Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Recommended Posts

Εγω παντως ειμαι 6.5 μηνων, εχω γατα μεσα στο σπιτι( που δεν βγαινει ποτε εξω) και εξι- εφτα στον κηπο. ειμαι 35 και εχω γατες απο 4 χρονων και δεν εχω αντισωματα στο τοξοπλασμα. Το μονο που αλλαξε στην εγκυμοσυνη μου ειναι οτι δεν μαζευω εγω τα κακακια του γατου και οτι δεν χαιδευω τις γατες του κηπου. Δεν τεθηκε ποτε θεμα απομακρυνσης του γατου απο το σπιτι. παντως νομιζω οτι σκυλοι δεν αποβαλλουν το μικροβιο στα κακα τους. τις γατες δεν τις φοβαμαι. Τερμω τα λαχανικα και το κρεας.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 324
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κι εγώ έχω σκυλάκι, τον μπούμπη μου, εδώ και 8 χρόνια. Μην ανησυχείς καθόλου. Είναι σχεδόν απίθανο να κολλήσει ο σκύλος τοξόπλασμα. Χαιδευε το σκυλάκι σου΄, παίζε μαζί του και μην ακούς τα χαζά που λέει ο κάθε ανίδεος. Αν το σκυλάκι είναι εμβολιασμένο δεν διατρέχεις κανένα κίνδυνο, ούτε εσύ, ούε το μωρό σου. Άσε που τα σκυλιά βοηθάνε στην κοινωνικοποίηση των παιδιών!

2sCXp3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

εγώ έχω γάτα στο σπίτι κ δεν υπήρχε περίπτωση να την έδιωχνα όταν έμεινα έγκυος... είχα απίστευτη γκρίνια απο την πεθερά μου-δεν φαντάζεστε πόση,όοοχι δεν φαντάζεστε.... ήταν το μόνιμο θέμα συζήτησης.....τοξόπλασμα είχα περάσει παλιότερα σε μεγάλο βαθμό οπότε έχω ανοσία.....αλλά παρόλα αυτά η πεθερά συνεχίζει...κ συνεχίζει...κ συνεχίζει....κλπ... απλώς δεν της αλλάζω το χώμα-της γάτας, όχι της πεθερας :P-προσέχω...και εννοειται πως κοιμαται πάνω στο κρεβάτι μαζί μας, αγκαλίτσα!!!!

ntRCp3.png

Αφου εχεις περασει το τοξοπλασμα Helen....εισαι τυχερη!Αυτο που περνας εσυ με τη πεθερα σου, εγω το παιρναω με τη μητερα μου!!!:mad:.....ευτυχως η πεθερα μου εχει καμια ντουζινα σκυλους και γατες στο σπιτι και στην αυλη οποτε δεν εχουμε τετοιο προβλημα!!!!Το γνωριζω οτι δεν διατρεχω μεγαλο κινδυνο απο τα σκυλακια μου αλλα ειμαι λιγακι υπερβολικη και ανησυχω...βεβαια εσεις με καθησυχασατε μπορω να πω.......:D

Ομως ηθελα να σας ρωτησω τι θα κανετε οταν γεννηθει το αγγελακι σας??εγω προβληματιζομαι λιγακι, γιατι τα σκυλακια μου τα εχω σαν παιδακια μου, τα εχω καλομαθει και λιγακι και αναρωτιεμαι πως θα τα πανε με το μωρακι. Πρωτον η μια σκυλιτσα ειναι μεγαλη σε ηλικια και εχει "παραξενιες" (δε μπορω να φανταστω πως θα τα παει με ενα νεο μελος, το φοβαμαι λιγακι), ο αλλος ειναι μικρουλης, γλυκητατος, αλλα ατσουμπαλος, ακομα δεν εχει μαθει να μη δαγκωνει απο τη χαρα του!! Το αλλο που σκεφτομαι ειναι οτι μαδανε αρκετα και φοβαμαι λιγακι με τις τριχες......Εχω πελαγωσει............ειναι μεγαλο αγχος!!!!!!!!!!!Θα τους στοιχισει να τα βγαλω στην αυλη νομιζω για λιγο καιρο, μεχρι το μωρακι να μην ειναι τοοοοοσο ευαισθητο. (το μονο που με παρηγορει ειναι οτι θα ειναι κατακαλοκαιρο και δεν θα κρυωνουν αν το αποφασισω.. )

Αν θελετε πειτε μου εσεις πως το σκεφτεστε με τα ζωακια και το νεογεννητο???!!!!

Ευχαριστω εκ των πρωτερων............Βοηθαει πραγματικα να ξερω οτι υπαρχουν κι αλλοι σαν και εμενα!!!:D:D

Ifk7p3.png

*Marou*,με το καλό το μωράκι σου!!!Εγώ έχω μια γάτα και έναν σκύλαρο!!Το τι έχω ακούσει δεν λέγεται!!!Και δεν εχω αντισώματα από τοξόπλασμα!!Είναι πιο πιθανό να πάθεις τοξόπλασμα από μη καλά πλυμμένα λαχανικά και μη καλά ψημένο κρέας παρά από τα ζωάκια!!!Θα φροντίσεις να βάλεις περιορισμούς στα ζωάκια πριν γεννηθεί το μωρό!Δηλαδή εμείς αποφασίσαμε να μην αφήνουμε την γατούλα να μπαίνει στο υπνοδωμάτιο όπου θα έχουμε το μωρό μας και της το ξεκόψαμε πολύ καιρό πριν γεννηθεί κι έτσι δεν σύνδεσε το γεγονός αυτό με την άφηξη του παιδιού!Επίσης,πριν φέρουμε σε επαφή με το μωρό τα ζωάκια μας,πρώτα τους δίναμε να μυρίσουν φορεμένα ρουχαλάκια του μωρού για να συνηθίζουν την μυρωδιά!Και φυσικά να μην αλλάξετε την συμπεριφορά σας ώς προς τα ζωάκια με το που έρθει το μωράκι,αντιθέτως προσπαθήστε να κάνετε ευχάριστα πράγματα (χάδια,σνακς) όταν είναι το μωρό εκεί για να το συνδυάσουν με κάτι ευχάριστο!!Ελπίζω να βοήθησα!

n0tup2.png και θηλάζουμε!!!:D

06.02.2011 Ήρθες καρδιά μου...

Διαφημίσεις

*Marou*

αμα σου λεω εχουμε πλακα!...

κι εγω αφου θα ειναι καλοκαιρι σκοπευω να τα ξαμολησω τα καλομαθημενα μου στην αυλη αλλα το κακο ειναι οτι εξω συνεχεια γαυγιζουν και κανουν πολυ φασαρια.Για τις τριχες πονταρω στην ηλεκτρικη σκουπα και στην κουνουπιερα που θα την εχω περισσοτερο για τις τριχες παρα για τα κουνουπια...

Αναρρωτιεμαι ποια θα ειναι η αντιδραση τους την πρωτη μερα που θα φερω το μωρο σπιτι η οταν το θηλαζω...

Και πολυ φοβαμαι οτι η Κουκυ θα κατεβασει αμεσως γαλα και θα την βρω καμια μερα μεσα στην κουνια να θηλαζει το μωρο!...:P

ΣΤΕΛΛΙ

δηλ αν ησουν εσυ κτηνιατρος, δεν θα επρεπε καν να μεινεις εγκυος;χαχαχα!

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

χαχαχαχα μπουρμπουρ ωραια τα λες......να μας δω απο μια μερα τι θα κανουε τοτε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:shock::shock:

Το ιδιο ακριβως ισχυει και με τα δικα μου,η αυλη ειναι μια καλη λυση για λιγακι αλλα εκτως απο το γεγονος οτι θα γαυγιζουν ολη μερα (γαυγιζουν σε οοοοοτι κινηται), θα κλαινε και θα γρατζουνανε τη πορτα..... και αντε εμεις τοτε με τα μωρα στο ενα χερι, στο αλλο χερι αποστειρωτες, βυζι, παμπερς, τα ματια γαριδα απο την αυπνια και ολα τα παρελκομενα να εχουμε να νταντεψουμε και 2 σκυλακια!!!χαχαχαχαχαχα

:lol::lol::lol::lol::lol:

Αχ γελασα παλι.....πιστευω σε εμας παντως....νομιζω θα τη βρουμε την ακρη μας μωρε.....:?

Το πολυ πολυ αυτο που λες και εσυ annoula, να απομονωσουμε τα τετραποδα μας, να μην μπαινουν σε ολα τα δωματια του σπιτιου και η κουνουπιερα να κανει το θαυμα της!!!χαχα

Ifk7p3.png

Με το καλό τα μωράκια σας!

Ξεκινήστε απο τώρα ν' απομονώνετε τα δωμάτια που ΔΕΝ θέλετε να μπαίνουν μέσα τα σκυλάκια και προς Θεού μην τα βγάλετε έξω όταν έρθει το νεο μέλος! Είναι σα να καταδικάζετε την σχέση τους....είναι κρίμα και για τα ζωάκια! Αν τηρούνται οι βασικοί κανόνες υγιεινής, και με προσεκτικό σκούπισμα 1-2 φορές τη μέρα (ανάλογα και την εποχή) οι τρίχες δεν θα είναι τόσες! Στο κάτω κάτω, αν κι εγώ δεν τις χωνεύω με τίποτα, ειλικρινά δεν κάνουν κακό πουθενά, μόνο που αμα δεν τις θες σου σπάνε τα νεύρα....

Προσωπικά το μωρό δεν το άφησα στο πάτωμα παρά μόνο όταν ήταν εντελώς έτοιμο να περπατήσει ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο, γιατί όσο και να σκούπιζα πάλι κάτι έμενε...βέβαια εγώ είμαι σπαστικιά με την τρίχα...

Πάντως ειλικρινά μην το κάνετε αυτό, να τ' αφήσετε στην αυλή...ούτε για λίγο. Καλύτερα εξ' αρχής ο οργανισμός του παιδιού να προσαρμοστεί με τα ζώα, αλλιώς μπορεί κι αλλεργία να κάνει!

10/1/1998 Πρώτη φορά μαμά: Ο Ραφαήλ έρχεται στη ζωή μου!

TpqWp2.pngIgXop2.png

Ειναι κατι που με απασχολει τις τελευταιες μερες αρκετα.Δεν ξερω τι να κανω με το σκυλακι μου οταν γεννησω.Ειναι ακομα σχετικα μικρη και δεν εχει συνηθισει στην απουσια μου αφου ολη μερα ειμαστε μαζι.Μεχρι το φουρνο παω και μου λεει ο αντρας μου οτι με το που φευγω κλαιει ασταματητα.Το βασικο μου προβλημα ειναι που να την αφησω τις μερες που θα ειμαι στην κλινικη.Ο αντρας μου θα ειναι μαζι μου αρκετες ωρες τη μερα και δεν θελω να την αφησω μονη της.Εχετε καμια ιδεα?

lo5lp3.pngtumhp3.png

Ειναι κατι που με απασχολει τις τελευταιες μερες αρκετα.Δεν ξερω τι να κανω με το σκυλακι μου οταν γεννησω.Ειναι ακομα σχετικα μικρη και δεν εχει συνηθισει στην απουσια μου αφου ολη μερα ειμαστε μαζι.Μεχρι το φουρνο παω και μου λεει ο αντρας μου οτι με το που φευγω κλαιει ασταματητα.Το βασικο μου προβλημα ειναι που να την αφησω τις μερες που θα ειμαι στην κλινικη.Ο αντρας μου θα ειναι μαζι μου αρκετες ωρες τη μερα και δεν θελω να την αφησω μονη της.Εχετε καμια ιδεα?

Έχετε κοντά τους γονείς σας?Αν ναι και το αγαπάνε,μπορείς να πηγαίνεις μαζί με το σκυλάκι σπίτι τους για κάποιες ώρες για να συνηθίζει και να μην έχει πρόβλημα όταν λείψεις.

n0tup2.png και θηλάζουμε!!!:D

06.02.2011 Ήρθες καρδιά μου...

Διαφημίσεις

Έχετε κοντά τους γονείς σας?Αν ναι και το αγαπάνε,μπορείς να πηγαίνεις μαζί με το σκυλάκι σπίτι τους για κάποιες ώρες για να συνηθίζει και να μην έχει πρόβλημα όταν λείψεις.

Οχι δυστυχως.Μονο τα πεθερικα μου ειναι προθυμα.Και ειναι 5 ωρες μακρια.Για να φανταστεις θα τους παρω για να ερθουν οταν με πιασουν οι πονοι.Τρεχα γυρευε.Αλλα μου εδωσες ιδεα να βρω καμια φιλη να την αφησω αλλα καταλαβαινεις σιγα μη την προσεξουν. :(

lo5lp3.pngtumhp3.png

Ελενα αν εχεις καμια καλη φιλεναδα με ευαισθησιες πιστευω οτι μια χαρα θα ειναι το σκυλακι,επειδη εχει τυχει και εγω να το αφησω σε μια φιλη μου μια φορα γιατι δεν ειχα αλλη επιλογη, μια χαρα περασε, το ταιζε και του εδινε συνεχεια λιχουδιες για να ξεχαστει!!!!δε λεω οτι δεν θα της λειπεις, αλλα πιστευω 3-4 μερουλες θα το αντεξει..να το κανεις ομως απο τωρα σιγα σιγα να την πηγαινεις στην φιλη σου να την μαθαινει και να της δινει λιχουδιτσες!μην αγχωνεσαι, μια χαρα θα παει....οτι και να γινει παντως αυτες τις 3 μερουλες, οσο και να της λειπεις και να στεναχωριεται, μετα με το που θα σε δει θα το ξεχασει

Ifk7p3.png

εγω οτα πηγα να γεννησω η σκυλιτσα μου με περιμενε καθε βραδυ και κοιτουσε την πορτα......μου ειπε ο αντρας μου οτι με εψαχνε.....συμβιβαστηκε ομως!οταν γυρισα απο το μαιευτηριο ειχε ο αντρας μου το παιδι στο καθισματακι αυτοκινητου....μπηκα πρωτα εγω, τη χαιδεψα , την αγκαλιασα οσο μπορουσα γιατι ημουν και απο καισαρικη, και μετα μπηκε το μωρακι.....το αφησαμε κατω με το καθισματακι και την αφησαμε να το πλησιασει...το μυρισε και δεν την αποθαρυναμε.....τωρα, μετα απο 8,5 μηνες ειναι οι καλυτεροι φιλοι!!!!ερχεται το τρελοκομειο και βαζει τη μουριτσα της στο χερι του μικρου...τη χαιδευει αυτος και κακακα τα γελια!!!!

μη φοβαστε τα κατοικιδια σας!!!αν ειναι καθαρα και εμβολιασμενα το πιθανοτερο ειναι να προσφερουν μονο καλα στα μωρακια σας!!!πιστεψτε με , κρυβουν πολυ τρυφεροτητα μεσα τους και σας το λεω εγω που εχω μπιγκλ και ειναι σκετο τρελοκομειο!!!!!

IhCLp3.png

3Zdxp3.png

Ελενα αν εχεις καμια καλη φιλεναδα με ευαισθησιες πιστευω οτι μια χαρα θα ειναι το σκυλακι,επειδη εχει τυχει και εγω να το αφησω σε μια φιλη μου μια φορα γιατι δεν ειχα αλλη επιλογη, μια χαρα περασε, το ταιζε και του εδινε συνεχεια λιχουδιες για να ξεχαστει!!!!δε λεω οτι δεν θα της λειπεις, αλλα πιστευω 3-4 μερουλες θα το αντεξει..να το κανεις ομως απο τωρα σιγα σιγα να την πηγαινεις στην φιλη σου να την μαθαινει και να της δινει λιχουδιτσες!μην αγχωνεσαι, μια χαρα θα παει....οτι και να γινει παντως αυτες τις 3 μερουλες, οσο και να της λειπεις και να στεναχωριεται, μετα με το που θα σε δει θα το ξεχασει

Με βοηθησε αρκετα η ιδεα σου να την πηγαινω απο τωρα.Αρκει να ασχοληθει βεβαια.Εχουν και δουλειες καταλαβαινεις και εγω τα θελω οπως τα θελω.Εχω υποψιν μια φιλη που εχει ηδη 2 σκυλακια και λογικα θα το προσεχει αλλα ντρεπομαι να το πω.Ειναι που ειναι ακομα θεωρητικα κουταβακι. 7 μηνων για αυτο αγχωνομαι.Και δεν ειναι ανεξαρτητο σκυλακι.

lo5lp3.pngtumhp3.png

εγω οτα πηγα να γεννησω η σκυλιτσα μου με περιμενε καθε βραδυ και κοιτουσε την πορτα......μου ειπε ο αντρας μου οτι με εψαχνε.....συμβιβαστηκε ομως!οταν γυρισα απο το μαιευτηριο ειχε ο αντρας μου το παιδι στο καθισματακι αυτοκινητου....μπηκα πρωτα εγω, τη χαιδεψα , την αγκαλιασα οσο μπορουσα γιατι ημουν και απο καισαρικη, και μετα μπηκε το μωρακι.....το αφησαμε κατω με το καθισματακι και την αφησαμε να το πλησιασει...το μυρισε και δεν την αποθαρυναμε.....τωρα, μετα απο 8,5 μηνες ειναι οι καλυτεροι φιλοι!!!!ερχεται το τρελοκομειο και βαζει τη μουριτσα της στο χερι του μικρου...τη χαιδευει αυτος και κακακα τα γελια!!!!

μη φοβαστε τα κατοικιδια σας!!!αν ειναι καθαρα και εμβολιασμενα το πιθανοτερο ειναι να προσφερουν μονο καλα στα μωρακια σας!!!πιστεψτε με , κρυβουν πολυ τρυφεροτητα μεσα τους και σας το λεω εγω που εχω μπιγκλ και ειναι σκετο τρελοκομειο!!!!!

Το ιδιο μου λεει και ο αντρας μου να μην ανησυχω.Και οι πρωτες ωρες θα ναι οι πιο δυσκολες.Πολυ ομορφο αυτο που κανατε θα κανω και εγω το ιδιο.Ευτυχως το σκυλακι μου ειναι το πιο ακακο και παιχνιδιαρικο σκυλακι.Δεν ανησυχω αμα ζηλεψει.Οποιος ερχεται σπιτι και μενει τον καλοδεχεται παντα με χαρα.Ουτε εγω τα φοβαμαι μη μας κολλησουν τιποτα.Ειναι υγιεστατη και εμβολιασμενη.Και το κυριοτερο ειναι και θα ειναι η καλυτερη ψυχαγωγια για την ολη οικογενεια.Βλεπω ποσο καλο μου εχει κανει που την εχω απο την αρχη της εγκυμοσυνης.

lo5lp3.pngtumhp3.png

Διαφημίσεις

• 4 εβδομάδες μετά...

το μόνο που σκέφτομαι να κάνω για να μην μπαίνει η γάτα στο δωμάτιο της μικρής όταν γεννηθεί είναι να βάλω αυτά τα κάγκελα ασφαλείας στην πόρτα..το καλό είναι οτι η γάτα είναι πολύ χοντρούλα οπότε και να θέλει δεν χωράει να περάσει ανάμεσα απο τα καγκελάκια...και μια δυο τρεις θα την μαλώσουμε οπότε ελπίζω να μην μπαίνει μέσα στο δωμάτιο.το μόνο κακό είναι οι τρίχες όταν μαδάει κ όταν θα μπουσουλάει η μικρή, αλλά όλο και κάτι θα γίνει τότε....ας είναι καλά οι ηλεκτρικές σκούπες....

ntRCp3.png

• 2 months later...
Έχω παρόμοιο άγχος μιας κι έχω μόνιμα μες στο σπίτι 2 γάτες εδώ και 9 χρόνια.

Είναι αφεντικά στο σπίτι,κοιμούνται παντού και αν τους κλείσεις την πρόσβαση σε κάποιο χώρο γίνεται χαμός απ'τις φωνές τους.Πραγματικά έχω αρχίσει να αγχώνομαι.Δεν ξέρω πως θα αντιδράσουν όταν έρθει το μωρό.η θηλυκή ιδίως είναι πολύ παράξενη και ζηλιάρα.Να φύγουν απ'το σπίτι ούτε λόγος.Είναι μέλη της οικογένειας και τις λατρεύω.Αλλά πως θα τις εμποδίσω να πηδήξουν στην κούνια του μωρού ή να του τραβήξουν καμιά γρατζουνιά;Τους πρώτους μήνες δεν θα 'θελα να μπαίνουν καν στο δωμάτιό μου(για κανα τρίμηνο σκέφτομαι να έχω το μωρό δίπλα μου,στην κούνια) και το κακό είναι πως μέχρι τώρα κοιμούνται μαζί μου.Είμαι λίγο πελαγωμένη και οι κτηνίατροι δεν μου δίνουν ουσιαστική λύση.

γεια σου τοτ

θα ηθελα και εγω τη βοηθει σου

ελπιζω να το δεις το μυνημα και να με βοηθησεις

εχω και εγω γατα

και ολες αυτες τις αποριες που ειχες τις εχω εγω τωρα

ειμαι στην 9η εβδομαδα και ισως ειναι λιγο νωρις που τα σκεφτομαι

αλλα θελω να με βοηθησεις και για να αποφυγω και τις ενοχλιτικς ερωτησεις των μη-φιλοζωων και των κομπλεξικων με τις γατς και τις τριχες

βεβαια οταν μου λενε για τις τριχες ξερω τι να τους απαντησω , αλλα μετα αρχιζουν τις ερωτησεις για οταν ερθει το παιδι

και εγω θα εχω το μωρο τους πρωτους μηνες να κοιματε μαζι μας

και εμενα η γατα μου κοιματε στο κρεβατι μου

επεισης ξερει να ανοιγει και πορτες(πηδαει κρεμιεται στην πορτα και την ανοιγει)

δεν υπαρχει περιπτωση να τη διωξω απο το σπιτι

οποιος το κανει τοτε το ζωακι του δεν το εχει γιατι το αγαπαει απλα το εχει για να λεει οτι εχει ζωακι και να το παιζει φιλοζωος!

τελιακ τι εκανες εσυ με την κουνια του μωρου για να μην εχεουν προσβαση(γιατι προβλεπω η γατα μου να θελει να κοιματε μαζι με το μωρο)

και τι εκανες με το φοβο μην στο γρατζουνισει? να της ξεριζωσω τα νυχια με τιποτα ειναι πολυ βαρβαρο οποιοι το κανουν! (φανταζεστε εσας να σας ξεριζωσουμε τα νυχια)απλα της τα κοβω αλλα και αυτο δεν εχει το τελειο αποτελεσμα

ευχαριστω πολυ που ακουσες της φοβιες μου και περιμενω την απαντηση σου

να χαιρεσαι το μωρακι σου!

KkgRp2.png

byzDp2.png

Ιωαννα χαλαρωσε!!!Σε εχουν τρελανει οι ορμονες σου και ξεσπας στο καημενο το ζωακι..Ειμαι σιγουρη οτι το αγαπας και να εισαι σιγουρη οτι δεν υπαρχει κανενας απολυτως κινδυνοσ για το μωρο!!!!Οπως εχω πει και στην αρχη θα χρειαστει να προσεχεις μονο να γνωριστουν καλα και να μην ζηλεψει το αλλο σου "παιδακι" και μην στερεις κι απο αυταο τη στοργη σου..Θα σου κανει καλο στο μηνα που εισαι.Τα ζωα ειναι αγχολυτικα(δοκιμασε να το κρατησεις στην αγκαλια σου χωρις να μιλας και θα το καταλαβεις οταν σε κοιταξει με αγαπη) και να ξερεις οτι το παιδακι σου θα ειναι τρισευτηχισμενο που θα μεγαλωνει με εναν τετραποδο φιλο.

Θα συμφωνησω με ΠΕΖΗ απολυτα!!.Κι εχω εχω γατες αλλα μαζευουμε με την μικρη μου πια οτι βρουμε στο δρομο και το περιθαλτουμε.Η κορουλα μου εχει γινει ενα απιστευτα κοινωνικο παιδακι,ευγενικο και σεβεται τους γυρω της -ενηλικες και παιδακια.Μεσα απο τα ζωα εχει μαθει την συντροφικοτητα και τον σεβασμο!!!

tot oι γατες γενικα δεν πειραζουν τα μωρα ΠΟΤΕ!!!Παρολα αυτα για το νεογεννητο θα προσεξεις για λιγο καιρο τισ αντιδρασεις τους και δεν θα μενουν μονες μαζι τους..Δυσκολο αλλα θα συνηθησεις και σε λιγο καιρο-κανα χρονο- θα κοιλιουνται μαζι στο πατωμα (αυτο εχει πολυ πλακα)και δεν θα φοβασαι τιποτα.

Απομακρυνε τες απο το δωματιο πριν ερθει το μωρο για να μην το συνδιασουν με τον ερχομο του και νιωσουν ασχημα

Μην σε φρικαρουν οι φωνες τους.Ετσι καναν και οι δικες μου δυο βραδυα και το τριτο σιωπη,Εμαθαν

κατεγισμος ερωτησεων σημερα απο εμενα

"

Απομακρυνε τες απο το δωματιο πριν ερθει το μωρο για να μην το συνδιασουν με τον ερχομο του και νιωσουν ασχημα

Μην σε φρικαρουν οι φωνες τους.Ετσι καναν και οι δικες μου δυο βραδυα και το τριτο σιωπη,Εμαθαν"

και τι κανεις σε περιπτωση που η γατα ξυνει την πορτα ( μενουμε σε ενοικιο και δεν θελω να καταστρεψω την πορτα)

και αν δεν της ανοιξεις ξερει και πηδαει και ανοιγει μονη της, τι κανεις σε τετοια περιπτωση??

KkgRp2.png

byzDp2.png

didi θα σου πω την δικη μου εμπειρια. ο μικρος μου ειναι τωρα 50 ημερων. τις πρωτες μερες που ηρθαμε απο το μαιευτηριο δεν τον πολυαφηνα να μπαινει στο δωματιο μου ,που ηταν και ο μικρος γιατι φοβομουνα πως θα αντιδρασει. ο γατος μου εχει ενα θεμα με τις κλειστες πορτες, αν του κλεισεις ενα δωματιο θα κανει τα παντα για να μπει. στην αρχη λοιπον τον αφηνα να μπαινει οταν ημουν εγω εκει. το μονο που εκανα 2-3 φορες ηταν να τον μυρισει, για να δει τι ειναι. τωρα πια δεν του δινει καμια σημασια, τις πορτες τις εχω ανοιχτες και δεν παει ποτε στο δωματιο μου. μονο οταν ειμαστε ολοι εκει ερχεται και κοιμαται σε μια καρεκλα διπλα στο κρεββατι. στην κουνια του μικρου δεν εχει προσπαθησει ποτε να μπει.και μπορω να σου πω οτι τον φοβαται κιολας τον μικρο γιατι μια δυο φορες που καθοταν στον καναπε και τον εβαλα διπλα του , εφυγε αμεσως. μην αγχωνεσαι και μην βιαζεσαι. περιμενε να ερθει σπιτι το μικρο σου και θα βρειτε τις ισοροπιες σας. τωρα δεν θεωρω οτι στην αρχη κινδυνευει να γρατσουνισει το μωρο, γιατι δεν ειναι απειλη σε αυτη την φαση. οτν αρχισουν να περπατανε και να πειραζουν τα γατια θα δουμε. ελπιζω μεχρι τοτε να τα εχουν συνηθισει. τωρα για τις τριχες δεν ασχολουμε καθολου. εγω μεχρι τωρα πρεπει να εχω φαει απειρες και δεν επαθα τιποτα. ουτε ο μικρος μου θα παθει.

didi θα σου πω την δικη μου εμπειρια. ο μικρος μου ειναι τωρα 50 ημερων. τις πρωτες μερες που ηρθαμε απο το μαιευτηριο δεν τον πολυαφηνα να μπαινει στο δωματιο μου ,που ηταν και ο μικρος γιατι φοβομουνα πως θα αντιδρασει. ο γατος μου εχει ενα θεμα με τις κλειστες πορτες, αν του κλεισεις ενα δωματιο θα κανει τα παντα για να μπει. στην αρχη λοιπον τον αφηνα να μπαινει οταν ημουν εγω εκει. το μονο που εκανα 2-3 φορες ηταν να τον μυρισει, για να δει τι ειναι. τωρα πια δεν του δινει καμια σημασια, τις πορτες τις εχω ανοιχτες και δεν παει ποτε στο δωματιο μου. μονο οταν ειμαστε ολοι εκει ερχεται και κοιμαται σε μια καρεκλα διπλα στο κρεββατι. στην κουνια του μικρου δεν εχει προσπαθησει ποτε να μπει.και μπορω να σου πω οτι τον φοβαται κιολας τον μικρο γιατι μια δυο φορες που καθοταν στον καναπε και τον εβαλα διπλα του , εφυγε αμεσως. μην αγχωνεσαι και μην βιαζεσαι. περιμενε να ερθει σπιτι το μικρο σου και θα βρειτε τις ισοροπιες σας. τωρα δεν θεωρω οτι στην αρχη κινδυνευει να γρατσουνισει το μωρο, γιατι δεν ειναι απειλη σε αυτη την φαση. οτν αρχισουν να περπατανε και να πειραζουν τα γατια θα δουμε. ελπιζω μεχρι τοτε να τα εχουν συνηθισει. τωρα για τις τριχες δεν ασχολουμε καθολου. εγω μεχρι τωρα πρεπει να εχω φαει απειρες και δεν επαθα τιποτα. ουτε ο μικρος μου θα παθει.

σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση

καπως ετσι τα εχω σκεφτει κι εγω

"το μονο που εκανα 2-3 φορες ηταν να τον μυρισει, για να δει τι ειναι."

αυτο ειμαι 100% σιγουρη οτι θα γινει , μην κανει κανενα κιχχχχχ φοβαμαι (ξερεις το στιλ κομπρας που βγαζουν τον ηχο κιχχ και δειχνουν τα δοντια τους)

γιατι αν κανει κιχχχχ τοτε σημαινει οτι δεν του αρεσει και πολυ αυτο που βλεπει

(επειδη εχω μαζεψει πολλες φορες αδεσποτα νεογεννητα γατακια εχω δει αντιδρασεις του , τις περισσοτερες φορες ηταν αδιαφορος)

αλλα δεν ξερω

απο την αλλη αυτο να μπει στην κουνια να κοιμηθει μαζι με το μωρο το προβλεπω ενα 50-50

θα δειξει οταν ερθει η ωρα αυτη με το καλο!

οσο για τις τριχες ετσι κι αλλιως καθε μερα καθαριζα(τωρα τα κανει ο αντρας μου αλλα δν ειμαι ευχαριστημενη , αλλα δεν μιλαω κιολλας)

οποτε οταν με το καλο γεννησω ανηπομονω να ξαναγυρισω στο καθημερινο μου καθαρισμα και το καθαρο σπιτακι μου (μεχρι την αλλη μερα που θα πρεπει να ξανακαθαρισω)ευχομαι μονο να εχω τον χρονο οπως πριν

να σου ζησει το μωρακι σου και να το χαιρεσαι!!!!

KkgRp2.png

byzDp2.png

didi πως φαινεται οτι ειναι το πρωτο σου, και μενα το πρωτο μου ειναι. λοιπον τις πρωτες μερες το μονο που θα θες να κανεις ειναι να κοιμασαι και οχι να καθαριζεις, γιατι απο το ξενυχτι θα προσπαθεις να κοιμηθεις οποια στιγμη βρεις ελευθερη. και επισης ξεχνα τα σχεδια και τα προγραμματα, απο τοτε που θα γεννησεις αλλος θα φτιαχνει το προγραμμα, οχι εσυ. μην αγχωνεσαι ομως, θα συνηθισεις οπως και εγω. τωρα για το κιχχχ, σκεψου οτο ο δικος μου ορμαει σε ποια γατα του κηπου κανει το λαθος να βαλει ενα πατουσακι μεσα στο σπιτι και παρολαυτα με το μικρο δεν αντεδρασε ετσι. ε, καταλαβαινει οτι δεν ειναι γατα!!!!!!!με το καλο το μωρακι σου.και ολα θα πανε καλα με το πρωτο σου "παιδακι"εγω ετσι τον λεω τον γατο μου!!!!!!!!!

didi πως φαινεται οτι ειναι το πρωτο σου, και μενα το πρωτο μου ειναι. λοιπον τις πρωτες μερες το μονο που θα θες να κανεις ειναι να κοιμασαι και οχι να καθαριζεις, γιατι απο το ξενυχτι θα προσπαθεις να κοιμηθεις οποια στιγμη βρεις ελευθερη. και επισης ξεχνα τα σχεδια και τα προγραμματα, απο τοτε που θα γεννησεις αλλος θα φτιαχνει το προγραμμα, οχι εσυ. μην αγχωνεσαι ομως, θα συνηθισεις οπως και εγω. τωρα για το κιχχχ, σκεψου οτο ο δικος μου ορμαει σε ποια γατα του κηπου κανει το λαθος να βαλει ενα πατουσακι μεσα στο σπιτι και παρολαυτα με το μικρο δεν αντεδρασε ετσι. ε, καταλαβαινει οτι δεν ειναι γατα!!!!!!!με το καλο το μωρακι σου.και ολα θα πανε καλα με το πρωτο σου "παιδακι"εγω ετσι τον λεω τον γατο μου!!!!!!!!!

σε ευχαριστω πολυ για αλλη μια φορα!!!

εχω ακομη πολυ μελλον μπροστα μου, ειμαι ακομη στην 9η εβδομαδα και δεν εχω κλεισει ακομη το πρωτο τριμηνο οποτε εχω ακομη το αγχος...

σε 9 μερες ειναι ο επομενος υπερηχος

στο γιατρο εχω πει για τη γατα και ευτυχως δεν εχει κανενα προβλημα

εχω διαβασει ιστορια εδω στο φορουμ που ο γιατρος της της ειπε "η παιδια θα εχουμε ή ζωα , δεν γινεται και τα 2"

ευτυχως η κοπελα αλλαξε γιατρο!!

KkgRp2.png

byzDp2.png

Α! επισεις να ρωτησω και κατι αλλο

τωρα που ειμαι στο πωτο τριμηνο να μην τον ψεκασω με frontline?

ηθελε εχθες ο συζηγος να τον ψεκασει κι του ειπα καλυτερα ας περιμενουμε κανενα μηνα ακομη

ξεχασα να ρωτησω και τον γιατρο

KkgRp2.png

byzDp2.png

ρωτα καλυτερα τον κτηνιατρο. δεν ξερω να σου πω γιατι εγω του βαζω σπανια γιατι δεν βγαινει ποτε εξω ο δικος μου,και επισης εγω το απεφυγα στην εγκυμοσυνη, λογω χειμωνα.οσο για τους γυναικολογους που εχουν τετοιες αποψεις τι να πω.......

γεια σου τοτ

θα ηθελα και εγω τη βοηθει σου

ελπιζω να το δεις το μυνημα και να με βοηθησεις

εχω και εγω γατα

και ολες αυτες τις αποριες που ειχες τις εχω εγω τωρα

ειμαι στην 9η εβδομαδα και ισως ειναι λιγο νωρις που τα σκεφτομαι

αλλα θελω να με βοηθησεις και για να αποφυγω και τις ενοχλιτικς ερωτησεις των μη-φιλοζωων και των κομπλεξικων με τις γατς και τις τριχες

βεβαια οταν μου λενε για τις τριχες ξερω τι να τους απαντησω , αλλα μετα αρχιζουν τις ερωτησεις για οταν ερθει το παιδι

και εγω θα εχω το μωρο τους πρωτους μηνες να κοιματε μαζι μας

και εμενα η γατα μου κοιματε στο κρεβατι μου

επεισης ξερει να ανοιγει και πορτες(πηδαει κρεμιεται στην πορτα και την ανοιγει)

δεν υπαρχει περιπτωση να τη διωξω απο το σπιτι

οποιος το κανει τοτε το ζωακι του δεν το εχει γιατι το αγαπαει απλα το εχει για να λεει οτι εχει ζωακι και να το παιζει φιλοζωος!

τελιακ τι εκανες εσυ με την κουνια του μωρου για να μην εχεουν προσβαση(γιατι προβλεπω η γατα μου να θελει να κοιματε μαζι με το μωρο)

και τι εκανες με το φοβο μην στο γρατζουνισει? να της ξεριζωσω τα νυχια με τιποτα ειναι πολυ βαρβαρο οποιοι το κανουν! (φανταζεστε εσας να σας ξεριζωσουμε τα νυχια)απλα της τα κοβω αλλα και αυτο δεν εχει το τελειο αποτελεσμα

ευχαριστω πολυ που ακουσες της φοβιες μου και περιμενω την απαντηση σου

να χαιρεσαι το μωρακι σου!

Didi καλησπέρα.Με το καλό να δεχτείς το μωρό σου!Λοιπόν...η εξέλιξη είχε ως εξής.Όταν έστησα την κούνια της μικρής,πριν γεννηθεί,έβρισκα καθημερινά τις γάτες μέσα.Το τι φωνή και κυνηγητό έπεφτε δεν λέγεται.Η μάνα μου κατακόκκινη να λέει "να δω τι θα κάνεις με το παιδί που τα χεις σαν παιδιά σου" και άλλα τέτοια...Όταν όμως έφερα το παιδί στο σπίτι ο αρσενικός το αγνόησε εντελώς και η θηλυκή δεν έκανε καμιά προσπάθεια να μπει στην καλαθούνα.Έμοιαζε να τα τρομάζει το κλάμα του.Τον πρώτο μήνα έτρεχα πίσω από τις γάτες και έσερνα την καλαθούνα όπου ήμουν κι εγώ για να έχω τον νου μου.Ούτε μία φορά δεν προσπάθησαν να μπουν μέσα.Ουσιαστικά την αγνοούσαν και όταν πλησίαζαν ήταν μόνο για να την μυρίσουν για λίγα δευτερόλεπτα.άλλαξαν λίγο τα πράγματα όταν μετέφερα το παιδί στην κούνια.

Δυό-τρεις φορές με το που πήγα σε άλλο δωμάτιο και ξαναγύρισα βρήκα την γάτα να κοιμάται μέσα στα πόδια του κρεβατιού(όχι κοντά στο πρόσωπο του παιδιού).την έδιωξα όλες τις φορές και σταμάτησε να το κάνει.Η μάνα μου ήταν όλη μέρα με το σουίφερ να καθαρίζει το πάτωμα και καλά.πρέπει να σου πω όμως πως δεν τις έδιωξα από το κρεβάτι μου.Αυτό δεν το κατάφερα.Συνεχίσαμε να κοιμόμαστε κάποιες ώρες μαζί και απλά όταν έπαιρνα το μωρό στο κρεβάτι έφευγαν από μόνες τους,έστρωνα δικό του κατωσέντονο και το σκέπαζα με τα δικά του σκεπάσματα.Γενικά τον πρώτο καιρό (δυό μήνες περίπου)ήμουν τσιτωμένη.Τώρα είμαστε χύμα.Μωρά,γατιά και ενήλικες στο ίδιο κρεβάτι τσουλιόμαστε και καταπίνουμε τρίχες.Στην κούνια πάντως δεν μπαίνουν.

Αυτό που πρέπει να προσέξεις ιδιαίτερα είναι τα σκουληκάκια.Είναι το μόνο που μπορεί να μεταδώσει η γάτα στο παιδί.Γι αυτό συχνή αμπούλα αποπαρασίτωσης να είστε καλυμμένοι.Επιθετικότητα δεν έχουν δείξει σε καμία περίπτωση.Μια μικρή ζήλια ίσως που όμως εκδηλώνεται με το να ζητούν χάδια από την μπέμπα ώστε να μας τραβήξουν την προσοχή.Νύχια δεν τους έχω κόψει(μην δεις κουρτίνες και καναπέ...απλά μην τα δεις).Συνήθως δεν τις δίνουν πολύ σημασία πάντως.Την δικιά μας προσοχή ζητάνε περισσότερο.ϊδίως η γάτα που ουσιαστικά είναι το πρώτο μου παιδί. και επειδή τους τραβάει κάτι ξεγυρισμένες σφαλιάρες.Πριν λίγες μέρες είχε ένα παιχνίδι τηλέφωνο στο χέρι,βούτηξε και την γάτα στο άλλο που για κακή της τύχη είχε ξαπλώσει δίπλα της και τα τσούγκρισε μεταξύ τους.Η γάτα μου,η τζουλιέτα μου,ένα από τα πιο κακομαθημένα γατιά στον κόσμο,απλά την έγλυψε στο χέρι .Δεν το πίστευα.

Η μάνα μου παράτησε το σουίφερ και γελάει.Το φροντλάιν ας το βάλει ο σύζυγος και εσύ για δυό ωρίτσες ας μην την πιάσεις.Φαντάσου πως ήμουν αρνητική στο τοξόπλασμα και το τι άκουσα για να τις διώξω...και κάθε φορά απαντούσα τα ίδια.Εφόσον είμαι εγώ αρνητική που έχω φάει σκατό γάτας με το κουτάλι(αδέσποτης,φιλοξενούμενης και οικόσιτης)τότε το τοξόπλασμα δεν κολλάει από γάτες.Μούτζες εισέπρατα αλλά δεν βαριέσαι...

Πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά και για σένα.στο κάτω-κάτω μην ξεχνάς πως είναι πανέξυπνα ζώα με πολύ ισχυρό μητρικό ένστικτο.Ξέρουν πολύ καλά πως έχουν να κάνουν με μωρό.

NVVvp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...