους την καταπίεση.

 

αλλά και

συναινεί, στο να προβάλλει ο μετέπειτα ετεροφιλικός πολίτης, μελλοντικά, τα συναισθήματα απαξίωσης απέναντι σε άτομα με ομοφυλοφιλικές τάσεις.

 

Είναι λοιπόν λογικό, να υπάρχουν έντονες εκφράσειες όπως και θυμός,

στα γραπτά κάποιου ο οποίος πιθανών να έχει δεχτεί μια τέτοια συναισθηματική πίεση.

 

Η κοινωνία του σήμερα οφείλει να ακούσει με προσοχή, όλες τις φωνές που εκφράζουν παράπονο και πόνο,

και σε αυτό το θέμα,

όπως και σε άλλα ευαίσθητα θέματα πχ ο ρατσισμός/μετανάστες.

(βλέπε συζήτηση αρχειο αλλογενής σύζυγος ομογενή)

 

Με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο υπήρξε η συζητηση αυτή,

μπορεί να υπαρξει συζήτηση σε αυτό το φόρουμ, με το έφηβο παιδί ενός μετανάστη το οποίο μιλάει Ελληνικα και τα γράφει όσο καλά όσο εμείς, θέλει να αποκτήσει Ελληνική υπηκοότητα,

και διαβάζοντας τα όσα γράφουν οσοι δεν βρίσκονται σε δυσκολία ή χωρίς υπηκοότητα ή που έχουν πατρίδα, ενώ εκείνο η πατριδα του δεν το δεχεται (γιατι νιωθει πατρίδα του την Ελλάδα)..

ο γραπτός του λογος το πιο πιθανό θα είναι να είναι έντονος.

 

Τα μέλη οφείλουν να ακούσουν και να λάβουν υπόψη τους την ύπαρξη άλλων πλευρών και καταστάσεων, πέραν αυτών που τα ίδια γνωρίζουν.

 

Είναι δεδομένο, ότι άτομα τα οποία αντιμετωπίζουν αυτές τις δυσκολίες, βρίσκονται σε πολύ πιο δυσμενή κατάσταση, απο ότι κάποιος που δεν είναι αναγκασμενος να τις αντιμετωπισει, και είναι δεδομένο ότι αυτές οι καταστάσεις θα περιέχουν συζητήσεις έντονου χαρακτήρα.

 

Τα μέλη της ΕΕΕΓ καλουνται να εκφράζονται με ήπιο τόνο απέναντι σε τέτοιες καταστάσεις, και εάν νιώθουν ότι δεν μπορούν να το κάνουν,

θα είναι απαραίτητο να κάνουν χρήση αναφοράς έτσι ώστε η διαχείριση να χειρίζεται το θέμα εαν είναι αυτό απαραίτητο με κάποιου ειδους σύστασης η οποία να εξηγεί στα μέλη ότι οι δημοσιεύσεις τους εξαιτίας του γραπτού λογου μπορεί να παρεξηγηθούον αλλά και να οδηγήσουν σε αντιπαράθεση.

 

το μόνο σίγουρο είναι, ότι η απευθείας αντιπαράθεση εν μέσω μιας συζήτησης η οποία καταλήγει σε προσωπική αντιπαράθεση ανάμεσα σε 2-3 άτομα, βλάπτει το φόρουμ και δεν είναι επιθυμητή.

 

Τα προβλήματα που δημιουργούνται στα θέματα του φόρουμ, και η επίλυσή τους είναι θέμα της διαχείρισης.

Τα μέλη καλούνται να κάνουν χρήση του φόρουμ για ενημερωτικούς λόγους και όχι για την επίλυση διαφορών ανάμεσα στα μέλη ειδικά και σε τέτοια θέματα,

όταν αυτά περιέχουν έντονες εκφράσεις.

 

Ομοφυλοφιλία, επαρχία και έλλειψη ενημέρωσης:

 

Ειναι γνωστό ότι δεν υπάρχει επαρκής ενημέρωση του κοινού (των Ελληνόφωνων αναγνωστών της ιστοσελίδας - πανελλαδικά οχι μονο σε Αθήνα/Θεσσαλόνίκη), για τις διαφορες επιστημονικές πλευρές του θεματος όπως αυτές που παρατέθηκαν απο τον χρήστη legaybitrans.

 

(απο τον χρήστη θα ζητηθεί να αλλάξει το όνομα χρηστη έτσι ώστε να παραπέμπει σε ενα nickname οπως και τα άλλα μέλη του φορουμ,

καθώς σαν χρηστης δεν γίνεται να συμμετέχει σαν εκπρόσωπος κάποιου, είτε συλλόγου είτε ομάδας είτε εταιρείας - ανακοινώσεις που προέρχονται απο εκπροσώπους ομάδων δημοσιεύονται μέσω δελτίων τύπου σε άλλα σημεία περισσότερες πληροφορίες στο info(at)parents.gr )

 

Επίσης και ειδικά σε περιοχές όπου η ομοφυλοφιλία είναι κάτι που θεωρείται ταμπού, και απαγορευμένο, η σωστή ενημέρωση είναι παντελώς ελλειπής ώς ανύπαρκτη - αφού ελάχιστοι έχουν την ψυχολογικη αντοχή να εκφράσουν αυτά τα επιχειρήματα ενάντια στο κατεστημένο. Έτσι οι πληροφορίες αρκετά συχνά δεν φτάνουν σε περιοχές της επαρχίας.

 

Η θέση της εκκλησίας (όχι μόνο της ορθόδοξης ) είναι γνωστό γενικότερα

ότι έρχεται σε αντίθεση με επιστημονικά στοιχεία,

όπως άλλωστε συμβαίνει και με άλλα θέματα

(ο τρόπος με τον οποίο δημιουργήθηκε η γή και το σύμπαν, ο τρόπος με τον οποίο δημιουργήθηκε ο άνθρωπος, ο τρόπος με τον οποίο έγινε η σύλληψη του Ιησού )

θεωρούμε λοιπόν ότι η διαφορά αυτη είναι αντικείμενο μιας γενικότερης συζήτησης, η οποία να έχει στόχο την ορθότητα των κειμένων ή της στάσης της Εκκλησίας σε όλα αυτά τα θέματα - σε άλλο topic/θέμα.

 

 

Η άποψη της ΕΕΕΓ: Τα ρητά ή θέσεις τις εκκλησίας, ενός ή πολλών ατόμων γενικότερα μπορεί να αποτελούν στάση και πεποίθηση,

απο μόνα τους όμως δεν μπορούν να αποτελέσουν επιχείρημα ή να προσδιορίσουν για το εάν μια ανθρώπινη κατάσταση, είναι φυσιολογική ή όχι.

Ο ορισμός του φυσιολογικού είναι κάτι το οποίο δεν ορίζεται μέσω ενος εξωτερικού παράγοντα, αλλά μέσω του συνόλου.

Το σύνολο του πολιτισμένου πληθυσμού σήμερα, αποδέχεται αλλά και εκπαιδεύει τους πολίτες του στο να αποδεχτούν την διαφορετικότητα

η οποία ήδη υπάρχει, (και δεν μπορεί να εξαλειφθεί παρά τους αιώνες καλλιέρειας τιμωρητικής διάθεσης της κοινωνίας) είτε κάποιος την θεωρεί φυσιολογική, είτε όχι.

 

Κάτι λοιπόν το οποίο ήδη υπάρχει, και υπάρχει σε όλο τον κόσμο,

θεωρούμε ότι είναι άτοπο, να συζητείται εάν είναι φυσιολογικό ή όχι.

 

Όπως και ο νόμος περι κυρηγμάτων μίσους, έτσι και οι κανονισμοί αυτού του φόρουμ θα θεωρούν ανεπιθύμητη την έκφραση αρνητικών σχολίων σε σχέση με την ομοφυλοφιλία,

και η κάρτα που θα αποδίδεται στα μέλη

έχει την ονομασία

 

Ρατσισμός/Διακρίσεις

 

και θα συνοδεύεται απο το εξής κείμενο:

 

 

Αγαπητό μέλος,

Τι είναι ο Ρατσισμός / οι Διακρίσεις : η μεροληπτική συμπεριφορά εναντίον κοινωνικών ή εθνικών ομάδων (χρήση απαξιωτικών/προσβλητικών εκφράσεων),

της οποίας η διάδοση και εδραίωση έχει στο παρελθόν και στο παρόν οδηγήσει στην περιθωριοποίηση των ομάδων αυτών, αλλά και στην χρήση βίας.

 

Ρατσισμός κ Διακρίσεις ασκούνται απέναντι :

σε εθνικές και φυλετικές μειονότητες ,σε άτομα με ειδικές ανάγκες ,σε αποφυλακισμένους , σε φορείς του ιού του aids ,σε απεξαρτημένους και μη τοξικομανείς ,σε ομοφυλόφιλους , σε εκδιδόμενες γυναίκες κλπ.

 

Εξαιτίας του ότι ο ρατσισμός και γενικότερα οι διακρίσεις σε ομάδες ανθρώπων ενισχύονται με την διάδοση (μέσω της δημοσίευσης) σχολίων που τον υποστηρίζουν, είναι επιλογή της ΕΕΕΓ να μην δώσει καθόλου χώρο, σε τετοια σχόλια στο φόρουμ.

Συγκεκριμένα για την περίπτωση της ομοφυλοφιλίας έχει εκδοθεί η εξής ανακοίνωση:

 

Εξαιτίας των παραπάνω σας ενημερώνουμε ότι: στο forum της ΕΕΕΓ δεν είναι αποδεκτά τέτοια σχόλια.

Σε επόμενη τοποθέτησή σας με ανάλογο περιεχόμενο θα αναγκαστούμε να απενεργοποιήσουμε το λογαριασμό σας χωρίς να αποστείλουμε προηγουμένως νέα ειδοποίηση.

 

 

H κύρωση μετά απο κάρτα κίτρινη με το παραπάνω κείμενο,

σε περίπτωση που χρειαστεί νέα επίδοση κάρτας,

θα είναι πολυήμερη απενεργοποίηση λογαριασμού.

 

Κλείνοντας την ανακοίνωση τοποθετούμε τον ορισμό της Ομοφυλο-φοβίας homophobia όπως πρωτοδημοσιεύτηκε το 1972 απο τον ψυχολόγο Weinberg

 

He describes the concept as a medical phobia

 

phobia about homosexuals….It was a fear of homosexuals which seemed to be associated with a fear of contagion, a fear of reducing the things one fought for — home and family. It was a religious fear and it had led to great brutality as fear always does

 

"Περιγράφει την έννοια ως ιατρική φοβία

 

φοβία για τους ομοφυλόφιλους .... Ήταν ένας φόβος προς τους ομοφυλοφίλους που φάνηκε να συνδέεται με το φόβο της μετάδοσης, ο φόβος της ακύρωσης/μείωσης των πιο σημαντικών αγαθών - σπίτι και την οικογένεια. Ήταν ένα "θρησκευτικός" φόβος και αυτό είχε οδηγήσει σε μεγάλη βαρβαρότητα, όπως κάνει πάντα ο φόβος."

 

 

Όπως φαίνεται εδώ, η "ρατσιστική" διάκριση της ομοφυλοφιλίας οδηγεί σε ειδεχθή εγκλήματα

 

 

Στις 5 Φεβρουαρίου 2005, η IRIN εξέδωσε αναφερθεί με τίτλο «Ιράκ: Male ομοφυλοφιλία εξακολουθεί να αποτελεί ταμπού."

The article stated, among other things that

honor killings by Iraqis against a gay family member are common and given some legal protection. [ 30 ] In August 2009 Human Rights Watch published an extensive report detailing torture of men accused of being gay in Iraq , including the blocking of men's anuses with glue and then giving the men laxatives. [ 31 ]

 

Το άρθρο ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι οι δολοφονίες τιμής από ιρακινούς εναντίον των ομοφυλοφίλων μέλος της οικογένειας είναι κοινά και να τους δοθεί κάποια νομική προστασία. [30] τον Αύγουστο του 2009 το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δημοσίευσε εκτενή έκθεση λεπτομερώς τα βασανιστήρια των ανδρών κατηγόρησε ότι είναι γκέι στο Ιράκ, συμπεριλαμβανομένης της το κλείσιμο του πρωκτού των ανδρών με κόλλα και στη συνέχεια δίνοντας την καθαρτικά.

 

.....!

 

Διακρίσεις http://en.wikipedia.org/wiki/Discrimination

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΔΩ

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
×
×
  • Δημιουργία νέου...