Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Κέρασμα στο νηπιαγωγείο ή στο δημοτικό για γιορτή ή γενέθλια

dora

Recommended Posts

Σούπα αμυγδαλωτού:

1.Αμύγδαλα (όσα μείνουν στο σακουλάκι μετά την αγορά και δεν καταλήξουν σε κάποιο στομάχι)

2. Ζάχαρη άχνη (όση ρίξουν τα παιδιά άφού τελειώσουν τον καβγά 'ποιος θα ρίξει πρώτος')

3. Νερό (για αυτό δεν έχω αναλογία όπως για τα άλλα! :roll: ..Κατά βούληση :roll::D )

Χωρίς πλάκα τώρα, μάλλον θέλει ελάχιστο νερό, με το κουτάλι. Και δοκιμάστε κι αυτό με το κακάο. (κι αυτό κατά βούληση!!! :D )

Λέω να γράψω βιβλίο μαγειρικής :D

Δυο γλυκά χαμόγελα...η ζωή μου όλη...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 95
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

'Έδεσαν' μεν , δεν θα φάει κανείς, δε, γιατί ...ήταν τόσο νόστιμο το μείγμα που το έφαγα!!!

Καλά ούτε μια κουταλίτσα για την αδερφούλα δεν κράτησες? Ντροπή σου.... :lol::lol::lol:

6qjVp3.png

Σούπα αμυγδαλωτού:

1.Αμύγδαλα (όσα μείνουν στο σακουλάκι μετά την αγορά και δεν καταλήξουν σε κάποιο στομάχι)

2. Ζάχαρη άχνη (όση ρίξουν τα παιδιά άφού τελειώσουν τον καβγά 'ποιος θα ρίξει πρώτος')

3. Νερό (για αυτό δεν έχω αναλογία όπως για τα άλλα! :roll: ..Κατά βούληση :roll::D )

Χωρίς πλάκα τώρα, μάλλον θέλει ελάχιστο νερό, με το κουτάλι. Και δοκιμάστε κι αυτό με το κακάο. (κι αυτό κατά βούληση!!! :D )

Λέω να γράψω βιβλίο μαγειρικής :D

Starlight.....κατατοπιστικότατη σε βρίσκω..... :lol::lol::shock::lol::lol: .....αλλά μάλλον θα περιμένω και τις αναλογίες από την Μαρία Στυλ.! 8)

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Angelina αφού έχω βρε τις ακριβείς αναλογίες τι στενοχωριέσαι!!!

Afroditi D δεν ξέρεις τι χάνεις άμα περιμένεις! Τι να τις κάνει βρε τις...αναλογίες???

Α! Άμα θέλετε σας λέω και συνταγή για φανταστικές φακές που έφτιαξα εχτές -με τα παιδιά πάλι- :mrgreen::twisted: (Μην πάτε να τις κεράσετε στο σχολείο όμως, ε??)

ρε παιδιά, θα τρελλαθώ... δεν βρίσκω που το είχα σημειώσει... και το ξαναψάχνω.

λοιπόν, οι συνταγές λένε διαφορα, (και για ασπράδια κτλ)

αλλά εγώ χρησιμοποιησα μόνο

αμύγδαλα ζάχαρη και νερό

και ήταν τέλεια.

η αναλογία ζάχαρης όμως με αμύγδαλα είναι κάτι προσωπικό, δηλαδή πόσο γλυκά τα θέλει κανείς.

οι περισσότερες συνταγές για marzipan θέλουν ίδια αναλογία ζάχαρης με αμύγδαλα σε βάρος,

εγώ όμως είχα χρησιμοποιήσει ένα προς τρία, ή ενάμισυ προς τρία.

δηλαδή

150 γρ ζάχαρη σε

300 γρ αμύγδαλα.

η ζάχαρη τελικά που είχα χρησιμοποιήσει δεν ήταν άχνη, αλλά κρυσταλική - αυτή για μαρμελάδες...!!

τώρα, στις συνταγές όσον αφορά το νερό, λέει για 500 γρ αμυγδαλα 500 γρ ζάχαρη, 3 κουταλιές της σούπας, νερό.

άρα προσαρμόζετε, και βάζετε λίγο λίγο μέχρι να δείτε ότι γίνεται σαν πάστα.

μην φοβάστε αν κολλάει - απλώς βρέχετε λίγο τα δάχτυλά σας με νεράκι,

και βγάζετε κάθε φορά με ένα κουτάλι μια ποσότητα και τα πλάθετε.

ίσως πρέπει να το δοκιμάσω και εγώ ξανά μια φορά, για να σας πω τι και πως και σε σχέση με το χρωματισό.

αλλά νομίζω να πειραματιστείτε και εσείς πρίν φτιάξετε τα πολλά, μια φορά με ένα πακέτο αμύγδαλα, να δείτε πως θα θέλατε να σας γίνει.

το μαρζιπαν το κλασικό που το βάζουν στις τούρτες πάντως ( που όμως δεν τρώγεται καλά καλά απο τη πολύ ζάχαρη ) το βάζουν στην κατσαρόλα και το "ζεσταίνουν" μέχρι να γίνει ζυμάρι πιο σταθερό,

όπως εδώ

For cooked Marzipan add the sugar to the water in a saucepan and cook until the sugar is dissolved. Add the almonds and cook it until the batter stops sticking to the pan. Remove from heat and place onto a marble slap, wooden board or a sheet pan. While still warm knead first with a wooden spatula and then by hand until smooth. Store in an airtight container or plastic bag

σε αυτή την αναλογία.

Marzipan cooked

3 cups sugar

1 cup water

4 cups ground blanched almonds

εγώ πάντως μόλις τα έπλασα, (σχήμα αχλαδάκι στο πολύ περίπου)

τα έβαλα σε προθερμασμένο φούρνο για το πολύ 3-4 λεπτά, για να στεγνώσουν λίγο. (όχι να ψηθούν). δεν το έκανα όπως το παραπάνω κείμενο δηλαδή.

ΟΜΩΣ, νομίζω ότι αν είναι να είναι χρωματιστά, καλύτερα να γίνουν με το τρόπο που λέει το αγγλικό κείμενο, έτσι ώστε η ζύμη να γίνει πιο συμπαγής. και αυτή η αναλογία δεν μου φαίνεται κακή, αν είναι βγάζετε λίγη ζάχαρη, για να είναι αμυγδαλωτά και όχι ζαχαρωτά. :)

πάντως είναι πολύ νόστιμα ακόμα και μετά απο μέρες, (μην πω γίνονται πιο νόστιμα) και το καλό είναι δηλαδή ότι μπορείτε να τα ετοιμάσετε απο την προηγούμενη μέρα, ή δυο και τρείς μέρες, αφού δεν εχουν και ασπράδι μέσα.

βασικό, κάντε τα όλα στο μίξερ. (και το ανακάτεμα του νερού) αλλιώς θα σας φύγει το χέρι.

αλέθετε πρώτα τα αμύγδαλα. (αρκετή ώρα) μετά προσθέτετε την ζάχαρη .

αλλάζετε τα "χερούλια" του μούλτι σε αυτά που ανακατεύουν ζυμάρι αυτά που είναι σαν κληρές σπάτουλες (στο μουλινέξ) ή αυτά που είναι σαν ζιγκ ζαγκ σε μίξερ. και το αφήνετε να ανακατέψει.

εμένα όπως έγραψα, με αυτό το τρόπο, κόλλαγε λίγο. όμως, βγήκαν και πολύ ζουμερά.

αν βρώ χρόνο θα φτιάξω, γιατί πραγματικά, μου άνοιξε η όρεξη.....!!! μάλλον για σκ το βλέπω ή μήπως με τα παιδιά.

(μιας και τους αρέσει να πατάνε το κουμπί του μίξερ και να βλέπουν το αποτέλεσμα, και επίσης απο 3 -4 ετών μια χαρά μπορούν και να πλάσουν και αυτά μικρά μπαλάκια, με τις οδηγίες να βρέχουν τα χεράκια τους πριν πιάσουν το ζυμαρι )

αν είναι να το κάνετε έτσι και να μην μπλέξετε με χρωματα, φτιάχνετε την απλή συνταγή αυτή που απλώς τα ανακατεύετε στο μίξερ, και μετά απλώς κυλάτε τα μπαλάκια σε ένα πιάτο με κακάο ( και αυτό θα τους αρέσει πολύ)

και έτσι έχουν συμμετάσχει και τα παιδιά σε αυτό.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Διαφημίσεις

λοιπον νεότερα! τα φτιάξαμε με

αναλογία

δυόμισι μπωλάκια αμύγδαλα

και 2/3 του ίδιου μπώλ, ζάχαρη.

( δύο πακέτα των 200γρ αμύγδαλα)

τα αμύγδαλα ήρθαν απο το σουπερμάρκετ με τη φλουδα οπότε πριν παω

τα έβαλα σε βραστό νερό για 3 -5 λεπτά το πολύ, μετά σε κρύο νερό

και μετά η φλούδα βγαίνει πολύ εύκολα

μάλιστα διασκεδάσαμε πολύ και του άρεσε πολύ το να τα ζουλάμε και να πετάγεται το αμύγδαλο.

μετά τα βάλαμε στο μικρό μούλτι, λίγα λίγα και πάταγαν τα παιδιά το κουμπί.

ανακάτεμα με κουτάλα πολύ καλά με τη ζάχαρη και μετά 3 κουταλιες της σουπας νερό περίπου.

θέλει λίγο ζύμωμα αλλά έγινε πολύ καλό, έβγαιναν μπαλάκια πανεύκολα, λεία,-

τα κυλήσαμε σε κακαο (cadburrys drinking chocolate είχαν στο σπίτι)

και ήταν πεντανόστιμα.

δοκίμασα να κάνω αυτό μετο ρολό και την διχρωμία, δεν είναι τόσο εύκολο αλλά βγήκαν φετούλες , όχι κυλινδράκια. τις έκοψαν εύκολα με μαχαιράκι.

ποιό ωραία/όμορφα ήταν τα μπαλάκια,

αλλά η διχρωμία (ενα κομματι του ζυμαριού το ανακατεύεις με κακάο) ήταν πολύ νόστιμη!! πιο νόστιμη απο σκέτο μπαλάκι. αλλά γενικά

ακόμα και σκέτα μπαλάκια, ήταν μια χαρά.

(δεν δοκιμάσαμε με χρώματα μιας και είχε δυσανεξία ο ένας σε χρώμα ζαχαροπλαστικής).

αξίζει πάντως και σαν δραστηριότητα οπωδσήποτε. πολύ εύκολο δηλαδή.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

DORA kai ZAIRA πολύ ωραία αυτά που φτιάξατε για τα παιδάκια σας!!!!Συγχαρητήρια!!!! Τα παιδάκια σας είναι πολύ τυχερά που έχουν χρυσοχέρες μανούλες!!!!Ομολογώ οτί μου δώσατε ιδέες και για την γιορτή του δικού μου μικρού!Σας ευχαριστώ πολύ!

• 3 εβδομάδες μετά...

Μπράβο μανούλες - νοικοκυρούλες. ΣΤις 25 Μάρτη γιορτάζει το Εβελινάκι μου και σκεφτόμουν τι να κεράσω στον παιδικό. Μου δώσατε καταπληκτικές ιδέες. δεν ξέρω αν θα μπορέσω να τα φτιάξω με τα χεράκια μου αλλά σίγουρα θα τα αμπαλάρω όμορφα και περιποιημένα και θα είναι μούρλια!!!!!!!!!!!!!!!

Θα φτιάξουμε κάτι σαν της Δώρας ή της Ζάιρας για τη Δευτέρα

που θα κάνει η κόρη μου πάρτυ στο σχολείο

-από εσάς την πήρα βέβαια την ιδέα, εγώ φαντασία μηδέν!-

και θα σας βάλω φωτογραφίες.

Ακριβώς τι δεν ξέρω...ό,τι βγει!!!

:D:D:D

Διαφημίσεις

zaira,καλησπερα...

ηθελα να σε ρωτησω...το χαρτι η' το υφασμα που εχεις τυλιγμενα των παιδιων τα δωρακια , τι ακριβως ειναι και απο που το πηρες????

για ιδεες ψαχνουμε κι εμεις οι νεες μανουλες.... :oops::oops::oops:

zaira,καλησπερα...

ηθελα να σε ρωτησω...το χαρτι η' το υφασμα που εχεις τυλιγμενα των παιδιων τα δωρακια , τι ακριβως ειναι και απο που το πηρες????

για ιδεες ψαχνουμε κι εμεις οι νεες μανουλες.... :oops::oops::oops:

Είναι ενα πανι που πωλείται σε καρούλι των 10 μ μήκος. Είναι πολύ οικονομικό 5-10 ευρώ ανάλογα (υπαρχουν και ακριβότερα άλλα πανιά όμως). Είναι κάτι σαν χαρτι- υφασμα (δεν ξέρω πως να το πω).Το πήρα από το coverpack αλλα έχει και ο atlas to paketo.

.png

ευχαριστω πολυ.....

μπορω ισως να το βρω και σε μεγαλο βιβλιοπωλειο λες????

γιατι τα μαγαζια που μου εγραψες, ουτε που τα εχω ξανακουσει....και αν ειναι και κεντρο αθηνας δυσκολο το βλεπω....:roll::roll::roll::roll:

• 6 months later...
ευχαριστω πολυ.....

μπορω ισως να το βρω και σε μεγαλο βιβλιοπωλειο λες????

γιατι τα μαγαζια που μου εγραψες, ουτε που τα εχω ξανακουσει....και αν ειναι και κεντρο αθηνας δυσκολο το βλεπω....:roll::roll::roll::roll:

Χαρτόπανο το λένε... Σε κατάστημα με είδη συσκευασίας το βλέπω πιο πιθανό να το βρεις, αλλά και το βιβλιοπωλείο ίσως να σου το φέρει...

Διαφημίσεις

Τα βιβλιοπωλεια δεν φερνουν εχω ρωτησει ..

Αλλα ειναι ευκολο να βρεις μαζαγι με ειδη συσκευασιας.. λεον υαρχουν αντου, πανε οι εποχες που μονο κεντρο εβρισκες τετοια ειδη.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

• 1 χρόνο μετά...

η Ασπασούλα μου σε λίγες μέρες έχει τα γεννέθλιά της αλλά δεν θέλει να τα γιορτάσει σε παιδότοπο και να καλέσει τα παιδάκια από το νηπιαγωγείο γιατί από τα 15 παιδιά τα 12 είανι αγόρια και τα υπόλοιπα κορίτσια. Επίσης είναι η μοναδική από την περσινή τάξη (γιατί οι περσινοί συμμαθητές της πήγαν στο δημοτικό) και δεν έχει ιδιαίτερες φιλίες μαζί τους. Για να πω την αλήθεια με βόλεψε η κατάσταση παρα ταύτα θα ήθελα να κεράσει κάτι στο σχολείο. Πέρυσι κέρασε σοκολάτες μαζί με σοκολατένια γλυφιντζούρια, άλλαξα βέβαια το περιτύλιγμα της σοκολάτας και μαζί με τα γλυφιντζούρια -από Lidl με πασχαλινές φιγούρες μιας και τα γεννέθλιά μας πάντα πέφτουν λίγο πριν το Πάσχα- τα έδεσα σε καραμέλα. Για βοηθήστε με λοιπόν τί να κάνω για να κεράσει μικρή μου στο σχολείο;

ξέχασα να σας πω ότι τα γεννέθλια της Ασπασούλας μου πέφτουν την ίδια μέρα με αυτά του πατέρα της και έτσι, μιας και δεν θέλει να τα γιορτάσει με τα παιδάκια του σχολείου, αποφασίσαμε να πάμε θάλασσα....δηλ για φαγητό στη θάλασσα και εκεί τελείως οικογενειακά θα κόψουμε την τούρτα τους!!! Πείτε μου τη γνώμη σας ή και άλλες ιδέες

φίλη σ' ευχαριστώ πολύ πολύ..... όπως σου έχω πει τις σοκολάτες τις έχω φτιάξει αλλά όχι τόσο καλλιτεχνικά όσο εσύ και μάλλον θα καταλήξω στα καλαθάκια μιας και ταιριάζει με την εποχή. Σε παρακαλώ στείλε μου την ηλεκτρονική διεύθυνση του μαγαζιού αυτού με πμ, όταν μπορέσεις

Απο το "πακετο-ατλας" πήρα τα καλαθακια...

Τι σε προβληματίζει με την σοκολάτα να το παλεψουμε μαζί;;;

δεν είναι κάτι που με απασχολεί ιδιαίτερα απλά τα κεράσαμε και δεν θα θελα να επαναληφθώ. Αν έχω οποιαδήποτε απορία με τα καλαθάκια θα σε ενημερώσω. Ευχαριστώ παρά μα πάρα πολύ.....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...