Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πώς γεννήσατε? Με φυσιολογικό τοκετό ή με καισαρική?

Πως γεννήσατε?  

2.477

1. 1. Πως γεννήσατε?

• Με φυσιολογικό τοκετό
      1657
    • Ήθελα με φυσιολογικό αλλά ιατρικοί λόγοι στην γέννα επέβαλλαν την καισαρική
      1380
    • Επέλεξα καισαρική γιατί δεν ήθελα να γεννήσω φυσιολογικά
      229

Recommended Posts

Η σύζυγός μου, γέννησε και τα δύο της παιδιά με καισαρική, με διαφορά σχεδόν δέκα ετών μεταξύ τους.

Ήταν αναγκαία επιλογή και στις δύο γέννες μεν αλλά και η επιθυμητή της ούτως ή άλλως, για λόγους μικρότερης ταλαιπωρίας της.

"... So, so you think you can tell, Heaven from Hell..."

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ur9hp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 942
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μετά από 21 μήνες από την καισαρική γέννησα φυσιολογικά. Αυτό με τα χρόνια δεν ισχύει σε καμία περίπτωση! Η γιατρός μου λέει ότι ακόμα και 9 μήνες να έχουν περάσει από την καισαρική πάλι μπορείς να γεννήσεις φυσιολογικά!

proti fora stelnw elpizw na to kanw swsta...eimai 23 k ton ioulio stis 28 apekthsa ena koritsaki 3.300gr dustuxws me kaisarikh tomh,ithela para polu fusiolagika alla meta apo 13 wres pou palepsa k me diastolh 10 o giatros m eipe oti exw stenh lekanh.mporw na gennhsw fusiologika sto 2o?den me noiazei o ponos an k h mama mou fovatai k leei oti den tha erthei an paw gia fusiologiko toketo

proti fora stelnw elpizw na to kanw swsta...eimai 23 k ton ioulio stis 28 apekthsa ena koritsaki 3.300gr dustuxws me kaisarikh tomh,ithela para polu fusiolagika alla meta apo 13 wres pou palepsa k me diastolh 10 o giatros m eipe oti exw stenh lekanh.mporw na gennhsw fusiologika sto 2o?den me noiazei o ponos an k h mama mou fovatai k leei oti den tha erthei an paw gia fusiologiko toketo
Τα μόνα λάθη που κάνεις είναι:

α). Γράφεις σε geeklish που μπορεί εσένα να δείχνει ότι σε βολεύει αλλά δε βολεύει κανέναν άλλο με αποτέλεσμα να χάνει μέρος της αξίας του αυτό που γράφεις.

β). Πάτησες το κουμπάκι «Quote» που κάνει «Απάντηση με παράθεση» (παράθεση ολόκληρου του κειμένου στο οποίο ήταν και το ίδιο το κουμπάκι) ενώ, από το τί γράφεις κρίνοντας, έπρεπε να πατήσεις το κουμπάκι «Απάντηση» που κάνει «Απάντηση στο θέμα» (απάντηση στο θέμα γενικότερα, όχι απλά στη τελευταία ανάρτηση). Έτσι όπως το έκανες, δείχνει σα να ήθελες να απευθυνθείς συγκεκριμένα, μόνο στο τί γράφει ο αποστολέας του από πάνω σου μηνύματος.

Το κουμπάκι «Απάντηση» υπάρχει σε δύο μόνο σημεία. Ένα στην αρχή και ένα στο τέλος όλου του thread (αριστερή πλευρά), ενώ το κουμπάκι «Quote» υπάρχει μέσα σε κάθε ανάρτηση.

Π.χ. κι εγώ, για να απαντήσω δημοσίως εδώ αλλά απευθυνόμενος στο συγκεκριμένο σου μήνυμα – ανάρτηση – post, πάτησα το κουμπάκι «Quote» του μηνύματός σου γι αυτό και το συμπεριέλαβε μέσα στο δικό μου.

Καλή συνέχεια!!!;)

"... So, so you think you can tell, Heaven from Hell..."

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ur9hp2.png

Και εγώ πρώτη φορά στο φόρουμ! Η εμπειρία μου από τον τοκετό ήταν καταπληκτική. Γέννησα φυσιολογικά χωρίς επισκηρίδιο με υποστήριξη από τη μαία μου και τον άντρα μου. Ο γιατρός μου συμμετείχε ελάχιστα στο τέλος. Γελούσαμε και κλαίγαμε μαζι τον άντρα μου όταν αντικρύσαμε τον μικρό. Νομίζω ότι ήταν η συγκλονιστικότερη εμπειρία της ζωής μου (μετά από αρκετό κόπο προσπαθειών να μείνω έγκυος).

Διαφημίσεις

• 3 εβδομάδες μετά...

Kalispera kai apo mena!!

Gennissa ton mikro mou prin 4 xronia fisiologika alla me episkliridio, to telos itan polu diskolo gia mena, giati 1on o mikros itan polu megalos 4000kg kai 57cm kai 2on edo pros to telos tis gennas sou bgazoun tin episkliridio, opote katalabenete sto telos ferane kai tin ventouza kai edese!!!

Tin kori mou tin gennisa eutixos me kaisariki kai episkliridio ton martio. Den mporousa na tin apofigo logo varous 4850kg 57cm, den me peirakse katholou, eixa kai ton sizigo mazi, polu oraia empeiria!!!

Γεια σας και από μένα. Εγώ γέννησα πριν 10 μήνες το κοριτσάκι μου, με φτ αφού προηγουμένως μου έβαλαν τεχνητούς πόνους μιας και κοντεύαμε να κλείσουμε την 40η εβδομάδα και η μπουμπού μας είχε αποφασίσει να μείνει μέσα :-P Όλη η εμπειρία ήταν ανεπανάληπτη, πόναγα ελάχιστα, συναργαζόμουν απόλυτα με το ιατρικό προσωπικό και είχα συνεχώς δίπλα μου τον άντρα μου, από τις 8 το πρωί που μου έβαλαν τον ορό, μέχρι τις 13:45 που γέννησα!! Μακάρι να ξαναζήσω σύντομα αυτήν την εμπειρία!!

Το κοριτσάκι μου, όλη μου η ΖΩΗ !!

Κι εγώ γέννησα πριν 1 χρόνο φυσιολογικά χωρίς επισκληρίδιο (γιατί είμουν αλλεργική και δεν το γνώριζα..) ήταν μια ανεπανάληπτη εμπειρία που δεν θα άλλαζα με τίποτα! Όταν έρθει ο καιρός για δεύτερο παιδάκι (ελπίζω να έρθει σύντομα) πάλι θα γεννήσω με τον ίδιο τρόπο.

Διαφημίσεις

Κοριτσια ειμαι υποψηφια μανουλα στον 6ο μηνα..οσες εκαναν φυσιολογικο τοκετο με επισκληριδιο πονεσαν????

Στον πρωτο μου τοκετο, φυσιολογικο, εκανα επισκληριδιο κ ειλικρινα δεν καταλαβα τιποτα.......καθολου πονος.......

Στο δευτερο τοκετο, φυσιολογικο παλι, ηθελα να ζησω την εμπειρια χωρις επισκληριδιο....κ τα καταφερα (με τη βοηθεια κ την υπομονη του γιατρου μου)......ενταξει, πονεσα, αλλα καταλαβα πως γεννανε!!!!!

Και οι δυο εμπειριες υπεροχες.......

Στον πρωτο μου τοκετο, φυσιολογικο, εκανα επισκληριδιο κ ειλικρινα δεν καταλαβα τιποτα.......καθολου πονος.......

Στο δευτερο τοκετο, φυσιολογικο παλι, ηθελα να ζησω την εμπειρια χωρις επισκληριδιο....κ τα καταφερα (με τη βοηθεια κ την υπομονη του γιατρου μου)......ενταξει, πονεσα, αλλα καταλαβα πως γεννανε!!!!!

Και οι δυο εμπειριες υπεροχες.......

και στις 2 μου γέννες έκανα επισκληρίδιο.Δεν πόνεσα καθόλου! (πέρα απο τους πρώτους πόνους έως διαστολή 5 που ήθελα να νιώσω!).

Καλο αυτο ...παλι καλα υπαρχει και αυτη η μεθοδος...Ακουω τοσα πολλα απο αλλες γυναικεσ που εχουν γεννησει και εχω τρομοκρατηθει...Παντως λενε μερικες οτι με την επισκληριδιο μπορει να εχεις προβληματα στη μεση..ισχυει αυτο??Παντως οι γιατροι την συνιστουν την επισκληριδιο αποτι εχω ακουσει...

κοριτσια μη σας πανικοβαλουν μαρτυριες μερικων γυναικων !

ο φυσιολογικος τοκετος ειναι χαρά για αυτο και οι λεγόμενοι " πόνοι"

ονομάζονται ωδίνες.... απο την ωδή των πουλιών και το κελάηδισμά τους !

ειναι μια υπεροχη εμπειρία!

και μη ξεχνατε πως καμμία γυναικα δεν """γεννάει""".... απλά βοηθάει το

μωρό της να γεννηθεί .

το μωρό μπορει να γεννηθει μονο του... και αυτο ειναι που περναει τα

μεγαλυτερα ζορια και πονάκια...ετσι με τη βοηθεια της μαμας και με το

σπρωξιμο το ανακουφιζουμε και ξεγλυστράει πιο ευκολα

Διαφημίσεις

Γεννησα φτ με επισκληρίδιο, που μου την εκαναν οταν ειχα 7 διαστολή και αρχιζαν οι αληθινες ωδινες.

Το καλό είναι πως οταν ηρεμεις απο τους πονους μπορεις να συνεργαστεις ευκολα με το γιατρο η τη μαια, να μην αγχωθεις και να ανεβει η πίεση, και να ευχαριστηθεις τον τοκετό σου. Νιωθεις τα παντα εκτός από τους πόνους. Σαν μικρα πονακια περιόδου περίπου. Και το σπουδαιότερο είναι πως το αγχος δεν μεταφερεται στο μωρακι.

Εκτος αυτού, μετα τον τοκετό, η μεση, τα ισχία και η λεκανη δεν πονανε και κανουν την ανανηψη ευκολοτερη.

ΨΗΦΙΖΩ ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟ λοιπόν!

Ενταξει, δε λεω, χωρις επισκληριδιο, πονας......αλλα ειναι θετικοι πονοι, δηλαδη πονας για να βοηθησεις το μωρακι να βγει.....κ αφου εγω που ειμαι φοβητσιαρα(τρεμω γιατρους κ ειδικα οδοντιατρο....) αντεξα.......τοτε ειναι υποφερτοι οι πονοι.......βεβαια γεννησα κ πολυ γρηγορα(9 το χαπι, 9.30 οι πρωτοι πονοι με προκληση 11 παρα γεννηθηκε)

Παντως με την επισκληριδιο την πρωτη φορα, δεν πονουσε ουτε η μεση, ουτε η πλατη κ αρκετο καιρο μετα την επισκληριδιο...σε αντιθεση με τωρα που ποναω φοβερα θα πεις κουραση με 2 παιδια που θελουν αγκαλιες 16 κιλα ο μεγαλος 9.300 ο μικρος κ κουραση αλλο τιποτα!!!!!!!!.....για τον πρωτο τοκετο κ εγω θα ελεγα επισκληριδιο...., αλλα κ αν καποια κοπελα θελει φυσιολογικα χωρις επισκληριδιο, κ αργει ο τοκετος κ κουραστει κλπκλπκλπ, μπορει να ζητησει επισκληριδιο.....

Με οποιο τροπο κ αν αποφασισετε, με το καλο τα ζουζουνακια κ στις μανουλες, να χαιρομαστε τα παιδακια μας!!!!!!

Ενω παντα ηξερα οτι θα γεννησω με κ.τ. λιγο καιρο πριν την ΠΗΤ μου παν οι γιατροι οτι θα μπορουσα να γεννησω (τουλαχιστον να προσπαθησω) φυσιολογικα...Ενω xαρηκα γτ ηταν ανελπιστο τελειως ,δεν το χα σαν ενδεχομενο στο μυαλο μου ποτε και φυσικα δεν ειχα προετοιμαστει καθολου ουτε ψυχολογικα ουτε ειχα ενημερωθει σχετικα...Με τη βοηθεια της μαιας που μου λεγε πως να αναπνεω και του γιατρου που ειχε τεραστια υπομονη(12 ωρες εκει μπαστακας να μην φευγει)γεννησα φυσιολογικα χωρις επισκληριδιο και τη γλιτωσα με 2 εξωτερικα ραμματα που θα μπορουσαν και να μην γινουν μου πε ο γιατρος αλλα ηθελε να με σενιαρει:)

Ασχετα με τις φρικιαστικες ιστοριες που μου χαν διηγηθει ολες οι ηδη μαμαδες και που τις ακουγα ανεπηρεστη γτ ελεγα εγω θα κανω καισαρικη οποτε δε με νοιαζει και απο το οτι εχω μεγαλη ανοχη στον πονο γενικα, εχω να πω οτι δεν μου φανηκε καθολου δυσκολο και οτι ο "πονος" της γεννας ειναι κατι το φυσιολογικο κατα τη γνωμη μου και οτι παιζει μεγαλο ρολο το να σαι ηρεμη και να το παρεις χαλαρα..Εγω απο ολο το σκηνικο της τελευταιας ωρας θυμαμαι που μου λεγανε βλεπουμε τα μαλλια της λιγο ακομα!!ουτε πονο ουτε τιποτα...ΑΧ!!!Συγκινηθηκα γαμωτο...

IZvWp3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Εγω δεν γεννησα ακομα για να μπορω να ψηφησω...παντως διαβαζω οσα λετε γιατι εχω τρελο φοβο με τον φτ:(:( φοβαμαι οσο δεν παει...και εκανα και το λαθος να δω ολα τα βιντεακια με γεννες στο ιντερνετ:(:confused::shock::oops: και απλα εχω σοκαριστει δεν μπορω να με φανταστω να γενναω με φτ....ας ερθει πρωτα ο θεος εκεινη η ωρα και βλεπουμε παντως εχω αγχωθει τρελααααααα

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

Εγω δεν γεννησα ακομα για να μπορω να ψηφησω...παντως διαβαζω οσα λετε γιατι εχω τρελο φοβο με τον φτ:(:( φοβαμαι οσο δεν παει...και εκανα και το λαθος να δω ολα τα βιντεακια με γεννες στο ιντερνετ:(:confused::shock::oops: και απλα εχω σοκαριστει δεν μπορω να με φανταστω να γενναω με φτ....ας ερθει πρωτα ο θεος εκεινη η ωρα και βλεπουμε παντως εχω αγχωθει τρελααααααα

Αν σου πω πως από όλη τη διαδικασία του φυσιολογικού τοκετού, ο μοναδικός πόνος που θυμάμαι ήταν η ταλαιπωρία να μου βάλει μια άσχετη τον ορό, τι έχεις να πεις;:wink:

Καλή χρονιά και με το καλό να φέρεις στον κόσμο το μωράκι σου.

Μετά από αυτό, όλα τα άλλα θα μπουν στο πίσω μέρος του μυαλού σου.:-D

natassa + tasos = 15 years together

" Να θυμάσαι ότι κάθε άνθρωπος που συναντάς, κάτι φοβάται, κάτι αγαπά και κάτι έχει χάσει"

βιντεακι με κ.τ εχεις δει?εκει ειναι το πραγματικο σοκ,μην δεις!

σου εχυομαι να εχεις εναν καλο τοκετο και με το καλο να παρεις το παιδακι σου αγκαλια!μην φοβασαι τιποτα;)!

μπηκα με προκληση και μετα απο 11 περιπου ωρες κατεληξα σε καισαρικη με επισκληριδιο.3950 ο μικρος και 57 εκατοστα. αν καποια στιγμη ερθει 2ο παιδακι θα ηθελα να το παλεψω για φτ. την πηρα στραβα την καισαρικη:roll:

tt1108c2.aspx

καισαρικηηηηηη.... το σπορακι μου ηταν με τα ποδια προς τα κατω και εσπρωχνε κιολας με αποτελεσμα να εχει σφυνωσει στην λεκανη μου,( αχχχχχ 4 κλοτσιες καταλαβα ολες και ολες σε ολη την εγγυμοσυνη)!!με αποτελεσμα να μου τον παρουν με το που μπηκα στον μηνα μου. τωρα ειμαι στην δευτερη και ελπιζω να πανε ολα καλα μεχρι το τελος και βεβαιε σε φυιολογικο τοκετο, θελω παρα πολυ να ζησω αυτη την εμπηρια και ας μην καταλαβα τιποτα με την καισαρικη. ουτε παυσιπονο δεν πηρα απο την στιγμη που με πηγαν στον θαλαμο.

Παντα μου αρεσε το φυσιολογικο.... και εννοειται πως ηθελα να γεννησω φυσιολογικα!!

Οταν ημουν 39w+4d επρεπε να μπω με προκληση λογω χαμηλης (εως καθολου) κινητικότητας του μωρου..

Φοβηθηκα πως επειδη τα πραγματα δε θα γινονταν απο μονα τους ισως να κατεληγα με καισαρικη.

Το σωμα μου ομως συνεργαστηκε τελεια και μετα απο 7 ωρες γεννησα φυσιολογικα το κοριτσακι μου!!!!!!!!!:lol::lol::lol::lol:

WaUBp2.png

WHWGp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...