Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πώς γεννήσατε? Με φυσιολογικό τοκετό ή με καισαρική?

Πως γεννήσατε?  

2.477

1. 1. Πως γεννήσατε?

• Με φυσιολογικό τοκετό
      1657
    • Ήθελα με φυσιολογικό αλλά ιατρικοί λόγοι στην γέννα επέβαλλαν την καισαρική
      1380
    • Επέλεξα καισαρική γιατί δεν ήθελα να γεννήσω φυσιολογικά
      229

Recommended Posts

χα χα Ελενα ειχαμε ακριβως την ιδια περιπτωση στην 1η γεννα μου...!

φυσιολογικη και εκανα και εγω επισκληριδιο 10 λεπτα πριν γεννησω.. και μετα μια θολουρα

τι να λεμε

και η 2η γεννα ηταν φυσιολογικη αλλα εκει εκανα ετσι κι'αλλιως επισκληριδιο γιατι ηταν τα διδυμακια μου..!!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 942
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

χα χα Ελενα ειχαμε ακριβως την ιδια περιπτωση στην 1η γεννα μου...!

φυσιολογικη και εκανα και εγω επισκληριδιο 10 λεπτα πριν γεννησω.. και μετα μια θολουρα

τι να λεμε

και η 2η γεννα ηταν φυσιολογικη αλλα εκει εκανα ετσι κι'αλλιως επισκληριδιο γιατι ηταν τα διδυμακια μου..!!!

να σου ζησουν....ναι ακριβος μια θολουρα.... στην κορη μου ειχα συσπασεις απο 15.00 και γεννησα 10.30 την επομενη μερα δηλ 19.30 ωρες συσπασεις και αντεχα τοτε!!! δεν εκανα επισκληριδιο τοτε και πιστευω ειναι καλυτερα χωρις...

να σου ζησουν....ναι ακριβος μια θολουρα.... στην κορη μου ειχα συσπασεις απο 15.00 και γεννησα 10.30 την επομενη μερα δηλ 19.30 ωρες συσπασεις και αντεχα τοτε!!! δεν εκανα επισκληριδιο τοτε και πιστευω ειναι καλυτερα χωρις...

να σου ζησουν και εσενα τα κουκλια σου!!

πω πω 19:30 ωρες συσπασεις!! και χωρις επισκληριδιο...Μπραβο !!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ,ΚΑΙ ΕΓΩ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΩ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΑΛΛΑ Ο ΜΠΕΜΠΗΣ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΜΕ ΙΣΧΙΑΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΛΙΓΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΓΕΝΝΗΣΑ ΜΕ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΤΟΜΗ!

να σου ζησουν και εσενα τα κουκλια σου!!

πω πω 19:30 ωρες συσπασεις!! και χωρις επισκληριδιο...Μπραβο !!

ευχαριστω πολυ....

ναι τοτε αντεχα ισως επειδη ηθελα πολυ να γνωρισω την μπεμπα μου!!!! ενωστον μπεμπη ειχα απο 10.00 και γεννησα 17.30 δεν αντεχα αλλο και εκανα επισκλ στο τελος.....αλλα και συσπασεις ηταν πολυ πιο δυνατες στην δευτερη γεννα....

Διαφημίσεις

Γέννησα με καισαρική και μου στοίχισε ΠΟΛΥ το ότι έχασα την εμπειρία του φ.τ. αλλά και το ότι μετά την επέμβαση ήμουνα άχρηστη στο παιδί μου και τον άντρα μου.

Ξεκίνησαν συσπάσεις και ποναλάκια στις 2 το μεσημέρι, στις 7 το απόγευμα μου έβαλε τεχνητούς πόνους και τελικά στις 9 μου το πήρε με κ.τ. γιατί λέει ήταν ψηλά το μωρό και δεν είχα διαστολή (εκ των υστέρων έμαθα ότι η διαστολή μου ήταν 2,5-3).

Είχε καμμιά παρόμοια εμπειρία?Με ενδιαφέρει γιατί πιστεύω ότι μπορούσε και να με περιμένει λίγο ακόμα...

Γέννησα με καισαρική και μου στοίχισε ΠΟΛΥ το ότι έχασα την εμπειρία του φ.τ. αλλά και το ότι μετά την επέμβαση ήμουνα άχρηστη στο παιδί μου και τον άντρα μου.

Ξεκίνησαν συσπάσεις και ποναλάκια στις 2 το μεσημέρι, στις 7 το απόγευμα μου έβαλε τεχνητούς πόνους και τελικά στις 9 μου το πήρε με κ.τ. γιατί λέει ήταν ψηλά το μωρό και δεν είχα διαστολή (εκ των υστέρων έμαθα ότι η διαστολή μου ήταν 2,5-3).

Είχε καμμιά παρόμοια εμπειρία?Με ενδιαφέρει γιατί πιστεύω ότι μπορούσε και να με περιμένει λίγο ακόμα...

Εγώ στην 4η γέννα (η 2η με επισκληρίδιο) πήγα προγραμματισμένα 38η εβδ. Το αργότερο 10.00 είχαν μπει οι τεχνητοί πόνοι, ε, μέχρι τις 15.00 η διαστολή προχώραγε σαν χελώνα, στο 4 είχε πάει μόνο! Αλλά απ'το 4-10 χρειάστηκαν 10΄περίπου! 15.15 γέννησα. Αλλά η περίπτωσή μου ήταν διαφορετική. Δεν ήταν η ώρα μου γι΄αυτό άργησα τόσο. Εσένα σε είχαν πιάσει οι πόνοι και σίγουρα ο γιατρός ξέρει καλύτερα. Αν όμως του είχες πει ότι θες οπωσδήποτε φυσιολογικό τοκετό ίσως ... Να σου ζήσει το μπεμπέ:wink:

8jPDp3.pngmAB8p3.png

και εγώ προγραμματισμένα μια βδομάδα πιο πριν πήγα , επειδή είχα ζάχαρο και ο γιατρός μου είπε οτι σε αυτές τις περιπτώσεις ποτέ δεν αφήνουν την έγκυο να μπει στην τελευταία εβδομάδα. έλα όμως που ο μικρός μου είχε ακούσει την πιθανή ημερομηνία γέννησης και δεν ήθελε να βγει πιο νωρίς....:lol:

Έντεκα ώρες προσπαθούσε ο γιατρός να βγάλει τον μπέμπη και όντως το κεφαλάκι του είχε φανεί, αλλά.... ο μικρός ήταν ανάποδα ( η φατσούλα του ήταν προς τα επάνω ή το αντίστροφο, δεν θυμάμαι καλά ) και δεν μπορούσε με τίποτα να βγει . Επισκληρίδιο μου εκανε μεν αλλά μόνο στην αρχή και μικρή δόση γιατί όταν κατάλαβε την στάση του μικρού , μου είπε πως μόνο με πόνους υπήρχε η πιθανότητα να γυρίσει κανονικά ο μπέμπης. οφείλω να ομολογήσω πως μόλις έκλεισα 8ωρο ζήτησα από τον γιατρό να κάνω καισαρική αλλά ο γιατρός μου - ευτυχώς ή δυστυχώς - δεν "γουστάρει" την καισαρική και περίμενε να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για να προχωρήσουμε σε καισαρική . μετά από 3 ώρες και αφού δεν γινόταν διαφορετικά ( 11 ώρες συνολικά, το κεφάλι του μωρού να φαίνεται μεν αλλα να μην μπορεί να βγει ) προχώρησε σε καισαρική , η οποία όπως μου είπε ήταν και δύσκολη γιατί έπρεπε να τραβήξει πίσω το μωρό για να το βγάλει τελικά.

αλλά σημασία έχει πως.... τέλος καλό , όλα καλά ;)

1zcHp3.png

με φυσιολογικο και στις δυο γεννες και πολυ ευκολα μπορω να πω......και η πλακα ειναι οτι εκανα επισκληριδιο 10 λεπτα πριν γεννησω το μπεμπη,,,,, με επιασε μετα......καλο.......

;)

Έλενα βλέπω γεννήσαμε μαζί τα μπεμπουλίνια! Να μας ζήσουν.

Είναι το πιο ήσυχο απ'τα μωρά μου μέχρι στιγμής. Ελπίζω μεγαλώνοντας να μη γίνει γκρινιάρικο όπως η Κλέα μου (κι αυτή τοξοτάκι).

8jPDp3.pngmAB8p3.png

Διαφημίσεις

Εγώ γέννησα με καισαρική λόγω ισχιακής προβολής,βέβαια ήταν κάτι που δεν ήθελα απο την αρχή αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά.Ο μπεμπάκος μου είναι τώρα 4 μηνών και θυμάμαι οτι έλεγα, δεν πρόκειται να ξεχάσω την καισαρική επέμβαση ποτέ και πως θα την ξανακάνω στο δεύτερο(πρώτα ο Θεός).

Αλλά τελικά όλα τα ξεχνάς και αυτοί οι πόνοι είναι γλυκοί!

line_m121_beg_40_time_1263445200_text_cf20e3e9fcf220eceff520e5dfede1e9.gif

;)

Έλενα βλέπω γεννήσαμε μαζί τα μπεμπουλίνια! Να μας ζήσουν.

Είναι το πιο ήσυχο απ'τα μωρά μου μέχρι στιγμής. Ελπίζω μεγαλώνοντας να μη γίνει γκρινιάρικο όπως η Κλέα μου (κι αυτή τοξοτάκι).

NA MAΣ ΖΗΣΟΥΝ!!!!! ναι και σ΄εμενα ειναι πολυ ησυχο μωρο... μαλλον κατι ειχε εκεινη η μερα!!!!:lol::lol::lol::lol:

πιστευω πως το λαθος μιας μητερας ειναι να παει στο νοσοκομειο μολλης αρχισουν οι συσπασεις!! βεβαια ποτε δεν ξερεις οποτε ειναι καμια φορα το σωστο.. μερικες γυναικες θελουν χρονο να ανοιξουν κατι που δενεχουν οι γιατροι.........................

εγω πηγα στο νοσοκομειο στις 7.00 το πρωι (1η γεννα)και αυτο επειδη με πηγαν ο αντρας μου και η πεθερα μου με το ζορι!!!:lol::lol::lol::lol: ηθελα να περιμενω και αλλο εγω!!:lol::lol::lol::lol::lol:(γεννησα 10.30) ηρθα στο μαιευτηριο με συσπασεις καθε 3 λεπτα με ανοιγμα 8 αν δεν κανω λαθος...οποτε εκει δεν ειχαμε χρονο γιαυτα, αλλα στην δευτερη γεννα ηρθα απλα για εξεταση στο γιατρο και εκει καταλαβαμε οτι ειχαν σπασει τα νερα μερες 1-2 δεν ξερω δεν καταλαβα ποτε εσπασαν:roll:! μου ειπαν με τεχνιτες θα παω ομως οσο με εξεταζαν απο κατω αρχισαν οι συσπασεις εκει τα ειδα ολα...αλλα ανοιγα καλα,,,αλλα περιμενε και αυτος (πολυ καλος γυναικολογος) πηγα 9 αν θυμαμαι καλα και γεννησα 17.30και εκει ειναι που βγηκε για λιγο ο γιατρος και εγω ζητησα επισκ και μου την εκαναν ηρθε και εβαλε τις φωνες στς νοσοκομες που μου την εκαναν 10 λεπτα πριν γεννησω.(:shock::shock::shock::shock: μα ρωτησα μια σε ποση ωρα θα γεννησω και λεει ε....κατα τις 22.00 δεν ανταχα αλλο και ζητησα:-()....

μια γνωστη μου πηγε με τεχνιτους δεν ανοιξε και εκαναν καισαρικη τομη...πιστευω εχει να κανει με το γιατρο!!!!

Καλημερα κοριτσια απο την αρχη της εγκυμοσινης μου ηθελα να γεννησω φυσιολογικα.Μια βδομαδα πριν γεννησω πηγα στην γιατρο μου και μου ειπε οτι θα γεννησω με καισαρικη γιατι η μικρη ηταν με τα ποδια προς τα κατω.Θυμαμε οτι οταν βγηκα απο το ιατρειο της με επιασαν τα κλαματα γιατι ηθελα φυσιολογικη γεννα.Τελικα η μπεμπα μου ειχε αλλες βλεψεις..........Ξημερωνε Κυριακη και με επιασαν κατι πονακια.Πηγαμε στο μαιευτηριο 5:30 το πρωι και 6:00 πμ γεννησα φυσιολογικα χωρις επισκληριδιο και η μπουμπου μου βγηκε με ισχιακη προβολη.

ΛΕΝΙΑ 21/9/2008

Διαφημίσεις

Καλημέρα σας και καλώς σας βρήκα !!!!!!!!!!!!!!! επεισοδιακές

και οι δυο γέννες μου …..τον γιο μου τον ξεγέννησε στην κυριολεξία ο άντρας μου , ο μικρός ήρθε 20 μέρες πιο νωρίς και μια και μένουμε σε νησί δεν είχα φύγει ακόμα να πάω Αθηνά αφού είχα λέει ακόμα χρόνο χαχαχα μου έσπασαν τα νερά και φύγαμε για το νοσοκομείο εκεί ο γιατρός δεν είχε φτάσει ακόμα και με την καθοδήγηση της νοσοκόμας ο άντρας μου κατάφερε και έφερε εις περας όλο τον τοκετό και ο πρώτος φυσικά που έπιασε τον γιο μου ήταν ο πατέρας του !!!!!!!!

Ζήσε τη ζωή σου όπως θέλεις, χωρίς να υπολογίζεις τη γνώμη του κόσμου. Ο κόσμος είναι πολύς, η ζωή σου όμως λίγη.

Παρολο που σε ολη την εγκυμοσυνη βασανιστηκα απο εμετους και χασιμο κιλων,παρολο που επι 6 μερες πριν γεννησω εχασα 6 κιλα απο ξαφνικη υπερεμεση,παρολο που με παρακολουθουσαν επι 2 μερες με ορο κλπ,παρολο που ο οργανισμος μου "τρελλαθηκε" και οι εξετασεις ηταν ανησυχητικες για μενα(ευτυχως το μωρο ηταν πολυ καλα),παρολο που μεταφερθηκα σε νοσοκομειο και ο γιατρος μου δεν μπορουσε να παρευρεθει στην γεννα,παρολο που το μωρο εβγαινε με τον ωμο και την μπουνιτσα διπλα στο κεφαλακι του.....γεννησα το παιδακι μου 3090 στην 36η+1 με προκληση φυσιολογικα και χωρις επισκληριδιο!!!!!!!

Τρομερη εμπειρια...αν και πολυ αδυναμη τα καταφερα!!!

Να ειναι καλα ο γιατρος που με βοηθησε(κι ας τον βρηκαμε τελευταια στιγμη) και γενικα ολο το προσωπικο του νοσοκομειου που με εκαναν να νιωθω οσο πιο ανετα γινοταν σ'αυτην την δυσκολη στιγμη!!

Καλημέρα σας και καλώς σας βρήκα !!!!!!!!!!!!!!! επεισοδιακές

και οι δυο γέννες μου …..τον γιο μου τον ξεγέννησε στην κυριολεξία ο άντρας μου , ο μικρός ήρθε 20 μέρες πιο νωρίς και μια και μένουμε σε νησί δεν είχα φύγει ακόμα να πάω Αθηνά αφού είχα λέει ακόμα χρόνο χαχαχα μου έσπασαν τα νερά και φύγαμε για το νοσοκομείο εκεί ο γιατρός δεν είχε φτάσει ακόμα και με την καθοδήγηση της νοσοκόμας ο άντρας μου κατάφερε και έφερε εις περας όλο τον τοκετό και ο πρώτος φυσικά που έπιασε τον γιο μου ήταν ο πατέρας του !!!!!!!!

Μπράβο σας! Ευτυχώς έχεις άντρα που αντέχει, φαντάζεσαι να λυποθυμούσε? Πάντως θα ήταν φανταστική εμπειρία για όλους σας.

Και ο δικός μου γιος (ο 1ος) ήρθε 1 μήνα νωρίτερα και ίσα που προλάβαμε να πάμε στο νοσοκομείο. Εφημερεύων γιατρός τον έπιασε! Ο άντρας μου πήγε να παρκάρει και όταν γύρισε του δώσαν τα συγχαρητήρια! Θυμάμαι είχε στενοχωρηθεί πολύ που δεν ήταν παρόν. Στις υπόλοιπες γέννες βέβαια ήταν μέσα από την αρχή ως το τέλος.

8jPDp3.pngmAB8p3.png

Ευτυχώς δεν είχε τάσης λιποθυμίας μην σου πω ότι έδινε και κουράγιο σε μένα χαχχα σου λέει τώρα έπεσα στα βαθιά πρέπει να κολυμπήσω χαχαχαχα

Ζήσε τη ζωή σου όπως θέλεις, χωρίς να υπολογίζεις τη γνώμη του κόσμου. Ο κόσμος είναι πολύς, η ζωή σου όμως λίγη.

Καλημερα κοριτσια απο την αρχη της εγκυμοσινης μου ηθελα να γεννησω φυσιολογικα.......Πηγαμε στο μαιευτηριο 5:30 το πρωι και 6:00 πμ γεννησα φυσιολογικα χωρις επισκληριδιο και η μπουμπου μου βγηκε με ισχιακη προβολη.

ΛΕΝΙΑ 21/9/2008

Αχ, κοπέλα μου με ισχιακή προβολή? Δηλ σαν να γέννησες διπλό μωρό! Κι εμένα η μάνα μου έτσι με γέννησε αλλά μετά από πάααρα πολλές ώρες και εκεί που υπέγραφε ο πατέρας μου για καισαρική, τα κατάφερε. Αλλά πόνεσε τόοοσο που το 2ο της παιδί το έκανε (αφού την είχα πρίξει ότι θέλω αδερφάκι) μετά από 7 χρόνια (την αδερφούλα μου)!

Ευτυχώς εσύ σε 30΄ γέννησες. Μπράβο, να σου ζήσει! :)

8jPDp3.pngmAB8p3.png

και εγώ προγραμματισμένα μια βδομάδα πιο πριν πήγα , επειδή είχα ζάχαρο και ο γιατρός μου είπε οτι σε αυτές τις περιπτώσεις ποτέ δεν αφήνουν την έγκυο να μπει στην τελευταία εβδομάδα. έλα όμως που ο μικρός μου είχε ακούσει την πιθανή ημερομηνία γέννησης και δεν ήθελε να βγει πιο νωρίς....:lol:

Έντεκα ώρες προσπαθούσε ο γιατρός να βγάλει τον μπέμπη και όντως το κεφαλάκι του είχε φανεί, αλλά.... ο μικρός ήταν ανάποδα ( η φατσούλα του ήταν προς τα επάνω ή το αντίστροφο, δεν θυμάμαι καλά ) και δεν μπορούσε με τίποτα να βγει . Επισκληρίδιο μου εκανε μεν αλλά μόνο στην αρχή και μικρή δόση γιατί όταν κατάλαβε την στάση του μικρού , μου είπε πως μόνο με πόνους υπήρχε η πιθανότητα να γυρίσει κανονικά ο μπέμπης. οφείλω να ομολογήσω πως μόλις έκλεισα 8ωρο ζήτησα από τον γιατρό να κάνω καισαρική αλλά ο γιατρός μου - ευτυχώς ή δυστυχώς - δεν "γουστάρει" την καισαρική και περίμενε να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για να προχωρήσουμε σε καισαρική . μετά από 3 ώρες και αφού δεν γινόταν διαφορετικά ( 11 ώρες συνολικά, το κεφάλι του μωρού να φαίνεται μεν αλλα να μην μπορεί να βγει ) προχώρησε σε καισαρική , η οποία όπως μου είπε ήταν και δύσκολη γιατί έπρεπε να τραβήξει πίσω το μωρό για να το βγάλει τελικά.

αλλά σημασία έχει πως.... τέλος καλό , όλα καλά ;)

Πάντως εγώ δεν καταλαβαίνω τους γιατρούς που θέλουν να εξαντλήσουν όλες τις πιθανότητες για φυσιολογικό τοκετό, στην εποχή που ζούμε, έτσι? Δηλ γιατί να ταλαιπωρείται και η μαμά και το μωρό? Κάνε εκεί μια καισαρική και όλα καλά.

Μια φίλη μου είχε πολύ άσχημη εμπειρία αλλά στο τέλος όλα καλά. Το έχω ξαναπεί το συμβάν αλλά αξίζει νομίζω να το επαναλάβω.

Μετά από 18-20 ώρες πόνου κτλ δεν έβγαινε το αγοράκι της. Και ενώ του ζήταγαν οι γονείς καισαρ. ο γιατρός επέμενε ότι θα τα καταφέρει φυσιολογ. Με αποτέλεσμα οι σφυγμοί του μωρού να πέσουν και τότε πέσαν όλοι πάνω της, την ξέσκισαν κυριολεκτικά και το βγάλαν νεκρό. Το επαναφέραν στη ζωή και το μετέφεραν στο Παίδων εντατική με ελάχιστες πιθανότητες επιβίωσης. Αλλά ο Θεός έκανε το θαύμα του.

shadyfairy ευτυχώς σου έκανε καισαρική τελικά. Να σου ζήσει ο μπέμπης! :)

8jPDp3.pngmAB8p3.png

Ευχομαι και εγώ με την σειρά μου σε όλες τις μέλλουσες μανούλες να έχουν ένα εύκολο τοκετό , χωρίς επισκληρίδιο, παρουσία του μπαμπά !!!!!

Η ομορφοτερη στιγμή της ζωής μας!!!

την κορη μου τη γεννησα φυσιολογικα με επισκληριδιο και το μπεμπη μας φυσιολογικα χωρις επισκληριδιο...ηταν και οι δυο μοναδικες εμπειριες!!!

526437xvildghyb3.gif

ΜΑΡΚΕΛΛΑ 2/10/2007, ΙΩΑΝΝΗΣ 3/6/2010, ΝΙΝΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!

EBX2p3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...