Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πώς γεννήσατε? Με φυσιολογικό τοκετό ή με καισαρική?

Πως γεννήσατε?  

2.477

1. 1. Πως γεννήσατε?

• Με φυσιολογικό τοκετό
      1657
    • Ήθελα με φυσιολογικό αλλά ιατρικοί λόγοι στην γέννα επέβαλλαν την καισαρική
      1380
    • Επέλεξα καισαρική γιατί δεν ήθελα να γεννήσω φυσιολογικά
      229

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 942
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εγώ γένησα τα διδυμάκια μου με καισαρική, 5 εβδομάδες νωρίτερα απο την ΠΗΤ. Είχα πάει για το συνηθισμένο εβδομαδιαίο υπέρηχο, χωρίς καμια υποψία ότι θα μας πει να γενήσουμε, αλλά επειδή ο μικρός είχε πέσει σε ρυθμό ανάπτυξης και τον έβλεπε λίγο πιεσμένο, μας έδωσε ραντεβού στο μαιευτήριο την επόμενη μέρα το πρωϊ.

[sIGPIC][/sIGPIC]Χάρης και Αλεξάνδρα 27/01/2008

Γειά σας .Είμαι καινούργιο μέλος και σας χαιρετώ όλους .

Έχω μία κορούλα 2 ετών την οποία γέννησα με καισαρική γιατί αρχίζαν και πέφταν οι παλμοί της από τις πρώτες κιόλας συσπάσεις .

Είχα κάνει επισκληρίδιο αλλά τελικά αφού γεννήθηκε η μικρή μου κάνανε και ολική αναισθησία γιατί έπαθα αιμοραγία .Ευτυχώς πήγαν όλα καλά

Δυστυχώς με καισαρική. Η μικρούλα μας περνούσε καλά εντός και δεν αποφάσιζε να βγει. Δεν ξέρω αν όντως ήταν αναγκαία η καισαρική ...Με στενοχωρεί το γεγονός ότι την υπέστην και η τομή δεν παύει να μου το υπενθυμίζει...

• 2 εβδομάδες μετά...

Με καισαρική. Ήθελα πολύ να γεννήσω φυσιολογικά αλλά δεν έγινε. Έσπασαν τα νερά στις 9 το πρωί και γέννησα με καισαρική την επόμενη μέρα στις 9 το πρωί. Είχα πόνους αρκετούς αλλά το παιδί ήταν 4.320 και είχα στεγνώσει σχεδόν οπότε πήγαμε καισαρική. Τώρα με το δεύτερο το σκέφτομαι για φυσιολογική αλλά θα δούμε. Καλά να βγεί το παιδί και ας βγει όπως θέλει.

Διαφημίσεις

Για δεύτερη φορα με καισαρική. Την πρώτη φορά με ολική νάρκωση τη δεύτερη με

ραχιαια. Φοβήθηκα πολύ αλλά άξιζε γιατί άκουσα το κλάμα του γιού μου και τον είδα

αμέσως.

εγω πηγαινα για φυσιολογικο γυρω στις 24 απριλιου αλαλ δυστυχως ο πλακουντας μου αντι να ανεβαινει τους τελευταιους μηνες κατεβηκε κι αλλο σε οριακη αποσταση απο τον τραχηλο και θα γεννησω πρωτα ο θεος τελικα 9/4 με καισαρικη...

D1Uip3.png

με καισαρική.....φυσικά και θα ήθελα πολύ να γεννήσω φυσιολογικά!!!έχω δισκοκήλη και οι γιατροί (γυναικολόγος και ορθοπεδικός) δεν ήθελαν σε καμία περίπτωση να γεννήσω φυσιολογικά!!!

για τα δικά μου δεδομένα ο πόνος από το δεύτερο εικοσιτετράωρο έως και το δέκατο περίπου ήταν σχεδόν αφόρητος......!!

ελπίζω και εύχομαι όταν πρώτα ο Θεός κάνω και δεύτερο παιδάκι να έχω κάνει κάτι για την δισκοκήλη και γεννήσω φυσιολογικά....!!!

ηθελα να γεννησω φυσιολογικα και χωρις επισκληριδιο αλλα η μικρη μου τεμπελα ηταν στη ιδια θεση (ισχυακη) απο τον 5ο μηνα και δεν ελεγε να κουνησει... Γεννησα πριν 10 μερες με καισαρικη και επισκληριδιο (παρολο που τη φοβαμαι από τα όσα ακούσει) γιατι την ολικη δεν τη σκεφτομουν καθολου. Είδα τη μικρη μου πασχαλιτσα αμεσως μολις βγηκε και δεν ενοιωθα καθολου πονο. Πονακια ειχα μετα, φυσικο ειναι με τοσα στρωματα κομμενα και ραμμενα. Δοξα το Θεο ολα πηγαν καλα, εχω τη μπουμπου μου αγκαλια και το τελευταιο που με απασχολει ειναι ο τροπος που ηρθε. Εξαλλου για μενα φυσιολογικη γεννα ειναι αυτη που εχει ως αποτελεσμα μια γερη μαμα κι ενα ακομα πιο υγιες μωρο!!!:-D:-D:-D:-D:-D

Διαφημίσεις

Καισαρική κι εγώ, γιατί ο μικρός πήρε πολλές μέρες μετά την 40η εβδομάδα, δεν κατέβαινε, δεν είχα διαστολή, ΤΙΠΟΤΑ και άρχισαν να γίνονται ακανόνιστοι οι χτύποι της καρδιάς του.

Τι να κάνουμε; Γερές να ήμαστε και να τα χαιρόμαστε :)

xcYlp2.png?ab2FYc5BKIjjp3.png?Uc4YgY5u

με καισαρική, λόγω διαβήτη κύησης...

Δεν ήθελε ο γιατρός να ρισκάρουμε...

Έπαιρνα και ενέσιμη ινσουλίνη, οπότε το πιο ασφαλές ήταν η καισαρική...

Και στο δεύτερο - όλα να πάνε καλά - μάλλον τα ίδια θα γίνουν.

τελικα ο θεος την φωτισε την γιατρο μου και καναμε καισαρικη...τους τελευταιους μηνες οι υπερηχοι μας εδειχναν χαμηλο πλακουντα..η αποσταση του απο τον τραχηλο ηταν 3,5 εκατοστα...θα μπορουσε να το ρισκαρει και να γεννησω κανονικα αλλα δεν το εκανε...τελικα κατα την διαρκεια της καισαρικης εκανα πολυ μεγαλη αιμορραγια γιατι ειχα ενα σπανιο φαινομενο..κιρσους στην μητρα!! μου ειπε οτι εχω πολυ μεγαλα αγγεια εκ φυσικου μου και με την εγκυμοσυνη διογκωθηκαν εαν γεννουσα κανονικα θα ειχα πααρα πολυ μεγαλη αιμορραγια την οποια δεν θα ηξεραν απο που ειναι και πως να την σταματησουν!!!

ημουν ξυπνια στο χειρουργειο και θυμαμαι εκαναν 10 λεπτα τουλαχιστον για να σταματησουν την αιμορραγια....δεν το μετανιωσα καθολου που καταληξαμε σε αυτη την αποφαση σωθηκα στην κυριολεξια...πονεσα πολυ τις πρωτες 2-3 μερες αλλα τωρα πια οταν βλεπω το παιδι μου τα ξεχνω..

D1Uip3.png

Διαφημίσεις

Κοριτσια χαρα στο κουραγιο σας και συγχαρητηρια, διαβαζω για πολλες για φυσιολογικο τοκετο χωρις επισκληριδιο....εγω γεννησα με φυσιολογικο μεν, με επισκληριδιο δε!

Γενησα φυσιολογικα με προκληση μετα απο παραμονη 2 μηνων στο νοσοκομειο χωρισ επισκληριδιο με προβλημα ,το μωρο ψηλα,πολυ στενη λεκανη και εναν καθηγητη ,3 γιατρους και 4 μαιες να μου σπρωχνουν την κοιλια.Δυσκολος τοκετος αλλα ο μπεμπης με κανει να τα ξεχναω ολα!!!

Fa3Lp2.png

Γενησα φυσιολογικα με προκληση μετα απο παραμονη 2 μηνων στο νοσοκομειο χωρισ επισκληριδιο με προβλημα ,το μωρο ψηλα,πολυ στενη λεκανη και εναν καθηγητη ,3 γιατρους και 4 μαιες να μου σπρωχνουν την κοιλια.Δυσκολος τοκετος αλλα ο μπεμπης με κανει να τα ξεχναω ολα!!!

Παραμονή 2 μηνών????:shock::shock::shock::shock::shock:

Θα κάνω καισαρική με επισκληρίδιο πάει και τελείωσε λέμε....Αυτά διαβάζω και δεν υπάρχει περίπτωση να κοιλοπονάω ούτε για 2 ώρες.....Ας κοιλοπονάω αφου έχω το αγγελούδι μου στην αγκαλιά μου....8-):cool:

Παραμονή 2 μηνών????:shock::shock::shock::shock::shock:

Θα κάνω καισαρική με επισκληρίδιο πάει και τελείωσε λέμε....Αυτά διαβάζω και δεν υπάρχει περίπτωση να κοιλοπονάω ούτε για 2 ώρες.....Ας κοιλοπονάω αφου έχω το αγγελούδι μου στην αγκαλιά μου....8-):cool:

:mrgreen:

Καλησπέρα κορίτσια! Εγώ γέννησα στισ 6/02 και πήγαινα για φυσιολογικό τοκετό. Τελικά αφού τράβηξα όλους τους πόνους της γέννας ο τράχηλος δεν είχε καθόλου διαστολή, έκανα επισκληρίδιο γιατί δεν άντεχα καθόλου, οι σφυγμοί του μπέμπη έπεφταν κατακόρυφα και τελικά με πήγαν τρέχοντας για καισαρική. Ευτυχώς όλα καλά στο τέλος!

N12Zp2.png

ofWRp2.png

Κορίτσια καλησπέρα!

Παρακολουθώ το φορουμ καιρό αλλα πρωτη φορά γραφω. Είμαι στον τέταρτο μηνα μου (πρώτη εγκυμοσύνη!) και γιατρός μου είναι ο κ. Χασιάκος. Τον συνάντησα πρώτη φορά πριν λίγες μέρες, μου φάνηκε πολύ καλός. Όμως θέλω να ρωτήσω το εξής: επειδή ενδιαφέρομαι για απόλυτα φυσιολογικό τοκετο (χωρίς κανένα φάρμακο απολύτως) θα ήθελα οι πιο έμπειρες να μου πείτε αν ο συγκεκριμένος γιατρός δέχεται να ακολουθήσει αυτή την τακτική.

Ευχαριστώ!!

Κορίτσια καλησπέρα!

Παρακολουθώ το φορουμ καιρό αλλα πρωτη φορά γραφω. Είμαι στον τέταρτο μηνα μου (πρώτη εγκυμοσύνη!) και γιατρός μου είναι ο κ. Χασιάκος. Τον συνάντησα πρώτη φορά πριν λίγες μέρες, μου φάνηκε πολύ καλός. Όμως θέλω να ρωτήσω το εξής: επειδή ενδιαφέρομαι για απόλυτα φυσιολογικό τοκετο (χωρίς κανένα φάρμακο απολύτως) θα ήθελα οι πιο έμπειρες να μου πείτε αν ο συγκεκριμένος γιατρός δέχεται να ακολουθήσει αυτή την τακτική.

Ευχαριστώ!!

Κι εγώ τον Χασιάκο είχα, γέννησα κ τις δύο φορές με ΦΤ χωρίς επισκληρίδιο ή άλλη χορήγηση φαρμάκων, δεν νομίζω να έχεις θέμα. Πολλές έχουν τον ίδιο γιατρό. Με το καλό.

Ευχαριστώ πολύ, με καθησυχαζεις. Ισως λίγο κουτή ερώτηση αλλά είμαι άσχετη: Φαντάζομαι ότι δεν τίθεται θέμα επιλογής άλλης στάσης τοκετού πέραν της κλασικής, όταν μιλάμε για γέννα στο Αρεταιειο, έτσι? Ρωτάω επειδή γνωρίζω ότι η πιο επώδυνη στάση τοκετού είναι η ξαπλωτή, αλλά φαντάζομαι ότι σε νοσοκομεία δε σε αφήνουν να επιλέξεις ...Οποια γνωρίζει κάτι ας με κατατοπίσει, please...:shock:

Καλησπερα κοριτσια.stellinula μην ανησυχεις, ολα καλα θα πανε για σενα και το αγγελουδι σου.ο φυσιολογικος τοκετος ειναι μια θαυμασια εμπειρια που αν εχεις επιλογη δεν πρεπει να χασεις.εγω ετυχε να εχω προβλημα ,πολλα κοριτσια απο εδω οπως θα διαβασες δεν ειχαν και τα πηγαν υπεροχα!!!

Fa3Lp2.png

φυσιολόγικά με τεχνητούς πόνους..δεν ήθελα επισκληρίδιο αλλά 20 λεπτα πριν γεννήσω παρέδωσα! την επόμενη φορά θα κάνω καλύτερη προπόνηση στις αναπνοές και στις ασκήσεις και ελπίζω να τα καταφέρω! πάντως, ο τοκέτός ήταν η πιο έντονη, σοκαριστική, πραγματική και ομορφότερη εμπειρία της ζωής μου! απίστευτα συναισθήματα! duein October, σου ευχομαι να το ζήσεις και να το ευχαριστηθεις όπως θέλεις!

zEwQp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...