Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 324
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλησπερα σε ολους.Εχω εναν σκυλο.

Ξερει κανεις αν μμπορω να κοιμαμε μαζι του κι γενικα να τον εχω διπλα μου στην διαρκεια της εγκυμοσυνης?

Αν έχει κάνει όλα τα εμβόλια, του κάνεις τα ετήσια τσεκ απ, του κάνεις τα μπανάκια του και γενικότερα δεν είναι και πολύ στους δρόμους, δεν θα πάθεις τίποτα.

Εγώ γάτα που είναι χειρότερο, και στις δύο εγκυμοσύνες μαζί κοιμόμασταν. κια μετά κοιμήθηκε και με το γιο μου!!! Αλλά η γάτα μου δε βγαίνει ποτέ από το σπίτι.

η δική μου εμπειρία με τα ζώα, μετράει πολλά χρόνια και σε επίπεδο οικόσιτων ζώων (αυτή τη στιγμή έχω ένα ημίαιμο μικρό μαλτεζ-white terrie και δύο γατούλιδες) αλλά κ σε επίπεδο αδέσποτων, μιας κ εδώ κ πολλά χρόνια ασχολούμε ενεργά με τα αδέσποτα :)

Είμαι στην 20ηεβδομάδα, περιμένουμε το πρώτο μας παιδάκι και φυσικά δεν σκέφτηκα ούτε στιγμή να διώξω τα τετράποδά παιδάκια μου. Οταν υιοθετείς ένα ζώο γίνεται η οικογένειά του, κ θα ήταν μεγάλη ανευθυνότητα κ λάθος στάση ζωής να σκεφτώ καν να διώξω τα ζωάκια μου.

Τηρώ τους κανόνες υγιεινής, αλλάζω την άμμο των γατιών κάθε μέρα με γάντια κ πλένω καλά τα χέρια μου, δεν πιάνω αδέσποτες γατούλες για όσο είμαι έγκυος. Το τοξόπλασμα όπως προανέφερε κάποιο μέλος βρίσκεται στις αδέσποτες γατούλες, ή στις γατούλες που βγαίνουν εκτός σπιτιού ή έρχονται σε επαφή με χώμα που έχει επισκεφτεί αδέσποτη γάτα, ύστερα βγαίνει με τα κόπρανα, εποάζεται και το μεταδίδει στον άνθρωπο.

Οι δικές μου γάτες, ζουνε στο διαμέρισμα, 4ος ορ. καμιά επαφή με άλλες γάτες είναι κ στειρωμένα. Το βασικό για το τοξόπλασμα είναι να μην τρώμε ποτε ωμά λαχανικά κ μισοψημένος κρέας εκτός σπιτιού:!::!: ΠΟΤΕ κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, και ούτε πριν μείνουμε έγκυες.

Περισσότερα περιστατικά τοξοπλάσματος έχουν καταγραφεί από τα κακώς πλυμμένα λαχανικά (πχ σε ταβέρνες) παρά από τις γάτες:shock:

Τώρα για τους σκύλους, τι να πω? δεν έχουν τοξοπλασμάτωση.

Αναμένω με λαχτάρα να έρθει το μωρό, να του συστήσω τα ζωάκια μου και είμαι σίγουρη ότι τηρόντας τους κανόνες υγιεινείς που έτσι κι αλλιώς τηρούμε με ευλάβια στο σπίτι μας, η μπέμπα θα γίνει ένα φιλόζωο κ τρυφερό πλάσμα που θα απολαμβάνει την παρέα με τον σκύλο αλλά κ τους γάτους:wink:;-)

Εγώ μεγάλωσα με ζώα και δόξα σει ο Θεός πάντα αρώστενα λίγοτερο από τους γύρω μου, δεν είχα ποτέ αλλεργίες παρόλο ότι η μαμά μου ουκ ο λίγες φορές έβρισκε γατάκια κρυμμένα κάτω από το παιδικό μου κρεβάτι:-D:-D οι εξετάσεις μου για το τοξόπλασμα κ πριν την εγκυμοσύνη κ τώρα κατά την διάρκεια έχουν βγει καθαρές.

Και να πω κ κάτι τελευταίο? τα ζωάκια μου είναι η καλύτερη συντροφιά, με διασκεδάζουν κ τώρα με την εγκυμοσύνη κ τις αυξημένες ορμόνες με βοηθάνε ακόμα περισσότερο, και φυσικά νιώθω πολλά χρόνια υπεύθυνη κ προετοιμασμένη να γίνω μητέρα, μιας κ ήδη έχω την ευθύνη ζωντανών πλασμάτων:-D που είναι πάντα σαν μικρά παιδάκια.

:P:p:p

σαν να ακούω τον εαυτό μου!!!!!!! Και τα ζωάκια ψυχούλες είναι ρε παιδάκια... και στην πλειοψηφία ακίνδυνες!!!!! Πολύ περισσότερο ακίνδυνες από άλλους ανθρώπους που συναναστρεφόμαστε.

Και μένα ο γιατρός μου, μου πε να δώσω τον σκύλο! Εγινα έξαλλη, σκέφτηκα μέχρι και να αλλάξω γιατρό...Αρχισε να μου λέει για αποβολές...να τύχει και τίποτα να έχω και τύψεις...Ασε βρε άνθρωπε να δούμε έχω αντσώματα δεν έχω? Με σκυλιά και γατιά μεγάλωσα λες να μην έχω???

Διαφημίσεις

κορίτσια εγώ μεγάλωνα με σκύλους χρόνια.Μόνο όταν έμεινε έγκυος η αδελφή μου φώναζε και δεν ήθελε τον σκύλο μας καθόλου(και έγινε η αιτία να τσακωθούμε γι'αυτό πολύ άσχημα και να με αναγκάσουν να διώξω τον σκύλο!)Με τον κτηνιατρό του που του το είχα αναφέρει και είχε δυο μικρά παιδιά μου είχε πει:πλάκα μου κάνεις?τα σκυλιά αν τα προσέχεις είναι πιο καθαρά και από τον άνθρωπο,να φανταστείτε τα παιδιά του μεγάλωναν με δυο λυκόσκυλα τεράστια!τα σκυλιά ήταν πιο μεγάλα από τα μωρα!Απο τότε είπα πως όταν με το καλό γεννηθεί ο μικρός μας και θελήσει αργότερα σκύλο εγώ θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί του και δεν θα του στερήσω αυτή τη χαρά.Είναι υπέροχο πιστεύω τα παιδιά να μεγαλώνουν με σκύλο μαθαίνουν πολλά και είναι χαρούμενα όπως πιστεύω και ο σκύλος θα είναι χαρούμενος να μεγαλώνει μαζί τους.Τα σκυλιά είναι χαρά και έχουν να μας δώσουν πολλά:-P:-P:-P

Q03fp2.png

Και μένα ο γιατρός μου, μου πε να δώσω τον σκύλο! Εγινα έξαλλη, σκέφτηκα μέχρι και να αλλάξω γιατρό...Αρχισε να μου λέει για αποβολές...να τύχει και τίποτα να έχω και τύψεις...Ασε βρε άνθρωπε να δούμε έχω αντσώματα δεν έχω? Με σκυλιά και γατιά μεγάλωσα λες να μην έχω???

Να αλλάξεις γιατρό κοριτσαρα μου, εγω εχω σκυλακο εναν κοκερινο 8 μηνων και φυσικα μενει μεσα στο σπιτι...

Και ο γυναικολογος και ο κτηνιατρος μου είπαν πως ΔΕΝ υπάρχει απολυτως κανενα προβλημα με τα σκυλια κατα της διαρκεια της εγκυμοσυνης

Μου αρέσει να χαμογελώ να να βλέπω τον κόσμο μέσα από ροζ γυαλιά..!Μου φτιάχνει τη διάθεση

Εγω παντως ειχα και συνεχιζω να εχω κουνελι το οποιο δεν το εδωσα κατα τη διαρκεια της εγκυμοσυνης μου και οταν πηγα στον κτηνιατρο να του πω για εμβολιο μου ειπε οτι στα κουνελια δεν κανουν γιατι ειναι πολυ καθαρα ζωα ,απλως πρεπει να το αλλαζω συχνα το ροκανιδι του.

Τα παιδακια μου ειναι η ζωη μου ολη.

Δεν τον δίνω κορίτσια! Το πολύ πολύ θα του πω τον περιόρισα όπως μου πρότεινε. Τι έχω τραβήξει γι' αυτότο ζωντανό δεν λέγετε. Εχουν λυσσάξει όλοι πια με τον δικό μου σκύλο.

Διαφημίσεις

Mπρ'αβο Σιδερένια..Αν είναι δυνατόν δηλαδή, εμας ο σκυλακος ειναι μελος της οικογενειας, δεν ειναι αψυχο αντικειμενο να τον δωσουμε...

Η παραπληροφορηση φταιει οχι οι μελλουσες μανουλες...

Μου αρέσει να χαμογελώ να να βλέπω τον κόσμο μέσα από ροζ γυαλιά..!Μου φτιάχνει τη διάθεση

Δεν τον δίνω κορίτσια! Το πολύ πολύ θα του πω τον περιόρισα όπως μου πρότεινε. Τι έχω τραβήξει γι' αυτότο ζωντανό δεν λέγετε. Εχουν λυσσάξει όλοι πια με τον δικό μου σκύλο.

κι εμενα ολοι ειχαν λυσαξει με τη γατα μου...με πριξαν.ευτηχως ειχα με το μερος μου γυναικολογι και παιδιατρο!!!εχω τωρα το νινι μου 20 μηνων υγιεστατο και ανθεκτικοτατο!!!οτιιωση και να εχει κολησει δεν την εχει κρεβατωσει

• 1 χρόνο μετά...

Ξερω οτι καποιοι θα με κραξουν με αυτο που θα γραψω αλλα θελω να σας πω απο τωρα οτι ειμαι ηδη πολυ στεναχωρημενη. Πριν 4 μερες δωσαμε την σκυλιτσα μας λογω εγκυμοσυνης. Εχω 1 μηνα για να γεννησω και τα πραγματα ηταν πολυ δυσκολα πλεον. Την ειχαμε 3 χρονια Golden retriever μεσα στο σπιτι πανω στον καναπε γενικοτερα μπαχαλο μεσα στην τριχα ,η μανα μου η θεια μου η πεθερα μου φωναζανε αλλα ελεγα ενταξει μωρε φοιτητικα επιπλα εχουμε ακομα. Πριν καποιους μηνες μετακομισαμε ψαξαμε πολυ για σπιτι με αυλη αλλα δεν βολεψε, τελικα πηγαμε παλι σε διαμερισμα και μας πηραν επιπλα καινουρια σε ολο το σπιτι χαλακια πανακριβα κουρτινες κ.τ.λ. ετοιμαστηκαμε για γαμο.Ειπαμε λοιπον να την εχουμε στο μπαλκονι σε ενα ειδικα διαμορφωμενο χωρο με ενα τεραστιο σπιτι που της φτιαξαμε.Μας ειπε και ο κτηνιατρος οτι θα συνηθισει λογω τις αλλαγης και του σπιτιου.Μαθαινω και οτι ειμαι εγκυος και λεω ενταξει δεν τρεχει τιποτα. Ελα ομως που δεν καθοταν στο μπαλκονι οποτε εκλεινε η πορτα πηδουσε στα παραθυρα και δαγκωνε την πορτα. Αναγκαστηκαμε να εχουμε συνεχια ανοιχτα με αποτελεσμα να μπαινει παλι μεσα και να γινονται ολα χαλια. Η εγκυμοσυνη μου αρχισε να μην ειναι καλη με αιμοραγιες και πονους και δεν μπορουσα να φροντιζω τοσο το σπιτι ο αντρας μου που να κανει δουλεια....ασε που επειδη σταματησα να την κατεβαζω βολτα εγω λογο της καταστασης την κατεβαζε μονο 1 φορα και η καημενη τα εκανε στο μπαλκονι. Μια κατασταση χαλια γενικα. Να πω την αληθεια νευριαζα παρα πολυ που εβλεπα τοσο ομορφα πραγματα να γινονται μεσα στην τριχα και την βρομια. Αναγκαζομουνα να σηκωνομαι και να σκουπιζω και να σφουγγαριζω 2 φορες την ημερα γιατι ειχα και ολο το σοι να με φωναζει πως θα κανεις παιδι εδω μεσα και αλλα τετοια.Μονο τον 6 και 7 ειμουν καλυτερα με την εγκυμοσυνη μου με το που μπηκα στον 8 παλι χαλια.Ετοιμασαμε και το δωματιο του μωρου εμπαινε μεσα οποτε ανοιγα λιγο να αεριστει και αρχισα να σκεφτομαι πως δεν ειναι περιβαλλον για ενα μωρο αυτο. Και το χειροτερο τον τελευταιο καιρο την πιασαμε να τρωει ακαθαρσιες αλλων σκυλων.Ετσι αποφασισαμε να την δωσουμε. Βρηκαμε βεβαια ενα ατομο που αγαπαει πολυ τα ζωα εχει αλλα 3 σκυλια εχει μεγαλη αυλη και την πηγαιναμε σταδιακα να μην στεναχωρεθει να τους γνωρισει πρωτα. Θα πηγαινουμε να την βλεπουμε κιολας οποτε θελουμε, αλλα εγω νιωθω πολυ ασχημα κοιμαμε και ξυπναω με την σκεψη της. Εχω τυψεις και κατηγορω τον εαυτο μου που την πηραμε εξαρχης βεβαια οταν σου το φερνουν δωρο σε ενα κουτι κουταβι δεν σκεφτεσαι τι θα γινει μετα απο 3 χρονια αλλα και παλι....

σε καταλαβαινω απολυτααααα.....

βιωσα κατι παρομοιο με την δικη μου σκυλιτσα, ενα γλυκουλι τζακ ρασσελ την μινα μου, την ειχα 5 χρονια μαζι μου απο την ελλαδα. Οταν εμεινα εγκυος μετα απο εξωσωματικη ειχα εγκατασταθει με τον αντρα μου μονιμα στο εξωτερικο, η μινα παντα μαζι μας. Ειχα μια εγκυμοσυνη δυσκολη και μια καθημερινοτητα με τον αντρα μου απαιτητικοτατη, καθως δεν εχουμε βοηθεια απο κανεναν

Ηταν δυσκολα με το σκυλι γιατι επρεπε να την πηγαινω βολτες, ειναι και σκυλι με πολλη ενεργεια οποτε καταλαβαινεις, επισης ολες τις δουλειες του σπιτιου επρεπε να τις κανω εγω με μια μικρη βοηθεια απο μια γυναικα 1 φορα την εβδομαδα, καθαριζα τριχες, ολη η φροντιδα γενικως...

τα καταφερα βεβαια και γεννησα με την μινα μας κοντα....μετα αρχισε ο γολγοθας....οταν ηρθε το παιδι στο σπιτι...μονοι να εχουμε να σκεφτουμε την δουλεια, το μωρο και το σκυλι συν δουλειες σπιτιου, συν αγχος λογω της κρισης, συν θηλασμος, συν καθαριοτητα μεχρι που κλαταραμε και αποφασισαμε να τη δωσουμε

βρηκαμε μια οικογενεια με σπιτι με κηπο και παιδακια και τη δωσαμε...δεθηκε παρα πολυ με τα παιδια και ολα καλα

μου λειπει, αλλα ετσι ειναι καλυτερα για εκεινη και για μας γιατι οι απαιτησεις, υποχρεωσεις αυξηθηκαν

ειναι δυσκολο χωρις βοηθεια και αυλη, κηπο να φροντιζεις σκυλια και μωρα

δεν την δωσαμε λογω υποχονδριακων συνδρομων, εξαλλου ηταν εκπληκτικη με το μωρο, αλλα γιατι δεν μπορουμε να τη φροντιζουμε οπως της αξιζε

σκυλια ειχα παντα και θα ξαναεχω,,,οταν μεγαλωσει ο πιτσιρικος μου και οι συνθηκες της οικογενειακης ζωης μας ειναι πιο στρωτες

η γνωμη μου ειναι οτι καλα εκανες, ετσι θα εισαι πιο ξεκουραστη....σε περιμενει μεγαλη ανηφορα....

Διαφημίσεις

σε ευχαριστω με εκανες να νιωσω λιγο καλυτερα καθομαι και κλαιω συνεχεια.και γω πιστευω οτι θα ειναι καλυτερα και γιαυτην αλλα ειναι ακομα νωρις, μπορει να ειχαν σπασει τα νευρα μου αλλα την αγαπω πολυ και μου λειπει. Μας ειπε η κοπελα που την δωσαμε αν γινουν καλυτερα τα πραγματα και παμε σε αλλο σπιτι με αυλη θα μας τη δωσει πισω.Και μεις ελπιζουμε να γινει αυτο συντομα γιατι η ζωη στο διαμερισμα δεν μου αρεσει καθολου ουτε για το παιδι.

• 8 months later...

Γεια σας κορίτσια...

Είμαι στην 33 εβδομάδα κύησης και αντιμετωπίζω έναν προβληματισμό όσον αφορά το σκυλάκι μας. Εχω μία σκυλίτσα 1 έτους ή οποία έχει γενικά πολύ καλό χαρακτήρα και είναι πολύ υπάκουη. Από την αρχή της εγκυμοσύνης αντιμετωπίσαμε τον προβληματισμό τι θα γινόταν με την σκυλίτσα μας και το αν θα έπρεπε για το καλό του μωρού να απομακρυνθεί από το σπίτι. Αφού το ψάξαμε λιγάκι και ρωτήσαμε και τους γιατρούς, κτηνίατρο και γυναικολόγο μας είπαν οτι εφόσον τηρούνται τα βασικά από θέμα ιατρικής φροντίδας του ζώου και καθαριότητας δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Επίσης, οτι έπρεπε να της μάθουμε κάποια πράγματα επιπλέον, π.χ. να μην μπαίνει στο παιδικό δωμάτιο, να μην ανεβαίνει στους καναπέδες και να μην κοιμάται μαζί μας στο δωμάτιο. Τα κάναμε λοιπόν όλα αυτά και η σκυλιτσα μας ανταποκρίθηκε πολύ θετικά χωρίς προβλήματα.

Το πρόβλημα είναι οτι ξαφνικά μου έχουν δημιουργηθεί αρνητικά συναισθήματα απέναντί της και νιώθω πολύ άσχημα γι αυτό. Κατ αρχάς μου βρωμάει, κάτι που δεν μου συνέβαινε πριν, και μου δημιουργεί αηδία. Δεύτερον, μπλέκεται στα πόδια μου και έτσι όπως έχω γίνει βαρελάκι χάνω την ισορροπία μου με αποτέλεσμα να σκοντάφτω και απ τα νεύρα μου να την μαλώνω. Οταν ξαπλώνω πάλι, στον καναπέ έρχεται και κάθεται μπροστά μου ούτως ώστε όταν πάω να σηκωθώ, με δυσκολία φυσικά, να μην μπορώ να πατήσω κάτω. Επιπλέον, όταν την βγάζω βόλτα με τραβολογάει και χάνω την ισορροπία μου, παρότι είναι μικρόσωμη. Ολα αυτά σε συνδυασμό με την μειωμένη υπομονή και τα νεύρα της εγκυμοσύνης με κάνουν να την μαλώνω συνέχεια ή να μην έχω διάθεση να παίξω μαζί της.

Το αποτέλεσμα είναι οτι έχει αναπτύξει ψυχολογικά προβλήματα και όσο πάει γίνεται πιο απροσάρμοστη. Από την μια την λυπάμαι και σκέφτομαι τι καλό σκυλάκι είναι και από την άλλη μη νευριάζει και δεν την θέλω κοντά μου...

Νιώθω τύψεις που φέρομαι έτσι, αλλά νομίζω οτι για κάποιον λόγο πηγάζει από μέσα μου αυτός ο αρνητισμός απέναντι της. Ισως να νιώθω οτι είναι απειλή για το μωρό, ίσως να φοβάμαι πως θα διαχειριστώ και αυτήν και το μωρό στο ίδιο σπίτι... δεν ξέρω.

Αν υπάρχει κάποια που να είχε σκυλάκι στην εγκυμοσύνη και μετά με το μωρό, πολύ θα ήθελα να ακούσω τις εμπειρίες σας... Είτε για να καθησυχαστώ, είτε για συμπαράσταση. Επίσης, αν είναι καμία ψυχολόγος που ξέρει γιατί νιώθω έτσι πολύ θα χαρώ να ακούσω οτι δεν είμαι εκ φύσεως κακιά! :-(

Καταρχας χαλαρωσε και μην βαζεις στο μυαλουδακι σου φοβιες σε οτι αφορα το μωρο. Και εμεις εχουμε σκυλακι, το οποιο ποτε δεν το απομακρυνα απο το μωρο και στο δωματιο του εμπαινε απο την αρχη και οταν το φεραμε το μωρο στο σπιτι του το δωσαμε να το μυρισει κλπ. Δεν υπαρχει κανενας μας κανενας κινδυνος αν το σκυλακι κανει τα εμβολιακια του, πλενεται μετα απο καθε εξοδο στα ποδαρακια και κανει ολα αυτα που φανταζομαι οτι γνωριζεις.

Μαλιστα θυμαμαι στην πρωτη επισκεψη του παιδιατρου στο σπιτι μας στις 10 μερες μετα τη γεννηση, ψιλοφοβομουν μη φαω καμια παρατηρηση αλλα ισα ισα ο γιατρος μου ειπε οτι δεν υπαρχει κανενας λογος ανησυχιας. Μου ειχε πει κιολας οτι πιο πολυ κινδυνευει να κολλησει κατι το μωρο απο ανθρωπο παρα απο ζωο. Οποτε μην ανησυχεις.

Τωρα σε οτι αφορα τη συμπεριφορα σου απεναντι της...ειναι λογικο οτι πλεον αφου εισαι σε προχωρημενη εγκυμοσυνη θα εχεις λιγοτερη διαθεση και κουραγιο για παιχνιδια κλπ και να εισαι σιγουρη οτι το κακο θα παραγινει με την ελευση του μωρου. Και εμεις πριν την γεννηση του μικρου ειχαμε το σκυλακι μας στα οπα οπα και μετα περασε σε δευτερη μοιρα...στην αρχη ηταν ψιλοκατσουφης αλλα τελικα συνηθισε και τελικα τωρα πλεον τα πανε μια χαρα οι δυο τους. Μαλιστα ο μικρος τον υποστηριζει απιστευτα και τον αγαπαει τρελα.

Για τη μυρωδια μπορα ειναι θα περασει, εγω στην πρωτη εγκυμοσυνη δεν αντεχα τη μυρωδια του βασιλικου θυμαμαι και ειχα πεταξει μια πανεμορφη γλαστρα απο τα νευρα μου, τωρα που ειμαι εγκυος προς το παρον δεν με ενοχλει τιποτα..οποτε μην ανησυχεις θα περασει και αυτο!;)

ΝΙΚΟΛΑΣ 15-03-2009!!!!ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΡΕΛΑ ΜΩΡΟ ΜΟΥ!!!!

ΜΠΕΜΠΑΚΟΣ ΤΟ ΚΟΥΚΛΙ ΜΑΣ..ΗΡΘΕ...19-11-2011

Έχω παρόμοιο άγχος μιας κι έχω μόνιμα μες στο σπίτι 2 γάτες εδώ και 9 χρόνια.

Είναι αφεντικά στο σπίτι,κοιμούνται παντού και αν τους κλείσεις την πρόσβαση σε κάποιο χώρο γίνεται χαμός απ'τις φωνές τους.Πραγματικά έχω αρχίσει να αγχώνομαι.Δεν ξέρω πως θα αντιδράσουν όταν έρθει το μωρό.η θηλυκή ιδίως είναι πολύ παράξενη και ζηλιάρα.Να φύγουν απ'το σπίτι ούτε λόγος.Είναι μέλη της οικογένειας και τις λατρεύω.Αλλά πως θα τις εμποδίσω να πηδήξουν στην κούνια του μωρού ή να του τραβήξουν καμιά γρατζουνιά;Τους πρώτους μήνες δεν θα 'θελα να μπαίνουν καν στο δωμάτιό μου(για κανα τρίμηνο σκέφτομαι να έχω το μωρό δίπλα μου,στην κούνια) και το κακό είναι πως μέχρι τώρα κοιμούνται μαζί μου.Είμαι λίγο πελαγωμένη και οι κτηνίατροι δεν μου δίνουν ουσιαστική λύση.

NVVvp2.png

Ιωαννα χαλαρωσε!!!Σε εχουν τρελανει οι ορμονες σου και ξεσπας στο καημενο το ζωακι..Ειμαι σιγουρη οτι το αγαπας και να εισαι σιγουρη οτι δεν υπαρχει κανενας απολυτως κινδυνοσ για το μωρο!!!!Οπως εχω πει και στην αρχη θα χρειαστει να προσεχεις μονο να γνωριστουν καλα και να μην ζηλεψει το αλλο σου "παιδακι" και μην στερεις κι απο αυταο τη στοργη σου..Θα σου κανει καλο στο μηνα που εισαι.Τα ζωα ειναι αγχολυτικα(δοκιμασε να το κρατησεις στην αγκαλια σου χωρις να μιλας και θα το καταλαβεις οταν σε κοιταξει με αγαπη) και να ξερεις οτι το παιδακι σου θα ειναι τρισευτηχισμενο που θα μεγαλωνει με εναν τετραποδο φιλο.

Θα συμφωνησω με ΠΕΖΗ απολυτα!!.Κι εχω εχω γατες αλλα μαζευουμε με την μικρη μου πια οτι βρουμε στο δρομο και το περιθαλτουμε.Η κορουλα μου εχει γινει ενα απιστευτα κοινωνικο παιδακι,ευγενικο και σεβεται τους γυρω της -ενηλικες και παιδακια.Μεσα απο τα ζωα εχει μαθει την συντροφικοτητα και τον σεβασμο!!!

tot oι γατες γενικα δεν πειραζουν τα μωρα ΠΟΤΕ!!!Παρολα αυτα για το νεογεννητο θα προσεξεις για λιγο καιρο τισ αντιδρασεις τους και δεν θα μενουν μονες μαζι τους..Δυσκολο αλλα θα συνηθησεις και σε λιγο καιρο-κανα χρονο- θα κοιλιουνται μαζι στο πατωμα (αυτο εχει πολυ πλακα)και δεν θα φοβασαι τιποτα.

Απομακρυνε τες απο το δωματιο πριν ερθει το μωρο για να μην το συνδιασουν με τον ερχομο του και νιωσουν ασχημα

Μην σε φρικαρουν οι φωνες τους.Ετσι καναν και οι δικες μου δυο βραδυα και το τριτο σιωπη,Εμαθαν

Εμείς έχουμε γατούλα και σκύλαρο ο οποίος είναι έξω στην αυλή.Η γάτα μου μια ζωή ήταν επιθετική με τους ξένους!!Μόνο εμένα αγαπούσε!!Μάλιστα στον μπαμπά μου και στον αδερφό μου,έκανε κανονική επίθεση μόλις τους έβλεπε!!Όταν έμεινα έγκυος,είχα κι εγώ παραπάνω νευράκια με την γατούλα και σκεφτόμουν πως θα τα καταφέρω με το μωρό και μια τόσο "κακιά" γάτα!!Τελικά έκανα το εξής,στα μέσα της εγκυμοσύνης μου την πήγα σε ένα δωματιάκι που έχουμε στον κήπο και έμεινε εκεί μέχρι να κλείσει ο μικρός δίμηνο!Μετά την έφερνα για κάποιες ώρες στο σπίτι και πήγαινα και τον μικρό εκεί που ζούσε η γάτα για να γνωριστούν!Η γάτα τον μύριζε και απλά τον αγνοούσε,τις τελευταίες μέρες πλησιάζουμε την γάτα και ο μικρός απλώνει τα χεράκια του,την χαϊδεύει,της τραβάει το τρίχωμα,την ουρά και η γάτα δεν μιλάει!!!:shock::shock::shock: Έχω ενθουσιαστεί!!!Ακόμα κι εμένα με χτυπάει (χωρίς νύχια) αν την πειράζω!!Μετά από αυτό θα συμφωνήσω απόλυτα με την gavramid το ότι τα ζωάκια δεν πειράζουν ποτέ τα μωράκια!!Αρκεί να μην αλλάξεις τελείως συμπεριφορά προς αυτά με τον ερχομό του μωρού!

n0tup2.png και θηλάζουμε!!!:D

06.02.2011 Ήρθες καρδιά μου...

Η γάτα τον μύριζε και απλά τον αγνοούσε,τις τελευταίες μέρες πλησιάζουμε την γάτα και ο μικρός απλώνει τα χεράκια του,την χαϊδεύει,της τραβάει το τρίχωμα,την ουρά και η γάτα δεν μιλάει!!!:shock::shock::shock: Έχω ενθουσιαστεί!!!Ακόμα κι εμένα με χτυπάει (χωρίς νύχια) αν την πειράζω!!Μετά από αυτό θα συμφωνήσω απόλυτα με την gavramid το ότι τα ζωάκια δεν πειράζουν ποτέ τα μωράκια!!Αρκεί να μην αλλάξεις τελείως συμπεριφορά προς αυτά με τον ερχομό του μωρού!

ΟΚ αυτο τελικα με τις γατες ΔΕΝ υπαρχει!!!Μια απ τις δικες μου φιλεναδα μας εχει ξεσκισει ολους στο γρατσουνισμα..Οχι απλα οταν την ενοχλουμε αλλα οταν την ακουμπαμε αν δεν εχει ορεξη μας τη χωνει!!!!!!Την Αλεξανδρα δεν την αγγιξε ποτε!!!!!Και η μικρη της εχει αλλαξει τα φωτα της κακομοιρας μεχρι να μαθει οτι δεν ειναι ψευτικη και ποναει!!!

Και αυτο επισης το κανουν ολες!!!Τα μυριζουν και τα αγνοουν!!!Μονο οταν μεγαλωσουν αρχιζουν και εχουν επαφες !!!

Ιωαννα λοιπον χαλαρωσε!!!ειμαστε πολλες με ζωακια και ολα οκ!!

Γειά σας,

μπορείτε επίσης να δείτε κι εδώ

Νεογεννητο και ζωα... τι κανουμε??

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

• 2 months later...

Καλημέρα σε όλους. Είμαι (μάλλον!) 4 εβδομάδων και εχω στο σπίτι ενα υπέροχο θηλυκό λαμπραντόρ, 2 ετών. Πιστεύετε ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα? Πλένω συνεχώς τα χέρια μου και δεν την αφήνω να με πλησιάζει στην κοιλιακή χώρα. Δεν πιστεύω να υπάρχει κάποιο ανάλογο πρόβλημα με το τοξόπλασμα ε,ε,ε????

Καταρχην το τοξοπλασμα εχει να κανει με τις γατες απο οτι γνωριζω.Εμενα παντως ο δικος μου (Rottweiler) πανω στην κοιλια μου κοιμοταν σε ολη την εγκυμοσυνη μου.Ποτε δεν μου απαγορευσε ο γιατρος μου να τον εχω μεσα στο σπιτι.

Το τοξόπλασμα εμφανίζει τρεις μολυσματικές μορφές και κύριος ξενιστής του είναι η γάτα. Μέσω της γάτας μπορεί να προσβάλλει τον άνθρωπο και άλλα ζώα (πουλιά, τρωκτικά, χοίρους, πρόβατα κ.ά.). Η γάτα μολύνεται με τη βρώση μολυσμένου κρέατος ή απορριμμάτων. Ο άνθρωπος μολύνεται με κατάποση κύστεων του παρασίτου από κόπρανα γάτας που έχουν βρεθεί στα χέρια του (σύνηθες για παιδιά) ή με τη βρώση ατελώς ψημένου χοιρινού κρέατος που περιέχει μολυσματικές κύστεις. Συνεπώς, κύρια πηγή μετάδοσης στον άνθρωπο στις αναπτυγμένες χώρες είναι τα κατοικίδια ζώα, κυρίως οι γάτες και τα οικιακά ποντίκια. Η γάτα πάντως και ορισμένα αιλουροειδή είναι τα μόνα ζώα στο εντερικό σύστημα των οποίων το παράσιτο ολοκληρώνει τον κύκλο ζωής του, με αποτέλεσμα την αποβολή των ωοκέστεών του με τα κόπρανα για διάστημα 10-20 ημερών.

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CE%BF%CE%BE%CE%BF%CF%80%CE%BB%CE%AC%CF%83%CE%BC%CF%89%CF%83%CE%B7

19Zup2.png

149138qob4e3htng.gif

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...