Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ύπνος - προβλήματα με τον υπνο!!!!!

aggeliki

Recommended Posts

Καλημέρα !

Κορίτσια βοήθεια. Εχω απελπιστεί δεν ξέρω τι άλλο να κάνω.Διαβάζω περί ύπνου εδώ κ πόσο καιρό προσπαθώ να τα εφαρμόσω κ δεν έχω καταφέρει τίποτα, ακόμα ταλαιπωρούμαι. Ο μικρός είναι 6μ μόλις μπήκαμε στον 7ο],θηλάζω αποκλειστικά, δεν παίρνει πιπίλα δεν πίνει απο μπιμπερό,έχει ενοχλήσεις απο τα δόντια, ξυπνάει τη νύχτα ανά 1ώρα, τρώει ανα 2 ώρες, κοιμάται μόνο στο στήθος πλέον (μετά απο μία ίωση πριν μία εβδομάδα έγινε χειρότερη η κατάσταση ) . Το πρόβλημα μου είναι οτι δεν ξέρω πως να τον κοιμίσω το βράδυ ενώ νυστάζει απο τις 21:00 αρνείται να κοιμηθεί. Τι να κάνω με τους ημερήσιους ύπνους? Κοιμάται απο 2-4 ώρες την ημέρα, μισή ώρα μετά το δεκατιανό μετά το μεσημεριανό το απόγευμα κ προς βράδυ ( 20:00 με 22: 00 που εγώ νομίζω οτι θα κοιμηθεί μέχρι το πρωί αυτός ξυπνάει στο μισάωρο το πολύ 45 λεπτα)κ μετά θα κοιμηθεί στις 00:00 ή 01:00.

Ιωάννα καλησπέρα και να σου ζήσει ο μικρός σου!

Μπορείς να γράψεις το ημερήσιο πρόγραμμά σας ύπνων και γευμάτων, περιγράφοντας και τις ρουτίνες ύπνου (ημερήσιων και βραδυνού)?

Επίσης, όσον αφορά στα νυχτερινά γεύματα, σε πόσα από αυτά νιώθεις ότι όντως πεινάει και τρώει και σε πόσα απλά πιπιλίζει για να κοιμηθεί?

Έχεις άλλο παιδάκι?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Γεια σου Deena ευχαριστώ για το ενδιαφέρων.

Είναι το πρώτο μου.

Λοιπόν ο μικρός τρώει όπως είπα ανά 2ώρες στη 1,στις 3 ,5 ,7 ,9 ,11 ,13:00 ,15:00 , 17:00, 19:00 , 21:00 και μετά χάνω τη μπάλα γιατί απο τις 21:00 αρχίζει γκρινιάζει τρίβει μάτια αυτιά,χασμουριέται,νυστάζει κ επειδή κοιμάται μόνο στο στήθος του δίνω πριν την ώρα που είναι να φάει μήπως κοιμηθεί.

Στις 11 το πρωί φρουτόκρεμα ( μην φανταστείς οτι τρώει απο 3 κουταλιές έως 100ml ανάλογα) κ 19:00 ρυζάλευρο ή μπισκοτόκρεμα ( ίδια ποσότητα), αρχές Απρίλη θα ξεκινούσαμε σούπες μια μέρα έκανα γλυκοπατάτα σκέτη ( τη τσάκισε ) τη δεύτερη αρρώστησε δεν ήθελε ούτε στήθος.Εχθές αρχίσαμε πάλι με τις τροφές ( 3 κουταλιές έφαγε).

Τη νύχτα οι ώρες που πραγματικά τρώει είναι όπως σου είπα πιο πάνω 1,3,5 ενδιάμεσα πιπιλάει ή απλα με θέλει δίπλα του ή δεν ξέρω κ εγώ τι.

Ο ώρες ύπνου τη νύχτα είναι από τις 23:30 ή 00:30 το πολύ μέχρι τις 10 - 10:30 το πρωί Την ημέρα οι ώρες ποικίλουν γιατί τα γράφω κ καμία μέρα δεν είναι ίδια. Πάνω κάτω μπορώ να σου πω ότι κοιμάται μετά το δεκατιανό ( 11 με 1 εκεί μέσα δηλαδή απο 30' εως 1ώρα) το μεσημέρι (2 με 4 απο 30'-1ώρα) απόγευμα (5 με 7 το ίδιο) κ το βράδυ (8 με 10 οπού εκεί δεν τον αφήνω πάνω απο 30' γιατί θα κοιμηθεί μετά στις 2 τη νύχτα 'οπως έγινε εχθές που νόμιζα οτι στις 22:00 θα πήγαινε για ύπνο σερεί όλη τη νύχτα αυτός κοιμήθηκε 40' κ ήταν duracell μεχρι τις 2.

Γεια σου Deena ευχαριστώ για το ενδιαφέρων.

Είναι το πρώτο μου.

Λοιπόν ο μικρός τρώει όπως είπα ανά 2ώρες στη 1,στις 3 ,5 ,7 ,9 ,11 ,13:00 ,15:00 , 17:00, 19:00 , 21:00 και μετά χάνω τη μπάλα γιατί απο τις 21:00 αρχίζει γκρινιάζει τρίβει μάτια αυτιά,χασμουριέται,νυστάζει κ επειδή κοιμάται μόνο στο στήθος του δίνω πριν την ώρα που είναι να φάει μήπως κοιμηθεί.

Στις 11 το πρωί φρουτόκρεμα ( μην φανταστείς οτι τρώει απο 3 κουταλιές έως 100ml ανάλογα) κ 19:00 ρυζάλευρο ή μπισκοτόκρεμα ( ίδια ποσότητα), αρχές Απρίλη θα ξεκινούσαμε σούπες μια μέρα έκανα γλυκοπατάτα σκέτη ( τη τσάκισε ) τη δεύτερη αρρώστησε δεν ήθελε ούτε στήθος.Εχθές αρχίσαμε πάλι με τις τροφές ( 3 κουταλιές έφαγε).

Τη νύχτα οι ώρες που πραγματικά τρώει είναι όπως σου είπα πιο πάνω 1,3,5 ενδιάμεσα πιπιλάει ή απλα με θέλει δίπλα του ή δεν ξέρω κ εγώ τι.

Ο ώρες ύπνου τη νύχτα είναι από τις 23:30 ή 00:30 το πολύ μέχρι τις 10 - 10:30 το πρωί Την ημέρα οι ώρες ποικίλουν γιατί τα γράφω κ καμία μέρα δεν είναι ίδια. Πάνω κάτω μπορώ να σου πω ότι κοιμάται μετά το δεκατιανό ( 11 με 1 εκεί μέσα δηλαδή απο 30' εως 1ώρα) το μεσημέρι (2 με 4 απο 30'-1ώρα) απόγευμα (5 με 7 το ίδιο) κ το βράδυ (8 με 10 οπού εκεί δεν τον αφήνω πάνω απο 30' γιατί θα κοιμηθεί μετά στις 2 τη νύχτα 'οπως έγινε εχθές που νόμιζα οτι στις 22:00 θα πήγαινε για ύπνο σερεί όλη τη νύχτα αυτός κοιμήθηκε 40' κ ήταν duracell μεχρι τις 2.

Ιωάννα καλησπέρα και πάλι.

Ας αρχίσουμε από τα θετικά : Οι ημερήσιοι ύπνοι είναι καλοί, με εξαίρεση τον τελευταίο (αυτόν μετά τις 20.00). Εκείνη η ώρα είναι αυτή που το παιδί θα πρέπει να μπει πια σε διαδικασία βραδυνού ύπνου, θα επανέλθω σε αυτό παρακάτω. Οι υπόλοιποι 3 ύπνοι είναι οι φυσιολογικοί και αναμενόμενοι στην ηλικία των 6 μηνών. Το επιθυμητό είναι οι 2 πρώτοι να είναι μεγαλύτεροι σε διάρκεια από τον τελευταίο, να φτάνουν δηλαδή τουλάχιστον την 1 ώρα. Ο τελευταίος (λεγόμενος και cat nap!!!!) ακόμα και 30' να είναι καλά είναι, καθώς βασική αποστολή του είναι απλά να δίνει λίγη δύναμη στο μωρό ενόψει βραδυνής ρουτίνας ύπνου (μπάνιο κ.λπ.), έτσι ώστε να αποτρέπεται η υπερένταση. Θέλουν λίγη ρύθμιση οι ώρες καθώς από ό,τι βλέπω "παίζουν" αρκετά (λες π.χ. ότι ο πρώτος ύπνος γίνεται κάποια στιγμή μεταξύ 11.00 και 13.00), αυτό θα το καταφέρεις έχοντας στο νου σου ότι σε αυτή την ηλικία, συνήθως τα μωρά μπορούν να μείνουν ξύπνια για 2-2,5 ώρες περίπου. Με αυτό στο μυαλό σου βρες τις ώρες που θα πρέπει να κοιμάται το παιδί και προσάρμοσε τα γεύματα στους ύπνους και όχι τους ύπνους στα γεύματα, είναι ένα "λάθος" που κάνουμε όλες οι πρωτομαμάδες!

Χοντρικά εγώ θα έβλεπα ένα πρόγραμμα περίπου έτσι :

Πρωινό ξύπνημα στις 9.00 (θα το πετύχεις φέρνοντας την ώρα του βραδυνού ύπνου νωρίτερα)

Πρώτος ύπνος περίπου στις 11.00-11.30

Δεύτερος ύπνος περίπου στις 14.00 - 14.30

Τρίτος ύπνος περίπου στις 17.00 - 17.30

Έναρξη βραδυνής ρουτίνας ύπνου περίπου στις 20.00 με στόχο το παιδί να κοιμάται κατά τις 21.00.

Όπως βλέπεις σε αυτό που προτείνω οι ημερήσιοι ύπνοι είναι πάνω-κάτω αυτοί που κάνετε και τώρα, η μεγάλη διαφορά εντοπίζεται βεβαίως στον βραδυνό ύπνο, ο οποίος προφανώς είναι και το μεγαλύτερό σου πρόβλημα. Πριν περάσω σε αυτό, να επισημάνω επίσης ότι για να μεγαλώσεις την διάρκεια των ημερήσιων ύπνων, πρέπει ίσως να αναθεωρήσεις το μέρος που κοιμάται το παιδί. Που κοιμάται κατά την διάρκεια της ημέρας? Αν είναι σε χώρο κοινό με σένα, είναι δύσκολο να μείνει κοιμισμένο για πολλή ώρα λόγω θορύβου, φωτός κ.λπ. Αν δεν θες να τον αφήνεις στην κούνια του, πρέπει να επιστρατεύσεις white noise και συσκότιση για να κοιμάται παραπάνω. Αυτό έκανα στον γιο μου - 1ο παιδί - καθώς από τον φόβο μου δεν διανοούμουν σε μικρή ηλικία να τον αφήσω στο δωμάτιό του την ημέρα. Μόνο έτσι άρχισε να κοιμάται περισσότερο την ημέρα, αλλιώς ξυπνούσε στο μισάωρο. Στην κόρη μου τώρα (3,5 μηνών) δεν υπήρχε η πολυτέλεια της συσκότισης και των λευκών ήχων στο σαλόνι και όταν επιτέλους το πήρα απόφαση να την βάλω στο δωμάτιό της, μόνο τότε κοιμήθηκε.

Ας πάμε και στον βραδυνό ύπνο : δεν περιγράφεις με ποιον τρόπο κοιμάται το παιδί (είτε το βράδυ είτε την ημέρα), εικάζω ότι πάντα κοιμάται στο στήθος. Επειδή γράφεις ότι διαβάζεις περί ύπνου, πιθανόν να έχεις πέσει πάνω στην έννοια sleep associations. Πρόκεται για τα πράγματα που κάθε άνθρωπος συσχετίζει με τον ύπνο του και τον βοηθούν να κοιμηθεί. Στον ύπνο των μωρών, τα sleep associations παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο γιατί και τα μωρά από μια ηλικία και πέρα (εκεί γύρω στους 4 μήνες) αρχίζουν και κοιμούνται περισσότερο ως ενήλικες, δηλαδή ο ύπνος τους εναλλάσσεται από βαθύ σε ελαφρύ κ.λπ. Κατά την εναλλαγή αυτή το μωρό ξυπνάει (όπως και οι ενήλικες μόνο που εμείς δεν το καταλαβαίνουμε πια) και για να ξανακοιμηθεί θέλει επανάληψη των συνθηκών υπό τις οποίες αποκοιμήθηκε αρχικά. Αν οι συνθήκες αυτές είναι ίδιες ή μπορούν να "αναπαραχθούν" χωρίς εξωτερική παρέμβαση (π.χ. αρκουδάκι, λευκός ήχος) έχει καλώς, κατά κανόνα το παιδί θα ξανακοιμηθεί χωρίς ο γονιός να καταλάβει ότι ξύπνησε, όταν όμως η απαιτούμενη συνθήκη απαιτεί παρουσία γονέα (βλ. στήθος, αγκαλιά, γάλα, κούνημα κ.λπ.) εκεί αρχίζει ο κύκλος των πολλών ξυπνημάτων, καθώς οι κύκλοι ύπνου των μωρών είναι σύντομοι και εναλλάσσονται πολλές φορές στην διάρκεια της νύχτας.

Στην περίπτωσή σου λοιπόν, προφανώς το παιδί χρειάζεται πάντα στήθος για να ξανακοιμηθει γιατί έτσι κοιμάται στην αρχή της νύχτας. Εκεί είναι η ρίζα του προβλήματός σου. Χρησιμοποιώ την λέξη πρόβλημα γιατί καταλαβαίνω ότι δεν είσαι ευχαριστημένη με την τωρινή κατάσταση. Για να την αλλάξεις χρειάζεται να μάθει το μωρό να κοιμάται με την λιγότερη δυνατή βοήθεια από εσένα και οπωσδήποτε χωρίς στήθος. Όταν το καταφέρεις αυτό, τα βραδυνά ξυπνήματα θα μειωθούν, θα μείνουν μόνο αυτά τα οποία οφείλονται σε πείνα και ίσως είναι και λιγότερα από αυτά που νομίζεις. Τώρα θα μου πεις, πώς θα κάνεις αποσύνδεση του στήθους? Για να γίνει αυτό χρειάζεται εκπαίδευση στον ύπνο κι αυτό γιατί προφανώς δεν θέλεις να περιμένει να το κόψει το παιδί από μόνο του. Θα γίνει κάποια στιγμή ακόμα κι αν δεν κάνεις τίποτα αλλά προφανώς δεν θα έγραφες εδώ αν ήσουν διατεθειμένη να περιμένεις.

Η ηλικία του μωρού σου είναι καλή για εκπαίδευση, καθώς δεν είναι πολύ μεγάλο και δεν μπορεί να σηκωθεί όρθιο, συγχρόνως δε, δεν έχουν προλάβει να εγκατασταθούν ισχυρά κάποιες συνήθειες. Θα έχεις διαβάσει για πολλές μεθόδους, πριν σου προτείνω κάτι, το βασικό ερώτημα είναι πώς αισθάνεσαι απέναντι στην πιθανή εφαρμογή μιας μεθόδου που περιέχει κλάμα. Ανάλογα με την απάντησή σου, θα επιλέξεις και την ανάλογη μέθοδο.

Πριν την εφαρμογή οποιασδήποτε μεθόδου, από αύριο κιόλας κάνε το εξής : φτιάξε μια ρουτίνα βραδυνού ύπνου που θα ξεκινά κάθε βράδυ την ίδια ώρα (νωρίς, γύρω στις 20.00 ή και νωρίτερα), θα περιλαμβάνει πάντα τα ίδια βήματα με την ίδια ακριβώς σειρά και κυρίως θα περιέχει και κάποια εξωτερικά στοιχεία που θα διατηρηθούν και όταν αρχίσεις την προσπάθεια της εκπαιδευσης. Για παράδειγμα, δώσε ένα νάνι ή ένα αρκουδάκι στο μωρό (κράτα το ανάμεσά σας όταν τρώει και μετά βάλε το στην κούνια του), πάρε ένα παιχνιδάκι που παίζει μουσική και βάλε το να παίζει όση ώρα θηλάζεις το μωρό, βάλε έναν λευκό ήχο στο δωμάτιο (υπάρχουν συσκευές ειδικές, αλλά και εφαρμογές στα κινητά ή σε ταμπλέτες) και κατά τα άλλα συνέχισε προς το παρόν να τον κοιμίζεις στο στήθος. Η λογική είναι αρχικά να συνδυάσει και κάτι άλλο με τον ύπνο εκτός από το στήθος και την αγκαλιά σου, κάτι όμως που θα μείνει δίπλα του και στη συνέχεια της νύχτας. Πρόσεχε (για να μην απογοητευθείς χωρίς λόγο) στόχος σου προς το παρόν δεν είναι να κοιμηθεί μόνος του αγκαλιά με το αρκουδάκι, αλλά :

α) να πάρει το μήνυμα ότι στις 20.00 όταν π.χ. η μαμά με κάνει μπάνιο, μου δίνει το αρκουδάκι και βάζει αυτή τη μουσική, είναι ώρα για ύπνο

β) να δεχθεί τα εξωτερικά στοιχεία ως κομμάτια του βραδυνού του ύπνου, ώστε στο μέλλον να μάθει να στηρίζεται αποκλειστικά σε αυτά για να αποκοιμηθεί (δεν ξέρω αν βγάζω νόημα, αν όχι πες το μου γιατί έχω και τα δυο παιδιά άρρωστα και η μέρα μου ήταν δύσκολη:oops::oops::oops:).

Ως προς την ώρα του βραδυνού ύπνου, ο μόνος τρόπος να έρθει νωρίτερα είναι να την φέρεις εσύ νωρίτερα μέσω της ρουτίνας. Όσο αντιμετωπίζεις τον ύπνο που κάνει το μωρό στις 20.00 ως ημερήσιο ύπνο, έτσι θα τον αντιμετωπίζει και το ίδιο το παιδί. Μπάνιο πότε κάνει το παιδί, πριν από αυτό τον ύπνο ή μετά? Που κοιμάται κατά τον ύπνο αυτό, στο δωμάτιό του ή σε άλλο χώρο? Που το θηλάζεις?

Σε ζάλισα μάλλον και σε παραφόρτωσα, όποια επεξήγηση θέλεις, εννοείται με ρωτάς, ειδικός δεν είμαι αλλά το θέμα του ύπνου το έχω ψάξει αρκετά. Το βασικότερο είναι να σκεφθείς την στάση σου απέναντι στο δίλημμα "κλάμα ή όχι", από αυτό θα εξαρτηθεί και ποια μέθοδος σου ταιριάζει και μπορεί να σε βοηθήσει.

Υ.Γ. Με μια επιφύλαξη επειδή δεν είμαι θηλάζουσα, οι θηλασμοί που κάνεις μου φαίνονται πάρα πολλοί για αυτή την ηλικία. Ο μόνος λόγος που το επισημαίνω είναι γιατί πιστεύω ότι μπορεί αρκετούς από αυτούς να τους κάνεις όχι γιατί το παιδί πεινάει, αλλά στην προσπάθειά σου να το ηρεμήσεις/κοιμίσεις, οπότε έτσι ενισχύεται ακόμα περισσότερο η συσχέτιση στήθους με ύπνο.

Deena ναʼσαι καλά για το χρόνο σου .

Προσπαθώ εδώ κ 4 μέρες να σου απαντήσω κ δεν μπορώ( είμαι στα πεθερικά μου λόγω Πάσχα,δεν υπάρχει internet κ μπαίνω από το κινητό του άντρα μου.3 φορές το έγραψα το μήνυμα φαντάσου). Με το μωρό ακόμα παιδεύομαι,συνεχίζει να είναι άρρωστο.

Λοιπόν από πού να ξεκινήσω :) ? Ήξερα ότι ο τελευταίος ύπνος μου έκανε τη ζημιά απλά δεν ήξερα αν έπρεπε να τον ξυπνάω πιο νωρίς το ή να μετατοπίσω τους άλλους ύπνους. Το πρόγραμμα σου είναι πολύ καλό πιστεύω ότι θα το πετύχω ο μόνος μου φόβος είναι τα πολλά γέυματα.

Που κοιμάται κατά την διάρκεια της ημέρας? Κυρίως σαλόνι, το έκανα αυτό γιατί το μωρό με τους κολικούς ( πολύ κλάμα) κοιμόταν 5 ώρες το 24ώρο διακεκομμένα κ δεν είχε μάθει να ξεχωρίζει τη μέρα (κοιμόταν) από τη νύχτα ( κόβαμε βόλτες σε όλο το σπίτι).Επίσης το έκανα γιατί ήθελα να μάθει να κοιμάται κ με φασαρία. Κ στο δωμάτιό του τον βάζω, γενικά δεν έχω κάτι σταθερό.

Ας πάμε και στον βραδυνό ύπνο : δεν περιγράφεις με ποιον τρόπο κοιμάται το παιδί (είτε το βράδυ είτε την ημέρα). Παλιά κοιμόταν μόνο στην αγκαλιά σσσσσς κ απορροφητήρα μέρα νύχτα. Τώρα όπως τα λες ΜΟΝΟ στήθος. Τον θηλάζω στο δωμάτιό του,δεν τον παίρνει ο ύπνος αρχίζει γκρινιάζει, τον βγάζω στο σαλόνι παίζει μουσική ( Mozart baby music,lullaby for babies στην τηλεόραση ) σταματάει, μετά από λίγο γκρίνια νύστας (η οποία έχει αρχίσει από τις 20:00), τον θηλάζω εκεί δεν κοιμάται αρχίζω αγκαλιά σσσσς απορροφητήρα, γκρίνια, ξαναζητάει στήθος κ τον πάω στο δωμάτιό του στην καλύτερη θα κοιμηθεί στη χειρότερη ξανά από την αρχή. Δραματική κατάσταση κάθε βράδυ 3-4 ώρες αυτό το πράγμα ,κ τη νύχτα να πηγαινοέρχομαι ανα 1ώρα κρεβατοκάμαρα παιδικό

Θα έχεις διαβάσει για πολλές μεθόδους, πριν σου προτείνω κάτι, το βασικό ερώτημα είναι πώς αισθάνεσαι απέναντι στην πιθανή εφαρμογή μιας μεθόδου που περιέχει κλάμα: Όχι άλλο κλάμα, γενικά δεν μπορώ το κλάμα κ ειδικά μετά τους κολικούς.

Μπάνιο πότε κάνει το παιδί, πριν από αυτό τον ύπνο ή μετά? Που κοιμάται κατά τον ύπνο αυτό, στο δωμάτιό του ή σε άλλο χώρο? Που το θηλάζεις?

Όλα αυτά που μου γράφεις περί ρουτίνας τα εφάρμοζα, απλά με τους κολικούς 3 μήνες δεν γινόταν να έχω παρʼ όλο που προσπαθούσα. Τον 4ο μήνα ηρεμήσαμε, συνέχισα τη ρουτίνα με τη μουσικούλα με το αρκουδάκι με το μπανάκι που λες αλλά τίποτα κ δεν μπορώ να θυμηθώ που έκανα το λάθος μου. Μήπως την ξεκινούσα αργα τη ρουτίνα 9-10 ? Μετά το μπάνιο όταν τον θήλαζα χτυπιόταν σαν το χταπόδι, είχε τέτοια ενέργεια λες κ ήπιε Red Bull κ όχι γάλα. Τώρα τον κάνω το μεσημέρι. Στις 20:00 τον θηλάζω ξαπλωμένη στο κρεβάτι του στο δωμάτιο του όπου κ ξεκινάει το γλέντι που σου περιγράφω πιο πάνω. Εδώ κ 1 μήνα κοιμάται στο δωμάτιό του

Οι θηλασμοί που κάνω κ μένα μου φαίνονται πολύ. Προσπάθησα να τον καθυστερήσω κάθε γεύμα κάθε φορά από 5ʼ ή 10ʼ ώστε να φτάσω στο 3ώρο το μωρό έκλαιγε δεν άντεξα πάνω από 3 μέρες. Κ το κυριότερο σταμάτησε να κοιμάται στην αγκαλιά κ δεν είχα άλλο τρόπο, ο ίδιος μου έδειξε ότι με αυτό μπορεί να κοιμηθεί κ την πάτησα.Κάνω χωρίς υπερβολή 15 γεύματα.

Πόσο καιρό περίπου θα μου πάρει για τη ρουτίνα κ τα εξωτερικά στοιχεία?

Ιωάννα σου γράφω για να σου πω οτι υπάρχουν ομοιοπαθούσες. Στο μονο που δεν συμφωνώ ειναι στην προσπάθεια σου να παρατεινεις τα γεύματα του μωρού. 3 ωρο ειναι πάρα πολυ και ακομα και με ξενο καποια μωρα δεν αντέχουν. Εχω προσέξει ενα κοριτσάκι που στις 2,5 ωρες πεινουσε τι να εκανα να του ελεγε περίμενε να κλείσεις 3 δεν γινοταν. Καο εγω θηλάζω και κανουμε πολλα πολλα γεύματα. Εμενα στο θεμα του ύπνου ειναι δραματική η καταςταςη. Δοκιμασα τα πάντα απορρόφητηρα, να θηλαζω ενώ περπατάω, στο καρότσι πανω κατω κοιμηθηκε δυο φορες συνέχισα για 20 λεπτα να κουναω μολις σταματούσα ξυπνουςε. Πια εχω πειστεί ειναι στο παιδι οτι και να κανουμε εμείς. Η μαμά μου λεει ο αδερφός μου οτι ηταν πολυ δύσκολος στον υπνο του και συνεχίζει και τωρα που ειναι 28 χρόνων κοιμαται 6 ωρες την ημερα γιατι θεωρεί χάσιμο χρόνου τον υπνο. Εγω αν δεν έκλεινα 9ωρο δεν σηκωνομουν. Να φανταστείς τωρα ο δικός μου νύσταζε απο τις 10:30 μια θελει στηθος μια δεβ θελει τον έβγαλα βόλτα βλανταξε τον εβαλα στο μαρσίπο σταμάτησε και τελικά κοιμηθηκε μολις τωρα στο στηθος. Πιπιλα δεν έδινα κ πριν λιγο καιρο που εδωςα δεν τη θελει ειναι 4ηνων κ 10 ημερων. Το βραδυ κοιμομαστε μαζι γιατι μου ειναι πιο εύκολο στο θηλασμο δεν ξυπνάω καθόλου αλλα και γιατι αν τον σηκώσω απο το κρεβάτι θεωρεί οτι τερμα δεν κοιμομαστε αλλο. Εκανα δυο φορες αυτο το λαθος για να μην ξυπνήσω τον άντρα μου και τελικά ξενυχτήσαμε 3 ωρες. Υπομονη εγω νομιζω μονη αυτο χρειαζόμαστε.

Διαφημίσεις

Ιωάννα καλημέρα και χρόνια πολλά!

Ήξερα ότι ο τελευταίος ύπνος μου έκανε τη ζημιά απλά δεν ήξερα αν έπρεπε να τον ξυπνάω πιο νωρίς το ή να μετατοπίσω τους άλλους ύπνους. Το πρόγραμμα σου είναι πολύ καλό πιστεύω ότι θα το πετύχω ο μόνος μου φόβος είναι τα πολλά γέυματα.

Η γνώμη μου είναι ότι τον ύπνο αυτό πρέπει να τον κόψεις τελείως ή μάλλον να τον μετατρέψεις σε βραδυνό ύπνο. Αν ρυθμίσεις τους ύπνους, τα γεύματα θα ακολουθήσουν. Να ξέρεις ότι ένα παιδί που δεν κοιμάται καλά και είναι συνεχώς στην τσίτα και κουρασμένο δεν τρώει και καλά. Το ρυζάλευρο καλό είναι να το δίνεις νωρίτερα, κατά τις 17.30 μετά τον τελευταίο ύπνο.

Κυρίως σαλόνι, το έκανα αυτό γιατί το μωρό με τους κολικούς ( πολύ κλάμα) κοιμόταν 5 ώρες το 24ώρο διακεκομμένα κ δεν είχε μάθει να ξεχωρίζει τη μέρα (κοιμόταν) από τη νύχτα ( κόβαμε βόλτες σε όλο το σπίτι).Επίσης το έκανα γιατί ήθελα να μάθει να κοιμάται κ με φασαρία. Κ στο δωμάτιό του τον βάζω, γενικά δεν έχω κάτι σταθερό.

Καλός ύπνος με φασαρία και φως δεν γίνεται!!! Δεν ξέρω γιατί γενικώς επικρατεί η άποψη ότι τα μωρά πρέπει να κοιμούνται με φασαρία, δεδομένου μάλιστα ότι η περίοδος που κάνουν πολλούς ύπνους είναι πολυ μικρή και από τους 12-15 μήνες και μετά μένει μόνον ο μεσημεριανός ύπνος. Κι εγώ πήγα να την πατήσω έτσι στον γιο μου, μετά είδα ότι δεν κοιμόταν με τίποτα, οπότε έκλεισα φώτα και παντζούρια, άναψα απορροφητήρα και το παιδί ηρέμησε και κοιμήθηκε. Μακάρι να τον είχα βάλει και αυτόν εξαρχής στην κούνια του για τους ημερήσιους ύπνους όπως έκανα στην κόρη μου. Επίσης, κλειδί για τον διαχωρισμό μέρας - νύχτας είναι να μένει το παιδί ξύπνιο κατά την διάρκεια της ημέρας κάποιες μίνιμουμ ώρες υπό φυσικό φως και μέσα στον χώρο της καθημερινής δραστηριότητας του σπιτιού, όχι να κοιμάται με θόρυβο και φασαρία. Εν ολίγοις, ακόμα και το παιδί που κοιμάται στην κούνια του την ημέρα, αν ο γονιός έχει το νου του να μην το αφήνει να κοιμάται πάνω από 2 ώρες την φορά και αν φροντίζει να το κρατάει λίγο ξύπνιο μετά το φαγητό και να το φέρνει σε επαφή με φως και τους θορύβους της ημέρας, μια χαρά θα διαχωρίσει την ημέρα από τη νύχτα. Δεν σου τα λέω επικριτικά, όλες τα ίδια λάθη κάναμε στην αρχή, συνήθως επειδή κάποιος άλλος φωτεινός παντογνώστης μας τα είπε (γκούχου, γκούχου....γιαγιάδες, θείες, συνυφάδες, κουνιάδες κ.λπ.:):):)). Θα σου πρότεινα να τον κοιμίζεις στην κούνια του, μπορείς όμως και στο σαλόνι, αρκεί να εξασφαλίζεις ησυχία, χαμηλό φωτισμό και -ιδανικά - επίπεδη επιφάνεια ύπνου (π.χ. παρκοκρέβατο). Εντάξει, μπορείς και στο ρηλάξ ή σε καρότσι, ΑΝ το παιδί μπορεί να μείνει εκεί κοιμισμένο για αρκετή ώρα. Γενικώς όμως ο χρόνος ύπνου επιμηκύνεται και ο ύπνος είναι πιο εποικοδομητικός αν το παιδί είναι σε επίπεδη επιφάνεια.

Παλιά κοιμόταν μόνο στην αγκαλιά σσσσσς κ απορροφητήρα μέρα νύχτα. Τώρα όπως τα λες ΜΟΝΟ στήθος. Τον θηλάζω στο δωμάτιό του,δεν τον παίρνει ο ύπνος αρχίζει γκρινιάζει, τον βγάζω στο σαλόνι παίζει μουσική ( Mozart baby music,lullaby for babies στην τηλεόραση ) σταματάει, μετά από λίγο γκρίνια νύστας (η οποία έχει αρχίσει από τις 20:00), τον θηλάζω εκεί δεν κοιμάται αρχίζω αγκαλιά σσσσς απορροφητήρα, γκρίνια, ξαναζητάει στήθος κ τον πάω στο δωμάτιό του στην καλύτερη θα κοιμηθεί στη χειρότερη ξανά από την αρχή. Δραματική κατάσταση κάθε βράδυ 3-4 ώρες αυτό το πράγμα ,κ τη νύχτα να πηγαινοέρχομαι ανα 1ώρα κρεβατοκάμαρα παιδικό

Ο γιος σου μου θυμίζει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ την κόρη μου (4 μηνών). Μέχρι να γίνει 2 μηνών είχαμε ακριβώς το ίδιο θέμα, απλά όπου στήθος για σας, βάλε αγκαλιά και κούνημα για εμάς!!!! Δεν γλάρωνε με τίποτα εκτός αν την κουνούσαμε στην αγκαλιά και έτσι και κάναμε να την αφήσουμε κάτω ή έστω να σταματήσουμε το κούνημα τιναζόταν! Έκανα κι εγώ πολλά δρομολόγια δωμάτιο - απορροφητήρα, είναι και δυόροφο το σπίτι και με είχαν φάει οι σκάλες. Τελικά το θέμα λύθηκε όταν αντιλήφθηκα τρία πράγματα :

α) Της άρχιζα την βραδυνή ρουτίνα αργά (μετά τις 21.00). Εκείνη την ώρα ήταν ήδη πολυ κουρασμένη και στην τσίτα.

β) Δεν κοιμόταν αρκετά την ημέρα, οπότε το βράδυ ήταν ακόμα περισσότερο κουρασμένη και στην τσίτα.

γ) Το παιδί ήθελε να κοιμηθεί, άλλα με τα περα δώθε, τα νανουρίσματα, τα κουνήματα κ.λπ. δεν κατάφερνα να την βοηθήσω, την τσίτωνα και και την κούραζα περισσότερο.

Κοινώς, όσο κι αν ακούγεται περίεργο, το παιδί δεν μπορούσε να κοιμηθεί γιατί ήταν εξαντλημένο!!!! Πιστεύω ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει και με εσάς. Έτσι, νομίζω ότι πρέπει να δώσεις έμφαση να βελτιώσεις τους ημερήσιους ύπνους και να του αρχίζεις την βραδυνή ρουτίνα νωρίτερα, κατά τις 20.00 μη σου πω 19.30! Σκέψου το και αλλιώς....και 2 -3 ώρες να σου πάρει πάλι, άλλο να ξεμπερδέψεις στις 22.30 και άλλο μετά τα μεσάνυχτα (επιχείρημα του άντρα μου!!!!).

Θα έχεις διαβάσει για πολλές μεθόδους, πριν σου προτείνω κάτι, το βασικό ερώτημα είναι πώς αισθάνεσαι απέναντι στην πιθανή εφαρμογή μιας μεθόδου που περιέχει κλάμα: Όχι άλλο κλάμα, γενικά δεν μπορώ το κλάμα κ ειδικά μετά τους κολικούς.

Αν είσαι ιδεολογικά αντίθετη με την ιδέα να αφήσεις το παιδί να κλάψει για να κοιμηθεί, το δέχομαι και το σέβομαι και έχω να σου προτείνω εναλλακτική. Εάν πάντως νιώθεις ότι είναι απλά θέμα αντοχής δικής σου (κοινώς αν εύχεσαι να το άντεχες!) μπορεί το παιδί να σε εκπλήξει και να ανταποκριθεί πολύ καλύτερα από ό,τι περιμένεις. Η δικιά μου έχει κλάψει μάξιμουμ 10', ποτέ περισσότερο! Καμία σύγκριση με τις 2-3 ώρες κλάματος που έκανε προηγουμένως στην προσπάθειά της να αποκοιμηθεί.

Αν θες να αποφύγεις το κλάμα, θα έλεγα να δοκιμάσεις το λεγόμενο pick up / put down. Κοινώς, θηλάζεις το παιδί, δεν το αφήνεις να αποκοιμηθεί στο στήθος και όταν έχει φάει το βάζεις στην κούνια ξύπνιο και κάθεσαι δίπλα του. Μόλις κλάψει το σηκώνεις αγκαλιά και το ηρεμείς. Μόλις ηρεμήσει το ξαπλώνεις πάλι. Μόλις ξανακλάψει πάλι το ίδιο. Προσοχή να μην κοιμηθεί στην αγκαλιά, το παίρνεις μόνο για να το ηρεμήσεις. Μπορείς σταδιακά να αυξάνεις λίγο τον χρόνο που περιμένεις μέχρι να το πάρεις αγκαλιά και να προσπαθείς να το ηρεμείς χωρίς να το σηκώσεις. Στόχος τελικός είναι να αποκοιμηθεί μέσα στην κούνια, ακόμα κι αν πάρει 2 ώρες (θέλει πολλή υπομονή αλλά με συνέπεια και επιμονή θα έχεις αποτελέσματα). Εναλλακτικά, το θηλάζεις και μετά ξαπλώνετε μαζί στο δωμάτιό του (σε ένα στρώμα στο πάτωμα ή πολυθρόνα-κρεβάτι ή κάτι παρόμοιο) και το κοιμίζεις εκεί με χάδια, τραγούδια, αγκαλιά με το αρκουδάκι κ.λπ., χωρίς στήθος. Μετά το μεταφέρεις στην κούνια και εύχεσαι να μην ξυπνήσει. Προσωπικά προτιμώ την πρώτη λύση γιατί οδηγεί στον τελικό σκοπό που είναι να κοιμάται μόνος του στην κούνια.

Τον 4ο μήνα ηρεμήσαμε, συνέχισα τη ρουτίνα με τη μουσικούλα με το αρκουδάκι με το μπανάκι που λες αλλά τίποτα κ δεν μπορώ να θυμηθώ που έκανα το λάθος μου. Μήπως την ξεκινούσα αργα τη ρουτίνα 9-10 ? Μετά το μπάνιο όταν τον θήλαζα χτυπιόταν σαν το χταπόδι, είχε τέτοια ενέργεια λες κ ήπιε Red Bull κ όχι γάλα. Τώρα τον κάνω το μεσημέρι. Στις 20:00 τον θηλάζω ξαπλωμένη στο κρεβάτι του στο δωμάτιο του όπου κ ξεκινάει το γλέντι που σου περιγράφω πιο πάνω. Εδώ κ 1 μήνα κοιμάται στο δωμάτιό του

Τον 4ο μήνα είναι η πρώτη κρίση ύπνου, δεν έκανες κανένα λάθος, μην το σκέφτεσαι έτσι. Νομίζω ότι όντως στις 9 ή στις 10 ήταν ήδη πολύ αργά, ο μικρός είχε εξαντληθεί και για αυτό δεν μπορούσε και να ηρεμήσει ούτε στο στήθος. Δεν είναι απαραίτητο να είναι το μπάνιο μέρος της ρουτίνας βραδυνού ύπνου, νομίζω όμως ότι λειτουργεί ως καλό διαχωριστικό χρονικό σημείο μεταξύ του "τώρα είναι μέρα και είμαι ξύπνιος" και του "τώρα είναι ώρα για ύπνο". Θα δοκίμαζα να επαναφέρω το μπάνιο το βράδυ, νωρίς όμως, κατά τις 19.00 - 19.30 ώστε μέχρι τις 20.00 να έχει αρχίσει να τρώει. Το βασικότερο είναι να σταματήσεις τα πέρα δώθε στο σαλόνι, τα τραγούδια στην τηλεόραση κ.λπ. Νομίζω ότι μπερδεύουν το παιδί, η ρουτίνα καλό είναι να είναι συγκεκριμένη. Αν νομίζεις ότι η μουσική το βοηθάει, βρες έναν τρόπο να έχετε μουσική στο δωμάτιο και για το white noise το ίδιο. Να είσαι ήρεμη, ψύχραιμη και αποφασισμένη ότι από το δωμάτιο δεν βγαίνεις αν δεν κοιμηθεί το παιδί. Οι πρώτες νύχτες θα είναι δύσκολες και θα νομίζεις ότι δεν πετυχαίνεις τίποτα, εκεί είναι που πρέπει να μην πτοηθείς και γυρίσεις στα παλιά. Για να παιρνεις κουράγιο να σκέφτεσαι ότι του μαθαίνεις κάτι που θα του είναι χρήσιμο σε όλη την υπόλοιπη ζωή του : καλές συνήθειες ύπνου!

Οι θηλασμοί που κάνω κ μένα μου φαίνονται πολύ. Προσπάθησα να τον καθυστερήσω κάθε γεύμα κάθε φορά από 5ʼ ή 10ʼ ώστε να φτάσω στο 3ώρο το μωρό έκλαιγε δεν άντεξα πάνω από 3 μέρες. Κ το κυριότερο σταμάτησε να κοιμάται στην αγκαλιά κ δεν είχα άλλο τρόπο, ο ίδιος μου έδειξε ότι με αυτό μπορεί να κοιμηθεί κ την πάτησα.Κάνω χωρίς υπερβολή 15 γεύματα.

Πόσο καιρό περίπου θα μου πάρει για τη ρουτίνα κ τα εξωτερικά στοιχεία?

Από αυτά που λες η ίδια, αποδεικνύεται ότι το παιδί δεν χρειάζεται όλους αυτούς τους θηλασμούς γιατί πεινάει, αλλά τους περισσότερους από αυτούς για να κοιμηθεί. Έτσι, όταν καταφέρετε να κοιμάται χωρίς στήθος, λογικά θα μειωθούν και οι θηλασμοί.

Το χτίσιμο της ρουτίνας και την εισαγωγή των εξωτερικών στοιχείων άρχισέ τα αμέσως κιόλας και όταν το παιδί αναρρώσει πλήρως, ξεκίνα σιγά-σιγά την εκπαίδευση. Αν ρωτάς πόσο θα σου πάρει συνολικά για το επιθυμητό αποτέλεσμα, κανείς δεν ξέρει ακριβώς, το πιο σημαντικό είναι να είσαι επίμονη και συνεπής στην μέθοδο που θα αποφασίσεις να ακολουθήσεις, αλλά και να έχεις ρεαλιστικές προσδοκίες. Δεν θα λύσεις το πρόβλημα σε μια εβδομάδα λογικά, θα έχεις όμως σίγουρα κάποια πρόοδο σε λίγες μέρες, μετά μπορεί να υπάρξουν πισωγυρίσματα ή τα πράγματα να φαίνονται ότι πηγαίνουν πολύ άσχημα πριν αρχίσουν να καλυτερεύουν.

Να μπαίνεις να γράφεις εδώ όταν νομίζεις ότι δεν τα καταφέρνεις να σου δίνουμε κουράγιο!!!! Όλες υπήρξαμε άυπνες!!!

Κορίτσια καλησπέρα και χρόνια πολλά!

Παρακολουθώ παντα τα θέματα υπνου των μωρων ουσα "καμμένη"!

Θελω να σας γράψω την ως τώρα εμπειρία μου μηπως βοηθήσω τις μανούλες που κουράζονται..

Όσα λέει η Deena ειναι ακριβώς έτσι! Μακάρι κι εμεις να τα είχαμε κανει ολα αυτα νωρίτερα και να είχαμε απαλλαγεί απο τόση ταλαιπωρία. Μεχρι τους 13 μήνες για να κοιμηθούν τα μωρα (εχω διδυμα) κάναμε τα παντα! Αγκαλιές κουνήματα πέρα δώθε ύπνο συχνά στο κρεβάτι μας. Μεχρι που δεν άντεξα άλλο καθώς οτι κάναμε δεν έφτανε και κατέληγα να νανουριζω 2 και 3 ώρες. Μια ωραια μέρα λοιπόν πηρα επιτέλους την απόφαση να ακολουθήσω τη συγκεκριμένη ρουτίνα υπνου και να κοιμούνται μονο στις κουνιες τους και μεχρι να κοιμηθούν να ειμαι εγω ή ο πατέρας τους δίπλα τους να τα παρηγορουμε. Δεν περίμενα ποτε οτι θα τα καταφέρουμε! Και όμως. Ο γιος μου που ειναι γενικά αρκετά εύκολο παιδι προσαρμόστηκε σε 3 μερες. Στην κόρη μου που δεν ειναι καθόλου εύκολη πηρε παραπάνω. Ειναι πολυ ευαίσθητη με τον ύπνο της και δύσκολα αν ξυπνησει ξανακοιμαται. Εχουν περάσει 4 μήνες σχεδόν απο τότε που αποφασίσαμε τη συγκεκριμένη τακτική και ομολογώ οτι εχει κανει μεγάλη πρόοδο. Οχι δεν κοιμάται μόνη της ούτε αν ξυπνηςει κοιμάται εύκολα (μπορει να στριφογυρίζει και μια ωρα) όμως εχει μπει σε προγραμμα ξέρει ποια ειναι τα όρια της και το παλεύουμε παρέα. Δεν εχω όμως λυγίσει ούτε στιγμη και ακολουθώ πιστά το ιδιο προγραμμα τις ίδιες ώρες ακόμη και τα ίδια λόγια οταν την παρηγορώ. Δεν μπορούσα να αφήσω τα μωρα να κλαίνε και να κάνω μια αυστηρή μέθοδο που δεν μας ταίριαζε (ειναι και στο ιδιο δωμάτιο) κι αυτο σίγουρα μου πηρε παραπάνω χρόνο μεχρι να το πάρει απόφαση αλλα δεν με πειράζει. Αρκεί που πλέον ολοι ξεκουραζόμαστε και δεν ειναι κάθε βραδυ μαρτύριο.

Σορυ για το μεγάλο ποστ θελω να τονίσω πως με αποφασιστικότητα ολα γίνονται! Σίγουρα ειναι και στο παιδι (οπως εξάλλου το έζησα και το ζω με την κόρη μου και τον γιο μου) αλλα με περισσότερο κόπο και υπομονή τα καταφέρνουν και τα πιο δύσκολα μωράκια!!!

OTSwp2.png

B6DFp2.png

Κορίτσια καλησπέρα και χρόνια πολλά!

Παρακολουθώ παντα τα θέματα υπνου των μωρων ουσα "καμμένη"!

Θελω να σας γράψω την ως τώρα εμπειρία μου μηπως βοηθήσω τις μανούλες που κουράζονται..

Όσα λέει η Deena ειναι ακριβώς έτσι! Μακάρι κι εμεις να τα είχαμε κανει ολα αυτα νωρίτερα και να είχαμε απαλλαγεί απο τόση ταλαιπωρία. Μεχρι τους 13 μήνες για να κοιμηθούν τα μωρα (εχω διδυμα) κάναμε τα παντα! Αγκαλιές κουνήματα πέρα δώθε ύπνο συχνά στο κρεβάτι μας. Μεχρι που δεν άντεξα άλλο καθώς οτι κάναμε δεν έφτανε και κατέληγα να νανουριζω 2 και 3 ώρες. Μια ωραια μέρα λοιπόν πηρα επιτέλους την απόφαση να ακολουθήσω τη συγκεκριμένη ρουτίνα υπνου και να κοιμούνται μονο στις κουνιες τους και μεχρι να κοιμηθούν να ειμαι εγω ή ο πατέρας τους δίπλα τους να τα παρηγορουμε. Δεν περίμενα ποτε οτι θα τα καταφέρουμε! Και όμως. Ο γιος μου που ειναι γενικά αρκετά εύκολο παιδι προσαρμόστηκε σε 3 μερες. Στην κόρη μου που δεν ειναι καθόλου εύκολη πηρε παραπάνω. Ειναι πολυ ευαίσθητη με τον ύπνο της και δύσκολα αν ξυπνησει ξανακοιμαται. Εχουν περάσει 4 μήνες σχεδόν απο τότε που αποφασίσαμε τη συγκεκριμένη τακτική και ομολογώ οτι εχει κανει μεγάλη πρόοδο. Οχι δεν κοιμάται μόνη της ούτε αν ξυπνηςει κοιμάται εύκολα (μπορει να στριφογυρίζει και μια ωρα) όμως εχει μπει σε προγραμμα ξέρει ποια ειναι τα όρια της και το παλεύουμε παρέα. Δεν εχω όμως λυγίσει ούτε στιγμη και ακολουθώ πιστά το ιδιο προγραμμα τις ίδιες ώρες ακόμη και τα ίδια λόγια οταν την παρηγορώ. Δεν μπορούσα να αφήσω τα μωρα να κλαίνε και να κάνω μια αυστηρή μέθοδο που δεν μας ταίριαζε (ειναι και στο ιδιο δωμάτιο) κι αυτο σίγουρα μου πηρε παραπάνω χρόνο μεχρι να το πάρει απόφαση αλλα δεν με πειράζει. Αρκεί που πλέον ολοι ξεκουραζόμαστε και δεν ειναι κάθε βραδυ μαρτύριο.

Σορυ για το μεγάλο ποστ θελω να τονίσω πως με αποφασιστικότητα ολα γίνονται! Σίγουρα ειναι και στο παιδι (οπως εξάλλου το έζησα και το ζω με την κόρη μου και τον γιο μου) αλλα με περισσότερο κόπο και υπομονή τα καταφέρνουν και τα πιο δύσκολα μωράκια!!!

Μπράβο Mariliw!!!! Είχα δει και τα μηνυματα σου στο άλλο θέμα που περιέγραφες το πρόβλημα σας αλλα ηταν η περίοδος που είχα την μικρή μου νεογέννητη και δεν είχα προλάβει να σου γράψω κάτι! Ευτυχώς είδα οτι σου απάντησε το Koalaki! Και πάλι συγχαρητήρια και να σου ζήσουν τα μωρα σου!

Ευχαριστώ πολυ Deena μου! Ναι μου ειχε απαντήσει οντως τότε το κοαλακι αλλα νόμιζα πως δεν μπορούν αυτα να εφαρμοστούν στα δικα μου μωρα. Και τώρα έγραψα για να πω στις κοπέλες οτι αυτα που τους λες δεν ειναι θεωρία αλλα γίνονται και εχουν κι αποτέλεσμα!

Να σου ζήσουν κι εσένα τα παιδάκια σου ευχομαι! Πως παει με τον ύπνο της η μικρη;

OTSwp2.png

B6DFp2.png

Ευχαριστώ πολυ Deena μου! Ναι μου ειχε απαντήσει οντως τότε το κοαλακι αλλα νόμιζα πως δεν μπορούν αυτα να εφαρμοστούν στα δικα μου μωρα. Και τώρα έγραψα για να πω στις κοπέλες οτι αυτα που τους λες δεν ειναι θεωρία αλλα γίνονται και εχουν κι αποτέλεσμα!

Να σου ζήσουν κι εσένα τα παιδάκια σου ευχομαι! Πως παει με τον ύπνο της η μικρη;

Μην το ματιάσω το κοριτσάκι μου, τα πάει μια χαρά!!! Μέχρι τους 2 μήνες η κατάσταση ήταν δραματική, ό,τι κι αν κάναμε δεν κοιμόταν το βράδυ, παρά μόνο μετά από 2-3 ώρες νανουρίσματα, κουνήματα κ.λπ., ξυπνούσε πολυ συχνά τη νύχτα, κοιμόταν ελάχιστα την ημέρα κ.λπ. Στους 2 μήνες άρχισα να προσπαθώ να περιορίσω το κοίμισμα στο ελάχιστο και να την αφήσω μόνη της στην κούνια (όχι στο δωμάτιο) να κοιμηθεί, σε λίγες μέρες είχε αποτέλεσμα, βέβαια εγώ την άφησα και να κλάψει και λίγο, δεν έσπευδα δηλαδή να την παρηγορήσω αμέσως. Το κλάμα της βέβαια αυτό δεν ήταν τίποτα μπροστά στις ώρες κλάματος που έριχνε για να κοιμηθεί πριν!

Τώρα πια αποκοιμιέται μόνη της μέρα νύχτα, τα ξυπνήματα τη νύχτα από 5-6+ έγιναν αμέσως 2, στους 3 μήνες άρχισε να ξυπνάει μόνο μια φορά για φαγητό και χτες ήταν η πρώτη νύχτα που κοιμήθηκε σερί από τις 20.00 μέχρι τις 6.30 το πρωί! Σε 5 μέρες γίνεται 4 μηνών!

Διαφημίσεις

καλημερα κοριτσια! χαιρομαι που τα καταφερατε με τα θεματα υπνου!

Ο μικρός μου ειναι 15 μηνων. Κοιμαται στο κρεβατι μας κατα τις 9 και μετα τον μεταφερω στο παρκοκρεβατο διπλα μας. κατα τις 12-1 ξυπναει για γαλα και αν τον ξαναβαλω στο παρκο δεν κοιμαται. Πρεπει πρωτα να περιμενω να τον παρει ο υπνος και να τον ξαναβαλω. Μετα ξαναξυπναει στις 4-5 για γαλα και μετα κατα τις 7μιση-8 για πρωι!!!!! Καταλαβαινετε οτι απο την κουραση και τη νυστα μου (εργαζομαι κιολας) καταληγω να τον αφηνω στο κρεβατι μαζι μας ως το πρωι.... Τι να κανω να τον παω στην κουνια του στο δωματιο του;;; Φανταζεστε;;; Ολη νυχτα θα πηγαινοερχομαι...Καμια συμβουλή;;;; Έχει τυχει σε καμια μανουλα;;;

Deena μπράβο σας κι εσάς! Μια χαρά εξελίσσεται η μικρη σου. Τελικά η εμπειρία της μανούλας παντα μετράει στο δεύτερο παιδάκι της!! Να σου ζήσει!

Stavrou σε καταλαβαίνω αλλα δε νομιζω οτι η κατάσταση μπορει να φτιάξει απο μόνη της. Οι οδηγίες που βοήθησαν εμας ειναι αυτές ακριβώς που περιγράφει η Deena παρακάτω. Απόφαση χρειάζεται και πίστεψε με η κούραση για να μπει σε σειρά το μωρακι σου ειναι πολυ μικρότερη απο αυτήν που τραβάς τώρα! Εντωμεταξύ πολλα γεύματα δεν του κανεις; Λογικά τρώει και φαγάκι κανονικά ε; Πεινάει οντως ή το "χρησιμοποιείτε" για να αποκοιμηθεί;

OTSwp2.png

B6DFp2.png

καλημερα κοριτσια! χαιρομαι που τα καταφερατε με τα θεματα υπνου!

Ο μικρός μου ειναι 15 μηνων. Κοιμαται στο κρεβατι μας κατα τις 9 και μετα τον μεταφερω στο παρκοκρεβατο διπλα μας. κατα τις 12-1 ξυπναει για γαλα και αν τον ξαναβαλω στο παρκο δεν κοιμαται. Πρεπει πρωτα να περιμενω να τον παρει ο υπνος και να τον ξαναβαλω. Μετα ξαναξυπναει στις 4-5 για γαλα και μετα κατα τις 7μιση-8 για πρωι!!!!! Καταλαβαινετε οτι απο την κουραση και τη νυστα μου (εργαζομαι κιολας) καταληγω να τον αφηνω στο κρεβατι μαζι μας ως το πρωι.... Τι να κανω να τον παω στην κουνια του στο δωματιο του;;; Φανταζεστε;;; Ολη νυχτα θα πηγαινοερχομαι...Καμια συμβουλή;;;; Έχει τυχει σε καμια μανουλα;;;

Stavrou! νομίζω ότι την λύση στο πρόβλημα μάλλον την έχεις ψιλιαστεί κι εσύ από την συμπεριφορά του μικρού : πρέπει να αποκοιμιέται στο παρκοκρέβατο και όχι στο κρεβάτι σας. Μόλις θα καταφέρεις να κοιμάται στο παρκοκρέβατο χωρίς πρόβλημα, η μεταφορά στην κούνια στο δωμάτιό του θα είναι εύκολη.

Πρέπει όντως - όπως λέει και η Mariliw - μια μέρα να το πάρεις απόφαση ότι δεν θα τον κοιμίσεις στο κρεβάτι, αλλά στο παρκοκρέβατο, έστω κι αν σου πάρει 2 ώρες!!! Ξάπλωσε αν θες δίπλα του στο κρεβάτι να σε βλέπει, κάνε ότι κοιμάσαι, τραγούδα του κ.λπ. αλλά ΜΗΝ ΤΟΝ ΠΑΡΕΙΣ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ!!!! Επειδή είναι και μεγάλος, λέγε του συνεχώς (συνεχώς όμως) όταν θα γκρινιάζει "Είναι ώρα για ύπνο", "Τώρα κοιμόμαστε", "Βάλε το κεφαλάκι κάτω και κοιμήσου" και άλλα τέτοια. Ετοιμάσου για αντίδραση κι εκεί είναι που πρέπει να φανείς δυνατή.

Εγώ άρχισα να το κάνω στον γιο μου σε λίγο μεγαλύτερη ηλικία από τον δικό σου αν θυμάμαι καλά. Μέχρι τότε τον κοίμιζα σε ένα μονό κρεβάτι που έχουμε στο δωμάτιό του (εγώ ξαπλωμένη δίπλα του) και μετά τον μετέφερα στην κούνια. Έπαιρνε κάθε βράδυ πάνω από 1 ώρα και μια νύχτα είπα "Αυτό ήταν, δεν αντέχω άλλο, από αύριο στην κούνια". Από την ημέρα που το αποφάσισα, δεν τον κοίμισα ποτέ ξανά στο κρεβάτι. Πρόοδο είδα αμέσως αλλά είχα διάφορα πισωγυρίσματα και τελικά τα καταφέραμε οριστικά σε ηλικία 18 μηνών. Όταν λέω τα καταφέραμε, εννοώ ότι φτάσαμε σε σημείο να τον αφήνω, να του δίνω φιλάκι, να λέω καληνύχτα και να φεύγω από το δωμάτιο. Ακόμα και πριν όμως και ήδη από την πρώτη νύχτα της "εκπαίδευσης" κατάφερε να κοιμάται απευθείας στην κούνια του και αυτό που ποίκιλε ήταν η ώρα που έπαιρνε. Αρχίσαμε με μισή ώρα που γρήγορα έγινε 10', μετά είχαμε μεγάλο πισωγύρισμα γιατί τον αφήσαμε με τις γιαγιάδες 4 μέρες και άρχισε να μας παίρνει πάνω από μία ώρα και πάλι (κοιμόταν μεν στην κούνια αλλά ήθελε να του χαϊδεύουμε συνεχώς την πλάτη). Κάπου εκεί και ενώ είχαν περάσει περίπου 2 μήνες από τότε που πρωτοξεκινήσαμε, τον άφησα ένα βράδυ να φωνάζει/κλαίει επί 1 ώρα (:oops::oops::oops:) και αυτό ήταν!!!!

Δεν είναι απαραίτητο ότι θα φτάσει κι εσύ στο σημείο να τον αφήσεις να κλαίει, εγώ μέχρι τότε το είχα πάει πολύ ομαλά και αν δεν τον είχα αφήσει αυτές τις 4 μέρες στις γιαγιάδες, νομίζω ότι θα τα είχα καταφέρει χωρίς κλάμα τελικά.

Πάντως, το παιδί θα αντιδράσει, δεν θα μπορεί να καταλάβει γιατί είσαι δίπλα και δεν τον παίρνεις στο κρεβάτι. Πρέπει να είσαι ήρεμη και ψύχραιμη γιατί αν καταλάβει διστακτικότητα, η αντίδραση θα ενταθεί.

Καλή επιτυχία!!!

Ιωάννα σου γράφω για να σου πω οτι υπάρχουν ομοιοπαθούσες. Στο μονο που δεν συμφωνώ ειναι στην προσπάθεια σου να παρατεινεις τα γεύματα του μωρού. 3 ωρο ειναι πάρα πολυ και ακομα και με ξενο καποια μωρα δεν αντέχουν. Εχω προσέξει ενα κοριτσάκι που στις 2,5 ωρες πεινουσε τι να εκανα να του ελεγε περίμενε να κλείσεις 3 δεν γινοταν. Καο εγω θηλάζω και κανουμε πολλα πολλα γεύματα. Εμενα στο θεμα του ύπνου ειναι δραματική η καταςταςη. Δοκιμασα τα πάντα απορρόφητηρα, να θηλαζω ενώ περπατάω, στο καρότσι πανω κατω κοιμηθηκε δυο φορες συνέχισα για 20 λεπτα να κουναω μολις σταματούσα ξυπνουςε. Πια εχω πειστεί ειναι στο παιδι οτι και να κανουμε εμείς. Η μαμά μου λεει ο αδερφός μου οτι ηταν πολυ δύσκολος στον υπνο του και συνεχίζει και τωρα που ειναι 28 χρόνων κοιμαται 6 ωρες την ημερα γιατι θεωρεί χάσιμο χρόνου τον υπνο. Εγω αν δεν έκλεινα 9ωρο δεν σηκωνομουν. Να φανταστείς τωρα ο δικός μου νύσταζε απο τις 10:30 μια θελει στηθος μια δεβ θελει τον έβγαλα βόλτα βλανταξε τον εβαλα στο μαρσίπο σταμάτησε και τελικά κοιμηθηκε μολις τωρα στο στηθος. Πιπιλα δεν έδινα κ πριν λιγο καιρο που εδωςα δεν τη θελει ειναι 4ηνων κ 10 ημερων. Το βραδυ κοιμομαστε μαζι γιατι μου ειναι πιο εύκολο στο θηλασμο δεν ξυπνάω καθόλου αλλα και γιατι αν τον σηκώσω απο το κρεβάτι θεωρεί οτι τερμα δεν κοιμομαστε αλλο. Εκανα δυο φορες αυτο το λαθος για να μην ξυπνήσω τον άντρα μου και τελικά ξενυχτήσαμε 3 ωρες. Υπομονη εγω νομιζω μονη αυτο χρειαζόμαστε.

Συμφωνώ σε ό,τι αφορά στο ταμπεραμέντο και τις ιδιαιτερότητες του κάθε παιδιού, η ένστασή μου είναι ότι ενώ οι περισσότεροι γονείς είναι διατεθειμένοι να κάνουν οτιδήποτε για να κοιμηθεί το παιδί, δηλαδή να το κουνάνε με το καρότσι ή στα χέρια, να ανάβουν απορροφητήρες και πιστολάκια, να το κάνουν βόλτα με το αυτοκίνητο, να το βάζουν στον μάρσιπο, να του δώσουν πιπίλα/μπιμπερό/στήθος, να το έχουν στο κρεβάτι τους όλη νύχτα κ.λπ., δεν κάνουν το απλούστερο όλων : να το βάλουν στο κρεβάτι του και να προσπαθήσουν να το κοιμίσουν εκεί.

Διαφωνώ επίσης στο ότι χρειάζεται μόνο υπομονή. Για μένα ο ύπνος συγκαταλέγεται μεταξύ των βασικών βιοτικών αναγκών του παιδιού, πόσο μάλλον ενός βρέφους. Για παράδειγμα, εάν το παιδί δεν τρέφεται σωστά, ο γονιός δεν θα κάνει απλά υπομονή, θα προσπαθήσει να κάνει/μάθει το παιδί να φάει, το ίδιο θα έπρεπε -κατά την γνώμη μου - να ισχύει και για τον ύπνο.

Διαφημίσεις

Καλημέρα,

Leza8 έχεις απόλυτο δίκιο για το 3ώρο. Στην κλινική μας κάνανε ένα σεμινάριο γενικά για την φροντίδα του μωρού.Και λέει η παιδίατρος τέταρτο τέταρτο ( σε κάθε στήθος εννοούσε ) ανά 3 ώρες, επίσης το άκουγα κ απο κάτι γνωστές μου που είχαν γεννήσει πρόσφατα. Έρχομαι σπίτι το παιδί πράγματι ανά 3ωρες. Οταν αρχίσανε οι κολικοί κ ήταν ξύπνιος αρκετές ώρες, το μωρό χτυπιόταν πάνω μου χωρίς υπερβολή ( το λέω τώρα κ ανατριχιάζω κ θα έχω τύψεις για μια ζωή) εγώ η ηλίθια κοιτούσα το ρολόι κ έλεγα '' μα δεν πεινάει στης 2 είναι να φάει ''. Κάποια στιγμή μίλησα με σύμβουλο θηλασμού η οποία κ με ενημέρωσε. Τώρα που μπήκαν οι τροφές προσπάθησα να του παρατείνω (μην φανταστείς 5' παραπάνω δεν άντεχα) τα γεύματα γιατι πιπίλιζε δεν ήταν οτι πεινούσε κ εγώ τον καθυστερούσα. Επίσης το έκανα μήπως του έφτιαχνα λίγο κ το πρόγραμμα με τους ύπνους.

κοριτσια καλησπέρα. Συγνωμη που μπαίνω σφίνα στο θεμα σας, αλλά θα ήθελα να μοιραστώ τη δική μου εμπειρία.

Έχω ένα γιο 3 ετων. Ήμουν από τις "σκληρές" του προγράμματος και με βοήθησε πολύ. Θήλασα αποκλειστικά για 6 μήνες αυστηρά κάθε 3,5 ώρες όμως κάθε γεύμα κρατούσε στην αρχή τουλάχιστον 45 λεπτα. Αν το έπερνε ο ύπνος στο στήθος τον ξήπναγα και συνέχιζε κανονικά. Η ώρα του θηλασμού σιγά σιγά μειώθηκε. Όμως οι ώρες παρέμειναν αυστηρές, δεν πειναγε νωρίτερα αλλά αν κοιμόταν τον ξύπναγα για να φάει στην ώρα του, και μέσα σε 5 μέρες ξύπναγε μόνος του ανά 3,5 ώρες... Το αποτέλεσμα: 2 μηνων έτρωγε στις 12 το βράδυ και ξήπναγε 7 το πρωί και 4 μηνών έτρωγε στις 9 το βράδυ και ξήπναγε στις 8 το πρωί.

Στο ύπνο ακολούθησα το βιβλίο "κοιμήσου παιδί μου" από 5 μηνών και γλίτωσα την αγκαλιά και το κούνημα... Ακόμη δεν έχουμε σοβαρά προβλήματα στον ύπνο εκτός από περιόδους μεγάλων αλλαγών πχ. μετακόμιση, αρρώστια και τέτοια.

Το γνωρίζω ότι πολύς κόσμος διαφωνεί με τον τρόπο μου εμάς όμως σαν οικογένεια μας βοήθησε...

Καλημέρα Deena

Κατα λάθος πάτησα υποβολή.( Άμα είσαι κ λίγο άσχετος με αυτά δεν θέλει κ πολύ).

Λοιπόν έχω ξεκινήσει την ρουτίνα, μέχρι στιγμής παρ' όλο που το μωρό είναι άρρωστο ( βήχα, φλέγματα, μπουκωμένος) έχω καταφέρει να κοιμάται στις 10:30 το πολύ αντί για 00:00, είναι αρκετές ώρες στο στήθος όμως γενικά όλη τη μέρα οχι μόνο αυτές τις ώρες που προσπαθώ να τον κοιμίζω . Απλά προτείνεις να τον κάνω μπάνιο κατά τις 7 κ είναι λίγο νωρίς νομίζω, γιατί πόση ώρα να κρατήσει το μπάνιο 10' ? Ο δικός μου μετά το μπάνιο ωρύεται απο την πείνα, οπότε μπάνιο 8 παρά, 8 ύπνο αυτό κάνω. Ήθελα να σε ρωτήσω τι εννοείς προσαρμόζω τα γεύματα στους ύπνους.Πόσες ώρες πρέπει να κοιμάται τη μέρα? Τους 2 πρώτους κοιμόταν απο 1 μισή έως 2ώρες,ο τρίτος 45'( τον ξύπνησα)καλά είναι?

Deena όσο για το κλάμα κυρίως το δεύτερο μακάρι να το άντεχα κ μετά ιδεολογικά.

Δεν σου κρύβω ότι μου φαίνεται βουνό αυτο που πάω να κάνω κ το δύσκολο θα είναι ΄με την αποσύνδεση στήθος κ ύπνος.

eliz8 δεν χρειάζεται να ζητάς συγνώμη λέμε τις εμπειρίες μας κ την άποψη μας.Για μένα μπράβο σου. Απλά είναι πολύ οι παράγοντες που παίζουν ρόλο (πόσο ήρεμο είναι το παιδί,αν έχεις βοήθεια κι'άλλα πολλά ) κ ο καθένας πράττει ανάλογα.

Συμφωνώ Deena ότι ο ύπνος είναι πολυ σημαντικό για το παιδί. Πραγματικά μακαρι να μπορούσα να καταφέρω και εγω να τον κοιμηζω χωρις στήθος. Δεν αντέχω ομως να τον ακούω να κλαίει κόβεται η αναπνοή του και μετα πνίγεται αποκτά σάλια. Χωρις καμία ειρωνια μπράβο σου που καταφέρες να κοιμάται το μωρό μόνο του. Δεν θεωρώ πως εχω ελπίδα με το δικό μου.

κοριτσια καλησπέρα και πάλι.Ήθελα να προσθέσω ότι τίποτα δεν γίνεται αυτόματα και χωρις κόπο σε οποιαδήποτε ηλικία κι αν είναι το παιδι. Τώρα που μεγαλώνει το δικό μου είναι ακόμη πιο δύσκολο γιατι μιλάει, έχει άποψη και η συναισθηματική πίεση είναι μεγαλύτερη.

Με τα γεύματα τα κατάφερα με την συμβουλή του παιδιάτρου μου που με βοήθησε δίνοντας μου λεπτομέριες ακόμη και με τις ώρες. Κι έτσι δεν είχα αμφιβολίες. Με τον ύπνο διάβασα το βιβλίο το οποίο αναλύει πολύ επεξηγηματικά γιατί και πως κάνουμε καλό στο παιδι μας με τη μέθοδο αυτή.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι όταν δεν είμαστε σίγουρες όλες μας οι προσπάθειες πέφτουν στο κενό ανεξάρτητα από την ηλικία του παιδιου.

Εγώ προσπαθώ να διαβάζω μεθόδους και όχι μόνο απόψεις για να αποφασίσω αυτό που ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία μου και να το ακολουθήσω χωρίς τύψεις.

Το να κοιμάται το παιδί μόνο του, κάνει καλό πρωτα από όλα στον εαυτό του... δεν το κάνουμε για εμάς... έχω κλάψει κι εγώ στο σαλόνι όταν έπρεπε για 2 ολόκληρα λεπτά να τον αφήσω να κλαίει...

Συμφωνώ Deena ότι ο ύπνος είναι πολυ σημαντικό για το παιδί. Πραγματικά μακαρι να μπορούσα να καταφέρω και εγω να τον κοιμηζω χωρις στήθος. Δεν αντέχω ομως να τον ακούω να κλαίει κόβεται η αναπνοή του και μετα πνίγεται αποκτά σάλια. Χωρις καμία ειρωνια μπράβο σου που καταφέρες να κοιμάται το μωρό μόνο του. Δεν θεωρώ πως εχω ελπίδα με το δικό μου.

Λιζάκι θα σου πω το εξής : τίποτα δεν είναι αδύνατο και κανένας δεν σε κυνηγά. Δεν υπάρχει κανόνας για το πότε "πρέπει" να μάθεις το παιδί να κοιμάται μόνο του, δεν υπάρχει κανόνας ούτε καν ότι πρέπει να γίνει!

Όταν και εφόσον κουραστείς, όταν νιώσεις έτοιμη και το πάρεις απόφαση, όταν μάθεις το παιδί καλύτερα και η αντίδρασή του δεν σε φοβίζει, μπορείς να το κάνεις. Εδώ το φόρουμ είναι γεμάτο με αντίστοιχες ιστορίες επιτυχίας. Κι εγώ στον μεγάλο μου στους 18 μήνες τα κατάφερα, πριν τον χρόνο δεν διανοούμουνα καν να προσπαθήσω!

Απόλαυσε αυτή την περίοδο του μωρού σου και αξιοποίησε το γεγονός ότι είναι το πρώτο σου και μπορείς να του αφοσιωθείς ολοκληρωτικά. Πραγματικά σου λέω, ως μαμά με δύο παιδιά πλέον, κάθε παιδί σου προσφέρει μαγικές στιγμές, αλλά οι πρώτοι μήνες του πρώτου παιδιού είναι ανεπανάληπτοι. Η απειρία σου προσφέρει -εκτός από κούραση - και ενθουσιασμό. Με το δεύτερο βιώνεις άλλα μαγικά πράγματα, κυρίως την ολοκλήρωση της οικογένειας και την ομορφιά της αδερφικής σχέσης που χτίζεται μπροστά στα μάτια σου, αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς η άνευ όρων αποκλειστική αφοσίωση στο νεογέννητο είναι ανέφικτη.

Χα, υπνος εεε:rolleyes:? Λοιπον το ιστορικο μας εν συντομια: Η "μεγαλη" 3χρονων κανει 9-10 ωρες υπνο συνολο την ημερα, παρολες τις φιλοτιμες προσπαθειες μας να κοιμηθει κ το μεσημερι εστω 1ωριτσα! Παιδικο σταθμο, απογευματινη εκτονωση φουλ, 1μυριο διαφορετικοι τροποι-προσπαθειες για να καταφερουμε το ακατορθωτο, να κοιμηθει δηλ. λιγο πιο πολυ & συνεχομενα αλλα δεν... Αρνειται, οταν επιστρεφει σπιτι, μεχρι κ πιτζαμες να βαλει μην τυχον κ την βαλουμε για υπνο:confused: κατι σαν "υπνοφοβια" (δικης μου εμπνευσης η λεξη!). Τεσπα υστερα απο 3χρ. "κατορθωσαμε" εστω να κοιμαται αυτες τις λιγες ωρες σχεδον σερι. Κ ερχεται τωρα το "νιανιαρο" (5μηνων) να μου στραπατσαρει τα ονειρα για λιγο συνεχομενο υπνο εστω 3ωρο:evil:! Και Ω, Θεε μου ξαναρχιζω φτου κ απ την αρχη να δοκιμαζω ενα-ενα οοοοοοοοολα οσα δοκιμασα κ στην μεγαλη, (deena εχω εξαντλησει ολη την ενοτητα του υπνου με τις λυσεις που εχετε ολες κατα καιρους προτεινει απο τοτε εως τωρα, συμπεριλαμβανομενου κ του ελεγχομενου κλαματος χωρις φυσικα κανενα αποτελεσμα). Τωρα λοιπον στην "μικρη" ειμαστε στην φαση ανα 1,5ωρα ξυπνημα (θηλαζω). Αν μπορειτε να μου προτεινετε καποιον τροπο ωστε να μην κλαψει πολυ το μωρο γιατι θα ξεσηκωθει η μεγαλη κ τοτε ειναι το χειροτερο "πανηγυρι" (αν ξυπνησει θελει πανω απο 2ωρες για να ξανακοιμηθει). Σημ. ειναι διπλανα δωματια κ ακουγονται τα παρατεταμενα κλαματα, ραδιοφωνο εχω κ στα 2παιδια αλλα δεν καλυπτει κ ολους τους ηχους. Ευχαριστω εκ των προτερων για το χρονο σας καθε ιδεα πολυτιμη:wink:!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...