Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

XOZAL ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Recommended Posts

κορίτσια τα φώτα σας, ο μικρός μου έχει μόνιμα καταρροή χειμώνα - καλοκαίρι από πέρυσι το Μάρτιο μέχρι και σήμερα

ο φυσιολογικός ορός πάει και έρχεται, δύο φορές μέχρι τωρα εν τη γλιτώσαμε και μία πάθαμε ωτίτιδα και μια τώρα φαρυγγίτιδα (με αποτέλεσμα να πάρουμε αντιβίωση)

έχω πάει και ωρυλά και όλοι μου λενε για αλλεργική ρινίτιδα

το μεγάλο μου άγχος έιναι ότι μου προτίνουν συνέχεια να πίνει xozal πρωί βράδυ από 2,5 ml και έχει πιει πολλά μπουκάλια

όταν τους ρωτάω εάν είναι επικίνδυνο μου λένε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, εγώ όμως ανησυχώ είναι δυνατόν να πίνει συνεχόμενα σχεδόν 7 μήνες φάρμακο με διακοπή άντε κανά δύο εβδομάδες και αυτό με πρωτοβουλία δική μου;

α δοκίμασα και δύο ομοιπαθητικούς αλλά δυστυχώς τίποτα

σας παρακαλώ έχω απελπιστει και ο μικρός μου ταλαιπωρείται συνέχεια από τις πολλές αμπούλες μήπως μπορείτε να μου πείτε τι να κάνω;

α ο μικρός ξεκίνησε παιδικό από πέρυσι τον Μάρτιο αλλά η καταρροή δεν είχε σταματήσει ούτε τον Αύγουστο απλά ελατώθηκε (και έκανε και 25 μπάνια) και δεν χρειαζόταν κάθε μέρα φυσιολογκό ορό

τώρα τον καθαρίζω 3 φορές την ημέρα από 6 αμπούλες των 5ml SOSOSOSOSSO

α με το xozal δεν σταματάει απλά βελτιώνεται λίγο

wWPdp2.png

Διαφημίσεις

Επειδή είμαστε παθόντες από το θέμα , ψάξε και κάποιον άλλο γιατρό να πάρεις και μία άλλη γνώμη.Εμείς ξεκινήσαμε με αλλεργικές ρινίτιδες που μας έδιναν xozal και spiropent (κάτι αντίστοιχο του aerolyn) και τελικώς καταλήξαμε μετά από ένα χρόνο και πολλούς γιατρούς να κάνουν διάγνωση ότι υπάρχει άσθμα αλλεργικής μορφής.

Κάτι παρόμοιο πέρασα και με το μεγάλο μου παιδί , και μπορώ να σου πω ότι είδα θεαματική βελτίωση με τα μπάνια στη θάλασσα. Μιλάμε για ένα παιδί που κάθε 10 ημέρες είχε αλλεργική ρινίτιδα και 3 στις 4 φορές τον χτυπούσε σε ωτίτιδα (μιλάμε για απίστευτες ποσότητες αντιβίωσης), και τώρα έχουμε φτάσει να το παθαίνει 1 φορά όλο το χειμώνα. Απαραίτητη προϋπόθεση όμως στο μπάνιο να πίνει νερό (σε καθαρές θάλασσες πάντα) ώστε να καθαρίζει όλη η δίοδος του αναπνευστικού. Αν θέλεις δοκίμασέ το, δεν έχεις να χάσεις κάτι. Σου μιλάω από εμπειρίας ότι δεν πίστευα στα μάτια μου...

[sIGPIC][/sIGPIC]

αύριο τελειώνει η αντιβίωση τι με συμβουλέύετε να κάνω ο ωρυλά επιμένει να του δώσω άλλες είκοσι μέρες xozal εγώ δεν του έδωσα ούτε κατά τη διάρκεια που έπερνε αντιβίωση να το σταματήσω εντελώς το xozal τουλάχιστον για κανένα δίμηνο και βλέπουμε;

η καταρροή βέβαια καλά κρατεί (πηχτά) αλλά θα το παλέψω με φυσιολογικό ορό και physiomer

τι λέτε

άλλοι γιατροί μου λένε να τον αφήσω έτσι και υπήρξε και γιατρός που μου είπε να του δώσω για 6 μήνες ένα άλλο φάρμακο εάν θυμάμαι καλά singulair

αυτό είναι κορτιζονούχο; κάποιες φορές η κατάσταση με το μπούκωμα είναι πολύ δύσκολη βοήθεια

wWPdp2.png

Διαφημίσεις

αύριο τελειώνει η αντιβίωση τι με συμβουλέύετε να κάνω ο ωρυλά επιμένει να του δώσω άλλες είκοσι μέρες xozal εγώ δεν του έδωσα ούτε κατά τη διάρκεια που έπερνε αντιβίωση να το σταματήσω εντελώς το xozal τουλάχιστον για κανένα δίμηνο και βλέπουμε;

η καταρροή βέβαια καλά κρατεί (πηχτά) αλλά θα το παλέψω με φυσιολογικό ορό και physiomer

τι λέτε

άλλοι γιατροί μου λένε να τον αφήσω έτσι και υπήρξε και γιατρός που μου είπε να του δώσω για 6 μήνες ένα άλλο φάρμακο εάν θυμάμαι καλά singulair

αυτό είναι κορτιζονούχο; κάποιες φορές η κατάσταση με το μπούκωμα είναι πολύ δύσκολη βοήθεια

ΤΟ SINGULAIR ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΤΙΖΟΝΟΥΧΟ.ΤΟ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΙ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟ ΑΣΘΜΑ.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΠΑΙΔΟΑΛΛΕΡΓΙΟΛΟΓΟ ΑΦΟΥ Ο Ω.Ρ.Λ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ. ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΚΟΥΩ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ XOZAL. ΚΑΙ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ ΓΙΑΤΙ ΣΟΥ ΕΔΩΣΕ? ΕΙΧΕ ΚΑΠΟΙΑ ΦΛΕΓΜΟΝΗ? ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΑΝΤΙΒΙΩΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ.

ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΙΔΩΝ ΑΓΛΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΙΔΟΑΛΛΕΡΓΙΟΛΟΓΟΥΣ .EIΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ.

ΤΑ ΜΠΑΝΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ.ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΣ ΣΕ ΠΙΣΙΝΑ.:-P

tnDpp3.png

77l3p3.png

erma 79 αντιβίωση μου έδωσε γιατί τον γύρισε σε φαρυγγίτιδα (μέχρις ώρας μου έχει κάνει μία φορά ωτίτιδα και μία φαρυγγίτιδα και έχει πάρει αντιβίωση)

όσο για γιατρούς; 2 ωρυλάδες στο παίδων Αγ. Σοφία μου είχαν προτίνει amoxil ντε και καλά για να ηρεμήσει λίγο και ταυτόχρονα χοζαλ χωρίς να έχει κάτι άλλο (δεν του έδωσα)

κανείς τους δεν με μου πρότινε να τον δει και παιδοαλλεργιολόγος

ξέρεις κανένα όνομα να μου προτίνεις στο Αγλαια Κυριακού που να έχει και απογευματινά ραντεβού δίοτι λόγο δουλείας πρωινά είναι αδύνατον

wWPdp2.png

Και εμείς εδώ και 2-3 μήνες είμαστε μονίμως μπουκωμένοι. Xozal του δίνω και είχα ρωτήσει και εγώ την παιδίατρό μου και μου είπε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να το πίνει για αρκετό διάστημα. Το χορηγούν σε παιδάκια για μήνες όταν έχουν πρόβλημα με αλλεργικές ρινίτιδες. Εγώ τωρα του το δίνω για τρίτη φορά με διακοπη 2-3 εβδομάδων περίπου. Αντισταμινικό φάρμακο είναι αλλά να σου πώ το προτιμώ από την αντιβίωση που δεν έχει πάρει ποτε. Και σε λοιμοξιολόγο που τον πήγα πρίν λίγες μέρες xozal μου είπε να του δίνω. Το singulair την ίδια χρήση κάνει και το συστήνουν εξίσου αλλά δυστυχώς ο δικός μου παρουσίασε αλλεργία!

g stone

σε ευχαριστώ με καθυσύχασες λίγο γιατί είχα τρομοκρατηθεί ότι έπερνε κάποιο φάρμακο που δεν δίδεται για τόσο διάστημα παρά μόνο για 7 συνεχείς ημέρες και μετά σταματάς υποχρεωτικά

wWPdp2.png

Διαφημίσεις

τα δικα μου εχουν και τα δυο αλλεργικη ρινιτιδα και κανουμε ομοιοπαθητικη οπου εχω τελεια αποτελεσματα και επιτελους καταργησαμε τις μασκες και τα αντισταμινικα. μου κανει εντυπωση που εσυ δεν ειχες αποτελεσμα! μηπως δεν περιμενες αρκετα γιατι το πραγμα θελει το χρονο του...συγκεκριμενα ο γιος μου μολις χθες πηρε παλι 3 μερες ομοιοπαθητικο λογω βηχα και καταροης που οφειλοταν σε αλλεργια και χθες ηταν το 1ο βραδυ που επιτελους κοιμηθηκε και κοιμηθηκαμε μετα απο 15 μερες συνεχους βηχα. τα αντισταμινικα δεν θεραπευουν απλα καταστελουν το προβλημα και μεγαλωνοντας θα θελει συνεχως μεγαλυτερες δοσεις.

ο δικος μου παιδιατρος τον καιρο που επερναν τα παιδια μου xozal και zirtek μου ειχε πει για 5 μερες.

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

προσπάθησα με ομοιοπαθητικά επί 4 μήνες σερί χωρίς αποτέλεσμα

τι να πω, η αλήθεια είναι ότι όταν ξεκίνησα την ομοιοπαθητική ήμουν πολύ αισιόδοξη περνώντας όμως ο καιρός απογοητεύτηκα, ίσως να μην του έδωσε το σψστό σκεύασμα

η θεραπεία υποτίθεται ότι ήταν για 60 ημέρες και του είχε δώσει ένα χάπι κάθε 20 ημέρες

wWPdp2.png

• 3 εβδομάδες μετά...

ΜΑΜΜΥ και ο δικος μου γιος απο τον οκτωβριο μεχρι και τωρα παιρνει συνεχεια xozal, symbicort και budesonide.πολυ δυσκολος χειμωνας.εχει αλλεργια μου ειπε ο παιδιατρος και οτι αν δεν τα παιρνει θα ηταν χειροτερα.ειναι η δευτερη χρονια στον παιδικο σταθμο.ειναι 5 χρονων.την 1η χρονια δεν ειχε προβλημα και ουτε ηταν αρρωστος με αλλεργια.η αληθεια ηταν οτι ειχε κανει πολλα μπανια το καλοκαιρι.ενω περσι μετα βιας λιγα.ισως και για αυτο φετος το χειμωνα εχουμε μαζεψει οτι ιωσεις κυκλοφορουν.δεν ξερω κατα ποσο ολα αυτα που εχουν τα παιδια μας ειναι αλλεργιες ή οφειλονται στην μικρη ηλικια που εχουν.εμεις γιατι δεν ειχαμε τιποτα.

προσπάθησα με ομοιοπαθητικά επί 4 μήνες σερί χωρίς αποτέλεσμα

τι να πω, η αλήθεια είναι ότι όταν ξεκίνησα την ομοιοπαθητική ήμουν πολύ αισιόδοξη περνώντας όμως ο καιρός απογοητεύτηκα, ίσως να μην του έδωσε το σψστό σκεύασμα

η θεραπεία υποτίθεται ότι ήταν για 60 ημέρες και του είχε δώσει ένα χάπι κάθε 20 ημέρες

Iσως δεν ξερω αλλα παντως δεν επρεπε να σταματησεις γιατι δεν περναει ετσι απλα η αλλεργια θελει αρκετο χρονο. σταματαει σταδιακα το προβλημα οχι απο τη μια μερα στην αλλα. για παραδειγμα συνεχιζει το μπουκωμα αλλα δεν εχει μυξες. στον αντρα μου που ειναι αλλεργικος του ειπε οτι θελει 3 χροναι να του περασει τελειως αλλα μετα τελος για παντα οποτε αξιζει τον κοπο!

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

To xozal είναι καλό φάρμακο αλλά ξέρω πως μπορείς να το πάρεις για περίπου 2 εβδομάδες ως θεραπεία.

Καταρχάς γιατί του βάζεις αμπούλες και δεν παίρνεις 1 μεγάλο μπουκάλι φυσιολογικό ορό που με 1 σήρριγγα θα βγάζεις τον ορό και θα του βάζεις συνέχεια?

Δεν ξέρω, εγώ στη θέση σου θα πήγαινα σε άλλο γιατρό, τους ομοιοπαθητικούς δεν τους έχω εμπιστοσύνη, έχουν πάει 1 σωρό γνωστοί μου και δεν γίνανε καλά.

Άλλαξε ΩΡΛ, πήγενε και σε κάποιον αλεργιολόγο.

Ίσως να μην γίνεται τίποτα και να θέλει απλά να κάνει τον κύκλο του.

Πηγαίνει παιδικό? Η μικρή μου φέτος ξεκίνησε και έχει εδώ και 20 μέρες βήχα και καταρροή. Λίγο ντεπόν τη δίνω, και τώρα ξεκίνησα αντιβηχικό αλλά είναι ίωση και δεν θα περάσει εύκολα.

Απλά κάνω υπομονή.

Ξέχασα να πω πως έχουμε υγραντήρα που την βοηθάει πάρα πολύ όταν είναι μπουκωμένη!

433965qzur0la2nd.gif

Διαφημίσεις

Κι εμείς έχουμε όλη τη χρονιά μπούκωμα. Έχουμε κουραστεί να βάζουμε ορό. Ξοδεύουμε το μεγάλο κουτί (50οροί) των 5ml ανά εβδομάδα. Μας έδιναν κι εμάς πολύ zirtek, aerius και xozal. Θυμάμαι ότι η προηγούμενη παιδίατρος μου είπε ότι μπορούμε το zirtek να το χρησιμοποιούμε και συνεχόμενα για μεγάλο διάστημα. Λογικό μου φαίνεται να μπορείς να το χρησιμοποιήσεις γιατί πχ ο άντρας μου κάθε άνοιξει παίρνει xozal κάθε μέρα επί 3 μήνες λόγω αλλεργίας.

Εμείς πήγαμε σε ομοιοπαθητικό γιατί αρρώσταινε πολύ και είδα μεγάλη διαφορά. Όχι ότι δε μπουκώνει τώρα αλλά τουλάχιστον δεν εξελίσσεται. Επίσης είδα διαφορά τώρα που η μικρή φυσάει τη μύτη της. Εμείς τα κόψαμε τα αντισταμινικά (xozal, zirtek, aerius) γιατί όλα μας κάνουν ψιλοπαρενέργιες κι επειδή μας είπε όχι και ο ομοιοπαθητικός. Της δίνω μόνο όταν βήχει πάρα πολύ το βράδυ από το μπούκωμα και δε μπορεί να κοιμηθεί. Φέτος μόνο μια φορά έχουμε πάρει για 5 ημέρες. Τέλος εμείς έχουμε και κρεατάκια όπως μας είπε ο ΩΡΛ στο παίδον και γι' αυτό παθαίνουμε εύκολα ρινίτιδες. Ο ΩΡΛ του Παίδον δε μας δίνει όμως φάρμακα γενικα΄... μόνο τώρα που είχε ιγμορίτιδα και έπρεπε να πάρει αντιβίωση. Μας λέει να το αντιμετωπίζουμε με φυσ. ορό και πολλά μπάνια το καλοκαίρι. Και το καλοκαίρι είναι αλήθεια πως η μυτούλα της καθαρίζει. Αυτά ... δεν ξέρω αν σε βοήθησα με τη δικιά μας εμπειρία ... πα΄ντως εγώ θα σε συμβούλευα να δεις ή αλλεργιολόγο ή ΚΑΛΟ ομοιοπαθητικό ή ΚΑΛΟ ΩΡΛ

azHYp2.png

vwuep3.png

οντως 2 βδομαδες το xozal και απο οτι μου ειπε ενας στρατιωτικος γιατρος δρα στην παρεγκεφαλιδα του παιδιου και καλο ειναι να αποφευγεται...

βεβαια ο δικος μου εχει κατεβασει απειρα μπουκαλια μεχρι που σταματησαμε τον παιδικο ...

To xozal είναι καλό φάρμακο αλλά ξέρω πως μπορείς να το πάρεις για περίπου 2 εβδομάδες ως θεραπεία.

Καταρχάς γιατί του βάζεις αμπούλες και δεν παίρνεις 1 μεγάλο μπουκάλι φυσιολογικό ορό που με 1 σήρριγγα θα βγάζεις τον ορό και θα του βάζεις συνέχεια?

Δεν ξέρω, εγώ στη θέση σου θα πήγαινα σε άλλο γιατρό, τους ομοιοπαθητικούς δεν τους έχω εμπιστοσύνη, έχουν πάει 1 σωρό γνωστοί μου και δεν γίνανε καλά.

Άλλαξε ΩΡΛ, πήγενε και σε κάποιον αλεργιολόγο.

Ίσως να μην γίνεται τίποτα και να θέλει απλά να κάνει τον κύκλο του.

Πηγαίνει παιδικό? Η μικρή μου φέτος ξεκίνησε και έχει εδώ και 20 μέρες βήχα και καταρροή. Λίγο ντεπόν τη δίνω, και τώρα ξεκίνησα αντιβηχικό αλλά είναι ίωση και δεν θα περάσει εύκολα.

Απλά κάνω υπομονή.

Ξέχασα να πω πως έχουμε υγραντήρα που την βοηθάει πάρα πολύ όταν είναι μπουκωμένη!

Σοβαρά δεν είδατε αποτέλεσμα σε ομοιοπαθητικό? Εγώ είδα πολύ μεγάλο ... εκτός κι αν ήταν τυχαίο επειδή είναι 2η χρονιά στον παιδικό και μεσολάβησε καλοκαίρι ... τι να πω ...

azHYp2.png

vwuep3.png

κορίτσια σας ευχαριστώ όλες οι απαντήσεις σας είναι πολύ χρήσιμες

τελικά αποφάσισα να στανατήω το xozal και συνεχίζω μόνο με αμπούλες, παράλληλα έκλεισα ραντεβού σε απογευματινό ραντεβού σε αλλεργιολόγο στο παίδων διότι πρωινά λόγω δουλειάς γιοκ

με άλλο ομοιπαθητικο που πήγα μου συνέστησε το phytolacca αλλά ακόμα είμαι διστακτική

όσες έχετε δοκιμάσει ομοιοπαθητικά σίγουρα δεν υπάρχουν παρενέργειες;

στον πρώτο ομοιοπαθητικό που πήγα και προσπάθησα θεωρείται όνομα στον Πειραιά και με ενόχλησε και το γεγονος ότι για να του μιλήσω έπρεπε να περάσουν ακόμα και μέρες καθότι ήταν απασχολήμένος έτσι με ενημέρωνε η γραμματέας του

πάντως αυτός μπου είχε πει ότι μέσα σε 2 μήνες θα έβλεπα τεράστα διαφορά πέρσαν 4 και δεν είδα καμία βελτίωση

τώρα για ωρυλάδες τον έχουν δει στο παιδων και δεν βρήκαν τίποτα (π.χ. κρεατάκια κτλ ) θεωρούν ότι είναι από την επαφή του με ιώσεις

wWPdp2.png

Και γω πιστεύω ίωση είναι για να΄ναι συνέχεια μπουκωμένος.

Κάνε υπομονή, βάζε του ορό, για λίγες μέρες βάζε του και παιδικό "οτριβίν" (μόνο όμως για διάστημα 5 ημερών) και καλή υπομονή.

433965qzur0la2nd.gif

• 5 χρόνια μετά...

Επαναφέρω το θέμα για να ρωτήσω το εξης: Ο μικρός μου είναι για 3η Εβδομάδα μπουκωμενος και με καταρροή. Ο παιδίατρος μου είπε πως αν ξεκινήσει βήχας να του δώσω xozal μέχρι να τον επανεξετάσει. Είναι 23 μηνών ενω οι οδηγίες λέει ότι είναι για παιδιά από 2 ετων και πάνω. Γνωριζετε αν ειναι επικινδυνο για την ηλικια αυτη; Εχει δωσει καμια σας σε παιδι αυτης της ηλικιας;

Τα δικά μου ξεκίνησαν περίπου από 16 μηνών.

Γενικά το xozal βοηθά να γίνει λεπτόρρευστη η μύξα. Είναι αντισταμινικό δεν βοηθά στις ιώσεις.

Στον βήχα δεν βοηθά καθόλου.

Πλύσεις με υπέρτονο διάλυμα για μωρά και υπομονή.

Προσωπικά βρίσκω πολύ καλό και ανεχτό από τα παιδιά το Osmoclean Hypertonic Nasal spray. Δεν κάνει βίαιη διείσδυση όπως οι αμπούλες.

Το ψεκάζεις με το παιδί καθιστό (εσένα κάποιος θα το βαστάει) και μετά το βάζεις να ξαπλώσει με το κεφάλι να έχει ελαφρά κλίση προς τα πίσω.

Αποτέλεσμα που θα σε εκπλήξει.

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Επαναφέρω το θέμα για να ρωτήσω το εξης: Ο μικρός μου είναι για 3η Εβδομάδα μπουκωμενος και με καταρροή. Ο παιδίατρος μου είπε πως αν ξεκινήσει βήχας να του δώσω xozal μέχρι να τον επανεξετάσει. Είναι 23 μηνών ενω οι οδηγίες λέει ότι είναι για παιδιά από 2 ετων και πάνω. Γνωριζετε αν ειναι επικινδυνο για την ηλικια αυτη; Εχει δωσει καμια σας σε παιδι αυτης της ηλικιας;

Μόνο γιατρός μπορεί να σου απαντήσει στις ερωτήσεις σου για φάρμακα.. άμα δεν εμπιστεύεσαι τον δικό σου παιδίατρο πάρε και μία δεύτερη γνώμη από άλλο γιατρό.. μην ψάχνεις τέτοιες απαντήσεις σε αυτό το φόρουμ.. ακόμη και να έχει δώσει μια μαμά ένα φάρμακο στο παιδί της το έχει κάνει με συγκεκριμένες οδηγίες από γιατρό που ξέρει το ιστορικο του παιδιού...

περαστικά σας!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...