Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πώς γεννήσατε? Με φυσιολογικό τοκετό ή με καισαρική?

Πως γεννήσατε?  

2.477

1. 1. Πως γεννήσατε?

• Με φυσιολογικό τοκετό
      1657
    • Ήθελα με φυσιολογικό αλλά ιατρικοί λόγοι στην γέννα επέβαλλαν την καισαρική
      1380
    • Επέλεξα καισαρική γιατί δεν ήθελα να γεννήσω φυσιολογικά
      229

Recommended Posts

Αλλο ο φυσιολογικος τοκετος και αλλο ο φυσικος τοκετος.

"Ένας τοκετός λέγεται φυσικός όταν δεν υπάρχει καμία ιατρική παρέμβαση στην διάρκεια του (οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν την πρόκληση του τοκετού, το σπάσιμο των νερών, τη χρήση φαρμάκου για επιτάχυνση του τοκετού ή αναισθησία, τη χρήση βεντούζας ή εμβρυουλκών, τη καισαρική τομή), το σώμα της γυναίκας ξεκινά αυτόματα τον τοκετό και με τους δικούς του ρυθμούς καταλήγει στη γέννα του νεογνού από τον κόλπο.

Πιο επίσημα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δίνει τον παρακάτω ορισμό:

Φυσικός τοκετός είναι ο τοκετός που ξεκινά αυθόρμητα μεταξύ της 37ης και της 42ης συμπληρωμένης εβδομάδας της κύησης. Από την έναρξη έως το τέλος του δεν έχουμε εμφανής κινδύνους. Το παιδί γεννιέται με κεφαλική προβολή και μετά το τοκετό η μητέρα και το παιδί είναι σε καλή κατάσταση. Θα πρέπει να υπάρχει σοβαρή ένδειξη ώστε να παρέμβουμε στη φυσιολογική διαδικασία του τοκετού. (WHO – Care in Normal Birth: practical guide p.4)

Πρέπει να τονίσουμε τη διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στο φυσιολογικό και το φυσικό τοκετό, αφού πολλές φορές οι δυο αυτοί όροι συγχέονται μεταξύ τους. Φυσιολογικός είναι ο τοκετός κατά τον οποίο το νεογνό γεννιέται από τον κόλπο της μητέρας του (όχι με καισαρική τομή). Ενώ φυσικός, όπως αναφέρθηκε πιο πάνω, είναι ο τοκετός χωρίς παρεμβάσεις. Ένας φυσιολογικός τοκετός μπορεί να γίνει φυσικός αν η μητέρα επιλέξει να γεννήσει ακολουθώντας τα ακούσματα της φύσης, έτσι όπως γεννούν όλα τα θηλαστικά πάνω στη γη."

Αληθεια, εχει σημασια ο τροπος που γενναμε ή οτι γινομαστε μανουλες?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 942
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

γεννησα με καισαρικη τομη...αν και ηθελα φυσιολογικα...επειδη ομως προσπαθουσα σχεδον 2 μερς να γεννησω φυσιολογικα....και ταλαιπωρηθηκα παρα πολυ....δεν θελω ποτε να γεννησω πλεον φυσιολογικα...

• 3 εβδομάδες μετά...

Εγώ γέννησα με φυσιολογικό τοκετό, μετά όμως από 12 ώρες πόνων και

2 επισκληριδίους. Δεν έκανα διαστολή κι έτσι έπρεπε να περιμένω.....

(Τότε θυμήθηκα όλες τις φίλες μου που γέννησαν γρήγορα και μου έλεγαν: Α! εγώ σε μία ώρα γέννησα και δεν κατάλαβα τίποτα!!! Γκρ.....:mad:)

Το κακό ήταν ότι είχαν στην κλινική έκτακτο περιστατικό και δεν υπήρχε διαθέσιμος αναισθησιολόγος για να μου κάνουν και τρίτη επισκληρίδιο. Κι έτσι όταν έκανα διαστολή πια, ογιατρός μου είπε πως δεν μπορούσαν να μου κάνουν πλεον άλλη, γιατί έπρεπε να συνεργαστώ. Εμ, έλα πού εγώ έσμπρωχνα για μία ώρα και το ζουζουνάκι δεν ήθελε να βγει.... Όταν "εδέησε" να βγει (μετά από πολύ πόνο και αγωνία) και τον έβαλαν επάνω μου, το πιο αξέχαστο γεγονός για μένα, ήταν ότι με κοιτούσε στα μάτια (σαν να έβλεπε καθαρά) και έκλαιγε με παράπονο.......

ίσως για το αγωνιώδες ταξίδι του, προς τη ΖΩΗ! :P

line_m121_beg_40_time_1192852800_text_.gif

Εγω κοριτσια γεννησα με καισαρικη τομη επισκληριδειο με προγραμματισμενο τοκετο γιατι 11 μηνες πριν ειχα κανει γυναικολογικη επεμβαση και δεν μπορουσα νε περασω τοσο συντομα τις ωδινες του φυσιολογικου τοκετου, υπηρχε κυνδινος να ξαναανοιξει εσωτρικα το τραυμα οποταν σεν το διακυνδινευσαμε. Επειδη ομως ειμουνα ξυπνια και εζησα ολη την κατασταση ηταν μια υπεροχη εμπειρια και οταν ξανακανω παιδακι ετσι παλι θελω να γεννησω !!!! Περασαμε τελια στο χειρουργειο μου δωσανε και την μπεμπα μου μολις γεννηθηκε !!!!!!!!

Διαφημίσεις

Καλημερα κοριτσια κι εγω φυσιολογικα γεννησα σε 3 ωρες χωρις αναισθησια κ φαρμακα,πολυ δυσκολα με αρκετα προβληματακια κατα τη διαρκει κ μετα κ δε χαρηκα το παιδακι μου τις πρωτες ωρες,ουτε να το δω δε μπορουσα κ ας ηταν 1 μετρο διπλα μου,δεν εβλεπα....μονο το ακουγακ μετα μου το φεραν να το δω κ του εδωσα ενα φιλι κ μετα ηρθε ο 2ος γολγοθας που παλευαν να μου ξεκολλησουν το πλακουντα κ μετα τα ατελειωτα ραμματα....3 φορες γεννησα εκεινη τη μερα:cry: κ εκανα 4 μερες να συνελθω,μετα μου κανανε κ μεταγκυση...Ημουν σπανια περιπτωση κ μη προβλεπομενη...Μακαρι την επομενη να μη καταλαβω τιποτα....

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

Ξεχασα να πω οτι τελικα μου βγαλανε με βεντουζα γιατι 1 ωρα εσπρωχνα κ δεν εβγαινε ηταν 4 κιλα κ 53 εκατοστα,αν δε με βοηθουσανε ακομα στη κοιλια μου θα ηταν:DΠερασμενα ξεχασμενα!

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

• 2 εβδομάδες μετά...

Γέννησα δύο υπέροχα αγγελούδια:

Το πρώτο φυσιολογικά (χωρίς επισκλ.) δύο 24ωρα αφού εσπασαν τα νερά μου και με πόνους όλο το διάστημα... ήταν η πιο "φανταστική-αληθινή" εμπειρία της ζωής μου...

Το δεύτερο επίσης φυσιολογικά (χωρίς επισκλ.) δέκα λεπτά αφού έφτασα στο μαιευτήριο (μετά από ένα ράλι με το αυτοκίνητο για να φτάσουμε εγκαίρως, αφού τα νερά είχαν σπάσει στο σπίτι και άρχησα να εξωθώ στο αυτοκίνητο!!!)...ήταν ίσως η πιο αγχωτική εμπειρία της ζωής μου!

Εγω κοριτσια γεννησα με καισαρικη, ηταν καθαρα δικια μου αποφαση απο την πρωτη στιγμη που εμεινα εγκυος!!! Ηταν μια πολυ καλη εμπειρια, δεν πονεσα και δεν ταλαιπωρηθηκα σχεδον καθολου, και γι αυτο δεν το χω μετανιωσει ουτε στιγμη που δεν εκανα φυσιολογικο τοκετο!!!!

as1cF2f0g410000MTA5bGR8MDAwNjc0NGR8bXkgcHJpbmNlc3MgaXM.gifas1cMbX0g410020NjJifDAwOTg5M2J8.gif

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

8a h8ela poli na genisw me fisiologiko toketo, alla h ugeia mou den mou epetrepse.

exw zaxarodi diaviti kai iatros me tipota den me afise na genisw fisiologika, idi sto 9-o mhna apori8mistike to zaxaro mou kai h mikrh mou geni8ike proora, 8 mhnon, stenaxore8ika poli.

oute na thn 8ilasw den mporesa:(

Γεννησα την 36 εβδομαδα με καισαρικη (το μωρο δεν ειχε παρει θεση) γιατι ειχα συσπασεις και εκανα διαστολη τραχηλου!!!Ηθελα να γεννησω φυσιολογικα, να ζησω αυτην την εμπειρια,αλλα δεν προλαβα.Δεν κρατιοτανε ο μπεμπης μου.Και παρολο που βγηκε προωρακι ζυγιζε 3500 κιλα αισιος!!!! Τυφλα ναχουν τα τελειομηνα..............

Με καισαρική τομή με επισκληρίδιο και τα δύο μου αγοράκια, καθώς ο πρώτος δεν είχε γυρίσει και ο πλακούντας είχε γεράσει πρόωρα. Πάντως δεν είχα καθόλου πόνους μετά, ήμουν μια χαρά!

φυσιολογικος τοκετος ονομαζεται οταν το παιδι γεννιεται απο την φυσικη οδο, ασχετο αν εχει κανει η γυναικα προκληση η οτιδηποτε αλλο!!!!

θα συμφωνησω απολυτα με την ολυμπια καθως αυτο μου ειχε πει και μενα ο γιατρος μου οταν μπηκα να γεννησω λογω του οτι δεν εκανα διαστολη και ειχα ξεπερασει την 40η εβδομαδα....και μαλιστα οταν του ελεγα να με βαλει με προκληση πιο νωρις απο την 40η για να γεννησω να ξεμπερδευω μου ειχε πει συγκεκριμενα εγω εναντια στην φυση δεν παω θα το παμε μεχρι τελους και εαν μεχρι να κλεισεις και την 40η εβδομαδα δεν εχεις πονακια και σπασιμο νερων θα παμε με προκληση...και οταν ημουνα στο δωματιο ωδινων μου ειχε πει αυτο που λεει η ολυμπια.

line_line_typew12_beg_d_typew11_time_1195880400_text_c5dfece1f3f4e520f0e1edf4f1e5ecddedefe9.gif

Διαφημίσεις

Γεία σας, είμαι νέο μέλος στο foroum, αλλά σας παρακολουθούσα καιρό. Εγώ γέννησα και τα δύο μου αγόρια φυσιολογικά, αλλά στο δεύτερο μετάνιωσα που δεν έκανα επισκληρίδιο. Ζήτησα όμως και μου έκαναν παυσίπονη γιατί δεν άντεχα άλλο τους πόνους.

8x6sp2.pngy8Lfp2.png

Εγω κοριτσια γεννησα με καισαρικη, ηταν καθαρα δικια μου αποφαση απο την πρωτη στιγμη που εμεινα εγκυος!!! Ηταν μια πολυ καλη εμπειρια, δεν πονεσα και δεν ταλαιπωρηθηκα σχεδον καθολου, και γι αυτο δεν το χω μετανιωσει ουτε στιγμη που δεν εκανα φυσιολογικο τοκετο!!!!

Κι εγω το ιδιο.Βεβαια προεκυψε στην πορεια διαβητης κυησης αλλα εγω ειχα παρει ηδη την αποφαση οτι θα γεννησω με καισαρικη απο τον 3ο μηνα.Ηταν πολυ καλη η εμπειρια και για μενα και μετα δεν ποναγα καθολου!!

Biggp3.png

l2Czp3.png

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ Κ ΑΠΟ ΜΕΝΑ...ΠΡΙΝ 5 ΜΗΝΕΣ ΓΕΝΝΗΣΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΝΑΝ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΓΓΕΛΟ....Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΟΥ ΑΞΕΧΑΣΤΗ Κ ΣΙΓΟΥΡΑ Κ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΠΑΛΥ ΤΟ ΙΔΙΟ...ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΒΙΩΣΟΥΜΕ ΟΛΕΣΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΥΠΕΡΟΧΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ.....

EqSap2.png

Στις 14/02 που εκλεισα τις 40 εβδομαδες και ενω το μωρο μου ειχε παρει θεση ο γιατρος μου εβαλε τεχνητους πονους, μετα απο 5ωρες με τελειες συσπασεις, δυνατους πονους και ενω ειχα διαστολη και ολα ηταν ιδανικα, ο μπεμπης μου εκανε μια στροφη και γυρισε ανασκελα...δυο μαιες ειχα μαζι μου που μ΄ ελεγχαν απο κατω και οι δυο μου ειπαν οτι δε γενναω ουτε σε 3μερες!!!! Ετσι αποφασισαμε να μπω για καισαρικη εκανα επισκληριδιο και ετσι με το που βγαλαν το μωρακι μου τον ειδα αμεσως!!!! Ηθελα να γεννησω φυσιολογικα και με πηρε λιγο απο κατω τις πρωτες μερες και την τριτη μερα με πειραξε η αντιβιωση και κοντεψα να βγαλω τα σωθηκα μου αλλα σημασια εχει οτι ολα πηγαν καλα και τωρα εχω το θαυματακι μου αγκαλια!!!!! Θα τα περνουσα ολα απο την αρχη χωρις δευτερη σκεψη!!!! Οταν αποφασισουμε για δευτερο παιδακι θελω να προσπαθησω παλι για φτ!!!

Με ΦΤ αλλά με πρόκληση γιατί είχα περάσει τις 40 εβδομάδες με μεγάλο μωρό και δε θέλαμε να ρισκάρουμε καισαρική. Η μπέμπα δεν είχε κατέβει καθόλου, δεν έδειχνε διατεθειμένη να ξεβολευτεί... Οι τεχνητοί πόνοι μου άλλαξαν τα φώτα δεν είχαν καθόλου παύλα, και μετά από πόση ώρα πόνου είχα μόνο 1,5εκ διαστολή οπότε παρά τις αρχικές αντιρρήσεις μου έβαλα και επισκληρήδιο... Και τότε η μπέμπα μου επιτέλους κατέβηκε! 4 κιλά γομαράκι τα κατάφερε να βγει φσιολογικά.

squsquard20110219_-9_My+baby+is.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...