Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πώς γεννήσατε? Με φυσιολογικό τοκετό ή με καισαρική?

Πως γεννήσατε?  

2.477

1. 1. Πως γεννήσατε?

• Με φυσιολογικό τοκετό
      1657
    • Ήθελα με φυσιολογικό αλλά ιατρικοί λόγοι στην γέννα επέβαλλαν την καισαρική
      1380
    • Επέλεξα καισαρική γιατί δεν ήθελα να γεννήσω φυσιολογικά
      229

Recommended Posts

Ναι αλλα εκανες επισκληριδιο!Εμενα αυτο ειναι το θεμα μου αν ειχα την επισκληριδιο δεν θα φοβομουν γιατι δεν θα σκεφτομουν τη μεση μου λογικα δεν θα με ποναγε εκεινη την ωρα.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 942
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δεν ξερω ποση δοση βαζουνε στην επισκληριδιο.Σ'εμενα οι πονοι με αφησαν για μιαμιση ωρα,απο τις 11.30-13.00.Δεν μου ξαναεβαλαν καθολου παρα μονο στο ραψιμο.Απο τις 1 αρχισα εξωθησεις και το παιδι βγηκε στις 3!καταλαβαινα τα παντα και εκλιπαρουσα για λιγη επισκληριδιο αλλα στη φαση των εξωθησεων δεν μου προσθεσαν καθολου φαρμακο.Οποτε,η επισκληριδιος ισα που με ξεκουρασε για μιαμιση ωραΣ'εσενα ομως,μπορει το παιδι να γεννηθει πολυ πιο γρηγορα.Μη στενοχωριεσαι κοριτσακι.Να σκεφτεσαι θετικα.

Παντως κοριτσια,ενα πολυ μεγαλο λουκι που περασα εγω ηταν αυτο με τις αθμορροιδες.Απο τις αμετρητες εξωθησεις,εβγαλα 8-10αιμορροιδες!Μιλαμε για τον απιστευτο πονο!Δεν μπορουδα να καθισω για 22μερες.Εγω ζητουσα ενεσεις για τον πονο στον ποπο μου.Καθομουν πανω σε σωσσιβιο για να μην ποναω.Απιστευτη ταλαιπωρια.

Εγώ και στα 2 μου γέννησα φυσιολογικά χωρίς επισκληρίδιο.Η αδερφή μου έκανε 4 έτσι.Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πόσο πονάς όταν κάνεις επισκληρίδιο αλλά όταν νοιώθεις τους φυσικούς πόνους ,όταν γεννάς ανακουφίζεσαι τόσο (σαν πας στην τουαλετα όταν έχεις πρόβλημα)που λες θα το ξανάκανα για να νοιώσω τετοια ανακούφιση.Ετσι τουλάχιστον ένοιωσα εγώ.Απ ότι ξέρω όμως και στα νοσοκομεία κάνουν επισκληρίδιο αν το ζητήσεις στο γιατρό και το πληρώσεις.Αλλα αν φοβάσαι για την μέση σου,το πιο σωστο είναι να μην κάνεις επισκληρίδιο,επειδη λενε ότι αργότερα έχεις πόνους στην μέση σου για πάντα.(γι αυτο δεν ηθελα εγω να κανω επισκληριδιο-είχα συγγενείς που είχαν τέτοιο θέμα μετά απο επισκληρίδιο)Αν και τωρα βέβαια λένε ότι δεν είναι όπως παλια.Σου ευχομαι τα καλύτερα και με έναν πόνο.:-P

Καλησπέρα κορίτσια!!!

Δεν ξέρω αν γράφω στο σωστό topic αλλά θα ήθελα πολύ να μου πείτε την άποψη σας!!

Γέννησα πριν 2 μήνες με καισαρική (λόγω προβλήματος στα μάτια)!όλα πήγαν καλά!έίχα γρήγορη αποκατάσταση αλλά το μεγάλο μου πρόβλημα είναι ότι έχω ακόμα αίμα!!Εκεί που φαίνεται πως σταματάει και καθαρίζω...τσουπ να σου παλι οι σταγόνες αίματος....έχω απελπιστεί...έχει τύχει σε καμιά σας κάτι παρόμοιο!!

Ευχαριστώ !

Δεν ξερω ποση δοση βαζουνε στην επισκληριδιο.Σ'εμενα οι πονοι με αφησαν για μιαμιση ωρα,απο τις 11.30-13.00.Δεν μου ξαναεβαλαν καθολου παρα μονο στο ραψιμο.Απο τις 1 αρχισα εξωθησεις και το παιδι βγηκε στις 3!καταλαβαινα τα παντα και εκλιπαρουσα για λιγη επισκληριδιο αλλα στη φαση των εξωθησεων δεν μου προσθεσαν καθολου φαρμακο.Οποτε,η επισκληριδιος ισα που με ξεκουρασε για μιαμιση ωραΣ'εσενα ομως,μπορει το παιδι να γεννηθει πολυ πιο γρηγορα.Μη στενοχωριεσαι κοριτσακι.Να σκεφτεσαι θετικα.

Παντως κοριτσια,ενα πολυ μεγαλο λουκι που περασα εγω ηταν αυτο με τις αθμορροιδες.Απο τις αμετρητες εξωθησεις,εβγαλα 8-10αιμορροιδες!Μιλαμε για τον απιστευτο πονο!Δεν μπορουδα να καθισω για 22μερες.Εγω ζητουσα ενεσεις για τον πονο στον ποπο μου.Καθομουν πανω σε σωσσιβιο για να μην ποναω.Απιστευτη ταλαιπωρια.

Α!να σε ρωτησω κατι....οταν σε ραβουν δεν σου κανουν ουτε καποια τοπικη ενεση?

Διαφημίσεις

Εγώ και στα 2 μου γέννησα φυσιολογικά χωρίς επισκληρίδιο.Η αδερφή μου έκανε 4 έτσι.Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πόσο πονάς όταν κάνεις επισκληρίδιο αλλά όταν νοιώθεις τους φυσικούς πόνους ,όταν γεννάς ανακουφίζεσαι τόσο (σαν πας στην τουαλετα όταν έχεις πρόβλημα)που λες θα το ξανάκανα για να νοιώσω τετοια ανακούφιση.Ετσι τουλάχιστον ένοιωσα εγώ.Απ ότι ξέρω όμως και στα νοσοκομεία κάνουν επισκληρίδιο αν το ζητήσεις στο γιατρό και το πληρώσεις.Αλλα αν φοβάσαι για την μέση σου,το πιο σωστο είναι να μην κάνεις επισκληρίδιο,επειδη λενε ότι αργότερα έχεις πόνους στην μέση σου για πάντα.(γι αυτο δεν ηθελα εγω να κανω επισκληριδιο-είχα συγγενείς που είχαν τέτοιο θέμα μετά απο επισκληρίδιο)Αν και τωρα βέβαια λένε ότι δεν είναι όπως παλια.Σου ευχομαι τα καλύτερα και με έναν πόνο.:-P

Το εχω ακουσει και εγω αυτο για τους πονους στη μεση.Σε ευχαριστω πολυ

Καλησπέρα κορίτσια!!!

Δεν ξέρω αν γράφω στο σωστό topic αλλά θα ήθελα πολύ να μου πείτε την άποψη σας!!

Γέννησα πριν 2 μήνες με καισαρική (λόγω προβλήματος στα μάτια)!όλα πήγαν καλά!έίχα γρήγορη αποκατάσταση αλλά το μεγάλο μου πρόβλημα είναι ότι έχω ακόμα αίμα!!Εκεί που φαίνεται πως σταματάει και καθαρίζω...τσουπ να σου παλι οι σταγόνες αίματος....έχω απελπιστεί...έχει τύχει σε καμιά σας κάτι παρόμοιο!!

Ευχαριστώ !

Ο γιατρος σου τι λεει?

Α!να σε ρωτησω κατι....οταν σε ραβουν δεν σου κανουν ουτε καποια τοπικη ενεση?

Απ'οτι ξερω,αν εχει προηγηθει επισκληριδιος στο ραψιμο προσθετουν απλα φαρμακο στην επισκληριδιο.Αν δεν εχει προηγηθει,στο ραψιμο κανουν τοπικη αναισθησια.

Ακου τι συνεβη σε μια πολυ φιλη μου:εχει δυο μερες που μπηκε στο μηνα της και αρχιζει να ποναει η μεση της στις 10π.μ.Σηκωνεται και παει στο Νοσοκομειο που θα γεννουσε γιατι ανησυχησε.Την εξεταζει ο γιατρος εφημεριας και της λεει γεννας!Δεν ειχε μαζι της τιποτα και ειχε παει μονη της.Τη ρωτανε αν θα κανει επισκληριδιο και λεει οτι δεν θελει.Μετα απο λιγη ωρα τους λεει οτι ποναει αρκετα και τελικα θελει επισκληριδιο,ο γιατρος της λεει:εχεις διαστολη 8 δεν γινεται.Ε λοιπον,στις 2 γεννησε ενα υγιεστατο μωρακι δηλ. τεσσερις ωρες μετα που επιασαν πονακια στη μεση και πηγε μονο για να της ριξουν μια ματια.Ευχομαι ολα τα κοριτσια ετσι να καταφερουν να γεννησουν!

Εχω ακουσει για κατι εισπνεομενα απο τη μυτη που βοηθανε στις ωδινες.Δεν ξερω αν ισχυει αλλα αν θελεις ρωτα τον γιατρο σου.

Γέννησα πριν 10 ημέρες με φυσιολογικό τοκετό χωρίς επισκληρίδιο, έπειτα απο απαίτηση δικιά μου, μέσα σε τρεις ώρες και τρεις εξωθήσεις είχα γεννήσει και την έβγαλα καθαρή με τρία ράμματα μονάχα, τα οποία έκανε ο γιατρός μου μετά απο ένεση ξυλοκαϊνης, δεν κατάλαβα σχεδόν τίποτα, είχα πλήρη εικόνα και επικοινωνία με το γιατρό μου τον σύζυγο και τις μαίες καθόλη την διάρκεια του τοκετού, η εμπειρία μου για πρώτο παιδάκι ήταν εξαιρετική, εύχομαι σε όλες τις μανούλες την ίδια ευκολία!:P

----------------------

Διαφημίσεις

καλημερα σας!!!καταρχην ευχομαι σε ολες τις μανουλες να χαιρεστε τα αγγελουδια σας και στις μελλουσες με το καλο!!εγω γεννησα με φ.τ πριν 3 μηνες κι εκανα επισκληριδιο.ενα εχω να πω...τα θερμα μου συγχαρητηρια στις γυναικες που γεννησαν χωρις να κανουν την ενεση ειναι πραγματικα ηρωιδες για μενα..εγω φοβομουν πολυ η αληθεια ειναι και περασαν 12 ωρες μεχρι να γεννησω.ενω δεν καταλαβα ιδιαιτερο πονο,ειχα την ευκαιρια να νιωθω τα παντα και να ειμαι πιο συνεργασιμη.και φυσικα με την βοηθεια της μαιας μου ολα πηγαν καλα!!

miwt37f1iullcsq1.png

Απο οτι ξερω ο πονος επικεντρωνεται στη μεση σωστα?

Έτσι είναι.Είναι σαν πόνοι περιόδου και κρατάνε τόσο λίγο που αν πάρεις κάποιες ανάσες τελείωσαν κιόλας.

Καλως η κακος δεν ειχα ποτε πονους περιοδου και ετσι δεν μπορω να καταλαβω ακριβως πως ειναι μονο να το φανταστω σε ευχαριστω παντως

Διαφημίσεις

Με καισαρική πριν 2χρόνια περίπου και όλα πήγαν τέλεια.Τρίτη μεσημέρι γέννησα και την Τετάρτη έκανα βόλτα στους διαδρόμους!Τώρα έγκυος στο δεύτερο 7,5μηνών το σκέφτομαι ακόμη αν θα είναι φυσιολογικά ή με καισαρική.Καμία μέλλουσα μανούλα να μη φοβάται τη γέννα όπως και να γεννήσει,για μένα πρωταρχικό ρόλο έχει ο γιατρός!!

Γεννησα με φυσιολογικο τοκετο μετα απο απο 17 ωρες.

00:05 με επιασαν οι πρωτοι πονοι και αρχισαν οι συσπασεις και γεννησα στις 17:00 το απογευμα.

Οι πονοι ηταν αφορητοι και για αυτο ζητησα να κανω επισκληριδιο και μαλιστα μου

χηρηγησαν φαρμακο 2 φορες.

Ο γιατρος μου ειναι κατα των καισαρικων και δε μου το πηρε με καισαρικη μιας και δεν επεφταν οι παλμοι του εμβρυου και δεν υπηρχε καποιο προβλημα. Τα νερα μου τα εσπασε ο ιδιος. Αλλος στην θεση του θα με ειχε ξεπεταξει με καισαρικη απο την πρωτη στιγμη.

Θεωρω πολυ γενναιες τις μανουλες που γεννανε χωρις επισκληρηδιο γιατι και εγω παρολο που με θεωρουσα δυνατη , εκεινη την στιγμη λυγισα απο τους πονους.

Οταν βγηκε ο μικρουλης , ειδα που τον ξετυλιξε ο γιατρος 3 φορες και απο οτι μου ειπε αργοτερα εβγαινε με το χερι διπλα στο κεφαλι.

Οταν κρατησα στην αγκαλια μου το αγγελουδι μου ξεχασα ολους τους πονους!!!

n32sp2.png Sx6Op2.png

Καλησπερα κοριτσια.Να ρωτησω κατι...τα νερα αν δεν σπασουν απο μονα τους πως τα σπανε οι γιατροι?Με ορο?

Καλησπέρα απ"ότι γνωρίζω ο ορός είναι για τεχνητούς πόνους.Με το χέρι τα σπάνε.

Οταν εκανα τα μαθηματα ψυχοπροφυλακτικης,η μαια μας εδειξε το οργανο που τα σπανε.Ηταν σαν ξυλινο καλαμακι.Οταν μου τα εσπασε εμενα γιατρος δεν σκεφτηκα εκεινη την ωρα να δω με τι τα σπαει.Παντως θυμαμαι ποσο ζεστα ηταν.

κοριτσια μη σας πανικοβαλουν μαρτυριες μερικων γυναικων !

ο φυσιολογικος τοκετος ειναι χαρά για αυτο και οι λεγόμενοι " πόνοι"

ονομάζονται ωδίνες.... απο την ωδή των πουλιών και το κελάηδισμά τους !

ειναι μια υπεροχη εμπειρία!

και μη ξεχνατε πως καμμία γυναικα δεν """γεννάει""".... απλά βοηθάει το

μωρό της να γεννηθεί .

το μωρό μπορει να γεννηθει μονο του... και αυτο ειναι που περναει τα

μεγαλυτερα ζορια και πονάκια...ετσι με τη βοηθεια της μαμας και με το

σπρωξιμο το ανακουφιζουμε και ξεγλυστράει πιο ευκολα

ΤΟ ΠΙΟ ΩΡΑΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ.

ΜΠΡΑΒΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ

ΓΕΝΝΑΩ ΣΕ 1 ΜΗΝΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΟΥ ΜΕ ΓΕΜΙΣΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ

• 4 εβδομάδες μετά...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗ ΑΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΠΕΛΑ.. ΓΕΝΝΗΣΑ ΜΕ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΤΟΜΗ ΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΩ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΙΧΕ ΕΞΩ ΕΞΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΔΙΟΤΙ ΕΙΧΕ ΠΙΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΑ. ΔΥΣΤΥΧΟΣ ΤΑ ΥΓΡΑ ΤΑ ΕΙΧΕ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ.. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΩ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ...?

:P

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗ ΑΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΠΕΛΑ.. ΓΕΝΝΗΣΑ ΜΕ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΤΟΜΗ ΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΩ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΙΧΕ ΕΞΩ ΕΞΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΔΙΟΤΙ ΕΙΧΕ ΠΙΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΑ. ΔΥΣΤΥΧΟΣ ΤΑ ΥΓΡΑ ΤΑ ΕΙΧΕ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ.. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΩ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ...?

:P

Τι εννοείς ότι τα υγρά τα είχε απορροφήσει ο οργανισμός σου;! Το αμνιακό υγρό, αν αναφέρεσαι σε αυτό ανανεώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα! Δυστυχώς είναι και αυτό μία ακόμη γελοία δικαιολογία για αν μας βάζουν μέσα για κτ! Το μωρό δεν στεγνώνει όταν σπάσουν τα νερά!

Εγώ έκανα κτ στο γιο μου και μετά από 21 μήνες γέννησα φυσιολογικά την κόρη μου. Ακόμα και αμέσως μετά την κτ να μείνεις έγκυος μπορείς να γεννήσεις φυσιολογικά!Για ό,τι πληροφορία θες ρώτα!

http://www.facebook.com/#!/groups/VBAC.Greece/ Το γκρούπ του vbac στο facebook

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...