Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ύπνος - προβλήματα με τον υπνο!!!!!

aggeliki

Recommended Posts

Διαβασα αποσπασματα απο το τοπικ γιατι δεν αντεχω να κατσω να διαβασω 25 σελιδες σερι...

Εμας η κατασταση ειναι η εξης (ειμαστε 2 μηνων) : ξυπναμε το πρωι κατα τις 7,30 ή 8.30 τρωμε κ ξανακοιμομαστε σχεδον αμεσως για κανα 3ωρο(σε εκεινο το γευμα την θηλαζω ξαπλα κ ξανακοιμαμαι κ εγω), ξαναξυπναμε κατα 11 περιπου τρωμε κ παλι κοιμομαστε σχετικα ευκολα. Οταν μετα θα ξυπνησει στις 3 τρωει (λιγο η πολυ αναλογα τα κεφια της) αλλα μετα πολλες φορες δεν κοιμαται κ εχει ψιλογκρινια....την βαζω στο ριλαξ κ ισως ηρεμησει κ κοιμηθει αρκετα αργοτερα κ απο το επομενο γευμα αρχιζουμε το παρτυ...ξυπναει κατα τις 7-7.30 (αν εχει κοιμηθει) κανουμε μπανακι, τρωμε κ μετα το ματι μας γαριδα....σπανια θα κοιμηθει το πολυ για μια μιαμιση ωριτσα κ πολλες φορες εκεινη την ωρα εχει κ πολυ γκρινια, στο γευμα των 12 μετα το φαι την εχω αγκαλια κ με πιπιλα συνηθως για να μην κλαιει κ τελικα κοιμαται γυρω στις 1-1.30. Τα περισσοτερα βραδια θα ξυπνησει στις 5.30 κ θα φαει (παλι ξαπλα θηλασμος κ κοιμαται γρηγορα) κ μετα στις 8.30, υπαρχουν ομως 2-3 φορες που κοιμηθηκε 1-1.30 κ ξυπνησε 7.30.

Κ ρωταω εγω τωρα...μηπως εχουμε μαθει να κοιμομαστε αγκαλιτσα??? Κ αν ναι πως κοβεται αυτο?

Α κ να συπμληρωσω οτι αρκετες φορες κοιμαται στο ριλαξ (ισωε φταει κ η δονηση που εχει) κ απο εκει δεν την σηκωνω γιατι φοβαμαι μην ξυπνησει. Αν κοιμηθει σοτ ριλαξ η αγκαλια μου κ την παω στην κουνια της (στην διαρκει της ημερας οχι την νυχτα) τις πιο πολλες φορες ξυπναει σε κανα 10λεπτο max κ αρχιζει την τσιριδα. Στην κουνια κοιμαται ουσιαστικα το βραδυ κ μεχρι το γευμα των 11 των πρωι η κ το επομενο καμια φορα....αυτα....

Μαλλον τα εγραψα λιγο μπλεγμενα αλλα ακομα κ εγω δεν τα εχω πιο ξεκαθαρα στο μυαλο μκου...για δωστε τα φωτα σας...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Νομιζω πως καλά κοιμαται το μωρακι σου... Αφου κοιμαται το βραδυ στο κρεβατι του, και την υπολοιπη μερα κοιμαται τοσες ωρες, σουπερ ειναι.

Απλα καπου σε αυτην την ηλικια επαθα την πρωτη φρικη... Γιατι το μωρό αλλάζει!!! Σιγα σιγά δεν θα θελει τώρα να κοιμάται αλλά να παίζει. Ειναι ευκαιρία να το μάθεις πως το πρωί πάιζουμε και το μεσημερι/βραδυ κοιμόμαστε. Για αυτο μαλλον ειναι καπως 7-12. Εχει περασει ολη η μερα και δεν εχει κανει κατι.

Προτεινω, μετα τις 11 να το αφησεις με κανενα παιχνιδι, να του τραγουδησεις, να πατε για τα ψωνια σας ή κατι αλλο. Και το απογευμα να την πατε καπου βόλτα, να δει εικόνες και να ηρεμησει. Και μετά μπάνιο και νανι.

Διαβασα αποσπασματα απο το τοπικ γιατι δεν αντεχω να κατσω να διαβασω 25 σελιδες σερι...

Εμας η κατασταση ειναι η εξης (ειμαστε 2 μηνων) : ξυπναμε το πρωι κατα τις 7,30 ή 8.30 τρωμε κ ξανακοιμομαστε σχεδον αμεσως για κανα 3ωρο(σε εκεινο το γευμα την θηλαζω ξαπλα κ ξανακοιμαμαι κ εγω), ξαναξυπναμε κατα 11 περιπου τρωμε κ παλι κοιμομαστε σχετικα ευκολα. Οταν μετα θα ξυπνησει στις 3 τρωει (λιγο η πολυ αναλογα τα κεφια της) αλλα μετα πολλες φορες δεν κοιμαται κ εχει ψιλογκρινια....την βαζω στο ριλαξ κ ισως ηρεμησει κ κοιμηθει αρκετα αργοτερα κ απο το επομενο γευμα αρχιζουμε το παρτυ...ξυπναει κατα τις 7-7.30 (αν εχει κοιμηθει) κανουμε μπανακι, τρωμε κ μετα το ματι μας γαριδα....σπανια θα κοιμηθει το πολυ για μια μιαμιση ωριτσα κ πολλες φορες εκεινη την ωρα εχει κ πολυ γκρινια, στο γευμα των 12 μετα το φαι την εχω αγκαλια κ με πιπιλα συνηθως για να μην κλαιει κ τελικα κοιμαται γυρω στις 1-1.30. Τα περισσοτερα βραδια θα ξυπνησει στις 5.30 κ θα φαει (παλι ξαπλα θηλασμος κ κοιμαται γρηγορα) κ μετα στις 8.30, υπαρχουν ομως 2-3 φορες που κοιμηθηκε 1-1.30 κ ξυπνησε 7.30.

Κ ρωταω εγω τωρα...μηπως εχουμε μαθει να κοιμομαστε αγκαλιτσα??? Κ αν ναι πως κοβεται αυτο?

Α κ να συπμληρωσω οτι αρκετες φορες κοιμαται στο ριλαξ (ισωε φταει κ η δονηση που εχει) κ απο εκει δεν την σηκωνω γιατι φοβαμαι μην ξυπνησει. Αν κοιμηθει σοτ ριλαξ η αγκαλια μου κ την παω στην κουνια της (στην διαρκει της ημερας οχι την νυχτα) τις πιο πολλες φορες ξυπναει σε κανα 10λεπτο max κ αρχιζει την τσιριδα. Στην κουνια κοιμαται ουσιαστικα το βραδυ κ μεχρι το γευμα των 11 των πρωι η κ το επομενο καμια φορα....αυτα....

Μαλλον τα εγραψα λιγο μπλεγμενα αλλα ακομα κ εγω δεν τα εχω πιο ξεκαθαρα στο μυαλο μκου...για δωστε τα φωτα σας...

καλημέρα

είανι πολύ μωρό για να έχει πρόγραμμα. νομίζω όταν ελαττωθούν τα γεύματά σας τότε μπορείς σιγά σιγά να τη βάλεις σε "πρόγραμμα". ο στόχος είανι να κοιμάται μεσημέρι και βράδυ στο κρεβάτι της. σιγα σιγά θα γίνει. αλλά... όχι από τώρα... κρίμα το νινι...

κι εμείς περάσαμε τη φάση ριλάξ κια αγκαλιά. αν δεν την έχεις τώρα αγκαλια, πότε θα την έχεις;

age.png

Κι εμένα στις αρχές κοιμόταν μόνο στο ριλάξ. Μόλις τον έβαζα στην κούνια τρόμαζε και ξυπνούσε. Βρήκα τη λύση βάζοντας τον να κοιμάται πάντα μπρούμυτα..δεν τρομάζει και κοιμάται με τις ώρες και αποκλειστικά στην κούνια του!

4599150571.png6def44b14c.png

Dimitraz μπρούμυτα είναι ασφαλές;

Δε θέλω να σε τρομάξω αλλά έχω διαβάσει ότι σχετίζεται με το σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου.

Δεν κάνεις μια ερώτηση στον παιδίατρό σου;

Διαφημίσεις

mirtoula το μωράκι σου τις ώρες που γκρινιάζει και δεν μπορεί να κοιμηθεί μπορεί να είναι ανήσυχο από κάτι, ίσως να έχει κολικούς, εμένα ο μπέμπης είναι 3,5 μηνών και έχει παλινδρόμηση, όποτε είναι αυτή έντονη δεν μπορεί να κοιμηθεί με τίποτα (και ας μην κάνει εμετό, τον ενοχλεί φαίνεται εσωτερικά) και θέλει μόνο αγκαλιά όποτε ηρεμεί κοιμάται στο δευτερόλεπτο. Έπίσης η μαία μου είχε πει ότι σ΄ αυτή την ηλικία δεν αποκτούν ακόμα συνήθειες ό,τι ζητάνε το έχουν ανάγκη. Το ξέρω πως είναι κουραστικό να έχεις ένα μωρό όλη μέρα αγκαλιά αλλά εγώ προσωπικά το αντιμετωπίζω ως μια ανάγκη του κάτι σαν το φαγητό οπότε έχω βγάλει από το μυαλό μου την σκεψη του πως θα του το κόψω.

iTLNp3.pnguQzNp3.png

If my heart can become pure and simple, like that of a child, I think there probably can be no greater happiness than this. -- Kitaro Nishida

Dimitraz μπρούμυτα είναι ασφαλές;

Δε θέλω να σε τρομάξω αλλά έχω διαβάσει ότι σχετίζεται με το σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου.

Δεν κάνεις μια ερώτηση στον παιδίατρό σου;

Στην αρχή ήταν και αυτός επιφυλακτικός, μου έλεγε να τον αφήνω αλλά να τον παρακολουθώ απο την κάμερα στο δωμάτιό του . Τώρα πια το μωρό έχει συνηθίσει να περνάει πολλές ώρες μπρούμυτα και έχει δυναμώσει πολύ τους μυς του αυχένα και της πλάτης του. Να φανταστείς πως εδώ και ένα μήνα περίπου σηκώνεται πατώντας τα χέρια του -σαν να κάνει πους-απς φαντάσου- και στέκεται έτσι για όση ώρα τον αφήσεις, ή γύρνάει μόνος του ανάσκελα και απο εκεί πάλι μπρούμυτα. Όπως και να είναι θα πρέπει να ξέρεις ότι πρέπει τα μικρά μωράκια να τα βάζεις αρκετή ώρα την ημέρα μπρούμυτα -με την επίβλεψή σου - προκειμένου να δυναμωσουν τους μυς τους και να είναι έτοιμα να προφυλαχθούν όταν καταφέρουν απο μόνα τους να γυρίσουν μπρούμυτα (αυτό το είπαν σε μια φίλη μου οι νεογνολόγοι στο Έλενα).

Το πρώτο που πρέπει να αποφασίσεις είναι αν θες να κόψεις αυτή την αγκαλίτσα! Εγώ δεν ήθελα με τίποτα και ας λέγαν όλοι οι παρατρεχάμενοι ότι το έχω κακομάθει. Εμάς τουλάχιστον, έτσι μας αρέσει να κάνουμε με το μωρό μας. Μέχρι και σήμερα κάνουμε το μπανάκι μας, πίνουμε λίγο γαλατάκι, κάνουμε αγκαλίτσες - φιλάκια - "αγκού, αγκού", και μετά λίγο ακόμη γαλατάκι. Τον παίρνει ο ύπνος στο τέλος και τον αφήνω στο κρεβατάκι του να κοιμηθεί μέχρι το πρωί.

Να φανταστείς πως εδώ και ένα μήνα περίπου σηκώνεται πατώντας τα χέρια του -σαν να κάνει πους-απς φαντάσου- και στέκεται έτσι για όση ώρα τον αφήσεις, ή γύρνάει μόνος του ανάσκελα και απο εκεί πάλι μπρούμυτα.

Κι εμένα από τότε που είχε τους κολικούς, μόνο μπρούμυτα θέλει να κοιμάται. Γυρνάει, όπως λες από ανάσκελα μόνος του, αλλά όταν είναι μπρούμυτα δεν γυρνάει ακόμη ανάσκελα. Ν' ανησυχήσω; Έπρεπε να το 'χει κάνει ήδη;

Νομίζω πως δεν είναι ο καιρός του ακόμα. Κι εμένα ο πρώτος μου γιος άργησε πολύ περισσότερο να το κάνει. Τον κοίμιζα όμως στο πλάι και δεν είχε δυναμώσει τόσο, ή είναι στο παιδί. Ο μικρός γυρνάει γιατί σηκώνεται πολύ ψηλά με τα χέρια που πατάει, οπότε χάνει την ισορροπία του και τρώει τουμπίτσα..Κι εμάς το μπρούμυτα απο τους κολικούς του εμεινε..

3 η ώρα και εμείς - εγώ και το μωράκι μου ναι - καθόμαστε στον καναπέ! Αφού την προηγούμενη ημέρα κοιμήθηκε συνολικά γύρω στις 5 ώρες απόψε ... τραγουδάμε. Την έβαλα για ύπνο στις 11 και 1 ξύπνησε. Έφαγε, ξαναέφαγε, έκατσε την κούνια μήπως αποκομηθεί αλλά τζίφος, λόγω ζέστης βγήκαμε για λίγι στο μπαλκόνι σα φαντάσματα, είδα ένα σήριαλ,έφαγα 2 μπισκότα, ξύπνησε και ο μπαμπας και εκείνη καταχάρηκε. Έτσι, αποφάσισα να ανοίξω τον υπολογιτη και βλέπουμε ................το τραγούδι συνεχίζετε

1.12.2008- Αντίκρυσα το φως της ζωής μου.

Διαφημίσεις

Λογικο δεν ειναι να ξενυχταει αφου κοιμηθηκε 5 ωρες την ημερα??? Φυσιολογικο μου φαινεται, εχει κανει τη νυχτα μερα. Ο μπεμπης ο δικος μου κοιμαται κατα τη διαρκεια της ημερας απο τις 7 που ξυπναει ζητημα μια ωρα υπνου και αυτη κοφτη. Προσπαθησε να την απασχολεις ξυπνια πιο πολυ την ημερα για να μην ταλαιπωρησαι την νυχτα. Ο δικος μου μπεμπης ειναι τριων μηνων και ξυπναει ανα τριωρο την νυχτα ακομα. Εδω να δεις ταλαιπωρια!!!!!!!!!!!

Κορίτσια δυστυχώς δεν έχω τον χρόνο να διαβάσω όλο το τόπικ για να δω αν προτείνεται κάτι για ανάλογη περίπτωση με την δική μας, θα ήθελα όμως να ρωτήσω το εξής:

Ο μικρός ενός έτους πια και ακόμη ξυπνάει 1 μπορεί και 2 φορές την νύχτα κλαίγοντας και ηρεμεί μόνο εάν τον πάρω αγκαλιά και τον ξαπλώσω πάνω μου. Η αλήθεια είναι ότι για να αποκοιμηθεί τόσο το βράδυ όσο και το μεσημέρι θέλει αγκαλιά και προφανώς όταν ξυπνήσει στη μέση της νύχτας για να αλλάξει θέση αντιλαμβάνεται ότι δεν τον έχω αγκαλιά και για αυτό κλαίει.

Ξέρω ότι είναι λάθος η τακτική που ακολουθώ, αλλά δεν έχω το κουράγιο να τον αφήσω να κλαίει.

Σε κάποια ιστοσελίδα είχα διαβάσει για μια γερμανικής προέλευσης οικολογική κούκλα μάλλινη εσωτερικά (μαλί μερινός) και βαμβακερή εξωτερικά που έχει το χαρακτηριστικό να συγκρατεί το άρωμα της μαμάς. Προτεινόταν σαν βοήθημα για τον ύπνο των μικρών. Δυστυχώς δεν θυμάμαι πια την ιστοσελίδα που την πρότεινε ούτε την επωνυμία του προϊόντος. Θυμάμαι ότι η τιμή της ήταν χαμηλή (13 ή 14 €) αλλά τίποτα παραπάνω. Θα ήθελα να την παραγγείλω.

Την γνωρίζει καμιά σας;

Τον γιο μου μέχρι 13 μηνών τον κοίμιζα στον δωμάτιο μας (λόγω του οτι με βόλευε να τον ταίζω το γάλα του εκεί) με την μέθοδο της αγκαλιάς και τον στριφογύριζα τραγουδώντας του. Κάποια στιγμή που ήμουν πολύ κουρασμένη και αργούσε να κοιμηθεί με τον πιο πάνω τρόπο τον ακούμπησα στο κρεβάτι μας ξάπλωσα δίπλα του και τον άφησα να δω τι θα κάνει. Άρχισε τα βαρελάκια πέρα δόθε και μετά από αρκετή ώρα κοιμήθηκε.

Την επόμενη μέρα ενώ τον κοίμιζα αγκαλιά άρχισε να μου δείχνει το κρεβάτι μας επίμονα και έτσι τον άφησα να κάνει το ίδιο. Αυτό γινόταν περίπου για μια εβδομάδα (έβαζα και μαξιλάρια γυρω-γύρω για να μην πέσει). Σκέφτηκα οτι αφού του αρέσει πια να κοιμάται μόνος του στο κρεβάτι μας γιατί να μην δοκιμάσω να τον βάλω στο δικό του κατευθείαν. Ετσι ένα βράδυ του έδωσα το γάλα του στο δωμάτιό μας και αφού τον κράτησα 3 λεπτά αγκαλίτσα για να ρευτεί τον ενημέρωσα ότι θα πάμε να βρούμε το αρκουδάκι του στο κρεβάτι του για να κάνουν μαζί νάνι. Ενώ στο παρελθόν αυτή η μετακίνηση από το δωμάτιό μας στο δωμάτιό του ήταν αδύνατη και πάταγε κλάματα, αυτη τη φορά πήγαν όλα καλά. Τον ακούμπησα στην κούνια του και κάθησα στο πάτωμα δίπλα και τον χαίδευα. Αφού στριφογύρισε αρκετές φορές και έκανε κάτι ψιλογκρινίτσες του έδωσα και την πιπίλα και τον πήρε ο ύπνος. Έτσι έχει 1 εβδαμάδα που κοιμόμαστε έτσι, μάλιστα κάθε μέρα απομακρύνομαι σιγά σιγά από κοντά του πριν ακόμα κοιμηθεί και ξαπλώνω σε ένα καναπεδάκι. Νομίζω ότι σε λίγο θα καταφέρω να τον αφήνω εντελώς μόνο του όπως κάνω και τα μεσημέρια.

Απο την εμπειρία μου λοιπόν αυτή νιώθω ότι το κάθε παιδί όταν είναι έτοιμο συναισθηματικά να αποχωριστεί την αγκαλιά της μαμάς του πριν κοιμηθεί θα το κάνει χωρίς διαμαρτυρίες. Και το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να πειραματιζόματε κατά καιρούς ωστε να διαπιστώσουμε εαν είναι έτοιμο για κάτι τέτοιο. Βέβαια δεν αποκλείω την περίπτωση να μην πιάσει κάποια στιγμή στο μέλλον γιατί έχω αντιληφθεί ότι τα μωρά περνάνε φάσεις. Παρόλαυτα νομίζω ότι πάλι δεν θα του αρνηθώ την αγκαλιά μου και θα κάνω υπομονή μέχρι να επανέλθει. Γενικά το μεγάλωμα των παιδιών θέλει πολύυυυ υπομονή και ευρηματικότητα.

Ελπίζω να μην σας κούρασα με την μεγάλη απάντηση!

VmXMp3.png

κι ο δικος μου ο γιος ειναι 2 μηνων κι σχεδον απο 25 ημερων το βραδυ δεν κοιμαται πριν τις 12. το νωριτερο που εχει κοιμηθει ειναι 11.30 και το αργοτερο 02.00!!!! τι να κανω δεν ξερω, εχουμε δοκιμασει μπανιο αργα, μασαζακι να χαλαρωσει αλλα τιποτα το ματι γαριδα!!! κι οταν τον βαζω να κοιμηθει μετα τις 23.00 κλαιει, δεν θελει κατω με τιποτα.

γενικα μετα τις 18.00 το απογευμα δεν κοιμαται, ενω στη διαρκεια της μερας θα παρει κανα δυο υπνακους.

και ειναι πολυ γκρινιαρης. τις ωρες που ειναι ξυπνιος συνηθως κλαιει. η δονηση του ριλαξ του ειναι αδιαφορη, δεν τον ηρεμει καθολου. μονο αγκαλιτσες θελει κι αυτες να ειναι σε ορθια θεση, οπως τον βαζω για να ρευτει!!

τι να πω;; να περιμενουμε λιγο μπας και μπουν και προγραμμα; φταιει που ειναι πολυ μικρα ακομη; υπομονη, τι αλλο; και καλα ξενυχτια, ας το παρουμε αποφαση!

αν καποιος εμπειρος γονιος ειχε παρομοια εμπειρια, ας μας δωσει τα φωτα του παρακαλω ....

Τον γιο μου μέχρι 13 μηνών τον κοίμιζα στον δωμάτιο μας (λόγω του οτι με βόλευε να τον ταίζω το γάλα του εκεί) με την μέθοδο της αγκαλιάς και τον στριφογύριζα τραγουδώντας του. Κάποια στιγμή που ήμουν πολύ κουρασμένη και αργούσε να κοιμηθεί με τον πιο πάνω τρόπο τον ακούμπησα στο κρεβάτι μας ξάπλωσα δίπλα του και τον άφησα να δω τι θα κάνει. Άρχισε τα βαρελάκια πέρα δόθε και μετά από αρκετή ώρα κοιμήθηκε.

Την επόμενη μέρα ενώ τον κοίμιζα αγκαλιά άρχισε να μου δείχνει το κρεβάτι μας επίμονα και έτσι τον άφησα να κάνει το ίδιο. Αυτό γινόταν περίπου για μια εβδομάδα (έβαζα και μαξιλάρια γυρω-γύρω για να μην πέσει). Σκέφτηκα οτι αφού του αρέσει πια να κοιμάται μόνος του στο κρεβάτι μας γιατί να μην δοκιμάσω να τον βάλω στο δικό του κατευθείαν. Ετσι ένα βράδυ του έδωσα το γάλα του στο δωμάτιό μας και αφού τον κράτησα 3 λεπτά αγκαλίτσα για να ρευτεί τον ενημέρωσα ότι θα πάμε να βρούμε το αρκουδάκι του στο κρεβάτι του για να κάνουν μαζί νάνι. Ενώ στο παρελθόν αυτή η μετακίνηση από το δωμάτιό μας στο δωμάτιό του ήταν αδύνατη και πάταγε κλάματα, αυτη τη φορά πήγαν όλα καλά. Τον ακούμπησα στην κούνια του και κάθησα στο πάτωμα δίπλα και τον χαίδευα. Αφού στριφογύρισε αρκετές φορές και έκανε κάτι ψιλογκρινίτσες του έδωσα και την πιπίλα και τον πήρε ο ύπνος. Έτσι έχει 1 εβδαμάδα που κοιμόμαστε έτσι, μάλιστα κάθε μέρα απομακρύνομαι σιγά σιγά από κοντά του πριν ακόμα κοιμηθεί και ξαπλώνω σε ένα καναπεδάκι. Νομίζω ότι σε λίγο θα καταφέρω να τον αφήνω εντελώς μόνο του όπως κάνω και τα μεσημέρια.

Απο την εμπειρία μου λοιπόν αυτή νιώθω ότι το κάθε παιδί όταν είναι έτοιμο συναισθηματικά να αποχωριστεί την αγκαλιά της μαμάς του πριν κοιμηθεί θα το κάνει χωρίς διαμαρτυρίες. Και το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να πειραματιζόματε κατά καιρούς ωστε να διαπιστώσουμε εαν είναι έτοιμο για κάτι τέτοιο. Βέβαια δεν αποκλείω την περίπτωση να μην πιάσει κάποια στιγμή στο μέλλον γιατί έχω αντιληφθεί ότι τα μωρά περνάνε φάσεις. Παρόλαυτα νομίζω ότι πάλι δεν θα του αρνηθώ την αγκαλιά μου και θα κάνω υπομονή μέχρι να επανέλθει. Γενικά το μεγάλωμα των παιδιών θέλει πολύυυυ υπομονή και ευρηματικότητα.

Ελπίζω να μην σας κούρασα με την μεγάλη απάντηση!

Συμφωνώ απόλυτα με όσα γράφεις. Ελπίζω όμως να έρθει σύντομα η στιγμή που θα αποφασίσει να αποκοιμιέται μόνο του και το βλαστάρι μου γιατί έχω αρχίσει κυριολεκτικά να διαλύομαι.

Διαφημίσεις

Mselini mou sto euxomai apo kardias na ginei suntoma ... kserw polu kala poso duskolo einai na sikwneis peripou 11 kila vlastari kai na to kounas pera dothe kai na se ksupnaei minimum 2 fores kathe vradu anazitwntas ta xadia sou kai tin agalia sou.

Emena polles files mou pou ta paidia tous eixan sunithisei na koimountai mona tous apo tis prwtes kiolas meres me eixan apogoiteusei legontas mou oti kakws ton ematha agalia kai oti to ekmetaleuetai kai tha argisei polu na to kanei. Eutuxws diapseuthikan. To thewrw apoluta fusiologiko ton prwto xrono tis zwis tou na aisthanetai anasfalis eidika tin wra tou upnou.

Exallou an ton "kakomatha" stin agalia itan isws epeidi perasame 3 efialtikous mines me kolikous kai se kamia periptwsi den tha ton afina mono tou sto relax na klaiei (simeiwtewn oti tous prwtous 2 mines ton thilaza kai parolauta oi kolikoi kala kratousan).

Ti na kanoume na einai gera kai as mas talaiporoun!

Na ton xairesai kai na einai poluxronos kai kalotuxos.

VmXMp3.png

Θέλω να μάθει να κοιμάται μόνη της σιγά σιγά πιο πολύ γιατι φοβάμαι το μετα...θα μεγαλώσει, θα βαρυνει κ θα ειναι δυσκολη η αγκαλια συνεχεια κ επιπλεον δεν θελω να μαθει να κοιμαται στην αγκαλια μου, θελω να μαθει οτι οταν ειναι νυχτα, παμε στο κρεβατι μας, με την μουσικουλα μας, μας χαιδευει η μαμα λιγο κ μετα κοιμομαστε.....ζητάω πολλά??? Ξερω μωρά που κοιμουνται μόνα τους αρα μάλλον ειναι κατι εφικτο....το θεμα ειναι πως το ξεκινας κ το μαθαινεις αυτο στο μωρο???

Ευχαριστώ πολύ little john για τις ευχές σου. Να χαίρεσαι και τον μικρό σου (έναν μήνα διαφορά έχουν τα αγοράκια μας).

Και εγώ τα ίδια ακούω από μαμά, πεθερά και φίλες "τον έχεις κακομάθει, το εκμεταλλεύεται κτλ."

Αδυνατώ όμως να στερήσω την αγκαλιά μου από ένα ανθρωπάκι 1 έτους που νιώθει ανασφάλεια.

Ευτυχώς που υπάρχουν και κάποιοι που με καταλαβαίνουν :)

οταν την παω για υπνο εγω με ταλαιπωρει.Δεν καθεται στα αυγα της, σβουριζει κανει οτιδηποτε αλλο εκτος απο το να ηρεμει και να κοιμηθει.Ξαπλωνουμε μαζι στο διπλο κρεβατι.Οταν την κοιμιζουν οι γιαγιαδες της κοιμαται αμεσως.Θα σκασω...Σας εχει τυχει?

6bMYp2.png

Γεια σας κορίτσια!Είμαι από αυτούς που υποστηρίζουν ότι τα παιδιά πρέπει να μάθουν στο δωμάτιό τους! Για το λόγο αυτό ο γιος μου πήγε στο δωμάτιό του από 5 μηνών.Δεν είχα κανένα πρόβλήμα μέχρι τον 9ο μήνα.Στον 9ο ξύπναγε κάθε βράδυ και έκλαιγε!Και τι δεν δοκίμασα!Το βράδυ ξύπνια και το πρωί για δουλειά!Είχα διαλυθεί!Το πάλεψα 6 ολόκληρους μήνες μέχρι που μια μέρα ο άντρας μου, μου είπε να τον φέρω στο δωμάτιο μας.Στην αρχή βρήκα την ησυχία μου μετά όμως ήθελε στο κρεβάτι μας, κάποιες φορές ερχότανε.Τώρα που ανέκτησα τις δυνάμεις μου τον ξανάβαλα στο δωμάτιό του.Ως ώρας το έχει πάρει ψύχραιμα και όταν ξυπνάει καμιά φορά πάω και κάνω πως κοιμάμαι δίπλα του σε ένα κρεβατάκι.Λέτε να τα κατάφερα?

οταν την παω για υπνο εγω με ταλαιπωρει.Δεν καθεται στα αυγα της, σβουριζει κανει οτιδηποτε αλλο εκτος απο το να ηρεμει και να κοιμηθει.Ξαπλωνουμε μαζι στο διπλο κρεβατι.Οταν την κοιμιζουν οι γιαγιαδες της κοιμαται αμεσως.Θα σκασω...Σας εχει τυχει?

και η δική μου (21 μηνών) ακριβώς το ίδιο. από τη μία λεω δεν πειράζει κάποια στιγμή θα κοιμηθεί μόνη της και από την άλλη η λογικήμου λεει ότι α κάθομαι δίπλα της μέχρι να κοιμηθεί...κακομαθαίνει.

age.png

και η δική μου (21 μηνών) ακριβώς το ίδιο. από τη μία λεω δεν πειράζει κάποια στιγμή θα κοιμηθεί μόνη της και από την άλλη η λογικήμου λεει ότι α κάθομαι δίπλα της μέχρι να κοιμηθεί...κακομαθαίνει.

εσυ εισαι ολη μερα μαζι της?Σκεφτομαι μηπως επειδη με βλεπει απο το απογευμα και μετα μηπως δεν με χορταινει και θελει χαδακια.

6bMYp2.png

εσυ εισαι ολη μερα μαζι της?Σκεφτομαι μηπως επειδη με βλεπει απο το απογευμα και μετα μηπως δεν με χορταινει και θελει χαδακια.

εμενα δεν με βλέπει ούτε πρωι ( δουλεύω 8-3) ούτε απόγευμα (σεπτέμβριο με ιούνιο δουλεύω 4-10).

ιούλιο είμαστε συνέχεια μαζί από τις 3 το μεσημέρι και μετά και αύγουστο όλη μέρα και όλη νύχτα....λόγω διακοπών.

τα Σ/Κ όλο το χρονο είμαστε μαζί.

τίποτα παιδί μου... νάζια κάνουνε... μωρά είναι, δεν πειράζει (λέω από τη μία)

age.png

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ. ΕΧΩ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ. ΕΜΕΝΑ Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ 17ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΜΑΖΙ. ΜΟΝΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΤΟΥ. ΕΜΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ. ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΟΥΜΕ ΘΑ ΠΙΟΥΜΕ ΓΑΛΑ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΑΓΚΑΛΙΤΣΑ ΚΑΙ ΚΑΝΑΠΕ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΩΡΑΚΙΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ. ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΛΟΥΜΕ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΩΡΩ ΕΓΩ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 2ΧΡΟΝΩΝ ΔΥΣΚΟΛΑ ΜΠΑΙΝΕΙ. Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΤΟ ΕΞΗΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΤΙΣ ΑΓΚΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΜΟΛΙΣ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΛΙΓΟ ΑΥΤΑ ΘΑ ΤΑ ΚΟΨΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΓΩ ΟΣΟ ΜΠΟΡΩ ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΜΑΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μάλλον θα έλεγα στην κούνια γιατί απο το κρεββάτι θα κατεβαίνει εύκολα!! καλησπέρα σε όλους εμένα μου το φύλαγε που λεμε στο τρίτο μου παιδάκι τον άγγελό μου που την ημέρα είναι ένας άγγελος αλλά το βράδυ....... έλεος έχουμε να κοιμηθούμε 2,5 χρόνια ! είχε πάντα πρόβλημα με τον ύπνο έχουμε επισκεφτεί ψυχολόγο 2 φορές αλλά δυστυχώς τίποτα !!! να σημειώσω ότι δεν έχει πιπίλα ούτε κάτι άλλο να κοιμάται μαζί!!απλώς ξυπνάει και τσιρίζει κλωτσάει τα πόδια του στα κάγκελα έχω δοκιμάσει τα πάντα τον άφησα να κλαίει δεν έβγαλα άκρη στον κρεββάτι δεν τόλμησα να τον πάρω ποτέ καθώτι παλιά μαμά με ανάλογη πειρα !!βέβαια κανένα απο τα άλλα δυο μου παιδιά δεν είχε το ίδιο πρόβλημα !!δυστυχώς μας έχει γίνει τρόπος ζωής αλλά είμαστε εξαντλημένοι ειλικρινά!! θα δοκιμάσω να πάρω κι εγω τα βιβλία μήπως και καταφέρω κάτι!!άν μπορεί κάποιος να μου δώσει συμβουλή ακούω τα πάντα !!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...