Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Inglesina ή Peg Perego??

Recommended Posts

Γειά σας!

Είμαι καινούργια στο forum γράφω δηλαδή για πρώτη φορά αλλά σας διαβάζω εδώ και πολύ καιρό και με έχετε βοηθήσει σε πολλά πράγματα.

Πρόκειται να γεννήσω πρώτα ο Θεός τέλη Ιανουαρίου και προβληματίζομαι τι καροτσάκι να πάρω. Είμαι μεταξύ της Inglesina Trio Zippy free και της Peg Perego Trio pliko switch. Σκέφτομαι να παραγγείλω από το internet.

Μπορείτε να μου πείτε τη γνώμη σας για την ποιότητα των παραπάνω δύο συστημάτων? Τι να προτιμήσω?

Η αλήθεια είναι ότι αρχικά προσανατολιζόμουν στο Inglesina Trio Zippy free αλλά δεν μου αρέσουν τόσο πολύ τα χρώματα του 2010 και εκτός των άλλων δεν έχω την δυνατότητα να τα δω και από κοντά μια και δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμη στην Ελλάδα.

Για το Zippy έχει δει κανένας από κοντά κάποια χρώματα και ιδιαίτερα το κόκκινο? Για αγοράκι ποια χρώματα είναι κατάλληλα κατά τη γνώμη σας χωρίς όμως να είναι δεσμευτικό γιατί είναι το πρώτο μου παιδάκι και θα ήθελα να είναι κατάλληλο σε περίπτωση που το δεύτερο είναι κοριτσάκι.

Διάβασα στο forum ότι σε κάποια καροτσάκια της Peg Perego το ύφασμα πιάνει χνούδι με αποτέλεσμα να φαίνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα σαν παλιό. Μπορούν αυτοί που έχουν Peg Perego να μου πούν σε ποια μοντέλα το ύφασμα έχει αυτό το πρόβλημα? Επίσης το trio της Peg Perego περιλαμβάνει τη βάση αυτοκινήτου για το καθισματάκι αυτοκινήτου όπως κάνει η Inglesina?

Μπορείτε να μου προτείνετε από ποιό site να παραγγείλω?

Σας ευχαριστώ πολύ για τη βοηθειά σας!

Διαφημίσεις

Χαρα2010 καλημέρα. Εγώ έχω αγοράσει το Peg-Perego Trio PlikoP3 και όχι το Switch γιατί τα παραπάνω λεφτά που είχε με απέτρεψαν και γιατί μέχρι τώρα που είμαστε δυόμιση μηνών χρησιμοποίω το πορτ-μπεμπέ. Όταν θα μεγαλώσει λίγο ακόμα δεν νομίζω ότι θα θέλει να βλέπει εμένα στη βόλτα όποτε άδικα τα επιπλέον λεφτά. Εγώ πάντως μέχρι τώρα δεν έχω κανένα πρόβλημα με το ύφασμα. Αλλά και γνωστή μου που έχει το ίδιο 3 χρόνια και μεγαλώνει και δεύτερο παιδί με αυτό δεν είχε κανένα πρόβλημα. Το καρεκλάκι του αυτοκινήτου δεν έχει μαζί τη βάση. Δένει μόνο με τις ζώνες του αυτοκινήτου. Αν θέλεις το αγοράζεις έξτρα. Ελπίζω να σε βοήθησα. Μακάρι να σου απαντήσουν και μαμάδες που το έχουν πιο πολύ καιρό για να έχεις πιο πλήρη άποψη.

xAh6.png h1d6.png

εγω ειχα παρει της inglesina. σε χρωμα καφε - κεραμιδί για αγορι. παντως εχω δει και το κοκκινο για αγορακι, πολυ καλο. το πλεονεκτημα του συγκεκριμενου καροτσιου ειναι το χαμηλο βαρος του και το ευκολο ανοιγμα - κλεισιμο. ενταξει δεν γινεται με ενα χερι οπως το πλασαρει η εταιρεια, αλλα παντως ειναι ευκολο. αν θελεις να το βαζεις - βγαζεις μονη σου στο αυτοκινητο ειναι σημαντικο να μην κανεις πολλη ωρα να το κλεισεις και να μην σου φευγει η μεση να το σηκωσεις.

πήρα το καρότσι της perego pliko p3 με το κάθισμα αυτοκινήτου και το port bebe. μπορώ να πω ότι το βολεύτηκα.

το port bebe το χρησιμοποιησα μέχρι ~4-5, 5 μηνών σαν κρεβατάκι (γιατί ήταν αρκετά ψηλό μωράκι) ενώ μου έλεγαν ότι θα το χρησιμοποιήσω μέχρι 6 μηνών. τα βράδια δεν σηκωνόμουν για να τον ταίσω, τον είχα μέσα στο port bebe δίπλα μου. επειδή έχω μεζονέτα με βολεψε πολύ γιατί τον είχα σε όποιον όροφο ήθελα να κοιμάται ανενόχλητος. το μόνο πρόβλημα είναι το βάρος (αν θυμάμαι καλά μόνο το port bebe είναι περίπου 4 κιλά οπότε και με το μωρό μέσα, υπολόγισε). το καλό είναι ότι με αυτό το port bebe μπορείς να έχεις το παιδί σου δίπλα σου ανα πάσα στιγμή και να κοιμάται χωρίς να ενοχλείται π.χ. κοιμάται και θέλεις να βγεις βόλτα. το βάζεις πάνω στον σκελετό του καροτσιού και έφυγες, πας σε ξένο σπίτι και νυστάζει, το βάζεις στο port bebe - καρότσι και κοιμάται δίπλα σου (όχι σε κρεβάτι σε άλλο δωμάτιο). τις περισσότερες φορές ο μικρός κοιμόταν μέχρι να φτάσουμε σπίτι οπότε απλά το βγάζαμε από το auto και το βάζαμε στο δωμάτιο του πάνω στη βάση του (παρεπιπτόντως, καλό είναι να πάρεις και τη σταθερη βάση 50? για το Port bebe και ένα στρωματάκι 40? γιατί δεν έχει στρώμα απλά την επένδυση του). ούτε να τον σηκώνεις και να τον παίρνεις αγκαλιά για να τον πας στο κρεβάτι του ουτε τίποτα!!! όσον αφορά το καθισματάκι αυτοκινήτου μας βγήκε καλό, αν και στα 10 κιλά το αλλάξαμε (το καθισματάκι είναι από 0-13kg) γιατί πλέον δεν χωρούσε επειδή ήταν ψηλό μωρό και ανεπτυγμένο αρκετά για την ηλικία του. θυμάμαι, βεβαια, ότι και το καθισματιάκι αυτό "κλειδώνει" στον σκελετό του καροτσιού οπότε το βγάζεις από το auto και το βάζεις στο καρότσι και έφυγες χωρίς να βγάλεις το παιδί και να το βάλεις στο καρότσι.

όσον αφορά το καρότσι το πρόβλημα ήταν ότι έιναι λίγο βαρύ (αν θυμάμαι καλά 11Kg - εκτός και αν το έχουν αλλάξει). μετά από κανα 2μηνο άρχισε να βαραίνει πολύ και διαπιστώσαμε ότι χρειαζόταν συνεχώς λάδωμα οι ρόδες για να κινείται πιο εύκολα. στον χρόνο πάνω μας έσπασαν οι πίσω ρόδες. μου είπαν ότι έβαζα πολύ βάρος μάλλον από ψώνια και έκαναν περίπου 2μήνες να τις στείλουν από ιταλία.

σόρρυ αν σε κούρασα, πάντως σε γενικές γραμμές έμεινα ευχαριστημένη!! και το κυριότερο ότι αν έπαιρνα ξεχωριστά τα 3 κομάτια (port bebe, καρότσι και κάθισμα auto + την τσάντα της perego) θα έδινα περισσότερα χρήματα!!

εγω πηρα το αντοιστιχο της κικο και με βολεψε εξισου οπως και την sofakiTHESS .απλα ενα ειναι το θεμα για αυτα τα πολυμορφικα καροτσια..θελουν να εχεις λιγο ανεση χωρου οσο αναφορα ενα πορτμπαγκαζ

.η κουμπαρα μου πηρε της περεγκο και εχουν γιαρις τουοτα,και ομως χωρουσε πισω το καροτσι.εγω ειχα ενα πικαντο και δε χωρουσε(δεν φημιζονται βεβαια και για τα πορτ μπαγκαζ τους)οποτε η δικη μου συμβουλη ειναι πριν αποφασισεις τι θα αγορασεις κανε μια δοκιμη αν σου χωρεαει στο αυτοκινητο...

1kOup2.pngTxJmp3.png

Διαφημίσεις

Εγω πάλι έχω πάρει Recarro ¨ηταν σετ κάθισμα αυτοκινήτου young profil και το καρότσι και πραγματικά έχουν βγέι θεικά το κάθισμα το έχω δανείσει τώρα στην κουμπάρα μου και την έχει βολέψει και εκείνη.:o

Έχω αγοράσει το peg perego trio pliko p3 (port bebe, καρότσι, κάθισμα αυτοκ/του) και όχι το switch. Θεωρώ κι εγώ ότι δε χρειάζεται να δώσεις τα επιπλέον χρήματα για το switch αφού τον πρώτο καιρό θα χρησιμοποιείς το πορτ μπεμπε που ούτως ή άλλως το μωρό κοιτάει προς εσένα. Εμένα με βόλεψε πολύ αφού γέννησα χειμώνα γιατί και μέσα στο σπίτι κοιμόταν εκεί. Το καθισμα αυτοκ/του δε μπορώ να πω ότι βόλεψε γιατί δε μένει σταθερό στο αυτοκίνητο αφού η ζώνη του είναι χιαστί αλλά πρέπει να το κουβαλάς κάθε φορά. Έχω πάρει άλλο κάθισμα μόνιμο τώρα. Πάντως σαν μαρκα η peg perego είναι πολύ ποιοτική και αξιόπιστη ακι το καρότσι πολύ γερό. Το αγόρασα από το http://www.ebaby.it και ήταν μια χαρά στο service τους. Υπαρχει και το http://www.ebaby.gr αλλά τσέκαρε τις τιμές πρώτα. Εγώ γλίτωσα 100 και κατι ευρώ. Αν αγόραζα καρότσι πάλι peg perego θα έπαιρνα. Μόνο μείον το βάρος τους αλλά μόνο τα maclaren είναι ελαφριά.

Εμείς έχουμε το Inglesina Zippy και είμαι απίστευτα ευχαριστημένοι για τους εξής λόγους: είναι ελαφρύ, ανοίγει και κλείνει πανεύκολα (πάντα είχα πρόβλημα με αυτά) και είναι άνετο για το παιδί. Έχω οδηγήσει και ένα Peg perero της ξαδέρφης μου αλλά δε θυμάμαι το μοντέλο και δεν τρελάθηκα. Το βρήκα βαρύ και δύσκολο να στρίψει, και επειδή κοίμησα μια φορά και τη μικρή σε αυτό δε βολεβόταν καθόλου. Στο συστήνω ανεπιφύλακτα!

Και εγώ για peg perego πήγαινα αλλά ευτυχώς τελευταία στιγμή μου πρότεινε η κουμπάρα μου το inglesina, έψαξα για αυτό στο ιντερνέτ και το επέλεξα!

εγω ειχα παρει της inglesina. σε χρωμα καφε - κεραμιδί για αγορι. παντως εχω δει και το κοκκινο για αγορακι, πολυ καλο. το πλεονεκτημα του συγκεκριμενου καροτσιου ειναι το χαμηλο βαρος του και το ευκολο ανοιγμα - κλεισιμο. ενταξει δεν γινεται με ενα χερι οπως το πλασαρει η εταιρεια, αλλα παντως ειναι ευκολο. αν θελεις να το βαζεις - βγαζεις μονη σου στο αυτοκινητο ειναι σημαντικο να μην κανεις πολλη ωρα να το κλεισεις και να μην σου φευγει η μεση να το σηκωσεις.

Ποιος είπε ότι δεν γίνεται?? Έχω το Zippy system 08 και είμαι απόλυτα ευχαριστημένη!

Εγώ έτσι το κλείνω όταν έχω την μικρή μόνη μου και γίνεται πανεύκολα!!

Βέβαια το έχω το καρότσι 15 μήνες και όσο να ναι έχω εξασκηθεί!

Ποιος είπε ότι δεν γίνεται?? Έχω το Zippy system 08 και είμαι απόλυτα ευχαριστημένη!

Εγώ έτσι το κλείνω όταν έχω την μικρή μόνη μου και γίνεται πανεύκολα!!

Βέβαια το έχω το καρότσι 15 μήνες και όσο να ναι έχω εξασκηθεί!

ΣΥΜΦΩΝΩ

Το έχω πάνω από χρόνο και το κλείνω με το ένα χέρι και με το μωρό στο άλλο ακόμα και με κλειστά τα μάτια !

Όσο για την φίλη που έκανε το αρχικό post, μία δική μου γνώμη :

Το Zippy free όπως και το Switch είναι καρότσια με δυνατότητα να κοιτάει το παιδί ανάποδα. Παρατήρησα πως ψάχνεις για System και όχι για σκέτο καρότσι. Μήπως θα ήταν προτιμότερο (αφού θα πάρεις portbebe και κάθισμα που μπαίνουν ούτως η άλλως ανάποδα) να κοιτάξεις είτε το κανονικό zippy system είτε το κανονικό pliko system και όχι τα free ή switch?

Ισως γλυτώσεις 50-80? χωρίς να σου λείψει τίποτα.:P

ΑΣΧΕΤΟ : Έχει βρεί κάποιος πουθενά φθηνά το Trip ?

Διαφημίσεις

ΑΣΧΕΤΟ : Έχει βρεί κάποιος πουθενά φθηνά το Trip ?

αγαπητή Συνzipisa χε χε το έχω βάλει και εγώ στο μάτι το trip και το βρήκα εδώ φθηνότερα από όλη την ελληνική αγορά την έρευνα που έκανα εγώ

http://www.juniornet.gr/index.php?target=products&product_id=30154

τώρα το μαγαζι δεν το ξέρω δεν έχω άποψη και δεν μπορώ να σου πω κατά πόσον είναι σοβαρόι ή φερέγγυοι!

αγαπητή Συνzipisa χε χε το έχω βάλει και εγώ στο μάτι το trip και το βρήκα εδώ φθηνότερα από όλη την ελληνική αγορά την έρευνα που έκανα εγώ

http://www.juniornet.gr/index.php?target=products&product_id=30154

τώρα το μαγαζι δεν το ξέρω δεν έχω άποψη και δεν μπορώ να σου πω κατά πόσον είναι σοβαρόι ή φερέγγυοι!

Kalamaraki, εγώ το χτύπησα από babymart.gr δες :

http://sites.google.com/site/vrefikakarotsia/inglessina

όπου τα χρώματα 2010 τα έχουν 125? (με τα μεταφορικά) αλλά επειδή παραδίδουν μετά τις 20 του μηνός πήρα το Olivia (2009) που μου αρέσει καλύτερα από τα νέα χρώματα με extra 10% έκπτωση στα 113? (μεταφορικά δωρεάν & πληρωμή στην παραλαβή).

Δευτέρα παραλαμβάνω και θα γράψω εντπώσεις.

ΥΓ. Θα σε στεναχωρήσω αλλά μου έγραψαν πως παραδίδουν μόνο Αθήνα οπότε.....

• 1 χρόνο μετά...

Κορίτσια τα φώτα σας!

Αν και λίγο νωρίς, είπα να ξεκινήσω έρευνα για καροτσάκι για να ξέρω απλά που κυμαίνονται οι τιμές. Εμείς το καροτσάκι θα το αγοράσουμε περίπου μέσα Μαΐου. Η αλήθεια είναι ότι έχω μπερδευτεί πολύ. Από τη μια σκέφτομαι ότι ένα τόσο μικρό μωράκι θα χρειάζεται σίγουρα ένα καλό καρότσι για κραδασμούς, ασφάλεια, ποιότητα υλικών και από την άλλη όσες γνωστές μου αγόρασαν τέτοια ογκώδη καρότσια μετά τους 12-14 μήνες αναγκάστηκαν να αγοράσουν και κάποιο φτηνό ελαφρύ, γιατί είχαν κουραστεί πολύ. Θα μπορώ αν καταλήξω σε ένα από τα δυο αυτά καρότσια να το κρατήσω και να το χρησιμοποιώ έως την ηλικία των 3 ετών (εννοείται ότι το κάθισμα αυτοκινήτου και το πορτ μπεμπέ είναι άχρηστα πολύ νωρίς) ή θα πρέπει να ξοδέψω μετά από ένα χρόνο τουλάχιστον 150? για το ελαφρύ (chicco, maclaren κλπ) και δεν ξέρω και εγώ πόσα ακόμα για μεγαλύτερο κάθισμα αυτοκινήτου?

Επίσης είδα ότι και τα Qinny έχουν σύστημα καροτσιού δυο όψεων και στην ίδια βάση μπορεί να προσαρμοστεί πορτ μπεμπέ. Έχει κανείς εμπειρία από αυτά τα καρότσια? Είναι πιο ελαφριά από τα δυο προηγούμενα?

Να σημειώσω ότι δεν έχω δει κανένα από κοντά, ήθελα πρώτα μια άποψη γιατί κανένα κατάστημα δεν τα διαθέτει όλα (ώστε να κάνω άμεση σύγκριση) και είμαι σίγουρη ότι οι πωλήτριες θα μου τα εκθειάζουν όλα. Καλύτερα λοιπόν να πάω διαβασμένη.

Ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις.

Διαφημίσεις

• 4 εβδομάδες μετά...
Κορίτσια τα φώτα σας!

Αν και λίγο νωρίς, είπα να ξεκινήσω έρευνα για καροτσάκι για να ξέρω απλά που κυμαίνονται οι τιμές. Εμείς το καροτσάκι θα το αγοράσουμε περίπου μέσα Μαΐου. Η αλήθεια είναι ότι έχω μπερδευτεί πολύ. Από τη μια σκέφτομαι ότι ένα τόσο μικρό μωράκι θα χρειάζεται σίγουρα ένα καλό καρότσι για κραδασμούς, ασφάλεια, ποιότητα υλικών και από την άλλη όσες γνωστές μου αγόρασαν τέτοια ογκώδη καρότσια μετά τους 12-14 μήνες αναγκάστηκαν να αγοράσουν και κάποιο φτηνό ελαφρύ, γιατί είχαν κουραστεί πολύ. Θα μπορώ αν καταλήξω σε ένα από τα δυο αυτά καρότσια να το κρατήσω και να το χρησιμοποιώ έως την ηλικία των 3 ετών (εννοείται ότι το κάθισμα αυτοκινήτου και το πορτ μπεμπέ είναι άχρηστα πολύ νωρίς) ή θα πρέπει να ξοδέψω μετά από ένα χρόνο τουλάχιστον 150? για το ελαφρύ (chicco, maclaren κλπ) και δεν ξέρω και εγώ πόσα ακόμα για μεγαλύτερο κάθισμα αυτοκινήτου?

Επίσης είδα ότι και τα Qinny έχουν σύστημα καροτσιού δυο όψεων και στην ίδια βάση μπορεί να προσαρμοστεί πορτ μπεμπέ. Έχει κανείς εμπειρία από αυτά τα καρότσια? Είναι πιο ελαφριά από τα δυο προηγούμενα?

Να σημειώσω ότι δεν έχω δει κανένα από κοντά, ήθελα πρώτα μια άποψη γιατί κανένα κατάστημα δεν τα διαθέτει όλα (ώστε να κάνω άμεση σύγκριση) και είμαι σίγουρη ότι οι πωλήτριες θα μου τα εκθειάζουν όλα. Καλύτερα λοιπόν να πάω διαβασμένη.

Ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις.

Εμείς, μετά από αρκετό ψάξιμο, τρομάρα μας, πήραμε το Pliko P3... Δεν έχω μείνει ευχαριστημένη. Είναι οκγώδες, έχουμε και μικρό αυτοκίνητο, μας πιάνει όλο το πορτ-μπαγκάζ. Είναι βαρύ και είναι αδύνατο να το σηκώσω αν χρειαστεί (π.χ. για τα το μεταφέρω από το πάρκινγκ μας στο μπαλκόνι μας...) Εννοείται πως αδυνατώ να το πάρω μόνη μου και να πάω βόλτα το μωρό μου οπουδήποτε, γιατί έχουμε εξωτερικές σκάλες στο σπίτι μας και δεν γίνεται με ένα χέρι... Οπότε το έχουμε μόνιμα στο αυτοκίνητο και το χρησιμοποιούμε όταν πάμε βόλτα οικογενειακώς. Είχα δει τα Iglessina αλλά τα είχα απορείψει διότι στο μαγαζί που τα είδα είχε μόνο παλιά σχέδια, κάτι καρό και κάτι ριγέ... Ήταν σχέδια 6ετίας από όσο θυμάμαι (Τον Μάρτιο είχα κάνει την έρευνα). Ωστόσο, αν είχα βρει χρώμα της αρεσκείας μου, σίγουρα θα είχα πάρει το δεύτερο... και φθηνότερο, και ελαφρύτερο! Αυτή ήταν η γνώμη μου.

Πεινάμε περισσότερο από την έλλειψη αγάπης και εκτίμησης σ΄αυτό τον κόσμο, παρά από την έλλειψη τροφής. Η αγάπη καρπίζει όλες τις εποχές και ο καρπός της είναι προσιτός σε όλους. (Mother Tereza)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...