Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ύπνος - προβλήματα με τον υπνο!!!!!

aggeliki

Recommended Posts

βρε κοριτσια τα φωτα σας....

τι να κανω με τον μικρο μου δεν κοιμαται μονος με τιποτα τον βαζω για υπνο και αυτος σηκωνει τον τοπο...

κλαιει κλαιει χαμος!!!!αυτο μπορει να κρατησει και καμια ωρα...αφου μου εχει σπαραξει την καρδια κοιμαται.... :(

οχι ομως για πολυ....σε κανα δυωρο ξανα κλαμα....τον κουναω κοιμαται μολις παω να τον αφησω στο κρεβατι του...ξυπναει και δωστου κλαμα παλι

ομως εχει παει αργα και δεν αντεχω αλλο :?

τοτε τον περνω στο κρεβατι μας και αυτος κοιμαται μια χαρα και εγω με το ενα ματι μην τον ζουληξουμε :shock:

τι να κανω;;;;;κουραστηκα :cry:

καμια ιδεα;;

.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Που να πω τον πόνο μου?

εδώ......

Είμαι 39 αλλά φαίνομαι 45 και νιώθω 65 χρονών..

έχω λιώσει..

ποτέ δεν κοιμόταν καλά ο μικρός αλλά τώρα τελευταία (ενώ περάσαμε περίοδο καλή) τα πράγματα έχουν χειροτερέψει...

έχω να ξεκουραστώ ουσιαστικά 2 μήνες, είμασταν και οι 2 άρρωστοι μια εβδομάδα, τώρα καλύτερα αναρρώνουμε αλλά ο ύπνος χειροτερεύει...

εχτές ξύπνησα 2,30 για να μην ξανακοιμηθώ... βήχα ο μικρός του πέρασε σε 2 ώρες βρυκολάκιασα εγώ...

έχω πρόβλημα με τον ύπνο πάντα είχα... τώρα ακόμα χειρότερα..

να σηκωθώ αν κλάψει το παιδί ο.κ.. το θέμα είναι πως δεν ξανακοιμάμαι.. και όσο δεν κοιμάμαι.. τόσο δεν μπορώ.. και όσο δεν μπορώ.. τόσο δεν κοιμάμαι..

είναι ένας τρελός κύκλος με βαλεριάνες, αταραξ και προσευχές...

Είμαι απελπισμένη εντελώς όμως

το έκανα κοπυ από άλλο τοπικ που είχα ανοίξει πριν βρω αυτό..

zoi-mpempis τον κουνάς αγκαλιά πάνω σου? Θα σου πω κάτι που είχα διαβάσει σε αυτό το τόπικ αλλά αρκετές σελίδες πίσω......να τον έχεις τυλιγμένο με ένα μαλακό κουβερτάκι στην αγκαλιά σου, ώστε όταν τον αφήνεις στο κρεβάτι του που το σεντόνι του είναι παγωμένο να μην το καταλαβαίνει. Να τον βάζεις δηλαδή με το κουβερτάκι στην κούνια του, γιατί από έκει που είναι στη ζεστή αγκαλιά σου και τον αφήνεις ε όσο να ναι θα του κακοφαίνεται!! Για δοκιμασέ το και πες μας :wink::wink:

Τέση.......από οτι κατάλαβα εσύ έχεις μεγαλύτερο πρόβλημα με τον ύπνο, από οτι το μωρό σου!!!

Τι να σου πούμε και εμείς εδώ τώρα.....μ' αρέσει που γκρινιάζουμε επειδή σηκωνόμαστε για την πιπίλα κλπ κλπ αλλά εμείς μετά ξαναπέφτουμε ξερές με την πρώτη ευκαιρία!!!

Ισως θα μπορούσες αν έχεις καμιά γιαγιά να βοηθήσει, να της δώσεις το παιδί για 2-3 βράδια να κοιμηθείς λίγο ρε παιδάκι μου να πάρεις τα πάνω σου!!

Ευχαριστώ για την απάντηση

Η γιαγιά είναι μέσα στο σπίτι, μαζί τον μεγαλώνουμε δεν έχει μπαμπά τουλάχιστον μέσα στο σπίτι, και το έχουμε κάνει αλλά έτσι ή αλλιώς τον ακούω...

μάλλον το ξενοδοχείο είναι η λύση... λίγο πριν την τρέλα....

zoi-mpempis τον κουνάς αγκαλιά πάνω σου? Θα σου πω κάτι που είχα διαβάσει σε αυτό το τόπικ αλλά αρκετές σελίδες πίσω......να τον έχεις τυλιγμένο με ένα μαλακό κουβερτάκι στην αγκαλιά σου, ώστε όταν τον αφήνεις στο κρεβάτι του που το σεντόνι του είναι παγωμένο να μην το καταλαβαίνει. Να τον βάζεις δηλαδή με το κουβερτάκι στην κούνια του, γιατί από έκει που είναι στη ζεστή αγκαλιά σου και τον αφήνεις ε όσο να ναι θα του κακοφαίνεται!! Για δοκιμασέ το και πες μας :wink::wink:

Τέση.......από οτι κατάλαβα εσύ έχεις μεγαλύτερο πρόβλημα με τον ύπνο, από οτι το μωρό σου!!!

Τι να σου πούμε και εμείς εδώ τώρα.....μ' αρέσει που γκρινιάζουμε επειδή σηκωνόμαστε για την πιπίλα κλπ κλπ αλλά εμείς μετά ξαναπέφτουμε ξερές με την πρώτη ευκαιρία!!!

Ισως θα μπορούσες αν έχεις καμιά γιαγιά να βοηθήσει, να της δώσεις το παιδί για 2-3 βράδια να κοιμηθείς λίγο ρε παιδάκι μου να πάρεις τα πάνω σου!!

αχ δεν ειναι το κρυο σεντονι το προβλημα γιατι τον εχω παντα με κουβερτουλα πανω μου και μα αυτην τον βαζω κατω γιανα κοιμηθει... το εχω διαβασει κι εγω ολο το ποστ μηπως βρω καμια ιδεα αλλα πουυυ... :cry:

σε ευχαριστω παντως

.png

Διαφημίσεις

να πω και εγω τον πονο μου! η μικρη ειναι τωρα 9 μηνων απο 20 ημερων κοιμοταν ολο το βραδυ και μαλιστα στο κρβατι της τωρα εχει κανενα μηνα εναμιση ξυπναει το βραδυ σαν το βρυκολακακι μια 4 μια 5 μια 6 σηκωνεται καθεται στο κρεβατι της της δινω την πιπιλα αλλα τιποτα με αποτελεσμα να την παιρνω στο κρεβατι μου και να ξανακοιμαται μετα απο λιγο. εχθες ομως ξυπνησε 5 την πηρα στο κρεβατι τιποτα το ματι γαριδα την κοθυνησα στο καροτσι τιποτα εσπασαν τα νευρα μου ντροπομαι που το λεω αλλα δεν αντεξα της εβαλα της φωνες εκνευριστηκε και αυτη και τελικα με κλαματα κοιμηθηκε 8 το πρωι για να ξαναξυπνησει 9,30. εχω να κοιμηθω βραδυ καλα τουλαχιστον 2 μηνεες ολη την ημερα με ψοφαει στην υπερκινηση και δεν εχω και βοηθεια απο κανεναν ο αντρας μου δουλευει αρκετες ωρες και τα εχω παιξει. το ξερω οτι δεν πρεπει να χανω την υπομονη μου με το παιδι αλλα εχω λιωσει μερα νυχτα δεν μπορω να ξεκουραστω και μου βγαινει σε εκνευρισμο που δυστηχως τον ξεσπαω στο παιδι τι να κανω βρε κοριτσια?

ikas άλλαξε κάτι ....γιατί στο κάνει αυτό ξαφνικά? Μην σε πιάνουν τύψεις ...όλες έτσι είμαστε πάνω κάτω :oops: Ατιμο πράγμα να μην κοιμάσαι!!!

Και μένα έτσι γίνεται και ο δικός μου όλη μέρα δεν κάθεται πουθενά.

Ελπίζω όταν περπατήσουν να φτιάξουν τα πράγματα! :wink:

ikas μην σε πιάνουν τύψεις άμα είσαι κουρασμένη η υπομονή λιγοστεύει. Μήπως όμως βγάζει δοντάκια και γι'αυτό έχει αυτόν τον εκνευρισμό η μικρούλα σου?

Καλημέρα και απο εμένα. Η μπέμπα μας είναι σχεδόν 4 μηνών. Θηλάζει αποκλειστικά. Ποτέ της δεν ήταν πολύ του ύπνου, αλλά ειδικά το τελευταίο διαστημα το έχει παρακάνει.

Την νύχτα κοιμάται 22.30, ξυπνά 00.00 για να φάει και μετά ξυπνά ανα 1 ώρα για να θηλάσει 5 με 10 λεπτά. Μέχρι να κοιμηθεί η μαμά, ξαναξυπνάει για να την θηλάσει πάλι. Η γυναίκα μου τα έχει παίξει εντελώς, είναι ράκος και τα νεύρα της έχουν σπάσει. Έχει να κοιμηθεί σαν άνθρωπος (5 ώρες συνεχόμενες θέλουμε όχι πολύ) 4 μήνες.

Είναι φυσικό ο εκνευρισμός της να περνάει και στο μωρό και έτσι δημιουργείται μία ανάδραση φρικτή.

Έχει δοκιμάσει να πιεί τήλιο για να περάσει μέσω του θηλασμού στο μωρό αλλά γίνεται πρώτα αυτή κουρέλι...

Το πρόβλημα είναι διπλό. Και στο μωρό κάνει κακό το να μην κοιμάται αρκετά, και στην μαμά. Πριν μερικές μέρες η γυναίκα μου έπαθε ξαφνικά μαστίτιδα λόγω εξάντλησης.

Ίσως η μικρή δεν θηλάζει αρκετά και γιαυτό ξυπνάει, θέλω να πω πολλές φορές την παίρνει ο ύπνος στο στήθος και ίσως να μην έχει πιει τόσο γάλα όσο πρέπει και γιαυτό ξυπνάει σύντομα για να ξαναθηλάσει...

Τι να πω... Είμαστε σε απόγνωση. Σήμερα μόλις, κατέβασα το βιβλίο της συνονόματης με την μπέμπα μας Elizabeth Pantley "The No-Cry Sleep Solution". Θα δοκιμάσουμε και αυτό και ο Θεός βοηθός.

Ίσως το απόγευμα μπει να σας τα πει η ίδια...αν έχει κουράγιο, διότι αλλιώς τα ζει εκείνη και αλλιώς ίσως τα μεταφέρω εγώ.

Έχει καποια μαμά απο εσάς αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα με επιτυχία?

Never underestimate your enemies, nor overestimate your friends.

Διαφημίσεις

Jester καλημέρα.Σκέφτομαι μήπως το μωράκι σας δε χορταίνει αρκετά με το γάλα που του δίνει η μαμά του.Μήπως να ενημερώσετε τον παιδίατρό σας?Σίγουρα κάτι καλό θα έχει να σας προτείνει. Έχω την υποψία ότι το θέμα έχει να κάνει με το γαλατάκι του κι όχι με το ότι είναι κακόυπνο το παιδάκι σας.Αν δίνεται στο μωρό και μπουκάλι μαζί με το θηλασμό σαν συμπλήρωμα,δοκιμάστε να αυξήσετε την ποσότητα του μπουκαλιού γιατί το γάλα της μαμάς ίσως το βράδυ και με την κούραση που θα έχει να είναι λίγο.Εμένα το βράδυ πάντα ήταν λιγότερο το γάλα μου και δίναμε και μπουκάλι (ικανοποιητική ποσότητα θα έλεγα) και κοιμόταν 3-4 ώρες.Νομίζω ένα χορτασμένο παιδί δεν ξυπνάει τόσο συχνά.

Ελπίζω να βρείτε τη λύση σύντομα....

Ikas καλημέρα και σε σένα.Θέλω να σου πω πως και το δικό μου ζουζουνάκι (7 μηνών τώρα) ξυπνούσε γύρω στις 4-5 (χωρίς κλάματα όμως,δεν ξέρω αν ισχύει το ίδιο και σε σένα) και κουβέντιαζε στα παιχνιδάκια του,στριφογύριζε στο κρεββατάκι του,γενικά έδειχνε να μην έχει όρεξη για ύπνο.Σηκωνόμουν,του έδινα πιπίλα,καθόμουν στο δωμάτιό του (χωρίς να με βλέπει) και περίμενα να κοιμηθεί (30 λεπτά περίπου).Η ανησυχία μου ήταν ότι με την κίνηση που έκανε ξεσκεπαζόταν και φοβόμουν μην κρυώσει.Τελικά αποφάσισα να του βάζω υπνόσακο πάνω απο τα πιτζαμάκια του ώστε να είμαι σίγουρη ότι θα είναι εντάξει.Έτσι όταν ξυπνούσε τον άκουγα βέβαια αλλά δεν πήγαινα,γυρνούσε,κουβέντιαζε και μετά κοιμόταν μόνος του.Κάποια στιγμή σηκωνόμουν να τον σκεπάσω και πάλι.Με τον υπνόσακο όμως ήμουν ήσυχη.Μήπως να κάνεις το ίδιο???Για να ξεκουράζεσαι λίγο περισσότερο.

Επίσης σκέφτομαι μήπως η μικρούλα σου κρυώνει και ξυπνάει???Μήπως έχει βραχεί και την ενοχλεί???Μήπως έχει δει κάποιο όνειρο και έχει τρομάξει???Ρωτάω γιατί μου έχουν συμβεί εμένα και ήταν λόγοι ξυπνήματος.

Πάντως ακόμα και τώρα ο μικρός μας ξυπνάει που και που τη νύχτα με όρεξη για κουβέντα αλλά εφαρμόζω το παραπάνω που σου είπα.Πάω κοντά του μόνο αν ξυπνήσει κλαίγοντας.

Καλή υπομονή!!!!!!!!!

Προσπαθούμε να αποφεύγουμε την χρήση της πιπίλας όσο είναι δυνατόν για να μην μπερδέψει τις θηλές. (ασε που παραλήπει και γεύματα...)

Αναγκαζόμαστε όμως κάποιες φορές την νύχτα να της την δώσουμε μήπως και κοιμηθεί. Μόλις χαλαρώσει όμως το στοματάκι της και της πέσει η πιπίλα, μετά απο μερικά λεπτά ξυπνάει κλαψουρίζοντας... :?

Εμμανουέλα, όσον αφορά το πρόβλημα το έχουμε καταλάβει ότι είναι αυτό. Πράγματι δεν τρωει αρκετά (η μαμά έχει γάλα και μάλιστα αρκετό για να θηλάσουν και όλα τα μωρά της γειτονιάς! Αφου σκεφτόμαστε να το εμπορευτούμε! χαχαχα :lol: ). Η λύση όμως?

Και σχετικά με το συμπλήρωμα είμαστε αντιθετοι κάθετα, οριζώντια και διαγώνια... Μόνο θηλασμός. :roll:

Never underestimate your enemies, nor overestimate your friends.

Jester οκ.Συμφωνώ μαζί σας με τον αποκλειστικό θηλασμό.Κι εγώ ήμουν κάθετη για το συμπλήρωμα και γενικά για ξένο γάλα οριζοντίως καθέτως διαγωνίως και οχι μόνο....αλλά δυστυχώς δεν είχα σχεδόν καθόλου γάλα.΄Εδωσα ότι μπορούσα όμως για 3 μήνες μαζί με το συμπλήρωμα.

Δυστυχώς με την πιπίλα πολλά μωράκια ξυπνανε γιατί χάσανε την ...πιπίλα τους.Τι να πω!!!Επιμένω,καλού κακού μιλήστε με τον παιδίατρό σας.Έχουν εμπειρία και έχουν αντιμετωπίσει πολλές και διαφορετικές περιπτώσεις.

Αααα..τώρα μου ήρθε στο μυαλό η περίπτωση μίας φίλης μου.Γέννησε πριν 2 μήνες και όπως κι εγώ έτσι κι αυτή ήταν φανατική του αποκλειστικού θηλασμού.Άρχισε λοιπόν να κάνει αποκλειστικό θηλασμό στη μικρούλα της απο το μαιυετήριο και το συνέχισε και σπίτι.Ήταν λοιπόν 24 ώρες το 24ωρο με το μωρό κρεμασμένο στο στήθος γιατί η μικρή δεν χόρταινε.Δεν κοιμόταν ούτε η μαμά ούτε η μπέμπα.Η φίλη μου το πάλεψε 2 μήνες αλλά πρώτον έγινε αυτή ράκος από κούραση,νεύρα και έγινε πιό άδύνατη απ'οταν ήταν πριν μείνει έγκυος΄και δέυτερο και πολύ σημαντικό όταν πήρε τον παιδίατρό της και του είπε τι συμβαίνει,της είπε να του πάει τη μικρή.Ο γιατρός της είπε ότι είναι οριακά.Βρήκε τη μικρή πολύ αδύνατη και της είπε να δίνει υποχρεωτικά συμπλήρωμα.Έτσι βρήκαν τις ισορροπίες τους και οι δύο,η μπέμπα πίνει μπουκάλι 200 ml παρακαλώ (φαντάσου πόσο πινούσε το μικρό) και η μαμά προσπαθεί να ανακτήσει τις δυνάμεις της και επιτέλους κοιμούνται και οι δύο.

Συμπέρασμα (της φίλης μου και δικό μου): το παν είναι παιδί και μαμά να είναι ήρεμες και υγιείς.Είτε με μητρικό είτε με ξένο γάλα.Σκεφτείται το...

Jester είναι αρκετά μεγάλη για να μπερδέψει τις θηλές, τα ξέρει μια χαρά τώρα τα πράγματα πως έχουν!

Θα μπορούσε η γυναίκα σου να βγάλει γάλα με θήλαστρο και να το δίνει στο μωρό με μπιμπερό, έτσι και θα δει πόσο γάλα έχει και δεν θα δώσετε σκόνη!

Δηλαδή στην αρχή να θηλάζει και μετά να δίνει και το συμπλήρωμα, το γάλα της όμως!!! Αυτό σας το κάνει από την αρχή ή τώρα το ξεκίνησε?

Γιατί παιρνάνε μια φάση που λέγεται άλμα ανάπτηξης και θέλουν να θηλάζουν περισότερο για να αυξηθεί η παραγωγή της μαμάς και μετά ξανά επανέρχονται. Ξέρεις όσο πιο πολύ θηλάζει ένα μωρό, τόσο πιο πολύ γάλα καταβαίνει!!!!

Δοκιμάστε το αν το μωράκι με αυτό το τρόπο κοιμηθεί σημαίνει πως δεν χόρταινε! :wink:

Διαφημίσεις

Συμφωνώ.Το έκανα κι εγώ.Ας δοκιμάσει να βλάξει με θήλαστρο.Έτσι θα δει και πόσο γάλα έχει.Το βάζει στο μπουκάλι και έτσι θα μπορέσετε να 'εχετε έλεγχο στην ποσότητα που πίνει το μωρό σας κι απο την άλλη θα καταλάβει πότε έχει περισσότερο γάλα (το πρωί συνήθως είναι πολύ το γάλα).Προσοχή όμως στο θήλαστρο.Η γυναικολόγοι λένε ότι μει'ωνει την ποσότητα γάλατος που παράγει η μαμά.Δεν έχω χειροπιαστές αποδείξεις γιατί το χρησιμοποίησα μόνο μια εβδομάδα.Έτσι λένε οι ... ειδικοί!!Μπορεί και να μην ισχύει.Ρωτήστε το.

Ουπς...εγώ είμαι πάλι...συγνώμη για τα ορθογραφικά..από βιασύνη είναι γιατί μαγειρεύω το φαγάκι του μικρού μου...με το ένα πόδι κουζίνα με το άλλο υπολογιστή....

Ουπς...εγώ είμαι πάλι...συγνώμη για τα ορθογραφικά..από βιασύνη είναι γιατί μαγειρεύω το φαγάκι του μικρού μου...με το ένα πόδι κουζίνα με το άλλο υπολογιστή....

μην ανησυχεις.. ολες στην ιδια φαση ειμαστε... ξερεις ποσες φορες εχω γραψει "μαι λαινε φιστικοι κε ιμε καλα.... αιχο να κιμιθο απο τωτε που γενισα.. φενετε???"

Jester θα σου προτεινα μιας και θηλάζετε αποκλειστικά και δεν θελετε να αλαξει αυτο , να περάσεις απο τον θηλασμο και να βρεις συμπαράσταση και βοηθεια απο μαμάδες που θηλάζουν :D

Πχ να ενα θεμα προσφατο ..http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=17067

VgL7.jpgIgLdp2.png

Τι να πω... Είμαστε σε απόγνωση. Σήμερα μόλις, κατέβασα το βιβλίο της συνονόματης με την μπέμπα μας Elizabeth Pantley "The No-Cry Sleep Solution". Θα δοκιμάσουμε και αυτό και ο Θεός βοηθός.

Ίσως το απόγευμα μπει να σας τα πει η ίδια...αν έχει κουράγιο, διότι αλλιώς τα ζει εκείνη και αλλιώς ίσως τα μεταφέρω εγώ.

Έχει καποια μαμά απο εσάς αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα με επιτυχία?

Το μωρο σας ειναι πολυ μικρο !!! Καθε βιβλιο για εκπαιδευση υπνου συστηνεται μετά τους 6 μηνες !

Ας ερθει και απο http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=13974&postdays=0&postorder=asc&start=12315 εδω η καλη σου να βρει οχι μια , οχι δυο , αλλα πολλες αυπνες μαμάδες :lol:

VgL7.jpgIgLdp2.png

καλησπερα κοριτσια. εμενα η μικρη μου εχει τωρα 3 μερες που κοιμαται με μεγαλη δυσκολια στη διαρκεια της ημερας και οταν δε την παρει ο υπνος ξυπναει ξαφνικα με κραυγες!!!!!! ενω το βραδυ κοιμαται πολυ ηρεμη απο τις 930 μεχρι τις 730 περιπου. τι της συμβαινει? μηπως ποναει καπου? τα δοντακια της? η βλεπει ασχημα ονειρα? αν βλεπουν ονειρα σε αυτην την ηλικια!!! ειναι 5,5 μηνων

url=http://lilypie.com]d9cfp2.png[/url]

[u4Ft1p2.png

emanouela ευχαριστω για την απαντηση το προβλημα ειναι οτι δεν ξυπναει με κλαμα εχει ορεξη για παιχνιδι και για μπλα μπλα δεν μπορω να την αφησω μονη στο κρεβατι και να μην παω γιατι σηκωνεται και καθεται και φοβαμαι μη χτυπησει στα καγκελα ή μην κανει πως σηκωνεται και πεσει απο το κρεβατι αναγκαστικα λοιπον την παιρνω στο κρεβατι μαζι μου για να νιωσει ασφαλεια. ναι, βγαζει δοντια και μαλιστα ειανι ετοιμα να σκασουν και τα 4 τα επανω μου ειπε ο γιατρος. αλλα αν ειχε ανυσηχια με τα δοντια δεν θα ξυπνουσε με κλαμα ή εστω με γκρινια? δεν ξερω πρωτη φορα μαμα και εγω.βεβαια εχθες της εδωσα depon το βραδυ και κοιμηθηκε σχετικα ηρεμα. τι να πω θα δειξει

ikas καλησπέρα.Χμμμμμ...πρόσεξε μη συνηθίσει το κρεββάτι σας η μικρούλα σου και μετά δεν ξεκολλάει.Όπως και την αγκαλιά σου για να κοιμηθεί κάθε βράδυ.Ριψοκίνδυνο αυτό με το κρεββάτι σου.Στο κρεββατάκι της δεν έχεις πάντα γύρω γύρω απο τα κάγκελα?Και ν'ακουμπήσει στα κάγκελα δε θα χτυπήσει.Όσο για το ότι μπορεί να σηκωθεί...αυτό ναι,είναι επικίνδυνο.Κάνε υπομονή,ίσως τα δοντάκια να τα ταλαιπωρούν.Κι εμένα ο δικός μου έβγαλε τα δύο κάτω και δεν το καταλάβαμε πότε βγήκαν.Ούτε πυρετό ούτε κλάματα.Μόνο τα χειλάκια του μασουλούσε κι τα έτριβε πάνω στα ούλα του.Νομίζω το καλύτερο είναι ν'ακολουθούμε το ένστικτό μας και να παρακολουθούμε τα παιδιά μας κ τις ανάγκες τους.Έτσι ανακαλύπτουμε τι τα ενοχλεί κ τι τα ευχαριστεί.

Καλή δύναμη και είμαι σίγουρη ότι θα βρεις την άκρη.

καλησπέρα κορίτσια,

ομοιοπαθούσα και εγώ με την Μαίρι μου εδώ και λίγο καιρό.

Το μωρό μου είναι τώρα 10 μηνών. Απο τη στιγμή που γεννήθηκε ήταν πολύ εύκολο παιδί όσον αφορά τον ύπνο. Έστρωσε ο βραδυνός του ύπνος σχετικά γρήγορα, δηλαδή κοιμόταν συνεχόμενα το βράδυ απο περίπου 2 μηνών απο τις 21.00-22.00 μέχρι τις 7.00. Περίπου 5 μηνών πέταξε τα 2 πρώτα κάτω δοντάκια χωρίς ιδιαίτερη γκρίνια, με 2-3 ξενύχτια συνολικά. Στους 8 μήνες άρχισε να βγάζει και τα υπόλοιπα 6 μπρόστα όλα μαζί και άρχισαν τα προβλήματα.

Απο τότε, δηλαδή εδώ και 2 μήνες ζήτημα είναι να έχει κοιμηθεί συνεχόμενα 5 βράδια. Κάθε βράδυ ξυπνάει τουλάχιστον 1 φορά και στην καλύτερη κοιμάται μόνη της μετά απο κλαματάκι 1 λεπτού. Τις περισσότερες φορές όμως σηκώνεται στην κούνια της και κλαίει σπαρακτικά. Την παίρνουμε αγκαλιά (εγώ ή ο άνδρας μου) και αν δεν ηρεμήσει της δίνω λίγο depon, προσπαθώ να το αποφύγω όσο μπορώ αλλά δεν γίνεται πάντα. Ξαναξυπνάει 2 - 3 φορές κλαίγοντας μέχρι το πρωί.

Κάποιες φορές δεν αντέχω απο την κούραση και τη βάζω λίγο στο κρεβάτι μας και κοιμάτε αμέσως και μετά ξανά στην κούνια.

Φαντάζομαι ότι μάλλον τα δόντια της είναι γιατί τώρα "πιάνω" τον κάτω τραπεζίτη να βγαίνει.

Δεν ξέρω τι να κάνω και φοβάμαι μήπως της έχει γίνει συνήθεια να ξυπνάει το βράδυ, ενώ δεν είχαμε ποτέ ξανά προβλήματα ύπνου. Δεν θέλω να της δίνω συνέχεια depon.

Μήπως φταίει και το πρόγραμμα του ύπνου της?

περίπου

10.30πμ - 11.00πμ

12.45μμ - 14.00μμ

16.30μμ - 18.00μμ (στην καλύτερη περίπτωση και άλλες φορές μόνο 30')

22.30μμ (ξυπνάει 01.30 ξυπνάει 05.00) 07.30πμ

Πόσο και ποιές ώρες πρέπει να κοιμάτε για την ηλικία της 10 μηνών?

Ευχαριστώ για το χρόνο σας

.png

Μήπως φταίει και το πρόγραμμα του ύπνου της?

περίπου

10.30πμ - 11.00πμ

12.45μμ - 14.00μμ

16.30μμ - 18.00μμ (στην καλύτερη περίπτωση και άλλες φορές μόνο 30')

22.30μμ (ξυπνάει 01.30 ξυπνάει 05.00) 07.30πμ

Πόσο και ποιές ώρες πρέπει να κοιμάτε για την ηλικία της 10 μηνών?

Το ότι ξυπνάει τώρα ενώ πριν δεν ξύπναγε δεν σημαίνει τίποτα είναι και αυτό μέσα στα στάδια ανάπτυξης. Δεν είναι και όλα τα μωρά ίδια. Η δικιά μου κοιμόταν 2 20λεπτα όλη μέρα και το βράδυ ξυπνούσε 2-3 φορές σε αυτήν την ηλικία, αλλά γενικά ο ύπνος δεν είναι το φόρτε μας...

Αν μειώσεις τις φορές που κοιμάται την ημέρα; Γενικά σε αυτήν την ηλικία τα παιδιά κάνουν 2 ύπνους την ημέρα αλλά ξέρω και παιδιά που κοιμούνται 1 φορά μόνο...

WLn5p2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...