Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

απειθαρχητη, ανηπακουη, ζωηρη...και τωρα?

Recommended Posts

εια σας,

εχω μια κορουλα που ειναι 4,5 ετων. Φέτος παμε στο προνηπιο σε δημοσιο.

ανεκαθεν είχα πρόβλημα με την συμπεριφορά της. ήταν, είναι και από ότι φένεται θα είναι δυσκολο παιδι.

Εχω σηκώσει τα χέρια ψηλα και δεν ξερω πια πως να το χειριστω.

είναι παααααρα πολύ ζωηρή και γενικά ειναι αγοροκόριτσο. οι καλύτεροι της φίλοι ειναι αγόρια. δεν παιζει και αν παιξει με κοριτσια τσακώνεται. τα αστεια της ειναι αστεια αγοριου και τα γουστα της για τα παιχνιδια ...αγοριου. μια φορα την πηγα σε ενα παιχνιδαδικο να διαλεξει ενα παιχνιδι που της υποσχεθηκα και διαλεξε ... μια μπετονιερα playmobil!!!!

τελος παντων μη σας κουραζω. μεχρι εδω το εχω δεχτει και ειπα εε, θα αλλαξει με τον καιρο τι να κανουμε.

ομως στον παιδικο σταθμο ηταν σε ξεφρενη κατασταση. η δασκαλα απο τις πολλες παρατηρησεις στο τελος την ειχε διπλα της και εχανε το παιχνιδι γιατι ξεσηκωνε και τα αλλα παιδια. ε ειπαμε θα αλλαξει στο νηπειαγωγειο.

στο νηπειαγωγειο τωρα τα ιδια και χειροτερα. οπου αγορι ζωηρο απο πισω η μικρή

εχουνε πεταξει τις τσαντες στα σκουπιδια κλειδονονται σε ντουλαπες, πεταει πετρες στην δασκαλα καθε μερα πηγαινω και γυριζω στο σπιτι χαλια me με τα καμωματα που μου εξιστορει η δασκαλα της. κλαιω πρωτα εγω μετα κανω μια μεγααααλη συζητηση με την μικρη και μετα παλι τα ιδια.

η δασκαλα της με συμβουλεψε να την γραψω σε καποια δραστηριοτητα εξωσχολικη γιατι εχει πολυ ενεργεια. τελειωνοντας τον παιδικο ειπα να την γραψω στο κολυμβητηριο.

χαρα καθε φορα που πηγαιναμε τρελλη. οταν ρωτησα τον δασκαλο πως τα παει μου απαντησε: ειναι στην κοσμαρα της (ενας ψιλοτρελλος αλλα πολυ καλος δασκαλος)

τους λεω τωρα θα κανουμε μπουρμπουλιθρες και εκεινη παει στο τελος καικανει βουτιες. στο τελος δεν της ξαναειπα τιποτα γιατι ειναι πολλα τα παιδια και με απασχολουσε.

το ιδιο μου λεει και η νηπειαγωγος της. στον κοσμος της. της μιλαει και ειναι σαν να μην ειναι εκει. της αρεσουν συγκεκριμενες απασχολησεις. οπως οτι εχει να κανει με μαθημα μαθαινω το σωμα μου, αριθμητικη γραμματα. τα κλασσικα δεν της αρεσουν. κινηγητο κλπ. ολο λεει βαριεμαι κυρια.

σημερα απο τα νευρα μου της ειπα θα κατσεις και θα γραψεις τα γραμματα σε μια σελιδα.

ΑΒΓΔΕ, αβγδε ... οταν μου εφερε την σελιδα εμεινα αναυδη! ηταν ΤΕΛΕΙΟ! σαν να πηγαινε 1η δημοτικου..... τρελλενεται για βιβλια διαβαζουμε παααρα πολυ να ακουει παραμηθια.

αλλα στο να πειθαρχει και να κανει αυτο που της λενε εχουμε σοβαρο προβλημα.

συγνωμη που σας ζαλισα αλλα αν εχει καμια μαμα καποια αναλογη εμπειρια θα το εκιμουσα να με βοηθησετε.

ευχαριστω,

Διαφημίσεις

Όσον αφορά το "ατίθασο" της συμπεριφοράς της δεν ξέρω να σου πω. η δική σου συμπεριφορά απέναντί της πώς ήταν τα προηγούμενα χρόνια; Την έχετε μήπως χαϊδέψει λίγο παραπάνω; Με ποιον περνούσε τις περισσότερες ώρες της; Μ'εσένα, κάποια γιαγιά,...;

Όσον αφορά τις δραστηριότητες, δεν κατάλαβα, ποιες δραστηριότητες την ενδιαφέρουν και ποιες όχι;

Πιστεύω ότι η άσχημη συμπεριφορά με το ότι δεν ακούει και είναι στον κόσμο της είναι 2 τελείως διαφορετικά πράγματα...

Και ο δικός μου έχει κάποια κοινά σημεία με αυτά που ανέφερες αλλά σε καμία περίπτωση δεν φέρνει σε δύσκολη θέση τη δασκάλα του ή άλλα παιδάκια.

rQGhp3.png

εγω σωθηκα με τις συμβουλες της super nanny. μεγαλη και αμεση βελτιωση. μου το συστησαν καποιοι γνωστοι μου και ειδα αποτελεσμα.

δεν φωναζω πια και δεν εξαπτομαι οπως παλια. εμαθα κι εγω να αντιμετωπιζω καλυτερα τα προβληματα και τα λαθη του παιδιου με περισσοτερη υπομονη.

την αποκτας την περισσοτερη υπομονη γιατι δεν βγαινεις απο τα ρουχα σου συνεχως και δεν φωναζεις συνεχως , εισαι πιο ηρεμη και ανακουφισμενη που πολλα θεματα λυνονται ευκολοτερα.

εξακολουθω να κανω λαθη, να χανω την υπομονη μου μερικες φορες, να μην εφαρμοζω παντα τα σωστα οταν ειμαι εξαντλημενη, αλλα πιο σπανια πια.

θεωρω οτι βελτιωθηκε η σχεση μας και η αποψη του παιδιου για τη μαμα του και για τα πραγματα γενικα. ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΜΕΤΑΝΙΩΣΕΙ ΠΑΝΤΩΣ.

χρειαζεται ομως αρκετη υπομονη στην αρχη. ειναι δυσκολη η αρχη, περισσοτερο απο οτι φαινεται στις εκπομπες. πιστευω ομως οτι αξιζει. εγω για να αντεξω ελεγα μεσα μου συνεχως 'κρατησου και δε θα χασεις'.

ελπιζω να σε βοηθησα λιγο

pantana είναι ένα ζωηρό παιδί, δεν έχει κάτι αφύσικο. Από όσα γράφεις είναι και έξυπνη και εύστροφη, μια χαρά παιδί. Και ο μεγάλος μου που πάει προνήπιο είναι πολύ ζωηρός, δεν μας υπακούει πάντα, κάνει του κεφαλιού του και στο κολυμβητήριο (μήπως πάτε στης Ηλιούπολης;) κάνει ό, τι γουστάρει και έχει το νου του όλη την ώρα στην κερκίδα που καθόμαστε, ο προπονητής δίνει εντολές και αυτός κοιτάει απ' την άλλη. Είναι στον κόσμο του, αλλά και τα περισσότερα 4χρονα έτσι δεν είναι;

Πάντως όταν τα παίρνουμε λίγο με το μαλακό και πιο πολύ στην πλάκα είναι καλύτερα. Οσο γίνεται!

Αγόρια μου είστε οι λατρείες μας!

Διαφημίσεις

διορθωνω:

...το ιδιο μου λεει και η νηπειαγωγος της. στον κοσμος της. της μιλαει και ειναι σαν να μην ειναι εκει. της αρεσουν συγκεκριμενες απασχολησεις. οπως οτι εχει να κανει με μαθημα μαθαινω το σωμα μου, αριθμητικη γραμματα.της αρεσει πααρα πολυ

τα κλασσικα δεν της αρεσουν. κινηγητο κλπ. ολο λεει βαριεμαι κυρια.

---

οπως το εψαξα παντως εχει σχεδον ολα τα συμπτωματα του συνδρομου adhd - υπερκινητικότητα.

αυτα που εχει συμφωνα με την περιγραφη του ορου μεταξυ αλλων ειναι τα εξης:

- ανησυχια υπερκινητικοτητα.

-στριφογυριζουν νευρικα

-εμφανιζουν παρορμητικοτητα

- το ευρος της προσοχης τους ειναι περιορισμενο

-

υπαρχουν κιαλλα τα οποια δεν τα εχει αλλα με προβληματιζει λιγακι.

πως θα επρεπε να χειριστει η νηπειαγωγος την κατασταση αυτη και πως εγω?

ειτε ειναι υπερκινητικο, ειτε απλα ζωηρο

εχω σκοπο να επισκεφτω εναν παιδοψυχολογο να μου πει καποια πραγματα.

αλλα ωστοσο θα εκιμουσα μια συμβουλη

Σιγουρα pantana το παιδι παρουσιαζει καποια χαρακτηριστικα της ΔΕΠΥ ( για περισσοτερες πληροφοριες μπορεις να δεις εδω :http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=34698) ομως επισης πρεπει να ξερεις οτι και πολλα παιδια χαρισματικα παρουσιαζουν τετοια χαρακτηριστικα αποδιοργανωσης επειδη ειναι δυσκολο να διαχειριστουν τα ευφυη χαρακτηριστικα τους. Παντως η γνωμη μου ειναι να κλεισεις ραντεβου στο ειδικο ιατρειο για τη διαγνωση της ΔΕΠΥ (υπαρχει η παραπομπη στην παραπανω ενοτητα) οπου και σωστη διαγνωση θα κανουν και τη νοημοσυνη θα μετρησουν για να δουν αν το παιδι εχει αναπτυγμενη ευφυια σε καποιους τομεις. Αυτο που θα σε συμβουλευα ειναι να δωσεις στο παιδι αυτο που λειπει δηλαδη δομη και ορια. Αυτο που το παιδι παρουσιαζει ειναι ελλειψη οργανωσης της συμπεριφορας του και αδυναμια τηρησης κανονων. Θελει λοιπον ενα περιβαλλον σταθεροτητας , ηρεμιας και οργανωσης που θα το βοηθησουν να λειτουργησει σε ενα συγκεκριμενο πλαισιο. Καλη δυναμη.

Βλέπω πως είσαι ανήσυχη και οχι αδικαιολόγητα. Χαίρομαι όμως πολύ που δεν φοβάσαι να ζητήσεις μια συμβουλή ακόμη καλύτερα κάποιου ειδικού, καθώς και οτι δεν φοβάσαι να σκευτείς πως ισως έχει μια δυσκολία προσοχής. Αυτά όλα δείχουν υπεύθυνο και δυνατό άνθρωπο ειλικρινή με τον εαυτό του και ως εκ τουτου αργα ή γρηγορα θα τα καταφέρεις.

Αντίθετα με την manvas θεωρώ λίγο τιμωρητική την σουπερ νταντα.

Πάντως σκέψου αν στην οικογένεια εχετε περάσει το μύνημα της πειθαρχίας με την δική σας στάση. Εξηγούμε: εχετε ενα σταθερό προγραμμα που τηρείται ή οχι? Αν έχετε πόσο συχνά βγαίνεται απο αυτό? Αν κάποιος κάνει κάτι απρεπες εχει συνέπειες? Πόσο τακτικά βγαίνεται και εσεις απο την "σωστή συμπεριφορά σας"? Και φύσικά οι παπουδογιαγιαδες τι της λένε για όλα αυτά? τα επικροτούν: "αστο παιδί είναι ή έτσι ήταν και ο πατέρας της απο εκει θα πήρε ή ζωντανό παιδάκι έχουμε οχι σαν κατι αλλα αργόστροφα" κλπ χαριτωμένα (ξερεις τι σαμποτερ είναι τούτοι αχαχαχ..........)

Καλο ... ξεμπέρδεμα και αν εχεις διάθεση κρατα μας ενήμερους :-)

Αν το παιδι "βαριεται" κ ειναι σε θεση σε αυτη την ηλικια να διατυπωσει τοσο καλα τα συναισθηματα του τοτε μαλλον δεν θα επρεπε να ψαξεις για υπερκινητικοτητα αλλα μαλλον για την αλλη κατηγορια που αναφερθηκε τα "χαρισματικα παιδια".

Ισως αυτα που κανουν στο προνηπιο απλα δεν καλυπτουν το φασμα των ενδιαφεροντων της κ δεν ειναι θεμα ενεργειας την οποια πρεπει να "καταναλωσει" με καποια εντονα κινητικη δραστηριοτητα αλλα με καποια αλλη πνευματικη.

Δοκιμασε για μια βδομαδα να της δινεις ποικιλια ερεθισματων, καθ ολη την διαρκεια την ημερα που εξασκουν το μυαλο της κ τη φαντασια της.

Αναφερω καποιες δραστηριοτητες που μπορεις να κανεις με το παιδι γυρνοντας απ΄το σχολειο.

* μαγειρικη-ζαχαροπλαστικη. Φτιαξτε μαζι ενα κεικ αφου πρωτα "γραψετε" τη συνταγη.. (κοψε τις ετικετες απο τα υλικα που θα χρησιμοποιησεις κ κολληστε τα σε ενα χαρτονι κ διπλα ζωγραφιστε, κουταλιακια κ φλιτζανακια αναλογα με την ποσοτητα)

*Δωσε της ενα χαρτονι, βαλε της κ ενα θεμα κ δωσε της περιοδικα μεσα απ΄τα οποια θα πρεπει να βρει εικονες κ να φτιαξει ενα κολαζ.

*Με αλμυρο ζυμαρι φτιαξτε διακοσμητικα για να τα χαρισετε σε καποιον (σε οποιον βολευει εχει κοντα γιορτη γενεθλια κατι). Κ ζητα της να φτιαξει κ μια καρτα οπως αυτη την φανταζεται.(η αναφορα σε συγκεκριμενο προσωπο θα την βοηθησει να φανταστει κατι πιο συγκεκριμενο κ να το κανει με περισσοτερη αγαπη)

*Παρε της βιβλια προγραφης κ δραστηριοτητων (υπαρχουν παμπολα στα βιβλιοπωλεια, με τον αγαπημενο της ηρωα κ ζητα της καθημερινα να αφιερωσει καποια ωρα για κανει καποιες σελιδες)

Οπως κ βιβλια με αυτοκολλητα.

*Στο ιντερνετ θα βρεις παρα πολλες σελιδες με παιχνιδια που μπορουν να παιξουν τα παιδια. Φτανει μονο να πατησεις το ονομα του αγαπημενου της ηρωα..

σου βαζω καποια ενδεικτικα που αρεσουν τρελα κ στο γιο μου.

http://www.nickjr.com/playtime/shows/dora/games/dora_casasite.jhtml?=

http://tv.disney.go.com/playhouse/littleeinsteins/index.html

http://www.thomasandfriends.com/usa/games.asp

*παιξτε με παζλ η επιτραπεζια παιχνιδα.

* Δωστης τεμπερες κ πινελα να ζωγραφιζει αποφευγοντας τους κλασσικους μαρκαδορους κ ξυλομπογιες.

Αν εχεις βιβλια με ζωγραφιες μπορεις αφου τα ζωγραφισει να της δωσεις να κολλησει χρυσοσκονες ή καποια ωραια αυτοκολλητα για να τα ομορφυνει ακομα περισσοτερο.

*Φτιαξτε μαζι την λιστα για το σουπερ μαρκετ.. γραψε τι χρειαζεσαι σε ενα μεγαλο χαρτι, αφηνοντας αρκετα μεγαλο περιυωρειο αναμεσα στα πραγματα,κ μετα ζητησε της να ζωγραφισει διπλα το καθε ειδος.. Οταν θα πατε στο σουπερ μαρκετ, θα της δωσεις ενα στυλο να σημειωνει αυτα που ψωνιζεται κ να σου λεει η ιδια με βαση τη λιστα τι αλλο πρεπει να παρετε.

Και τελος αν η ιδια το επιθυμει, βαλτην να κανει "ψιλοδουλειες" μεσα στο σπιτι οπως πχ να φτιαξει το συρταρι με τις καλτσες ανα χρωμα (τι λεω τωρα) , να ταξινομησει τα μπιζου σου στη μπιζουτιερα ανα ειδος, να καθαρισει φακες, και φτιαξει την παπουτσοθηκη και οτι αλλο μπορεις να σκεφτεις.

Μεσα σε αυτα και αν σας παιρνει ο χρονος βαλτε κ κανα παιδικο θεατρο, μια επισκεψη στο παιδικο μουσειο, μια βολτα σε καποιο βιβλιοπωλειο να αγορασει καποιο βιβλιο να της αρεσει.

Γενικα προσπαθησε να περασεις μια βδομαδα που θα κουρασεις περισσοτερο το μυαλο της παρα το σωμα της.

Το ξερω οτι ειναι πολυ κουραστικο ειδικα αν δουλευεις κ γυρνας αργα.

Δοκιμασε το ομως για μια βδομαδα κ ελα να μας πεις αν ειδες καμια διαφορα στη συμπεριφορα του παιδιου στο σπιτι τουλαχιστον.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Και κατι ακομα το οποιο ειναι συμπερασμα της επι χρονια εργασιας μου με παιδια προσχολικης ηλικιας..

Τα παιδια κανουν "βλακειες" κ "σαν τρελα" οταν βαριουνται..:(

Που σημαινει οτι εγω σαν παιδαγωγος (ή σαν μητερα) δεν κανω καλα τη "δουλεια" μου.

Η "πειθαρχια" σαν ορος δεν θα επρεπε να υπαρχει οταν μιλαμε γι αυτες τις ηλικιες..

Η δικη μας ενασχοληση με το παιδι θα πρεπει να ειναι αυτη που θα γεμιζει το χρονο του δημιουργικα κ θα καλυπτει τις αναγκες του (σωματικες κ πνευματικες) τοσο ωστε να μην χρειαζεται να εξωτερικευει την ενεργεια του με μη αποδεκτους τροπους.

Να σημειωσω επισης οτι και το δικο μου παιδι βλεπει dvd γιατι εγω εχω δουλεια-ειμαι κουρασμενη-βαριεμαι-θελω να μπω στο φορουμ.

Και μετα φυσικα μου αλλαζει τα φωτα.

Ομως τις μερες που εχω ορεξη-ειμαι ξεκουραστη-δεν εχω δουλεια-δεν βαριεμαι και αφιερωσω μια ωρα στο να τον κοιταω (γιατι συνηθως δεν κανεις κ τιποτα αλλο απλα επιβλεπεις) να ζωγραφιζει με τα πινελα του η να κολλαει χαρτακια μετα μου λεει "μαμα τωρα θα παω να παιξω λιγο με τα παιχνιδια μου..ή θελω να δω dvd"

Και αντι για μιση ωρα ηρεμιας που θα την εξασφαλιζα με καποια απειλη εχω ουσιαστικα 2-3 ωρες ηρεμιας.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Διαφημίσεις

δεν ξερω πως να σας ευχαριστησω για τις υπεροχες συμβουλες σας!!

κατ αρχην συγγνωμη που δεν απαντησα νωριτερα αλλα ειμασταν μανα και κορη αρρωστες. :(

kel

σιγουρα θα παω να επισκεφτω καποιον ειδικο και μαλιστα απο βδομαδα κιολας.

δεν προκειται να το καθυστερησω αλλο! να με καθοδηγησει για το πως θα πρεπει να το χειριστω

alan

εχουμε δικο μας μαγαζι και σιγουρα τα ωραρια μου δεν ειναι τοσο σταθερα.

της μικρης ομως προσπαθω να ειναι. δηλ. πηγαινει στο προνηπειο και μεχρι περυσι στον παιδικο το απογευα υπνο, και μετα σπιτι με οτι εχει το προγραμμα (dvd ή παιχνιδι στην αυλη, ...) απο φετος ξεκινησαμε δραστηριοτητες οπως θεατρικο παιχνιδι και ρυθμικη μουσικοκινητικη αγωγη. της αρεσουν και τα δυο και αντιδραει πολυ θετικα

βεβαια δεν ειναι παντα ευκολο να ειμαστε σταθεροι στο προγραμμα αλλα επειδη μεγαλωσα με πολυ σταθερο προγραμμα και μου αρεσε το υιοθετησα και το περασα και στη οικογενεια μου.εχει αποτελεσμα αλλα πολυ αγχος για να το τηρησεις

dora

οι ιδεες σου ειναι φανταστικες. θα εκτυπωσω την σελιδα και θα το κρεμασω καπου να μου δινει ιδεες.

εχουμε κανει καποια απο αυτα που ειπες, εχω παρει βιβλιο δραστηριοτητων και γραφικη υλη, για χαρτοκοπτικη και ζωγραφικη και τετοια και εχουμε κανει πολλα. σχεδια με μακαρονια ζωγραφισμενα στο χαρτι, ζυμη απο αλατι και τα ζωγραφισαμε, την αφηνω να μου 'πλυνει' τα πιατα, διαφορα... οποτε και να κανουμε κατι της αρεσει και συμμετεχει.

η αληθεια ειναι οτι οι δικες μου υποχρεωσεις ειναι τετοιες που δεν με αφηνουν να καλυπτω τις αναγκες της, ειτε ειναι να διαβασει ειτε να παιξει ειτε να τρεξει... οταν ομως μπορω το εχω οντως εχω πατηρησει οτι ειναι πιο ηρεμη

γινεται ομως βρε κοριτσια να ειμαι εγω η απογευματινη της δασκαλα?

να ειμαι απο πανω της μερα νυχτα? δεν πρεπει να ξερει ποτε σταματαει το παιχνιδι?

δεν πειθαρχει με τιποτα οπως και να της το πω. δεν κανει λογο σαυτο που της λενε οι δασκαλες ειναι ανησυχη ολη μερα τρεχει πανω κατω... οι εργασιες της ομως ειναι τελειες _δεν τις ξεχωριζεις απο αυτες των νηπιων! και τις κανει με ορεξη.

αρχιζει και παρατηρει παντου γραμματα, με ρωταει απο τι γραμμα αρχιζει το μπαμπας, κλπ τι να πω. να ειναι τοοοοοοσο των ακρων??? χρρειαζομαι βοηθεια...

απο όσα διαβάζω και νιώθω έχεις ενα παιδάκι με μυαλό ξουράφι που διψάει συνεχώς για κάτι νέο και κουράζεται απο την σταστιμότητα οπότε ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ θα κάνεις την "δασκάλα" της 24ωρου

(εμ παιδιά θελαμε τώρα θα τα λουστούμε (χούμορ κάνω βεβαια;)))

Πάντως ναι ρωτα και τον ειδικό και πες μας αν εχεις την διάθεση και όποτε μπορέσεις :-D

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...