Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΑΣΕΠ- γνώσεις πληροφορικής

ilonka19

Recommended Posts

Μπείτε στο site του ΑΣΕΠ www.asep.gr, ανατρέξτε σε κάποια από τις τελευταίες προκηρύξεις και θα δείτε στον τρόπο απόδειξης Η/Υ ποια πιστοποιητικά γίνονται δεκτά.

• 1 month later...

Διαφημίσεις

ΓΕΙΑ ΣΑΣ...

ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΜΕΘΟΔΟ ΑΥΤΟΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΤΟΥ ECDL?

ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΕΣΤ ΚΛΠ.ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΕΣΤ;

ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑΚΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΩ ;

ΕΙΧΑ ΒΡΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΜΗΠΩΣ ΗΤΑΝΕ ΓΙΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ECDL ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΣΧΥ ΣΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.

ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΡΚΕΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ.

ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΑΣ ΜΟΥ ΠΕΙ

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Για testakia στο Internet δεν γνωρίζω. Αυτό που έκανα εγώ ήταν ότι πήγα σε ένα τέτοιο "φροντηστήριο - εξεταστικό κέντρο" που βρίσκετε κοντά στο σπίτι μου, μου ετοιμάσανε την κάρτα για την οποία πλήρωσα 75,00€, και από εκεί και έπειτα πήγαινα όποτε ήθελα και για όση ώρα μπορούσα και έλυνα τεστάκια στους δικούς τους υπολογιστές δωρεάν. Όποια ερώτηση δεν γνώριζα ή έκανα λάθος είχε επιλογή για να δεις τη σωστή λύση. Μόλις πίστευα ότι ήμουνα έτοιμη για κάθε ενότητα, την έδινα πληρώνοντας 30,00€. Σύνολο 3Χ30=90,00€ + 75,00€ + 28,00€ για την έκδοση του πτυχίου = 193,00€. Πάντως εάν έχεις λίγες γνώσεις word,excel,internet είναι αρκετά εύκολα!

Στη ζωή, το θέμα δεν είναι να κρατάς καλά χαρτιά, αλλά να παίζεις καλά ένα άσχημο φύλλο.

Robert Louis Stevenson

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ...

ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΑ ΚΑΠΟΙΑ ΦΡΟΝΤΗΣΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΛΥΣΗ....ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΑΔΥΝΑΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΓΡΑΨΟΥΝ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΕΧΩ ΓΝΩΣΕΙΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΟΥΣΑΝΕ "ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΕΧΕΙΣ" ΕΝΑ ΜΠΑΧΑΛΟ...

ΜΟΝΟ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΒΑΛΩ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΕΝΑ ΤΕΣΤ ΝΑ ΔΩ ΣΕ ΤΙ ΕΠΙΠΕΔΟ ΓΝΩΣΕΩΝ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ....

ΕΛΕΟΣ...

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΒΡΩ ΚΑΠΟΙΟ ΦΡΟΝΤΗΣΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΑΜΝΩ ΤΑ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΕΤΣΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΤΡΩΝ...Ή ΕΣΤΩ ΒΡΕ ΑΔΕΡΦΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ...ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΤΑ ΦΡΟΝΤΗΣΤΗΡΙΑ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΜΕ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΤΙΜΟΥ ΤΩΝ 1000 ΕΥΡΩ , ΕΔΩ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ.

ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΠΩΣ ΣΑΣ ΤΟ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΣΕ ΕΣΑΣ...ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΑ ΤΕΣΤ ΕΤΣΙ....ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ...ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΗΤΑΝΕ ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΑΣ...:-(

Όχι Αγγελίνα, μου ήταν παντελώς άγνωστοι. Η αλήθεια είναι πως όταν απευθύνθηκα σε αυτούς τηλεφωνικά εξαρχής μου προτείνανε να παρακολουθήσω το 3μηνο πρόγραμμα που παρακολουθούν όλοι όσοι δεν έχουν ιδέα από PC. Όταν πήγα λοιπόν από εκεί τους εξήγησα αφενός ότι έχω περισσότερες από τις στοιχειώδεις γνώσεις Η/Υ και αφετέρου ότι ο χρόνος μου είναι πολύ περιορισμένος για να τους επισκέπτομαι όταν έχουν αυτοί μάθημα. Και κατά κάποιο τρόπο τους "εκβίασα" ότι ή θα πρέπει να με αφήσουν μόνη μου να εξασκηθώ ή αλλιώς θα χάσουν και την προμήθεια που παίρνουν από τα εξέταστρα κ.λ.π. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχαν και άλλη επιλογή γιατί στο δοκιμαστικό τεστ που με έβαλαν να κάνω στο world έπιασα 78% και η βάση για να περάσεις είναι 75%. Οπότε ο αντίλογος τους εξαφανίστηκε όταν είδαν και μόνοι τους ότι το κατέχω το αντικείμενο. Σου προτείνω λοιπόν να δεχτείς να κάνεις το τεστ που θα σου βάλουν και ακόμα και εάν δεν τα πας πολύ καλά να το διαπραγματευτείς βάζοντας ως "κόλλημα" τον χρόνο! Επίσης έχε κατά νου ότι υπάρχει περίπτωση να σου προτείνουν και ιδιαίτερα, δηλαδή ωριαίο μάθημα στο χώρο τους. Στα πολύ δύσκολα λοιπόν και εάν όντως νομίζεις ότι θα σε βοηθήσει μπορείς εάν θέλεις να δεχτείς να κάνεις κανένα - δυο μαθήματα. Και σε εμένα στις αρχικές διαπραγματεύσεις μου το πρότειναν αυτό και αν θυμάμαι καλά μου είπαν ότι θα κόστιζε 25,00€ η ώρα. Εγώ δεν το δέχτηκα, για σένα εσύ αποφασίζεις...

Στη ζωή, το θέμα δεν είναι να κρατάς καλά χαρτιά, αλλά να παίζεις καλά ένα άσχημο φύλλο.

Robert Louis Stevenson

Διαφημίσεις

Καλησπερα κι απο εμενα! Εγω πηρα το πτυχιο της Ιnfocert απο προγραμμα επιδοτουμενο απο τον ΟΑΕΔ. Πηγα δηλαδη για ενα μηνα στο ΚΕΚ και μετα δωσαμε εξετασεις στο ιδιο κεντρο.

Για το δημοσιο τομεα πρεπει να το ανανεωνω καθε 3 χρονια, για τον ιδιωτικο δεν χρειαζεται απ' ο,τι μας ειπαν!

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Φαίη μου πότε πήγες και έδωσες εξετάσεις?

Γιατί και γω παρακολούθησα πέρισυ "Σεμινάρια αυτοματισμού σε περιβάλλον M-S office" σε πρόγραμμα ΚΕΚ αλλά δεν πρόλαβα να δώσω για πιστοποίηση γιατί λήξανε τα σεμινάρια!

433965qzur0la2nd.gif

Το προγραμμα που ακολουθησα εγω λεγοταν "Εκπαιδευση γυναικων στις βασικες δεξιοτητες χρησης Η/Υ για την αποκτηση πιστοποιησης". Ξεκινησαμε τα μαθηματα στις 26/05/2008 και στις 30/06/2008 δωσαμε στις παρακατω ενοτητες: Επεξεργασια κειμενου (word), Υπολογιστικα φυλλα (excel), Παρουσιασεις (powerpoint), και υπηρεσιες διαδικτυου (internet). Πιο συγκεκριμενα, στις 30/06 δωσαμε word και excel και την 01/07 δωσαμε powerpoint και internet. Eπεφτε Δευτερα και Τριτη. Οσοι αποτυγχαναν σε καποια ενοτητα, ξαναεδιναν τη συγκεκριμενη ενοτητα (ή ολες αν και αυτο δεν μας ετυχε) την Πεμπτη και την Παρασκευη της ιδιας εβδομαδας. Αν αποτυγχαναν παλι δεν επαιρναν το πιστοποιητικο.

Εγω προσωπικα τις περασα κατευθειαν και τις τεσσερις και το πιστοποιητικο μου το εδωσαν δυο εβδομαδες αργοτερα. Το παρελαβα απο το ιδιο κεκ που παρακολουθησα τα μαθηματα και που εδωσα εξετασεις. Πληρωθηκα ομως αρχες ή μεσα Οκτωβρη. Με ειδοποιησαν απο το κεκ να παω απο 'κει, πηγα, μου εδωσαν την επιταγη και πηγα στην τραπεζα οπου και παρελαβα το ποσο.

Επειδη ενδιαφερομουν απο καιρο να παρακολουθησω αυτα τα μαθηματα, πηγαινα συνεχεια στον ΟΑΕΔ και ρωτουσα. Την επιδοτηση την εδωσαν τον Μαϊο του 2008 κι εγω να καταλαβεις τους ζητουσα απο τον Σεπτεμβριο του 2007. :?

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Φαίη μου κατάλαβα για ποιο λες.

Των 100 ωρών σεμινάριο για πιστοποίηση....

Δυστυχώς αυτό ήθελα να δώσω αλλά δεν το πρόλλαβα γιατί κόψανε τις επιδοτήσεις.

Τώρα που πηγαίνει η μικρή παιδικό, πρέπει να κάτσω να ξαναδιαβάσω τις ενότητες για να δώσω εξετάσεις ecdl και κάθε εξέταση νομίζω κοστίζει από 50-80 ευρώ.:roll::roll:

Είπα μπας και τα γλυτώσω τα λεφτά με το κατοστάρι των ΚΕΚ αλλά που τέτοια τύχη...:mad::x

433965qzur0la2nd.gif

Ακριβως αυτο! 100 ωρες ηταν το συγκεκριμενο προγραμμα! Κι εγω αν δεν εβρισκα την επιδοτηση, δεν υπηρχε περιπτωση να δωσω!

Γιατι τις κοψανε ρε γαμωτο? Βολευε πολυ κοσμο! :roll:

Καλη επιτυχια παντως! Ολα θα πανε καλα! Ειναι αρκετα ευκολα! :)

nDtZp2.png

Διαφημίσεις

Έλα ντε γιατί τις κόψανε?????!!!!

Αφού ήταν 75% συγχρηματοδοτούμενες από την ευρωπαϊκή ένωση και εμείς χρωστάμε τα κέρατα μας στην ευρώπη!

Μ'αυτό το κ@λοκράτος που να βρεις άκρη...

433965qzur0la2nd.gif

• 1 month later...
Τέσσερα μαθήματα χρειάζονται, κι όχι πέντε. Προσκομίζετε την αναλυτική σας βαθμολογία και βεβαίωση από τη γραμματεία της Σχολής ή τον επιστημονικό υπεύθυνο των μαθημάτων, ότι η διδασκαλία για το κάθε ένα από τα τέσσερα αυτά μαθήματα περιελάμβανε και τη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών. ΔΕΝ είναι απαραίτητο να έχετε τελειώσει το ΑΕΙ ή ΤΕΙ, μπορεί π.χ. να κάνετε αίτηση ως υποψήφιος/α δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ είστε φοιτητές/τριες σε ΑΕΙ/ΤΕΙ και να προσκομίσετε την αναλυτική βαθμολογία για να αποδείξετε την γνώση Η/Υ. Επίσης, όσες/οι από εσάς έχετε τελειώσει τεχνικό λύκειο ή ΕΠΛ με ειδικότητα που ανήκει στο ευρύτερο πεδίο της πληροφορικής, μπορείτε να το αποδείξετε και με αυτόν τον τίτλο. Καλού κακού όμως, ρωτήστε και στο ΑΣΕΠ. Α, και δείτε και κάποια πρόσφατη προκήρυξη, να δείτε ποιους τρόπους περιλαμβάνει για την απόδειξη της γνώσης Η/Υ. SOS! Η κάρτα δεξιοτήτων επ' ουδενί ΔΕΝ γίνεται δεκτή.

Κούκλα μου μιας που τα ξέρεις πιο καλά, θέλω να δώσω για ασεπ αλλά έχω και πτυχίο ΤΕΛ με ειδικότητα Προγραμματίστρια Η/Υ. Θα μετρήσει ή πρέπει να βγάλω και το ecdl, ict?

433965qzur0la2nd.gif

• 1 month later...
Το πιο ανόητο ειναι οτι διάβασα οτι ισχυει μόνο για 3 χρόνια, καθε τρια χρονια θα πρεπει να το ξαναδίνω?/QUOTE]

Ειναι και μετα απο καιρο βεβαια αλλα μονο ανοητο δεν ειναι αυτο κοριτσι μου. Ειναι ΑΠΟΛΥΤΑ λογικο μιας και η τεχνολογια αλλαζει με ρυθμους κεραυνου σχεδον ΚΑΘΕ μερα και οι γνωσεις για τις οποιες πιστοποιηθηκες πριν 3 χρονια, μετα απο αυτα θα ισουνται σχεδον με αχρηστες βαση αυτων των ραγδαιων αλλαγων που γινονται. Ετσι ειναι το σωστο. Και τα 3 χρονια πολλα ειναι κατ εμε.........

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...