Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΚΑΛΑΘΟΥΝΑ Η' ΠΟΤΡ ΜΠΕΜΠΕ Η' ΤΙΠΟΤΑ?

Recommended Posts

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ

ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΑΜΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ.

ΤΗΝ ΚΑΛΑΘΟΥΝΑ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΠΕΡΝΟΥΜΕ? ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ? ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟΓΝΟ ΣΤΟ ΚΑΡΟΤΣΙ ? ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΛΑΘΟΥΝΑ Η΄ΠΟΡΤ ΜΠΕΜΠΕ?

Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΑΦΕΝΟΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΡΟΤΣΙ ΚΑΙ ΑΦΕΤΕΡΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΑΡΚΟΚΡΕΒΒΑΤΟ ( ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΝΩ ΟΤΑΝ ΘΑ ΚΑΝΩ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ Π.Χ)

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΚΑΘΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟΚΡΕΒΒΑΤΟ?

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ.

tnDpp3.png

77l3p3.png

Διαφημίσεις

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ

ΤΗΝ ΚΑΛΑΘΟΥΝΑ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΠΕΡΝΟΥΜΕ? ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ? ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟΓΝΟ ΣΤΟ ΚΑΡΟΤΣΙ ? ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΛΑΘΟΥΝΑ Η΄ΠΟΡΤ ΜΠΕΜΠΕ?

Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΑΦΕΝΟΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΡΟΤΣΙ ΚΑΙ ΑΦΕΤΕΡΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΑΡΚΟΚΡΕΒΒΑΤΟ ( ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΝΩ ΟΤΑΝ ΘΑ ΚΑΝΩ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ Π.Χ)

erma79 την καλαθουνα την χρησιμοποιουνε για το πρωτο διαστημα πχ να μεταφερεις το μωρο απο το μαιευτηριο , να το βαζεις να κοιμαται διπλα σου ή να το εχεις σε οποιο δωματιο εισαι εσυ . Κατι τετοιο βεβαια μπορει να γινει και με το port bebe ή με το port bebe και καθισμα αυτοκινητου ( πολλα ειναι 2 σε 1 και αυτο συμφερει ( κατα την γνωμη μου ) και οικονομικα , και λειτουργικα λογω χωρου αλλα και για να μην μαζευεις πολλα αχρηστα πραγματα )

το μωρο για να το βαζεις σε port bebe κλπ ειναι αναλογα με τον παιδιατρο σου εμενα πχ μου ειπε : '' ασχετως εαν το port bebe σου λεει οτι ειναι απο 0+ εγω θα ελεγα να το βαλεισ μετα τισ 40 μερες ' ' για να κατσει βεβαια το βαζεις πιο πριν για λιγο πχ να το μεταφερεις μεσα στοα αυτοκινητο ή να πας καπου κλπ

Τωρα για το παρκοκρεβατο το παιδακι καθεται ( στον πωπο του ) μετα τους 6-7 μηνες βεβαια μπορεις να το βαζεις εκει μεσα πιο μπροστα μπρουμιτα ή ανασκελα για να παιζει

επλιζω να σε βοηθησα λιγο

Υ.Γ ολα αυτα που σου εγραψα ειναι προσωπικες αποψεισ και τι βολευει και εξυπηρετει τον καθενα κατα την γνωμη μου μην αγοραζεις πολλα πραγματα . Στην πορεια θα δεις τι σε βολευει και τι σε εξυπηρετει

Το πορτ μπεμπέ και την καλαθούνα, τα χρησιμοποιούμε βασικά για τον ύπνο του μωρού και όχι για την μετακίνηση. Εκεί κοιμάται και μπορείς όπως σου είπε και η Andredantinos, να το μεταφέρεις όπου θέλεις, σε όποιο δωμάτιο είσαι εσύ. Η καλαθούνα είναι πιο μεγάλη και πιο δύσχρηστη σε αυτή την περίπτωση. Αλλά μπορείς να αφήσεις το μωρό πιο πολλούς μήνες να κοιμάται εκεί.

Το πορτ μπεμπέ απο την άλλη, είναι πιο ελαφρύ, μεταφέρεται πιο εύκολα, π.χ. στέκεται επάνω στον καναπέ, μπαίνει άνετα στο αυτοκίνητο αν χρειαστεί. Αλλά είναι πιο μικρό και αναγκάζεσαι πιο γρήγορα να βγάλεις το μωρό απο εκεί και να το μεταφέρεις στην κούνια του.

Κατά τη γνώμη μου, χρειάζονται μεν γιατί είμαι της άποψης ότι τα μωρά τα έχω στο δικό τους "κρεβάτι" δίπλα στο κρεβάτι μου, τις πρώτες μέρες και μετά τα μεταφέρω στην κούνια τους. Επειδή δε, είναι για μικρό χρονικό διάστημα, θα σου πρότεινα, αν έχεις κάποια φίλη να δανειστείς το δικό της. Αυτό θα είναι το καλύτερο.

Τέλος, το πορτ μπεμπέ είναι στην ουσία ένα κρεβατάκι και δεν χρειάζεται να γίνει 40 ημερών το μωρό όπως λέει η andreantinos. Εκτός αν μιλάμε για διαφορετικό πράγμα και αναφέρεσαι σε κάτι άλλο, σαν αυτά που έχουν στα καρότσια. Εγώ αναφέρομαι σε ένα μαλακό "κρεβατάκι" πάνινο (σαν παπλωματένιο), με στρωματάκι, με "σκεπούλα" και χερούλια (είναι και πλενόμενο).

Το κάθισμα αυτοκινήτου είναι άλλη υπόθεση. Κι εμένα ο παιδίατρος, μου είχε πει, ακόμη και άν λέει απο 0 μηνών, να αποφύγω να το βάλω πριν αρχίσει να κάθεται. Και αν χρειαστεί να πάμε κάπου μέχρι τότε, να προσπαθώ ο χρόνος που θα κάθεται το μωρό να είναι πολύ σύντομος. (γι'αυτό στην αρχή κάποιες μετακινήσεις τις κάναμε με το πορτ μπεμπε. -ίσως υπάρχει θέμα ασφάλειας εδώ, αλλά τι να κάνουμε, έχω μπερδευτεί με αυτά που ακούω απο εδώ και απο εκεί) Πάντως, μέχρι 40 ημερών δεν είχαμε βγεί έξω παρά μόνο μια φορά στον παιδίατρο και μια στη γιαγιά. Μετά το βάζαμε στο καθισματάκι, αλλά όχι για μεγάλες διαδρομές. (απλά τις αποφεύγαμε)

:D

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει!

:P

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ

ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑΘΟΥΝΑ Η'ΠΟΡΤ ΜΠΕΜΠΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΩ.

ΤΟ ΠΑΡΚΟΚΡΕΒΒΑΤΟ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΩ?ΠΡΙΝ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ Η ΠΙΟ ΜΕΤΑ?

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ?

tnDpp3.png

77l3p3.png

Το παρκοκρέβατο, το παίρνεις για να το μεταφέρεις εύκολα σε διακοπές ή γιαγιάδες και να έχει το παιδί κάπου να κοιμηθεί (μετά το πορτ μπεμπέ ή την καλαθούνα και μέχρι να αρχίσει να σκαρφαλώνει και να βγαίνει το μωρό έξω...όπως έκανε ο μεγάλος μου :lol::lol::lol:).

Εγώ μάλιστα, επειδή δούλευα, το είχα μόνιμα στη μαμά μου για να κοιμάται το μωρό.;)

Άρα, μπορείς να το πάρεις αφού γεννηθεί το μωρό. :mrgreen:

Διαφημίσεις

εγω το παρκοκρεβατο το πηρα οταν ειδα οτι αρχισαν να μενουν ξυπνια περισσοτερη ωρα και θελουν να χαζευουν,περιπου στις 40 μερες.

παλι ομως για υπνο ακομα τα βαζω στα πορτ μπεμπε που εχω στο σαλονι.

με το καθισματακη αυτοκινητου τα μετεφερα απο το μαιευτηριο και σε αυτα τα βαζω οταν πηγαινουμε καπου.συνηθως αυτα τα καθισματακια εχουν εξτρα στρωματακι μεσα και δεν γινονται παρα πολυ σαν κουβαρι τα παιδια,τα κραταει πιο ισια την πλατουλα,αργοτερα το βγαζεις αυτο.

Εμείς δεν πήραμε ποτέ καλαθούνα και πάρκο. Δεν μας χρειάστηκαν. Στο αυτοκινητο την είχαμε στο ειδικό καθισματάκι (αυτά που είναι από 0 μηνών) και στο σπίτι σε ένα ριλάξ. Όταν βγαίναμε εξω απλά βγάζαμε το καθισματακι από το αυτοκίνητο και την είχαμε εκεί. Και αργότερα στο καρότσι. Βέβαια πρέπει να πω ότι είχαμε την κουνια στο δωμάτιο μας στην αρχή (χωρούσε και δεν ψαξαμε για εναλλακτική λύση), κι επίσης ότι στο πάρκο δεν θα καθόταν με τίποτα. Συμπέρασμα: ανάλογα με τις ανάγκες και το παιδί βλέπεις τι χρειάζεσαι. Μην τα φορτωθείτε από πριν γιατί μπορεί να μην χρησιμοποιηθούν.

Α, πάντα τη μικρή στο αυτοκίνητο την έβαζα στο ειδικό καθισματάκι. Ότιδήποτε άλλο μου φαίνεται πολύ επικίνδυνο

[url=http://www.thebump.com/?utm_source=ticker&utm_medium=UBB&utm_campaign=tickers][img]http://global.thebump.com/tickers/ttc0e67.aspx[/img][/url]

εγω ειχα καλαθουνα στο δωματιο μου για 3 μηνες και τον ειχα μαζι μου.δεν χωραγε η κουνια του.το παρκοκρεβατο εγω εχω στη μαμα μου για να μπορει να κοιμαται οταν τον κραταει εκει και το περνω σε διακοπες μαζι μου.στο σπιτι δεν ειχα ποτε παρκο για οταν το δοκιμασα δεν ηθελε το παιδι να μπει καθολου.

παρκοκρεβατο μη βιαστεις να παρεις μηπως σου φερουνε δωρο ή μηπως σου φερουν καποιο δωρο και πας και τοαλλαξεις και παρεις.κανε κρατει στα εξοδα γιατι ειναι πολλα...

παρκοκρεβατο μη βιαστεις να παρεις μηπως σου φερουνε δωρο ή μηπως σου φερουν καποιο δωρο και πας και τοαλλαξεις και παρεις.κανε κρατει στα εξοδα γιατι ειναι πολλα...

Καταρχήν τώρα που βλέπω τα μηνύματα ξανά, να διευκρινίσω ότι άλλο είναι το παρκοκρέβατο και άλλο το πάρκο. Στο πάρκο, όντως το βάζουμε το μωρό απο τη στιγμή που αρχίζει να κάθεται και μπορεί να απασχοληθεί με τα παιχνίδια του ενώ το παρκοκρέβατο είναι για ύπνο.;)

Επίσης, έχει δίκιο το ΤΙΓΡΑΚΙ. Εμάς, μας ρωτούσαν οι δικοί μας, τι να μας πάρουνε και τους προτείναμε. Το παρκοκρέβατο που τότε κόστιζε 110 ευρώ, μας το πήραν δώρο 2 φιλικά ζευγάρια μαζί. Τον αποστειρωτή μας τον πήρε ο αδερφός μου, το καρεκλάκι φαγητού η θεία, το πορτ μπεμπέ ο κουνιάδος μου, το ρηλάξ η άλλη θεία, κλπ. (Επίσης, κούνια, συρταριέρα, καρότσι, καθισματάκι αυτοκινήτου μας είχαν πάρει απο κοινού οι γονείς μας) Εννοείται οτι όλα τα διαλέξαμε μόνοι μας. Ή μας έδιναν τα χρήματα και τα παίρναμε ή τους λέγαμε πιο μοντέλο και μας το έφερναν. χοχο!!! :D

ΚΑΛΗΜΕΡΑ

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ. ΠΗΡΑ ΜΙΑ ΙΔΕΑ.

ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΖΩ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΩ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ? ΓΕΝΝΑΩ ΑΡΧΕΣ ΙΟΥΝΙΟΥ.

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΧΑΖΟ.ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΜΠΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΣΤΟ ΚΑΡΟΤΣΙ?

ΚΑΛΕΣ ΔΟΥΛΙΤΣΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ.

tnDpp3.png

77l3p3.png

Διαφημίσεις

ΚΑΛΗΜΕΡΑ

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ. ΠΗΡΑ ΜΙΑ ΙΔΕΑ.

ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΖΩ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΩ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ? ΓΕΝΝΑΩ ΑΡΧΕΣ ΙΟΥΝΙΟΥ.

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΧΑΖΟ.ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΜΠΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΣΤΟ ΚΑΡΟΤΣΙ?

ΚΑΛΕΣ ΔΟΥΛΙΤΣΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ.

Εάν πάρεις καρότσι που ξαπλώνει εντελώς, τότε μπορείς να βάλεις το μωρό απο την πρώτη στιγμή. ;)

Γνώμη μου είναι ότι κατά τον Μάρτιο, πρέπει να πας αν όχι να τα πάρεις, τουλάχιστον να διαλέξεις τι θέλεις και μετά ας πάει να τα πάρει και ο σύζυγος. Γιατί εγώ πήγα όταν ήμουν 8 μηνών και κουράστηκα πάρα πολύ. (ήθελα βλέπεις να γυρίσω και σε διάφορα καταστήματα, να συγκρίνω ποιότητες και τιμές. Δεν μου έφτανε να πάω σε ένα και να τα πάρω όλα...) Ήμουν λοιπόν βαριά, πρήστηκαν τα πόδια μου, πόνεσε η μέση μου απο την ορθοστασία, με έπιασαν συσπάσεις.....άστα.

Πάντως, την συρταριέρα και την κούνια την πήραμε λίιιγο νωρίτερα για να τα πλύνω και να ξεκινήσω να βάζω μέσα τα μπεμπέ ρούχα που έπλενα.

Έπλυνα και την πάντα, το παπλωματάκι, τις κουβέρτες, το πορτ μπεμπέ :confused:, οπότε αν έχεις τη δυνατότητα και άν θέλεις πάρτα νωρίς για να τα τακτοποιήσεις. (Εμείς είχαμε βάψει και το δωμάτιο που θα μπει το μωρό και θέλαμε να "ξεμυρίσει" πριν βάλουμε τα πράγματα)

Ελπίζω να σε βοηθάω και να μη σε μπερδεύω παραπάνω...:-P:D:D:D

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ

Εμένα με εξυπηρέτησε πολύ το πορτ μπεμπέ τον πρώτο καιρό.Το μετακινούσαμε με αυτό παντου ακόμα και στο αυτοκίνητο με αυτό το είχα. Είναι μεγάλο λούκι το καρότσι.Ειδικά τα πρώτα καρότσια είναι ογκώδη και βαριά.Όσον αφορά το παρκοκρέβατο θα κάτσει μετά τους 6 -7 μήνες. Στην αρχή θέλουν μικρά κουνάκια για να νιώθουν σαν να είναι στην αγκαλιά.Εγώ είχα ένα με ρόδες και το πήγαινα βόλτες σε όλο το σπιτι και το βράδυ εκεί κοιμόταν δίπλα στο κρεβάτι μου. Μόλις το έβαζα στο παρκο έκλαιγε.Πάντως στο πορτ μπεμπε το έβαζα και μέσα στο σπίτι γιατί δεν είχα ριλάξ. Θα σε βλέπει και θα χαζεύει.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...