Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ εΧΩ ΑΠΕΛΠΙΣΤΕΙ!

ikas

Recommended Posts

Αντιμετώπισα αυτό με τις δαγκωματιές με τη μεγάλη μου. Όμως το έκανε η μαμά μου για παιχνίδι. Όταν ψιλιαστήκαμε πως αυτό φταίει και σταμάτησε αυτό το παιχνίδι, μετά από λίγο σταμάτησε και η μικρή.

74Qtp3.png2SeRp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 383
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Aς πώ και εγώ τη γνώμη μου ως μαμά που βέβαια δεν εχω περάσει απο αντιστοιχη φάση επιθετικότητας προς τη μαμά...!

Εχουμε περασει όμως απο φάση δαγκώματος..στα άλλα παιδακια οταν ήθελε κάτι και ακόμη δε μιλούσε..μολις πιεζοταν εριχνε μια...ετσι να εχουμε...και εγω ειχα βρεθει σε δυκολη θεση...:|

Ακολουθησα 3 τακτικες..θα τις παραλλαξω για να σε βοηθησω!

1. ασχοληθηκα με το θύμα και όχι με τον θύτη...στη δική σας περιπτωση ασχολησου με σενα και οχι με τη μικρη...!δηλαδη με τον πόνο που σου προκάλεσε..ας πουμε πηγαινε κατσε σε μια γωνιά με κλάμμα και περιποιησου τον ευατο σου χωρις να ασχοληθεις ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΕ ΕΚΕΙΝΗ..μονο με εσενα...ποπο τι επαθα ..θα πρεπει να κατσω στο κρεβατι τωρα!!ειμαι σιγουρη οτι δε το ηθελες..αλλα να τωρα ποναω ελα να κατσεις μαζί μου γιατι δε μπορω να σηκωθω..χωρις να τη μαλωνεις ηρεμα ησυχα συμπονετικά!

2. σε ασχετη φαση και οχι μετα απο περιστατικό....(για να μη φανει σου κανω οτι κανεις και αρα εκδικουμαι.που θα ειναι λαθος) ας πουμε στο παιχνιδι ...τη δαγκωνεις ή της τραβς τα μαλλιά (οτι κανει) και αφου πονεσει ..της λες συγνωμη δεν το ηθελα...αλλα να ειδες ετσι ποναει και η μανουλα ...οταν το κανεις και εσυ..!ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΝΑΕΙ ΚΑΜΙΑ ΜΑΣ..

3. Μολις τη βλεπεις να αρχιζει να παρεκτρεπεται ..πες της οτι δε σου αρεσει αυτη η πλευρα της...ονομασε την καπως...ας πουμε Τι εγινε τωρα παλι το λιονταρακι ξυπνησε ...? καλε εσυ δεν εισαι λιονταρκι να δαγκωνεις..και να τραβας...εσυ εισαι η ομορφη ...ταδε..και εγω η ομορφη ...ταδε..ας παιξουμε αλλο παιχνιδι ...ας κανουμε ελα να μου δειξεις τι θελεις ..αν αυτο πυ θελει ή δεν θελει ..πρεπει να γινει ή να μην γινει..ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΑΣΤΕΙΟ ...κατι καραγκιοζιστικο...για να την κανεις να γελασει ...να ξεκολλησει κοινως απο αυτο που της εχει καρφωθεί..ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΕ...ΚΛΕΙΣΕ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ..και μιλα για ασχετα πραγματα...πλασε μια ιστορια και με εντονες εκφρασεις..αρχισε να τη διηγεισαι να την κανεις να σε παρακολουθησει...

Εχει σημασια ποτε εχει αυτα τα ξεσπασματα..ας πουμε οταν δεν της κανεις το χατηρι? οταν θες να την ταϊσεις? ποτε??ποια νομιζεις εσυ που εισαι η μαμα οτι ειναι η αιτία...μπορει και να μην υπαρχει το ξερω..:) και απλά να ειναι μια φαση!

Με υπομονη και επιμονή θα περασει...!

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ...ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΓΙΝΟΜΑΙ ΠΑΙΔΙ ΣΕ ΟΛΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΩ ΜΕΓΑΛΗ ...ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΝΟΥΟΥΜΑΣΤΕ!

Αλλά καθε παιδι ειναι διαφορετικο συμφωνω και κατι που σε μας βοηθησε δεν ξερω αν θα βοηθησει αλλους ..

εμενα ο μικρος παει στα 2,5 και ακομη δε μου εχει κανει αυτο με τις τσιριδες ..ποτε! οταν λεμε ας πουμε πχ. θα φυγουμε απο τον παιδοτοπο ..σε 5 λεπτά...μετα θα φυγουμε σε 2 λεπτά..μετα χαιρετησε ..φευγουμε..φευγει..!χωρις κανενα προβλημα!αλλα ξερω οτι θα μπορουσε να μην εχει πιασει...! απλα επιασε!

εχει κανει άλλα όμως..

Αντιμετώπισα αυτό με τις δαγκωματιές με τη μεγάλη μου. Όμως το έκανε η μαμά μου για παιχνίδι. Όταν ψιλιαστήκαμε πως αυτό φταίει και σταμάτησε αυτό το παιχνίδι, μετά από λίγο σταμάτησε και η μικρή.

Κάτι ανάλογο είχαμε και εμείς. Όταν ο Ευριπίδης ήταν περίπου 2 χρονών τον άφηνα μερικές φορές στα πεθερικά μου για να πηγαίνω στη δουλειά. Οι παππούδες λοιπόν είχαν βρει παιχνίδι να τους κυνηγάει το παιδί με τον κόπανο, που χρησιμοποιούν για να καθαρίζουν τα χαλιά, ή τη μυγοσκοτώστρα για να τους χτυπήσει. Μόλις το πήραμε χαμπάρι, ο άντρας μου απαγόρεψε στους γονείς τους τέτοιου είδους παιχνίδια και εξηγήσαμε στον Ευριπίδη ότι δεν χτυπάμε κανέναν για κανένα λόγο. Δεν το ξανάκανε.

etCDp3.png hk8kp3.png

Η μαμά του Ευριπίδη και της Ιφιγένειας

Καλα χθες ειδα ενα παιδακι περιπου 2,5 που εκλαιγε διπλα μου και ηταν με τη μαμα για ψωνια. Το παιδι φαινοταν οτι κατι ζητουσε και οση ωρα εκλαιγε ολη την κοιτουσαν. Σε καποια φαση παει μια γιαγια και λεει "γιατι κλαις παιδι μου?" Και αυτο με χιλια ζορια της ειπε οτι ηθελε ενα φορτηγο και λεει η γιαγια στη μαμα να του το παρει αφου κλαιει τοσο. Και η μαμα της απαντησε οτι εχουν τοσα στο σπιτι..... Πραγματι αυτο το πραγμα να κλαινε τα παιδια και να εχεις τους γυρω να ρωτανε ή να σχολιαζουν γιατι κλαιει το παιδι με εκνευριζει αφανταστα. Θυμηθηκα και μια φαση με τον δικο μου που εκλαιγε μηνων στο καροτσι και βγαινει μια απο ενα μαγαζι και κανει το σχολιο "αχ καλε το παιδακι πειναει και δεν το ταισαν" Εβγαλαν και το συμπερασμα κιολας.

Τεσπαν να αναφερω οτι και ο δικος μου οσο μεγαλωνει γινεται πολυ ατιθασος και δεν ειμαστε για πουθενα. Και στο σπιτι αμα δεν γινει το δικο του κατευθειαν κλαιει και δεν σταματαει με τιποτα. Αμα δε του παρω κατι μεσα απο τα χερια (το οποιο πριν αυτος εχει ανοιξει κανα ντουλαπι και το αρπαξε) δεν το συζυταω.... Εχει αρχισει και ζηλευει κιολας (γεννησε η κουνιαδα μου και δεν θελει καθολου η πεθερα μου να παιρνει το μωρο αγκαλια) και ιδιως αμα ειμαστε στης πεθερας μου το σπιτι και ειναι μεσημερι εχει κοσμο και θελει να κοιμηθει δεν κοιμαται με τιποτα. Μπορει να κλαιει ολη την ωρα αλλα ματι δεν κλεινει. Αρχισαμε και τα θελω. Θελω αυτο, θελω εκεινο, θελω το αλλο. Προσπαθω να του εξηγησω ότι καποια πραγματα δεν είναι γιʼαυτόν ή είναι κακα και τα σχετικα αλλα τιποτα. Αμα βγουμε γενικα εξω καθεται στην αρχη στην καρεκλα και μετα σηκωνεται και γυριζει γυρω γυρω ευτυχως όχι σε σημειο που να ενοχλει τους αλλους. Εν το μεταξυ εχουμε και ενα παιδακι στη γειτονια που παιζουν μαζι και οταν ερχεται σπιτι εκεινο πεταει πραγματα τα βλεπει και ο δικος μου και πεταει και αυτος και γενικα ξεσαλωνει σε μεγαλο βαθμο. Με αλλα παιδακια δεν κανει ετσι αλλα με αυτό τι να σας πω. Γενικα δεν ξερω τι να κανω ωρες ωρες....

οχι βρε κοριτσια και ηρεμηστικα για να ειμαστε ησυχες.εγω εκανα αυτο που εγραψε η κατια και πιανει πιστεψτε με.γινομαι πιο παιδι απο παιδι οταν δεν ξερει τι θελει ο γιος μου μεχρι και που γελαει μαζι μου και του απαντω πως και εσυ ετσι εισαι οταν χτυπιεσαι και τσιριζεις.κατσε και κλαιγε ψευτικα μηπως και σε λυπηθει και το σταματησει και με το να του δειξεις πως ποναει οταν το κανει και σε σενα δεν ειναι κακο.μπορει ετσι να το καταλαβει γιατι ειναι πανεξυπνα τα παιδια.και ψαξε μηπως απο πισω απο ολα αυτα κρυβεται κατι που δεν το εχεις αντιληφθει ακομα.

Διαφημίσεις

οχι βρε κοριτσια και ηρεμηστικα για να ειμαστε ησυχες.εγω εκανα αυτο που εγραψε η κατια και πιανει πιστεψτε με.γινομαι πιο παιδι απο παιδι οταν δεν ξερει τι θελει ο γιος μου μεχρι και που γελαει μαζι μου και του απαντω πως και εσυ ετσι εισαι οταν χτυπιεσαι και τσιριζεις.κατσε και κλαιγε ψευτικα μηπως και σε λυπηθει και το σταματησει και με το να του δειξεις πως ποναει οταν το κανει και σε σενα δεν ειναι κακο.μπορει ετσι να το καταλαβει γιατι ειναι πανεξυπνα τα παιδια.και ψαξε μηπως απο πισω απο ολα αυτα κρυβεται κατι που δεν το εχεις αντιληφθει ακομα.

δηλ τι να κανω?

να αρχιζω κ να ψευτοκλαιω κ καλα με πονεσες?θα το δοκιμασω.

αλλα να της τραβαω τα μαλλια δεν μου ακουγεται καλο!

τι αλλο να κρυβεται απο πισω?

η αληθεια ειναι οτι περναει πονους με τα δοντια.

Το παιδί είναι ένα άτομο. Το συναίσθημα βρίσκεται στην καρδιά του ατόμου, είναι η έκφραση της Ζωής του. Το να ξέρεις να το ακούς, να το σέβεσαι, σημαίνει ότι το ακούς και το σέβεσαι ως άνθρωπο. Οι γονείς νιώθουν συχνά ανίσχυροι μπροστά στην ένταση των συναισθημάτων των παιδιών τους. Πασχίζουν να τα ηρεμήσουν, να σταματήσουν τις φωνές, τα δάκρυα, την έκφραση συγκίνησης. Όμως το συνάισθημα έχει ένα νόημα, μια πρόθεση. Ειναι θεραπευτικό. Οι συναισθηματικές αποφορτίσεις είναι το μέσον για να ελευθεροθούν από τις συνέπειες επώδυνων εμπειριών. Αντίθετα, η καταστολή των συναισθημάτων είναι επιζήμια.

Από ένα βιβλίο που διάβασα πρόσφατα και μου άρεσε πάρα πολύ!

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

μόλις τα διάβασα όλα...ουφ!!

κορίτσια υπομονή...εγώ ακόμα δεν ξέρω τι θα με βρει!!!

είναι πολύ σημαντικό ότι έχετε αντιληφθεί πως είναι τα παιδιά!!

υπάρχουν κι άλλοι γονείς που δεν καταλαβαίνουν πόσο ζωηρά είναι τα παιδιά τους.

νομίζω ότι παιρνάνε φάσεις...οι συμβουλές της alcyon είναι πολύ καλές,πρέπει να τις εκτυπώσω για να τις βλέπω.

σίγουρα όμως δεν είναι όλα τα παιδιά έτσι.

η δική μου είναι 9 μηνών και καταλαβαίνει ήδη...της λέω όχι για να μην πιάσει κάτι...αυτή το παίζει "κινέζα" και πάει με το μεσαίο δαχτυλάκι να το πιάσει...ξανά όχι...

το μόνο που δεν κάνει είναι να σφυρίζει ανήξερη....

μετά τα παρατάει.

και ποτέ δεν της δίνω πράγματα που δεν είναι δικά της...

και το μόνο που κάνει για την ώρα είναι να μουγκρίζει δυνατά.

υποψιάζομαι ότι με βρίζει από μέσα της!!!

χεχε!!

στην ηλικία των 2-3 ετών είναι πιο δύσκολα τα πράγματα ανάλογα το παιδί.

αυτά τα λίγα.

και το μόνο που κάνει για την ώρα είναι να μουγκρίζει δυνατά.

υποψιάζομαι ότι με βρίζει από μέσα της!!!

χεχε!!

στην ηλικία των 2-3 ετών είναι πιο δύσκολα τα πράγματα ανάλογα το παιδί.

αυτά τα λίγα.

Κι εμένα μουγκρίζει κ έχει ακόμα πιο πλάκα οταν έχει την πιπίλα κ μουγκρισει... αχ θα την φάω κορίτσια τρελάινομαι με την μικρή μου.. πάει το χάλασα το θέμα.,.απλά έπαθα μια κρίση αγάπης

οσο για το λουρι ,κ στην ελλαδα κλεβουνε παιδακια κ εγω ναι θα το εβαζα αν χρειαστει!προτιμω λουρι παρα το παιδι μου κατω απο ροδες ή εξαφανισμενο οσο κ συνεπης να ειμαι!

ειμαι ανθρωπος κ λαθη γινονται!

Γι αυτον ακριβως το λογο χρησιμοποιηται και στην Ιταλια.Εχουν συμβει πολλες αποπειρες αρπαγης παιδιων,να το προστατεψεις προσπαθεις.Δεν εχει καμια σχεση με τιμωρια η πειθαρχια γιατι κανενα λουρακι δεν θα αποτρεψει το παιδι απο το να φωναζει η να φτυνει η να πεφτει στα πατωματα.Παρεπιπτοντως το καλοκαιρι το ειδα κι εγω εδω στην παραλια.Οσο αυτο για τις σταγονες (εχοντας ζησει εκει)μου φαινεται τουλαχιστον παραπληροφορηση.Η πειθαρχια τους ειναι αποτελεσμα καθαρα της διαπεδαγωγησης τους και δεν θα ειχαν φτασει την χωρα τους σε αυτο το επιπεδο αν ηταν απλως ενας κοιμισμενος-ζομπι λαος:-P

Διαφημίσεις

δηλ τι να κανω?

να αρχιζω κ να ψευτοκλαιω κ καλα με πονεσες?θα το δοκιμασω.

αλλα να της τραβαω τα μαλλια δεν μου ακουγεται καλο!

τι αλλο να κρυβεται απο πισω?

η αληθεια ειναι οτι περναει πονους με τα δοντια.

Χριστινα αυτο που εννοω ειναι μηπως καποιο παιχνιδι `η καποια κινηση που ειναι επιθετικη και εσυ δεν το εχεις αντιληφθει για εκεινα να ειναι παιχνιδια.οπως πιο πανω μια κοπελα που εφερε παραδειγμα με την μυγοσκοτωστρα που οι παπουδες το ειχαν για παιχνιδι αλλα εκεινο χτυπαγε κανονικα.

Χριστινα αυτο που εννοω ειναι μηπως καποιο παιχνιδι `η καποια κινηση που ειναι επιθετικη και εσυ δεν το εχεις αντιληφθει για εκεινα να ειναι παιχνιδια.οπως πιο πανω μια κοπελα που εφερε παραδειγμα με την μυγοσκοτωστρα που οι παπουδες το ειχαν για παιχνιδι αλλα εκεινο χτυπαγε κανονικα.

η αληθεια ειναι οτι κ η κορη μου κυνηγαει τις μυγες με την μυγοσκοτωστρα κ φωναζει ''μαμα μυγα μυγα''.

αλλα ποτε δεν χτυπησε παιδακι. δεν ειναι βιαιη καθε αλλο.μας φιλαει κ ειναι κ πολυ χαδιαρα!

το οτι μου τραβαει τα μαλλια σας ειπα το βλεπει σαν παιχνιδι κ εγω προσπαθω με κουβεντα να το λυσω.

δεν το κανει απο θυμο!

οι τσιριδες της ναι,το κανει οταν θελει κατι παρα πολυ!

δεν νομιζω να ειναι κατι αλλο απο πισω.απλα δεν μιλαει κ δεν μπορει να εκφραστει!

οσο για το λουρι εννοειτε οτι δεν θα το βαζα για πλακα κ ουτε θα το εκανα για να μειωσω τον χαρακτηρα του παιδιου μου.αλλα αν το παιδι μου κινδυνευε ναι θα το εκανα!!!

πχ η αδερφη μου εχει παιδι αυτιστικο.καθε φορα που βγαινουμε εξω τον κυνηγαμε.στο τσακ να μην τον πατησουνε!

τι κανεις σε αυτην την περιπτωση?τον βαζεις τιμωρια?

οχι βεβαια αφου δεν θα αποκομισεις τιποτα!

...

το οτι μου τραβαει τα μαλλια σας ειπα το βλεπει σαν παιχνιδι κ εγω προσπαθω με κουβεντα να το λυσω...

Πως ξεκίνησε να το βλέπει αυτό ως παιχνίδι; όταν το έκανε για πρώτη φορά πως αντέδρασες;

Ο γιος μου, για παράδειγμα, θεωρούσε παιχνίδι να κυνηγάει τους παππούδες με τον κόπανο ή τη μυγοσκοτώστρα γιατί εκείνοι την πρώτη φορά άρχισαν να τρέχουν δήθεν φοβισμένοι και όταν τους χτυπούσε βάζαν τα γέλια.

etCDp3.png hk8kp3.png

Πως ξεκίνησε να το βλέπει αυτό ως παιχνίδι; όταν το έκανε για πρώτη φορά πως αντέδρασες;

Ο γιος μου, για παράδειγμα, θεωρούσε παιχνίδι να κυνηγάει τους παππούδες με τον κόπανο ή τη μυγοσκοτώστρα γιατί εκείνοι την πρώτη φορά άρχισαν να τρέχουν δήθεν φοβισμένοι και όταν τους χτυπούσε βάζαν τα γέλια.

:D:D:D

αυτο το κανει απο νεογεννητο.οταν εγω την φιλαγα αυτη μου τραβαγε τα μαλλια κ γελαγε.κ με τραβουσε προς το μερος της γιατι της αρεσαν τα παιχνιδια μου.ε απο τοτε δεν το εχει κοψει!οποτε ζουζουνιζουμε κανει το ιδιο πραγμα.δεν καταλαβαινει οτι με ποναει!

Διαφημίσεις

αυτο το κανει απο νεογεννητο.οταν εγω την φιλαγα αυτη μου τραβαγε τα μαλλια κ γελαγε.κ με τραβουσε προς το μερος της γιατι της αρεσαν τα παιχνιδια μου.ε απο τοτε δεν το εχει κοψει!οποτε ζουζουνιζουμε κανει το ιδιο πραγμα.δεν καταλαβαινει οτι με ποναει!

Όμως έτσι τους δίνουμε αντικρουόμενα παραδείγματα για το τι πρέπει να κάνουν και τι όχι. Δηλαδή : αν το παιδάκι μικρό βαράει όπως έγραψε φίλη παραπάνω τους παππούδες και εκείνοι γελάνε, το μωρό διαπιστώνει ότι χτυπώντας τους άλλους καταφέρνει να κερδίζει το γέλιο και το ενδιαφέρον των άλλων χωρίς να μπορεί να διαχωρίσει αν εκείνοι το κάνουν για πλάκα ή όχι. Όταν λοιπόν κάποια άλλη στιγμή εκείνο για παράδειγμα θα προσπαθήσει να πλησιάσει ένα άλλο παιδάκι τότε θα σκεφτεί: τι κάνω συνήθως για να προκαλέσω τη χαρά και το γέλιο? βαράω. Άρα αυτό θα πάει και θα κάνει και εκείνη τη στιγμή, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει για καμία περίπτωση ότι το παιδί είναι επιθετικό ή ότι αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα.

Με τα παιδιά μου ακολούθησα την τακτική του όταν με πονάνε να κάνω πως κλαίω και έπιανε και με τα δύο.Έτσι συνέδεαν την πράξη που έκαναν (του να προκαλούν πόνο) με το γεγονός ότι όταν το έκαναν σε κάποιον αυτό , ο άλλος στεναχωριόταν...

λειπουν απαντησεις ε??

συγνωμη αν εγραψα κατι λαθος...εγω απλά μετεφερα τη γνωμη μου και του ανθρωπου που συμβουλευτηκα!

απλά ενημερωτικά και μόνο θα ηθελα να μάθω..γιατι διαγραφηκαν..? χωρις παρεξηγησεις!

ευχαριστω!

ευχομαι να πηγαινετε καλυτερα με το προβλημα σας!

Αχ κορίτσια το πόσο με εκνευρίζει να με κοιτάνε όταν τσιρίζει το κστοράκι δεν λέγεται. Τις προάλλες πήγα στο MALL και αφού κάναμε μια βόλτα κανα 10λεπτο (τόσο αντέχει στο καρότσι!) άρχισε να τεντώνει πόδια, χέρια, να θέλει να κατέβει και να παίξει με την ζώνη του καροτσιού μπροστά στις κιλιόμενες σκάλες. :shock: Εντωμεταξύ κάτι καρακάξες να με κοιτάνε υποτιμητικά, ξέρετε του στυλ ΄΄κοίτα το αφήνει και κλαίει΄΄και να μου την έχει δώσει. Πως κοιτάνε έτσι μωρέ, δεν ντρέπονται λίγο; φυσικά του εξήγησα τα γνωστά, τον προειδοποιησα και αφού συνέχισε να αντιδρά με τον ίδιο τρόπο τον πήρα και έφυγα. Πουθενά δεν έιναι να πάμε...

mi stenaxoriese gia ayto koritsi mou, kai autoi paidia einai kai gia auto koitane, fovounte.

mi dineis simasia, pistepse me den aksizei na stenaxoriese kai na skeftese gia ayto. psila to kefali. min eksodeveis tin energia sou ekei, tin xreazese!:!:

Δεν ξερω πια πως να συμπεριφερθω στο παιδι μου !να τα παρω λιγο απο την αρχη.Η Αθηνουλα μου ειναι τωρα σχεδον 18 μηνων γενικοτερα ειναι παιδι με χαρακτηρα και πεισμα αλλα δεν ακουει καθολου,προσπαθει παντα να περασει το δικο της (που στο τελος περναει!),με αλλα λογια ειτε μιλαω ειτε οχι με γραφει κανονικα και τον μπαμπα της επισης.να σας δωσω ενα παραδειγμα:"Μη Αθηνουλα στα σκουπιδια ειναι κακα,ειναι βρωμικα μπιαχ, κοιτα τωρα τα χερακια σου ειναι πολυ λερωμενα ελα να τα πλυνουμε"μπορει και να το πω 30-40-50 φορες σαν να μην ειμαι εκει σαν να μην της μιλαει κανενας.στο τελος την παιρνω αγκαλια και την παω στο μπανιο να της πλυνω τα χερια γινεται χαμος μου τραβαει τα μαλλια τσιριζει, τρεμει ολο το κορμακι της απο το νευρο.και να σκεφτειται οτι προσπαθω να κανω πραξη οσα βλεπω απο την νταντα στο Σκαι το μεσημερι.Παντα κατεβαινω στο δικο της υψος και προσπαθω να εξηγησω,αλλα ποτε δεν ακουει ,καταρχας τσιριζει και δεν ακουει επειδη προσπαθω να μιλαω χαμηλοφωνα να μην δειχνω εκνευρισμενη.Το βραδυ δε,ξυπναει τσιριζει απο τα νευρα της για να την παρω να κοιμηθουμε μαζι ή να κοιμηθει μονη της στο μονο κρεβατι που εχω μεσα στο δωματιο της, και το εβαλα να σκεφτειτε για να μην την παιρνω στο δικο μας κρεβατι απλα και μονο οταν ειναι αρρωστη να μπορω να κοιμαμαι στον ιδιο χωρο μαζι της για να μη με τρωνε τα δρομολογια.εχθες για πρωτη φορε πηδηξε απο τα καγκελα του κρεβατιου της.ξεκινησε να τσιριζει απο της 3 παω μεσα στο δωματιο της της βαζω πιπιλα και την βαζω να ξαπλωσει στο κρεβατι της ξαπλωνω και εγω στο μονο σηκωνεται μεσα στο νευρο να κλαιει και να τσιριζει την παιρνω μαζι μου στο κρεβατι δεν κοιμοταν επειζε και γελουσε λεω ετσι εσαι στο κρεβατι σου, αλλα δεν εφυγα απο τον χωρο,χειροτερατσιριδα και κακο τελικα φευγω απο μεσα και ξαφνικα μεσα σε ολο τον χαμο ακουω ενα ντουπ και μια Αθηνα να ερχεται το σαλονι!Εχθες την πηγα στον παιδοτοπο να εκτονωθει της αρεσει πολυ αποτελεσμα να την κυνηγαω σε ολο τον χωρο του παιδοτοπου την προειδοποιω λοιπον πως αν δεν παει μεσα να παιξει θα παμε σπιτι,τον χαβα της η Αθηνα και εφοσον δεν την αφηνα να παει εκει που γουσταρε στην κουζινα δηλ και στις τουαλετες μου τραβουσε τα μαλλια και με τσιμπουσε!ΒΟΗΘΕΙΑ δεν ξερω πως να της φερθω τι να κανω ??????????????

na sou po tin empiria mou, pos ta katafera ego. to koritsaki mou einai 2.5 xronon. apo 18 minon mexri 2 xronon me eixe trelanei. ekane akrivos ta idia pragmata, mi fovase na eisai ligo skliri mazi tis, ayto den simvenei pos den tin agapas. prepei na katalavei, pos ayto pou les, to enois. mi kaneis piso, den mpirazi, as kleei an xreastei kai oli tin mera. den patenei tipota.

ego tin afina, eklege ores kai xtipiotane, den tin edina simasia, alla telika to katalave, pos klama den einai ergalio na perasi to diko tis. an pistepsis akoma kai ti nero me to klama mou to zitouse kai den to edina mexri den mou elege a n t r o p i n a!

tora eina kiria, kai sto spiti kai ekso. merikes fores pali prospatei, alla grigora stamataei, apla den tin akouo.

prepei na katalavei kai na ksexorizei to "nai" kai "oxi".

re koritsia asxeto alla giati exoun diagrafei sxolia?exthes to vradi agrapsa kai den to vriskw poythena gnwrizei kaneis tpt?

Katerina πιστεψε με αυτο προσπαθω να κανω ειναι ικανη να κλαιει και 2 ωρες μεχρι που στο τελος κανει εμετο.φαση ειναι θα περασει αλλα τελικα απο οτι καταλαβα υπολογιζει πολυ αυτα που της λεω γιατι οταν ειναι να κανει κατι πυ πριν της εχω πει οχι παει να το κανει με πονηρια....τι να κανουμε οπως και να ειναι τα αγαπαμε!γερα να ειναι μονο

λειπουν απαντησεις ε??

συγνωμη αν εγραψα κατι λαθος...εγω απλά μετεφερα τη γνωμη μου και του ανθρωπου που συμβουλευτηκα!

απλά ενημερωτικά και μόνο θα ηθελα να μάθω..γιατι διαγραφηκαν..? χωρις παρεξηγησεις!

ευχαριστω!

ευχομαι να πηγαινετε καλυτερα με το προβλημα σας!

Υποθέτω ότι διαγράφηκαν κάποια συγκεκριμένα σχόλια λόγω προσβλητικών εκφράσεων που αναφέρονταν σε ένα συγκεκριμένο λαό.Οι διάλογοι πάντως υπάρχουν στο αρχείο του συγκεκριμένου θέματος που έχει κλειδωθεί.

Καλα και το κλαμα το εχω προσπαθησει αλλα οταν τον βλεπω οτι κοκκινιζει (και τωρα τελευταια καθεται κατω και κλαιει και κυλιεται) και συνεχιζει πολυ ωρα δυστυχως (ευτυχως ομως πολυ σπανια) κανω εγω πισω. Υπαρχουν ομως φορες που σταματαει γρηγορα και τελικα συνεχιζουμε κατι αλλο αλλα υπαρχουν φορες που το θυμαται μετα απο λιγη ωρα και εχουμε παλι τα ιδια. Μια μερα μας τελειωσαν τα κουλουρακια που του κανει η μαμα μου και μου λεει "κουλουρι θελωωωωωω" του λεω οτι τελειωσαν και πως αυριο θα μας φερει καινουρια η γιαγια αλλα αυτος εκει. Σας μιλαω εκλαιγε ολο το απογευμα οταν τον ξαναθυμοταν. Μετα εφαρμοζω και να του αποσπω την προσοχη πχ θελω αυτο, εγω ή θα τον παω σε αλλο δωματιο ή θα αλλαξουμε ασχολια εκεινη την στιγμη. Και αυτο δεν πιανει παντα αλλα εχει καλυτερα αποτελεσματα απο το να κλαιει. Εμενα κοριτσια κανει και κατι αλλο : Οταν του λες θες να βγουμε τις κουνιες (ενω θελει) λεει "οχι" και μετα μου ζηταει κουνιες. Ναι δεν λεει και αμα θελει να συμφωνησει σε κατι και τον ρωταω "θελεις" αν δεν μου πει οχι σπανια να μου απαντησει "θελεις" και σκεφτομαι και λεω μηπως του λεω πολλα οχι. Ειλικρινα δεν ξερω πως να τον χειριστω ωρες ωρες. Ενα πραγμα που με κανει να ελπιζω οτι θα στρωσει ειναι οτι κονταυει τα δυο και ειναι αυτο που λεμε "η τρομερη ηλικια των δυο". Τι αλλο να πω.....

Αυτό θα πει κακή αρχή :lol::lol:

etCDp3.png hk8kp3.png

Το έχω πει και αλλού. Από την πρώτη ημέρα αντιμετωπίζω τον Ευριπίδη σαν κάποιο που ήρθε από το εξωτερικό και δεν ξέρει τα ήθη και τα έθιμα του τόπου. Όλα χρειάζονται εξήγηση. Οι απαγορεύσεις συνοδεύονται πάντα από αιτιολόγηση και στις περιπτώσεις που δεν συμορφώνεται, απλά τον απομακρύνω ήρεμα.

Ένα παιδί που έχει κατακτήσει την ικανότητα να κινείται μόνο του, θέλει φυσιολογικά να γνωρίσει τον κόσμο. Αυτό που χρειάζεται δεν είναι απαγορεύσεις, είναι έναν ενήλικα δίπλα του να του εξηγεί το καθετι. Έτσι ικανοποιείται η περιέργειά του, χωρίς να κινδυνεύει.

Τα όρια, φυσικά, είναι απαραίτητα. Δημιουργούν για το παιδί ένα πλαίσιο ασφαλείας. Για να αποδώσουν όμως, χρειάζεται σταθερότητα από πλευράς του γονιού. Μια λάθος συμπεριφορά δεν μπορεί να την επικροτούμε στην αρχή, αντιμετωπίζοντάς την π.χ. σαν αστείο και στην εκατοστή επανάληψη να την απορρίπτουμε.

Αν ύστερα από χρόνια σας έλεγε κάποιος ότι τον ενοχλεί μια συνήθειά σας ή ένα χαρακτηριστικό σας, δεν θα σκεφτόσαστε "καλά, τώρα το θυμήθηκε; τόσο καιρό δεν τον πείραζε;"

Κλειδί για μένα είναι η καλή επικοινωνία. Η ομιλία είναι που εξανθρωπίζει το ανθρώπινο ον. Χωρίς την ομιλία, το παιδί παραμένει σε ένα ζωώδες επίπεδο οπότε χρησιμοποιεί το σώμα του για να εκφραστεί.Μιλάμε συνέχεια. Περιγράφουμε τα πάντα και δίνουμε συνέχεια εξηγήσεις.

Δεν είναι εύκολο, το ξέρω, το ζω άλλωστε. Θέλει πολυυυυύ υπομονή, ψυχραιμία, αντοχές super ήρωα και φαντασία για να εφευρίσκεις τρόπους να περάσεις το μύνημα που θέλεις στο παιδί.

Καλό κουράγιο σε όλες τις μανούλες.

etCDp3.png hk8kp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...