Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Βγήκαν τα πρώτα δόντια!Θα ηρεμήσουμε;

Recommended Posts

Σας παρακαλώ πείτε μου την εμπειρία σας γιατί δεν φτάνει που δεν έχω βοήθεια είμαι και άσχετη! Από τις 17/1 (το θυμάμαι γιατί είχα πάει σε γιορτή και μετά είπα ότι μου βγήκε ξινή) η μικρή στο θέμα ύπνου μας πάει….(άσε δεν το λέω γιατί δεν ταιριάζει σε μια αξιοπρεπή μαμά).Ποτέ δεν κοιμόταν σερί όλο το βράδυ, αλλά από εκείνη την ημέρα κάθε βράδυ ξύπναγε κάθε δυο ώρες. Δεν ήταν δύσκολο να καταλάβουμε ότι ήταν δόντια γιατί ήταν φανερό ότι το παιδί πονούσε. Βάλαμε BEXIDENT, τις πιο δύσκολες ημέρες της έδωσα ντεπόν, τελικά πριν δυο-τρεις μέρες «έσκασαν μύτη» και τα δύο μπροστινά δοντάκια!Παρ’όλο που είμαι πολύ χαρούμενη και περήφανη, θέλω να ρωτήσω θα κοιμηθούμε τώρα ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ; Ρωτάω γιατί παρ’όλο που φαίνονται και τα δύο δόντια αρκετά συνεχίζει και ξυπνάει τρεις-τέσσερεις φορές δείχνοντας ενοχλημένη. Υπάρχει περίπτωση να βγάζει και άλλο δόντι; Ξεκινάει αμέσως η διαδικασία για τα επόμενα ή περνάει κάποιο χρονικό διάστημα;Επίσης πια είναι τα πιο πιθανά επόμενα δοντάκια (για να ξέρω που να κοιτάζω!).Έχουν την ίδια ενόχληση σε όλα τα δόντια ή τα πρώτα είναι τα δύσκολα;Συγγνώμη αν αυτά που ρωτάω είναι "απλοϊκα", αλλά για μένα δεν υπάρχουν προφανείς απαντήσεις!

nCE2p3.png

Όποιος προτιμά την ασφάλεια έναντι της ελευθερίας δεν του αξίζει να έχει τίποτα από τα δύο

Διαφημίσεις

Οι ερωτήσεις ΣΟΥ είναι συγκεκριμένες αλλά δυστυχώς ΟΙ απαντήσεις είναι πολύ αόριστες.κάθε παιδί είναι διαφορετικό.αν κ θα ΣΟΥ κόψω τα φτερά θα σου πω για τον γιο μου.είναι 17 μηνών κ σήμερα έβγαλε το 17μο δόντι.AΠO 6 μηνών σχεδόν ΠOY έβγαλε το πρώτο έως κ τώρα ζούμε ENA δράμα στο θέμα ύπνου.

Σειρά δοντιών;

2 κάτω μετά 2 πάνω μετά αλλά 2 κάτω μετά αλλά 2 πάνω.στην συνέχεια τραπεζίτες 4 πριν λίγο καιρό σκύλοδοντά κ τώρα μας έμειναν ΌΙ 3 τραπεζίτες κ τέλος.

αχ κοριτσακι μου η απαντηση μου ειναι οχι δεν θα ηρεμησετε γιατι εχει πολλα πολλα δοντακια ακομα να βγαλει.μπορει ομως να μη φταινε και τα δοντακια στο θεμα του υπνου αλλα κατι αλλο - μηπως δε χορταινει ή δε γουσταρει να κανει νανι;λεω εγω τωρα χωρις να κανω την πολυξερη.εμενα παντως ειναι σχεδον 18μηνων και εχει 6 δοντια και τωρα ξεπροβαλλουν αλλα δυο.αλλα τρελο θεμα δεν εχουμε.ειμαστε σε φαση νορμαλ.εχει πονακια και διαλειματα στον υπνο αλλα ελαχιστα και αυτα μεχρι να σκιστει το ουλο-πιο πολυ διαροια εχει εμενα οταν βγαζει δοντακια.

αχ κοριτσακι μου η απαντηση μου ειναι οχι δεν θα ηρεμησετε γιατι εχει πολλα πολλα δοντακια ακομα να βγαλει.μπορει ομως να μη φταινε και τα δοντακια στο θεμα του υπνου αλλα κατι αλλο - μηπως δε χορταινει ή δε γουσταρει να κανει νανι;λεω εγω τωρα χωρις να κανω την πολυξερη.εμενα παντως ειναι σχεδον 18μηνων και εχει 6 δοντια και τωρα ξεπροβαλλουν αλλα δυο.αλλα τρελο θεμα δεν εχουμε.ειμαστε σε φαση νορμαλ.εχει πονακια και διαλειματα στον υπνο αλλα ελαχιστα και αυτα μεχρι να σκιστει το ουλο-πιο πολυ διαροια εχει εμενα οταν βγαζει δοντακια.

Συνήθως ξύπναγε μια φορά, αλλά από τότε που άρχισαν να σκάνε τα ούλα δεν παλεύετε.Ήλπιζα ότι θα ηρεμήσει μερικές μέρες μέχρι τα επόμενα.

nCE2p3.png

Όποιος προτιμά την ασφάλεια έναντι της ελευθερίας δεν του αξίζει να έχει τίποτα από τα δύο

γιατι δεν κανεις κανενα γιατροσοφι με χαμομηλι να το ηρεμησεις το μωρο;δηλαδη εγω εβαζα το νερο στο μπιμπερο και ενα φακελακι χαμομηλι για 5 λεπτα-μετα τη σκονη και το χτυπαγα και το επινε και κοιμοταν χαλαρα...:wink:

μου το ειχε πει ο παιδιατρος δεν το εκανα κουτουρου τελειως.παντως εμας η αλοιφη δεν εκανε τιποτα.μονο λιγο depon που και που.

Διαφημίσεις

γιατι δεν κανεις κανενα γιατροσοφι με χαμομηλι να το ηρεμησεις το μωρο;δηλαδη εγω εβαζα το νερο στο μπιμπερο και ενα φακελακι χαμομηλι για 5 λεπτα-μετα τη σκονη και το χτυπαγα και το επινε και κοιμοταν χαλαρα...:wink:

μου το ειχε πει ο παιδιατρος δεν το εκανα κουτουρου τελειως.παντως εμας η αλοιφη δεν εκανε τιποτα.μονο λιγο depon που και που.

Τώρα που το λες και η δική μου παιδίατρος μου το είχε πει στις αρχές να το δοκιμάσω σε περίπτωση κολικών και το είχα ξεχάσει.Θα το δοκιμάσω σημερα οπωσδήποτε.Εξάλλου χαμομηλάκι είναι.Πάντως ακόμη και ττο ντεπόν με μπερδεύει!Αυτές τις δέκαπέντε ημέρες της έδωσα τρεις φορές.Δεν θέλω να την φορτώνω φάρμακα.Της έδωσα τις ημέρες που έβλεπα ότι υποφέρει.ήταν λίγο;ήταν πολύ;όχι τίποτε άλλο αλλά πήγε ο καλός μου και έδωσε λεπτομερή αναφορά στην πεθερά μου "περί δοντιών" και αυτή είχε το θράσος να μου πει ότι άφησα το παιδί μου και υπέφερε.

Πάντως από χθες πίνει πρωί βράδυ το γάλα της που το είχε κόψει, άρα η ενόχληση από τα δόντια δεν είναι τόσο μεγάλη, αλλά ούτε απόψε κοιμήθηκε σωστά.Μούγκριζε στον ύπνο της, τεντωνόταν και γύρναγε στο πλάι.Είναι πάλι δόντι;είναι κάτι άλλο;

nCE2p3.png

Ο δικός μου μπεμπης παντως ηρεμησε λιγάκι από τοτε που βγήκαν τα δυο πρωτα δοντάκια. Για δυο μήνες περίπου ξυπνάγαμε ανά 2-3 ώρες, ενώ μέχρι 6 μηνών κοιμόταν 9-10 ωρες συνεχόμενα! Αυτή τη στιγμή έχει 4 δοντακια -2πανω, 2κατω- και κάαααπως καλύτερα κοιμόμαστε τα βράδυα (τελευταία ξυπνάει μια φορά μόνο, σαφώς μεγάλη βελτίωση). Φαντάζομαι όταν αρχίσουν να σκάνε και τα άλλα, θα αρχίσουμε τα ξενύχτια πάλι! Προφανώς κάθε παιδάκι έχει τη δική του αντίδραση (και λογικό είναι!)

Ο παιδιατρος που μας παρακολουθεί παντως είναι κατά του ντεπον κατά την οδοντοφυία, γιατί "η ανθρωπότητα μεγάλωσε χωρίς ντεπόν" και "ίσως έτσι επηρεάζουμε την ανοχή του μωρού στον πόνο" και κατι τέτοια. Μόνο σε μεγάλη αναστάτωση να του δίνω ντεπον, μου είχε πει. Δυο-τρεις φορές πρέπει να του είχα δώσει μόνο, αλλά δεν ηξερα κι εγώ αν ήταν αναστατωμενος λόγω δοντιών, σιγά σιγά μαθαίνουμε...

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Εμείς τώρα μπήκαμε στον 6ο και εδώ και μερικές εβδομάδες έχει αρχίσει η περιπέτεια της οδοντοφυΐας. Μέχρι στιγμής έχουμε βρει ένα παιχνιδάκι καμηλοπάρδαλη που την ανακουφίζει. Το μασουλάει μέρα-νύχτα και για εξαιρετικές περιπτώσεις έχουμε δακτύλιο με τζελ που παγώνει στο ψυγείο. Και η δικιά μας γιατρός προτιμά να αποφεύγουμε το παυσίπονο.

There is no patch for human stupidity.

Δεν θέλω να σε απογοητεύσω, εξάλλου το κάθε παιδάκι είναι διαφορετικό, αλλά εμείς βγάλαμε το πρωτο δόντι στις 15/9/09 και συνεχίζουμε να βγάζουμε και έχει χαλάσει όλο το πρόγραμμα του ύπνου μας!!!

Έχω παρατηρήσει ότι μόλις βγει το δοντάκι (σκάσει μύτη που λένε) είναι ήρεμη το βράδυ για κανά 2μέρες και μετά ξεκινάει το επόμενο μαρτύριο δοντιού...Το κάθε παιδί όμως είναι σίγουρα διαφορετικό και δεν υπάρχουν νόμοι και κανόνες σε αυτά!

Δεν θέλω να σε απογοητεύσω, εξάλλου το κάθε παιδάκι είναι διαφορετικό, αλλά εμείς βγάλαμε το πρωτο δόντι στις 15/9/09 και συνεχίζουμε να βγάζουμε και έχει χαλάσει όλο το πρόγραμμα του ύπνου μας!!!

Έχω παρατηρήσει ότι μόλις βγει το δοντάκι (σκάσει μύτη που λένε) είναι ήρεμη το βράδυ για κανά 2μέρες και μετά ξεκινάει το επόμενο μαρτύριο δοντιού...Το κάθε παιδί όμως είναι σίγουρα διαφορετικό και δεν υπάρχουν νόμοι και κανόνες σε αυτά!

Αχ νομίζω πως κάπως έτσι είναι και η δική μου.Ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο δόντι ηρέμησε κάπως και μετά πάλι....Πάντως σ'εσάς πρέπει να το πω:Το παιδί μου το λατρεύω, ποτέ δεν πίστευα ότι θα νοίωσω τετοια πληρότητα, τα δοντάκια της με ξετρελαίνουν, αλλά Η ΑΫΠΝΙΑ ΔΕΝ ΠΑΛΕΥΕΤΑΙ!Σήμερα παρ'ολίγο να πέσω στην κατσαρόλα με τις φακές!(ευτυχώς δεν τις κάνω σούπα).Πόσα είπαμε είναι τα παιδικά δόντια;20;Μαμά μου!

nCE2p3.png

Διαφημίσεις

• 3 εβδομάδες μετά...

σε καταλαβαινω....η μικρη μου κοντευει 7 μηνων και πριν λιγες μερες εσκασε το πρωτο μας δοντακι.το προβλημα μας ειναι οτι ενω κοιμοταν σερι ολο το βραδυ τις τελευταιες μερες ειναι ανησυχη.βγαινει κι αλλο?ο γιος μου κοντευει 6 χρονων και τα εχω ξεχασει...ΥΠΟΜΟΝΗ....

εμεις ειμαστε 10 και μισο και ακομη εχουμε μεγαλο προβλημα στο θεμα υπνος, λογω δοντιων ξυπναει συνεχεια το βραδυ, αυτες τις μερες εχει πολυ γκρινια, εχουμε πεντε δοντια και το εκτο τωρα βγαινει.υπομονη!!!!!

Και η δικιά μας τα ίδια. Όλο το Νοέμβριο είχαμε σοβαρότατο θέμα με τον ύπνο!!! Ξυπνούσε σχεδόν ανα μια ώρα εκέι που κοιμόταν σερί όλο το βράδυ! Αφου πήγαινα στη δουλειά σα ζόμπι!!! Το μόνο που την ηρεμούσε- και αυτό όχι πάντα- ήταν αν θηλ΄ζει. Τελικά τα Χριστούγεννα βγηκαν μαζεμένα 4 πάνω και 2 κάτω κι αρχίσαμε να ηρεμουμε. Τώρα την πιάνει για κανένα τριήμερο πα΄λι και μετά ηρεμεί. Όχι όμως τόσο έντονα όσο το Νοέμβριο, τότε τη λυπόμουν, ήταν όπως στην αρχήμε τα πονάκια. Η γιατρός μας είναι κατά των φαρμάκων όπως και εμείς οπότε δεν της έδωσα τίποτα. Μας είχε πει βέβαια να της δώσουμε αν δεν ηρεμεί με τίποτα αλλά δεν το κάναμε τελικά, τη έβαζα στο στήθος και ηρεμούσε.

κοριτσια καλημερα!! υπαρχει μηπως κανενα ηρεμιστικο για τα δοντια να δωσω στη μικρη; ολο το βραδυ ξυπναει και κλαει φανταζομαι οτι πονανε τα δοντακια της!

• 2 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

κοριτσια καλημερα!! υπαρχει μηπως κανενα ηρεμιστικο για τα δοντια να δωσω στη μικρη; ολο το βραδυ ξυπναει και κλαει φανταζομαι οτι πονανε τα δοντακια της!

Δοκίμασε λίγο συροπάκι Depon στο βραδυνό γάλα. Αυτό συνήθως ηρεμεί λιγάκι (μην περιμένεις όμως θαύματα). Πάρε όμως πρώτα και το ΟΚ του γιατρού σου!!!

Επίσης, ίσως και να ξυπνάει επειδή πεινάει; Δεν είναι πάντα θέμα δοντιών, διότι είναι πάνω στην ανάπτυξη και οι απαιτήσεις τους σε φαγητό αυξάνουν συνέχεια! Για τσέκαρέ το!

κοριτσια γεια σας. Υπαρχει περιπτωση τα δοντια να εχουν συμπτωματα κρυωλογιματος? συναχι κλπ?

Παραδόξως... ναι! Η δικιά μας παρουσίασε "συναχάκι" (μυξούλες και λίγο βηχαλάκι, αλλά κοθάλου πυρετό και κανονικότατη όρεξη για φαγητό και... παιχνίδι), που κράτησε περίπου 2 εβδομάδες. Ο γιατρός μας είπε ότι μάλλον είναι λόγω δοντιών, μιας και είναι συνηθισμένο σύμπτωμα. Όπως και να έχει πάντως, ρώτα τον γιατρό σου για να είσαι σίγουρη!

79087cb4cd.png

Προχθές το βράδυ ο μικρός μας ήταν όλο ανησυχία και γκρίνια, ξέραμε βέβαια ότι τον τρώνε τα ούλα του γιατί είμαστε σε αναμονή για το πρώτο μας δοντάκι. Κοιτάζω σε κάποια φάση τα ούλα του και ωωωωωωωωωω τι ευτυχία είχε σκάσει το πρώτο μας δοντάκι! έβαλα το δαχτυλάκι μου λίγο να το νιώσω και όντως είχε σκάσει μύτη!

Την επόμενη μέρα το πρωί, κοιτάω αν μεγάλωσε καθόλου το δοντάκι μας και αυτό είχε εξαφανιστεί τελείως .... :?:-(:?

άντε πάλι από την αρχή σκέφτομαι...

vVzsp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...