Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πώς γεννήσατε? Με φυσιολογικό τοκετό ή με καισαρική?

Πως γεννήσατε?  

2.477

1. 1. Πως γεννήσατε?

• Με φυσιολογικό τοκετό
      1657
    • Ήθελα με φυσιολογικό αλλά ιατρικοί λόγοι στην γέννα επέβαλλαν την καισαρική
      1380
    • Επέλεξα καισαρική γιατί δεν ήθελα να γεννήσω φυσιολογικά
      229

Recommended Posts

:lol::lol:γεια σας κοριτσια!!!!

Και εγω γεννησα με φυσιολογικο τοκετο με επισκληριδιο... Εκλεισα το μηνα μιας και η μικρη δεν ελεγε να βγει και μπηκα στο μαιευτηριο οπου εκανα προκληση... Δεν ειχα κανενα σημαδι τοκετου, ουτε συσπασεις, το μωρο ηταν ψιλα...πηγα στις 5 το απογευμα και 2 κ 25 τη νυχτα γεννηθηκε... Εκανα και επισκληριδιο.... Ευτυχως γιατι λιγο πριν την κανω με πιασαν οι πονοι (οχι και πολυ δυνατοι) και δεν παλευονται!!!!! Α μου σπασε ο γιατρος τα νερα πριν την επισκληριδιο και καθε τρεις και λιγο ελεγχε η διαστολη!!!! Δεν το αντεχα... Παντως η επισκληριδιος ειναι τελεια!!!!!!!!! Κανενας πονος!! Απλα μια ανακουφιση οταν το μωρο περναει τη λεκανη και βγαινει!! Μακαρι αν κανω και αλλο μωρο να προλαβω να κανω επισκληριδιο.. :lol:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 942
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

την κορη μου φυσιολογικα χωρισ επισκλιριδιο...τον γιο μου με επισκλιριδιο αλλα τωρα τον φλεβαρη πωσ θα γεννησω τα δυδυμα δεν ξερω

Στην υπογραφή σου βλέπω Απρίλιο.Αν επιτρέπεται,γιατι δύο μήνες νωρίτερα;Περιμένω δίδυμα και ακόμα δεν έχουμε αποφασίσει καν πώς θα γεννήσω,πόσο μάλλον πότε.Κράτησε τα όσο περισσότερο μπορείς.

[/url]

Γεια σας κορίτσια!

επέστρεψα μετά των αδειών μου στη δουλειά και μπήκα κι εγώ να σας πω για την γέννα μου. Γέννησα ένα κοριτσάκι με καισαρική τομή στις 10/12/2010 βάρος 2,980γρ .Το δεύτερο παιδάκι μου το πρώτο είναι αγοράκι τώρα 7 ετών και αυτό με καισαρική τομή για διαφορετικούς λόγους.Το πρώτο γιατί ήταν 4,350γρ και εγώ με στενή λεκάνη που να το βγάλω και το δεύτερο για προηγηθείσα κ.τ και ανεβασμένο ζάχαρο. Όπως και να'χει χαίρομαι που τα παιδάκια μου είναι υγιέστατα κι εγώ μαζί τους να τα απολαμβάνω καθημερινά και δεν με ενόχλησε καθόλου το γεγονός κ.τ. ή φ.τ.

Διαφημίσεις

• 4 εβδομάδες μετά...

Καλημέρα κι από μένα! εγώ γέννησα με καισαρική και επισκληρίδιο γιατί το ζήτησα! Ήταν υπέροχη εμπειρία και δεν θα την άλλαζα με τίποτα!!!! Η τομή ούτε που φαίνεται πια και οι πόνοι ήταν μόνο για 1-2 ώρες και υποφερτοί.... μετά δεν υπήρχε τίποτα.... μόνο η ζουζούνα μου που σε 2 μήνες θα κλείσει τα 2 της χρόνια!

καλησπερα ημουν τυχερη και γεννησα κ τα 3 με φυσιολογικο και χωρις επισκληριδιο.την προλκληση μονο δεν γλιτωσα για να μπορω να πω οτι τελειως φυσιολογικος.

μοναδικη εμπειρια οχι κατι το τρομερο ή ακατορθωτο και μολις βλεπεις το καμαρι σου τα ξεχνας ολα!

απο την πρωτη ωρα με εψαχνε η προισταμενη για να με εξεταση κ εγω ετρωγα στο κυλικειο- η πεινα μου κ ενας εμμετοσ στον πρωτο τοκετο ηταν τα χειροτερα μου.

με τοσα ασχημα που εχεις ακουσει πριν να πας να γεννησεις εισαι προετοιμασμενη για τον χειροτερο πονο οποτε η πραγματικοτητα φαινεται πολυ λαιιτ

ΣΦΥΡΙΞΕ ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ!!!!!!!!!:P

• 2 εβδομάδες μετά...

Ήθελα τόοοοσο πολύ να γεννήσω φυσιολογικά και το πέδευα από τις 9 το πρωί εως την 11 το βραδυ που αναγκαστικά έκανα καισαρική.. Αλλιώς δε θα άντεχε η μικρή μου :(

Διαφημίσεις

καλησπερα κουκλες!Εμενα η εμπειρια της γεννας ητνα σαν παρτυ τωρα που το σκεφτομαι!Αν και δυσκολευτηκα διοτι ειχα ανωριμο τραχηλο , το μωρο ηταν ψηλα και κατεβαινε με το πρωσοπο!την περισσοτερη διαδικασια την εζησα πλαγιομπρουμητα για να βοηθησω το μωρο να κατεβει,δεν εκανα επισκληριδιο και οι πονοι μπορω να πω ηταν αφορητοι η διαδικασια της αναμονης διερκησε 18 ωρες και των εξωθησεων 10 λεπτα!Με 3σφιξηματα τσουπ βγηκε ο παιδαρος!Βεβαια εγω μετα ειχα μια επιπλοκη λιποθημησα λογω υπογλυκαιμιας και χαμηλου οξυγονου!οταν συνηλθα μου ειχε βαλει η μαια μου τον κουκλο να θηλασει και εκεινος ρουφαγε και ρουφαγε!!

Το χαρακτηρησα παρτυ γιατι ητνα μεσα ο αντρας μου και ελεγε ανεκδοτα ολη την ωρα εκαναν πλακα και η μαια με την γυναικολογο!

Το θεμα ολο νομιζω οτι ειναι η εμπιστοσυνη που εχεις στην ή στον γιατρο σου!Διοτι εγω ποναγα αλλα δεν ανησυχουσα ημουν ηρεμη ηξερα οτι θα εκανε το καλυτερο!Καποια στιγμη βεβαια μου προτεινε την επισκληριδιο ο καρδιοτοκογραφος εγραφε στον αερα τους πονους ειχε βγει εξω απο το χαρτι και ο αναισθησιολογος που ηρθε για να δει πως παμε μου ειπε κοπελια εισια σκληρο καρυδι τετοιους πονους σπανια βλεπουμε και δεν θες επισκληριδιο!του απαντησα οτι η καρδια μου το ξερει αν ειμαι σκληρο καρυδι και προτιμω να μην παρω φαρμακα για να θηλασσω αμεσως!

Αυτα θα ηθελα να το ξαναζησω αλλα σε αυτες τις εποχες ενα και καλο γιατι με το δευτερο θα βγαλω τον αντρα μου στην συγγρου!

Καισαρική κι εγώ. Με πιασαν οι πόνοι στις 2:30 το πρωί και σπασαν τα νερά στις 5:30...Διαστολή 3 μέχρι τη 13:00 το μεσημέρι και φυσικά επισκληρίδιο.

Κάποια στιγμή μελάνιασα κάτω απο τα μάτια και δυσκολευόμουν ν' αναπνεύσω. Οι σφυγμοί του μωρού έπεφταν δραματικά και φύγαμε για χειρουργείο. Ο γιατρός μου δεν είναι απο αυτούς που προτείνουν καισαρική.

Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και γέννησα έναν υγιέστατο παίδαρο 3610gr. Ποτέ δεν θα ξεχάσω τη στιγμή που έβαλαν το προσωπάκι του πάνω στο δικό μου και με κοίταξε στα μάτια. Έκλαιγα για ώρες μετά....απο συγκίνηση!

iVPup3.png

Γεννησα φυσιολογικα χωρις επισκλυριδιο οπως επιθυμουσα :P 2 γυναικολογοι μου ειπαν για καισαρικη, λογου ηλικιας 39 ετων:mad: και εγω βρηκα τον γιατρο μου , που κανει καισαρικη μονο οταν ειναι αναγκαιο και δεν γινετε διαφορετικα!!!;) διοτι η ποιο πολυ γυναικολογοι δυστυχως προτιμουν την καισαρικη...καθορισμενο ραντεβου στο οποιο ξερει τι ωρα θα τελειωσει ..:mad: weekend free!!!

εγω γεννησα κυριακη στις 13.00 και τα νερα σπασανε στις 4 το πρωι ο γιατρος μου ηταν απο της 6 το πρωι διπλα μου, και η μαια μου φυσικα!!!

ο γιος μου ειναι 7,5 μηνων και θηλαζει ακομη!!!:D

οτι θελουμε πραγματικα και προσπαθουμε για αυτο, θα το καταφερουμε!!!

καλη σας μερα

wBUJp2.png

γεννησα με καισαρικη...δικια μου επιλογη...πριν 2 μηνες...

απο την αρχη της εγκυμοσυνης μου ειχα διλλημα τι να κανω...(εκτος και αν υπηρχε συγκεκριμενος λογος για καισαρικη οποτε...)

ο γιατρος μου δεν με επειρεασε καθολου και καλα εκανε.μου ειπε τα υπερ κ τα κατα και των δυο και αποφασισα εγω τι θα κανω...

ειτε γιατι ειμαι φοβητσιαρα,ειτε γιατι κοιταξα την δικια μου ευκολια... σε καμια δυναμη ομως δεν θα εβαζα σε κινδυνο την υγεια της μπεμπας μου η την δικια μου...εμαθα πως 2 πραγματα παιζουν ρολο...1)αν ειναι κατι να σου παει στραβα θα παει ειτε ετσι ειτε αλλιως...και 2)να εχεις εμπιστοσυνη στον γιατρο σου...τυφλη εμπιστοσυνη οποτε εισαι καλυμενη και στις 2 περιπτωσεις.δεν μετανιωνω που γεννησα ετσι...εννιωσα την γεννα..ισως οχι οπως στον φυσιολογικο αλλα την εννιωσα...και ειδα αμεσως την μικρη μου..μου σπασανε τα νερα στης 3 το βραδυ και στης 7.23 ειχα την μπεμπα αγκαλια.οσο για το μετα,3 μερες ειχα πονους και μετα μια χαρα...δεν παροτρυνω καμια σας...απλα την εμπειρια μου σας λεω...

Διαφημίσεις

Κορίτσια, μια ερώτηση..

Μετά από καισαρική, η επόμενη γέννα γίνεται να είναι φυσιολογικά :?::?:

γινετε αλλα πρεπει να εχει περασει καιρος...γυρω στα 5-6 χρονια....αλλα βεβαια εξαρταται απο τον οργανισμο καθε κοπελας.

Με επισκληρίδιο και καισαρική, λόγω χαμηλού προδρομικού πλακούντα. Το πρωί γέννησα, μόλις πήγα στο δωμάτιο μου αφαίρεσαν την επισκληρίδιο (ο γιατρός μου δεν είναι της περιττής φαρμακοληψίας), το μεσημέρι περπάτησα (έκανα συνολικά 4 βόλτες το διάδρομο του ορόφου την 1η μέρα) και μέχρι το βράδυ είχα πετάξει ορούς και καθετήρες.

Αν είναι έτσι όλες οι γέννες, το ξανακάνω. Γενικά, ο γιατρός μου είναι του φυσιολογικού τοκετού (και η κουμπάρα μου και η νύφη της γέννησαν φυσιολογικά στο συγκεκριμένο γιατρό), αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις όπως της δικιάς μου, δεν θέλει να ρισκάρει τη ζωή της μάνας και του εμβρυου.

Η νεραϊδούλα μας ήρθε στη ζωή μας στις 15.03.2011

~ Μελιώ - Φιλοθέη ~

Μόλις πριν από 28 μέρες γέννησα ένα υγιέστατο αγοράκι φυσιολογικά.αν και με περίεργο και γεμάτο ιστορικό ο γιατρός μου (Κ. Αλεξόπουλος στο Αλεξάνδρας)αποφάσισε να με βοηθήσει και να γεννήσω φυσιολογικά!

πριν από ένα χρόνο είχα κάνει ινομοιωματα σε άλλο γιατρό εκτός μήτρας (έλεγε) αλλά τελικά δεν ήταν και είχα και μια αποβολή στις 16 εβδομάδες την ιδία χρονιά!

μπήκα με πόνους και με διαστολή 3 στις 38 εβδομάδες. δεν ήθελε ο γιατρός μου να μεγαλώσει πολύ το μωρό μήπως είχαμε κάποια επιπλοκή με η μήτρα.

9 το βράδυ έκανα εισαγωγή 11:45 είχα γεννήσει το γιο μου 3215 κιλά! ο συνδυασμός ανασούλες , μαία , επισκληρίδιος και γιατρός μέσα σε ελάχιστες ώρες για το πρώτο μου παιδάκι είχαμε το ευχάριστο γεγονός!

και άλλο παιδάκι αν θα έκανα , πάλι με φυσιολογικό θα γεννούσα!!!! δεν μπορεί κανένας να περιγράψει τη στιγμή αυτή αλλά αξίζει όλες να το ζήσουμε!!!

Κορίτσια, μια ερώτηση..

Μετά από καισαρική, η επόμενη γέννα γίνεται να είναι φυσιολογικά :?::?:

Γίνεται,γίνεται στις 24/10 γέννησε μία φίλη μας με φ.τ μετά από 2,5 χρόνια που γέννησε με καισαρική το 1ο παιδάκι της.Είναι να βρεις τον γιατρό που θα το κάνει αυτό.

ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΝΟΜΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ,ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ ΤΟ ΟΙΔΙΠΟΔΕΙΟ ???????????????

1ος Αγγελος :31/10/08 ;)

2ος Αγγελος :01/04/10.:P

γινετε αλλα πρεπει να εχει περασει καιρος...γυρω στα 5-6 χρονια....αλλα βεβαια εξαρταται απο τον οργανισμο καθε κοπελας.

Μετά από 21 μήνες από την καισαρική γέννησα φυσιολογικά. Αυτό με τα χρόνια δεν ισχύει σε καμία περίπτωση! Η γιατρός μου λέει ότι ακόμα και 9 μήνες να έχουν περάσει από την καισαρική πάλι μπορείς να γεννήσεις φυσιολογικά!

Εμενα μου σπασανε τα νερα το βραδυ στο σπιτι , πηγαμε στο νοσοκομειο αλλα δεν ειχα πονους και ο τραχηλος ηταν ακομα ανωριμος.Το πρωι μπηκα μεσα για προκληση με τεχνητους και επισκληριδιου μετα απο 3 ωρες και συνολο περιμεναμε 7 ωρες αλλα εφτασα μονο διαστολη 3.Μιας και ο μπεμπης ηταν μεγαλος(4.300) και ακομα ψηλα προχωρησαμε σε καισαρικη!Το μονο καλο σε ολο αυτο ηταν οτι γεννησα στο αττικο και το ικα καλυπτει πληρως την καισαρικη στο 4τρακλινο και ετσι πηρα μονοκλινο και πληρωσα μονο 217 ευρω!!

FvxMp3.png

γεννησα και της δυο φορες με φυσιολογικο τοκετο.εχω δυο αγορακια

δεν περιγραφεται αυτη η αισθηση της γεννας.περα απο καπιο προβλημα υγειας πιστευω οτι αξιζει να το ζει καθε γυναικα τον φυσιολογικο τοκετο.:P:p:p

Γεννησα με καισαρκη την 37η βδομαδα ενα υγιεστατο αγορακι γιατι το ηθελα πολυ ειχα προβλημα και ηθελα απιστευτα να ελευθερωθω και εκανα καλα γιατι ο μικρος ειχε αρχισει να δενετε με τον λωρο

Γέννησα τα διδυμάκια μου με καισαρική και επισκληρίδιο.

Από την αρχή μας είπε ο γιατρός πως θα γεννούσα με καισαρική. Σε κάθε περίπτωση όμως, δεν γινόταν διαφορετικά γιατί ήταν και τα δύο μου αγόρια όρθια.. με το κεφάλι ψηλά, να παίζουν μποξ μεταξύ τους!!!!

Πόνεσα όμως και μάλιστα πολύ... όταν με είχαν για μισή ώρα πριν τη γέννα ανάσκελα για να ακούν τους παλμούς των καρδιών τους!!!!!! Τα είδα όλα... Έγκυο γυναίκα σε δίδυμα ανάσκελα..... ΤΟ μαρτύριο!!!!

Το οποίο όμως φυσικά δεν είχε καμία σημασία μπροστά στην μοναδική στιγμή που είδα, άκουσα και κράτησα τα μωρά μου, μπροστά στη στιγμή που αυτά και 'γω κλαίγαμε και κλαίγαμε και κλαίγαμε και κλαίγαμε.....

as1cJLNoXn-0000NzA5OTRkfDY0MWR8RmlsaXBwb3MgYW5kIEVtaWxpb3MgYXJl.gif

Διπλή κούραση, διπλή ευτυχία, διπλό όνειρο!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...