Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΤΡΙΔΥΜΑ

Recommended Posts

τεσπα.....δε ξερω αν ειμαι επιπλοκη η αποτυχια....μενω στην ελλαδα,που δεν ειναι σοβαρη χωρα,κ δε θεωρειται αποτυχια η διδυμη η τριδυμη κυηση,τουλαχιστον εμενα ο γιατρος μου δεν το θεωρησε,κ ας ειναι επιστημονας....εγω που δεν ειμαι,το θεωρω κ επιτυχια,κ κατορθωμα κ μαγκια μου που εμεινα εγκυος σε τριδυμα κ τα καταφεραμε....

Eτσι, συμφωνω απολυτα!!!!!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Είμαι ομοζυγωτή δίδυμη. Δεν προέρχομαι από εξωσωματική ούτε από σπερματέγχυση. Οι γονείς μου, 41 χρόνια πριν, όταν γεννήθηκα με την αδερφή μου έμαθαν για τα 2 στην αίθουσα τοκετού, αφού βγήκα εγώ. Και είχαν άλλα 2 παιδιά. Δεν βαρυγκώμησαν ποτέ και ποτέ δεν μας θεώρησαν λάθος ή αποτυχία.

Μόνο ευλογία.

Συγνώμη για την παρέμβαση, αλλά ανατρίχιασα όταν διάβασα ότι η πολύδιμη κύηση μπορεί από κάποιον να θεωρείται αποτυχία της εξωσωματικής.

Ντριν..... Ντριν..... Γη καλεί ρεα ..... Ντριν.... Είναι κανείς εκει;;;ποιος είπε πως η πολυδυμη κύηση είναι λάθος;;; Ποιος βαρυγκομαει όταν βλέπει αγγέλους θα και 4 και 5 και 15 ;;;πω πω τι ακούω ο άνθρωπος... Χαχα έλεος έλεος έλεος!!!!!αυτα είπα εγω;;;;όταν διαβάζεις τι διαβάζεις;;;περίληψη στα κάνει κάποιος;;;ανατριχιαζεις απο τι ήθελα να μάθω απο τα λογια που βάζεις στο στόμα μου;;;;το ξαναλέω για κάποιους που είναι αερικα.... Δεν κατηγόρησαν κανένα ούτε καμία κύηση!!!ειπα πως στης έξω σωματικές στης σοβαρές χώρες δεν βάζουν 3 εμβρυα και ο λόγος είναι να αποφεύγονται τέτοιες επιπλοκες.... Στης σοβαρές χώρες και στην Ελλάδα θεωρείτε επιπλοκη της έξω σωματικής η τριδυμη η τετράυμη η ακομα και κάτι 7 δυμα που έχουμε ακούσει σε κάτι σπερματενχυσεις ....αν σε μια σπερματενχυση που κάνατε σχεδόν όλες που κάνατε εξωσωματικη πιανατε 6 η 7 η 5 τι θα κάνατε;;;; Επίσης να ξαναπώ πως απο αυτη την επιπλοκη έχω 2 κούκλες!!!! Η ΝΑΝΣΥ 3 αγοράκια μάγκες .... Ποτέ δεν κατηγόρησαν το αποτέλεσμα ποτε.... Αλλα πάντα επιστημονικά ,μαθηματικά, στατιστικά ήταν οι παρεμβάσεις μου!!!! Και τέλος θα σε παρακαλέσω να διαβάζεις πιο καλα πριν ξανα πεις κάτι που δεν ευσταθεί!!!!

δεν ειναι αυτος ο κανονας ομως

συμφωνω...δεν ειναι ο κανονας....κ αν ειχα διδυμα η κ ενα μονο μπορει να μην ειχα περασει ουτε εγω ουτε τα μωρα μου ολα αυτα...το ξαναλεω..μπορει...αλλα σε καμια περιπτωση δεν με λεω επιπλοκη,η οτι η τρυδυμη κυηση μου ηταν αποτυχια γιατι επιασαν κ τα τρια....κ το ξαναλεω.,ειμαι κ περηφανη μανα,κ χαιρομαι για το αποτελεσμα,κ θα το ξαναεκανα....ειμαι απο τις τυχερες,που επιασαν τριδυμα,κ στο τελος πηγαν ολα καλα....αν δεν μου ειχαν παει καλα,θα μιλουσα σιγουρα διαφοτερικα...αυτο ομως που λεω,ειναι οτι το οριο καλα θα ηταν να ειναι δυο εμβρυα,για να αποφευγονται,οσο γινεται,η προωροτητα...αυτο θεωρω εγω επιπλοκη,η οποια συμβαινει κ σε διδυμες κυησεις κ σε πολλες μονες...οταν ημουν εγω στην εντατικη,ημουν η μοναδικη περιπτωση....υπηρχαν κ χειροτερες απο δυδιμες κυριως κυησεις

και το βασικοτερο για εμενα (να'μαι παλι η αχαιρευτη!!!:D)...οταν τελικα πιασουν και τα 3 η 4 εμβρυα που ΕΣΥ ο ΓΟΝΕΑΣ συμφωνησες να εμφυτευσεις, και τελικα αποφασιζεις να κανεις μειωση, δεν μπορει μετα να λες 'ανθρωπινο χερι τα εβαλε, ανθρωπινο χερι ας το 'διορθωσει'.....

Αν δεν ειναι αυτο υβρις τι ειναι ρε παιδια? Ανατριχιασα οταν το διαβασα ειλικρινα...

Ποσο παντοδυναμοι νομιζουμε οτι ειμαστε? Που ειναι Ο Θεος σε ολο αυτο? Η Φυση? η Τυχη για οποιον στην τελικη δεν πιστευει?

Τιποτα δεν ειναι δεδομενο....ακομη και την υστατη στιγμη που οι γιατροι δεν μπορουν να κανουν κατι σου λενε 'Μονο ο Θεος τωρα'...κατι σημαινει αυτο.

Προσωπικη αποφαση ειναι του κααθενος η ζωη του , οποτε για εμενα ειναι σεβαστο...δεν ειμαστε φιλοι, δεν ειμαστε συγγενεις, κουβεντα κανουμε.

Αλλα δεν μπορω να ακουω καποιον να προτρεπει αλλον να κανει μειωση εμβρυων 11 και 12 εβδομαδων επειδη οι στατιστικες και τα νουμερα λενε οτι μπορει να ταλαιπωρηθει...ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΕΤΡΕΠΕ να βαλει ο γιατρος του τοσα εμβρυα..Να αναλαβει και αυτος την δικη του ευθυνη!

''δεν ξέρω τι αξίζει πιο πολύ, η ειρήνη ή η αγωνία της ψυχής μας...'

Διαφημίσεις

Καλησπερα παιδια...εγω εχω διδυμα απο εξωσωματικη που επισης γενηθηκαν προωρα λογω διαβητη,πιεσης και γερασμενου πλακουντα.Την εζησα κι εγω λοιπον την εμπειρια και της εξωσωματικης και της προωροτητας και να πω και την αληθεια ευγνωμονω τον Θεουλη που την εζησα εστω κι ετσι,μεσα απο αγωνια και προβληματα γιατι δεν ειχα αλλη επιλογη να κανω παιδακια.Διαβασα με ενδιαφερον αρκετα μηνυματα και δεν καταλαβαινω γιατι οσοι θεωρουν οτι δεν ειναι σωστο να τοποθετουνται τρια εμβρυα λογω των γνωστων προβληματων που ισως δημιουργηθουν δεν κανουν το εξης απλο.Σε συνεννοηση με τον γιατρο καντε εμβρυομεταφορα ενα,απλα πραγματα.Παιρνεις το ρισκο σου ναι αλλα και οταν δεχεσαι να σου βαλουν 2ή 3 ή 4 παλι παιρνεις ρισκο.Γιατι πρεπει να υπαρχει νομος να απαγορευει την εμβρυομεταφορα τριων, αφου εμεις οι ιδιοι εχουμε δικαιωμα να επιλεξουμε?

γιατι εμεις,σαν ανθρωποι που θελουμε απεγνωσμενα να γινουμε γονεις,μπορει να μην παιρνουμε παντα τις σωστες αποφασεις...επηρεασμενοι απο το συναισθημα,μπορει να φτασουμε σε υπερβολες...οπως πχ να πιεσουμε να μας βαλουν 2,3,4, οσο περισσοτερα για να μεινουμε εγκυος,γιατι δε ξερεις αν θα σου κατσει καποιο,μπορει κ να βαλεις 4 κ να πιασεις 1 η κ κανενα....αν ομως πισεις 4,κ μετα δεις οτι ειναι πολλα,μπαινεις στη διαδικασια να σκεφτεις,να αποφασισεις για μειωση,να τα βαλεις ολα σε κινδυνο....συν,οτι καποιοι εχουν κ τυψεις μετα για τη μειωση....

και το βασικοτερο για εμενα (να'μαι παλι η αχαιρευτη!!!:D)...οταν τελικα πιασουν και τα 3 η 4 εμβρυα που ΕΣΥ ο ΓΟΝΕΑΣ συμφωνησες να εμφυτευσεις, και τελικα αποφασιζεις να κανεις μειωση, δεν μπορει μετα να λες 'ανθρωπινο χερι τα εβαλε, ανθρωπινο χερι ας το 'διορθωσει'.....

Αν δεν ειναι αυτο υβρις τι ειναι ρε παιδια? Ανατριχιασα οταν το διαβασα ειλικρινα...

Ποσο παντοδυναμοι νομιζουμε οτι ειμαστε? Που ειναι Ο Θεος σε ολο αυτο? Η Φυση? η Τυχη για οποιον στην τελικη δεν πιστευει?

Τιποτα δεν ειναι δεδομενο....ακομη και την υστατη στιγμη που οι γιατροι δεν μπορουν να κανουν κατι σου λενε 'Μονο ο Θεος τωρα'...κατι σημαινει αυτο.

Προσωπικη αποφαση ειναι του κααθενος η ζωη του , οποτε για εμενα ειναι σεβαστο...δεν ειμαστε φιλοι, δεν ειμαστε συγγενεις, κουβεντα κανουμε.

Αλλα δεν μπορω να ακουω καποιον να προτρεπει αλλον να κανει μειωση εμβρυων 11 και 12 εβδομαδων επειδη οι στατιστικες και τα νουμερα λενε οτι μπορει να ταλαιπωρηθει...ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΕΤΡΕΠΕ να βαλει ο γιατρος του τοσα εμβρυα..Να αναλαβει και αυτος την δικη του ευθυνη!

να σαι παλι....τελικα δεν αντεξες μακρια μας βρε.....

Αν δεν είναι λόγος η στατιστικη τότε τι είναι;απαντά μου σε μια σπερματενχυση που θα πιάσεις 7 τι θα κανείς;;; Ποιες ευθύνες να αναλαβεις;;;αποτυχημένη επένδυση νομίζεις είναι;;;αυτο τι είναι!; Δεν είναι ύβρις το να τιμωρηθεί ο γονέας μεσο ενός αρρωστου παιδιού;;;; Έλεος...! Το ξαναλέω ναι ο θεός βοηθάει αλλα πας και λες ότι παιδάκια 28 εβδομάδων 27,26 μπορούν να επιβιώσουν!!! Αυτο είναι το θέμα μας; Να επιβιώσουν η να προικιζουμε με υγεία;;;

Διαφημίσεις

Αν δεν είναι λόγος η στατιστικη τότε τι είναι;απαντά μου σε μια σπερματενχυση που θα πιάσεις 7 τι θα κανείς;;; Ποιες ευθύνες να αναλαβεις;;;αποτυχημένη επένδυση νομίζεις είναι;;;αυτο τι είναι!; Δεν είναι ύβρις το να τιμωρηθεί ο γονέας μεσο ενός αρρωστου παιδιού;;;; Έλεος...! Το ξαναλέω ναι ο θεός βοηθάει αλλα πας και λες ότι παιδάκια 28 εβδομάδων 27,26 μπορούν να επιβιώσουν!!! Αυτο είναι το θέμα μας; Να επιβιώσουν η να προικιζουμε με υγεία;;;

αποτυχημένη επένδυση νομίζεις είναι

αυτο ακριβως νομιζω οτι ΔΕΝ ειναι.

Δεν είναι ύβρις το να τιμωρηθεί ο γονέας μεσο ενός αρρωστου παιδιού;;;;

αν τιμωρειται καποιος, αυτο ειναι το παιδι...οι γονεις παντα οφειλουν να προσφερουν, οποια και αν ειναι η κατασταση των παιδιων τους. Δεν τα κανουμε απλα για να συμπληρωσουν το οικογενειακο μας προφιλ.και λεω αν γιατι αν μιλησεις με γονεις τετοιων παιδιων θα σου πουν οτι ΟΛΟΙ εγιναν ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ και οτι τα παιδια τους ειναι ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ

παιδάκια 28 εβδομάδων 27,26 μπορούν να επιβιώσουν!!!

δεν το λεω εγω...δεν ειμαι ουτε γιατρος αλλα ουτε και ΘΕος.....Η επιστημη το λεει...Και μαλιστα μετα την 28η εβδομαδα οι πιθανοτητες να μην αφησουν 'κουσουρι', μια και ως ετσι το εκλαμβανεις, ειναι τεραστιες.

Επισης εγω σου εβαλα στατιστικη που λεει οτι η τριδυμη κυηση κατα βαση φτανει στις 30 εβδομαδες....η Μαρια που μπηκε προχθες ειναι 31 και συνεχιζει και ολα να πανε καλα μεχρι τελος....

26 και 27 εβδομαδων εχω δει πολλες φορες να γεννιουνται αλλα συνηθως δεν ειναι πολυδημη η κυηση...Καποιο προβλημα παρουσιαζει η μητερα, εστω και αν το εμβρυακι ειναι ενα.

Να επιβιώσουν η να προικιζουμε με υγεία

Κανενας γονεας δεν μπορει να προικισει με υγεια το παιδι του.....Εχεις τσεκαρει τα γονιδια σου? ειναι ολα σουπερ? καμια ασχημη προδιαθεση? εισαι σιγουρος?

Ολοι θελουμε το καλυτερο για τα παιδια μας....αλλα δεν μπορουμε να εξασφαλισουμε ουτε την υγεια τους, ουτε την καλη τους τυχη, ουτε το οτι θα ζησουν ευτυχισμενα και υγιη για πολλα χρονια. Απλα ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ να συμβει αυτο.

Μερικοι δεν μπορουν να σηκωσουν καποιο 'βαρυ' φορτιο και προτιμουν την μειωση...σεβαστο....Για αυτο στην περιπτωση σου ποτε δεν σε εκρινα και δεν σου ειπα και την αντιθετη αποψη.

Αλλα δεν μπορω να διαβαζω να προτρεπουμε γονεις να κανουν μειωση....ειναι αποφαση σκληρη και δυσκολη, εσυ επρεπε αυτην την δυσκολια να την εχεις νιωσει.

ειναι αποφαση που μονο ο γονιος παιρνει, μιλωντας με την ψυχη του.

Ξαναλεω...δεν φταιει μονο ο γιατρος, φταιει και ο γονιος....Βεβαια ο γονιος δεν ξερει. δεν ξερει πως ειναι να βλεπει στον υπερηχο τα χερακια και τα ποδαρακια να κουνιουνται (12 εβδομαδων!!!) και μετα να καλεισαι να συναινεις στην εκτρωση.

Αυτοι οι γονεις ομως που ξερουν , θεωρω οτι θα πρεπει να ειναι πιο ευαισθητοι!!!

Τελος, επειδη παραειναι μεγαλο το ποστ, να πω οτι δεν γνωρισα στη ζωη μου κανεναν γονεα που να μετανιωσε που ηρθε στον κοσμο το παιδι του, ακομη και αν ειχε καποιο προβλημα...

''δεν ξέρω τι αξίζει πιο πολύ, η ειρήνη ή η αγωνία της ψυχής μας...'

Διαφημίσεις

Και επίσης για να τελειώνουμε .... Μου επιτρέπεται να έχω την δική μου άποψη ε;;;; Δεν προτρεπω ούτε τίποτα!!!! Το λέω ξεκάθαρα!!!! Ναι !!!! 1000000 φορές θα το ξανά έκανα κι ας μου την έλεγε ο κάθε θρησκολυπτο φόβο και καλα ηθικό λόγος .... Και αν με ρωτήσει ο οποιοσδήποτε πάλι το ίδιο θα του έλεγα!!!! Απο μεριά μου και την ψυχή μου θα πουλούσαν για να γλιτώσει ένα παιδι την πρωοροτητα!!!!και είτε το θέλετε είτε όχι 1 παιδι καλύτερα απο 2 όπως και 3 και 4!!! Απο εξωσωματικη!!!!!και ένα τροπο έχουμε μόνο

Γιατι δεν απαντάει καμία σας για 4,5,6,7 παιδια απο σπερματενχυση;;;;;;

δεν εκανα σπερματεγχυση...οποτε δε μπορω να σου πω....φανταζομαι οτι αν εκανα κ επιανα 5,6, 7δυμα...ναι,με βαρος ψυχης,θα εκανα μειωση....γιατι θα πιστευα οτι οι πιθανοτητες να γεννησω πολυ προωρα η πολυ μικρα παιδια που θα ειχαν σοβαρα προβληματα επειβιωσης η υγειας,θα ηταν πολυ μεγαλες...αλλα θα το εκανα με πολυ πονο ψυχης,αλλα ναι,θα το εκανα για να ειμαι ειλικρινης

Απο μεριά μου και την ψυχή μου θα πουλούσαν για να γλιτώσει ένα παιδι την πρωοροτητα!!!!

Απο την μεριά μου και την ζωή μου θα έδινα για να ζήσουν και τα 2 μου μωρά.....(κι αν ήταν 3 και τα 3)

Δεν είναι ύβρις το να τιμωρηθεί ο γονέας μεσο ενός αρρωστου παιδιού;

υβρις ειναι να τιμωρηθει ενα παιδι μεσω ενος <αρρωστου>γονεα,ποτε το αντιθετο....ακομα κ ενα αρρωστο παιδι,δεν ερχεται στη ζωη για να τιμωρησει το γονιο του....δυσκολες καταστασεις,επωδυνες,ανιατες,αλλα ενα παιδι,δε φταιει ποτε για τπτ....αν εφερνα στο κοσμο ενα αρρωστο παιδι,θα ενιωθα οτι εγω το τιμωρησα,με τις επιλογες μου ισως,ΟΧΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΙΜΩΡΗΣΕ ΑΥΤΟ!!!!!

Και για να δώσω ένα παράδειγμα σκληρό αν κρέμονται τα παιδάκια απο ένα σχοινί που είναι έτοιμο να κοπεί απο το βάρος και να πέσουν και τα 2 στο κενό δεν θα δίστασε να κόψω του ενός στην ελπίδα να αντέξει το σχοινί να κρατάει το ένα !!!

Και για να δώσω ένα παράδειγμα σκληρό αν κρέμονται τα παιδάκια απο ένα σχοινί που είναι έτοιμο να κοπεί απο το βάρος και να πέσουν και τα 2 στο κενό δεν θα δίστασε να κόψω του ενός στην ελπίδα να αντέξει το σχοινί να κρατάει το ένα !!!

Δηλαδή εσύ τώρα αν ήταν σ αυτό το παράδειγμα τα παιδιά σου θα το έκανες αυτό στ αλήθεια:confused::confused: ή επειδή μιλάμε για έμβρυα που δεν τα έχουμε γνωρίσει ακόμα δεν το θεωρείς το ίδιο;

Δεν είναι ύβρις το να τιμωρηθεί ο γονέας μεσο ενός αρρωστου παιδιού;

υβρις ειναι να τιμωρηθει ενα παιδι μεσω ενος <αρρωστου>γονεα,ποτε το αντιθετο....ακομα κ ενα αρρωστο παιδι,δεν ερχεται στη ζωη για να τιμωρησει το γονιο του....δυσκολες καταστασεις,επωδυνες,ανιατες,αλλα ενα παιδι,δε φταιει ποτε για τπτ....αν εφερνα στο κοσμο ενα αρρωστο παιδι,θα ενιωθα οτι εγω το τιμωρησα,με τις επιλογες μου ισως,ΟΧΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΙΜΩΡΗΣΕ ΑΥΤΟ!!!!!

Το ίδιο λέμε.... Ίσως εγω δεν το είπα σωστά!!!ισως κι εσείς θέλατε να καταλάβετε αυτο.... Τα παιδια τιμορουνται χωρίς να έχουν το δικαίωμα να αποφασίσουν για την ζωή που τους χαρησες

Και επίσης για να τελειώνουμε .... Μου επιτρέπεται να έχω την δική μου άποψη ε;;;; Δεν προτρεπω ούτε τίποτα!!!! Το λέω ξεκάθαρα!!!! Ναι !!!! 1000000 φορές θα το ξανά έκανα κι ας μου την έλεγε ο κάθε θρησκολυπτο φόβο και καλα ηθικό λόγος .... Και αν με ρωτήσει ο οποιοσδήποτε πάλι το ίδιο θα του έλεγα!!!! Απο μεριά μου και την ψυχή μου θα πουλούσαν για να γλιτώσει ένα παιδι την πρωοροτητα!!!!και είτε το θέλετε είτε όχι 1 παιδι καλύτερα απο 2 όπως και 3 και 4!!! Απο εξωσωματικη!!!!!και ένα τροπο έχουμε μόνο

εννοειται,ο καθενας μας εχει την αποψη του.....

επειδη μιλαγαμε κ τοτε...ξερω οτι δεν ηταν ευκολη αποφαση,ειχες χαρει με τα τρια κ παραλληλα φοβοσουν....απλα το κανεις να φαινεται οτι την κανατε πολυ ευκολα τη μειωση,οτι δεν ειναι κ κατι ιδιαιτερο....ποναει χερι,κοβεις χερι....τρια μωρα?οκ....μειωση...δυο....αυτο ειναι που ενοχλει καταβαθος...κ ξαναλεω,ο μονος τροπος που εχουμε,ειναι να βαζουμε απο πριν οσα εμβρυα μπορουμε να αντεξουμε...δλδ 2....για οποιον δε μπορει να αντεξει τα παραπανω....

Δηλαδή εσύ τώρα αν ήταν σ αυτό το παράδειγμα τα παιδιά σου θα το έκανες αυτό στ αλήθεια:confused::confused: ή επειδή μιλάμε για έμβρυα που δεν τα έχουμε γνωρίσει ακόμα δεν το θεωρείς το ίδιο;

Ναι θα το έκανα !!!!!! Γι αυτο το έγραψα κι ολας!!!! Εσύ ασε να πέσουν και τα 2!!!το σχοινί κόβεται λέμε.... Θα πέσουν και τα 2 και στην άλλη περίπτωση μπορει ... Μπορει να σωθεί 1 ..... Θα το έκανα 100 φορές!!!

Το ίδιο λέμε.... Ίσως εγω δεν το είπα σωστά!!!ισως κι εσείς θέλατε να καταλάβετε αυτο.... Τα παιδια τιμορουνται χωρίς να έχουν το δικαίωμα να αποφασίσουν για την ζωή που τους χαρησες

μαλλον εσυ δεν το ειπες σωστα....αλλα οκ,συμφωνουμε σε αυτο

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...