Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ύπνος - προβλήματα με τον υπνο!!!!!

aggeliki

Recommended Posts

ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΛΑΙΑ....ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΓΕΝΝΕΙΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΘΕΛΩ Κ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΡΟΛΟ!ΕΓΩ ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΞΑΝΑΠΕΙ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΤΑ ΒΡΑΔΙΑ Κ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ 3ο ΜΗΝΑ ΚΟΙΜΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΘΟΥΝΑ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ Κ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕ ΝΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ...ΑΝ ΧΩΡΟΥΣΕ ΑΚΟΜΑ!!!! :lol: ΜΕΤΑ ΤΟΝ 3ο ΤΟΝ ΒΑΛΑΜΕ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΑΚΙ ΤΟΥ...ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΥΣΚΟΛΕΨΕ ΣΤΟ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΕΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ (ΟΣΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ,ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟ Κ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ Κ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ) ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΑΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΒΑΘΜΟ Κ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!

ΕΤΣΙ ΚΙ ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΤΕΤΟΙΑ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΟΤΙ ΑΝ ΧΩΡΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΘΟΥΝΑ ΤΟΥ Κ ΜΕΧΡΙ ΤΑ 18 ΤΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΑΦΗΝΑ ΝΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΕΚΕΙ ΑΚΟΜΗ :lol::lol::lol::lol::lol: !!!!!

ΦΙΛΙΚΑ...ΣΤΕΛΛΑ! :wink:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

το μωρό μου ξυπνάει 4 με 5 φορές το βράδυ σκέφτομαι να δοκιμάσω να τον πάρω μαζί μου στο κρεβάτι!

Δεν το έχω κάνει μέχρι τώρα γιαι

Που το βάζετε το μωρό στη μέση ? Ανάμεσα σας?

θα χοράμε? ή να διώξω το μπαμπά?

Και κάτι ακόμα αν τελικά κοιμόμαστε όλοι μαζί παρέα και κάποια στιγμή μείνει στη γιαγιά του θα υπάρχει πρόβλημα? δεν θα μπορεί να κοιμηθεί εκεί χωρίς εμάς?

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΟΥ...λοιπόν άκου. Και εμένα ξυπνάει 4-5 φορές το βράδυ

και αναρωτιόμουν γιατί αφού φυσικά σιγουρεύτηκα ότι δεν ήταν πείνα.

Είναι η δεύτερη βραδιά που πέρασε στο κρεβάτι μας.

Απορώ πως δεν το εκανα αυτό νωρίτερα αφού με τα πολλά κατάλαβα ότι το μωρό μου θέλει ζεστασιά και ασφάλεια. ΘΕΛΕΙ ΣΤΟΡΓΗ ΚΑΙ ΠΡΟΔΕΡΜ

Το βάλαμε στη μέση και βολευτήκαμε ωραιότατα μαζί με το μπαμπά εννοείται :wink::wink:

τώρα αν έχει πρόβλημα με τη γιαγιά κανείς δεν το ξέρει μέχρι να το ανακαλύψετε....Δοκιμάστε, αν και έχω την εντύπωση ότι καταλαβαίνει κι απ τους γονείς του ζητάει και περιμένει τις πολλές και καλές αγκαλιές.

Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΝΑ ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΣΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΗ ΕΙΝΑΙ ....ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΗ.....

κι εμεις στην μεση την βαζουμε την μπουμπου μας και την εχουμε συνηθισει.ο αντρας μου μας ψιλομαλωνει αλλα καμια φορα οταν παει 11 και η μπεμπα δεν εχει ξυπνησει ακομα στην κουνια της, μου λεει...αντε ακομα να ξυπνησει ?μηπως να παω να την φερω???? :lol:

μαλλον εμεις θα ειναι δυσκολο να αποχωριστουμε την μπεμπα απ το κρεβατι οχι το αντιθετο!!

Στο παραπανω θεμα δεν θα αναφερθω πιστευω τα κοριτσια με καλυψανε κι εμενα απολυτα!!

babilitsa και να σου πώ δεν ξυπνάει καθόλου στο κρεβάτι σας ή ξυπνάει και ξανακοιμάται ? Και μένα δεν ξυπνάει γιατί πεινάει, για την ακρίβεια μουρμουράει με κλειστά τα μάτια και μόλις του βάλω τη πιπίλα ξανακοιμάται και κάποιες φορές πιο σπάνια ξυπνάει και κλαίει δυνατά σαν να φοβάται και άλλες πάλι γυρνάει σαν τη σβούρα και δεν μπορεί να βολευτεί πουθενά, υποθέτω οτι είναι από τα δόντια, γιατί κοιμάται από μόνος του χωρίς κλάματα, μπανάκι, γαλατάκι και ύπνο!! Δεν τον έχω αφήσει ποτέ να κλαίει σαν παρατημένος!! Θα δοκιμάσω και το family bed και βλέπουμε, αν κοιμηθεί και δεν ξυπνάει, θα στεναχωρηθώ πολύ που τόσο καιρό δεν το είχα κάνει!

Οσο ζώ μαθαίνω!!!!!!

:oops::oops::oops::oops::oops:

Διαφημίσεις

Μα γιατί τα παίρνετε στο κραβάτι σας ????????????????

γιατί τρελαίνομε οταν με αγγιζει και με φιλάει για καληνυχτα και γιατι μου αρεσει πολυ πολυ το πρωι που ξυπναει και ανοιγει τα ματακια της και η πρωτη λεξη καθε μερας μου ειναι ΜΑΜΑ...ΜΠΑΜΠΑ.....

Γιατί δεν προσπαθείτε να τα μάθετε να κοιμούνται στην κούνια τους ????????

γιατί το προσπάθησα πολλες φορες (καθαρα απο αγχος για τη κριτικη των αλλων που ξερουν τα παντα και που μεγαλωσαν τα σουπερ παιδια.....)και ειδα πως ειναι απανθρωπο να εκπαιδευω το παιδι μου με μεθόδους που δε θα εφαρμοζα ουτε σε ενα σκυλακι .....

Ξέρετε πόσα βράδια έχω ξενυχτήσει για να μη φτάσω στο σημείο να την πάρω στο κρεβάτι μου ???

Έχω όμως την ανταμοιβή μου.

και εγω εχω το χαμογελο της μικρης μου και την ηρεμια που απεκτησε ξανα αφου η μαμα της ηρθε στα καλα της και δεν τρελαινεται πια που θα κοιμηθει η μικρη αλλα την νοιαζει πια μονο να μετραει τις αγκαλιες και τα φιλακια που δινουμε ολη μερα ...α και τις κλοτσιες που τρωω το βραδυ απο τα ποδαρακια του κοριτσιου μου..... :lol:

Είχα την υπομονή και την έμαθα.

εγω ειχα την αγαπη και αλλαξα και θα συνεχισω να αλλαζω ....

Αγλαια σε ευχαριστω γιατι με εμαθες απο τη σταση σου να παλευω για αυτα που πιστευω ας γυρίζει ολο το συμπαν τουμπες γυρω μου...

Μαμαδες, εμενα ξυπναει 6-7 φορες, βαζω πιπιλα και ξανακοιμαται...Δεν το εκανε παλια. Δεν την εχω παρει ποτε στο κρεββατι μας για υπνο. Υπαρχδει περιπτωση να βοηθησει αν την παρω μαζι μας? Ποτε γινεται αυτο, οταν ξυπνησει την πρωτη φορα ή απο την αρχη που κοιμαται? Αυτο δεν ειναι επικινδυνο να γινει συνηθεια και να μην θελει πια το κρεββατι της. Ειναι 8 μηνων. Πως κοβεται αν γινει συηνηθεια?Να το κανουμε 2 φορες την βδομαδα ειναι καλυτερα? Και το πρωι που οαντρας μου ξυπνα πιο νωρις για δουλεια δεν θα ξυπναει και το μωρο??? Συγνωμη αν κανω χαζες ερωτησεις αλλα μου ειναι κατι αγνωστο και θα ηθελα να το δοκιμασω γιατι δεν κοιμαται καλα το βραδυ.

Μαμαδες, εμενα ξυπναει 6-7 φορες, βαζω πιπιλα και ξανακοιμαται...Δεν το εκανε παλια. Δεν την εχω παρει ποτε στο κρεββατι μας για υπνο. Υπαρχδει περιπτωση να βοηθησει αν την παρω μαζι μας? Ποτε γινεται αυτο, οταν ξυπνησει την πρωτη φορα ή απο την αρχη που κοιμαται? Αυτο δεν ειναι επικινδυνο να γινει συνηθεια και να μην θελει πια το κρεββατι της. Ειναι 8 μηνων. Πως κοβεται αν γινει συηνηθεια?Να το κανουμε 2 φορες την βδομαδα ειναι καλυτερα? Και το πρωι που οαντρας μου ξυπνα πιο νωρις για δουλεια δεν θα ξυπναει και το μωρο??? Συγνωμη αν κανω χαζες ερωτησεις αλλα μου ειναι κατι αγνωστο και θα ηθελα να το δοκιμασω γιατι δεν κοιμαται καλα το βραδυ.

Αγαπητή Ελσα αυτό με την πιπίλα το περνάνε οι περισσότεροι,και εγώ το πέρασα και θα το ξαναπεράσω σίγουρα!Αυτό που έχω να σου πώ εγώ σαν μαμά αφού ζήτησες γνώμες είναι να μην την πάρεις στο κρεβάτι σου(έγινε λίγο μόδα βλέπω χαχαχαχα),θα το κόψει σιγά σιγά μόνη της και θα μάθει να την βάζει την πιπίλα μόνη της το βράδυ απλά βάλε δίπλα της κάθε βράδυ 2-3 πιπίλες και σιγά σιγα θα τα καταφέρει,δεν λέω θα παιδευτείς λίγο στην αρχή αλλά θα παιδευτείς ακόμα πιο πολύυυυυυυυυυυυυυυ για να την ξεκόψεις απο το κρεβάτι σας και για πιο πολύ καιρό.Αυτή είναι καθαρα άποψη δική μου(ελπίζω να μην παρεξηγηθώ ΚΑΙ ΕΓΩ!!)και αν θέλεις την ακολουθείς,τώρα βέβαια αν θέλεις και εσύ αγκαλίτσες και φιλάκια απο την μπομπού σου να ξέρεις ότι θα κρατησουν για πολύυυυυυυυυυυυ καιρό μετα :wink::wink: !!!

[link=/][image noborder]/cache/7c9e28bff8.png[/image][/link]

AMALIAKON ΕΓΡΑΨΕ:και να σου πώ δεν ξυπνάει καθόλου στο κρεβάτι σας ή ξυπνάει και ξανακοιμάται ?

Να σου πω : όπως πρόσεξα κοιμάται σαφώς περισσότερη ώρα χωρίς να ξυπνήσει... όταν όμως ξυπνήσει και με νιώσει δίπλα της τη βλέπω που αμέσως ξαναξεραίνεται χωρίς να βγάλει ούτε κιχ.

Κοίτα εγώ δε λέω ότι αυτό θα γίνει κανόνας αλλά τουλάχιστον όταν κι εγώ είμαι πολύ κουρασμένη και θέλω οπωσδήποτε να κοιμηθώ θα το εφαρμόζω...

ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΩ ΑΠΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ...

Κι εγώ φοβάμαι μην παγιωθεί που μετά δύσκολα κόβεται ,αλλά σίγουρα παρηγοριέμαι όταν σκέφτομαι ....οτι τίποτα δεν κρατάει για πάντα

ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΊΟ: ΔΕ ΒΑΡΙΕΣΤΕ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΚΑΛΟΜΑΘΗΜΕΝΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΟΡΤΑΣΜΕΝΟ ΑΓΑΠΗ ΠΑΙΔΙ....

Δεν το έχω κάνει μέχρι τώρα γιαι είχα διαβάσει ότι υπάρχει κίνδυνος να πλακώσω το μωρό και φοβήθηκα!!!

http://www.askdrsears.com/html/10/T102200.asp

διάβασε στο λινκ πώς να κάνεις τον κοινό ύπνο ασφαλή για το μωρό

Που το βάζετε το μωρό στη μέση ? Ανάμεσα σας?

Η μέση δεν είναι καλή θέση, είναι προτιμότερο να είναι στη μία άκρη με προστατευτικό για να μην πέφτει (ή με κολλημένη την κούνια).

Εμάς το κρεβάτι μας είναι ημίδιπλο 1,20 φάρδος θα χοράμε?

Δεν θα χωράτε!

Διαφημίσεις

Αμαλία μου , ολα καλα τα σκέφτηκες αλλα ...ενα καινουργιο κρεβάτι δεν σκεφτηκες να παρεις :lol::lol:

Εγω να σου δωσω μια αλλη ιδεα για να χωρέσετε . Κολλάς την κουνια του με το κρεβάτι σας και την ρυθμίζεις να ειναι στο υψος του κρεβατιου . Κοιμασαι εσυ κανονικά στο κρεβατι και το μωρο στη κουνια του αλλα μολις σε χρειαστει απλωνεις το χερι σου και το χαιδευεις , παρηγορεις κλπ :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

Αγλαία σε ευχαριστώ πολύ για το λίνκ είναι πολύ χρήσιμο! :wink:

Λαμπρινή δεν χωράει πιο μεγάλο κρεβάτι στο δωμάτιο :shock: πόσο μάλλον η κούνια του μωρού!!! Είμαστε ο ένας πάνω στον άλλον....βγαίς εσύ να μπώ εγώ :lol::lol:

Το μόνο που σκέφτομαι είναι να κολήσω το κρεβάτι μας στον τοίχο και να βάλω κάτι μαλακό γύρω γύρω και να τον βάζω σε εκείνη τη μεριά, εγώ δίπλα και παραδίπλα ο ντάντη! Ευτυχώς που είμαστε αδύνατοι δηλαδη! :lol::lol:

Σχετικά με τον ντόρο που δημιουργήθηκε γύρω από το θέμα "πού να κοιμάται το μωρό, στην κο΄λυνια του ή με τους γονείς"...Ας κάνει τελικά κάθε γονιός αυτό που πιστεύει, που είναι εφικτό, που ταιριάζει στον εαυτό του αλλά και στο παιδί του! Δεν μου αρέσει καθόλου να γενικεύουμε. Αυτό που πιάνει στο δικό μου παιδί μπορεί να μην πιάνει στο δικό σου. Μη θεωρούμε πως αν το παιδί κοιμηθεί στη κούνια του και κλάψει πως του δημιουργήσαμε ψυχικό τραύμα ενώ αν κοιμάται δίπλα μας σε κάθε περίπτωση όλα πάνε καλά και είμαστε σωστοί γονείς. Ακόμα και οι επιστημονικές απόψεις γύρω από θέματα διατροφής, ύπνου κ.τ.λ όταν είναι απόλυτες εμένα δεν με πείθουν. Και άλλωστε αλλάζουν. Αλλού διαβάζεις το ένα αλλού το άλλο. Γνώμη μου: καλό να διαβάζουμε, να είμαστε ενήμεροι αλλά στο τέλος να ακούμε πρωτίστως το ένστικτό αλλά και τη λογική μας.

Στη δική μας περίπτωση π.χ. δεν θα έβαζα με τίποτα το μωρό να κοιμηθεί μαζί μας γιατί ο άντρας μου είναι καπνιστής. Δεν χρειάστηκε καν να το διαβάσω (που τελικά το διάβασα κάπου ) γιατίι μου το υπαγόρευσε η απλή λογική. Κοιμήθηκε το πρώτο εξάμηνο δίπλα ΜΟΥ, ο άντρας μου σε άλλο δωμάτιο. Επειδή όμως αυτό δεν θα ήθελα να συνεχιστεί για χρόνια, το σταμάτησα. Και το μωρό είναι μια χαρά, προσαρμόστηκε και κλαίει για 1002 λόγους αλλά όχι και επειδή το έβαλα στην κούνια του.

Θέλω να ξαναπώ λοιπόν το εξής πολύ απλό...μην κρίνουμε γενικά, μην χαρακτηρίζουμε με τέτοια ευκολία κάτι ως σωστό ή λάθος και στην τελική ...μην επηρεαζόμαστε τόσο εύκολα από το τί επικρατεί ως άποψη, ως μόδα, αλλά και ως παράδοση- συνήθεια.

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ΑΡΙΑΔΝΗ,ο κάθε γονιός συμπεριφέρεται διαφορετικά στο παιδί του ανάλογα με τις ανάγκες-υποχρεώσεις που έχει στο σπίτι του.Π.χ αλλιώς συμπεριφέρεται ένας γονιός στο μωράκι του όταν υπάρχει κι άλλο παιδάκι στο σπίτι κι αλλιώς όταν είναι το πρώτο του,πάντα το δεύτερο το παιδάκι είναι το ποιο αδικημένο,αυτό τουλάχιστον ζώ εγώ εδώ και 6 μήνες που γέννησα το δεύτερο παιδάκι μου,δεν μπορώ να δώσω το 100% των δυνάμεων μου ώστε να μπορώ να κάνω υποχωρήσεις έστω και στο θέμα του ύπνου γιατί υπάρχει κι άλλο παιδακι που απαιτει και αυτό την προσοχή μου!Οπότε ας μην τους παίρνει όλους η μπάλα σε αυτά που λέμε γιατί ΔΕΝ μπορούμε να ξέρουμε τι πραγματικά γίνεται στο σπίτι κάποιου και τι ανάγκες έχει καθένας απο εμάς!!! :wink::wink::wink:

[link=/][image noborder]/cache/7c9e28bff8.png[/image][/link]

Σχετικά με τον ντόρο που δημιουργήθηκε ...

ΚΑΛΑ ΤΩΡΑ ΕΝΤΑΞΕΙ, ΤΟΝ ΝΤΟΡΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΔΕΣ;;;;

ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΕΝΑ ΤΟΠΙΚ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ,ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΙΡΑΣΜΑ .....ΟΧΙ ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ...

ΝΑΙ, Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΣΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ;;;;;;

Διαφημίσεις

Για να μοιραστω κ εγω την ιστορια μας μαζι σας.. εμεις ανηκαμε στους τυχερους γονεις που απο 2μηνων κοιμοταν μονη της κ δεν μας ενοχλουσε καθολου.. Μετα βεβαια απο ενα ταξιδι μας που την ειχαμε αφησει στον παππου (5 μηνων) ξεκινησε να θελει αγκαλια κ κουνημα για να κοιμηθει. Κατα τη διαρκεια ομως του καλοκαιριου που ειμασταν στο εξοχικο (8μηνων) κ ισως κ λογω το παρκοκρεβατο, η αλλαγη στο χωρο κ στις ωρες της αρχισε να θελει να κοιμαται μαζι μας κ γενικα ξεκινησε τα προβληματακια. Λιγο λιγο καθε φορα οποτε κ εμεις τις καναμε οτι ηθελε κ φτασαμε να θελουμε μια με δυο ωρες για να την κοιμησουμε, κ μετα απο κανα δυωρο ησυχου υπνου ξεκιναγε. Τη μια η πιπιλα, την αλλη ηθελε γαλα, την αλλη το ενα, την αλλη το αλλο.. Στο τελος κατακοπη εγω την επαιρνα στο κρεβατι μας οπου τουλαχιστον γλυτωνα τα περα δωθε. Οχι οτι κ ετσι ηταν πολυ ησυχη, σηκωνοταν κ αναβε τα φωτα, αφηστε που γυρναγε συνεχεια, μας εσπρωχνε στην ακρη... Το αποτελεσμα ηταν οτι ειχα να κοιμηθω ενα χρονο και. Κ βεβαια επρεπε κ να σηκωνομαι 6κ το πρωι για να φευγω στη δουλεια κ οταν γυρναγα το μεσημερι παντα τυχαινα στην ωρα που μολις ειχε σηκωθει απο το μεσημεριανο υπνο.. ΔΡΑΜΑ!!!

Αλλα παλι πριν κανα εναμιση μηνα αλλαξαν τα πραγματα. Τις δινω το γαλα της το βραδυ, την βαζω στην κουνια της με δυο-τρεις πιπιλες κ κοιμαται μονη της!Κ φανταστητε οτι μονη της ενα βραδυ μου εδειχνε οτι ηθελε να την αφησω στο κρεβατι! Κ επισης σταματησαμε το γαλα μεσα στον υπνο της κ τα πιο πολλα βραδυα με σηκωνει κανα δυο φορες μονο για νερο. Κ κοιμαται κ απο τις 10 το βραδυ πια (φταναμε 12 κ βαλε..) Αισθανομαι τρισευτυχισμενη! Τις λεω ΝΑΝΙ ΝΕΦΕΛΗ ΤΩΡΑ! κ με ακουει. Αν καμια φορα φωναξει παλι την απειλω οτι θα τις παρω τη μια πιπιλα αν συνεχισει να μην κοιμαται κ το κακομοιρο κοιμαται..

Ο αντρας μου βεβαια λεει οτι του λειπει που πια δε κοιμαται μαζι μας, αλλα αν τυχει καμια φορα να ειναι ανυσυχη κ την παρω μαζι μας τον βλεπω πως στριφογυρναει συνεχεια για να βολευτει..

Παντως πιστευω οτι δεν υπαρχει μεθοδος σωστη. Το καθε παιδακι μονο του θα αντιδρασει κ μονο του θα μας δειξει πως πρεπει να του φερθουμε. Υπομονη κ ελπιδα οτι καποια στιγμη θα μεγαλωσουν κ θα μας αφησουν να κοιμηθουμε ενα ολοκληρο βραδυ χωρις διακοπη...

να σας κανω paste απο το site του troktikou μια σχετικη ερευνα

Οι απόψεις των εμπειρογνωμόνων φαίνεται να διίστανται στο ερώτημα "είναι ασφαλές να κλάψει το μωρό πριν κοιμηθεί;" Το θέμα ήλθε στην επικαιρότητα...

με την έρευνα που διεξήγαγε το Ερευνητικό Κέντρο Murdoch Children's Research Centre στη Μελβούρνη και σύμφωνα με την οποία είναι ακίνδυνο να αφήνει κανείς το άνω των έξι μηνών μωρό να κλαίει μέχρι και 20 λεπτά πριν κοιμηθεί. Μάλιστα του εξασφαλίζει και καλύτερο ύπνο.

Φυσικά κάθε δύο με τρία λεπτά πηγαίνετε κοντά του και ελέγχετε αν είναι καλά. Η ιδέα είναι να μάθετε στο μωρό σας να κοιμάται μόνο του, χωρίς κούνημα στα χέρια ή μπιμπερό.

Με τη μέθοδο αυτή δεν συμφωνούν πολλοί επιστήμονες, μεταξύ των οποίων και η Πίνκι ΜαΚέι, ειδήμων στο θέμα αυτό, η οποία υποστηρίζει ότι "μπορεί πράγματι κλαίγοντας να κοιμηθεί το μωρό, το "αντάλλαγμα" όμως θα είναι ένα νευρικό μωρό, που θα φοβάται να μείνει μόνο του και ακόμη χειρότερο δεν θα σας εμπιστεύεται".

Επίσης, το Australian Association for Infant Mental Health, υποστηρίζει ότι "κλάμα πριν από τον ύπνο, δεν είναι ακριβώς αυτό που χρειάζονται τα μωρά για την ψυχική τους υγεία".

http://troktiko.blogspot.com/2009/04/blog-post_1503.html

Λοιπόν για να πω κι εγώ τη δικιά μου εμπειρία με δυο πλέον παιδιά...Αρχικά την κόρη μου την είχα στο δωμάτιό μου έως 10 μηνών. Κοιμόταν στην κούνια της, αλλά την κοίμιζα αγκαλιά, αφού θήλαζε γύρω στις 11 το βράδυ, δε ρευόταν με τίποτα λέμε, και κάτι λόγω ανασφάλειας, κάτι που 20 ημερών την είδα, ενώ κοιμόταν στην κούνια της, να πνίγεται και να βγάζει γάλα από τη μύτη(μ'έπιασε πανικός!!), οπότε την κρατούσα και 1-2 ώρες αγκαλιά(από το φόβο μου). Όταν πήγε στο παιδικό δωμάτιο, έβαλα ένα κρεββάτι και κοιμόμουν κι εγώ μαζί της. Όταν ξυπνούσε το βράδυ την κοίμιζα και ξανά στην κούνια της. Δεν ήθελε με τίποτα να κοιμηθεί στο δικό μου κρεββάτι...Μα με τίποτα...Μετά τους 14 μήνες βγάλαμε το κρεββάτι που κοιμόμουν στο δωμάτιό της. Τότε ήθελε να κοιμάται στο καρότσι της....Ούτε στην αγκαλιά, ούτε στο κρεββάτι μας, ούτε φυσικά στο δικό της...Μια φορά δοκιμάσαμε να την αφήσουμε στο κρεββάτι της να κοιμηθεί μόνη της(το έκαναν με επιτυχία φίλοι μας και είπαμε να κάνουμε δοκιμή)...Στην προσπάθειά της όμως κλαίγοντας να βγει από την κούνια και να έρθει σε μας έπεσε με το κεφάλι ευτυχώς πάνω στο πάνινο καλάθι με τα παιχνίδια της, και όπως καταλάβατε δεν την άφησα ξανά.Δεν άντεχα να την ακούω και να κλέει, η αλήθεια είναι. Στα 2 της χρόνια τη βάλαμε σε μονό κρεββάτι και την κοιμίζουμε εκεί. Όταν τύχει και ξυπνήσει πηγαίνω ή εγώ ή ο μπαμπάς της στο κρεββάτι της μεχρι να ξανακοιμηθεί. Το γιο μου τον έχω ακόμα στο δωμάτιό μου, και αν τύχει και ξυπνήσει το βράδυ, τον παίρνω στο κρεββάτι μου και ξανακοιμάται αμέσως...Αν είμαι ξύπνια, τον ξαναβάζω στο κρεββάτι του...Επειδή όμως τις περισσότερες φορές είμαι "πτώμα" και κοιμάμαι κι εγώ αμέσως τον αφήνω μέχρι το πρωί. Το θέμα είναι ότι το κρεββάτι μας είναι μικρό και δεν χωράμε και οι τέσσερις(αλλά θα το αλλάξουμε σύντομα!!!). Γιατί δεν υπάρχει για μένα και τον άντρα μου πιο ωραίο πράγμα από το πρωινό χουζούρι το Σαββατοκύριακο...Και όσο για την Αννούλα που αναρωτιέται γιατί παίρνουμε τα παιδιά μας στο κρεββάτι, και δεν ξαγρυπνάμε, μέχρι να μάθουν να κοιμούνται μόνα τους, από ότι είδα ασχολείται με τα οικιακά, οπότε έχει την "πολυτέλεια" να μείνει ξάγρυπνη, γιατί εγώ π.χ.(όπως νομίζω και πάρα πολλές κοπελιές από δω μέσα) πρέπει να "τρέχω" καθημερινά από τις 7...οπότε δεν έχω το κουράγιο να ξενυχτήσω... Και γιατί λατρεύω να έχω τα μωρά μου αγκαλίτσα...

.png .png

kalispera, ego exo ena gio 8 minon. Mexri tous 6 mines pou koimotann sto domatio mas ola kala. Me to pou ton metaferame sto domatio tou arxise to xenixti...xipnaei sixna to vradi..eite iremei me tin pipila...eite oxi...eite thelei agkalia...eite kapoia vradia kataligei sto krevati mas.

O paidiatros ipostirizei oti einai allagei xorou kai den mas niothei konta tou. Tora pia ta xipnimata exoun perioristei, alla iparxoun. Ego ti ekana, ton eperna sto krevati mono otan imoun polu exantlimeni gia na katso mazi tou mexri na xana koimithei. Kai paratorisa oti oso pio poli kourazetai to apogeuma toso ligoteres fores xipna. Kouragio

ΒΑΒΥΒΟΟΜ

από ότι είδα ασχολείται με τα οικιακά, οπότε έχει την "πολυτέλεια" να μείνει ξάγρυπνη, γιατί εγώ π.χ.(όπως νομίζω και πάρα πολλές κοπελιές από δω μέσα) πρέπει να "τρέχω" καθημερινά από τις 7...οπότε δεν έχω το κουράγιο να ξενυχτήσω... Και γιατί λατρεύω να έχω τα μωρά μου αγκαλίτσα...

Καλη μου νεραιδομαμα συμφωνω μαζι σου και σε οσα λες για την Αννουλα και στο θεμα οτι λατρευεις και εσυ τα παιδακια σου και θελεις να κοιμασται αγκαλιτσα , ομως καλη μου αθτο με τα οικιακα μην το λες , και εγω με οικιακα ασχολουμε οπως και πολλα κοριτσια στο φορουμ και πιστεψε με η κουραση απο 2 παιδακια και τη φροντιδα του σπιτιου ειναι ιδια εκεινη αμα εργαζομασταν , λες οτι ξυπνας απο τις 7.00 και τρεχεις , εγω ξυπναω απο τις 6.30 και ξανακαθομαι μεσημερακι για να φαω και μετα ξανα το βραδυ για να κοιμηθω , πιστεψε με ουτε οσες εχουμε πραγματικα την πολυτελεια να μεινουμε σπιτι και να μεγαλωσουμε τα παιδια μας εχουμε το κουραγιπ να ξαγρυπναμε γιατι η επομενη μερα βγαινει δυσκολα .

Προς Θεου για αποφυγη παρεξηγησεων και εγω ειμαι απο τις μαμαδες που ειμαι υπερ να κοιμασαι με τα μωρα και αυτο εφαρμοζω , και φυσικα δεν συμφωνησα απο την αρχη με αυτα που ελεγε η αννουλα στην οποια απαντησα πολλες φορες αρνητικα.

πάλι εγώ.... σας ευχαριστώ όλες για τη βοήθειά σας σχετικά με το πρόβλημα ύπνου του μικρού μου. δεν έχω λύσει τελείως το πρόβλημα, απλά υπάρχει καλυτέρευση. τον βάζω στο κρεβάτι του και γύρω του βάζω όλα τα παιχνιδάκια. συνήθως είμαι δίπλα του και είτε τον χαιδεύω ή τον κουνάω, του τραγουδάω και τελικά κοιμάται. δύο φορές κοιμήθηκε μόνος του. τώρα αντιμετωπίζω άλλο πρόβλημα. γενικά από την ημέρα που γεννήθηκε το βράδυ κοιμόταν 4-5 ώρες συνεχόμενα. τις τελευταίες εβδομάδες μου ξυπνάει συνέχεια. το καλύτερο κάθε 2 ώρες, το χειρότερο κάθε μισή. για να μην τον βάζω στο κρεβάτι μας και συνηθήσει, έφερα ξανά το κρεβάτι του στο δωμάτιό μας. τι λέτε? λέτε να είναι τα δοντάκια του? κάποιες στιγμές ξυπνάει με κλάματα, άλλες κουνιέται στον ύπνο του λες και βλέπει εφιάλτη.

Αγαπητή grafistria δεν το λέω καθόλου υποτιμητικά το "οικιακά", και ξέρω ότι όταν έχεις 2 παιδάκια ακόμα κι αν δε δουλεύεις η κούραση είναι απίστευτη. Απλά κι εγώ τους μήνες που δε δούλευα (της λοχείας), μπορούσα να ξενυχτήσω και να εκμεταλλευτώ στη διάρκεια της ημέρας την ώρα που κοιμόταν ο μικρός(γιατί την κόρη μου δε σταμάτησα να τη στέλνω παιδικό) για να ξεκουραστώ κι εγώ, ακόμα κι αν άφηνα το σπίτι σε μαύρο χάλι. Από την 1η Σεπτέμβρη όμως που ξαναγύρισα στη δουλειά, δεν έχω το κουράγιο να ξενυχτήσω(2-3 φορές που αρρώστησαν τα μικρά και είχαμε ξενύχτι, κυριολεκτικά πήγα να αποκοιμηθώ στο γραφείο!!!). Και όπως καταλαβαίνεις ακόμα και ο πιο ελαστικός εργοδότης δεν ανεχεται για πολύ μία εξαντλημένη υπάλληλο...Αυτό εννοούσα...Και τέλος πάντων αντέχω να ξυπνάω στις 7 το πρωί και να κοιμάμαι στη 1 τη νύχτα(τότε τελειώνουν και οι δουλειές), αλλά δε μπορώ να ξυπνάω και στις 3 τα ξημερώματα και να περιμένω δίπλα στην κούνια πότε θα ξανακοιμηθεί το μωρό. Οι αντοχές μου είναι μέχρι εκεί...Ελπίζω να μην παρανόησαν τα λεγόμενά μου οι μαμάδες που δεν εργάζονται...

.png .png

elpizw na min epanalambanomai. den mporesa na diabasw ola ta posts.. an nai, sugxwriste me k peite mou pou na koitaksw.. loipon, exw 2 gious. o enas einai 22 minwn k o allos 3,5 minwn!!! o prwtos kanei to eksis: paei sto krebati tou meta to mpanio tou ka8e bradu stis 9, k meta apo ligo arxizei na fwnazei ton mpampa tou i emena. auto mporei na kratisei k mexri tis 11. alles fores irema, alles fores me klama. ka8etai, paizei me ta kouklakia tou sto krebati tou, k endiamesa fwnazei. paw kapoies fores, kapoies oxi. an klaiei, paw panta. alla otan einai iremos, oxi panta. suni8ws tou lew oti oloi kanoun nani twra, oti k i mama paei na kanei nani, i oti paw na kanw mam, k oti 8a ksanapaw meta, tetoia pragmata. to kako einai oti koimatai arga, ksupnaei kata tis 8.30, (diladi to polu 10 wres) k me apotelesma tin epomeni mera meta tis 12.30 na koutoulaei k na min trwei.. exw katantisei na ton taizw stis 12 k stis 12.30. milame gia apisteuto agxos!! na ksupnisei, na tou dwsw grigora to gala tou, wste kapaki na tou ftiaksw ti froutokrema, gia na perasoun 2,5 wres mexri na faei to mesimeriano mpas k peinasei.. an k tis perissoteres fores den trwei oute to miso.. exete kamia paromoia empeiria? kapoia lusi??? gia mesimeri koimatai stis 2.30 k ksupnaei se 2-2,5 wres suni8ws. euxaristw ek twn proterwn!

φιλενάδες καλησπέρα...κι εμείς αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με τον ύπνο. Από την ημέρα που γεννήθηκε μέχρι 4 μηνών είχα καταντήσει ζόμπι λόγω κολικών που δεν τον άφηναν να κοιμηθεί.

Μόλις τέλειωσε αυτό κοιμηθήκαμε κανα 2μηνο και τώρα έχει 3 με 4 μήνες που δεν μπορούμε να κοιμηθούμε ούτε ένα βράδυ συνεχόμενο. Ξυπνάει συνέχεια και πιστεύω πως αυτό γίνεται επειδή κοιμάται πολύ ανήσυχα. Μόλις τον βάλω στο κρεβάτι (τον βάζω εντελώς χαμηλά) μετά από 15 λεπτά έχει φτάσει στο προσκέφαλο και ξυπνάει. Αυτό γίνεται όλη την νύχτα...και τώρα έχει λίγες μέρες που όχι απλά ξυπνάει, αλλά τον βρίσκω να μισοκοιμάται και να είναι σκαρφαλωμένος στα κάγκελα :shock:

αναρωτήθηκα πολλές φορές μήπως πεινάει...αλλά πιστεύω πως θα έκλαιγε. Έχετε καμιά συμβουλή οι έμπειρες μαμάδες;;;

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...