Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

γαστρεντερίτιδα-ίωση κατά την εγκυμοσύνη

Recommended Posts

Σας έχει συμβεί όσο ήσασταν ή είστε έγκυες να σας περιτριγυρίζει κάτι τέτοιο?

Εχθές βγήκα για φαγητό (που λέει ο λόγος) με μια παρέα και δοκίμασα μόνο τονίζω το δοκίμασα γιατί ήταν όντως μια πιρουνιά από 3 πιάτα, τα υπόλοιπα των πιάτων τα καθάρισαν οι άλλοι και δεν έπαθαν τίποτα μαζί με αυτούς και ο άντρας μου ενώ εγώ είχα διάρροια 2 φορές στις 4 και τις 8 το πρωί. Από τις 8 και μετά είμαι οκ, με τσάι φρυγανιά και φιδέ για μεσημέρι. Λέω να μην πάρω το γιατρό αν είμαι οκ και μετά, εσείς τι λέτε ?

Μήπως να πάω αύριο για αιματολογικές να δω για λιστέρια κλπ? αλλά με μια πιρουνιά ρε τι να πω.....

Περιμένω με αγωνία τη γνώμη σας.

0eqUp2.png

Διαφημίσεις

Στην δεύτερη εγκυμοσύνη μου αν θυμάμαι καλά κοντά στον 7ο μήνα με κόλλησε η κόρη μου γαστρεντερίτιδα... Είχα εμετούς και διάρροια, έτρωγα ρύζι, φρυγανιές και τσάι και το ξεπεράσαμε.... Δεν είχα πάρει τηλέφωνο την γιατρό μου καν..

Περαστικούλια και με το καλό να γεννηθεί το μωράκι σου!:P

LCizp3.pngI0Pwp3.png

Σε ευχαριστώ πολύ, δηλ η γαστρεντερίτιδα δεν πειράζει το μωρό όπως η λιστέρια και η σαλμονέλα? αν είναι κιόλας γιατί με δυο φορές μπορεί να είναι και τυχαίο ή κρύωμα μιας και το πρωί ήμουν και για καφέ και είχε πολύ κρύο.

0eqUp2.png

Γεια σου Ηρω μου!!! Με το καλο να ερθει το μωρακι σου! Ημουν 7-8 μηνων θυμαμαι και ξαφνικα με επιασε πονος στο στομαχι τρελος εμετος και δαρροια πυρετος 39 μισο...τρομαξα κι εγω και πηγα κατευθειαν στο Μητερα για εξετασεις και υπερηχο γιατι νομιζα οτι θα βρασει το μωρο! Κι ομως η μπεμπα μου ηταν μια χαρα και ο παθολογος εκει μου ειπε τσαι φρυγανιες και ρυζι λαπα! ΑΑΑ μου χε πει και ο γυναικολογος μου να πινω Λουκοζεϊντ γιατι εχει κατι που βοηθαει τον οργανισμο απο την αφιδατωση που σου προκαλει ο εμετος!

Μην ανησυχεις οπως βλεπεις ειμαστε μια χαρα! Περαστικα σου!

Mήπως απλώς κρύωσες ή σε πείραξε κάτι από το φαγητό χωρίς να είναι απαραίτητα ούτε δηλητηρίαση, ούτε ίωση, ούτε κάποιο "κακό" μικρόβιο; Συμβαίνει κι αυτό! Γιατί μάλλον είσαι πολύ τυχερή αν είχες μόνο 2 φορές διάρροια από γαστρεντερίτιδα!

Επίσης δεν νομίζω ότι παίζει για τα μικρόβια που αναφέρεις και άδικα ανησυχείς! Αυτό που λένε και τα κορίτσια πιο πάνω να προσέξεις, την αφυδάτωση αλλα δεν φαίνεται να διατρέχεις κίνδυνο. Πάντως αν το σκέφτεσαι συνέχεια πάρε αύριο το γιατρό σου για να ηρεμήσεις πιο πολύ! Περαστικά και καλή συνέχεια!

jp0Lp3.pngA0Yxp3.png

Διαφημίσεις

καταρχην περαστικα σου.στην κορη μου οντας εγκυος 4 μηνων επαθα γαστρεντεριτιδα η οποια περασε και 7 μηνων κολλησα ανεμοβλογια απο τον γιο μου ο εφιαλτης η φαγουρα....και η μικρη γεννημενη με αντισωματα καλο ε?

my 3 little stars are my reason to be2946785n7mfu4of95.gif

Η γαστρεντεριτιδα δεν πειραζει το εμβρυο, αλλα δεν επιτρεπεεται να παρεις κανενα σχετικο φαρμακο.

Αυτο που ειναι επικινδυνο ειναι να αφυδατωθεις πολυ πιο γρηγορα απ' οτι καποια που δεν ειναι εγκυος, για αυτο και αν καποια παθει γαστρεντεριτιδα και οι εμετοι και η διαρροια συνεχιστουν πανω απο 2 ημερες συνηθως χρειαζεται να παει στο νοσοκομειο ή στο μαιευτηριο για ορο.

Η λιστερια και η σαλμονελα ειναι ομως επικινδυνες γι αυτο και καλο ειναι να ρωτησεις το γιατρο σου και μαλλον να κανεις εξεταση γιατι αυτα τα δυο χρειαζονται θεραπεια.

k9Tap3.png

• 4 months later...

είμαι στην 16η εβδομάδα. από χθές είχα ένα στομάχι χάλια! τρελλός πόνος, αναγούλες, καούρες... έκανα εμετό γιατί το στομάχι μου δεν άντεχε αυτό που έφαγα, και ήμουν όλη μέρα κουρέλι. σήμερα το πρωί είχα και λίγη διάρροια. με πιάσαν τύψεις γιατί φάγαμε ένα λουκάνικο σε εστιατόριο έξω την προηγούμενη μέρα και φοβάμαι μήπως με πείραξε αυτό (τι τό'θελα κι εγώ...) μια μέρα μετά βέβαια άρχισε να μ΄ενοχλεί το στομάχι. από την άλλη ίσως είναι κι ένα κρύωμα, γιατί τόσος πόνος.. ο γιατρός μου λέει ότι μάλλον είναι μια γαστρεντερίτιδα και πως δεν επηρρεάζει το έμβρυο, αλλά εγώ φοβάμαι πολύ... έχει καμιά σας αντίστοιχη εμπειρία??? μήπως είναι τίποτα χειρότερο, όπως σαλμονέλλα??? σήμερα βέβαια έχω σχεδόν συνέλθει. και για να πώ την αλήθεια, μόνο 1 φορά έκανα εμετό και 1 φορά διάρροια. απλά ακόμα δεν έχω συνέλθει (κλείνω ένα 24ωρο από χθες).

μην ανησυχεις κι εγω περιπου στην εβδομαδα σου ημουν οταν επαθα γαστρεντεριτιδα απο ιο μαλλον γιατι δεν ειχα φαει κατι περιεργο. κι εγω μια φορα εμετο και για 2-3 μερες διαροια ειχα αλλα μου πε και ο γιατρος να μην ανησυχω μονο νερακι να πινεις μην παθεις αφυδατωση. ουτε καν φαρμακο δεν πηρα και στη δουλεια πηγαινα αν και θα μπορουσα να κατσω να ξεκουραστω. παντως το μωρο δεν παθαινει τπτ εσυ κοιτα μην εξαντληθεις.

• 1 χρόνο μετά...

Σήμερα, 31 βδομάδων έγκυος, η μέρα μου ξεκίνησε επεισοδιακά. Διάρροιες, εμετοί, κάποιες φορές και τα δύο ταυτόχρονα....Αηδία. Πήρα αμέσως τηλέφωνο το γιατρό μου και μου είπε να πάω να μου βάλουν ορρό για να μην αφυδατωθώ. Μου έδωσαν κι ένα χαπάκι ultrabiotique και μέχρι το μεσημέρι ήμουν σπιτάκι μου μια χαρά. Απλά πρέπει να προσέξω τη διατροφή μου λίγο. Το μωράκι είναι μια χαρά, δεν επηρεάστηκε καθόλου. Μάλλον απόλαυσε τον ορρό γιατί δε σταματάει τις κλωτσιές :)

Διαφημίσεις

• 10 months later...

Καλησπέρα! Σήμερα το πρωί σηκώθηκα πολύ ευχάριστα, με διάρροια και στο καπάκι εμετούς! Κυριολεκτικά υποβασταζόμενη από τον άντρα μου και με μια σακούλα παραμάσχαλα πήγα στο γιατρό όπου είχα προγραμματισμένο ραντεβού, καθώς ανησυχούσα για το μωρό. Ο μπέμπης ατάραχος, έκανε τα δικά του! Γυρνώντας άρχισα να ανεβάζω πυρετό, να έχω ρίγη και τα σχετικά.. 38.2 και το έριξα με 2 ντεπόν χαπάκια (επιχείρησα με αναβράζον, αλλά το έβγαλα κατευθείαν). Η ιστορία επαναλήφθηκε πριν λίγες ώρες και τώρα έχω καταφέρει να έχω δέκατα.. Ο γιατρός μου είπε ότι αν ανέβει πάνω από 38.5 έχουμε θέμα και να τον πάρω ότι ώρα και να είναι.. Είναι ίωση άραγε; Καμιά συμπάσχουσα με καμιά χρήσιμη συμβουλή;;

8hwQp3.png

Καλημέρα,Επαθα εγώ πριν 10 μέρες.Δεν ειχα διαρροια ούτε πυρετό αλλα εκανα τόσο πολύ εμετό που τα είδα όλα.Πρωτη φορα στη ζωή μου.Πηγα νοσοκομείο γτ δεν μπορουσα να βάλω ουτε γουλια στο στόμα κ αφου μου έκαναν εξετασεισ μου εβαλαν εναν ορο για ενυδατωση λογω εγκυμοσύνης.Την επομενη δεν εκανα εμετο αλλα παλι δεν εφαγα και δεν ηπια τίποτα.Την τριτη μερα καλυτερα και μετα οκ.Συνηθως κραταει 1-2 μερες.Επισης μια γριπουλα την εκανα με δεκατα απο την οποία μου εμεινε ενασ τρελόσ βηχας και δεν ξερω τι να κανω.Δεν πήρα τιποτα όμως.

Ασχετο ειμαι και εγω 20 εβδομαδων και 4 ημερων εγκυος.μαζί γεννάμε..

Καλημέρα,Επαθα εγώ πριν 10 μέρες.Δεν ειχα διαρροια ούτε πυρετό αλλα εκανα τόσο πολύ εμετό που τα είδα όλα.Πρωτη φορα στη ζωή μου.Πηγα νοσοκομείο γτ δεν μπορουσα να βάλω ουτε γουλια στο στόμα κ αφου μου έκαναν εξετασεισ μου εβαλαν εναν ορο για ενυδατωση λογω εγκυμοσύνης.Την επομενη δεν εκανα εμετο αλλα παλι δεν εφαγα και δεν ηπια τίποτα.Την τριτη μερα καλυτερα και μετα οκ.Συνηθως κραταει 1-2 μερες.Επισης μια γριπουλα την εκανα με δεκατα απο την οποία μου εμεινε ενασ τρελόσ βηχας και δεν ξερω τι να κανω.Δεν πήρα τιποτα όμως.

Ασχετο ειμαι και εγω 20 εβδομαδων και 4 ημερων εγκυος.μαζί γεννάμε..

Ναι, όντως ακριβώς μαζί! Για το λαιμό δοκίμασε μια κουταλιά μέλι διαλυμένη στο χυμό ενός λεμονιού. Το πίνεις και βλέπεις αμέσως διαφορά, τουλάχιστον σε μένα είχε πιάσει! Α, ξέχασα να αναφέρω ότι έχω γεμίσει στο πρόσωπο από χθες με κάτι μικρά μικρά εξανθήματα, σα σπασμένα αγγεία :shock: Ο γιατρός που τα είδε μου είπε δεν είναι τίποτα, τι να πω.. Τουλάχιστον σήμερα σταμάτησαν οι εμετοί και δεν έχω κάνει πυρετό, αλλά νιώθω σα να με έχει πατήσει τρένο :?

8hwQp3.png

Ναι, όντως ακριβώς μαζί! Για το λαιμό δοκίμασε μια κουταλιά μέλι διαλυμένη στο χυμό ενός λεμονιού. Το πίνεις και βλέπεις αμέσως διαφορά, τουλάχιστον σε μένα είχε πιάσει! Α, ξέχασα να αναφέρω ότι έχω γεμίσει στο πρόσωπο από χθες με κάτι μικρά μικρά εξανθήματα, σα σπασμένα αγγεία :shock: Ο γιατρός που τα είδε μου είπε δεν είναι τίποτα, τι να πω.. Τουλάχιστον σήμερα σταμάτησαν οι εμετοί και δεν έχω κάνει πυρετό, αλλά νιώθω σα να με έχει πατήσει τρένο :?

Υπομονή και θα περάσει.Αστα κ εγώ έτρεχα μονη μου στο νοσοκομείο(αφου δεν έχω απο πουθενά βοήθεια) γτ ο αντρας μου κρατούσε τη μικρή στο σπίτι.θα δοκιμάσω για το λαιμο να δουμε αποτελέσματα.

Διαφημίσεις

• 5 χρόνια μετά...

Καλησπερα σας ! Ειμαι εγκυος στην 16η βδομαδα και απο χθες το μεσημερι μεχρι και τωρα κανω συνεχεια εμετο με αποτελεσμα να μην εχω να βγαλω κατι αλλο παρα μονο υγρα (οσα εχουν απομεινει) και αιμα ! Το αιμα με ανησυχει πολυ ! Επισης εχω διαρροια αλλα οχι σε τετοιο βαθμο! Πηγα στο νοσοκομειο , μου εβαλαν ορο , αλλα και παλι τπτ.. μιλησα και με την γυναικολογο που μς εξεταζει και μου ειπε 4 μερες υπομονη να κανει τον κυκλο της η ιωση..εχω αρχισει να φοβαμαι μην παθει τπτ το νινι μου ! Και το αιμα , δεν νονιζω να ειναι φυσιολογικο :( ευχαριστω πολυ καληνυχτα

14 ώρες πρίν, Χριστινα92μπελλα είπε:

Καλησπερα σας ! Ειμαι εγκυος στην 16η βδομαδα και απο χθες το μεσημερι μεχρι και τωρα κανω συνεχεια εμετο με αποτελεσμα να μην εχω να βγαλω κατι αλλο παρα μονο υγρα (οσα εχουν απομεινει) και αιμα ! Το αιμα με ανησυχει πολυ ! Επισης εχω διαρροια αλλα οχι σε τετοιο βαθμο! Πηγα στο νοσοκομειο , μου εβαλαν ορο , αλλα και παλι τπτ.. μιλησα και με την γυναικολογο που μς εξεταζει και μου ειπε 4 μερες υπομονη να κανει τον κυκλο της η ιωση..εχω αρχισει να φοβαμαι μην παθει τπτ το νινι μου ! Και το αιμα , δεν νονιζω να ειναι φυσιολογικο :( ευχαριστω πολυ καληνυχτα

Καλά είναι δυνατόν να πας στο νοσοκομείο κ να σε διώξουν μόνο με όρο? Εγώ θυμάμαι στην πρώτη μου εγκυμοσύνη με είχε πιάσει γαστρεντερίτιδα βράδυ κ το επόμενο πρωί πήγα στο νοσοκομείο κ με κράτησαν μέχρι αργά το βράδυ βάζοντας συνέχεια όρους μέχρι που έγινα καλά.. Εσύ θα είσαι τελείως αφυδατωμένη, ο γυναικολόγος σου τι σου είπε? Υπάρχει άλλο νοσοκομείο στην περιοχή σου να ξανά πας??

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...