Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πώς γεννήσατε? Με φυσιολογικό τοκετό ή με καισαρική?

Πως γεννήσατε?  

2.477

1. 1. Πως γεννήσατε?

• Με φυσιολογικό τοκετό
      1657
    • Ήθελα με φυσιολογικό αλλά ιατρικοί λόγοι στην γέννα επέβαλλαν την καισαρική
      1380
    • Επέλεξα καισαρική γιατί δεν ήθελα να γεννήσω φυσιολογικά
      229

Recommended Posts

γεια σας!εγω γεννησα με καισαρικη, προωρα γιατι το μωρο ηταν πολυ μικρο-1700-!αν και κανονικα να γεννουσα παλι καισαρικη θα εκανα εξαιτιας ενος προβληματος στα ματια μου.το μονο που με στεναχωρισαι ειναι οτι εκανα ολικη και δεν ειδα τη μπεμπα να γεννιεται!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 942
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εγώ και τις δύο φορές με φυσιολογικό τοκετό αλλά με πρόκληση γιατί δεν ήθελαν να βγούν.Και τους δύο στην τελευταία εβδομάδα κύησης .Στον πρώτο με επισκληρίδιο από τις 12 το βράδυ και γέννησα για την ακρίβια 11:35 το πρωίτο μωρό μου 3730.Στον 2ο μπήκα πάλι στις 12 το βράδυ μέχρι να με ετοιμάσουν θα πέρασε κανένα μισάωρο,η μαία δέν με άφηνε να κάνω επισκληρίδιο γιατί μου είπε ότι έτσι γεννάς πιο γρήγορα,εγώ έλεγα συνέχεια στον γιατρό ότι πονάω αλλά συμφώνησε με τα λεγόμενα της μαίας μου είπαν φυσικά ότι όσο αντέχεις όταν δείς ότι δέν μπορείς άλλο θα σου κάνουν,φυσικά δεν με πίεσαν ντε και καλά απλά εγώ συμφώνησα γιατι είπα ότι ξέρουν καλύτερα και όντος είχαν δίκαιο.'εκανα επισκληρ'ιδιο 1 ώρα πριν γεννήσω και δεν το μετανιώνω γιατί τα κατάλαβα καλύτερα πό ότι στην 1η γέννα,5:25 το πρωι γέννήσα και το μωρό 4370.Να πώ ότι και εμένα δεν είχαν κατεβεί αλλά ο γιατρό ανα διαστήματα όσο περίμενα να γεννήσω με έβαζε να σπρώχνω και αυτός λίγο λίγο τραβόυσε δεν ξέρω ακριβώς τι αλλά στο τέλος κατέβηκαν και οι δύο.

Εμένα μου ξεκίνησαν οι πόνοι Δευτέρα πρωΐ αμέσως μετά το γιατρό στις 11:30 χωρίς να σπάσουν τα νερά και γέννησα την Τρίτη στις 12:30 το μεσημέρι με φυσιολογικό τοκετό και φυσικά επισκληρίδιο.

Ανεπανάληπτη εμπειρία και η απόλυτη ολοκλήρωση για μια γυναίκα!

Κορίτσια μη φοβάστε να γεννήσετε φυσιολογικά!

Είναι ότι πιο όμορφο μπορείτε να ζήσετε και η φύση έχει προβλέψει για όλα...

AtKRp3.png

γεννησα στις 26 οι πονοι ξεκινησαν απο τις 23 αλλα δν ειχα διαστολη και με εστελναν σπιτι στις 25 μπηκα με διαστολη 1 μετα απο 13 ωρες πονου καναμε καισαρικη γιατι ο μικρος γυρισε..σημασια δν εχει το πως θα γεννησεις αλλα να ειναι καλα το παιδακι σου..[ο μικρουλης μπηκε και στη μοναδα τρεις μερες]και μια χαρα ολοκληρωμενη γυναικα αισθανεσαι...

Διαφημίσεις

Γέννησα με καισαρική δίδυμα, κορίτσι-αγόρι. Όμως η επισκληρίδιος δεν έπιασε καλά από τη μια μεριά και έτσι κατάλαβα και το μαχαίρι και όλα. Ο αναισθησιολόγος μου κρατούσε το χέρι, ευτυχώς που δεν του το έσπασα. Όταν έκανε τα τεστ (με τη βελόνα) δεν πονούσα, άρα είχε πιάσει η αναισθησία αλλά όταν άρχισαν να κόβουν κατάλαβα ότι δεν είχε πετύχει. Δεν τσίριξα καθόλου και ας το ήθελα. Τσίριζα από μέσα μου. Όταν μου είπε ότι πρέπει να κάνουμε γενική αναισθησία γιατί κουνούσα τα πόδια, όσο μπορούσα γιατί ήταν δεμένα, και εμπόδιζα τη δουλειά των γιατρών του είπα ότι θέλω πρώτα να δω τα μωρά. Η αναισθησία μου είπε ότι δεν έπιασε γιατί έχω σκολίωση (κάποιες φορές συμβαίνει αυτό). Μου το είχε πει από την αρχή ότι πρέπει να προσέχουμε.

Θα το περνούσα ευχαρίστως το ίδιο ακριβώς ξανά και ξανά .... παρόλο τον πόνο γιατί αξίζει όσο τίποτα στον κόσμο.

• 2 εβδομάδες μετά...

Γέννησα με φυσιολογικό τοκετό και χωρίς επισκληρίδιο. Πρώτη γέννα, κοριτσάκι, μέσα σε 3 ώρες αφού μου έσπασαν τα νερά στο σπίτι. Και για το δεύτερο όταν έρθει με το καλό θα προτιμήσω, εάν έχω επιλογή φυσικά, τον ίδιο τρόπο.

Εγω γέννησα και τα 2 με καισαρική. Στο πρώτο πήρα όλο το μήνα και δεν υπήρχαν σημάδια γέννας οπότε μ'έβαλε με τεχητούς. Ήμουν από τις 08.00-17.00 χωρίς καμία διαστολή και με 20πίεση και αφού ανακάλυψαν ότι πήγαινα για προεκλαμψία αποφάσισαν επείγουσα καισαρική. Η ανευθυνότητα στο έπακρο. Τεσπα, δεν έχει σημασία ο τρόπος, σημασία έχει να έχουμε υγιή παιδιά (νυν και μέλλουσες μαμάδες).

Γέννησα φυσιολογικά με επισκληρίδιο.Οι πόνοι ξεκίνησαν Κυριακή απόγευμα προς βράδυ και τελικά γέννησα Δευτέρα στη 13:55. Ταλαιπωρήθηκα αρκετά με τους πόνους μέχρι να μου κάνουν την επισκληρίδιο και μετά προς το τέλος όταν κάναμε τις εξωθήσεις και είχε περάσει η επίδρασή της. Αλλά τώρα ειλικρινά δε θυμάμαι τίποτα, μόνο όμορφες αναμνήσεις έχω από τον τοκετό!

3zKtp2.png

S0Tjp2.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Εγω γέννησα με καισαρική -προωρα γιατι μου οιχαν σπαση τα νερα 33-4 ευδομαδεσ,,ευτιχοσ ολλα πιγαν πολλι καλλα γεννισα το αγγελουδιμου 2,5 κιλα δοκσα το Θεο

Διαφημίσεις

• 3 εβδομάδες μετά...

Με φυσιολογικό τοκετό και επισκληρίδιο (να είναι καλά ο άνθρωπος που την ανακάλυψε). Φανταστική εμπειρία που την επαναλαμβάνω άμεσα χωρίς κανένα δισταγμό!!!

Συγνώμη αν σας μπέρδεψα...

Ο πρώτος τοκετός ήταν πριν από 22 χρόνια (και εγώ σε εκείνη την ηλικία)...δεν ήξερα πολλά πράγματα. Πέρασε η μέρα τοκετού κατά μια βδομάδα και άρχισα να φοβάμαι...φρόντισε και λίγο ο γιατρός για αυτό. Να έρθεις να κάνουμε πρόκληση αν δεν γεννήσεις μέχρι μεθαύριο. Και έτσι πήγα.

Προκαλέσανε τον τοκετό, γέννησα χωρίς άλλη παρέμβαση αλλά δεν θα το έλεγα φυσιολογικό τοκετό...

Μετά έμαθα περισσότερα...πριν από 17 χρόνια ήρθε ο γιος μου. Δεν δέχτηκα το παραμικρό. Ούτε ορό, ούτε παυσίπονα, ούτε τίποτα. Έκανα τότε και yoga σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Δεν μπορούσανε να με κρατήσουν πάνω στο κρεβάτι, μέχρι τις τελευταίες εξωθήσεις.

Ο τρίτος τοκετός πριν από 6 μήνες, έγινε ακριβώς όπως ήθελα. Χωρίς γιατρό σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, παρά μόνο υπερήχους και εξετάσεις. Οι μαίες στο Κέντρο ήταν καταπληκτικές. Παρά τα 44 μου χρόνια, γέννησα χωρίς ιατρική παρέμβαση, σε όρθια στάση, με πολύ λιγότερες ώρες να πονάω και πιο εύκολα.

Και τα δυο τελευταία μου παιδιά γεννηθήκανε χωρίς να κλάψουν, το τελευταίο δε, χωρίς κάποιον να το αναποδογυρίζει, να το κτυπάει ή τι άλλο κάνουνε, χωρίς κανείς να το πάρει από δίπλα μου και χωρίς να του στερήσουμε όλα τα θρεπτικά συστατικά του ομφάλιου λόρου. Κόπηκε μόνο όταν σταμάτησε μόνος του να πάλεται.

Για ότι άλλο σας έχω μπερδέψει, ρωτήστε με... :wink:

Καλημέρα:)!Η τρίτη γέννα πρέπει να ήταν φοβερή εμπειρία:)!!!Αλήθεια μήπως γνωρίζετε αν μπορούν να σε δεχτούν στο Κέντρο να γεννήσεις φυσιολογικά αν η πρώτη γέννα ήταν με καισαρική;

Δυστυχώς καισαρική.Παρουσίασα ζάχαρο και έπρεπε να μου το πάρουν νωρίτερα.Προσπαθήσαμε για φυσιολογικό τοκετό αλλά ο τράχηλος δεν μαλάκωνε και τελικά κάναμε καισαρική...

Τα 2 φυσιολογικά σε μια ώρα τσακ μπα αλλα χάλια πόνος πίκρα το 3 όμως τέλεια φυσιολογικά με επισκληρίδιο τέλεια μέχρι 8 διαστολή λέγαμε ανέκδοτα μέτα σε 2 λεπτά τσουπ και τελος φανταστικά τέλεια εμπειρια ........

• 2 εβδομάδες μετά...

Μπηκα στο μαιευτήριο για πρόκληση γιατί το μωρό ήταν ψηλά και ο πλακούντας γηρασμένος. Μετά από 3-4 ώρες πόνων ζήτησα απεγνωσμένα καισαρική αν και φοβάμαι απίστευτα κάθε είδους εγχείρηση. Εκείνη την μέρα όμως έδειξα απίστευτη ψυχραιμία. Ο γιατρός συμφώνησε γιατί απ'οτι κατάλαβα αν έχει και την παραμικρή ένδειξη ότι ο φυσιολογικός τοκετός δεν εξελίσσεται καλά προτιμά να προχωρά σε καισαρική. Και εγώ αφενός δεν ήθελα να διακινδυνέψω έστω και το 1/1000000 και αφετέρου ήθελα επιτέλους να δω το μωρό μου

Διαφημίσεις

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ. ΕΓΩ ΓΕΝΝΗΣΑ 2 ΦΟΡΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 18 ΜΗΝΕΣ .ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕ ΕΠΙΑΣΑΝ ΟΙ ΠΟΝΟΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟΚΕΤΟΥ & ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΠΗΚΑ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΠΡΟΚΛΗΣΗ. ΕΥΤΥΧΩΣ & ΤΑ 2 ΜΕ Φ.Τ. (ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟ) & ΜΕ 3 ΩΘΗΣΕΙΣ ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ.

Επεξεργάστηκαν by ZOYZOYNIA
ΔΙΠΛΗ ΕΓΓΡΑΦΗ

Mε φυσιολογικό τοκετό γέννησα, χωρίς επισκληρίδιο! 4 ώρες μου πήρε. Συγκλονιστική εμπειρία! Μακαρι να είναι έτσι και το δεύτερο, όταν έρθει!

w94ip2.png

• 3 εβδομάδες μετά...
Mε φυσιολογικό τοκετό γέννησα, χωρίς επισκληρίδιο! 4 ώρες μου πήρε. Συγκλονιστική εμπειρία! Μακαρι να είναι έτσι και το δεύτερο, όταν έρθει!

Ετσι και εγω, φυσιολογικα χωρις επισκληριδιο μεσα σε 3,5 ωρες.

Τον δευτερο ακομα πιο γρηγορα μεσα σε μια ωρα!!!!!

εγω γεννησα με καισαρικη λογω προωροτητας:(

στην 32η εβδ.

το μωρακι μου ηταν πολυ μικρουλη για φ.τ.

μολις 1,630!!!!!!!!

Ο θησαυρος μας ειναι ολη μας η ζωη!!!!:p11/06/2009:p

Θεούλη μου....βοήθησε μας........

Να τολμήσω να θίξω κάτι? Έτσι επειδή το έχω απορία βρε κορίτσια. ΄

Φυσιολογικός τοκετός κανονικά δεν θα έπρεπε να θεωρείται ο τοκετός που δεν έχει καμία τεχνητή παρέμβαση? Είτε αυτό λέγεται επισκληρίδιος, είτε αυτό λέγεται πρόκληση τοκετού; Εντάξει, μπορεί να είσαι στο μαιευτήριο, με το γιατρό, τη μαία, σε ένα χειρουργείο, με ράμματα κλπ., αλλά μήπως είναι πολύ πρόχειρο να χαρακτηρίζεται ένας τοκετός φυσιολογικός μόνο και μόνο επειδή δεν ήταν καισαρική?

Σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να μειώσω ή να θίξω κανέναν, είναι καθαρά ακαδημαϊκό το ενδιαφέρον μου.

D5FUp3.png 85Tmp3.png

Φυσιολογικός τοκετός κανονικά δεν θα έπρεπε να θεωρείται ο τοκετός που δεν έχει καμία τεχνητή παρέμβαση? Είτε αυτό λέγεται επισκληρίδιος, είτε αυτό λέγεται πρόκληση τοκετού; Εντάξει, μπορεί να είσαι στο μαιευτήριο, με το γιατρό, τη μαία, σε ένα χειρουργείο, με ράμματα κλπ., αλλά μήπως είναι πολύ πρόχειρο να χαρακτηρίζεται ένας τοκετός φυσιολογικός μόνο και μόνο επειδή δεν ήταν καισαρική?

Σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να μειώσω ή να θίξω κανέναν, είναι καθαρά ακαδημαϊκό το ενδιαφέρον μου.

φυσιολογικος τοκετος ονομαζεται οταν το παιδι γεννιεται απο την φυσικη οδο, ασχετο αν εχει κανει η γυναικα προκληση η οτιδηποτε αλλο!!!!

Αυτό που λες ονομάζεται φυσικός τοκετός :wink:

Καλημέρα κορίτσια

Εγώ πήγαινα για φυσιολογικό τοκετο αλλα ο μπεμπινος μου τα ειχε κανονιση αλλιως δεν ηθελε να βγει ακομα και επειδη ημουν ηδη στην 40η εβδομα με χαπια για την πιεση και την τελευταια εβδομαδα ειχα ξεκινισει 2 την ημερα εκανα δυστυχως καισαρικη. Ξεκινησα την πεμπτη το βραδυ με φυσιολογικους πονους και τελικα γεννησα 18:00 την αλλη μερα αναγκαστικα με καισαρικη

line_m123_beg_micky_time_1271390400_text_4f20f0eff5f0eff5ebddede9eff220eceff520e5dfede1e9.gif

Καλημέρα κορίτσια!!! Γέννησα με καισαρική και τα δύο μου παιδιά! Δεν είχαν πάρει θέση λόγω στενής λεκάνης γιατί ήταν και οι δυο μεγάλα μωρά! Σήμερα βέβαια είναι δυο αντράκια 13,5 χρονών ο ένας και 9 χρονών ο άλλος.

έχεις απόλυτο δίκιο, εγώ τουλάχιστον δεν έχω βρεί άλλο όρο για τον χαρακτηρισμό της γέννας μου... Φ.Τ. θεωρείται η μη Κ.Τ., ανεξαρτήτων άλλων παρεμβάσεων! όταν όμως με ρωτάνε "δηλ δεν έκανες επισκληρίδιο;" ... γεμάτη ντροπή απαντάω ότι έκανα! & η ντροπή μου αναφέρεται ακριβώς σε αυτή την παρερμηνεία & όχι στην απόφαση που πήρα με το γιατρό

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...