Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πώς γεννήσατε? Με φυσιολογικό τοκετό ή με καισαρική?

Πως γεννήσατε?  

2.477

1. 1. Πως γεννήσατε?

• Με φυσιολογικό τοκετό
      1657
    • Ήθελα με φυσιολογικό αλλά ιατρικοί λόγοι στην γέννα επέβαλλαν την καισαρική
      1380
    • Επέλεξα καισαρική γιατί δεν ήθελα να γεννήσω φυσιολογικά
      229

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 942
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Όσο κι αν ποναει και ταλαιπωρεί, ο φυσιολογικός τοκετός είναι μοναδική εμπειρία!!!!!! Γέννησα και τα δυο κοριτσάκια μου φυσιολογικότατα χωρίς επισκληρίδιο! Δεν θα το άλλαζα με τίποτα στον κόσμο! Για εμένα η καισαρική είναι χειρουργείο και όχι τοκετός και θα το έκανα μόνο αν κινδύνευε η ζωή του παιδιού μου.....και μόνο τότε!!!!!

[I][B][COLOR=Magenta]Οι αγάπες μου, η Ζωή μου όλη!!!![/COLOR][/B][/I]

Εγω γεννησα φυσιολογικα αλλα με επισκληριδιο και ναι, απο τοτε και για εα χρον περιπου πονουσα στο σημειο εκει. Νομιζα οτι ηταν στο μυαλο μου αλλα τελικα μαλλον ισχυει. Παντως εδω και 2-3 μηνες δεν ποναω πια, αλλα επειδη ο μικρος μου ηταν πουλαρακι οπως ειπε και ο γιατρος μου (4040), μου εγινε..."γαρυφαλλο"!

δυστηχως οταν εκανα τον υπερηχω Β΄ επιπεδου ειδαμε οτι ειχα προδρομο πλακουντα και μαλιστα επιπωματικου τυπου,που σημαινει οτι ο πλακουντασ δεν εχει ανεβει και δεν προκειται ν΄ανεβει με αποτελεσμα να κλεινει την μητρα.φυσικα μπορουσα να γεννησω μονο με καισαρικη και βεβαια με ολικη ναρκωση διοτι θ ' ακολουθουσε αιμοραγια (αρα επρεπε να βρω και αιμα συν οτι μου απαγορευοταν να φυγω σε αποσταση πανω απο ενα τεταρτο απο την πολη μου διοτι ανα πασα στιγμη υπηρχε περιπτωση να αιμοραγησω και θα επρεπε να μπω αμεσα χειρουργειο.)ευτηχως καταφερα να φτασω στην 35η εβδομαδα και αφου νοσηλευτηκα για 4 μερες ειδα λιγο αιμα και μπηκα την επομενη χειρουργειο.εβαλα 3 φιαλες αιμα κατα την επεμβαση και αλλες 2 μετα..το χειροτερο ηταν οτι ο μπεμπης ηταν προωρος αρα επρεπε να μπει θερμοκυτιδα,παλι καλα ζυγιζε 3050 και εμεινε μονο 1 μερα και ετσι τον αντικρυσα την επομενη μερα.δυσκολο πραγμα η καισαρικη,θα συμβουλευα να γινεται μονο λογω υγειας και οχι απο επιλογη.ολα βεβαια ξεχνιουνται οταν παρεις το μωρο αγκαλια!! θεικη στιγμη!!!!!!!!!!!

NNPYp2.png

Στον 8ο μήνα διέγνωσαν ανεβασμένα λευκά αιμοσφαίρια,υψηλή ρήξη υμένα και πιθανή λοίμωξη....Νοσηλεύτηκα για 2 εβδομάδες και αφού περιορίσαμε το μικρόβιο αποφασίσαμε να γεννήσω 37 εβδ + 4 ημερών.....

02/09/2009 Ξημερώματα Τετάρτης 5:00πμ,μπήκα για πρόκληση τοκετού!!!

Αν και δεν ήταν αυτό που πραγματικά ήθελα γιατί πάντα ονειρευόμουν να "σπάσουν" τα νερά και να τρέχουμε για το μαιευτήριο με ανάμεικτα συναισθήματα χαράς και αγωνίας!

και έτσι ύστερα από 12 ώρες,ακριβώς στις 17:00 γέννησα φυσιολογικά αλλά με επισκληρίδιο το μικρό μου αγγελούδι!!!

Διαφημίσεις

γέννησα με φυσιολογικό και χωρίς επισκληρίδιο.Οι αναπνοές βοηθάνε πολύ κορίτσια μη φοβάστε τον φυσιολογικό τοκετό.Φυσικά αν υπάρχει πρόβλημα εννοείτε πως είμαι υπέρ της καισαρικής αλλά μην κάνετε καισαρική χωρίς πρόβλημα δεν υπάρχει λόγος και κακά τα ψέματα η καισαρική είναι χειρουργείο κανονικό

Q03fp2.png

εγω γεννησα με καισαρικη, γαιτι ειχα λιγη αιμοραγια και οταν πηγα στο νοσοκομειο ο γιατρος μου με εξετασε και μου ειπε οτι το παιδι ζοριζοταν!βασικα ηθελα πολυ να γεννησω φυσιολογικα αλλα πανω απ ολα το μωρο!!!

εγώ πάλι γέννησα με καισαρικη επισκληρίδιο και το είχα επιλέξει. Δεν κατάλαβα κανέναν απολύτως πόνο ούτε πρίν ούτε και μετά. Φεύγοντας από το ιασω γύρισα σπίτι και έκανα δουλειές. Ειλικρινά δεν το μετάνοιωσα που γέννησα με καισαρική και πιστεύω ότι ο φυσιολογικός τοκετός είναι πολύ βάρβαρο πράγμα!!!

Ήθελα πάρα πολύ να γεννήσω φυσιολογικά και μέχρι το τέλος για φυσικό τοκετό πήγαινα αλλά ξαφνικά άρχισαν να αλλοιώνονται οι παλμοί της μικρής μου και ήταν θέμα λεπτών το να βγει ζωντανή από την κοιλιά μου...

Έτσι,έκανα καισαρική και ολική αναισθησία...

ego to proto mou paidaki to genisa me kesariki upoxreotika giati apo ton evdomo mina erxotan anapoda kai tiligmano me ton loro.genisa se nisi kai h empiria mou eitan poli odiniri molis xipnisa eitan sa na me eixe patisi fortigo kai gia poles meres meta.[edo den kanoun episkliridio] giauto kai to epomeno pedaki mou to gennisa ektos se idiotiki kliniki me kesariki kai oxi vevea oliki narkisi alla me episkliridio fisika.den katalava tipota den ponaga katholou mou ferontousan san nea mama kai oxi san skoupidi kai pano apola eida to pedaki mou amesos molis to vgalane apo tin folitsa tou [panta to oneireuomouna auto] kai mporesa na to apolauso san neogennito kai na to frontiso.stin kiriolexia roufixa autes tis stigmes me megali laxtara giati stin koroula mou den mporesa tote to mono pou eniotha htan ponos kai apogoitefsi pou den mporousa oute kan na to taiso to moro mou...

ΕΙΣΑΣΤΕ Η ΑΝΑΣΑ ΜΟΥ,Η ΕΛΠΗΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΩ..:-P:razz:

Διαφημίσεις

Στο πρωτο παιδι γεννησα φυσιολογικα με επισκληριδιο, τωρα στο δευτερο (4 μηνων) με καισαρικη και ολικη αναισθησια (λογω επιπλοκων και 8 ωρες ωδινων). Βεβαια η δευτερη γεννα ηταν οτι πιο οδυνηρο εχω ζησει και ακομη νοιωθω την τομη, αλλα τελικα προσπαθω να μην το σκεφτομαι που δεν γλιτωσα το νυστερι.Κακως αγχωνομαστε εμεις οι γυναικες για το πως θα γεννησουμε. Δεν ειναι διαγωνισμος παιδια ουτε παιρνουμε βραβειο στο τελος, το μονο που εχει σημασια ειναι η υγεια μας και το μωρο μας, αρα καθε τροπος γεννας ειναι μια χαρα. Παντως αν κανω τριτο παιδι, που τοτε θα πρεπει να ξανακανω καισαρικη, δεν ξερω αν θα θελω να ειμαι ξυπνια (επισκληριδιος) γιατι μου φαινεται τρομακτικο να με ανοιγουν. Πως ειναι η εμπειρια κοριτσια;

den katalaveneis tipota mono ena tsimpimataki meta mirmigkisma sta podia kai meta tipota.ola auta mesa se deutherolepta.meta perimeneis na akouseis to klama tou morou sou.meta apo merikes ores molis estanthis ta podia sou sikonese kai den ponas katholou

ΕΙΣΑΣΤΕ Η ΑΝΑΣΑ ΜΟΥ,Η ΕΛΠΗΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΩ..:-P:razz:

• 2 εβδομάδες μετά...

Είχα διαλλέξει γιατρό οπαδό του φυσιολογικού τοκετού, χωρίς ξυρίσματα, κλίσματα, με τον άντρα μου μαζί.. αλλά μετά από πολλές ώρες πόνων -μια χαρά άντεχα- το κεφάλι του μωρού δεν εμπεδώνονταν, στρεσαρίστηκε,έκανε κακά μέσα και έπρεπε να βγεί..ήταν και 4270 γρ...πήγαμε καισαρική...απογοήτευση για μένα που μια ζωή ονειρευόμουν τη Γέννα!.. Μετά από 2 χρόνια, στην κόρη μου, είπα να ξαναδοκιμάσω για φυσιολογικό...μπά...εκείνη ερχόταν με τα πόδια! Τουλάχιστον τότε έκανα επισκληρίδιο και το έζησα περισσότερο! Ε! Στο τρίτο, το είχα πάρει απόφαση...Ραντεβού, επισκληρίδιο κλπ...:-)

καλησπερα κοριτσια εγω ηθελα φυσιολογικο τοκετο,αλλα εκανα καισαρικη γιατι οι μπεμπα μου ειχε κοντο ομφαλιο λωρο μετα απο υπερηχουσ που ειχαμαι δει.

Διαφημίσεις

Exω ζησει και τις δυο εμπειριες και μπορω να πω οτι ο φυσιολογικος τοκετος, ειναι πραγματικα εμπειρια ζωης!!!

Στην "1η" μου εγκυμοσυνη, απεβαλλα στον 6ο μηνα, οταν το μωρακι μου πεθανε, λογω διαφραγματος στην μητρα. Οποτε το γεννησα με τεχνητους πονους και φυσιολογικα. Παρ'ολο που πονουσα πολυ (λογω τεχνητων πονων), ειχα χαλια ψυχολογια και χωρις να ειμαι προετοιμασμενη ψυχολογικα για κατι τετοιο (... ετσι για την ιστορια, μου εσπασαν τα νερα στην 26η εβδομαδα και μετα απο μια εβδομαδα νοσηλειας, προκειμενου να καταφερουμε να μπουμε στην 28η, μηπως και ειναι βιοσιμο το μωρο, ανεβασα πυρετο το βραδυ και την επομενη το πρωι δεν ακουγαμε παλμους, με αποτελεσμα εσπευσμενα να οδηγηθω σε τοκετο :-(:sad::-(), μπορω να πω οτι με συγκλονισε η ολη εμπειρια. Ειναι πραγματικο απιστευτο αυτο που συμβαινει. Δεν ειναι τυχαιο που αποκαλλειται και θαυμα της φυσης, η γεννηση ενος μωρου. Μακαρι να μπορουσα να το ξαναζησω, αλλα...

Στην "2η" εγκυμοσυνη, και αφου ειχε προηγηθει μια υστεροσκοπηση και μια λαπαροσκοπηση για το διαφραγμα, καθως και λογω υψηλης μυωπιας, ηταν "μονοδρομος" για εμενα να οδηγηθω σε καισαρικη. Οποτε σαν την καλη κυρια μπηκα στο χειρουργειο, εκανα την επισκληριδιο μου, δεν ενιωσα καμμια ενοχληση και σε λιγακι, κρατησα το μωρακι μου στα χερια μου.

Δυσκολευτηκα "λιγο" στην αναρρωση, γιατι απο την λαπαροσκοπηση μου εμεινε το "κουσουρι", να μην μπορω να αναπνευσω και να ποναω απιστευτα οταν επιχειρω (να αναπνευσω), ψηλα στην πλατη. Κατα τα αλλα, σηκωθηκα την επομενη ημερα και εκοβα βολτες στην κλινικη. Οσο για την τομη, ποτε δεν μου δημιουργηθηκε καποιο προβλημα, ουτε και με ενοχλει καθολου. Ο καλος μου ο γιατρουλης, (φιλος καλος), πραγματικα κεντησε...

Στο πρώτο παιδί μου για ιατρικούς λόγους μετά από 13 ώρες πόνους έκανα καισαρική (μπορώ να πώ ότι το ευχόμουν από την ώρα που έμεινα έγκυος.

Στο δεύτερο με ρώτησαν αν ήθελα καισαρική ή φυσιολογικό τοκετό. Επέλεξα την καισαρική. Στο τρίτο δεν υπήρχε επιλογή ήταν αναπόφευκτη η καισαρική.

Να σας πως την αλήθεια πάντα φοβούμουν τον φυσιολογικό τοκετό και απο κοριτσάκι ήθελα την καισαρική. Δόξα τω Θεό δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα. Έξι μήνες μετά από κάθε τοκετό ξεκινούσα και το γυμναστήριο μου και όλα καλά :lol:

Κανένας δεν αξίζει τα δάκρυά σου, αλλά όποιος και να τα 'ξιζε, δεν θα σε έκανε να κλάψεις.

εγώ πάλι γέννησα με καισαρικη επισκληρίδιο και το είχα επιλέξει. Δεν κατάλαβα κανέναν απολύτως πόνο ούτε πρίν ούτε και μετά. Φεύγοντας από το ιασω γύρισα σπίτι και έκανα δουλειές. Ειλικρινά δεν το μετάνοιωσα που γέννησα με καισαρική και πιστεύω ότι ο φυσιολογικός τοκετός είναι πολύ βάρβαρο πράγμα!!!

Συμφωνώ μαζί σου. Όμως εγώ στις δύο πρώτες καισαρικές που έκανα ολική νάρκωση είχα καλλίτερη ανάρρωση σε σχέση με την τρίτη που μου έκαναν παρά τη θέλησή μου επισκληρίδιο.

Είχα για πολύ καιρό εμετούς, πονοκεφάλους και πονους στη μέση.

Κανένας δεν αξίζει τα δάκρυά σου, αλλά όποιος και να τα 'ξιζε, δεν θα σε έκανε να κλάψεις.

ΓΕΝΝΗΣΑ ΜΕ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΤΑ ΔΙΔΥΜΑΚΙΑ ΜΟΥ ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΡΟΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΥ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ Η ΜΠΟΥΜΠΟΥ ΜΟΥ ΕΡΧΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΠΟΥΛΗ ΤΗΣ Κ ΤΗΝ ΠΙΕΖΕ Ο ΜΠΕΜΠΑΚΟΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΗΣ!

Με φυσιολογικο γεννησα και εγω οχι επισκληριδιο πριν ενα χρονο και κατι.....τραυματικη εμπειρια στο τελος ομως ολα καλα γιατι εχω το αγγελουδι μου!!!

Γέννησα με φυσιολογικό πριν 3,5 χρόνια την πρώτη μου κόρη και πριν 6 μήνες τη δεύτερη. Με επισκληρίδιο και τις 2 φορές και όλα πήγαν τέλεια. 4 ώρες κράτησε ο 1ος τοκετός που πήγα με σπασμένα νερά στις 39εβδ+4ημ ενώ 5 ώρες έκανα στο 2ο τοκετό που μπήκα με πρόκληση λόγω μειωμένου αμνιακού υγρού στις 37εβδ+4ημ

λοιπον πιθανη ημερομηνια τοκετου βαση περιοδου 4/12/09,πιθανη βαση υπερηχου 14/12.ναι καλα λεω,σιγα μην φτασω στις 14,αρχες δεκεμβρη θα εχω γεννησει.ναι καλα......20/12/09 γεννησα!!!!!!

ειχα ραντεβου 20/12 8 το πρωι για τεχνητους αλλα το βραδυ με πιασανε οι πονοι(τι πρωτοτυπο:D:D:D:D:D)γεννησα 12 ωρες μετα απο εναν πολυ δυσκολο τοκετο φυσιολογικα,χωρις επισκληριδιο.η μικρη κατεβαινε στραβα και προσπαθουσα εγω με εξωθησεις,η μαια πανω στην κοιλια μου και η γιατρος απο κατω να την φερουν στον ισιο δρομο.....ε καποια στιγμη μετα απο ατελειωτες εξωθησεις(100 παιδια θα ειχα γεννησει με τοσες εξωθησεις)βγηκε το αστερι μου!!!!!!!και ολα αυτα χωρις να φωναξω καθολου γιατι ντρεπομουνα :oops::oops::oops::oops::oops:,κιχ δεν εβγαλα.....

η μαια οταν βγηκε ειπε στον αντρα μου για εναν χρονο να μην μου μιλησει για δευτερο παιδι :D:D:D:D:D:D

αλλα την ιδια μερα τα ειχα κιολας ξεχασει.....κλισε αλλα περα ως περα αληθεια.ολα τα ξεχνας!!και θελω δευτερο:P!

υ.γ. α το αλλο καλο ειναι οτι λογω του οτι αργησα να γεννησω πηρα απο το ικα 150 ευρω παραπανω ως"παραταση κυοφοριας":p:p:p:p

Kht7p2.png

3iVPp3.png

Καλημέρα κορίτσια!!!!!!

Είπα και εγώ να γράψω την εμπειρία μου....

Λοιπόν, εγώ μέχρι τον 9ο μήνα είχα μια γιατρό, η οποία με είχε τρομοκρατήσει για διάφορα πράγματα....με αποκορύφωμα στον 8ο μήνα να μου πει ότι λόγω αυξημένης τιμής του θυροειδή (ήταν μέσα στα φυσιολογικά όρια!!!!!!!!!!), το παιδί μπορεί να έβγαινε διανοητικά καθυστερημένο ή θα είχε κάπου αλλού πρόβλημα.....Παρεπιμπτόντως δεν είχα ποτέ ούτε έχω πρόβλημα με τον θυροειδή....

Το πρόβλημα που είχα είναι ότι έχω νόσο του chrown, πράγμα που έκανε την εγκυμοσύνη αφόρητη από εμετούς και πόνους στο στομάχι....

Anyway, επισκέφτηκα αρκετούς γιατρούς, οι οποίοι όλοι έλεγαν ότι επειδή είχα κιρσούς αιδίου, έπρεπε να κάνω οπωσδήποτε καισαρική. Λίγο πριν γεννήσω, πήγα σε ένα γιατρό, ο οποίος τελικά με ξεγέννησε, που μου είπε ότι λόγω chrown, έπρεπε να αποφύγουμε την καισαρική με κάθε τρόπο.Για τους κιρσούς,μου είπε ότι υπήρχε περίπτωση να αιμορραγήσω και να χρειαστώ αίμα....

Μπήκα λοιπόν με πρόκληση.....και μετά από πολλές ώρες, με αλλοίωση σφυγμών της μικρής και με πολύ χαμηλή δικιά μου πίεση (6 μεγάλη, 3 η μικρή), γέννησα φυσιολογικά με μικρή δόση επισκληριδίου.....

Νομίζω πως δεν έχει σχέση εάν θα γεννήσεις φυσιολογικά ή με καισαρική, με αναισθησία ή χωρίς....σημασία έχει να είναι γερό το μωρό και η μαμά και να χαρεί και να ζήσει όσο μπορεί αυτή την μοναδική στιγμή.

Ευχαριστώ το Θεό και το γιατρό που σε όλες αυτές τις δύσκολες στιγμές προστάτεψε εμένα και το παιδί μου.

PIfqp2.png?4KTAm0Yw

40% των επίτοκων έχει πρόβλημα και κατευθύνεται σε καισαρική!!!

Στην Ελλάδα μόνο συμβαίνουν αυτά ή και σε άλλες χώρες;

Η σύζυγός μου γέννησε φυσιολογικά - με φάρμακα όμως - τα δύο πρώτα παιδιά και εντελώς φυσιολογικά (χώρις χρήση ωκυτοκίνης) το τρίτο με διπλή περιτύλιξη ομφάλιου λώρου. Το ρίσκο ήταν μηδενικό.

Η φύση τα έχει πλάσει τόσο αρμονικά όσο δεν φανταζόμαστε! Η παρέμβαση της επιστήμης να γίνεται, εκεί που χρειάζεται όχι εκεί που έχει οικονομικό συμφέρον ο γιατρός-κλινική!

Καλό Κουράγιο!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...